Boller i karry med svinekød

Boller i karry med svinekød

medium
  • Beskrivelse

      • Opskriften tager ca.: 30 minutter

        DING DING DING! Så er der mad (forestil dig lyden af en klokke, der ringer rigtig højt - meget højere end is-bilen. Fordi der NU er serveret rygende varme boller i karrysovs… Løber dine tænder i vand?) Boller i karry med svinekød giver cirka 3,4 kg CO2/kg måltid. Det er cirka 3 gange mere COend boller i karry med linser. Så prøv den også!

        Energi-indhold pr. portion
        • Energi: 2803 kJ / 670 kcal
        • Protein: 20 %
        • Kulhydrat: 55 %
        • Fedt: 25 %
    • Du skal bruge

    • Sådan gør du

      • Trin 1 af 17

        Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. ;-)

      • Trin 2 af 17

        Find alle ingredienserne frem.

        Kødboller:

        • 1 l. vand (til kogning)
        • ½ tsk. salt
        • 200 g. hakket svinekød
        • ½ tsk. salt
        • ½ løg
        • 1 æg
        • 1 knivspids peber
        • ½ dl. hvedemel
        • ½ dl. mælk

        Karrysovs:

        • ½ løg 
        • 13 g. smør
        • ½ tsk. karry  
        • 1 spsk. hvedemel
        • 2 ½ dl. kogevand fra kødbollerne 
        • ½ grøntsags-bouillonterning 
        • ¼ dåse kokosmælk 
        • 1 knivspids salt 
        • ½ knivspids peber

        Ris:

        • 1 ½ dl. ris
        • 3 dl. vand
        • ½ tsk. salt

        Gulerodssalat: 

        • ¼ citron 
        • ½ tsk. sukker
        • 3 gulerødder
        • 1 ½ spsk. rosiner
      • Trin 3 af 17

        Bollerne: Hæld vand og salt i en gryde stor gryde, læg låg på og bring vandet i kog.

        • 1 l. vand (til kogning)
        • ½ tsk. salt
      • Trin 4 af 17

        Kom kød og salt op i en stor røreskål. Rør det godt sammen til en sej fars.

        • 200 g. hakket svinekød
        • ½ tsk. salt
      • Trin 5 af 17

        Pil løget og riv det på den grove side af rivejernet.

        • ½ løg
      • Trin 6 af 17

        Slå ægget ud i en kop. Kom ægget op i skålen til kødet

        • 1 æg
      • Trin 7 af 17

        Kom løg, peber og mel op i skålen. Rør det hele godt sammen.

        • 1 knivspids peber
        • ½ dl. hvedemel
      • Trin 8 af 17

        Kom mælk i farsen lidt efter lidt, rør imens.

        • ½ dl. mælk

         

      • Trin 9 af 17

        Form 16 små boller med en spiseske og din ene hånd. Læg dem på en stor tallerken. Dyp skeen i et glas med vand, så klistrer farsen ikke, når du former den. Vask hænder når du har rørt ved råt kød.

      • Trin 10 af 17

        Læg forsigtigt kødbollerne ned i det kogende vand med skeen. Lad dem koge ved svag varme, indtil de kommer op til overfladen. Sluk for varmen, og lad kødbollerne ligge i vandet i gryden.

      • Trin 11 af 17

        Ris: Kom vand i en mellemstor gryde, kom låg på og bring vandet i kog. Når vandet koger, så kom salt og ris i gryden, og kog risene som der står på pakken.

        • 1 ½ dl. ris
        • 3 dl. vand
        • ½ tsk. salt
      • Trin 12 af 17

        Sovs: Pil, og hak løget fint. Klik på videoen og se, hvordan du hakker løg.

        • ½ løg 
      • Trin 13 af 17

        Kom smørret i en gryde, og varm det op til middel varme. Kom løget i gryden. Skru ned til lav varme. Svits det let. Løgene skal kun lige blive gennemsigtige. Kom nu karry i gryden. Lad retten svitse 1 minut mere, mens du rører rundt.

        • 13 g. smør
        • ½ tsk. karry  
      • Trin 14 af 17

        Drys mel i gryden. Pisk godt, indtil du ikke længere kan se noget hvidt mel. Kom lidt vand i gryden, og lad det koge op. Pisk hele tiden.

        • 1 spsk. hvedemel
        • 2 ½ dl. kogevand fra kødbollerne 
      • Trin 15 af 17

        Kom grøntsags-bouillonen og kokosmælk i sovsen. Kom så mere vand i, lad det koge op og rør rundt. Fortsæt sådan, til du synes, din sovs er så tyk, som du kan lide den. Klik på videoen og se, hvordan du laver en opbagt sovs. Smag sovsen til med salt og peber.

