Brasiliansk bacon-bønnegryde

Brasiliansk bacon-bønnegryde

medium
  • Beskrivelse

      • Opskriften tager ca.: 1 time

        Denne gryderet er inspireret af det brasilianske køkken, hvor der oftest bruges bønner, frugt og kokosmælk i retterne. Retten er nem at lave, og du kan hurtigt trylle rigtig lækker mad frem til dine venner og familie, hvad enten de skal i brasiliansk OL-stemning, eller de bare skal afprøve en helt ny og spændende ret.

        Energi-indhold pr. portion
        • Energi: 3162 kJ / 756 kcal
        • Protein: 12 %
        • Kulhydrat: 40 %
        • Fedt: 49 %
        • Heraf mættet fedt: 25,7 g
    • Sådan gør du

      • Trin 1 af 15

        Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.

      • Trin 2 af 15

        Mål alle ingredienserne af.

        • ½ løg
        • 1 fed hvidløg
        • ½ spsk. olie
        • ½ pakke bacon i tern
        • ½-1 spsk. rød eller grøn karrypasta
        • ½ rød peberfrugt
        • ½ dåse hakkede tomater
        • ½ dåse kokosmælk
        • Salt
        • Peber
        • ½ dåse ananas
        • ½ dåse røde kidneybønner

        Ris:

        • 2 dl vand
        • ¼ tsk. salt
        • 1 dl basmati-ris
        • Pynt med koriander eller persille
      • Trin 3 af 15

        Bacongryde: Pil løg og hvidløg. Tag et skærebræt og en kniv og skær løg og hvidløg i små tern.

        • ½ løg
        • 1 fed hvidløg
      • Trin 4 af 15

        Kom olie, løg og hvidløg i en stor gryde, og steg dem over middelvarme i cirka 2 minutter. De skal blive bløde og klare.

        • ½ spsk. olie
      • Trin 5 af 15

        Kom bacon-ternene op til løgene, og steg dem let gyldne i cirka 5 minutter. Tilsæt karrypastaen, og rør rundt.

        • ½ pakke bacon i tern
        • ½-1 spsk. rød eller grøn karrypasta
      • Trin 6 af 15

        Skyl den røde peberfrugt, og tag kernerne ud. Skær den i strimler.

        • ½ rød peberfrugt
      • Trin 7 af 15

        Kom rød peber, hakkede tomater og kokosmælk ned i gryden med løg og bacon. Rør rundt.

        • ½ dåse hakkede tomater
        • ½ dåse kokosmælk
      • Trin 8 af 15

        Smag til med salt og peber.

        • Salt
        • Peber
      • Trin 9 af 15

        Lad retten simre i 10 minutter. Rør lidt undervejs. (Begynd eventuelt på risene nu)

      • Trin 10 af 15

        Kom ananas og de røde kidneybønner i gryden. Sluk for varmen.

        • ½ dåse ananas
        • ½ dåse røde kidneybønner
      • Trin 11 af 15

        Ris: Hæld 4 dl vand og ½ teske salt i en gryde. Læg låg på gryden, og bring vandet i kog. Klik på metodevideoen og se, hvordan du koger ris.

        • 2 dl vand
        • ¼ tsk. salt
      • Trin 12 af 15

        Hæld risene i gryden, når vandet koger. Kog risene i 10 minutter ved svag varme.

        • 1 dl basmati-ris
      • Trin 13 af 15

        Sluk for risene og lad dem stå i 10 minutter.

      • Trin 14 af 15

        Smag bacongryden til igen. Tjek, om der mangler salt, peber og karrypasta.

      • Trin 15 af 15

        Server bacongryden sammen med risene, og pynt eventuelt med koriander eller persille.

