Boller med æblesurdej
mediumBeskrivelse
- Opskriften tager ca.: 3 timer
Opskriften giver 8-10 boller.
Husk at dejen skal hæve 12-18 timer på køkkenbordet ;-)
Energi-indhold pr. portion- Energi: 866 kJ / 207 kcal
- Protein: 10 %
- Kulhydrat: 81 %
- Fedt: 8 %
Du skal bruge
- Trin 1 af 2
Ingredienser
- 165 g. aktiv æblesurdej
- 4 dl. vand
- 700 g. hvedemel (10-12 dl.)
- 50 g. grahamsmel (1 dl.)
- 2 tsk. salt
- 1 spsk. olie
- Trin 2 af 2
Køkkenredskaber
- 1 køkkenvægt
- 1 decilitermål
- 1 teske
- 2 store skål
- 1 røreske
- 1 spiseske
- 1 røremaskine
- Husholdningsfilm
- 1 bageplade
- 2 bordskånere
- Bagepapir
- 1 bagerist
Sådan gør du
- Trin 1 af 11
Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
- Trin 2 af 11
Find alle ingredienserne frem.
- 165 g. aktiv æblesurdej
- 4 dl. vand
- 700 g. hvedemel (10-12 dl.)
- 50 g. grahamsmel (1 dl.)
- 2 tsk. salt
- 1 spsk. olie
- Trin 3 af 11
Kom æblesurdej og vand i en stor skål, og rør det sammen.
- 165 g. aktiv æblesurdej
- 4 dl. vand
- Trin 4 af 11
Tilsæt hvedemel, grahamsmel og salt. Rør dejen sammen i en røremaskine. Du kan også bruge en elpisker med dejkroge.
- 700 g. hvedemel (10-12 dl.)
- 50 g. grahamsmel (1 dl.)
- 2 tsk. salt
- Trin 5 af 11
Dejen skal slippe skålens kanter. Tilsæt eventuelt 1-2 spiseskeer ekstra hvedemel, hvis den er for våd.
- Trin 6 af 11
Smør en ny stor skål med olie, og læg dejen op i skålen. Læg låg på skålen eller dæk den med husholdningsfilm, og lad dejen hæve i 12-18 timer på køkkenbordet.
- 1 spsk. olie
- Trin 7 af 11
Tænd ovnen på 230 grader varmluft. Stil en bageplade ind i ovnen i mindst 20 minutter.
- Trin 8 af 11
Drys mel på bordet, og vend dejen ud på bordet. Skær forsigtigt dejen ud i 8-10 lige store stykker, og læg dem på et stykke bagepapir. Pas på at du ikke ødelægger lufthullerne i dejen. Stykkerne må ikke røre ved hinanden.
- Trin 9 af 11
Tag bagepladen ud, hold den ud for bagepapiret med surdejs-stykkerne. Få hjælp af en voksen til at få bagepapiret med surdejs-stykkerne over på bagepladen. Pas på, du ikke brænder dig.
- Trin 10 af 11
Bag bollerne i ovnen i 15-18 minutter, til de er gennembagte. Bank en bolle under bunden. Det skal lyde hult. Klik på videoen og se, hvordan du vurderer, om bollerne er gennembagte.
- Trin 11 af 11
Lad bollerne køle af på en bagerist.
Oversigt
- Print
Beskrivelse
Opskriften giver 8-10 boller.
Husk at dejen skal hæve 12-18 timer på køkkenbordet ;-)
Du skal bruge
Ingredienser
- 165 g. aktiv æblesurdej
- 4 dl. vand
- 700 g. hvedemel (10-12 dl.)
- 50 g. grahamsmel (1 dl.)
- 2 tsk. salt
- 1 spsk. olie
Køkkenredskaber
- 1 køkkenvægt
- 1 decilitermål
- 1 teske
- 2 store skål
- 1 røreske
- 1 røremaskine
- Husholdningsfilm
- 1 bageplade
- 2 bordskånere
- Bagepapir
- 1 bagerist
Sådan gør du
- Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
- Find alle ingredienserne frem.
- Kom æblesurdej og vand i en stor skål, og rør det sammen.
- Tilsæt hvedemel, grahamsmel og salt. Rør dejen sammen i en røremaskine. Du kan også bruge en elpisker med dejkroge.
- Dejen skal slippe skålens kanter. Tilsæt eventuelt 1-2 spiseskeer ekstra hvedemel, hvis den er for våd.
- Smør en ny stor skål med olie, og læg dejen op i skålen. Læg låg på skålen eller dæk den med husholdningsfilm, og lad dejen hæve i 12-18 timer på køkkenbordet.
- Tænd ovnen på 230 grader varmluft. Stil en bageplade ind i ovnen i mindst 20 minutter.
- Drys mel på bordet, og vend dejen ud på bordet. Skær forsigtigt dejen ud i 8-10 lige store stykker, og læg dem på et stykke bagepapir. Pas på at du ikke ødelægger lufthullerne i dejen. Stykkerne må ikke røre ved hinanden.
- Tag bagepladen ud, hold den ud for bagepapiret med surdejs-stykkerne. Få hjælp af en voksen til at få bagepapiret med surdejs-stykkerne over på bagepladen. Pas på, du ikke brænder dig.
- Bag bollerne i ovnen i 15-18 minutter, til de er gennembagte. Bank en bolle under bunden. Det skal lyde hult. Klik på videoen og se, hvordan du vurderer, om bollerne er gennembagte.
- Lad bollerne køle af på en bagerist.
-