Breadsticks

Breadsticks

easy
  • Beskrivelse

      • Opskriften tager ca.: 1 time og 30 minutter

        Ahr det er så lækkert det her. Knasende, lange brødstænger. Med dip. Alene. I madpakken. Om eftermiddagen efter skole. Værsgo! Opskriften giver cirka 16 breadsticks.

        Energi-indhold pr. portion
    • Sådan gør du

      • Trin 1 af 17

        Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt :)

      • Trin 2 af 17

        Find alle ingredienserne frem.

        • 13 g. gær (¼ pakke)
        • 1 dl. vand
        • ½ dl. olie
        • ¼ tsk. salt
        • 50 g. grahamsmel
        • 150 g. hvedemel
        • 30 g. hvedemel til æltning
        • 1 spsk. tørret basilikum
        • 3 spsk. sesamfrø
        • 4 spsk. olie til bordet/pensling
      • Trin 3 af 17

        Dej: Smuldr gær i en skål.

        • 13 g. gær (¼ pakke)
      • Trin 4 af 17

        Kom vand i en gryde, og varm det op, til det er lunkent. Det skal være lige så varmt som en lillefinger, men ikke så varmt, at du brænder dig. Klik på filmen, og se hvordan du mærker om vandet er fingervarmt.

        • 1 dl. vand
      • Trin 5 af 17

        Hæld vandet i skålen med gæren. Rør rundt, til gæren er opløst.

      • Trin 6 af 17

        Kom olie og grahamsmel i skålen. Rør rundt. Tilsæt salt.

        • ½ dl. olie
        • ¼ tsk. salt
        • 50 g. grahamsmel
      • Trin 7 af 17

        Tilsæt hvedemel lidt efter lidt, og rør i dejen undervejs. Bliv ved, til dejen er fast.

        • 150 g. hvedemel
      • Trin 8 af 17

        Drys lidt mel på bordet. Vend dejen ud på bordet.

        • 30 g. hvedemel til æltning
      • Trin 9 af 17

        Ælt dejen sammen med hænderne. Tilsæt resten af melet lidt efter lidt, og ælt dejen, til den er glat og ikke klistrer til fingrene.

      • Trin 10 af 17

        Læg dejen tilbage i skålen. Læg et rent viskestykke over skålen, og lad dejen hæve et lunt sted i cirka 30 minutter.

      • Trin 11 af 17

        Tænd ovnen på 200 grader varmluft.

      • Trin 12 af 17

        Kom bagepapir på to bageplader.

      • Trin 13 af 17

        Kom 2 spiseskeer olie på bordet, og smør det lidt ud. Kom dejen ud på bordet på olien. Rul dejen ud, til den er cirka 3 millimeter tyk. Dejen må ikke klistre sig fast til bordet, så skal du bruge lidt mere olie.

        • 4 spsk. olie til bordet/pensling
      • Trin 14 af 17

        Pensl dejen med olie på toppen. Drys med basilikum og sesamfrø.

        • 1 spsk. tørret basilikum
        • 3 spsk. sesamfrø
      • Trin 15 af 17

        Rul dejen sammen til en lang pølse. Ligesom hvis du skulle rulle en pandekage eller rulle dejen om kanelfyldet til kanelsnegle. Skær dejpølsen i tynde skiver.

      • Trin 16 af 17

        Tag en dejskive. Tag fat i hver sin side med hænderne. Træk i skiven, så den bliver mere aflang. Sno/drej dejen rundt om sig selv, til du har en aflang dejstrimmel, der er snoet = breadstick. Sno hver breadstick og læg dem på bagepladen, så du har aflange grissinier som har samme længde som bagepladen.

      • Trin 17 af 17

        Bag dem i cirka 7-10 minutter, eller til de er gyldne og sprøde.

    • Oversigt

      • Print

        Beskrivelse

        Ahr det er så lækkert det her. Knasende, lange brødstænger. Med dip. Alene. I madpakken. Om eftermiddagen efter skole. Værsgo! Opskriften giver cirka 16 breadsticks.

        Du skal bruge

          Ingredienser

          • 13 g. gær (¼ pakke)
          • 1 dl. vand
          • ½ dl. olie
          • ¼ tsk. salt
          • 50 g. grahamsmel
          • 150 g. hvedemel
          • 30 g. hvedemel til æltning
          • 1 spsk. tørret basilikum
          • 3 spsk. sesamfrø
          • 4 spsk. olie til bordet/pensling

           

          Køkkenredskaber

          • 1 decilitermål
          • 1 køkkenvægt
          • 1 teske
          • 1 spiseske
          • 1 stor skål
          • 1 lille gryde
          • 1 røreske
          • 1 rent viskestykke
          • 2 bageplader
          • Bagepapir
          • 1 kagerulle  
          • 1 bagepensel

          Sådan gør du

          1. Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt :)
          2. Find alle ingredienserne frem.
          3. Dej: Smuldr gær i en skål.
          4. Kom vand i en gryde, og varm det op, til det er lunkent. Det skal være lige så varmt som en lillefinger, men ikke så varmt, at du brænder dig. Klik på filmen, og se hvordan du mærker om vandet er fingervarmt.
          5. Hæld vandet i skålen med gæren. Rør rundt, til gæren er opløst.
          6. Kom olie og grahamsmel i skålen. Rør rundt. Tilsæt salt.
          7. Tilsæt hvedemel lidt efter lidt, og rør i dejen undervejs. Bliv ved, til dejen er fast.
          8. Drys lidt mel på bordet. Vend dejen ud på bordet.
          9. Ælt dejen sammen med hænderne. Tilsæt resten af melet lidt efter lidt, og ælt dejen, til den er glat og ikke klistrer til fingrene.
          10. Læg dejen tilbage i skålen. Læg et rent viskestykke over skålen, og lad dejen hæve et lunt sted i cirka 30 minutter.
          11. Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
          12. Kom bagepapir på to bageplader.
          13. Kom 2 spiseskeer olie på bordet, og smør det lidt ud. Kom dejen ud på bordet på olien. Rul dejen ud, til den er cirka 3 millimeter tyk. Dejen må ikke klistre sig fast til bordet, så skal du bruge lidt mere olie.
          14. Pensl dejen med olie på toppen. Drys med basilikum og sesamfrø.
          15. Rul dejen sammen til en lang pølse. Ligesom hvis du skulle rulle en pandekage eller rulle dejen om kanelfyldet til kanelsnegle. Skær dejpølsen i tynde skiver.
          16. Tag en dejskive. Tag fat i hver sin side med hænderne. Træk i skiven, så den bliver mere aflang. Sno/drej dejen rundt om sig selv, til du har en aflang dejstrimmel, der er snoet = breadstick. Sno hver breadstick og læg dem på bagepladen, så du har aflange grissinier som har samme længde som bagepladen.
          17. Bag dem i cirka 7-10 minutter, eller til de er gyldne og sprøde.