        • Pynt med koriander eller persille
    • Oversigt

      • Print

        Beskrivelse

        Denne gryderet er inspireret af det brasilianske køkken, hvor der oftest bruges bønner, frugt og kokosmælk i retterne. Retten er nem at lave, og du kan hurtigt trylle rigtig lækker mad frem til dine venner og familie, hvad enten de skal i brasiliansk OL-stemning, eller de bare skal afprøve en helt ny og spændende ret.

        Du skal bruge

          Ingredienser

          • ½ løg
          • 1 fed hvidløg
          • ½ spsk. olie
          • ½ pakke bacon i tern
          • ½-1 spsk. rød eller grøn karrypasta
          • ½ rød peberfrugt
          • ½ dåse hakkede tomater
          • ½ dåse kokosmælk
          • Salt
          • Peber
          • ½ dåse ananas
          • ½ dåse røde kidneybønner

          Ris:

          • 2 dl vand
          • ¼ tsk. salt
          • 1 dl basmati-ris
          • Pynt med koriander eller persille

           

          Køkkenredskaber

          • 1 decilitermål
          • 1 teske
          • 1 skærebræt
          • 1 stor skarp kniv
          • 1 stor gryde
          • 1 paletkniv
          • 2 grydelåg
          • 1 mellemstor gryde

          Sådan gør du

          1. Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.
          2. Mål alle ingredienserne af.
          3. Bacongryde: Pil løg og hvidløg. Tag et skærebræt og en kniv og skær løg og hvidløg i små tern.
          4. Kom olie, løg og hvidløg i en stor gryde, og steg dem over middelvarme i cirka 2 minutter. De skal blive bløde og klare.
          5. Kom bacon-ternene op til løgene, og steg dem let gyldne i cirka 5 minutter. Tilsæt karrypastaen, og rør rundt.
          6. Skyl den røde peberfrugt, og tag kernerne ud. Skær den i strimler.
          7. Kom rød peber, hakkede tomater og kokosmælk ned i gryden med løg og bacon. Rør rundt.
          8. Smag til med salt og peber.
          9. Lad retten simre i 10 minutter. Rør lidt undervejs. (Begynd eventuelt på risene nu)
          10. Kom ananas og de røde kidneybønner i gryden. Sluk for varmen.
          11. Ris: Hæld 4 dl vand og ½ teske salt i en gryde. Læg låg på gryden, og bring vandet i kog. Klik på metodevideoen og se, hvordan du koger ris.
          12. Hæld risene i gryden, når vandet koger. Kog risene i 10 minutter ved svag varme.
          13. Sluk for risene og lad dem stå i 10 minutter.
          14. Smag bacongryden til igen. Tjek, om der mangler salt, peber og karrypasta.
          15. Server bacongryden sammen med risene, og pynt eventuelt med koriander eller persille.
      • Beskrivelse

          • Opskriften tager ca.: 1 time

            Denne gryderet er inspireret af det brasilianske køkken, hvor der oftest bruges bønner, frugt og kokosmælk i retterne. Retten er nem at lave, og du kan hurtigt trylle rigtig lækker mad frem til dine venner og familie, hvad enten de skal i brasiliansk OL-stemning, eller de bare skal afprøve en helt ny og spændende ret.

            Energi-indhold pr. portion
            • Energi: 3162 kJ / 756 kcal
            • Protein: 12 %
            • Kulhydrat: 40 %
            • Fedt: 49 %
            • Heraf mættet fedt: 25,7 g
        • Sådan gør du

          • Trin 1 af 15

            Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.

          • Trin 2 af 15

            Mål alle ingredienserne af.

            • 1 løg
            • 2 fed hvidløg
            • 1 spsk. olie
            • 1 pakke bacon i tern
            • 1 rød peberfrugt
            • 1-2 spsk. rød eller grøn karrypasta
            • 1 dåse hakkede tomater
            • 1 dåse kokosmælk
            • Salt
            • Peber
            • 1 dåse ananas
            • 1 dåse røde kidneybønner

            Ris:

            • 4 dl vand
            • ½ tsk. salt
            • 2 dl basmati-ris
            • Pynt med koriander eller persille
          • Trin 3 af 15

            Bacongryde: Pil løg og hvidløg. Tag et skærebræt og en kniv og skær løg og hvidløg i små tern.

