Broccolisalat

Broccolisalat

easy
  • Beskrivelse

      • Opskriften tager ca.: 1 time

        Lav din egen bland-selv-salat med bacon og broccoli. Kom salaten i en høj bøtte, ét lag ad gangen – det ser super flot ud. Op på samme tid holder den sig længere frisk.

        Opskriften giver 2 portioner.

        Energi-indhold pr. portion
        • Energi: 1227 kJ / 293 kcal
        • Protein: 20 %
        • Kulhydrat: 23 %
        • Fedt: 57 %
        • Heraf mættet fedt: 5,6 g.
    • Sådan gør du

      • Trin 1 af 18

        Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.

      • Trin 2 af 18

        Mål alle ingredienserne af.

        • ½ broccoli med stok
        • 2 fed hvidløg
        • 2 dl. yoghurt naturel
        • ½ tsk. salt
        • 1 knivspids peber
        • 50 g. bacon i skiver
        • 1 spsk. olie
        • 20 g. græskarkerner
        • 12 cherrytomater
        • 1 bundt persille
        • ½ citron
      • Trin 3 af 18

        Vask broccolien grundigt.

        • ½ broccoli med stok
      • Trin 4 af 18

        Tag et skærebræt og en kniv frem. Skær de fine buketter af, og skær stokken i små tern. Skær også buketterne i små stykker. Læg dem på en tallerken.

      • Trin 5 af 18

        Pil hvidløgsfeddene.

        • 2 fed hvidløg
      • Trin 6 af 18

        Tag en lille gryde frem. Kom vand i gryden, og læg låg på. Bring vandet i kog. Kom broccoli-ternene (ikke de små buketter) og hvidløgsfeddene i vandet, og kog dem i 10 minutter.

      • Trin 7 af 18

        Stil en lille skål ned i håndvasken, og stil et dørslag ovenpå. Hæld vand og broccoli ned i dørslaget. Gem kogevandet.

      • Trin 8 af 18

        Tag en blender frem. Få eventuelt hjælp af en voksen. Hæld broccoli-tern, 1 deciliter af kogevandet og yoghurt i blenderen. Blend, til det bliver til en creme. Hæld broccolicremen over i en lille skål, og smag til med salt og peber.

        • 2 dl. yoghurt naturel
        • ½ tsk. salt
        • 1 knivspids peber
      • Trin 9 af 18

        Tag en saks frem. Klip baconskiverne i 2 centimeter brede stykker.

        • 50 g. bacon i skiver
      • Trin 10 af 18

        Tag en stegepande og en spatel frem. Varm stegepanden op til lidt mere end middel varme. Læg baconstykkerne på, og steg dem sprøde. Læg køkkenrulle på en tallerken, og læg baconstykkerne på køkkenrullen.

      • Trin 11 af 18

        Hæld olie på samme stegepande. Skru op til høj varme. Steg nu græskarkernerne og de små broccoli-buketter på stegepanden i 3-4 minutter. Tag stegepanden væk fra varmen. Læg kernerne og broccolibuketterne på en tallerken.

        • 1 spsk. olie
        • 20 g. græskarkerner
      • Trin 12 af 18

        Tag et nyt skærebræt og en kniv frem. Skyl tomaterne, og skær dem i halve.

        • 12 cherrytomater
      • Trin 13 af 18

        Kom vand i en balje, og skyl persillen i vandet. Lad den dryppe af på et rent viskestykke. Hak persillen fint. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skyller krydderurter.

        • 1 bundt persille
      • Trin 14 af 18

        Tag en citruspresser frem. Pres saften af ½ citron. Klik på metodevideoen og se, hvordan du presser saften af en citron.

        • ½ citron
      • Trin 15 af 18

        Tag to høje bøtter med låg frem.

      • Trin 16 af 18

        Kom alle delene til salaten i bøtterne - én ting ad gangen. Først broccolicremen, så broccolibuketter, kerner, tomater og bacon. Drys med persille, og hæld citronsaften over.

