Brunede kartofler

Brunede kartofler

medium
  • Beskrivelse

      • Opskriften tager ca.: 1 time og 30 minutter

        Brunede kartofler smager skønt, og er en uundværlig del af julemaden! Følg opskriften nøje, så er det faktisk ikke så svært. Pas bare på, karamellen ikke bliver for varm, og hav så lige en voksen i baghånden hvis du har brug for hjælp, ik´? :-)

        Energi-indhold pr. portion
        • Energi: 1370 kJ / 326 kcal
        • Protein: 6 %
        • Kulhydrat: 78 %
        • Fedt: 16 %
    • Sådan gør du

      • Trin 1 af 10

        Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)

      • Trin 2 af 10

        Find alle ingredienserne frem.

        • 500 g. små kogefaste kartofler
        • ½ dl. sukker
        • 1 spsk. smør
      • Trin 3 af 10

        Skrub kartoflerne.

        • 500 g. små kogefaste kartofler
      • Trin 4 af 10

        Kom kartoflerne i en gryde. Hæld vand i gryden, til det dækker kartoflerne, og læg låg på gryden. Tænd for varmen og kartoflerne i cirka 20 minutter, til de er møre. Mærk med en lille skarp kniv. Kartoflerne skal slippe kniven nemt.

      • Trin 5 af 10

        Stil et dørslag i køkkenvasken. Hæld kartoflerne ned i dørslaget og lad dem dryppe af. Lad kartoflerne køle helt af.

      • Trin 6 af 10

        Pil kartoflerne med en lille skarp kniv.

      • Trin 7 af 10

        Fordel sukkeret i et jævnt lag på en kold stegepande. Tænd for middelvarme, og lad sukkeret smelte. Du må ikke røre i det.

        • ½ dl. sukker
      • Trin 8 af 10

        Tilsæt smør og lad det smelte. Rør forsigtigt rundt i sukker-massen med en spatel.

        • 1 spsk. sukker
      • Trin 9 af 10

        Læg forsigtigt kartoflerne på stegepanden. Skru op for varmen og vend forsigtigt kartoflerne rundt, til de er brune på alle sider. Det tager cirka 5 minutter.

      • Trin 10 af 10

        Skru ned for varmen og lad kartoflerne stå et par minutter og blive varme.

    • Oversigt

      • Print

        Beskrivelse

        Brunede kartofler smager skønt, og er en uundværlig del af julemaden! Følg opskriften nøje, så er det faktisk ikke så svært. Pas bare på, karamellen ikke bliver for varm, og hav så lige en voksen i baghånden hvis du har brug for hjælp, ik´? :-)

        Du skal bruge

          Ingredienser

          • 500 g. små kogefaste kartofler
          • ½ dl. sukker
          • 1 spsk. smør

           

          Køkkenredskaber

          • 1 sæt måleskeer
          • 1 decilitermål
          • 1 køkkenvægt
          • 1 mellem gryde
          • 1 grydelåg
          • 1 lille skarp kniv
          • 1 dørslag
          • 1 viskestykke
          • 1 stegepande
          • 1 grydeske
          • 1 serveringsfad

          Sådan gør du

          1. Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
          2. Find alle ingredienserne frem.
          3. Skrub kartoflerne.
          4. Kom kartoflerne i en gryde. Hæld vand i gryden, til det dækker kartoflerne, og læg låg på gryden. Tænd for varmen og kartoflerne i cirka 20 minutter, til de er møre. Mærk med en lille skarp kniv. Kartoflerne skal slippe kniven nemt.
          5. Stil et dørslag i køkkenvasken. Hæld kartoflerne ned i dørslaget og lad dem dryppe af. Lad kartoflerne køle helt af.
          6. Pil kartoflerne med en lille skarp kniv.
          7. Fordel sukkeret i et jævnt lag på en kold stegepande. Tænd for middelvarme, og lad sukkeret smelte. Du må ikke røre i det.
          8. Tilsæt smør og lad det smelte. Rør forsigtigt rundt i sukker-massen med en spatel.
          9. Læg forsigtigt kartoflerne på stegepanden. Skru op for varmen og vend forsigtigt kartoflerne rundt, til de er brune på alle sider. Det tager cirka 5 minutter.
          10. Skru ned for varmen og lad kartoflerne stå et par minutter og blive varme.
      • Beskrivelse

