Bruschetta med urtemos

Bruschetta med urtemos

medium
  • Beskrivelse

      • Opskriften tager ca.: 1 time

        Hvis du gerne vil øve dig på italiensk madlavning, er denne opskrift på bruschetta en god begyndelse. Toppingen er lidt anderledes end normalt, og den smager himmelsk! Hemmeligheden er kartofler, knoldselleri, gulerødder og hvidløg.

        Tip: Hvis du er en haj i et køkken, så lav dine bruschetta på skiver af hjemmelavede grovflutes.

        Energi-indhold pr. portion
        • Energi: 3304 kJ / 787 kcal
        • Protein: 11 %
        • Kulhydrat: 61 %
        • Fedt: 28 %
    • Du skal bruge

    • Sådan gør du

      • Trin 1 af 20

        Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.

      • Trin 2 af 20

        Mål alle ingredienserne af.

        Rødkåls-æblesalat:

        • 100 g. rødkål
        • 1-2 æbler
        • 25 g. hasselnødder
        • 1 tsk. stærk sennep
        • 1 tsk. æbleeddike eller vineddike
        • 1 knivspids salt
        • 1 knivspids peber
        • ½ spsk. olie

        Urtemos:

        • 250 g. kartofler
        • ½ knoldselleri (125 g.)
        • 1 gulerod (50 g.)
        • ½-1 fed hvidløg
        • ¼ dl persille
        • 25 g. flødeost naturel
        • 4 store skiver brød
      • Trin 3 af 20

        Vask, og snit rødkålen i fine strimler, og kom dem op i en skål. Klik på metodevideoen og se, hvordan du snitter kål.

        • 100 g. rødkål
      • Trin 4 af 20

        Vask æblerne, og riv dem på den grove side af rivejernet. Kom dem op i skålen med rødkål.

        • 1-2 æbler

         

      • Trin 5 af 20

        Hak hasselnødderne, og bland dem sammen med æbler og rødkål. Klik på metodevideoen og se, hvordan du hakker nødder.

        • 25 g. hasselnødder

         

      • Trin 6 af 20

        Rør sennep sammen med eddike, salt og peber i en lille skål.

        • 1 tsk. stærk sennep
        • 1 tsk. æbleeddike eller vineddike
        • 1 knivspids salt
        • 1 knivspids peber
      • Trin 7 af 20

        Rør en teske olie i skålen med eddike og sennep, og rør det sammen. Tilsæt resten af olien, og rør rundt.

        • ½ spsk. olie

         

      • Trin 8 af 20

        Bland dressingen sammen med rødkål og æble.

      • Trin 9 af 20

        Urtemos: Skræl kartoflerne, og kom dem i en gryde.

        • 250 g. kartofler

         

      • Trin 10 af 20

        Skær skrællen af knoldsellerien, og skær knoldsellerien i stykker på 2 x 2 centimeter. Kom dem ned i gryden sammen med kartoflerne. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skærer knoldselleri.

        • 125 g. knoldselleri

         

      • Trin 11 af 20

        Skræl gulerødderne, og skær dem i små tern. Kom dem op i gryden. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skærer gulerod.

        • 50 g. gulerødder

         

      • Trin 12 af 20

        Kom vand i gryden, til det næsten dækker grøntsagerne. Læg låg på gryden, og bring vandet i kog.

      • Trin 13 af 20

        Kog kartofler, selleritern og gulerodsstykker i cirka 20 minutter ved svag varme, til de er møre. Mærk med en lille kniv eller en kødnål, om kartoflerne er færdige. Kartoflen skal slippe kniven.

      • Trin 14 af 20

        Stil en stor skål i køkkenvasken, og sæt et dørslag over skålen. Hæld grøntsagerne op i dørslaget. Gem kogevandet. Klik på metodevideoen og se, hvordan du laver mos.

