Bradepandekage med frugt

Bradepandekage med frugt

easy
  • Beskrivelse

      • Opskriften tager ca.: 2 timer

        En bradepandekage har ikke noget med pandekager at gøre, bortset fra at den også er flad og stor. Men ikke desto mindre er denne her bradepandekage et hit! Kagen er fyldt med lækre frugtstykker, der gør den dejlig saftig og frisk.

        Opskriften giver ca. 12 stykker.

        Energi-indhold pr. stk.
        • Energi: 1148 kJ / 273 kcal
        • Protein: 5 %
        • Kulhydrat: 46 %
        • Fedt: 49 %
        • Energiinformationen er per stykke kage.
    • Sådan gør du

      • Trin 1 af 20

        Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.

      • Trin 2 af 20

        Mål alle ingredienserne af.

        • 200 g. smør
        • 1 ½ dl sukker
        • 1 vaniljestang
        • 3 æg
        • 3-3 ½ dl hvedemel
        • 2 tsk. bagepulver
        • 1 dl mælk
        • 2 æbler
        • 6-8 blommer eller 3 æbler
        • 2 spsk. hvedemel
        • 2 spsk. flormelis
      • Trin 3 af 20

        Tag smørret ud af køleskabet, og sæt det på køkkenbordet så det når at blive blødt til du skal bruge det.

        • 200 g. smør
      • Trin 4 af 20

        Sæt en bagerist i midten af ovnen og tænd ovnen på 175 grader.

      • Trin 5 af 20

        Læg bagepapir i en bradepande eller et ovnfast fad (ca. 20 x 30 cm.).

      • Trin 6 af 20

        Kom smør og sukker i en skål.

        • 200 g. smør
        • 1 ½ dl sukker
      • Trin 7 af 20

        Flæk vaniljestangen på langs og skrab kornene ud med en lille kniv. Kom kornene i skålen med smør og sukker.

        • 1 vaniljestang
      • Trin 8 af 20

        Pisk smør, sukker og vanilje med en håndmixer i ca. 5 minutter til det bliver hvidt og tykt. Klik på filmen og se hvordan du laver en rørt dej.

      • Trin 9 af 20

        Slå et æg ud i en kop og hæld det op i dejen. Pisk med håndmixeren. Fortsæt på samme måde med resten af æggene. Pisk mellem hvert æg.

        • 3 æg
      • Trin 10 af 20

        Bland hvedemel og bagepulver i en lille skål.

        • 3-3 ½ dl hvedemel
        • 2 tsk. bagepulver
      • Trin 11 af 20

        Hold en si over skålen med dej og drys melblandingen igennem sien og ned i dejen. Vend dejen sammen med en dejskraber.

      • Trin 12 af 20

        Hæld mælken i dejen lidt efter lidt. Vend rundt med en dejskraber indtil mælk og dej er blandet helt sammen.

        • 1 dl mælk
      • Trin 13 af 20

        Hæld dejen i bradepanden eller fadet. Brug en dejskraber til at få det hele med. Smør overfladen ensartet med dejskraberen.

      • Trin 14 af 20

        Skræl æblerne. Skær dem i kvarte og skær kernehusene væk. Skær æblerne ud i tynde både.

        • 2 æbler
      • Trin 15 af 20

        Vask blommerne, skær dem i halve og fjern stenene.

        • 6-8 blommer eller 3 æbler
      • Trin 16 af 20

        Læg frugten i en lille skål og bland med hvedemel.

        • 2 spsk. hvedemel
      • Trin 17 af 20

        Tryk frugtstykkerne ned i dejen. Fordel frugtstykker i hele kagen.

      • Trin 18 af 20

        Sæt kagen på bageristen i ovnen, og bag den i ca. 45 minutter.

      • Trin 19 af 20

        Tag kagen ud. Stik et lille træspyd eller en lille skarp kniv i midten af kagen. Hvis der hænger dej på, skal kagen bage videre. Lad kagen køle lidt af på en bagerist inden den skæres ud. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vurderer, om kagen er færdigbagt.

      • Trin 20 af 20

        Servering: Drys flormelis igennem en sigte hen over kagen. Velbekomme!

        • 2 spsk. flormelis
    • Oversigt

      • Print

        Beskrivelse

        En bradepandekage har ikke noget med pandekager at gøre, bortset fra at den også er flad og stor. Men ikke desto mindre er denne her bradepandekage et hit! Kagen er fyldt med lækre frugtstykker, der gør den dejlig saftig og frisk.

        Opskriften giver ca. 12 stykker.

        Du skal bruge

          Ingredienser

          • 200 g. smør
          • 1 ½ dl sukker
          • 1 vaniljestang
          • 3 æg
          • 3-3 ½ dl hvedemel
          • 2 tsk. bagepulver
          • 1 dl mælk

          Fyld:

          • 2 æbler
          • 6-8 blommer eller 3 æbler
          • 2 spsk. hvedemel

          Drys:

          • 2 spsk. flormelis

          Køkkenredskaber

          • 1 køkkenvægt
          • 2 måleskeer
          • 1 decilitermål
          • 1 bagerist
          • 1 stk. bagepapir
          • 1 bradepande eller ovnfast fad
          • 1 stor skål
          • 1 lille skarp kniv
          • 1 håndmixer
          • 1 kop
          • 1 lille skål
          • 1 si
          • 1 dejskraber
          • 1 kartoffelskræller
          • 1 skærebræt
          • 1 træspyd

          Sådan gør du

          1. Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.
          2. Mål alle ingredienserne af.
          3. Tag smørret ud af køleskabet, og sæt det på køkkenbordet så det når at blive blødt til du skal bruge det.
          4. Sæt en bagerist i midten af ovnen og tænd ovnen på 175 grader.
          5. Læg bagepapir i en bradepande eller et ovnfast fad (ca. 20 x 30 cm.).
          6. Kom smør og sukker i en skål.
          7. Flæk vaniljestangen på langs og skrab kornene ud med en lille kniv. Kom kornene i skålen med smør og sukker.
          8. Pisk smør, sukker og vanilje med en håndmixer i ca. 5 minutter til det bliver hvidt og tykt. Klik på filmen og se hvordan du laver en rørt dej.
          9. Slå et æg ud i en kop og hæld det op i dejen. Pisk med håndmixeren. Fortsæt på samme måde med resten af æggene. Pisk mellem hvert æg.
          10. Bland hvedemel og bagepulver i en lille skål.
          11. Hold en si over skålen med dej og drys melblandingen igennem sien og ned i dejen. Vend dejen sammen med en dejskraber.
          12. Hæld mælken i dejen lidt efter lidt. Vend rundt med en dejskraber indtil mælk og dej er blandet helt sammen.
          13. Hæld dejen i bradepanden eller fadet. Brug en dejskraber til at få det hele med. Smør overfladen ensartet med dejskraberen.
          14. Skræl æblerne. Skær dem i kvarte og skær kernehusene væk. Skær æblerne ud i tynde både.
          15. Vask blommerne, skær dem i halve og fjern stenene.
          16. Læg frugten i en lille skål og bland med hvedemel.
          17. Tryk frugtstykkerne ned i dejen. Fordel frugtstykker i hele kagen.
          18. Sæt kagen på bageristen i ovnen, og bag den i ca. 45 minutter.
          19. Tag kagen ud. Stik et lille træspyd eller en lille skarp kniv i midten af kagen. Hvis der hænger dej på, skal kagen bage videre. Lad kagen køle lidt af på en bagerist inden den skæres ud. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vurderer, om kagen er færdigbagt.
          20. Servering: Drys flormelis igennem en sigte hen over kagen. Velbekomme!