          • Opskriften tager ca.: 1 time og 30 minutter

            Brunede kartofler smager skønt, og er en uundværlig del af julemaden! Følg opskriften nøje, så er det faktisk ikke så svært. Pas bare på, karamellen ikke bliver for varm, og hav så lige en voksen i baghånden hvis du har brug for hjælp, ik´? :-)

            Energi-indhold pr. portion
            • Energi: 1370 kJ / 326 kcal
            • Protein: 6 %
            • Kulhydrat: 78 %
            • Fedt: 16 %
        • sådan gør du

          • Trin 1 af 10

            Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)

          • Trin 2 af 10

            Find alle ingredienserne frem.

            • 1 kg. små kogefaste kartofler
            • 1 dl. sukker
            • 2 spsk. smør
          • Trin 3 af 10

            Skrub kartoflerne.

            • 1 kg. små , kogefaste kartofler
          • Trin 4 af 10

            Kom kartoflerne i en gryde. Hæld vand i gryden, til det dækker kartoflerne, og læg låg på gryden. Tænd for varmen og kartoflerne i cirka 20 minutter, til de er møre. Mærk med en lille skarp kniv. Kartoflerne skal slippe kniven nemt.

          • Trin 5 af 10

            Stil et dørslag i køkkenvasken. Hæld kartoflerne ned i dørslaget og lad dem dryppe af. Lad kartoflerne køle helt af.

          • Trin 6 af 10

            Pil kartoflerne med en lille skarp kniv.

          • Trin 7 af 10

            Fordel sukkeret i et jævnt lag på en kold stegepande. Tænd for middelvarme, og lad sukkeret smelte. Du må ikke røre i det.

            • 1 dl. sukker
          • Trin 8 af 10

            Tilsæt smør og lad det smelte. Rør forsigtigt rundt i sukker-massen med en spatel.

            • 2 spsk. smør
          • Trin 9 af 10

            Læg forsigtigt kartoflerne på stegepanden. Skru op for varmen og vend forsigtigt kartoflerne rundt, til de er brune på alle sider. Det tager cirka 5 minutter.

          • Trin 10 af 10

            Skru ned for varmen og lad kartoflerne stå et par minutter og blive varme.

        • Oversigt

          • Print

            Beskrivelse

            Brunede kartofler smager skønt, og er en uundværlig del af julemaden! Følg opskriften nøje, så er det faktisk ikke så svært. Pas bare på, karamellen ikke bliver for varm, og hav så lige en voksen i baghånden hvis du har brug for hjælp, ik´? :-)

            Du skal bruge

              Ingredienser

              • 1 kg. små kogefaste kartofler
              • 1 dl. sukker
              • 2 spsk. smør

               

              Køkkenredskaber

              • 1 sæt måleskeer
              • 1 decilitermål
              • 1 køkkenvægt
              • 1 mellem gryde
              • 1 grydelåg
              • 1 lille skarp kniv
              • 1 dørslag
              • 1 viskestykke
              • 1 stegepande
              • 1 grydeske
              • 1 serveringsfad

              sådan gør du

              1. Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
              2. Find alle ingredienserne frem.
              3. Skrub kartoflerne.
              4. Kom kartoflerne i en gryde. Hæld vand i gryden, til det dækker kartoflerne, og læg låg på gryden. Tænd for varmen og kartoflerne i cirka 20 minutter, til de er møre. Mærk med en lille skarp kniv. Kartoflerne skal slippe kniven nemt.
              5. Stil et dørslag i køkkenvasken. Hæld kartoflerne ned i dørslaget og lad dem dryppe af. Lad kartoflerne køle helt af.
              6. Pil kartoflerne med en lille skarp kniv.
              7. Fordel sukkeret i et jævnt lag på en kold stegepande. Tænd for middelvarme, og lad sukkeret smelte. Du må ikke røre i det.
              8. Tilsæt smør og lad det smelte. Rør forsigtigt rundt i sukker-massen med en spatel.
              9. Læg forsigtigt kartoflerne på stegepanden. Skru op for varmen og vend forsigtigt kartoflerne rundt, til de er brune på alle sider. Det tager cirka 5 minutter.
              10. Skru ned for varmen og lad kartoflerne stå et par minutter og blive varme.
          • Beskrivelse

              • Opskriften tager ca.: 1 time og 30 minutter

                Brunede kartofler smager skønt, og er en uundværlig del af julemaden! Følg opskriften nøje, så er det faktisk ikke så svært. Pas bare på, karamellen ikke bliver for varm, og hav så lige en voksen i baghånden hvis du har brug for hjælp, ik´? :-)

                Energi-indhold pr. portion
                • Energi: 1370 kJ / 326 kcal
                • Protein: 6 %
                • Kulhydrat: 78 %
                • Fedt: 16 %
            • Sådan gør du

              • Trin 1 af 10

                Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)

              • Trin 2 af 10

                Find alle ingredienserne frem.