            • 1 løg
            • 2 fed hvidløg
          • Trin 4 af 15

            Kom olie, løg og hvidløg i en stor gryde, og steg dem over middelvarme i cirka 2 minutter. De skal blive bløde og klare.

            • 1 spsk. olie
          • Trin 5 af 15

            Kom bacon-ternene op til løgene, og steg dem let gyldne i cirka 5 minutter. Tilsæt karrypastaen, og rør rundt.

            • 1 pakke bacon i tern
            • 1-2 spsk. rød eller grøn karrypasta
          • Trin 6 af 15

            Skyl den røde peberfrugt, og tag kernerne ud. Skær den i strimler.

            • 1 rød peberfrugt
          • Trin 7 af 15

            Kom rød peber, hakkede tomater og kokosmælk ned i gryden med løg og bacon. Rør rundt.

            • 1 dåse hakkede tomater
            • 1 dåse kokosmælk
          • Trin 8 af 15

            Smag til med salt og peber.

            • Salt
            • Peber
          • Trin 9 af 15

            Lad retten simre i 10 minutter. Rør lidt undervejs. (Begynd eventuelt på risene nu)

          • Trin 10 af 15

            Kom ananas og de røde kidneybønner i gryden. Sluk for varmen.

            • 1 dåse ananas
            • 1 dåse røde kidneybønner
          • Trin 11 af 15

            Ris: Hæld 4 dl vand og ½ teske salt i en gryde. Læg låg på gryden, og bring vandet i kog. Klik på metodevideoen og se, hvordan du koger ris.

            • 4 dl vand
            • ½ tsk. salt
          • Trin 12 af 15

            Hæld risene i gryden, når vandet koger. Kog risene i 10 minutter ved svag varme.

            • 2 dl basmati-ris
          • Trin 13 af 15

            Sluk for risene og lad dem stå i 10 minutter.

          • Trin 14 af 15

            Smag bacongryden til igen. Tjek, om der mangler salt, peber og karrypasta.

          • Trin 15 af 15

            Server bacongryden sammen med risene, og pynt eventuelt med koriander eller persille.

            • Pynt med koriander eller persille
        • Oversigt

          • Print

            Beskrivelse

            Denne gryderet er inspireret af det brasilianske køkken, hvor der oftest bruges bønner, frugt og kokosmælk i retterne. Retten er nem at lave, og du kan hurtigt trylle rigtig lækker mad frem til dine venner og familie, hvad enten de skal i brasiliansk OL-stemning, eller de bare skal afprøve en helt ny og spændende ret.

            Du skal bruge

              Ingredienser

              • 1 løg
              • 2 fed hvidløg
              • 1 spsk. olie
              • 1 pakke bacon i tern
              • 1-2 spsk. rød eller grøn karrypasta
              • 1 rød peberfrugt
              • 1 dåse hakkede tomater
              • 1 dåse kokosmælk
              • Salt
              • Peber
              • 1 dåse ananas
              • 1 dåse røde kidneybønner

              Ris:

              • 4 dl vand
              • ½ tsk. salt
              • 2 dl basmati-ris
              • Pynt med koriander eller persille

               

              Køkkenredskaber

              • 1 decilitermål
              • 1 teske
              • 1 skærebræt
              • 1 stor skarp kniv
              • 1 stor gryde
              • 1 paletkniv
              • 2 grydelåg
              • 1 mellemstor gryde

