Brun sovs

Brun sovs

medium
  • Beskrivelse

      • Opskriften tager ca.: 30 minutter

        En helt traditionel, dansk middag består af kartofler, frikadeller eller hakkedrenge med bløde løg og brun sovs. Den brune sovs er rigtig god sammen med kartofler og oksekød, og der skal helst være rigeligt af den. Forsøg dig med at lave din egen sovs - og bliv mesterkok hjemme hos dig!

        Energi-indhold pr. portion
        • Energi: 498 kJ / 117 kcal
        • Protein: 17 %
        • Kulhydrat: 38 %
        • Fedt: 44 %
        • Heraf mættet fedt 3,9 g.
    • Film

        • Opskriften tager ca.: 30 minutter

          Se filmen, hvor Gorm laver brun sovs.

          Energi-indhold pr. portion
          • Energi: 498 kJ / 117 kcal
          • Protein: 17 %
          • Kulhydrat: 38 %
          • Fedt: 44 %
          • Heraf mættet fedt 3,9 g.
      • Du skal bruge

      • Sådan gør du

        • Trin 1 af 11

          Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)

        • Trin 2 af 11

          Find alle ingredienserne frem.

          • 10 g. smør
          • 1 spsk. hvedemel
          • 2 dl. mælk
          • ¼ dl vand
          • ½ oksebouillonterning
          • Sovsekulør
        • Trin 3 af 11

          Tag en gryde. Kom smør i gryden, og lad det smelte. Klik på metodevideoen og se, hvordan du laver en opbagt sovs.

          • 10 g. smør
        • Trin 4 af 11

          Tag et piskeris. Kom mel i gryden, og pisk, til al smøren er suget op af melen. Lad det stå i cirka 4 minutter, til det er blevet brunt. Varm mælken imens. Klik på metodevideoen og se, hvordan du pisker mel i smørret.

          • 1 spsk. hvedemel
        • Trin 5 af 11

          Tag en lille gryde. Kom mælk i gryden, og varm det op, til det er lillefingervarmt. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vurderer, om mælken er lillefingervarmt.

          • 2 dl. mælk
        • Trin 6 af 11

          Kom vand i gryden med smørbollen, og pisk, til der ikke er flere klumper. Klik på metodevideoen og se, hvordan du pisker vand i smørbollen.

          • ¼ dl vand
        • Trin 7 af 11

          Hæld lidt mælk i gryden, og pisk godt. Sørg for at der ikke kommer klumper. Hæld resten af mælken i lidt af gangen, imens du pisker grundigt.

        • Trin 8 af 11

          Smuldr en halv bouillonterning i gryden. Klik på metodevideoen og se, hvordan du giver sovsen smag.

          • ½ oksebouillonterning
        • Trin 9 af 11

          Tilsæt et par dråber sovsekulør. Kom én dråbe i af gangen, til du synes, sovsen har den helt rigtige, brune farve. Pisk hver gang, du har tilsat sovsekulør. Klik på metodevideoen og se, hvordan du farver soven.

          • Sovsekulør
        • Trin 10 af 11

          Lad sovsen koge i cirka 5 minutter.

        • Trin 11 af 11

          Servér sovsen, eksempelvis til frikadeller med kogte kartofler og gulerodssalat. Velbekomme!

      • Oversigt

        • Print

          Beskrivelse

          En helt traditionel, dansk middag består af kartofler, frikadeller eller hakkedrenge med bløde løg og brun sovs. Den brune sovs er rigtig god sammen med kartofler og oksekød, og der skal helst være rigeligt af den. Forsøg dig med at lave din egen sovs - og bliv mesterkok hjemme hos dig!

