Bruschetta med urtemos
mediumBeskrivelse
- Opskriften tager ca.: 1 time
Hvis du gerne vil øve dig på italiensk madlavning, er denne opskrift på bruschetta en god begyndelse. Toppingen er lidt anderledes end normalt, og den smager himmelsk! Hemmeligheden er kartofler, knoldselleri, gulerødder og hvidløg.
Tip: Hvis du er en haj i et køkken, så lav dine bruschetta på skiver af hjemmelavede grovflutes.
Energi-indhold pr. portion- Energi: 3304 kJ / 787 kcal
- Protein: 11 %
- Kulhydrat: 61 %
- Fedt: 28 %
Du skal bruge
- Trin 1 af 2
Ingredienser
- 100 g. rødkål
- 1-2 æbler
- 25 g. hasselnødder
- 1 tsk. stærk sennep
- 1 tsk. æbleeddike eller vineddike
- 1 knivspids salt
- 1 knivspids peber
- ½ spsk. olie
Urtemos
- 250 g. kartofler
- ½ knoldselleri (125 g)
- 1 gulerod (50 g)
- ½-1 fed hvidløg
- ¼ dl persille
- 25 g. flødeost naturel
- 4 store skiver brød
- Trin 2 af 2
Køkkenredskaber
- 1 stor gryde
- 1 stor skål
- 1 brødrister
- 1 rivejern
- 1 kartoffelskræller
- 1 hvidløgspresser
- 1 piskeris
- 1 mellem skål
- 1 lille skål
- 1 røreske
- 2 skærebrædder
- 1 stor skarp kniv
- 1 lille skarp kniv
- 1 sæt måleskeer
- 1 køkkenvægt
- 1 spiseske
- 1 decilitermål
- 1 brødkniv
- 1 dørslag
- 1 rent viskestykke
Sådan gør du
- Trin 1 af 20
Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.
- Trin 2 af 20
Mål alle ingredienserne af.
Rødkåls-æblesalat:
- 100 g. rødkål
- 1-2 æbler
- 25 g. hasselnødder
- 1 tsk. stærk sennep
- 1 tsk. æbleeddike eller vineddike
- 1 knivspids salt
- 1 knivspids peber
- ½ spsk. olie
Urtemos:
- 250 g. kartofler
- ½ knoldselleri (125 g.)
- 1 gulerod (50 g.)
- ½-1 fed hvidløg
- ¼ dl persille
- 25 g. flødeost naturel
- 4 store skiver brød
- Trin 3 af 20
Vask, og snit rødkålen i fine strimler, og kom dem op i en skål. Klik på metodevideoen og se, hvordan du snitter kål.
- 100 g. rødkål
- Trin 4 af 20
Vask æblerne, og riv dem på den grove side af rivejernet. Kom dem op i skålen med rødkål.
- 1-2 æbler
- Trin 5 af 20
Hak hasselnødderne, og bland dem sammen med æbler og rødkål. Klik på metodevideoen og se, hvordan du hakker nødder.
- 25 g. hasselnødder
- Trin 6 af 20
Rør sennep sammen med eddike, salt og peber i en lille skål.
- 1 tsk. stærk sennep
- 1 tsk. æbleeddike eller vineddike
- 1 knivspids salt
- 1 knivspids peber
- Trin 7 af 20
Rør en teske olie i skålen med eddike og sennep, og rør det sammen. Tilsæt resten af olien, og rør rundt.
- ½ spsk. olie
- Trin 8 af 20
Bland dressingen sammen med rødkål og æble.
- Trin 9 af 20
Urtemos: Skræl kartoflerne, og kom dem i en gryde.
- 250 g. kartofler
- Trin 10 af 20
Skær skrællen af knoldsellerien, og skær knoldsellerien i stykker på 2 x 2 centimeter. Kom dem ned i gryden sammen med kartoflerne. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skærer knoldselleri.
- 125 g. knoldselleri
- Trin 11 af 20
Skræl gulerødderne, og skær dem i små tern. Kom dem op i gryden. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skærer gulerod.
