1. >
  2. Opskrifter>
  3. Sæson>
  4. Højtider>
  5. Jul>
  6. Brunede kartofler

Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Kogte pillede kartofler:

3.

Skrub kartoflerne. Se videoen.

4.

Kom kartoflerne i en gryde. Hæld vand i gryden, til det dækker kartoflerne, og læg låg på gryden.

5.

Tænd for varmen og kartoflerne i cirka 15 minutter, til de er møre. Mærk med en lille skarp kniv. Kartoflerne skal slippe kniven nemt.

6.

Stil et dørslag i køkkenvasken. Hæld kartoflerne ned i dørslaget og lad dem dryppe af.

7.

Pil kartoflerne med en lille skarp kniv. Tør eventuelt kartoflerne i et rent viskestykke, så de bliver helt tørre.

Brunede kartofler:

8.

Fordel sukkeret i et jævnt lag på en kold stegepande. Tænd for middelvarme, og lad sukkeret smelte. Du må ikke røre i det.

9.

Når sukkeret er helt smeltet til brun karamel, rører du smørret i med en paletkniv. Rør kun ved smørret og ikke ved sukker-karamellen med din paletkniv. Så undgår du at få klumper af sukker på din paletkniv.

10.

Smørret skal smelte og bruse op sammen med sukkeret.

11.

Kom forsigtigt kartoflerne på stegepanden. Lad dem ligge et par minutter, uden at vende dem.

12.

Skru op for varmen og vend forsigtigt kartoflerne rundt, til de er brune på alle sider.

13.

Skru ned for varmen, og fortsæt med at vende kartoflerne, indtil de yderste 1-2 millimeter af kartoflerne har opsuget karamellen og fået en brun farve. Det tager cirka 5 minutter.

Næringsindhold per portion

Energi: 1370 kJ / 326 kcal

Protein: 6 %

Kulhydrat: 78 %

Fedt: 16 %

Kostfibre: 0 %

Kokkeskolevideoer

Vaske eller skrælle kartofler

Vaske eller skrælle kartofler

Inspiration

Samlet tid: 240 min

Arbejdstid: 45 min

Samlet tid: 20 min

Arbejdstid: 20 min

Samlet tid: 420 min

Arbejdstid: 15 min

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 45 min