Brun sovs

Brun sovs

medium
  • Beskrivelse

      • Opskriften tager ca.: 30 minutter

        En helt traditionel, dansk middag består af kartofler, frikadeller eller hakkedrenge med bløde løg og brun sovs. Den brune sovs er rigtig god sammen med kartofler og oksekød, og der skal helst være rigeligt af den. Forsøg dig med at lave din egen sovs - og bliv mesterkok hjemme hos dig!

        Energi-indhold pr. portion
        • Energi: 498 kJ / 117 kcal
        • Protein: 17 %
        • Kulhydrat: 38 %
        • Fedt: 44 %
        • Heraf mættet fedt 3,9 g.
    • Film

        • Opskriften tager ca.: 30 minutter

          Se filmen, hvor Gorm laver brun sovs.

          Energi-indhold pr. portion
          • Energi: 498 kJ / 117 kcal
          • Protein: 17 %
          • Kulhydrat: 38 %
          • Fedt: 44 %
          • Heraf mættet fedt 3,9 g.
      • Sådan gør du

        • Trin 1 af 10

          Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)

        • Trin 2 af 10

          Find alle ingredienserne frem.

          • 10 g. smør
          • 1 spsk. hvedemel
          • 2 dl. mælk
          • ¼ dl. vand
          • ½ oksebouillonterning
          • Sovsekulør
        • Trin 3 af 10

          Kom smør i en gryde, og lad det smelte. Klik på videoen og se, hvordan du laver en opbagt sovs.

          • 10 g. smør
        • Trin 4 af 10

          Kom mel i gryden, og pisk, til al smøren er suget op af melen. Lad det stå i cirka 4 minutter, til det er blevet brunt. Klik på videoen og se, hvordan du pisker mel i smørret.

          • 1 spsk. hvedemel
        • Trin 5 af 10

          Varm mælken op: Kom mælk i en lille gryde, og varm det op, til det er lunkent. Mærk med lillefinger. Mælken skal være lige så varm som din finger, men ikke så varm, at du brænder dig. Klik på videoen og se, hvordan du mærker, om mælken er fingervarm.

          • 2 dl. mælk
        • Trin 6 af 10

          Kom vand i gryden med smørbollen, og pisk, til der ikke er flere klumper. Klik på videoen og se, hvordan du pisker vand i smørbollen.

          • ¼ dl. vand
        • Trin 7 af 10

          Hæld lidt mælk i gryden, og pisk godt. Sørg for at der ikke kommer klumper. Hæld resten af mælken i lidt ad gangen, mens du pisker grundigt.

        • Trin 8 af 10

          Smuldr en halv bouillonterning i gryden. Klik på videoen og se, hvordan du giver sovsen smag.

          • ½ oksebouillonterning
        • Trin 9 af 10

          Tilsæt et par dråber sovsekulør. Kom én dråbe i ad gangen, til du synes, sovsen har den helt rigtige, brune farve. Pisk hver gang, du har tilsat en dråbe sovsekulør. Klik på videoen og se, hvordan du farver soven.

          • Sovsekulør
        • Trin 10 af 10

          Lad sovsen koge i cirka 5 minutter.

      • Oversigt

        • Print

          Beskrivelse

          En helt traditionel, dansk middag består af kartofler, frikadeller eller hakkedrenge med bløde løg og brun sovs. Den brune sovs er rigtig god sammen med kartofler og oksekød, og der skal helst være rigeligt af den. Forsøg dig med at lave din egen sovs - og bliv mesterkok hjemme hos dig!