- 50 g. gulerødder
- Trin 12 af 20
Kom vand i gryden, til det næsten dækker grøntsagerne. Læg låg på gryden, og bring vandet i kog.
- Trin 13 af 20
Kog kartofler, selleritern og gulerodsstykker i cirka 20 minutter ved svag varme, til de er møre. Mærk med en lille kniv eller en kødnål, om kartoflerne er færdige. Kartoflen skal slippe kniven.
- Trin 14 af 20
Stil en stor skål i køkkenvasken, og sæt et dørslag over skålen. Hæld grøntsagerne op i dørslaget. Gem kogevandet. Klik på metodevideoen og se, hvordan du laver mos.
- Trin 15 af 20
Hæld grøntsagerne tilbage i gryden, og mos dem med et piskeris. Tilsæt flødeost sammen med lidt af kogevandet. Rør blandingen sammen, til det er en ensartet mos.
- 25 g. flødeost
- Trin 16 af 20
Kom vand i en skål, og skyl persillen i vandet. Lad persillen dryppe af på et rent viskestykke. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skyller krydderurter.
- ¼ dl persille
- Trin 17 af 20
Hak persillen, og rør den i urtemosen.
- Trin 18 af 20
Pil skrællen af hvidløget med en skarp kniv. Pres hvidløget i en hvidløgspresser, og rør det i urtemosen.
- ½-1 fed hvidløg
- Trin 19 af 20
Rist brødskiverne på en brødrister.
- 4 store skiver brød
- Trin 20 af 20
Fordel den varme urtemos på brødskiverne. Retten er nu klar til at blive serveret. Spis det sammen med rødkålssalaten.
Oversigt
- Print
Beskrivelse
Hvis du gerne vil øve dig på italiensk madlavning, er denne opskrift på bruschetta en god begyndelse. Toppingen er lidt anderledes end normalt, og den smager himmelsk! Hemmeligheden er kartofler, knoldselleri, gulerødder og hvidløg.
Tip: Hvis du er en haj i et køkken, så lav dine bruschetta på skiver af hjemmelavede grovflutes.
Du skal bruge
Ingredienser
Rødkåls-æblesalat:
- 100 g. rødkål
- 1-2 æbler
- 25 g. hasselnøddekerner
- 1 tsk. stærk sennep
- 1 tsk. æbleeddike eller vineddike
- 1 knivspids salt
- 1 knivspids peber
- ½ spsk. olie
Urtemos:
- 250 g. kartofler
- ½ knoldselleri (125 g)
- 1 gulerod (50 g)
- ½-1 fed hvidløg
- ¼ dl persille
- 25 g. flødeost naturel
- 4 store skiver brød
Køkkenredskaber
- 1 sæt måleskeer
- 1 køkkenvægt
- 1 deciilitermål
- 1 stor skarp kniv
- 2 skærebrædder
- 1 mellem skåle
- 1 rivejern
- 1 brødkniv
- 1 lille skål
- 1 spiseske
- 1 røreske
- 1 kartoffelskræller
- 1 stor gryde
- 1 grydelåg
- 1 dørslag
- 1 stor skål
- 1 piskeris
- 1 hvidløgspresser
- 1 rent viskestykke
- 1 brødrister
Sådan gør du
- Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.
- Mål alle ingredienserne af.
- Vask, og snit rødkålen i fine strimler, og kom dem op i en skål. Klik på metodevideoen og se, hvordan du snitter kål.
- Vask æblerne, og riv dem på den grove side af rivejernet. Kom dem op i skålen med rødkål.
- Hak hasselnødderne, og bland dem sammen med æbler og rødkål. Klik på metodevideoen og se, hvordan du hakker nødder.
- Rør sennep sammen med eddike, salt og peber i en lille skål.
- Rør en teske olie i skålen med eddike og sennep, og rør det sammen. Tilsæt resten af olien, og rør rundt.
- Bland dressingen sammen med rødkål og æble.
- Urtemos: Skræl kartoflerne, og kom dem i en gryde.
- Skær skrællen af knoldsellerien, og skær knoldsellerien i stykker på 2 x 2 centimeter. Kom dem ned i gryden sammen med kartoflerne. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skærer knoldselleri.
