Brunede kartofler

Brunede kartofler

medium
  • Beskrivelse

      • Opskriften tager ca.: 1 time og 30 minutter

        Brunede kartofler smager skønt, og er en uundværlig del af julemaden! Følg opskriften nøje, så er det faktisk ikke så svært. Pas bare på, karamellen ikke bliver for varm, og hav så lige en voksen i baghånden hvis du har brug for hjælp, ik´? :-)

        Energi-indhold pr. portion
        • Energi: 1370 kJ / 326 kcal
        • Protein: 6 %
        • Kulhydrat: 78 %
        • Fedt: 16 %
    • Sådan gør du

      • Trin 1 af 11

        Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.

      • Trin 2 af 11

        Mål alle ingredienserne af.

        • 500 g. små kogefaste kartofler
        • ½ dl. sukker
        • 1 spsk. smør
      • Trin 3 af 11

        Skrub kartoflerne.

        • 500 g. små kogefaste kartofler
      • Trin 4 af 11

        Kom kartoflerne i en gryde. Hæld vand i gryden, til det dækker kartoflerne, og læg låg på gryden. Tænd for varmen, og kog kartoflerne møre. Det tager cirka 20 minutter. Stik en lille kniv ned i en kartoffel. Hvis kniven slipper kartoflen, er kartoflen mør.

      • Trin 5 af 11

        Sæt et dørslag ned i køkkenvasken. Hæld kartoflerne ned i dørslaget, og lad dem dryppe af. Lad kartoflerne stå, til de er kolde.

      • Trin 6 af 11

        Pil kartoflerne med en lille kniv. Læg kartoflerne på et rent viskestykke, og dup dem tørre.

      • Trin 7 af 11

        Fordel sukkeret i et jævnt lag i en kold stegepande. Tænd for middelvarme, og lad sukkeret smelte. Du må ikke røre i det.

        • ½ dl. sukker
      • Trin 8 af 11

        Tilsæt smør. Bland smør og det smeltede sukker sammen.

        • 1 spsk. sukker
      • Trin 9 af 11

        Kom kartoflerne forsigtigt ned i stegepanden. Skru op for varmen, og vend forsigtigt kartoflerne rundt, til de er brune på alle sider. Det tager cirka 5 minutter.

      • Trin 10 af 11

        Skru ned for varmen, og lad kartoflerne stå et par minutter.

      • Trin 11 af 11

        Kom de brunede kartofler i et fad, og server.

    • Oversigt

      • Print

        Beskrivelse

        Brunede kartofler smager skønt, og er en uundværlig del af julemaden! Følg opskriften nøje, så er det faktisk ikke så svært. Pas bare på, karamellen ikke bliver for varm, og hav så lige en voksen i baghånden hvis du har brug for hjælp, ik´? :-)

        Du skal bruge

          Ingredienser

          • 500 g. små kogefaste kartofler
          • ½ dl. sukker
          • 1 spsk. smør

           

          Køkkenredskaber

          • 1 sæt måleskeer
          • 1 decilitermål
          • 1 køkkenvægt
          • 1 mellem gryde
          • 1 grydelåg
          • 1 lille skarp kniv
          • 1 dørslag
          • 1 viskestykke
          • 1 stegepande
          • 1 grydeske
          • 1 serveringsfad

          Sådan gør du

          1. Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.
          2. Mål alle ingredienserne af.
          3. Skrub kartoflerne.
          4. Kom kartoflerne i en gryde. Hæld vand i gryden, til det dækker kartoflerne, og læg låg på gryden. Tænd for varmen, og kog kartoflerne møre. Det tager cirka 20 minutter. Stik en lille kniv ned i en kartoffel. Hvis kniven slipper kartoflen, er kartoflen mør.
          5. Sæt et dørslag ned i køkkenvasken. Hæld kartoflerne ned i dørslaget, og lad dem dryppe af. Lad kartoflerne stå, til de er kolde.
          6. Pil kartoflerne med en lille kniv. Læg kartoflerne på et rent viskestykke, og dup dem tørre.
          7. Fordel sukkeret i et jævnt lag i en kold stegepande. Tænd for middelvarme, og lad sukkeret smelte. Du må ikke røre i det.
          8. Tilsæt smør. Bland smør og det smeltede sukker sammen.
          9. Kom kartoflerne forsigtigt ned i stegepanden. Skru op for varmen, og vend forsigtigt kartoflerne rundt, til de er brune på alle sider. Det tager cirka 5 minutter.
          10. Skru ned for varmen, og lad kartoflerne stå et par minutter.
          11. Kom de brunede kartofler i et fad, og server.
      • Beskrivelse

          • Opskriften tager ca.: 1 time og 30 minutter

            Brunede kartofler smager skønt, og er en uundværlig del af julemaden! Følg opskriften nøje, så er det faktisk ikke så svært. Pas bare på, karamellen ikke bliver for varm, og hav så lige en voksen i baghånden hvis du har brug for hjælp, ik´? :-)

            Energi-indhold pr. portion
            • Energi: 1370 kJ / 326 kcal
            • Protein: 6 %
            • Kulhydrat: 78 %
            • Fedt: 16 %
        • sådan gør du

          • Trin 1 af 11

            Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.