      • Trin 17 af 18

        Læg låg på bøtterne, og stil dem på køl, til du skal have dem med i skole.

      • Trin 18 af 18

        Tag låget af bøtten, bland salaten lidt rundt, og spis den med en medbragt gaffel.

    • Oversigt

      • Print

        Beskrivelse

        Lav din egen bland-selv-salat med bacon og broccoli. Kom salaten i en høj bøtte, ét lag ad gangen – det ser super flot ud. Op på samme tid holder den sig længere frisk.

        Opskriften giver 2 portioner.

        Du skal bruge

          Ingredienser

          • ½ broccoli med stok
          • 2 fed hvidløg
          • 2 dl. yoghurt naturel
          • ½ tsk. salt
          • 1 knivspids peber
          • 50 g. bacon i skiver
          • 1 spsk. olie
          • 20 g. græskarkerner
          • 12 cherrytomater
          • 1 bundt persille
          • ½ citron

           

          Køkkenredskaber

          • 1 decilitermål
          • 1 køkkenvægt
          • 1 spiseske
          • 1 skærebræt
          • 1 lille skarp kniv
          • 2 tallerkener
          • 1 lille gryde
          • 1 grydelåg
          • 1 lille skål
          • 1 dørslag
          • 1 blender
          • 1 saks
          • 1 stegepande
          • 1 spatel
          • Køkkenrulle
          • 1 balje
          • 1 citruspresser
          • 2 høje bøtter med låg

          Sådan gør du

          1. Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.
          2. Mål alle ingredienserne af.
          3. Vask broccolien grundigt.
          4. Tag et skærebræt og en kniv frem. Skær de fine buketter af, og skær stokken i små tern. Skær også buketterne i små stykker. Læg dem på en tallerken.
          5. Pil hvidløgsfeddene.
          6. Tag en lille gryde frem. Kom vand i gryden, og læg låg på. Bring vandet i kog. Kom broccoli-ternene (ikke de små buketter) og hvidløgsfeddene i vandet, og kog dem i 10 minutter.
          7. Stil en lille skål ned i håndvasken, og stil et dørslag ovenpå. Hæld vand og broccoli ned i dørslaget. Gem kogevandet.
          8. Tag en blender frem. Få eventuelt hjælp af en voksen. Hæld broccoli-tern, 1 deciliter af kogevandet og yoghurt i blenderen. Blend, til det bliver til en creme. Hæld broccolicremen over i en lille skål, og smag til med salt og peber.
          9. Tag en saks frem. Klip baconskiverne i 2 centimeter brede stykker.
          10. Tag en stegepande og en spatel frem. Varm stegepanden op til lidt mere end middel varme. Læg baconstykkerne på, og steg dem sprøde. Læg køkkenrulle på en tallerken, og læg baconstykkerne på køkkenrullen.
          11. Hæld olie på samme stegepande. Skru op til høj varme. Steg nu græskarkernerne og de små broccoli-buketter på stegepanden i 3-4 minutter. Tag stegepanden væk fra varmen. Læg kernerne og broccolibuketterne på en tallerken.
          12. Tag et nyt skærebræt og en kniv frem. Skyl tomaterne, og skær dem i halve.
          13. Kom vand i en balje, og skyl persillen i vandet. Lad den dryppe af på et rent viskestykke. Hak persillen fint. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skyller krydderurter.
          14. Tag en citruspresser frem. Pres saften af ½ citron. Klik på metodevideoen og se, hvordan du presser saften af en citron.
          15. Tag to høje bøtter med låg frem.
          16. Kom alle delene til salaten i bøtterne - én ting ad gangen. Først broccolicremen, så broccolibuketter, kerner, tomater og bacon. Drys med persille, og hæld citronsaften over.
          17. Læg låg på bøtterne, og stil dem på køl, til du skal have dem med i skole.
          18. Tag låget af bøtten, bland salaten lidt rundt, og spis den med en medbragt gaffel.
      • Beskrivelse

          • Opskriften tager ca.: 1 time

            Lav din egen bland-selv-salat med bacon og broccoli. Kom salaten i en høj bøtte, ét lag ad gangen – det ser super flot ud. Op på samme tid holder den sig længere frisk.