                • 1 ½ kg. små kogefaste kartofler
                • 1 ½ dl. sukker
                • 3 spsk. smør
              • Trin 3 af 10

                Skrub kartoflerne.

                • 1 ½ kg. små kogefaste kartofler
              • Trin 4 af 10

                Kom kartoflerne i en gryde. Hæld vand i gryden, til det dækker kartoflerne, og læg låg på gryden. Tænd for varmen og kartoflerne i cirka 20 minutter, til de er møre. Mærk med en lille skarp kniv. Kartoflerne skal slippe kniven nemt.

              • Trin 5 af 10

                Stil et dørslag i køkkenvasken. Hæld kartoflerne ned i dørslaget og lad dem dryppe af. Lad kartoflerne køle helt af.

              • Trin 6 af 10

                Pil kartoflerne med en lille skarp kniv.

              • Trin 7 af 10

                Fordel sukkeret i et jævnt lag på en kold stegepande. Tænd for middelvarme, og lad sukkeret smelte. Du må ikke røre i det.

                • 1 ½ dl. sukker
              • Trin 8 af 10

                Tilsæt smør og lad det smelte. Rør forsigtigt rundt i sukker-massen med en spatel.

                • 3 spsk. smør
              • Trin 9 af 10

                Læg forsigtigt kartoflerne på stegepanden. Skru op for varmen og vend forsigtigt kartoflerne rundt, til de er brune på alle sider. Det tager cirka 5 minutter.

              • Trin 10 af 10

                Skru ned for varmen og lad kartoflerne stå et par minutter og blive varme.

            • Oversigt

              • Print

                Beskrivelse

                Brunede kartofler smager skønt, og er en uundværlig del af julemaden! Følg opskriften nøje, så er det faktisk ikke så svært. Pas bare på, karamellen ikke bliver for varm, og hav så lige en voksen i baghånden hvis du har brug for hjælp, ik´? :-)

                Du skal bruge

                  Ingredienser

                  • 1 ½ kg. små kogefaste kartofler
                  • 1 ½ dl. sukker
                  • 3 spsk. smør

                   

                  Køkkenredskaber

                  • 1 sæt måleskeer
                  • 1 decilitermål
                  • 1 køkkenvægt
                  • 1 mellem gryde
                  • 1 grydelåg
                  • 1 lille skarp kniv
                  • 1 dørslag
                  • 1 viskestykke
                  • 1 stegepande
                  • 1 grydeske
                  • 1 serveringsfad

                  Sådan gør du

                  1. Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
                  2. Find alle ingredienserne frem.
                  3. Skrub kartoflerne.
                  4. Kom kartoflerne i en gryde. Hæld vand i gryden, til det dækker kartoflerne, og læg låg på gryden. Tænd for varmen og kartoflerne i cirka 20 minutter, til de er møre. Mærk med en lille skarp kniv. Kartoflerne skal slippe kniven nemt.
                  5. Stil et dørslag i køkkenvasken. Hæld kartoflerne ned i dørslaget og lad dem dryppe af. Lad kartoflerne køle helt af.
                  6. Pil kartoflerne med en lille skarp kniv.
                  7. Fordel sukkeret i et jævnt lag på en kold stegepande. Tænd for middelvarme, og lad sukkeret smelte. Du må ikke røre i det.
                  8. Tilsæt smør og lad det smelte. Rør forsigtigt rundt i sukker-massen med en spatel.
                  9. Læg forsigtigt kartoflerne på stegepanden. Skru op for varmen og vend forsigtigt kartoflerne rundt, til de er brune på alle sider. Det tager cirka 5 minutter.
                  10. Skru ned for varmen og lad kartoflerne stå et par minutter og blive varme.