1. >
  2. Opskrifter>
  3. Bagværk>
  4. Rørt dej>
  5. Formkager>
  6. Bradepandekage med frugt

Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Bage kage:

3.

Tag smørret ud af køleskabet, og sæt det på køkkenbordet så det når at blive blødt til du skal bruge det. Se videoen.

4.

Sæt en bagerist i midten af ovnen og tænd ovnen på 175 grader.

5.

Læg bagepapir i en bradepande eller et ovnfast fad.

6.

Kom smør og sukker i en skål.

7.

Flæk vaniljestangen på langs og skrab kornene ud med en lille kniv. Kom kornene i skålen med smør og sukker.

8.

Pisk smør, sukker og vanilje med en elpiskeren i ca. 5 minutter til det bliver hvidt og tykt.

9.

Slå et æg ud i et glas og hæld det op i dejen. Pisk med elpiskeren. Fortsæt på samme måde med resten af æggene. Pisk mellem hvert æg. Se videoen.

10.

Bland hvedemel og bagepulver i en lille skål.

11.

Hold en si over skålen med dej og drys melblandingen igennem sien og ned i dejen. Vend dejen sammen med en dejskraber.

12.

Hæld mælken i dejen lidt efter lidt. Vend rundt med en dejskraber indtil mælk og dej er blandet helt sammen.

13.

Hæld dejen i bradepanden. Brug en dejskraber til at få det hele med. Smør overfladen ensartet med dejskraberen.

Fyld:

14.

Skræl æblerne. Skær dem i kvarte og skær kernehusene væk. Skær æblerne ud i tynde både. Se videoen.

15.

Vask blommerne, skær dem i halve og fjern stenene.

16.

Læg frugten i en lille skål og bland med hvedemel.

17.

Tryk frugtstykkerne ned i dejen. Fordel frugtstykker i hele kagen.

18.

Sæt kagen på bageristen i ovnen, og bag den i cirka 45 minutter.

19.

Tag kagen ud. Stik et lille træspyd eller en lille skarp kniv i midten af kagen. Hvis der hænger dej på, skal kagen bage videre. Lad kagen køle lidt af på en bagerist inden den skæres ud. Se videoen.

Pynt:

20.

Drys flormelis igennem en si hen over kagen.

Næringsindhold per portion

Energi: 13569 kJ / 3243 kcal

Protein: 6 %

Kulhydrat: 43 %

Fedt: 50 %

Heraf mættet fedt: 109 g.

Kostfibre: 1 %

Kokkeskolevideoer

Smør, sådan laver du det blødt

Smør, sådan laver du det blødt

Æg, slå det ud af skallen

Æg, slå det ud af skallen

Æbler i både

Æbler i både

Kage, vurdér om den er bagt

Kage, vurdér om den er bagt

Inspiration

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 30 min

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 20 min

Samlet tid: 120 min

Arbejdstid: 55 min

Samlet tid: 120 min

Arbejdstid: 75 min