              Sådan gør du

              1. Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.
              2. Mål alle ingredienserne af.
              3. Bacongryde: Pil løg og hvidløg. Tag et skærebræt og en kniv og skær løg og hvidløg i små tern.
              4. Kom olie, løg og hvidløg i en stor gryde, og steg dem over middelvarme i cirka 2 minutter. De skal blive bløde og klare.
              5. Kom bacon-ternene op til løgene, og steg dem let gyldne i cirka 5 minutter. Tilsæt karrypastaen, og rør rundt.
              6. Skyl den røde peberfrugt, og tag kernerne ud. Skær den i strimler.
              7. Kom rød peber, hakkede tomater og kokosmælk ned i gryden med løg og bacon. Rør rundt.
              8. Smag til med salt og peber.
              9. Lad retten simre i 10 minutter. Rør lidt undervejs. (Begynd eventuelt på risene nu)
              10. Kom ananas og de røde kidneybønner i gryden. Sluk for varmen.
              11. Ris: Hæld 4 dl vand og ½ teske salt i en gryde. Læg låg på gryden, og bring vandet i kog. Klik på metodevideoen og se, hvordan du koger ris.
              12. Hæld risene i gryden, når vandet koger. Kog risene i 10 minutter ved svag varme.
              13. Sluk for risene og lad dem stå i 10 minutter.
              14. Smag bacongryden til igen. Tjek, om der mangler salt, peber og karrypasta.
              15. Server bacongryden sammen med risene, og pynt eventuelt med koriander eller persille.
          • Beskrivelse

              • Opskriften tager ca.: 1 time

                Denne gryderet er inspireret af det brasilianske køkken, hvor der oftest bruges bønner, frugt og kokosmælk i retterne. Retten er nem at lave, og du kan hurtigt trylle rigtig lækker mad frem til dine venner og familie, hvad enten de skal i brasiliansk OL-stemning, eller de bare skal afprøve en helt ny og spændende ret.

                Energi-indhold pr. portion
                • Energi: 3162 kJ / 756 kcal
                • Protein: 12 %
                • Kulhydrat: 40 %
                • Fedt: 49 %
                • Heraf mættet fedt: 25,7 g
            • Sådan gør du

              • Trin 1 af 15

                Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.

              • Trin 2 af 15

                Mål alle ingredienserne af.

                • 1 ½ løg
                • 3 fed hvidløg
                • 1 ½ spsk. olie
                • 1 ½ pakke bacon i tern
                • 1 ½-3 spsk. rød eller grøn karrypasta
                • 1 ½ rød peberfrugt
                • 1 ½ dåse hakkede tomater
                • 1 ½ dåse kokosmælk
                • Salt
                • Peber
                • 1 ½ dåse ananas
                • 1 ½ dåse røde kidneybønner

                Ris:

                • 6 dl vand
                • ¾ tsk. salt
                • 3 dl basmati-ris
                • Pynt med koriander eller persille
              • Trin 3 af 15

                Bacongryde: Pil løg og hvidløg. Tag et skærebræt og en kniv og skær løg og hvidløg i små tern.

                • 1½ løg
                • 3 fed hvidløg
              • Trin 4 af 15

                Kom olie, løg og hvidløg i en stor gryde, og steg dem over middelvarme i cirka 2 minutter. De skal blive bløde og klare.

                • 1½ spsk. olie
              • Trin 5 af 15

                Kom bacon-ternene op til løgene, og steg dem let gyldne i cirka 5 minutter. Tilsæt karrypastaen, og rør rundt.

                • 1½ pakke bacon i tern
                • 1½-3 spsk. rød eller grøn karrypasta
              • Trin 6 af 15

                Skyl den røde peberfrugt, og tag kernerne ud. Skær den i strimler.

                • 1½ rød peberfrugt
              • Trin 7 af 15

                Kom rød peber, hakkede tomater og kokosmælk ned i gryden med løg og bacon. Rør rundt.

                • 1½ rød peberfrugt
                • 1½ dåse hakkede tomater
              • Trin 8 af 15

                Smag til med salt og peber.

                • Salt
                • Peber
              • Trin 9 af 15

                Lad retten simre i 10 minutter. Rør lidt undervejs. (Begynd eventuelt på risene nu)

              • Trin 10 af 15

                Kom ananas og de røde kidneybønner i gryden. Sluk for varmen.

