Brun sovs

Brun sovs

medium
  • Beskrivelse

      • Opskriften tager ca.: 30 minutter

        En helt traditionel, dansk middag består af kartofler, frikadeller eller hakkedrenge med bløde løg og brun sovs. Den brune sovs er rigtig god sammen med kartofler og oksekød, og der skal helst være rigeligt af den. Forsøg dig med at lave din egen sovs - og bliv mesterkok hjemme hos dig!

        Energi-indhold pr. portion
        • Energi: 368 kJ / 89 kcal
        • Protein: 18 %
        • Kulhydrat: 37 %
        • Fedt: 45 %
        • Heraf mættet fedt 2,8g
    • Du skal bruge

    • Sådan gør du

      • Trin 1 af 11

        Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.

      • Trin 2 af 11

        Mål alle ingredienserne af.

        • 10 g. smør
        • 1 spsk. hvedemel
        • 2 dl. mælk
        • ¼ dl vand
        • ½ oksebouillonterning
        • Sovsekulør
      • Trin 3 af 11

        Tag en gryde. Kom smør i gryden, og lad det smelte. Klik på metodevideoen og se, hvordan du laver en opbagt sovs.

        • 10 g. smør
      • Trin 4 af 11

        Tag et piskeris. Kom mel i gryden, og pisk, til al smøren er suget op af melen. Lad det stå i cirka 4 minutter, til det er blevet brunt. Varm mælken imens.

        • 1 spsk. hvedemel
      • Trin 5 af 11

        Tag en lille gryde. Kom mælk i gryden, og varm det op, til det er lillefingervarmt. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vurderer, om mælken er lillefingervarmt.

        • 2 dl. mælk
      • Trin 6 af 11

        Kom vand i gryden med smørbollen, og pisk, til der ikke er flere klumper.

        • ¼ dl vand
      • Trin 7 af 11

        Hæld lidt mælk i gryden, og pisk godt. Sørg for at der ikke kommer klumper. Hæld resten af mælken i lidt af gangen, imens du pisker grundigt.

      • Trin 8 af 11

        Smuldr en halv bouillonterning i gryden.

        • ½ oksebouillonterning
      • Trin 9 af 11

        Tilsæt et par dråber sovsekulør lidt af gangen, til du synes, sovsen har den helt rigtige, brune farve. Pisk hver gang, du har tilsat sovsekulør.

        • Sovsekulør
      • Trin 10 af 11

        Lad sovsen koge i cirka 5 minutter.

      • Trin 11 af 11

        Servér sovsen, eksempelvis til frikadeller med kogte kartofler og gulerodssalat. Velbekomme!

    • Oversigt

      • Print

        Beskrivelse

        En helt traditionel, dansk middag består af kartofler, frikadeller eller hakkedrenge med bløde løg og brun sovs. Den brune sovs er rigtig god sammen med kartofler og oksekød, og der skal helst være rigeligt af den. Forsøg dig med at lave din egen sovs - og bliv mesterkok hjemme hos dig!

        Du skal bruge

          Ingredienser

          • 10 g. smør
          • 1 spsk. hvedemel
          • 2 dl. mælk
          • ¼ dl vand
          • ½ oksebouillonterning
          • Sovsekulør

           

          Køkkenredskaber

          • 1 lille gryde
          • 1 piskeris
          • 1 decilitermål
          • 1 spiskeske

          Sådan gør du

          1. Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.
          2. Mål alle ingredienserne af.
          3. Tag en gryde. Kom smør i gryden, og lad det smelte. Klik på metodevideoen og se, hvordan du laver en opbagt sovs.
          4. Tag et piskeris. Kom mel i gryden, og pisk, til al smøren er suget op af melen. Lad det stå i cirka 4 minutter, til det er blevet brunt. Varm mælken imens.
          5. Tag en lille gryde. Kom mælk i gryden, og varm det op, til det er lillefingervarmt. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vurderer, om mælken er lillefingervarmt.
          6. Kom vand i gryden med smørbollen, og pisk, til der ikke er flere klumper.
          7. Hæld lidt mælk i gryden, og pisk godt. Sørg for at der ikke kommer klumper. Hæld resten af mælken i lidt af gangen, imens du pisker grundigt.
          8. Smuldr en halv bouillonterning i gryden.
          9. Tilsæt et par dråber sovsekulør lidt af gangen, til du synes, sovsen har den helt rigtige, brune farve. Pisk hver gang, du har tilsat sovsekulør.
          10. Lad sovsen koge i cirka 5 minutter.
          11. Servér sovsen, eksempelvis til frikadeller med kogte kartofler og gulerodssalat. Velbekomme!
      • Beskrivelse

          • Opskriften tager ca.: 30 minutter

            En helt traditionel, dansk middag består af kartofler, frikadeller eller hakkedrenge med bløde løg og brun sovs. Den brune sovs er rigtig god sammen med kartofler og oksekød, og der skal helst være rigeligt af den. Forsøg dig med at lave din egen sovs - og bliv mesterkok hjemme hos dig!