          • Trin 2 af 11

            Mål alle ingredienserne af.

            • 1 kg. små kogefaste kartofler
            • 1 dl. sukker
            • 2 spsk. smør
          • Trin 3 af 11

            Skrub kartoflerne.

            • 1 kg. små , kogefaste kartofler
          • Trin 4 af 11

            Kom kartoflerne i en gryde. Hæld vand i gryden, til det dækker kartoflerne, og læg låg på gryden. Tænd for varmen, og kog kartoflerne møre. Det tager cirka 20 minutter. Stik en lille kniv ned i en kartoffel. Hvis kniven slipper kartoflen, er kartoflen mør.

          • Trin 5 af 11

            Sæt et dørslag ned i køkkenvasken. Hæld kartoflerne ned i dørslaget, og lad dem dryppe af. Lad kartoflerne stå, til de er kolde.

          • Trin 6 af 11

            Pil kartoflerne med en lille kniv. Læg kartoflerne på et rent viskestykke, og dup dem tørre.

          • Trin 7 af 11

            Fordel sukkeret i et jævnt lag i en kold stegepande. Tænd for middelvarme, og lad sukkeret smelte. Du må ikke røre i det.

            • 1 dl. sukker
          • Trin 8 af 11

            Tilsæt smør. Bland smør og det smeltede sukker sammen.

            • 2 spsk. smør
          • Trin 9 af 11

            Kom kartoflerne forsigtigt ned i stegepanden. Skru op for varmen, og vend forsigtigt kartoflerne rundt, til de er brune på alle sider. Det tager cirka 5 minutter.

          • Trin 10 af 11

            Skru ned for varmen, og lad kartoflerne stå et par minutter.

          • Trin 11 af 11

            Kom de brunede kartofler i et fad, og server.

        • Oversigt

          • Print

            Beskrivelse

            Brunede kartofler smager skønt, og er en uundværlig del af julemaden! Følg opskriften nøje, så er det faktisk ikke så svært. Pas bare på, karamellen ikke bliver for varm, og hav så lige en voksen i baghånden hvis du har brug for hjælp, ik´? :-)

            Du skal bruge

              Ingredienser

              • 1 kg. små kogefaste kartofler
              • 1 dl. sukker
              • 2 spsk. smør

               

              Køkkenredskaber

              • 1 sæt måleskeer
              • 1 decilitermål
              • 1 køkkenvægt
              • 1 mellem gryde
              • 1 grydelåg
              • 1 lille skarp kniv
              • 1 dørslag
              • 1 viskestykke
              • 1 stegepande
              • 1 grydeske
              • 1 serveringsfad

              sådan gør du

              1. Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.
              2. Mål alle ingredienserne af.
              3. Skrub kartoflerne.
              4. Kom kartoflerne i en gryde. Hæld vand i gryden, til det dækker kartoflerne, og læg låg på gryden. Tænd for varmen, og kog kartoflerne møre. Det tager cirka 20 minutter. Stik en lille kniv ned i en kartoffel. Hvis kniven slipper kartoflen, er kartoflen mør.
              5. Sæt et dørslag ned i køkkenvasken. Hæld kartoflerne ned i dørslaget, og lad dem dryppe af. Lad kartoflerne stå, til de er kolde.
              6. Pil kartoflerne med en lille kniv. Læg kartoflerne på et rent viskestykke, og dup dem tørre.
              7. Fordel sukkeret i et jævnt lag i en kold stegepande. Tænd for middelvarme, og lad sukkeret smelte. Du må ikke røre i det.
              8. Tilsæt smør. Bland smør og det smeltede sukker sammen.
              9. Kom kartoflerne forsigtigt ned i stegepanden. Skru op for varmen, og vend forsigtigt kartoflerne rundt, til de er brune på alle sider. Det tager cirka 5 minutter.
              10. Skru ned for varmen, og lad kartoflerne stå et par minutter.
              11. Kom de brunede kartofler i et fad, og server.
          • Beskrivelse

              • Opskriften tager ca.: 1 time og 30 minutter

                Brunede kartofler smager skønt, og er en uundværlig del af julemaden! Følg opskriften nøje, så er det faktisk ikke så svært. Pas bare på, karamellen ikke bliver for varm, og hav så lige en voksen i baghånden hvis du har brug for hjælp, ik´? :-)

                Energi-indhold pr. portion
                • Energi: 1370 kJ / 326 kcal
                • Protein: 6 %
                • Kulhydrat: 78 %
                • Fedt: 16 %
            • Sådan gør du

              • Trin 1 af 11

                Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.

