Bradepandekage med chokolade

Bradepandekage med chokolade

easy
  • Beskrivelse

      • Opskriften tager ca.: 30 minutter

        Prøv Micki Chengs lækre chokoladekage, pyntet i alle regnbuens farver. En perfekt kage til at tage med på tur!

        Energi-indhold pr. portion
        • Energi: 2131 kJ / 509 kcal
        • Protein: 6 %
        • Kulhydrat: 56 %
        • Fedt: 38 %
        • Heraf mættet fedt: 13 g
    • Sådan gør du

      • Trin 1 af 14

        Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.

      • Trin 2 af 14

        Mål alle ingredienserne af.

        Dej:

        • 350 g. blødt smør
        • 360 g. sukker
        • 2 tsk. vaniljesukker
        • 6 store æg
        • 100 g. kakaopulver
        • 350 g. hvedemel
        • 1 ½ tsk. bagepulver
        • 3 dl. kærnemælk
        • 150 g. chokolade
        • ½ tsk. salt

        Glasur:

        • 500 g. flormelis
        • 6 spsk. vand
        • Frugtfarver
      • Trin 3 af 14

        Tænd ovnen på 175 grader.

      • Trin 4 af 14

        Dej: Kom blødt smør, sukker og vaniljesukker i en stor skål. Klik på metodevideoen og se, hvordan du hurtigt laver blødt smør.

        • 350 g. blødt smør
        • 360 g. sukker
        • 2 tsk. vaniljesukker
      • Trin 5 af 14

        Pisk det hele sammen med en elpisker, til det er let og luftigt.

      • Trin 6 af 14

        Slå et æg ud i en kop, og kom det op i skålen. Pisk godt efter hvert æg, da dejen ellers vil skille. Fortsæt med at slå æggene ud et ad gangen, til du har rørt alle 6 æg ned i dejen.

        • 6 store æg
      • Trin 7 af 14

        Sigt kakaopulver, hvedemel og bagepulver ned i dejen.

        • 100 g. kakaopulver
        • 350 g. hvedemel
        • 1 ½ tsk. bagepulver
      • Trin 8 af 14

        Tag et skærebræt og en brødkniv. Hak chokoladen i mindre stykker.

        • 150 g. chokolade
      • Trin 9 af 14

        Bland kærnemælk, hakket chokolade og salt i dejen. Bland det hele sammen.

        • 3 dl. kærnemælk
        • ½ tsk. salt
      • Trin 10 af 14

        Hæld dejen i en stor springform eller lille bradepande.

      • Trin 11 af 14

        Bag kagen i 50-60 minutter. Tag den ud, og lad den køle af, før du pynter den.

      • Trin 12 af 14

        Glasur: Lav en tyk glasur af flormelis og vand. Hvis glasuren bliver for tyk til, at du kan bruge den, så tilsæt ganske lidt vand, indtil den er, som du vil have den.

        • 500 g. flormelis
        • 6 spsk. vand
      • Trin 13 af 14

        Fordel glasuren i flere små skåle. Rør ganske lidt af forskelligt frugtfarve ned i hver sin skål, så du får forskellige farver glasur.

        • Frugtfarver
      • Trin 14 af 14

        Tag en ske. Fordel den farvede glasur i klatter på kagen, så det bliver en flot kage med mange forskellige farver.

    • Oversigt

      • Print

        Beskrivelse

        Prøv Micki Chengs lækre chokoladekage, pyntet i alle regnbuens farver. En perfekt kage til at tage med på tur!

        Du skal bruge

          Ingredienser

          Kagedej:

          • 350 g. blødt smør
          • 360 g. sukker
          • 2 tsk. vaniljesukker
          • 6 store æg
          • 100 g. kakaopulver
          • 350 g. hvedemel
          • 1 ½ tsk. bagepulver
          • 3 dl. kærnemælk
          • 150 g. chokolade
          • ½ tsk. salt

          Glasur:

          • 500 g. flormelis
          • 6 spsk. vand
          • Frugtfarver

           

          Køkkenredskaber

          • 1 køkkenvægt
          • 1 decilitermål
          • 1 stor skål
          • 1 elpisker
          • 1 si
          • 1 skærebræt
          • 1 brødkniv
          • 1 røreske
          • 1 stor springform eller lille bradepande
          • Små skåle til glasur
          • 1 spiseske

          Sådan gør du

          1. Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.
          2. Mål alle ingredienserne af.
          3. Tænd ovnen på 175 grader.
          4. Dej: Kom blødt smør, sukker og vaniljesukker i en stor skål. Klik på metodevideoen og se, hvordan du hurtigt laver blødt smør.
          5. Pisk det hele sammen med en elpisker, til det er let og luftigt.
          6. Slå et æg ud i en kop, og kom det op i skålen. Pisk godt efter hvert æg, da dejen ellers vil skille. Fortsæt med at slå æggene ud et ad gangen, til du har rørt alle 6 æg ned i dejen.
          7. Sigt kakaopulver, hvedemel og bagepulver ned i dejen.
          8. Tag et skærebræt og en brødkniv. Hak chokoladen i mindre stykker.
          9. Bland kærnemælk, hakket chokolade og salt i dejen. Bland det hele sammen.
          10. Hæld dejen i en stor springform eller lille bradepande.
          11. Bag kagen i 50-60 minutter. Tag den ud, og lad den køle af, før du pynter den.
          12. Glasur: Lav en tyk glasur af flormelis og vand. Hvis glasuren bliver for tyk til, at du kan bruge den, så tilsæt ganske lidt vand, indtil den er, som du vil have den.
          13. Fordel glasuren i flere små skåle. Rør ganske lidt af forskelligt frugtfarve ned i hver sin skål, så du får forskellige farver glasur.
          14. Tag en ske. Fordel den farvede glasur i klatter på kagen, så det bliver en flot kage med mange forskellige farver.