            Opskriften giver 4 portioner.

            Energi-indhold pr. portion
            • Energi: 1227 kJ / 293 kcal
            • Protein: 20 %
            • Kulhydrat: 23 %
            • Fedt: 57 %
            • Heraf mættet fedt: 5,6 g.
        • Sådan gør du

          • Trin 1 af 18

            Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.

          • Trin 2 af 18

            Mål alle ingredienserne af.

            • 1 broccoli med stok
            • 4 fed hvidløg
            • 4 dl. yoghurt naturel
            • 1 tsk. salt
            • 2 knivspidser peber
            • 100 g. bacon i skiver
            • 1 spsk. olie
            • 40 g. græskarkerner
            • 24 cherrytomater
            • 2 bundter persille
            • 1 citron
          • Trin 3 af 18

            Vask broccolien grundigt.

            • 1 broccoli med stok
          • Trin 4 af 18

            Tag et skærebræt og en kniv frem. Skær de fine buketter af, og skær stokken i små tern. Skær også buketterne i små stykker. Læg dem på en tallerken.

          • Trin 5 af 18

            Pil hvidløgsfeddene.

            • 4 fed hvidløg
          • Trin 6 af 18

            Tag en lille gryde frem. Kom vand i gryden, og læg låg på. Bring vandet i kog. Kom broccoli-ternene (ikke de små buketter) og hvidløgsfeddene i vandet, og kog dem i 10 minutter.

          • Trin 7 af 18

            Stil en lille skål ned i håndvasken, og stil et dørslag ovenpå. Hæld vand og broccoli ned i dørslaget. Gem kogevandet.

          • Trin 8 af 18

            Tag en blender frem. Få eventuelt hjælp af en voksen. Hæld broccoli-tern, 1 deciliter af kogevandet og yoghurt i blenderen. Blend, til det bliver til en creme. Hæld broccolicremen over i en lille skål, og smag til med salt og peber.

            • 4 dl. yoghurt naturel
            • 1 tsk. salt
            • 2 knivspidser peber
          • Trin 9 af 18

            Tag en saks frem. Klip baconskiverne i 2 centimeter brede stykker.

            • 100 g. bacon i skiver
          • Trin 10 af 18

            Tag en stegepande og en spatel frem. Varm stegepanden op til lidt mere end middel varme. Læg baconstykkerne på, og steg dem sprøde. Læg køkkenrulle på en tallerken, og læg baconstykkerne på køkkenrullen.

          • Trin 11 af 18

            Hæld olie på samme stegepande. Skru op til høj varme. Steg nu græskarkernerne og de små broccoli-buketter på stegepanden i 3-4 minutter. Tag stegepanden væk fra varmen. Læg kernerne og broccolibuketterne på en tallerken.

            • 1 spsk. olie
            • 40 g. græskarkerner
          • Trin 12 af 18

            Tag et nyt skærebræt og en kniv frem. Skyl tomaterne, og skær dem i halve.

            • 24 cherrytomater
          • Trin 13 af 18

            Kom vand i en balje, og skyl persillen i vandet. Lad den dryppe af på et rent viskestykke. Hak persillen fint. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skyller krydderurter.

            • 2 bundter persille
          • Trin 14 af 18

            Tag en citruspresser frem. Skær citronen over, og pres saften ud. Klik på metodevideoen og se, hvordan du presser saften af en citron.

            • 1 citron
          • Trin 15 af 18

            Tag fire høje bøtter med låg frem.

          • Trin 16 af 18

            Kom alle delene til salaten i bøtterne - én ting ad gangen. Først broccolicremen, så broccolibuketter, kerner, tomater og bacon. Drys med persille, og hæld citronsaften over.

          • Trin 17 af 18

            Læg låg på bøtterne, og stil dem på køl, til du skal have dem med i skole.