            Energi-indhold pr. portion
            • Energi: 368 kJ / 89 kcal
            • Protein: 18 %
            • Kulhydrat: 37 %
            • Fedt: 45 %
            • Heraf mættet fedt 2,8g
        • Du skal bruge

        • Sådan gør du

          • Trin 1 af 11

            Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.

          • Trin 2 af 11

            Mål alle ingredienserne af.

            • 20 g. smør
            • 2 spsk. hvedemel
            • 4 dl. mælk
            • ½ dl vand
            • 1 oksebouillonterning
            • Sovsekulør
          • Trin 3 af 11

            Tag en gryde. Kom smør i gryden, og lad det smelte. Klik på metodevideoen og se, hvordan du laver en opbagt sovs.

            • 20 g. smør
          • Trin 4 af 11

            Tag et piskeris. Kom mel i gryden, og pisk, til al smøren er suget op af melen. Lad det stå i cirka 4 minutter, til det er blevet brunt. Varm mælken imens.

            • 2 spsk. hvedemel
          • Trin 5 af 11

            Tag en lille gryde. Kom mælk i gryden, og varm det op, til det er lillefingervarmt. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vurderer, om mælken er lillefingervarmt.

            • 4 dl. mælk
          • Trin 6 af 11

            Kom vand i gryden med smørbollen, og pisk, til der ikke er flere klumper.

            • ½ dl vand
          • Trin 7 af 11

            Hæld lidt mælk i gryden, og pisk godt. Sørg for at der ikke kommer klumper. Hæld resten af mælken i lidt af gangen, imens du pisker grundigt.

          • Trin 8 af 11

            Smuldr en bouillonterning i gryden.

            • 1 oksebouillonterning
          • Trin 9 af 11

            Tilsæt et par dråber sovsekulør lidt af gangen, til du synes, sovsen har den helt rigtige, brune farve. Pisk hver gang, du har tilsat sovsekulør.

            • Sovsekulør
          • Trin 10 af 11

            Lad sovsen koge i cirka 5 minutter.

          • Trin 11 af 11

            Servér sovsen, eksempelvis til frikadeller med kogte kartofler og gulerodssalat. Velbekomme!

        • Oversigt

          • Print

            Beskrivelse

            En helt traditionel, dansk middag består af kartofler, frikadeller eller hakkedrenge med bløde løg og brun sovs. Den brune sovs er rigtig god sammen med kartofler og oksekød, og der skal helst være rigeligt af den. Forsøg dig med at lave din egen sovs - og bliv mesterkok hjemme hos dig!

            Du skal bruge

              Ingredienser

              • 20 g. smør
              • 2 spsk. hvedemel
              • 4 dl. mælk
              • ½ dl vand
              • 1 oksebouillonterning
              • Sovsekulør

               

              Køkkenredskaber

              • 1 lille gryde
              • 1 piskeris
              • 1 decilitermål
              • 1 spiskeske

              Sådan gør du

              1. Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.
              2. Mål alle ingredienserne af.
              3. Tag en gryde. Kom smør i gryden, og lad det smelte. Klik på metodevideoen og se, hvordan du laver en opbagt sovs.
              4. Tag et piskeris. Kom mel i gryden, og pisk, til al smøren er suget op af melen. Lad det stå i cirka 4 minutter, til det er blevet brunt. Varm mælken imens.
              5. Tag en lille gryde. Kom mælk i gryden, og varm det op, til det er lillefingervarmt. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vurderer, om mælken er lillefingervarmt.
              6. Kom vand i gryden med smørbollen, og pisk, til der ikke er flere klumper.
              7. Hæld lidt mælk i gryden, og pisk godt. Sørg for at der ikke kommer klumper. Hæld resten af mælken i lidt af gangen, imens du pisker grundigt.
              8. Smuldr en bouillonterning i gryden.
              9. Tilsæt et par dråber sovsekulør lidt af gangen, til du synes, sovsen har den helt rigtige, brune farve. Pisk hver gang, du har tilsat sovsekulør.
              10. Lad sovsen koge i cirka 5 minutter.
              11. Servér sovsen, eksempelvis til frikadeller med kogte kartofler og gulerodssalat. Velbekomme!
          • Beskrivelse

              • Opskriften tager ca.: 30 minutter

                En helt traditionel, dansk middag består af kartofler, frikadeller eller hakkedrenge med bløde løg og brun sovs. Den brune sovs er rigtig god sammen med kartofler og oksekød, og der skal helst være rigeligt af den. Forsøg dig med at lave din egen sovs - og bliv mesterkok hjemme hos dig!