          Du skal bruge

            Ingredienser

            • 10 g. smør
            • 1 spsk. hvedemel
            • 2 dl. mælk
            • ¼ dl vand
            • ½ oksebouillonterning
            • Sovsekulør

             

            Køkkenredskaber

            • 1 lille gryde
            • 1 piskeris
            • 1 decilitermål
            • 1 spiskeske

            Sådan gør du

            1. Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
            2. Find alle ingredienserne frem.
            3. Tag en gryde. Kom smør i gryden, og lad det smelte. Klik på metodevideoen og se, hvordan du laver en opbagt sovs.
            4. Tag et piskeris. Kom mel i gryden, og pisk, til al smøren er suget op af melen. Lad det stå i cirka 4 minutter, til det er blevet brunt. Varm mælken imens. Klik på metodevideoen og se, hvordan du pisker mel i smørret.
            5. Tag en lille gryde. Kom mælk i gryden, og varm det op, til det er lillefingervarmt. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vurderer, om mælken er lillefingervarmt.
            6. Kom vand i gryden med smørbollen, og pisk, til der ikke er flere klumper. Klik på metodevideoen og se, hvordan du pisker vand i smørbollen.
            7. Hæld lidt mælk i gryden, og pisk godt. Sørg for at der ikke kommer klumper. Hæld resten af mælken i lidt af gangen, imens du pisker grundigt.
            8. Smuldr en halv bouillonterning i gryden. Klik på metodevideoen og se, hvordan du giver sovsen smag.
            9. Tilsæt et par dråber sovsekulør. Kom én dråbe i af gangen, til du synes, sovsen har den helt rigtige, brune farve. Pisk hver gang, du har tilsat sovsekulør. Klik på metodevideoen og se, hvordan du farver soven.
            10. Lad sovsen koge i cirka 5 minutter.
            11. Servér sovsen, eksempelvis til frikadeller med kogte kartofler og gulerodssalat. Velbekomme!
        • Beskrivelse

            • Opskriften tager ca.: 30 minutter

              En helt traditionel, dansk middag består af kartofler, frikadeller eller hakkedrenge med bløde løg og brun sovs. Den brune sovs er rigtig god sammen med kartofler og oksekød, og der skal helst være rigeligt af den. Forsøg dig med at lave din egen sovs - og bliv mesterkok hjemme hos dig!

              Energi-indhold pr. portion
              • Energi: 498 kJ / 117 kcal
              • Protein: 17 %
              • Kulhydrat: 38 %
              • Fedt: 44 %
              • Heraf mættet fedt 3,9 g.
          • Film

              • Opskriften tager ca.: 30 minutter

                Se filmen, hvor Gorm laver brun sovs.

                Energi-indhold pr. portion
                • Energi: 498 kJ / 117 kcal
                • Protein: 17 %
                • Kulhydrat: 38 %
                • Fedt: 44 %
                • Heraf mættet fedt 3,9 g.
            • Du skal bruge

            • Sådan gør du

              • Trin 1 af 11

                Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)

              • Trin 2 af 11

                Find alle ingredienserne frem.

                • 20 g. smør
                • 2 spsk. hvedemel
                • 4 dl. mælk
                • ½ dl vand
                • 1 oksebouillonterning
                • Sovsekulør
              • Trin 3 af 11

                Tag en gryde. Kom smør i gryden, og lad det smelte. Klik på metodevideoen og se, hvordan du laver en opbagt sovs.

                • 20 g. smør
              • Trin 4 af 11

                Tag et piskeris. Kom mel i gryden, og pisk, til al smørret er suget op af melet. Lad det stå i cirka 4 minutter, til det er blevet brunt. Varm mælken imens. Klik på metodevideoen og se, hvordan du pisker mel i smørret.

                • 2 spsk. hvedemel
              • Trin 5 af 11

                Tag en lille gryde. Kom mælk i gryden, og varm det op, til det er lillefingervarmt. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vurderer, om mælken er lillefingervarmt.

                • 4 dl. mælk
              • Trin 6 af 11

                Kom vand i gryden med smørbollen, og pisk, til der ikke er flere klumper. Klik på metodevideoen og se, hvordan du pisker vand i smørbollen.

                • ½ dl vand
              • Trin 7 af 11

                Hæld lidt mælk i gryden, og pisk godt. Sørg for at der ikke kommer klumper. Hæld resten af mælken i lidt af gangen, imens du pisker grundigt.

              • Trin 8 af 11

                Smuldr en bouillonterning i gryden. Klik på metodevideoen og se, hvordan du giver sovsen smag.

                • 1 oksebouillonterning
              • Trin 9 af 11

                Tilsæt et par dråber sovsekulør. Kom én dråbe i af gangen, til du synes, sovsen har den helt rigtige, brune farve. Pisk hver gang, du har tilsat sovsekulør. Klik på metodevideoen og se, hvordan du farver soven.