- Skræl gulerødderne, og skær dem i små tern. Kom dem op i gryden. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skærer gulerod.
- Kom vand i gryden, til det næsten dækker grøntsagerne. Læg låg på gryden, og bring vandet i kog.
- Kog kartofler, selleritern og gulerodsstykker i cirka 20 minutter ved svag varme, til de er møre. Mærk med en lille kniv eller en kødnål, om kartoflerne er færdige. Kartoflen skal slippe kniven.
- Stil en stor skål i køkkenvasken, og sæt et dørslag over skålen. Hæld grøntsagerne op i dørslaget. Gem kogevandet. Klik på metodevideoen og se, hvordan du laver mos.
- Hæld grøntsagerne tilbage i gryden, og mos dem med et piskeris. Tilsæt flødeost sammen med lidt af kogevandet. Rør blandingen sammen, til det er en ensartet mos.
- Kom vand i en skål, og skyl persillen i vandet. Lad persillen dryppe af på et rent viskestykke. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skyller krydderurter.
- Hak persillen, og rør den i urtemosen.
- Pil skrællen af hvidløget med en skarp kniv. Pres hvidløget i en hvidløgspresser, og rør det i urtemosen.
- Rist brødskiverne på en brødrister.
- Fordel den varme urtemos på brødskiverne. Retten er nu klar til at blive serveret. Spis det sammen med rødkålssalaten.
-
Beskrivelse
- Opskriften tager ca.: 1 time
Hvis du gerne vil øve dig på italiensk madlavning, er denne opskrift på bruschetta en god begyndelse. Toppingen er lidt anderledes end normalt, og den smager himmelsk! Hemmeligheden er kartofler, knoldselleri, gulerødder og hvidløg.
Tip: Hvis du er en haj i et køkken, så lav dine bruschetta på skiver af hjemmelavede grovflutes.
Energi-indhold pr. portion- Energi: 3304 kJ / 787 kcal
- Protein: 11 %
- Kulhydrat: 61 %
- Fedt: 28 %
Du skal bruge
- Trin 1 af 2
Ingredienser
- 200 g. rødkål
- 2-3 æbler
- 50 g. hasselnødder
- 2 tsk. stærk sennep
- 2 tsk. æbleeddike eller vineddike
- 1 knivspids salt
- 1 knivspids peber
- 1 spsk. olie
Urtemos
- 500 g. kartofler
- 1 knoldselleri (250 g.)
- 2 gulerødder (100 g.)
- 1-2 fed hvidløg
- ½ dl persille
- 50 g. flødeost naturel
- 8 store skiver brød
- Trin 2 af 2
Køkkenredskaber
- 1 stor gryde
- 1 stor skål
- 1 brødrister
- 1 rivejern
- 1 kartoffelskræller
- 1 hvidløgspresser
- 1 piskeris
- 1 mellem skål
- 1 lille skål
- 1 røreske
- 2 skærebrædder
- 1 stor skarp kniv
- 1 spiseske
- 1 sæt måleskeer
- 1 køkkenvægt
- 1 brødkniv
- 1 dørslag
- 1 rent viskestykke
Sådan gør du
- Trin 1 af 20
Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.
- Trin 2 af 20
Mål alle ingredienserne af.
Rødkåls-æblesalat:
- 200 g. rødkål
- 2-3 æbler
- 50 g. hasselnødder
- 2 tsk. stærk sennep
- 2 tsk. æbleeddike eller vineddike
- 1 knivspids salt
- 1 knivspids peber
- 1 spsk. olie
Urtemos:
- 500 g. kartofler
- 1 knoldselleri (250 g.)
- 2 gulerødder (100 g.)
- 1-2 fed hvidløg
- ½ dl persille
- 50 g. flødeost naturel
- 8 store skiver brød
- Trin 3 af 20
Vask, og snit rødkålen i fine strimler, og kom dem op i en skål. Klik på metodevideoen og se, hvordan du snitter kål.
- 200 g. rødkål
- Trin 4 af 20
Vask æblerne, og riv dem på den grove side af rivejernet. Kom dem op i skålen med rødkål.