              • Trin 2 af 11

                Mål alle ingredienserne af.

                • 1 ½ kg. små kogefaste kartofler
                • 1 ½ dl. sukker
                • 3 spsk. smør
              • Trin 3 af 11

                Skrub kartoflerne.

                • 1 ½ kg. små kogefaste kartofler
              • Trin 4 af 11

                Kom kartoflerne i en gryde. Hæld vand i gryden, til det dækker kartoflerne, og læg låg på gryden. Tænd for varmen, og kog kartoflerne møre. Det tager cirka 20 minutter. Stik en lille kniv ned i en kartoffel. Hvis kniven slipper kartoflen, er kartoflen mør.

              • Trin 5 af 11

                Sæt et dørslag ned i køkkenvasken. Hæld kartoflerne ned i dørslaget, og lad dem dryppe af. Lad kartoflerne stå, til de er kolde.

              • Trin 6 af 11

                Pil kartoflerne med en lille kniv. Læg kartoflerne på et rent viskestykke, og dup dem tørre.

              • Trin 7 af 11

                Fordel sukkeret i et jævnt lag i en kold stegepande. Tænd for middelvarme, og lad sukkeret smelte. Du må ikke røre i det.

                • 1 ½ dl. sukker
              • Trin 8 af 11

                Tilsæt smør. Bland smør og det smeltede sukker sammen.

                • 3 spsk. smør
              • Trin 9 af 11

                Kom kartoflerne forsigtigt ned i stegepanden. Skru op for varmen, og vend forsigtigt kartoflerne rundt, til de er brune på alle sider. Det tager cirka 5 minutter.

              • Trin 10 af 11

                Skru ned for varmen, og lad kartoflerne stå et par minutter.

              • Trin 11 af 11

                Kom de brunede kartofler i et fad, og server.

            • Oversigt

              • Print

                Beskrivelse

                Brunede kartofler smager skønt, og er en uundværlig del af julemaden! Følg opskriften nøje, så er det faktisk ikke så svært. Pas bare på, karamellen ikke bliver for varm, og hav så lige en voksen i baghånden hvis du har brug for hjælp, ik´? :-)

                Du skal bruge

                  Ingredienser

                  • 1 ½ kg. små kogefaste kartofler
                  • 1 ½ dl. sukker
                  • 3 spsk. smør

                   

                  Køkkenredskaber

                  • 1 sæt måleskeer
                  • 1 decilitermål
                  • 1 køkkenvægt
                  • 1 mellem gryde
                  • 1 grydelåg
                  • 1 lille skarp kniv
                  • 1 dørslag
                  • 1 viskestykke
                  • 1 stegepande
                  • 1 grydeske
                  • 1 serveringsfad

                  Sådan gør du

                  1. Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.
                  2. Mål alle ingredienserne af.
                  3. Skrub kartoflerne.
                  4. Kom kartoflerne i en gryde. Hæld vand i gryden, til det dækker kartoflerne, og læg låg på gryden. Tænd for varmen, og kog kartoflerne møre. Det tager cirka 20 minutter. Stik en lille kniv ned i en kartoffel. Hvis kniven slipper kartoflen, er kartoflen mør.
                  5. Sæt et dørslag ned i køkkenvasken. Hæld kartoflerne ned i dørslaget, og lad dem dryppe af. Lad kartoflerne stå, til de er kolde.
                  6. Pil kartoflerne med en lille kniv. Læg kartoflerne på et rent viskestykke, og dup dem tørre.
                  7. Fordel sukkeret i et jævnt lag i en kold stegepande. Tænd for middelvarme, og lad sukkeret smelte. Du må ikke røre i det.
                  8. Tilsæt smør. Bland smør og det smeltede sukker sammen.
                  9. Kom kartoflerne forsigtigt ned i stegepanden. Skru op for varmen, og vend forsigtigt kartoflerne rundt, til de er brune på alle sider. Det tager cirka 5 minutter.
                  10. Skru ned for varmen, og lad kartoflerne stå et par minutter.
                  11. Kom de brunede kartofler i et fad, og server.