          Du skal bruge

            Ingredienser

            • 10 g. smør
            • 1 spsk. hvedemel
            • 2 dl. mælk
            • ¼ dl. vand
            • ½ oksebouillonterning
            • Sovsekulør

             

            Køkkenredskaber

            • 1 lille gryde
            • 1 piskeris
            • 1 decilitermål
            • 1 spiskeske

            Sådan gør du

            1. Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
            2. Find alle ingredienserne frem.
            3. Kom smør i en gryde, og lad det smelte. Klik på videoen og se, hvordan du laver en opbagt sovs.
            4. Kom mel i gryden, og pisk, til al smøren er suget op af melen. Lad det stå i cirka 4 minutter, til det er blevet brunt. Klik på videoen og se, hvordan du pisker mel i smørret.
            5. Varm mælken op: Kom mælk i en lille gryde, og varm det op, til det er lunkent. Mærk med lillefinger. Mælken skal være lige så varm som din finger, men ikke så varm, at du brænder dig. Klik på videoen og se, hvordan du mærker, om mælken er fingervarm.
            6. Kom vand i gryden med smørbollen, og pisk, til der ikke er flere klumper. Klik på videoen og se, hvordan du pisker vand i smørbollen.
            7. Hæld lidt mælk i gryden, og pisk godt. Sørg for at der ikke kommer klumper. Hæld resten af mælken i lidt ad gangen, mens du pisker grundigt.
            8. Smuldr en halv bouillonterning i gryden. Klik på videoen og se, hvordan du giver sovsen smag.
            9. Tilsæt et par dråber sovsekulør. Kom én dråbe i ad gangen, til du synes, sovsen har den helt rigtige, brune farve. Pisk hver gang, du har tilsat en dråbe sovsekulør. Klik på videoen og se, hvordan du farver soven.
            10. Lad sovsen koge i cirka 5 minutter.
        • Beskrivelse

            • Opskriften tager ca.: 30 minutter

              En helt traditionel, dansk middag består af kartofler, frikadeller eller hakkedrenge med bløde løg og brun sovs. Den brune sovs er rigtig god sammen med kartofler og oksekød, og der skal helst være rigeligt af den. Forsøg dig med at lave din egen sovs - og bliv mesterkok hjemme hos dig!

              Energi-indhold pr. portion
              • Energi: 498 kJ / 117 kcal
              • Protein: 17 %
              • Kulhydrat: 38 %
              • Fedt: 44 %
              • Heraf mættet fedt 3,9 g.
          • Film

              • Opskriften tager ca.: 30 minutter

                Se filmen, hvor Gorm laver brun sovs.

                Energi-indhold pr. portion
                • Energi: 498 kJ / 117 kcal
                • Protein: 17 %
                • Kulhydrat: 38 %
                • Fedt: 44 %
                • Heraf mættet fedt 3,9 g.
            • Sådan gør du

              • Trin 1 af 10

                Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)

              • Trin 2 af 10

                Find alle ingredienserne frem.

                • 20 g. smør
                • 2 spsk. hvedemel
                • 4 dl. mælk
                • ½ dl vand
                • 1 oksebouillonterning
                • Sovsekulør
              • Trin 3 af 10

                Kom smør i en gryde, og lad det smelte. Klik på videoen og se, hvordan du laver en opbagt sovs.

                • 20 g. smør
              • Trin 4 af 10

                Kom mel i gryden, og pisk, til al smøren er suget op af melen. Lad det stå i cirka 4 minutter, til det er blevet brunt. Klik på videoen og se, hvordan du pisker mel i smørret.

                • 2 spsk. hvedemel
              • Trin 5 af 10

                Varm mælken op: Kom mælk i en lille gryde, og varm det op, til det er lunkent. Mærk med lillefinger. Mælken skal være lige så varm som din finger, men ikke så varm, at du brænder dig. Klik på videoen og se, hvordan du mærker, om mælken er fingervarm.

                • 4 dl. mælk
              • Trin 6 af 10

                Kom vand i gryden med smørbollen, og pisk, til der ikke er flere klumper. Klik på videoen og se, hvordan du pisker vand i smørbollen.

                • ½ dl. vand
              • Trin 7 af 10

                Hæld lidt mælk i gryden, og pisk godt. Sørg for at der ikke kommer klumper. Hæld resten af mælken i lidt ad gangen, mens du pisker grundigt.

              • Trin 8 af 10

                Smuldr en bouillonterning i gryden. Klik på videoen og se, hvordan du giver sovsen smag.