      • Trin 15 af 20

        Hæld grøntsagerne tilbage i gryden, og mos dem med et piskeris. Tilsæt flødeost sammen med lidt af kogevandet. Rør blandingen sammen, til det er en ensartet mos.

        • 25 g. flødeost

         

      • Trin 16 af 20

        Kom vand i en skål, og skyl persillen i vandet. Lad persillen dryppe af på et rent viskestykke. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skyller krydderurter.

        • ¼ dl persille
      • Trin 17 af 20

        Hak persillen, og rør den i urtemosen.

      • Trin 18 af 20

        Pil skrællen af hvidløget med en skarp kniv. Pres hvidløget i en hvidløgspresser, og rør det i urtemosen.

        • ½-1 fed hvidløg

         

      • Trin 19 af 20

        Rist brødskiverne på en brødrister.

        • 4 store skiver brød

         

      • Trin 20 af 20

        Fordel den varme urtemos på brødskiverne. Retten er nu klar til at blive serveret. Spis det sammen med rødkålssalaten.

    • Oversigt

      • Print

        Beskrivelse

        Hvis du gerne vil øve dig på italiensk madlavning, er denne opskrift på bruschetta en god begyndelse. Toppingen er lidt anderledes end normalt, og den smager himmelsk! Hemmeligheden er kartofler, knoldselleri, gulerødder og hvidløg.

        Tip: Hvis du er en haj i et køkken, så lav dine bruschetta på skiver af hjemmelavede grovflutes.

        Du skal bruge

          Ingredienser

          Rødkåls-æblesalat:

          • 100 g. rødkål
          • 1-2 æbler
          • 25 g. hasselnøddekerner
          • 1 tsk. stærk sennep
          • 1 tsk. æbleeddike eller vineddike
          • 1 knivspids salt
          • 1 knivspids peber
          • ½ spsk. olie

          Urtemos:

          • 250 g. kartofler
          • ½ knoldselleri (125 g)
          • 1 gulerod (50 g)
          • ½-1 fed hvidløg
          • ¼ dl persille
          • 25 g. flødeost naturel
          • 4 store skiver brød

           

          Køkkenredskaber

          • 1 sæt måleskeer
          • 1 køkkenvægt
          • 1 deciilitermål
          • 1 stor skarp kniv
          • 2 skærebrædder
          • 1 mellem skåle
          • 1 rivejern
          • 1 brødkniv
          • 1 lille skål
          • 1 spiseske
          • 1 røreske
          • 1 kartoffelskræller
          • 1 stor gryde
          • 1 grydelåg
          • 1 dørslag
          • 1 stor skål
          • 1 piskeris
          • 1 hvidløgspresser
          • 1 rent viskestykke
          • 1 brødrister