- 2-3 æbler
- Trin 5 af 20
Hak hasselnødderne, og bland dem sammen med æbler og rødkål. Klik på metodevideoen og se, hvordan du hakker nødder.
- 50 g. hasselnødder
- Trin 6 af 20
Rør sennep sammen med eddike, salt og peber i en lille skål.
- 2 tsk. stærk sennep
- 2 tsk. æbleeddike eller vineddike
- 1 knivspids salt
- 1 knivspids peber
- Trin 7 af 20
Rør en teske olie i skålen med eddike og sennep, og rør det sammen. Tilsæt resten af olien, og rør rundt.
- 1 spsk. olie
- Trin 8 af 20
Bland dressingen sammen med rødkål og æble.
- Trin 9 af 20
Urtemos: Skræl kartoflerne, og kom dem i en gryde.
- 500 g. kartofler
- Trin 10 af 20
Skær skrællen af knoldsellerien, og skær knoldsellerien i stykker på 2 x 2 centimeter. Kom dem ned i gryden sammen med kartoflerne. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skærer knoldselleri.
- 250 g. knoldselleri
- Trin 11 af 20
Skræl gulerødderne, og skær dem i små tern. Kom dem op i gryden. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skærer gulerod.
- 100 g. gulerødder
- Trin 12 af 20
Kom vand i gryden, til det næsten dækker grøntsagerne. Læg låg på gryden, og bring vandet i kog.
- Trin 13 af 20
Kog kartofler, selleritern og gulerodsstykker i cirka 20 minutter ved svag varme, til de er møre. Mærk med en lille kniv eller en kødnål, om kartoflerne er færdige. Kartoflen skal slippe kniven.
- Trin 14 af 20
Stil en stor skål i køkkenvasken, og sæt et dørslag over skålen. Hæld grøntsagerne op i dørslaget. Gem kogevandet. Klik på metodevideoen og se, hvordan du laver mos.
- Trin 15 af 20
Hæld grøntsagerne tilbage i gryden, og mos dem med et piskeris. Tilsæt flødeost sammen med lidt af kogevandet. Rør blandingen sammen, til det er en ensartet mos.
- 50 g. flødeost
- Trin 16 af 20
Kom vand i en skål, og skyl persillen i vandet. Lad persillen dryppe af på et rent viskestykke. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skyller krydderurter.
- ½ dl persille
- Trin 17 af 20
Hak persillen, og rør den i urtemosen.
- Trin 18 af 20
Pil skrællen af hvidløget med en skarp kniv. Pres hvidløget i en hvidløgspresser, og rør det i urtemosen.
- 1-2 fed hvidløg
- Trin 19 af 20
Rist brødskiverne på en brødrister.
- 8 store skiver brød
- Trin 20 af 20
Fordel den varme urtemos på brødskiverne. Retten er nu klar til at blive serveret. Spis det sammen med rødkålssalaten.
Oversigt
- Print
Beskrivelse
Hvis du gerne vil øve dig på italiensk madlavning, er denne opskrift på bruschetta en god begyndelse. Toppingen er lidt anderledes end normalt, og den smager himmelsk! Hemmeligheden er kartofler, knoldselleri, gulerødder og hvidløg.
Tip: Hvis du er en haj i et køkken, så lav dine bruschetta på skiver af hjemmelavede grovflutes.
Du skal bruge
Ingredienser
Rødkåls-æblesalat:
- 200 g. rødkål
- 2-3 æbler
- 50 g. hasselnøddekerner
- 2 tsk. stærk sennep
- 2 tsk. æbleeddike eller vineddike
- 1 knivspids salt
- 1 knivspids peber
- 1 spsk. olie
Urtemos:
- 500 g. kartofler
- 1 knoldselleri (250 g.)
- 2 gulerødder (100 g.)