                • Sovsekulør
              • Trin 10 af 11

                Lad sovsen koge i cirka 5 minutter.

              • Trin 11 af 11

                Servér sovsen, eksempelvis til frikadeller med kogte kartofler og gulerodssalat. Velbekomme!

            • Oversigt

              • Print

                Beskrivelse

                En helt traditionel, dansk middag består af kartofler, frikadeller eller hakkedrenge med bløde løg og brun sovs. Den brune sovs er rigtig god sammen med kartofler og oksekød, og der skal helst være rigeligt af den. Forsøg dig med at lave din egen sovs - og bliv mesterkok hjemme hos dig!

                Du skal bruge

                  Ingredienser

                  • 20 g. smør
                  • 2 spsk. hvedemel
                  • 4 dl. mælk
                  • ½ dl vand
                  • 1 oksebouillonterning
                  • Sovsekulør

                   

                  Køkkenredskaber

                  • 1 lille gryde
                  • 1 piskeris
                  • 1 decilitermål
                  • 1 spiskeske

                  Sådan gør du

                  1. Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
                  2. Find alle ingredienserne frem.
                  3. Tag en gryde. Kom smør i gryden, og lad det smelte. Klik på metodevideoen og se, hvordan du laver en opbagt sovs.
                  4. Tag et piskeris. Kom mel i gryden, og pisk, til al smørret er suget op af melet. Lad det stå i cirka 4 minutter, til det er blevet brunt. Varm mælken imens. Klik på metodevideoen og se, hvordan du pisker mel i smørret.
                  5. Tag en lille gryde. Kom mælk i gryden, og varm det op, til det er lillefingervarmt. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vurderer, om mælken er lillefingervarmt.
                  6. Kom vand i gryden med smørbollen, og pisk, til der ikke er flere klumper. Klik på metodevideoen og se, hvordan du pisker vand i smørbollen.
                  7. Hæld lidt mælk i gryden, og pisk godt. Sørg for at der ikke kommer klumper. Hæld resten af mælken i lidt af gangen, imens du pisker grundigt.
                  8. Smuldr en bouillonterning i gryden. Klik på metodevideoen og se, hvordan du giver sovsen smag.
                  9. Tilsæt et par dråber sovsekulør. Kom én dråbe i af gangen, til du synes, sovsen har den helt rigtige, brune farve. Pisk hver gang, du har tilsat sovsekulør. Klik på metodevideoen og se, hvordan du farver soven.
                  10. Lad sovsen koge i cirka 5 minutter.
                  11. Servér sovsen, eksempelvis til frikadeller med kogte kartofler og gulerodssalat. Velbekomme!
              • Beskrivelse

                  • Opskriften tager ca.: 30 minutter

                    En helt traditionel, dansk middag består af kartofler, frikadeller eller hakkedrenge med bløde løg og brun sovs. Den brune sovs er rigtig god sammen med kartofler og oksekød, og der skal helst være rigeligt af den. Forsøg dig med at lave din egen sovs - og bliv mesterkok hjemme hos dig!

                    Energi-indhold pr. portion
                    • Energi: 498 kJ / 117 kcal
                    • Protein: 17 %
                    • Kulhydrat: 38 %
                    • Fedt: 44 %
                    • Heraf mættet fedt 3,9 g.
                • Film

                    • Opskriften tager ca.: 30 minutter

                      Se filmen, hvor Gorm laver brun sovs.

                      Energi-indhold pr. portion
                      • Energi: 498 kJ / 117 kcal
                      • Protein: 17 %
                      • Kulhydrat: 38 %
                      • Fedt: 44 %
                      • Heraf mættet fedt 3,9 g.
                  • Du skal bruge

                    • Trin 1 af 13

                        Ingredienser

                        • 30 g. smør
                        • 3 spsk. hvedemel
                        • 6 dl. mælk
                        • ¾ dl vand
                        • 1 ½ oksebouillonterning
                        • Sovsekulør
                      • Trin 3 af 13

                        Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)

                      • Trin 4 af 13

                        Find alle ingredienserne frem.