                • 1 oksebouillonterning
              • Trin 9 af 10

                Tilsæt et par dråber sovsekulør. Kom én dråbe i ad gangen, til du synes, sovsen har den helt rigtige, brune farve. Pisk hver gang, du har tilsat en dråbe sovsekulør. Klik på videoen og se, hvordan du farver soven.

                • Sovsekulør
              • Trin 10 af 10

                Lad sovsen koge i cirka 5 minutter.

            • Oversigt

              • Print

                Beskrivelse

                En helt traditionel, dansk middag består af kartofler, frikadeller eller hakkedrenge med bløde løg og brun sovs. Den brune sovs er rigtig god sammen med kartofler og oksekød, og der skal helst være rigeligt af den. Forsøg dig med at lave din egen sovs - og bliv mesterkok hjemme hos dig!

                Du skal bruge

                  Ingredienser

                  • 20 g. smør
                  • 2 spsk. hvedemel
                  • 4 dl. mælk
                  • ½ dl. vand
                  • 1 oksebouillonterning
                  • Sovsekulør

                   

                  Køkkenredskaber

                  • 1 lille gryde
                  • 1 piskeris
                  • 1 decilitermål
                  • 1 spiskeske

                  Sådan gør du

                  1. Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
                  2. Find alle ingredienserne frem.
                  3. Kom smør i en gryde, og lad det smelte. Klik på videoen og se, hvordan du laver en opbagt sovs.
                  4. Kom mel i gryden, og pisk, til al smøren er suget op af melen. Lad det stå i cirka 4 minutter, til det er blevet brunt. Klik på videoen og se, hvordan du pisker mel i smørret.
                  5. Varm mælken op: Kom mælk i en lille gryde, og varm det op, til det er lunkent. Mærk med lillefinger. Mælken skal være lige så varm som din finger, men ikke så varm, at du brænder dig. Klik på videoen og se, hvordan du mærker, om mælken er fingervarm.
                  6. Kom vand i gryden med smørbollen, og pisk, til der ikke er flere klumper. Klik på videoen og se, hvordan du pisker vand i smørbollen.
                  7. Hæld lidt mælk i gryden, og pisk godt. Sørg for at der ikke kommer klumper. Hæld resten af mælken i lidt ad gangen, mens du pisker grundigt.
                  8. Smuldr en bouillonterning i gryden. Klik på videoen og se, hvordan du giver sovsen smag.
                  9. Tilsæt et par dråber sovsekulør. Kom én dråbe i ad gangen, til du synes, sovsen har den helt rigtige, brune farve. Pisk hver gang, du har tilsat en dråbe sovsekulør. Klik på videoen og se, hvordan du farver soven.
                  10. Lad sovsen koge i cirka 5 minutter.
              • Beskrivelse

                  • Opskriften tager ca.: 30 minutter

                    En helt traditionel, dansk middag består af kartofler, frikadeller eller hakkedrenge med bløde løg og brun sovs. Den brune sovs er rigtig god sammen med kartofler og oksekød, og der skal helst være rigeligt af den. Forsøg dig med at lave din egen sovs - og bliv mesterkok hjemme hos dig!

                    Energi-indhold pr. portion
                    • Energi: 498 kJ / 117 kcal
                    • Protein: 17 %
                    • Kulhydrat: 38 %
                    • Fedt: 44 %
                    • Heraf mættet fedt 3,9 g.
                • Film

                    • Opskriften tager ca.: 30 minutter

                      Se filmen, hvor Gorm laver brun sovs.

                      Energi-indhold pr. portion
                      • Energi: 498 kJ / 117 kcal
                      • Protein: 17 %
                      • Kulhydrat: 38 %
                      • Fedt: 44 %
                      • Heraf mættet fedt 3,9 g.
                  • Sådan gør du

                    • Trin 1 af 10

                      Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)

                    • Trin 2 af 10

                      Find alle ingredienserne frem.

                      • 30 g. smør
                      • 3 spsk. hvedemel
                      • 6 dl. mælk
                      • ¾ dl. vand
                      • 1 ½ oksebouillonterning
                      • Sovsekulør
                    • Trin 3 af 10

                      Kom smør i en gryde, og lad det smelte. Klik på videoen og se, hvordan du laver en opbagt sovs.