- 1-2 fed hvidløg
- ½ dl persille
- 50 g. flødeost naturel
- 8 store skiver brød
Køkkenredskaber
- 1 sæt måleskeer
- 1 køkkenvægt
- 1 deciilitermål
- 1 stor skarp kniv
- 2 skærebrædder
- 1 mellem skåle
- 1 rivejern
- 1 brødkniv
- 1 lille skål
- 1 spiseske
- 1 røreske
- 1 kartoffelskræller
- 1 stor gryde
- 1 grydelåg
- 1 dørslag
- 1 stor skål
- 1 piskeris
- 1 hvidløgspresser
- 1 rent viskestykke
- 1 brødrister
Sådan gør du
- Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.
- Mål alle ingredienserne af.
- Vask, og snit rødkålen i fine strimler, og kom dem op i en skål. Klik på metodevideoen og se, hvordan du snitter kål.
- Vask æblerne, og riv dem på den grove side af rivejernet. Kom dem op i skålen med rødkål.
- Hak hasselnødderne, og bland dem sammen med æbler og rødkål. Klik på metodevideoen og se, hvordan du hakker nødder.
- Rør sennep sammen med eddike, salt og peber i en lille skål.
- Rør en teske olie i skålen med eddike og sennep, og rør det sammen. Tilsæt resten af olien, og rør rundt.
- Bland dressingen sammen med rødkål og æble.
- Urtemos: Skræl kartoflerne, og kom dem i en gryde.
- Skær skrællen af knoldsellerien, og skær knoldsellerien i stykker på 2 x 2 centimeter. Kom dem ned i gryden sammen med kartoflerne. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skærer knoldselleri.
- Skræl gulerødderne, og skær dem i små tern. Kom dem op i gryden. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skærer gulerod.
- Kom vand i gryden, til det næsten dækker grøntsagerne. Læg låg på gryden, og bring vandet i kog.
- Kog kartofler, selleritern og gulerodsstykker i cirka 20 minutter ved svag varme, til de er møre. Mærk med en lille kniv eller en kødnål, om kartoflerne er færdige. Kartoflen skal slippe kniven.
- Stil en stor skål i køkkenvasken, og sæt et dørslag over skålen. Hæld grøntsagerne op i dørslaget. Gem kogevandet. Klik på metodevideoen og se, hvordan du laver mos.
- Hæld grøntsagerne tilbage i gryden, og mos dem med et piskeris. Tilsæt flødeost sammen med lidt af kogevandet. Rør blandingen sammen, til det er en ensartet mos.
- Kom vand i en skål, og skyl persillen i vandet. Lad persillen dryppe af på et rent viskestykke. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skyller krydderurter.
- Hak persillen, og rør den i urtemosen.
- Pil skrællen af hvidløget med en skarp kniv. Pres hvidløget i en hvidløgspresser, og rør det i urtemosen.
- Rist brødskiverne på en brødrister.
- Fordel den varme urtemos på brødskiverne. Retten er nu klar til at blive serveret. Spis det sammen med rødkålssalaten.
-
Beskrivelse
- Opskriften tager ca.: 1 time
Hvis du gerne vil øve dig på italiensk madlavning, er denne opskrift på bruschetta en god begyndelse. Toppingen er lidt anderledes end normalt, og den smager himmelsk! Hemmeligheden er kartofler, knoldselleri, gulerødder og hvidløg.
Tip: Hvis du er en haj i et køkken, så lav dine bruschetta på skiver af hjemmelavede grovflutes.
Energi-indhold pr. portion- Energi: 3304 kJ / 787 kcal
- Protein: 11 %
- Kulhydrat: 61 %
- Fedt: 28 %
Du skal bruge
- Trin 1 af 2
Ingredienser
- 300 g. rødkål
- 3-4 æbler
- 75 g. hasselnødder
- 3 tsk. stærk sennep
- 3 tsk. æbleeddike eller vineddike
- 1 ½ knivspids salt
- 1 ½ knivspids peber
- 1 ½ spsk. olie
Urtemos
- 750 g. kartofler
- 1 knoldselleri (375 g.)
- 3 gulerødder (150 g.)