          Sådan gør du

          1. Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.
          2. Mål alle ingredienserne af.
          3. Vask, og snit rødkålen i fine strimler, og kom dem op i en skål. Klik på metodevideoen og se, hvordan du snitter kål.
          4. Vask æblerne, og riv dem på den grove side af rivejernet. Kom dem op i skålen med rødkål.
          5. Hak hasselnødderne, og bland dem sammen med æbler og rødkål. Klik på metodevideoen og se, hvordan du hakker nødder.
          6. Rør sennep sammen med eddike, salt og peber i en lille skål.
          7. Rør en teske olie i skålen med eddike og sennep, og rør det sammen. Tilsæt resten af olien, og rør rundt.
          8. Bland dressingen sammen med rødkål og æble.
          9. Urtemos: Skræl kartoflerne, og kom dem i en gryde.
          10. Skær skrællen af knoldsellerien, og skær knoldsellerien i stykker på 2 x 2 centimeter. Kom dem ned i gryden sammen med kartoflerne. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skærer knoldselleri.
          11. Skræl gulerødderne, og skær dem i små tern. Kom dem op i gryden. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skærer gulerod.
          12. Kom vand i gryden, til det næsten dækker grøntsagerne. Læg låg på gryden, og bring vandet i kog.
          13. Kog kartofler, selleritern og gulerodsstykker i cirka 20 minutter ved svag varme, til de er møre. Mærk med en lille kniv eller en kødnål, om kartoflerne er færdige. Kartoflen skal slippe kniven.
          14. Stil en stor skål i køkkenvasken, og sæt et dørslag over skålen. Hæld grøntsagerne op i dørslaget. Gem kogevandet. Klik på metodevideoen og se, hvordan du laver mos.
          15. Hæld grøntsagerne tilbage i gryden, og mos dem med et piskeris. Tilsæt flødeost sammen med lidt af kogevandet. Rør blandingen sammen, til det er en ensartet mos.
          16. Kom vand i en skål, og skyl persillen i vandet. Lad persillen dryppe af på et rent viskestykke. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skyller krydderurter.
          17. Hak persillen, og rør den i urtemosen.
          18. Pil skrællen af hvidløget med en skarp kniv. Pres hvidløget i en hvidløgspresser, og rør det i urtemosen.
          19. Rist brødskiverne på en brødrister.
          20. Fordel den varme urtemos på brødskiverne. Retten er nu klar til at blive serveret. Spis det sammen med rødkålssalaten.
      • Beskrivelse

          • Opskriften tager ca.: 1 time

            Hvis du gerne vil øve dig på italiensk madlavning, er denne opskrift på bruschetta en god begyndelse. Toppingen er lidt anderledes end normalt, og den smager himmelsk! Hemmeligheden er kartofler, knoldselleri, gulerødder og hvidløg.

            Tip: Hvis du er en haj i et køkken, så lav dine bruschetta på skiver af hjemmelavede grovflutes.

             
            Energi-indhold pr. portion
            • Energi: 3304 kJ / 787 kcal
            • Protein: 11 %
            • Kulhydrat: 61 %
            • Fedt: 28 %
        • Du skal bruge

        • Sådan gør du

          • Trin 1 af 20

            Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.

          • Trin 2 af 20

            Mål alle ingredienserne af.

            Rødkåls-æblesalat:

            • 200 g. rødkål
            • 2-3 æbler
            • 50 g. hasselnødder
            • 2 tsk. stærk sennep
            • 2 tsk. æbleeddike eller vineddike
            • 1 knivspids salt
            • 1 knivspids peber
            • 1 spsk. olie

            Urtemos:

            • 500 g. kartofler
            • 1 knoldselleri (250 g.)
            • 2 gulerødder (100 g.)
            • 1-2 fed hvidløg
            • ½ dl persille
            • 50 g. flødeost naturel
            • 8 store skiver brød
          • Trin 3 af 20

            Vask, og snit rødkålen i fine strimler, og kom dem op i en skål. Klik på metodevideoen og se, hvordan du snitter kål.

            • 200 g. rødkål
          • Trin 4 af 20

            Vask æblerne, og riv dem på den grove side af rivejernet. Kom dem op i skålen med rødkål.

            • 2-3 æbler

             

          • Trin 5 af 20

            Hak hasselnødderne, og bland dem sammen med æbler og rødkål. Klik på metodevideoen og se, hvordan du hakker nødder.

            • 50 g. hasselnødder
          • Trin 6 af 20

            Rør sennep sammen med eddike, salt og peber i en lille skål.

            • 2 tsk. stærk sennep
            • 2 tsk. æbleeddike eller vineddike
            • 1 knivspids salt
            • 1 knivspids peber
          • Trin 7 af 20

            Rør en teske olie i skålen med eddike og sennep, og rør det sammen. Tilsæt resten af olien, og rør rundt.

            • 1 spsk. olie

             

          • Trin 8 af 20

            Bland dressingen sammen med rødkål og æble.

          • Trin 9 af 20

            Urtemos: Skræl kartoflerne, og kom dem i en gryde.