                        • 30 g. smør
                        • 3 spsk. hvedemel
                        • 6 dl. mælk
                        • ¾ dl vand
                        • 1 ½ oksebouillonterning
                        • Sovsekulør
                      • Trin 5 af 13

                        Tag en gryde. Kom smør i gryden, og lad det smelte. Klik på metodevideoen og se, hvordan du laver en opbagt sovs.

                        • 30 g. smør
                      • Trin 6 af 13

                        Tag et piskeris. Kom mel i gryden, og pisk, til al smøren er suget op af melen. Lad det stå i cirka 4 minutter, til det er blevet brunt. Varm mælken imens. Klik på metodevideoen og se, hvordan du pisker mel i smørret.

                        • 3 spsk. hvedemel
                      • Trin 7 af 13

                        Tag en lille gryde. Kom mælk i gryden, og varm det op, til det er lillefingervarmt. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vurderer, om mælken er lillefingervarmt.

                        • 6 dl. mælk
                      • Trin 8 af 13

                        Kom vand i gryden med smørbollen, og pisk, til der ikke er flere klumper. Klik på metodevideoen og se, hvordan du pisker vand i smørbollen.

                        • ¾ dl vand
                      • Trin 9 af 13

                        Hæld lidt mælk i gryden, og pisk godt. Sørg for at der ikke kommer klumper. Hæld resten af mælken i lidt af gangen, imens du pisker grundigt.

                      • Trin 10 af 13

                        Lad sovsen koge i cirka 5 minutter.

                      • Trin 11 af 13

                        Tilsæt et par dråber sovsekulør. Kom én dråbe i af gangen, til du synes, sovsen har den helt rigtige, brune farve. Pisk hver gang, du har tilsat sovsekulør. Klik på metodevideoen og se, hvordan du farver soven.

                        • Sovsekulør
                      • Trin 12 af 13

                        Smuldr en bouillonterning i gryden.

                        • 1 ½ oksebouillonterning
                      • Trin 13 af 13

                        Servér sovsen, eksempelvis til frikadeller med kogte kartofler og gulerodssalat. Velbekomme!

                    • Oversigt

                      • Print

                        Beskrivelse

                        En helt traditionel, dansk middag består af kartofler, frikadeller eller hakkedrenge med bløde løg og brun sovs. Den brune sovs er rigtig god sammen med kartofler og oksekød, og der skal helst være rigeligt af den. Forsøg dig med at lave din egen sovs - og bliv mesterkok hjemme hos dig!

                        Du skal bruge

                          Ingredienser

                          • 30 g. smør
                          • 3 spsk. hvedemel
                          • 6 dl. mælk
                          • ¾ dl vand
                          • 1 ½ oksebouillonterning
                          • Sovsekulør

                           

                          Køkkenredskaber

                          • 1 lille gryde
                          • 1 piskeris
                          • 1 decilitermål
                          • 1 spiskeske

                          1. Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
                          2. Find alle ingredienserne frem.
                          3. Tag en gryde. Kom smør i gryden, og lad det smelte. Klik på metodevideoen og se, hvordan du laver en opbagt sovs.
                          4. Tag et piskeris. Kom mel i gryden, og pisk, til al smøren er suget op af melen. Lad det stå i cirka 4 minutter, til det er blevet brunt. Varm mælken imens. Klik på metodevideoen og se, hvordan du pisker mel i smørret.
                          5. Tag en lille gryde. Kom mælk i gryden, og varm det op, til det er lillefingervarmt. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vurderer, om mælken er lillefingervarmt.
                          6. Kom vand i gryden med smørbollen, og pisk, til der ikke er flere klumper. Klik på metodevideoen og se, hvordan du pisker vand i smørbollen.
                          7. Hæld lidt mælk i gryden, og pisk godt. Sørg for at der ikke kommer klumper. Hæld resten af mælken i lidt af gangen, imens du pisker grundigt.
                          8. Lad sovsen koge i cirka 5 minutter.
                          9. Tilsæt et par dråber sovsekulør. Kom én dråbe i af gangen, til du synes, sovsen har den helt rigtige, brune farve. Pisk hver gang, du har tilsat sovsekulør. Klik på metodevideoen og se, hvordan du farver soven.
                          10. Smuldr en bouillonterning i gryden.
                          11. Servér sovsen, eksempelvis til frikadeller med kogte kartofler og gulerodssalat. Velbekomme!