Bulgursalat med rodfrugter
easyBeskrivelse
- Opskriften tager ca.: 30 minutter
Bulgursalat er nemt at lave. Rodfrugter og æble giver salaten en sød smag, mens karry og citron giver kant. Spis salaten sammen med brød og en yoghurtdip. Salaten er super god at have med i madpakken, bare den er pakket ind i en plastbeholder med låg. Husk gaflen.
Tip: Du kan i stedet for bulgur også benytte korn, for eksempel perlerug eller perlespelt.
Energi-indhold pr. portion- Energi: 2694 kJ / 641 kcal
- Protein: 9 %
- Kulhydrat: 65 %
- Fedt: 26 %
Du skal bruge
- Trin 1 af 2
Ingredienser
- 4 dl vand
- ¼ tsk. salt
- 2 dl bulgur (100 g.)
Til fyld
- 3-4 gulerødder (250 g.)
- 2-3 pastinakker (250 g.)
- 1 porre
- 2 spsk. olie
- 2 tsk. karry
- Ca. 1 dl vand
- 2 spsk. æbleeddike
- 1-2 æbler
- Trin 2 af 2
Køkkenredskaber
- 2 mellem gryder
- 2 grydelåg
- 1 sæt måleskeer
- 1 decilitermål
- 1 kartoffelskræller
- 1 stor skarp kniv
- 1 skærebræt
- 1 grydeske
- 1 stor skål
- 1 røreske
Sådan gør du
- Trin 1 af 16
Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.
- Trin 2 af 16
Mål alle ingredienserne af.
- 4 dl vand
- ¼ tsk. salt
- 2 dl bulgur (100 g.)
- 3-4 gulerødder (250 g.)
- 2-3 pastinakker (250 g.)
- 1 porre
- 2 spsk. olie
- 2 tsk. karry
- Ca. 1 dl vand
- 2 spsk. æbleeddike
- 1-2 æbler
- Trin 3 af 16
Bulgur: Kom vand og salt i en mellemstor gryde, og læg låg på. Klik på metodevideoen og se, hvordan du koger bulgur.
- 4 dl vand
- ¼ tsk. salt
- Trin 4 af 16
Stil gryden på en kogeplade, tænd for varmen, og bring vandet i kog.
- Trin 5 af 16
Tilsæt bulguren til det kogende vand, og kog bulguren i 20 - 25 minutter.
- 2 dl bulgur (100 g.)
- Trin 6 af 16
Rør rundt i bulguren med en grydeske og lad den køle af (uden låg).
- Trin 7 af 16
Vask og skræl gulerødder og pastinakker, og skær dem i små tern.
- 3-4 gulerødder (250 g.)
- 2-3 pastinakker (250 g.)
- Trin 8 af 16
Rens porren. Skær et snit på langs i den grønne del, og skyl porren grundigt. Skær porren i tynde ringe. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skyller porrer.
- 1 porre
- Trin 9 af 16
Hæld olie i en mellemstor gryde, og varm den op.
- Ca. 2 spsk. olie
- Trin 10 af 16
Tilsæt gulerødder, pastinakker og porrer. Rør rundt i gryden, og svits grøntsagerne i et minut. Klik på metodevideoen og se, hvordan du svitser.
- Trin 11 af 16
Tilsæt karry, og svits 1-2 minutter.
- 2 tsk. karry
- Trin 12 af 16
Tilsæt vand, og rør rundt. Læg låg på, og kog ved middel varme i cirka 5 minutter, til grøntsagerne er næsten møre.
- Trin 13 af 16
Bland grøntsager og bulgur sammen i en stor skål, og lad det køle af.
- Trin 14 af 16
Vask æblerne. Fjern kernehusene, og skær æblerne ud i små terninger.
- 1-2 æbler
- Trin 15 af 16
Bland æbleternene i bulgursalaten, og tilsæt æbleeddiken.
- 2 spsk. æbleeddike
- Trin 16 af 16
Til slut er det blot at tilsmage salaten med salt.