            • 500 g. kartofler

             

          • Trin 10 af 20

            Skær skrællen af knoldsellerien, og skær knoldsellerien i stykker på 2 x 2 centimeter. Kom dem ned i gryden sammen med kartoflerne. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skærer knoldselleri.

            • 250 g. knoldselleri

             

          • Trin 11 af 20

            Skræl gulerødderne, og skær dem i små tern. Kom dem op i gryden. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skærer gulerod.

            • 100 g. gulerødder

             

          • Trin 12 af 20

            Kom vand i gryden, til det næsten dækker grøntsagerne. Læg låg på gryden, og bring vandet i kog.

          • Trin 13 af 20

            Kog kartofler, selleritern og gulerodsstykker i cirka 20 minutter ved svag varme, til de er møre. Mærk med en lille kniv eller en kødnål, om kartoflerne er færdige. Kartoflen skal slippe kniven.

          • Trin 14 af 20

            Stil en stor skål i køkkenvasken, og sæt et dørslag over skålen. Hæld grøntsagerne op i dørslaget. Gem kogevandet. Klik på metodevideoen og se, hvordan du laver mos.

          • Trin 15 af 20

            Hæld grøntsagerne tilbage i gryden, og mos dem med et piskeris. Tilsæt flødeost sammen med lidt af kogevandet. Rør blandingen sammen, til det er en ensartet mos.

            • 50 g. flødeost

             

          • Trin 16 af 20

            Kom vand i en skål, og skyl persillen i vandet. Lad persillen dryppe af på et rent viskestykke. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skyller krydderurter.

            • ½ dl persille
          • Trin 17 af 20

            Hak persillen, og rør den i urtemosen.

          • Trin 18 af 20

            Pil skrællen af hvidløget med en skarp kniv. Pres hvidløget i en hvidløgspresser, og rør det i urtemosen.

            • 1-2 fed hvidløg

             

          • Trin 19 af 20

            Rist brødskiverne på en brødrister.

            • 8 store skiver brød

             

          • Trin 20 af 20

            Fordel den varme urtemos på brødskiverne. Retten er nu klar til at blive serveret. Spis det sammen med rødkålssalaten.

        • Oversigt

          • Print

            Beskrivelse

            Hvis du gerne vil øve dig på italiensk madlavning, er denne opskrift på bruschetta en god begyndelse. Toppingen er lidt anderledes end normalt, og den smager himmelsk! Hemmeligheden er kartofler, knoldselleri, gulerødder og hvidløg.

            Tip: Hvis du er en haj i et køkken, så lav dine bruschetta på skiver af hjemmelavede grovflutes.

             

            Du skal bruge

              Ingredienser

              Rødkåls-æblesalat:

              • 200 g. rødkål
              • 2-3 æbler
              • 50 g. hasselnøddekerner
              • 2 tsk. stærk sennep
              • 2 tsk. æbleeddike eller vineddike
              • 1 knivspids salt
              • 1 knivspids peber
              • 1 spsk. olie

              Urtemos:

              • 500 g. kartofler
              • 1 knoldselleri (250 g.)
              • 2 gulerødder (100 g.)
              • 1-2 fed hvidløg
              • ½ dl persille
              • 50 g. flødeost naturel
              • 8 store skiver brød

               

              Køkkenredskaber

              • 1 sæt måleskeer
              • 1 køkkenvægt
              • 1 deciilitermål
              • 1 stor skarp kniv
              • 2 skærebrædder
              • 1 mellem skåle
              • 1 rivejern
              • 1 brødkniv
              • 1 lille skål
              • 1 spiseske
              • 1 røreske
              • 1 kartoffelskræller
              • 1 stor gryde
              • 1 grydelåg
              • 1 dørslag
              • 1 stor skål
              • 1 piskeris
              • 1 hvidløgspresser
              • 1 rent viskestykke
              • 1 brødrister