                Energi-indhold pr. portion
                • Energi: 368 kJ / 89 kcal
                • Protein: 18 %
                • Kulhydrat: 37 %
                • Fedt: 45 %
                • Heraf mættet fedt 2,8g
            • Du skal bruge

            • Sådan gør du

              • Trin 1 af 11

                Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.

              • Trin 2 af 11

                Mål alle ingredienserne af.

                • 30 g. smør
                • 3 spsk. hvedemel
                • 6 dl. mælk
                • ¾ dl vand
                • 1 ½ oksebouillonterning
                • Sovsekulør
              • Trin 3 af 11

                Tag en gryde. Kom smør i gryden, og lad det smelte. Klik på metodevideoen og se, hvordan du laver en opbagt sovs.

                • 30 g. smør
              • Trin 4 af 11

                Tag et piskeris. Kom mel i gryden, og pisk, til al smøren er suget op af melen. Lad det stå i cirka 4 minutter, til det er blevet brunt. Varm mælken imens.

                • 3 spsk. hvedemel
              • Trin 5 af 11

                Tag en lille gryde. Kom mælk i gryden, og varm det op, til det er lillefingervarmt. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vurderer, om mælken er lillefingervarmt.

                • 6 dl. mælk
              • Trin 6 af 11

                Kom vand i gryden med smørbollen, og pisk, til der ikke er flere klumper.

                • ¾ dl vand
              • Trin 7 af 11

                Hæld lidt mælk i gryden, og pisk godt. Sørg for at der ikke kommer klumper. Hæld resten af mælken i lidt af gangen, imens du pisker grundigt.

              • Trin 8 af 11

                Lad sovsen koge i cirka 5 minutter.

              • Trin 9 af 11

                Tilsæt et par dråber sovsekulør lidt af gangen, til du synes, sovsen har den helt rigtige, brune farve. Pisk hver gang, du har tilsat sovsekulør.

                • Sovsekulør
              • Trin 10 af 11

                Smuldr en bouillonterning i gryden.

                • 1 ½ oksebouillonterning
              • Trin 11 af 11

                Servér sovsen, eksempelvis til frikadeller med kogte kartofler og gulerodssalat. Velbekomme!

            • Oversigt

              • Print

                Beskrivelse

                En helt traditionel, dansk middag består af kartofler, frikadeller eller hakkedrenge med bløde løg og brun sovs. Den brune sovs er rigtig god sammen med kartofler og oksekød, og der skal helst være rigeligt af den. Forsøg dig med at lave din egen sovs - og bliv mesterkok hjemme hos dig!

                Du skal bruge

                  Ingredienser

                  • 30 g. smør
                  • 3 spsk. hvedemel
                  • 6 dl. mælk
                  • ¾ dl vand
                  • 1 ½ oksebouillonterning
                  • Sovsekulør

                   

                  Køkkenredskaber

                  • 1 lille gryde
                  • 1 piskeris
                  • 1 decilitermål
                  • 1 spiskeske

                  Sådan gør du

                  1. Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.
                  2. Mål alle ingredienserne af.
                  3. Tag en gryde. Kom smør i gryden, og lad det smelte. Klik på metodevideoen og se, hvordan du laver en opbagt sovs.
                  4. Tag et piskeris. Kom mel i gryden, og pisk, til al smøren er suget op af melen. Lad det stå i cirka 4 minutter, til det er blevet brunt. Varm mælken imens.
                  5. Tag en lille gryde. Kom mælk i gryden, og varm det op, til det er lillefingervarmt. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vurderer, om mælken er lillefingervarmt.
                  6. Kom vand i gryden med smørbollen, og pisk, til der ikke er flere klumper.
                  7. Hæld lidt mælk i gryden, og pisk godt. Sørg for at der ikke kommer klumper. Hæld resten af mælken i lidt af gangen, imens du pisker grundigt.
                  8. Lad sovsen koge i cirka 5 minutter.
                  9. Tilsæt et par dråber sovsekulør lidt af gangen, til du synes, sovsen har den helt rigtige, brune farve. Pisk hver gang, du har tilsat sovsekulør.
                  10. Smuldr en bouillonterning i gryden.
                  11. Servér sovsen, eksempelvis til frikadeller med kogte kartofler og gulerodssalat. Velbekomme!