          • Trin 18 af 18

            Tag låget af bøtten, bland salaten lidt rundt, og spis den med en medbragt gaffel.

        • Oversigt

          • Print

            Beskrivelse

            Lav din egen bland-selv-salat med bacon og broccoli. Kom salaten i en høj bøtte, ét lag ad gangen – det ser super flot ud. Op på samme tid holder den sig længere frisk.

            Opskriften giver 4 portioner.

            Du skal bruge

              Ingredienser

              • 1 broccoli med stok
              • 4 fed hvidløg
              • 4 dl. yoghurt naturel
              • 1 tsk. salt
              • 2 knivspidser peber
              • 100 g. bacon i skiver
              • 1 spsk. olie
              • 40 g. græskarkerner
              • 24 cherrytomater
              • 2 bundter persille
              • 1 citron

               

              Køkkenredskaber

              • 1 decilitermål
              • 1 køkkenvægt
              • 1 spiseske
              • 1 skærebræt
              • 1 lille skarp kniv
              • 2 tallerkener
              • 1 lille gryde
              • 1 grydelåg
              • 1 lille skål
              • 1 dørslag
              • 1 blender
              • 1 saks
              • 1 stegepande
              • 1 spatel
              • Køkkenrulle
              • 1 balje
              • 1 citruspresser
              • 4 høje bøtter med låg

              Sådan gør du

              1. Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.
              2. Mål alle ingredienserne af.
              3. Vask broccolien grundigt.
              4. Tag et skærebræt og en kniv frem. Skær de fine buketter af, og skær stokken i små tern. Skær også buketterne i små stykker. Læg dem på en tallerken.
              5. Pil hvidløgsfeddene.
              6. Tag en lille gryde frem. Kom vand i gryden, og læg låg på. Bring vandet i kog. Kom broccoli-ternene (ikke de små buketter) og hvidløgsfeddene i vandet, og kog dem i 10 minutter.
              7. Stil en lille skål ned i håndvasken, og stil et dørslag ovenpå. Hæld vand og broccoli ned i dørslaget. Gem kogevandet.
              8. Tag en blender frem. Få eventuelt hjælp af en voksen. Hæld broccoli-tern, 1 deciliter af kogevandet og yoghurt i blenderen. Blend, til det bliver til en creme. Hæld broccolicremen over i en lille skål, og smag til med salt og peber.
              9. Tag en saks frem. Klip baconskiverne i 2 centimeter brede stykker.
              10. Tag en stegepande og en spatel frem. Varm stegepanden op til lidt mere end middel varme. Læg baconstykkerne på, og steg dem sprøde. Læg køkkenrulle på en tallerken, og læg baconstykkerne på køkkenrullen.
              11. Hæld olie på samme stegepande. Skru op til høj varme. Steg nu græskarkernerne og de små broccoli-buketter på stegepanden i 3-4 minutter. Tag stegepanden væk fra varmen. Læg kernerne og broccolibuketterne på en tallerken.
              12. Tag et nyt skærebræt og en kniv frem. Skyl tomaterne, og skær dem i halve.
              13. Kom vand i en balje, og skyl persillen i vandet. Lad den dryppe af på et rent viskestykke. Hak persillen fint. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skyller krydderurter.
              14. Tag en citruspresser frem. Skær citronen over, og pres saften ud. Klik på metodevideoen og se, hvordan du presser saften af en citron.
              15. Tag fire høje bøtter med låg frem.
              16. Kom alle delene til salaten i bøtterne - én ting ad gangen. Først broccolicremen, så broccolibuketter, kerner, tomater og bacon. Drys med persille, og hæld citronsaften over.
              17. Læg låg på bøtterne, og stil dem på køl, til du skal have dem med i skole.
              18. Tag låget af bøtten, bland salaten lidt rundt, og spis den med en medbragt gaffel.
          • Beskrivelse

              • Opskriften tager ca.: 1 time

                Lav din egen bland-selv-salat med bacon og broccoli. Kom salaten i en høj bøtte, ét lag ad gangen – det ser super flot ud. Op på samme tid holder den sig længere frisk.