              Sådan gør du

              1. Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.
              2. Mål alle ingredienserne af.
              3. Vask, og snit rødkålen i fine strimler, og kom dem op i en skål. Klik på metodevideoen og se, hvordan du snitter kål.
              4. Vask æblerne, og riv dem på den grove side af rivejernet. Kom dem op i skålen med rødkål.
              5. Hak hasselnødderne, og bland dem sammen med æbler og rødkål. Klik på metodevideoen og se, hvordan du hakker nødder.
              6. Rør sennep sammen med eddike, salt og peber i en lille skål.
              7. Rør en teske olie i skålen med eddike og sennep, og rør det sammen. Tilsæt resten af olien, og rør rundt.
              8. Bland dressingen sammen med rødkål og æble.
              9. Urtemos: Skræl kartoflerne, og kom dem i en gryde.
              10. Skær skrællen af knoldsellerien, og skær knoldsellerien i stykker på 2 x 2 centimeter. Kom dem ned i gryden sammen med kartoflerne. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skærer knoldselleri.
              11. Skræl gulerødderne, og skær dem i små tern. Kom dem op i gryden. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skærer gulerod.
              12. Kom vand i gryden, til det næsten dækker grøntsagerne. Læg låg på gryden, og bring vandet i kog.
              13. Kog kartofler, selleritern og gulerodsstykker i cirka 20 minutter ved svag varme, til de er møre. Mærk med en lille kniv eller en kødnål, om kartoflerne er færdige. Kartoflen skal slippe kniven.
              14. Stil en stor skål i køkkenvasken, og sæt et dørslag over skålen. Hæld grøntsagerne op i dørslaget. Gem kogevandet. Klik på metodevideoen og se, hvordan du laver mos.
              15. Hæld grøntsagerne tilbage i gryden, og mos dem med et piskeris. Tilsæt flødeost sammen med lidt af kogevandet. Rør blandingen sammen, til det er en ensartet mos.
              16. Kom vand i en skål, og skyl persillen i vandet. Lad persillen dryppe af på et rent viskestykke. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skyller krydderurter.
              17. Hak persillen, og rør den i urtemosen.
              18. Pil skrællen af hvidløget med en skarp kniv. Pres hvidløget i en hvidløgspresser, og rør det i urtemosen.
              19. Rist brødskiverne på en brødrister.
              20. Fordel den varme urtemos på brødskiverne. Retten er nu klar til at blive serveret. Spis det sammen med rødkålssalaten.
          • Beskrivelse

              • Opskriften tager ca.: 1 time

                Hvis du gerne vil øve dig på italiensk madlavning, er denne opskrift på bruschetta en god begyndelse. Toppingen er lidt anderledes end normalt, og den smager himmelsk! Hemmeligheden er kartofler, knoldselleri, gulerødder og hvidløg.

                Tip: Hvis du er en haj i et køkken, så lav dine bruschetta på skiver af hjemmelavede grovflutes.

                 
                Energi-indhold pr. portion
                • Energi: 3304 kJ / 787 kcal
                • Protein: 11 %
                • Kulhydrat: 61 %
                • Fedt: 28 %
            • Du skal bruge

            • Sådan gør du

              • Trin 1 af 20

                Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.

              • Trin 2 af 20

                Mål alle ingredienserne af.

                Rødkåls-æblesalat:

                • 300 g. rødkål
                • 3-4 æbler
                • 75 g. hasselnøddekerner
                • 3 tsk. stærk sennep
                • 3 tsk. æbleeddike eller vineddike
                • 1 ½ knivspids salt
                • 1 ½ knivspids peber
                • 1 ½ spsk. olie

                Urtemos:

                • 750 g. kartofler
                • 1 knoldselleri (375 g.)
                • 3 gulerødder (150 g.)
                • 2-3 fed hvidløg
                • ¾ dl persille
                • 75 g. flødeost naturel
                • 12 store skiver brød
              • Trin 3 af 20

                Vask, og snit rødkålen i fine strimler, og kom dem op i en skål. Klik på metodevideoen og se, hvordan du snitter kål.