                • 1½ dåse ananas
                • 1½ dåse røde kidneybønner
              • Trin 11 af 15

                Ris: Hæld 4 dl vand og ½ teske salt i en gryde. Læg låg på gryden, og bring vandet i kog. Klik på metodevideoen og se, hvordan du koger ris.

                • 6 dl vand
                • ¾ tsk. salt
              • Trin 12 af 15

                Hæld risene i gryden, når vandet koger. Kog risene i 10 minutter ved svag varme.

                • 3 dl basmati-ris
              • Trin 13 af 15

                Sluk for risene og lad dem stå i 10 minutter.

              • Trin 14 af 15

                Smag bacongryden til igen. Tjek, om der mangler salt, peber og karrypasta.

              • Trin 15 af 15

                Server bacongryden sammen med risene, og pynt eventuelt med koriander eller persille.

                • Pynt med koriander eller persille
            • Oversigt

              • Print

                Beskrivelse

                Denne gryderet er inspireret af det brasilianske køkken, hvor der oftest bruges bønner, frugt og kokosmælk i retterne. Retten er nem at lave, og du kan hurtigt trylle rigtig lækker mad frem til dine venner og familie, hvad enten de skal i brasiliansk OL-stemning, eller de bare skal afprøve en helt ny og spændende ret.

                Du skal bruge

                  Ingredienser

                  • 1 ½ løg
                  • 3 fed hvidløg
                  • 1 ½ spsk. olie
                  • 1 ½ pakke bacon i tern
                  • 1 ½-3 spsk. rød eller grøn karrypasta
                  • 1 ½ rød peberfrugt
                  • 1 ½ dåse hakkede tomater
                  • 1 ½ dåse kokosmælk
                  • Salt
                  • Peber
                  • 1 ½ dåse ananas
                  • 1 ½ dåse røde kidneybønner

                  Ris:

                  • 6 dl vand
                  • ¾ tsk. salt
                  • 3 dl basmati-ris
                  • Pynt med koriander eller persille

                   

                  Køkkenredskaber

                  • 1 decilitermål
                  • 1 teske
                  • 1 skærebræt
                  • 1 stor skarp kniv
                  • 1 stor gryde
                  • 1 paletkniv
                  • 2 grydelåg
                  • 1 mellemstor gryde

                  Sådan gør du

                  1. Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.
                  2. Mål alle ingredienserne af.
                  3. Bacongryde: Pil løg og hvidløg. Tag et skærebræt og en kniv og skær løg og hvidløg i små tern.
                  4. Kom olie, løg og hvidløg i en stor gryde, og steg dem over middelvarme i cirka 2 minutter. De skal blive bløde og klare.
                  5. Kom bacon-ternene op til løgene, og steg dem let gyldne i cirka 5 minutter. Tilsæt karrypastaen, og rør rundt.
                  6. Skyl den røde peberfrugt, og tag kernerne ud. Skær den i strimler.
                  7. Kom rød peber, hakkede tomater og kokosmælk ned i gryden med løg og bacon. Rør rundt.
                  8. Smag til med salt og peber.
                  9. Lad retten simre i 10 minutter. Rør lidt undervejs. (Begynd eventuelt på risene nu)
                  10. Kom ananas og de røde kidneybønner i gryden. Sluk for varmen.
                  11. Ris: Hæld 4 dl vand og ½ teske salt i en gryde. Læg låg på gryden, og bring vandet i kog. Klik på metodevideoen og se, hvordan du koger ris.
                  12. Hæld risene i gryden, når vandet koger. Kog risene i 10 minutter ved svag varme.
                  13. Sluk for risene og lad dem stå i 10 minutter.
                  14. Smag bacongryden til igen. Tjek, om der mangler salt, peber og karrypasta.
                  15. Server bacongryden sammen med risene, og pynt eventuelt med koriander eller persille.