Oversigt
- Print
Beskrivelse
Bulgursalat er nemt at lave. Rodfrugter og æble giver salaten en sød smag, mens karry og citron giver kant. Spis salaten sammen med brød og en yoghurtdip. Salaten er super god at have med i madpakken, bare den er pakket ind i en plastbeholder med låg. Husk gaflen.
Tip: Du kan i stedet for bulgur også benytte korn, for eksempel perlerug eller perlespelt.
Du skal bruge
Ingredienser
Til bulgur:
- 4 dl vand
- ¼ tsk. salt
- 2 dl bulgur (100 g.)
Til fyld:
- 3-4 gulerødder (250 g.)
- 2-3 pastinakker (250 g.)
- 1 porre
- 2 spsk. olie
- 2 tsk. karry
- Ca. 1 dl vand
- 2 spsk. æbleeddike
- 1-2 æbler
Køkkenredskaber
- 1 sæt måleskeer
- 1 decilitermål
- 2 mellem gryder
- 2 grydelåg
- 1 grydeske
- 1 kartoffelskræller
- 1 skærebræt
- 1 stor skarp kniv
- 1 stor skål
- 1 røreske
Sådan gør du
- Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.
- Mål alle ingredienserne af.
- Bulgur: Kom vand og salt i en mellemstor gryde, og læg låg på. Klik på metodevideoen og se, hvordan du koger bulgur.
- Stil gryden på en kogeplade, tænd for varmen, og bring vandet i kog.
- Tilsæt bulguren til det kogende vand, og kog bulguren i 20 - 25 minutter.
- Rør rundt i bulguren med en grydeske og lad den køle af (uden låg).
- Vask og skræl gulerødder og pastinakker, og skær dem i små tern.
- Rens porren. Skær et snit på langs i den grønne del, og skyl porren grundigt. Skær porren i tynde ringe. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skyller porrer.
- Hæld olie i en mellemstor gryde, og varm den op.
- Tilsæt gulerødder, pastinakker og porrer. Rør rundt i gryden, og svits grøntsagerne i et minut. Klik på metodevideoen og se, hvordan du svitser.
- Tilsæt karry, og svits 1-2 minutter.
- Tilsæt vand, og rør rundt. Læg låg på, og kog ved middel varme i cirka 5 minutter, til grøntsagerne er næsten møre.
- Bland grøntsager og bulgur sammen i en stor skål, og lad det køle af.
- Vask æblerne. Fjern kernehusene, og skær æblerne ud i små terninger.
- Bland æbleternene i bulgursalaten, og tilsæt æbleeddiken.
- Til slut er det blot at tilsmage salaten med salt.
-
Beskrivelse
- Opskriften tager ca.: 30 minutter
Bulgursalat er nemt at lave. Rodfrugter og æble giver salaten en sød smag, mens karry og citron giver kant. Spis salaten sammen med brød og en yoghurtdip. Salaten er super god at have med i madpakken, bare den er pakket ind i en plastbeholder med låg. Husk gaflen.
Tip: Du kan i stedet for bulgur også benytte korn, for eksempel perlerug eller perlespelt.
Energi-indhold pr. portion- Energi: 2694 kJ / 641 kcal
- Protein: 9 %
- Kulhydrat: 65 %
- Fedt: 26 %
Du skal bruge
- Trin 1 af 2
Ingredienser
- 8 dl vand
- ½ tsk. salt
- 4 dl bulgur (200 g.)
Til fyld
- 7-8 gulerødder (500 g.)
- 5-6 pastinakker (500 g.)
- 2 porrer
- 4 spsk. olie
- 4 tsk. karry
- Ca. 2 dl vand
- 4 spsk. æbleeddike
- 3-4 æbler
- Trin 2 af 2
Køkkenredskaber
- 2 mellem gryder
- 2 grydelåg
- 1 kartoffelskræller
- 1 stor skarp kniv
- 1 skærebræt
- 1 stor skål
- 1 røreske
- 1 sæt måleskeer
- 1 decilitermål
- 1 grydeske
Sådan gør du
- Trin 1 af 16
Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.