                • 300 g. rødkål
              • Trin 4 af 20

                Vask æblerne, og riv dem på den grove side af rivejernet. Kom dem op i skålen med rødkål.

                • 3-4 æbler

                 

              • Trin 5 af 20

                Hak hasselnødderne, og bland dem sammen med æbler og rødkål. Klik på metodevideoen og se, hvordan du hakker nødder.

                • 75 g. hasselnødder

                 

              • Trin 6 af 20

                Rør sennep sammen med eddike, salt og peber i en lille skål.

                • 3 tsk. stærk sennep
                • 3 tsk. æbleeddike eller vineddike
                • 1 ½ knivspids salt
                • 1 ½ knivspids peber
              • Trin 7 af 20

                Rør en teske olie i skålen med eddike og sennep, og rør det sammen. Tilsæt resten af olien, og rør rundt.

                • 1 ½ spsk. olie

                 

              • Trin 8 af 20

                Bland dressingen sammen med rødkål og æble.

              • Trin 9 af 20

                Urtemos: Skræl kartoflerne, og kom dem i en gryde.

                • 750 g. kartofler

                 

              • Trin 10 af 20

                Skær skrællen af knoldsellerien, og skær knoldsellerien i stykker på 2 x 2 centimeter. Kom dem ned i gryden sammen med kartoflerne. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skærer knoldselleri.

                • 375 g. knoldselleri

                 

              • Trin 11 af 20

                Skræl gulerødderne, og skær dem i små tern. Kom dem op i gryden. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skærer gulerod.

                • 150 g. gulerødder

                 

              • Trin 12 af 20

                Kom vand i gryden, til det næsten dækker grøntsagerne. Læg låg på gryden, og bring vandet i kog.

              • Trin 13 af 20

                Kog kartofler, selleritern og gulerodsstykker i cirka 20 minutter ved svag varme, til de er møre. Mærk med en lille kniv eller en kødnål, om kartoflerne er færdige. Kartoflen skal slippe kniven.

              • Trin 14 af 20

                Stil en stor skål i køkkenvasken, og sæt et dørslag over skålen. Hæld grøntsagerne op i dørslaget. Gem kogevandet. Klik på metodevideoen og se, hvordan du laver mos.

              • Trin 15 af 20

                Hæld grøntsagerne tilbage i gryden, og mos dem med et piskeris. Tilsæt flødeost sammen med lidt af kogevandet. Rør blandingen sammen, til det er en ensartet mos.

                • 75 g. flødeost

                 

              • Trin 16 af 20

                Kom vand i en skål, og skyl persillen i vandet. Lad persillen dryppe af på et rent viskestykke. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skyller krydderurter.

                • ¾ dl persille
              • Trin 17 af 20

                Hak persillen, og rør den i urtemosen.

              • Trin 18 af 20

                Pil skrællen af hvidløget med en skarp kniv. Pres hvidløget i en hvidløgspresser, og rør det i urtemosen.

                • 2-3 fed hvidløg

                 

              • Trin 19 af 20

                Rist brødskiverne på en brødrister.

                • 12 store skiver brød

                 

              • Trin 20 af 20

                Fordel den varme urtemos på brødskiverne. Retten er nu klar til at blive serveret. Spis det sammen med rødkålssalaten.

            • Oversigt

              • Print

                Beskrivelse

                Hvis du gerne vil øve dig på italiensk madlavning, er denne opskrift på bruschetta en god begyndelse. Toppingen er lidt anderledes end normalt, og den smager himmelsk! Hemmeligheden er kartofler, knoldselleri, gulerødder og hvidløg.

                Tip: Hvis du er en haj i et køkken, så lav dine bruschetta på skiver af hjemmelavede grovflutes.

