Brune bønner

Brune bønner

Den brune bønne er en bælgfrugt. Du skal altid sætte tørrede bønner i blød i  10-12 timer inden du tilbereder dem. Kog dem i nyt friskt vand i 45-60 minutter til de er møre.

Bønner smager godt i stærke gryderetter og spicy salater.

Holdbarhed

6 måneder
I fryser
Et år
I køkkenskab

Opbevaring

Opbevar brune bønner tørt og mørkt, for eksempel i en bøtte med låg eller en pose i et køkkenskab eller en køkkenskuffe. Her kan du opbevare dem i op til 1 år. Brune bønner må du ikke opbevare i direkte sollys. Efter du lagt bønnerne i blød og kogt dem, kan du opbevare dem i køleskabet i op til 4 dage. Du kan også komme dem i fryseren. I fryseren kan de holde sig op til 6 måneder. Kog gerne en stor portion og frys dem ned i mindre portioner.