- Trin 2 af 16
Mål alle ingredienserne af.
- 8 dl vand
- ½ tsk. salt
- 4 dl bulgur (200 g.)
- 7-8 gulerødder (500 g.)
- 5-6 pastinakker (500 g.)
- 2 porrer
- 4 spsk. olie
- 4 tsk. karry
- Ca. 2 dl vand
- 4 spsk. æbleeddike
- 3-4 æbler
- Trin 3 af 16
Bulgur: Kom vand og salt i en mellemstor gryde, og læg låg på. Klik på metodevideoen og se, hvordan du koger bulgur.
- 8 dl vand
- ½ tsk. salt
- Trin 4 af 16
Stil gryden på en kogeplade, tænd for varmen, og bring vandet i kog.
- Trin 5 af 16
Tilsæt bulguren til det kogende vand, og kog bulguren i 20 - 25 minutter.
- 4 dl bulgur (200 g.)
- Trin 6 af 16
Rør rundt i bulguren med en grydeske og lad den køle af (uden låg).
- Trin 7 af 16
Vask og skræl gulerødder og pastinakker, og skær dem i små tern.
- 7-8 gulerødder (500 g.)
- 5-6 pastinakker (500 g.)
- Trin 8 af 16
Rens porrerne. Skær et snit på langs i den grønne del, og skyl porrerne grundigt. Skær porren i tynde ringe. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skyller porrer.
- 2 porrer
- Trin 9 af 16
Hæld olie i en mellemstor gryde, og varm den op.
- Ca. 4 spsk. olie
- Trin 10 af 16
Tilsæt gulerødder, pastinakker og porrer. Rør rundt i gryden, og svits grøntsagerne i et minut. Klik på metodevideoen og se, hvordan du svitser.
- Trin 11 af 16
Tilsæt karry, og svits 1-2 minutter.
- 4 tsk. karry
- Trin 12 af 16
Tilsæt vand, og rør rundt. Læg låg på, og kog ved middel varme i cirka 5 minutter, til grøntsagerne er næsten møre.
- 2 dl vand
- Trin 13 af 16
Bland grøntsager og bulgur sammen i en stor skål, og lad det køle af.
- Trin 14 af 16
Vask æblerne. Fjern kernehusene, og skær æblerne ud i små terninger.
- 3-4 æbler
- Trin 15 af 16
Bland æbleternene i bulgursalaten, og tilsæt æbleeddike.
- 4 spsk. æbleeddike
- Trin 16 af 16
Til slut er det blot at tilsmage salaten med salt.
Oversigt
- Print
Beskrivelse
Bulgursalat er nemt at lave. Rodfrugter og æble giver salaten en sød smag, mens karry og citron giver kant. Spis salaten sammen med brød og en yoghurtdip. Salaten er super god at have med i madpakken, bare den er pakket ind i en plastbeholder med låg. Husk gaflen.
Tip: Du kan i stedet for bulgur også benytte korn, for eksempel perlerug eller perlespelt.
Du skal bruge
Ingredienser
Til bulgur:
- 8 dl vand
- ½ tsk. salt
- 4 dl bulgur (200 g.)
Til fyld:
- 7-8 gulerødder (500 g.)
- 5-6 pastinakker (500 g.)
- 2 porrer
- 4 spsk. olie
- 4 tsk. karry
- Ca. 2 dl vand
- 4 spsk. æbleeddike
- 3-4 æbler
Køkkenredskaber
- 1 sæt måleskeer
- 1 decilitermål
- 2 mellem gryder
- 2 grydelåg
- 1 grydeske
- 1 kartoffelskræller
- 1 skærebræt
- 1 stor skarp kniv
- 1 stor skål
- 1 røreske
Sådan gør du
- Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.
- Mål alle ingredienserne af.
- Bulgur: Kom vand og salt i en mellemstor gryde, og læg låg på. Klik på metodevideoen og se, hvordan du koger bulgur.