                 

                Du skal bruge

                  Ingredienser

                  Rødkåls-æblesalat:

                  • 300 g. rødkål
                  • 3-4 æbler
                  • 75 g. hasselnøddekerner
                  • 3 tsk. stærk sennep
                  • 3 tsk. æbleeddike eller vineddike
                  • 1 ½ knivspids salt
                  • 1 ½ knivspids peber
                  • 1 ½ spsk. olie

                  Urtemos:

                  • 750 g. kartofler
                  • 1 knoldselleri (375 g.)
                  • 3 gulerødder (150 g.)
                  • 2-3 fed hvidløg
                  • ¾ dl persille
                  • 75 g. flødeost naturel
                  • 12 store skiver brød

                   

                  Køkkenredskaber

                  • 1 sæt måleskeer
                  • 1 køkkenvægt
                  • 1 deciilitermål
                  • 1 stor skarp kniv
                  • 2 skærebrædder
                  • 1 mellem skåle
                  • 1 rivejern
                  • 1 brødkniv
                  • 1 lille skål
                  • 1 spiseske
                  • 1 røreske
                  • 1 kartoffelskræller
                  • 1 stor gryde
                  • 1 grydelåg
                  • 1 dørslag
                  • 1 stor skål
                  • 1 piskeris
                  • 1 hvidløgspresser
                  • 1 rent viskestykke
                  • 1 brødrister

                  Sådan gør du

                  1. Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.
                  2. Mål alle ingredienserne af.
                  3. Vask, og snit rødkålen i fine strimler, og kom dem op i en skål. Klik på metodevideoen og se, hvordan du snitter kål.
                  4. Vask æblerne, og riv dem på den grove side af rivejernet. Kom dem op i skålen med rødkål.
                  5. Hak hasselnødderne, og bland dem sammen med æbler og rødkål. Klik på metodevideoen og se, hvordan du hakker nødder.
                  6. Rør sennep sammen med eddike, salt og peber i en lille skål.
                  7. Rør en teske olie i skålen med eddike og sennep, og rør det sammen. Tilsæt resten af olien, og rør rundt.
                  8. Bland dressingen sammen med rødkål og æble.
                  9. Urtemos: Skræl kartoflerne, og kom dem i en gryde.
                  10. Skær skrællen af knoldsellerien, og skær knoldsellerien i stykker på 2 x 2 centimeter. Kom dem ned i gryden sammen med kartoflerne. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skærer knoldselleri.
                  11. Skræl gulerødderne, og skær dem i små tern. Kom dem op i gryden. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skærer gulerod.
                  12. Kom vand i gryden, til det næsten dækker grøntsagerne. Læg låg på gryden, og bring vandet i kog.
                  13. Kog kartofler, selleritern og gulerodsstykker i cirka 20 minutter ved svag varme, til de er møre. Mærk med en lille kniv eller en kødnål, om kartoflerne er færdige. Kartoflen skal slippe kniven.
                  14. Stil en stor skål i køkkenvasken, og sæt et dørslag over skålen. Hæld grøntsagerne op i dørslaget. Gem kogevandet. Klik på metodevideoen og se, hvordan du laver mos.
                  15. Hæld grøntsagerne tilbage i gryden, og mos dem med et piskeris. Tilsæt flødeost sammen med lidt af kogevandet. Rør blandingen sammen, til det er en ensartet mos.
                  16. Kom vand i en skål, og skyl persillen i vandet. Lad persillen dryppe af på et rent viskestykke. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skyller krydderurter.
                  17. Hak persillen, og rør den i urtemosen.
                  18. Pil skrællen af hvidløget med en skarp kniv. Pres hvidløget i en hvidløgspresser, og rør det i urtemosen.
                  19. Rist brødskiverne på en brødrister.
                  20. Fordel den varme urtemos på brødskiverne. Retten er nu klar til at blive serveret. Spis det sammen med rødkålssalaten.