                Opskriften giver 6 portioner.

                Energi-indhold pr. portion
                • Energi: 1227 kJ / 293 kcal
                • Protein: 20 %
                • Kulhydrat: 23 %
                • Fedt: 57 %
                • Heraf mættet fedt: 5,6 g.
            • Sådan gør du

              • Trin 1 af 18

                Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.

              • Trin 2 af 18

                Mål alle ingredienserne af.

                • 1 ½ broccoli med stok
                • 6 fed hvidløg
                • 6 dl. yoghurt naturel
                • 1 ½ tsk. salt
                • ½ tsk. peber
                • 150 g. bacon i skiver
                • 1 spsk. olie
                • 60 g. græskarkerner
                • 36 cherrytomater
                • 3 bundter persille
                • 1 ½ citron
              • Trin 3 af 18

                Vask broccolien grundigt.

                • 1 ½ broccoli med stok
              • Trin 4 af 18

                Tag et skærebræt og en kniv frem. Skær de fine buketter af, og skær stokken i små tern. Skær også buketterne i små stykker. Læg dem på en tallerken.

              • Trin 5 af 18

                Pil hvidløgsfeddene.

                • 6 fed hvidløg
              • Trin 6 af 18

                Tag en lille gryde frem. Kom vand i gryden, og læg låg på. Bring vandet i kog. Kom broccoli-ternene (ikke de små buketter) og hvidløgsfeddene i vandet, og kog dem i 10 minutter.

              • Trin 7 af 18

                Stil en lille skål ned i håndvasken, og stil et dørslag ovenpå. Hæld vand og broccoli ned i dørslaget. Gem kogevandet.

              • Trin 8 af 18

                Tag en blender frem. Få eventuelt hjælp af en voksen. Hæld broccoli-tern, 1 deciliter af kogevandet og yoghurt i blenderen. Blend, til det bliver til en creme. Hæld broccolicremen over i en lille skål, og smag til med salt og peber.

                • 6 dl. yoghurt naturel
                • 1 ½ tsk. salt
                • ½ tsk. peber
              • Trin 9 af 18

                Tag en saks frem. Klip baconskiverne i 2 centimeter brede stykker.

                • 150 g. bacon i skiver
              • Trin 10 af 18

                Tag en stegepande og en spatel frem. Varm stegepanden op til lidt mere end middel varme. Læg baconstykkerne på, og steg dem sprøde. Læg køkkenrulle på en tallerken, og læg baconstykkerne på køkkenrullen.

              • Trin 11 af 18

                Hæld olie på samme stegepande. Skru op til høj varme. Steg nu græskarkernerne og de små broccoli-buketter på stegepanden i 3-4 minutter. Tag stegepanden væk fra varmen. Læg kernerne og broccolibuketterne på en tallerken.

                • 1 spsk. olie
                • 60 g. græskarkerner
              • Trin 12 af 18

                Tag et nyt skærebræt og en kniv frem. Skyl tomaterne, og skær dem i halve.

                • 36 cherrytomater
              • Trin 13 af 18

                Kom vand i en balje, og skyl persillen i vandet. Lad den dryppe af på et rent viskestykke. Hak persillen fint. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skyller krydderurter.

                • 3 bundter persille
              • Trin 14 af 18

                Tag en citruspresser frem. Skær citronerne over, og pres saften af 1 ½ citron. Klik på metodevideoen og se, hvordan du presser saften af en citron.

                • 1 ½ citron
              • Trin 15 af 18

                Tag seks høje bøtter med låg frem.

              • Trin 16 af 18

                Kom alle delene til salaten i bøtterne - én ting ad gangen. Først broccolicremen, så broccolibuketter, kerner, tomater og bacon. Drys med persille, og hæld citronsaften over.

              • Trin 17 af 18

                Læg låg på bøtterne, og stil dem på køl, til du skal have dem med i skole.