- Stil gryden på en kogeplade, tænd for varmen, og bring vandet i kog.
- Tilsæt bulguren til det kogende vand, og kog bulguren i 20 - 25 minutter.
- Rør rundt i bulguren med en grydeske og lad den køle af (uden låg).
- Vask og skræl gulerødder og pastinakker, og skær dem i små tern.
- Rens porrerne. Skær et snit på langs i den grønne del, og skyl porrerne grundigt. Skær porren i tynde ringe. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skyller porrer.
- Hæld olie i en mellemstor gryde, og varm den op.
- Tilsæt gulerødder, pastinakker og porrer. Rør rundt i gryden, og svits grøntsagerne i et minut. Klik på metodevideoen og se, hvordan du svitser.
- Tilsæt karry, og svits 1-2 minutter.
- Tilsæt vand, og rør rundt. Læg låg på, og kog ved middel varme i cirka 5 minutter, til grøntsagerne er næsten møre.
- Bland grøntsager og bulgur sammen i en stor skål, og lad det køle af.
- Vask æblerne. Fjern kernehusene, og skær æblerne ud i små terninger.
- Bland æbleternene i bulgursalaten, og tilsæt æbleeddike.
- Til slut er det blot at tilsmage salaten med salt.
-
Beskrivelse
- Opskriften tager ca.: 30 minutter
Bulgursalat er nemt at lave. Rodfrugter og æble giver salaten en sød smag, mens karry og citron giver kant. Spis salaten sammen med brød og en yoghurtdip. Salaten er super god at have med i madpakken, bare den er pakket ind i en plastbeholder med låg. Husk gaflen.
Tip: Du kan i stedet for bulgur også benytte korn, for eksempel perlerug eller perlespelt.
Energi-indhold pr. portion- Energi: 2694 kJ / 641 kcal
- Protein: 9 %
- Kulhydrat: 65 %
- Fedt: 26 %
Du skal bruge
- Trin 1 af 2
Ingredienser
- 12 dl vand
- ¾ tsk. salt
- 3 dl bulgur (300 g.)
Til fyld
- 10-12 gulerødder (750 g.)
- 8-10 pastinakker (750 g.)
- 3 porrer
- 6 spsk. olie
- 6 tsk. karry
- Ca. 3 dl vand
- 6 spsk. æbleeddike
- 4-6 æbler
- Trin 2 af 2
Køkkenredskaber
- 2 mellem gryder
- 2 grydelåg
- 1 kartoffelskræller
- 1 stor skarp kniv
- 1 skærebræt
- 1 sæt måleskeer
- 1 decilitermål
- 1 grydeske
- 1 stor skål
- 1 røreske
Sådan gør du
- Trin 1 af 16
Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.
- Trin 2 af 16
Mål alle ingredienserne af.
- 12 dl vand
- ¾ tsk. salt
- 3 dl bulgur (300 g.)
- 10-12 gulerødder (750 g.)
- 8-10 pastinakker (750 g.)
- 3 porrer
- 6 spsk. olie
- 6 tsk. karry
- Ca. 3 dl vand
- 6 spsk. æbleeddike
- 4-6 æbler
- Trin 3 af 16
Bulgur: Kom vand og salt i en mellemstor gryde, og læg låg på. Klik på metodevideoen og se, hvordan du koger bulgur.
- 12 dl vand
- ¾ tsk. salt
- Trin 4 af 16
Stil gryden på en kogeplade, tænd for varmen, og bring vandet i kog.
- Trin 5 af 16
Tilsæt bulguren til det kogende vand, og kog bulguren i 20 - 25 minutter.
- 6 dl bulgur (300 g.)
- Trin 6 af 16
Rør rundt i bulguren med en grydeske og lad den køle af (uden låg).
- Trin 7 af 16
Vask og skræl gulerødder og pastinakker, og skær dem i små tern.
- 10-12 gulerødder (750 g.)