- 2-3 fed hvidløg
- ¾ dl persille
- 75 g. flødeost naturel
- 12 store skiver brød
- Trin 2 af 2
Køkkenredskaber
- 1 stor gryde
- 1 stor skål
- 1 brødrister
- 1 rivejern
- 1 kartoffelskræller
- 1 hvidløgspresser
- 1 piskeris
- 1 mellem skål
- 1 lille skål
- 1 røreske
- 2 skærebrædder
- 1 stor skarp kniv
- 1 sæt måleskeer
- 1 køkkenvægt
- 1 decilitermål
- 1 brødkniv
- 1 spiseske
- 1 dørslag
- 1 rent viskestykke
Sådan gør du
- Trin 1 af 20
Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.
- Trin 2 af 20
Mål alle ingredienserne af.
Rødkåls-æblesalat:
- 300 g. rødkål
- 3-4 æbler
- 75 g. hasselnøddekerner
- 3 tsk. stærk sennep
- 3 tsk. æbleeddike eller vineddike
- 1 ½ knivspids salt
- 1 ½ knivspids peber
- 1 ½ spsk. olie
Urtemos:
- 750 g. kartofler
- 1 knoldselleri (375 g.)
- 3 gulerødder (150 g.)
- 2-3 fed hvidløg
- ¾ dl persille
- 75 g. flødeost naturel
- 12 store skiver brød
- Trin 3 af 20
Vask, og snit rødkålen i fine strimler, og kom dem op i en skål. Klik på metodevideoen og se, hvordan du snitter kål.
- 300 g. rødkål
- Trin 4 af 20
Vask æblerne, og riv dem på den grove side af rivejernet. Kom dem op i skålen med rødkål.
- 3-4 æbler
- Trin 5 af 20
Hak hasselnødderne, og bland dem sammen med æbler og rødkål. Klik på metodevideoen og se, hvordan du hakker nødder.
- 75 g. hasselnødder
- Trin 6 af 20
Rør sennep sammen med eddike, salt og peber i en lille skål.
- 3 tsk. stærk sennep
- 3 tsk. æbleeddike eller vineddike
- 1 ½ knivspids salt
- 1 ½ knivspids peber
- Trin 7 af 20
Rør en teske olie i skålen med eddike og sennep, og rør det sammen. Tilsæt resten af olien, og rør rundt.
- 1 ½ spsk. olie
- Trin 8 af 20
Bland dressingen sammen med rødkål og æble.
- Trin 9 af 20
Urtemos: Skræl kartoflerne, og kom dem i en gryde.
- 750 g. kartofler
- Trin 10 af 20
Skær skrællen af knoldsellerien, og skær knoldsellerien i stykker på 2 x 2 centimeter. Kom dem ned i gryden sammen med kartoflerne. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skærer knoldselleri.
- 375 g. knoldselleri
- Trin 11 af 20
Skræl gulerødderne, og skær dem i små tern. Kom dem op i gryden. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skærer gulerod.
- 150 g. gulerødder
- Trin 12 af 20
Kom vand i gryden, til det næsten dækker grøntsagerne. Læg låg på gryden, og bring vandet i kog.
- Trin 13 af 20
Kog kartofler, selleritern og gulerodsstykker i cirka 20 minutter ved svag varme, til de er møre. Mærk med en lille kniv eller en kødnål, om kartoflerne er færdige. Kartoflen skal slippe kniven.
- Trin 14 af 20
Stil en stor skål i køkkenvasken, og sæt et dørslag over skålen. Hæld grøntsagerne op i dørslaget. Gem kogevandet. Klik på metodevideoen og se, hvordan du laver mos.
- Trin 15 af 20
Hæld grøntsagerne tilbage i gryden, og mos dem med et piskeris. Tilsæt flødeost sammen med lidt af kogevandet. Rør blandingen sammen, til det er en ensartet mos.
- 75 g. flødeost
- Trin 16 af 20
Kom vand i en skål, og skyl persillen i vandet. Lad persillen dryppe af på et rent viskestykke. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skyller krydderurter.
- ¾ dl persille
- Trin 17 af 20
Hak persillen, og rør den i urtemosen.
- Trin 18 af 20
Pil skrællen af hvidløget med en skarp kniv. Pres hvidløget i en hvidløgspresser, og rør det i urtemosen.
- 2-3 fed hvidløg
- Trin 19 af 20
Rist brødskiverne på en brødrister.