                      • 30 g. smør
                    • Trin 4 af 10

                      Kom mel i gryden, og pisk, til al smøren er suget op af melen. Lad det stå i cirka 4 minutter, til det er blevet brunt. Klik på videoen og se, hvordan du pisker mel i smørret.

                      • 3 spsk. hvedemel
                    • Trin 5 af 10

                      Varm mælken op: Kom mælk i en lille gryde, og varm det op, til det er lunkent. Mærk med lillefinger. Mælken skal være lige så varm som din finger, men ikke så varm, at du brænder dig. Klik på videoen og se, hvordan du mærker, om mælken er fingervarm.

                      • 6 dl. mælk
                    • Trin 6 af 10

                      Kom vand i gryden med smørbollen, og pisk, til der ikke er flere klumper. Klik på videoen og se, hvordan du pisker vand i smørbollen.

                      • ¾ dl. vand
                    • Trin 7 af 10

                      Hæld lidt mælk i gryden, og pisk godt. Sørg for at der ikke kommer klumper. Hæld resten af mælken i lidt ad gangen, mens du pisker grundigt.

                    • Trin 8 af 10

                      Smuldr halvanden bouillonterning i gryden. Klik på videoen og se, hvordan du giver sovsen smag.

                      • 1 ½ oksebouillonterning
                    • Trin 9 af 10

                      Tilsæt et par dråber sovsekulør. Kom én dråbe i ad gangen, til du synes, sovsen har den helt rigtige, brune farve. Pisk hver gang, du har tilsat en dråbe sovsekulør. Klik på videoen og se, hvordan du farver soven.

                      • Sovsekulør
                    • Trin 10 af 10

                      Lad sovsen koge i cirka 5 minutter.

                  • Oversigt

                    • Print

                      Beskrivelse

                      En helt traditionel, dansk middag består af kartofler, frikadeller eller hakkedrenge med bløde løg og brun sovs. Den brune sovs er rigtig god sammen med kartofler og oksekød, og der skal helst være rigeligt af den. Forsøg dig med at lave din egen sovs - og bliv mesterkok hjemme hos dig!

                      Du skal bruge

                        Ingredienser

                        • 30 g. smør
                        • 3 spsk. hvedemel
                        • 6 dl. mælk
                        • ¾ dl. vand
                        • 1 ½ oksebouillonterning
                        • Sovsekulør

                         

                        Køkkenredskaber

                        • 1 lille gryde
                        • 1 piskeris
                        • 1 decilitermål
                        • 1 spiskeske

                        Sådan gør du

                        1. Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
                        2. Find alle ingredienserne frem.
                        3. Kom smør i en gryde, og lad det smelte. Klik på videoen og se, hvordan du laver en opbagt sovs.
                        4. Kom mel i gryden, og pisk, til al smøren er suget op af melen. Lad det stå i cirka 4 minutter, til det er blevet brunt. Klik på videoen og se, hvordan du pisker mel i smørret.
                        5. Varm mælken op: Kom mælk i en lille gryde, og varm det op, til det er lunkent. Mærk med lillefinger. Mælken skal være lige så varm som din finger, men ikke så varm, at du brænder dig. Klik på videoen og se, hvordan du mærker, om mælken er fingervarm.
                        6. Kom vand i gryden med smørbollen, og pisk, til der ikke er flere klumper. Klik på videoen og se, hvordan du pisker vand i smørbollen.
                        7. Hæld lidt mælk i gryden, og pisk godt. Sørg for at der ikke kommer klumper. Hæld resten af mælken i lidt ad gangen, mens du pisker grundigt.
                        8. Smuldr halvanden bouillonterning i gryden. Klik på videoen og se, hvordan du giver sovsen smag.
                        9. Tilsæt et par dråber sovsekulør. Kom én dråbe i ad gangen, til du synes, sovsen har den helt rigtige, brune farve. Pisk hver gang, du har tilsat en dråbe sovsekulør. Klik på videoen og se, hvordan du farver soven.
                        10. Lad sovsen koge i cirka 5 minutter.