              • Trin 18 af 18

                Tag låget af bøtten, bland salaten lidt rundt, og spis den med en medbragt gaffel.

            • Oversigt

              • Print

                Beskrivelse

                Lav din egen bland-selv-salat med bacon og broccoli. Kom salaten i en høj bøtte, ét lag ad gangen – det ser super flot ud. Op på samme tid holder den sig længere frisk.

                Opskriften giver 6 portioner.

                Du skal bruge

                  Ingredienser

                  • 1 ½ broccoli med stok
                  • 6 fed hvidløg
                  • 6 dl. yoghurt naturel
                  • 1 ½ tsk. salt
                  • ½ tsk. peber
                  • 150 g. bacon i skiver
                  • 1 spsk. olie
                  • 60 g. græskarkerner
                  • 36 cherrytomater
                  • 3 bundter persille
                  • 1 ½ citron

                   

                  Køkkenredskaber

                  • 1 decilitermål
                  • 1 køkkenvægt
                  • 1 spiseske
                  • 1 skærebræt
                  • 1 lille skarp kniv
                  • 2 tallerkener
                  • 1 lille gryde
                  • 1 grydelåg
                  • 1 lille skål
                  • 1 dørslag
                  • 1 blender
                  • 1 saks
                  • 1 stegepande
                  • 1 spatel
                  • Køkkenrulle
                  • 1 balje
                  • 1 citruspresser
                  • 6 høje bøtter med låg

                  Sådan gør du

                  1. Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.
                  2. Mål alle ingredienserne af.
                  3. Vask broccolien grundigt.
                  4. Tag et skærebræt og en kniv frem. Skær de fine buketter af, og skær stokken i små tern. Skær også buketterne i små stykker. Læg dem på en tallerken.
                  5. Pil hvidløgsfeddene.
                  6. Tag en lille gryde frem. Kom vand i gryden, og læg låg på. Bring vandet i kog. Kom broccoli-ternene (ikke de små buketter) og hvidløgsfeddene i vandet, og kog dem i 10 minutter.
                  7. Stil en lille skål ned i håndvasken, og stil et dørslag ovenpå. Hæld vand og broccoli ned i dørslaget. Gem kogevandet.
                  8. Tag en blender frem. Få eventuelt hjælp af en voksen. Hæld broccoli-tern, 1 deciliter af kogevandet og yoghurt i blenderen. Blend, til det bliver til en creme. Hæld broccolicremen over i en lille skål, og smag til med salt og peber.
                  9. Tag en saks frem. Klip baconskiverne i 2 centimeter brede stykker.
                  10. Tag en stegepande og en spatel frem. Varm stegepanden op til lidt mere end middel varme. Læg baconstykkerne på, og steg dem sprøde. Læg køkkenrulle på en tallerken, og læg baconstykkerne på køkkenrullen.
                  11. Hæld olie på samme stegepande. Skru op til høj varme. Steg nu græskarkernerne og de små broccoli-buketter på stegepanden i 3-4 minutter. Tag stegepanden væk fra varmen. Læg kernerne og broccolibuketterne på en tallerken.
                  12. Tag et nyt skærebræt og en kniv frem. Skyl tomaterne, og skær dem i halve.
                  13. Kom vand i en balje, og skyl persillen i vandet. Lad den dryppe af på et rent viskestykke. Hak persillen fint. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skyller krydderurter.
                  14. Tag en citruspresser frem. Skær citronerne over, og pres saften af 1 ½ citron. Klik på metodevideoen og se, hvordan du presser saften af en citron.
                  15. Tag seks høje bøtter med låg frem.
                  16. Kom alle delene til salaten i bøtterne - én ting ad gangen. Først broccolicremen, så broccolibuketter, kerner, tomater og bacon. Drys med persille, og hæld citronsaften over.
                  17. Læg låg på bøtterne, og stil dem på køl, til du skal have dem med i skole.
                  18. Tag låget af bøtten, bland salaten lidt rundt, og spis den med en medbragt gaffel.