- 8-10 pastinakker (750 g.)
- Trin 8 af 16
Rens porrerne. Skær et snit på langs i den grønne del, og skyl porrerne grundigt. Skær porren i tynde ringe. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skyller porrer.
- 3 porrer
- Trin 9 af 16
Hæld olie i en mellemstor gryde, og varm den op.
- 6 spsk. olie
- Trin 10 af 16
Tilsæt gulerødder, pastinakker og porrer. Rør rundt i gryden, og svits grøntsagerne i et minut. Klik på metodevideoen og se, hvordan du svitser.
- Trin 11 af 16
Tilsæt karry, og svits 1-2 minutter.
- 6 tsk. karry
- Trin 12 af 16
Tilsæt vand, og rør rundt. Læg låg på, og kog ved middel varme i cirka 5 minutter, til grøntsagerne er næsten møre.
- 3 dl vand
- Trin 13 af 16
Bland grøntsager og bulgur sammen i en stor skål, og lad det køle af.
- Trin 14 af 16
Vask æblerne. Fjern kernehusene, og skær æblerne ud i små terninger.
- 5-6 æbler
- Trin 15 af 16
Bland æbleternene i bulgursalaten, og tilsæt æbleeddiken.
- 6 spsk. æbleeddike
- Trin 16 af 16
Til slut er det blot at tilsmage salaten med salt.
Oversigt
- Print
Beskrivelse
Bulgursalat er nemt at lave. Rodfrugter og æble giver salaten en sød smag, mens karry og citron giver kant. Spis salaten sammen med brød og en yoghurtdip. Salaten er super god at have med i madpakken, bare den er pakket ind i en plastbeholder med låg. Husk gaflen.
Tip: Du kan i stedet for bulgur også benytte korn, for eksempel perlerug eller perlespelt.
Du skal bruge
Ingredienser
Til bulgur:
- 12 dl vand
- ¾ tsk. salt
- 3 dl bulgur (300 g.)
Til fyld:
- 10-12 gulerødder (750 g.)
- 8-10 pastinakker (750 g.)
- 3 porrer
- 6 spsk. olie
- 6 tsk. karry
- Ca. 3 dl vand
- 6 spsk. æbleeddike
- 4-6 æbler
Køkkenredskaber
- 1 sæt måleskeer
- 1 decilitermål
- 2 mellem gryder
- 2 grydelåg
- 1 grydeske
- 1 kartoffelskræller
- 1 skærebræt
- 1 stor skarp kniv
- 1 stor skål
- 1 røreske
Sådan gør du
- Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.
- Mål alle ingredienserne af.
- Bulgur: Kom vand og salt i en mellemstor gryde, og læg låg på. Klik på metodevideoen og se, hvordan du koger bulgur.
- Stil gryden på en kogeplade, tænd for varmen, og bring vandet i kog.
- Tilsæt bulguren til det kogende vand, og kog bulguren i 20 - 25 minutter.
- Rør rundt i bulguren med en grydeske og lad den køle af (uden låg).
- Vask og skræl gulerødder og pastinakker, og skær dem i små tern.
- Rens porrerne. Skær et snit på langs i den grønne del, og skyl porrerne grundigt. Skær porren i tynde ringe. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skyller porrer.
- Hæld olie i en mellemstor gryde, og varm den op.
- Tilsæt gulerødder, pastinakker og porrer. Rør rundt i gryden, og svits grøntsagerne i et minut. Klik på metodevideoen og se, hvordan du svitser.
- Tilsæt karry, og svits 1-2 minutter.
- Tilsæt vand, og rør rundt. Læg låg på, og kog ved middel varme i cirka 5 minutter, til grøntsagerne er næsten møre.
- Bland grøntsager og bulgur sammen i en stor skål, og lad det køle af.
- Vask æblerne. Fjern kernehusene, og skær æblerne ud i små terninger.
- Bland æbleternene i bulgursalaten, og tilsæt æbleeddiken.
- Til slut er det blot at tilsmage salaten med salt.
-