Boller med æblesurdej

Boller med æblesurdej

medium
  • Beskrivelse

      • Opskriften tager ca.: 3 timer

        Opskriften giver 8-10 boller.

        Husk at dejen skal hæve 12-18 timer på køkkenbordet ;-) 

        Energi-indhold pr. portion
        • Energi: 866 kJ / 207 kcal
        • Protein: 10 %
        • Kulhydrat: 81 %
        • Fedt: 8 %
    • Sådan gør du

      • Trin 1 af 11

        Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)

      • Trin 2 af 11

        Find alle ingredienserne frem.

        • 165 g. aktiv æblesurdej
        • 4 dl. vand
        • 700 g. hvedemel (10-12 dl.)
        • 50 g. grahamsmel (1 dl.)
        • 2 tsk. salt
        • 1 spsk. olie

         

      • Trin 3 af 11

        Kom æblesurdej og vand i en stor skål, og rør det sammen.

        • 165 g. aktiv æblesurdej
        • 4 dl. vand
      • Trin 4 af 11

        Tilsæt hvedemel, grahamsmel og salt. Rør dejen sammen i en røremaskine. Du kan også bruge en elpisker med dejkroge.

        • 700 g. hvedemel (10-12 dl.)
        • 50 g. grahamsmel (1 dl.)
        • 2 tsk. salt

         

      • Trin 5 af 11

        Dejen skal slippe skålens kanter. Tilsæt eventuelt 1-2 spiseskeer ekstra hvedemel, hvis den er for våd.

      • Trin 6 af 11

        Smør en ny stor skål med olie, og læg dejen op i skålen. Læg låg på skålen eller dæk den med husholdningsfilm, og lad dejen hæve i 12-18 timer på køkkenbordet.

        • 1 spsk. olie

         

      • Trin 7 af 11

        Tænd ovnen på 230 grader varmluft. Stil en bageplade ind i ovnen i mindst 20 minutter.

      • Trin 8 af 11

        Drys mel på bordet, og vend dejen ud på bordet. Skær forsigtigt dejen ud i 8-10 lige store stykker, og læg dem på et stykke bagepapir. Pas på at du ikke ødelægger lufthullerne i dejen. Stykkerne må ikke røre ved hinanden.

      • Trin 9 af 11

        Tag bagepladen ud, hold den ud for bagepapiret med surdejs-stykkerne. Få hjælp af en voksen til at få bagepapiret med surdejs-stykkerne over på bagepladen. Pas på, du ikke brænder dig.

      • Trin 10 af 11

        Bag bollerne i ovnen i 15-18 minutter, til de er gennembagte. Bank en bolle under bunden. Det skal lyde hult. Klik på videoen og se, hvordan du vurderer, om bollerne er gennembagte.

      • Trin 11 af 11

        Lad bollerne køle af på en bagerist.

    • Oversigt

      • Print

        Beskrivelse

        Opskriften giver 8-10 boller.

        Husk at dejen skal hæve 12-18 timer på køkkenbordet ;-) 

        Du skal bruge

           

          Ingredienser

          • 165 g. aktiv æblesurdej
          • 4 dl. vand
          • 700 g. hvedemel (10-12 dl.)
          • 50 g. grahamsmel (1 dl.)
          • 2 tsk. salt
          • 1 spsk. olie

           

           

          Køkkenredskaber

          • 1 køkkenvægt
          • 1 decilitermål
          • 1 teske
          • 2 store skål
          • 1 røreske
          • 1 røremaskine
          • Husholdningsfilm
          • 1 bageplade
          • 2 bordskånere
          • Bagepapir
          • 1 bagerist

          Sådan gør du

          1. Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
          2. Find alle ingredienserne frem.
          3. Kom æblesurdej og vand i en stor skål, og rør det sammen.
          4. Tilsæt hvedemel, grahamsmel og salt. Rør dejen sammen i en røremaskine. Du kan også bruge en elpisker med dejkroge.
          5. Dejen skal slippe skålens kanter. Tilsæt eventuelt 1-2 spiseskeer ekstra hvedemel, hvis den er for våd.
          6. Smør en ny stor skål med olie, og læg dejen op i skålen. Læg låg på skålen eller dæk den med husholdningsfilm, og lad dejen hæve i 12-18 timer på køkkenbordet.
          7. Tænd ovnen på 230 grader varmluft. Stil en bageplade ind i ovnen i mindst 20 minutter.
          8. Drys mel på bordet, og vend dejen ud på bordet. Skær forsigtigt dejen ud i 8-10 lige store stykker, og læg dem på et stykke bagepapir. Pas på at du ikke ødelægger lufthullerne i dejen. Stykkerne må ikke røre ved hinanden.
          9. Tag bagepladen ud, hold den ud for bagepapiret med surdejs-stykkerne. Få hjælp af en voksen til at få bagepapiret med surdejs-stykkerne over på bagepladen. Pas på, du ikke brænder dig.
          10. Bag bollerne i ovnen i 15-18 minutter, til de er gennembagte. Bank en bolle under bunden. Det skal lyde hult. Klik på videoen og se, hvordan du vurderer, om bollerne er gennembagte.
          11. Lad bollerne køle af på en bagerist.