- 12 store skiver brød
- Trin 20 af 20
Fordel den varme urtemos på brødskiverne. Retten er nu klar til at blive serveret. Spis det sammen med rødkålssalaten.
Oversigt
- Print
Beskrivelse
Hvis du gerne vil øve dig på italiensk madlavning, er denne opskrift på bruschetta en god begyndelse. Toppingen er lidt anderledes end normalt, og den smager himmelsk! Hemmeligheden er kartofler, knoldselleri, gulerødder og hvidløg.
Tip: Hvis du er en haj i et køkken, så lav dine bruschetta på skiver af hjemmelavede grovflutes.
Du skal bruge
Ingredienser
Rødkåls-æblesalat:
- 300 g. rødkål
- 3-4 æbler
- 75 g. hasselnøddekerner
- 3 tsk. stærk sennep
- 3 tsk. æbleeddike eller vineddike
- 1 ½ knivspids salt
- 1 ½ knivspids peber
- 1 ½ spsk. olie
Urtemos:
- 750 g. kartofler
- 1 knoldselleri (375 g.)
- 3 gulerødder (150 g.)
- 2-3 fed hvidløg
- ¾ dl persille
- 75 g. flødeost naturel
- 12 store skiver brød
Køkkenredskaber
- 1 sæt måleskeer
- 1 køkkenvægt
- 1 deciilitermål
- 1 stor skarp kniv
- 2 skærebrædder
- 1 mellem skåle
- 1 rivejern
- 1 brødkniv
- 1 lille skål
- 1 spiseske
- 1 røreske
- 1 kartoffelskræller
- 1 stor gryde
- 1 grydelåg
- 1 dørslag
- 1 stor skål
- 1 piskeris
- 1 hvidløgspresser
- 1 rent viskestykke
- 1 brødrister
Sådan gør du
- Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.
- Mål alle ingredienserne af.
- Vask, og snit rødkålen i fine strimler, og kom dem op i en skål. Klik på metodevideoen og se, hvordan du snitter kål.
- Vask æblerne, og riv dem på den grove side af rivejernet. Kom dem op i skålen med rødkål.
- Hak hasselnødderne, og bland dem sammen med æbler og rødkål. Klik på metodevideoen og se, hvordan du hakker nødder.
- Rør sennep sammen med eddike, salt og peber i en lille skål.
- Rør en teske olie i skålen med eddike og sennep, og rør det sammen. Tilsæt resten af olien, og rør rundt.
- Bland dressingen sammen med rødkål og æble.
- Urtemos: Skræl kartoflerne, og kom dem i en gryde.
- Skær skrællen af knoldsellerien, og skær knoldsellerien i stykker på 2 x 2 centimeter. Kom dem ned i gryden sammen med kartoflerne. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skærer knoldselleri.
- Skræl gulerødderne, og skær dem i små tern. Kom dem op i gryden. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skærer gulerod.
- Kom vand i gryden, til det næsten dækker grøntsagerne. Læg låg på gryden, og bring vandet i kog.
- Kog kartofler, selleritern og gulerodsstykker i cirka 20 minutter ved svag varme, til de er møre. Mærk med en lille kniv eller en kødnål, om kartoflerne er færdige. Kartoflen skal slippe kniven.
- Stil en stor skål i køkkenvasken, og sæt et dørslag over skålen. Hæld grøntsagerne op i dørslaget. Gem kogevandet. Klik på metodevideoen og se, hvordan du laver mos.
- Hæld grøntsagerne tilbage i gryden, og mos dem med et piskeris. Tilsæt flødeost sammen med lidt af kogevandet. Rør blandingen sammen, til det er en ensartet mos.
- Kom vand i en skål, og skyl persillen i vandet. Lad persillen dryppe af på et rent viskestykke. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skyller krydderurter.
- Hak persillen, og rør den i urtemosen.
- Pil skrællen af hvidløget med en skarp kniv. Pres hvidløget i en hvidløgspresser, og rør det i urtemosen.
- Rist brødskiverne på en brødrister.
- Fordel den varme urtemos på brødskiverne. Retten er nu klar til at blive serveret. Spis det sammen med rødkålssalaten.
-