        • ½ grøntsags-bouillonterning 
        • ¼ dåse kokosmælk 
        • 1 knivspids salt
        • ½ knivspids peber
      • Trin 16 af 17

        Læg bollerne ned i sovsen, og lad det hele koge ved svag varme i 2-3 minutter.

      • Trin 17 af 17

        Gulerodssalat: Skræl og skyl gulerødderne og riv dem på den grove side af et rivejern. Kom dem op i en skål. Drys med rosiner og smag til med citronsaft og sukker.

        • ¼ citron 
        • ½ tsk. sukker
        • 3 gulerødder
        • 1 ½ spsk. rosiner
    • Oversigt

      • Print

        Beskrivelse

        DING DING DING! Så er der mad (forestil dig lyden af en klokke, der ringer rigtig højt - meget højere end is-bilen. Fordi der NU er serveret rygende varme boller i karrysovs… Løber dine tænder i vand?) Boller i karry med svinekød giver cirka 3,4 kg CO2/kg måltid. Det er cirka 3 gange mere COend boller i karry med linser. Så prøv den også!

        Du skal bruge

          Ingredienser

          Kødboller:

          • 1 l. vand (til kogning)
          • ½ tsk. salt
          • 200 g. hakket svinekød
          • ½ tsk. salt
          • ½ løg
          • 1 æg
          • 1 knivspids peber
          • ½ dl. hvedemel
          • ½ dl. mælk

          Karrysovs:

          • ½ løg 
          • 13 g. smør
          • ½ tsk. karry  
          • 1 spsk. hvedemel
          • 2 ½ dl. kogevand fra kødbollerne 
          • ½ grøntsags-bouillonterning 
          • ¼ dåse kokosmælk 
          • 1 knivspids salt 
          • ½ knivspids peber

          Ris:

          • 1 ½ dl. ris
          • 3 dl. vand
          • ½ tsk. salt

          Gulerodssalat: 

          • ¼ citron 
          • ½ tsk. sukker
          • 3 gulerødder
          • 1 ½ spsk. rosiner

           

          Køkkenredskaber

          • 1 decilitermål 
          • 1 køkkenvægt 
          • 1 teske 
          • 3 spiseskeer 
          • 1 store gryder med låg 
          • 2 store skåle 
          • 1 røreske 
          • 1 skærebræt 
          • 1 stor skarp kniv 
          • 1 rivejern 
          • 1 kop 
          • 1 lille gryde 
          • 1 piskeris 
          • 1 citruspresser

          Sådan gør du

          1. Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. ;-)
          2. Find alle ingredienserne frem.
          3. Bollerne: Hæld vand og salt i en gryde stor gryde, læg låg på og bring vandet i kog.
          4. Kom kød og salt op i en stor røreskål. Rør det godt sammen til en sej fars.
          5. Pil løget og riv det på den grove side af rivejernet.
          6. Slå ægget ud i en kop. Kom ægget op i skålen til kødet
          7. Kom løg, peber og mel op i skålen. Rør det hele godt sammen.
          8. Kom mælk i farsen lidt efter lidt, rør imens.
          9. Form 16 små boller med en spiseske og din ene hånd. Læg dem på en stor tallerken. Dyp skeen i et glas med vand, så klistrer farsen ikke, når du former den. Vask hænder når du har rørt ved råt kød.
          10. Læg forsigtigt kødbollerne ned i det kogende vand med skeen. Lad dem koge ved svag varme, indtil de kommer op til overfladen. Sluk for varmen, og lad kødbollerne ligge i vandet i gryden.
          11. Ris: Kom vand i en mellemstor gryde, kom låg på og bring vandet i kog. Når vandet koger, så kom salt og ris i gryden, og kog risene som der står på pakken.
          12. Sovs: Pil, og hak løget fint. Klik på videoen og se, hvordan du hakker løg.
          13. Kom smørret i en gryde, og varm det op til middel varme. Kom løget i gryden. Skru ned til lav varme. Svits det let. Løgene skal kun lige blive gennemsigtige. Kom nu karry i gryden. Lad retten svitse 1 minut mere, mens du rører rundt.
          14. Drys mel i gryden. Pisk godt, indtil du ikke længere kan se noget hvidt mel. Kom lidt vand i gryden, og lad det koge op. Pisk hele tiden.
          15. Kom grøntsags-bouillonen og kokosmælk i sovsen. Kom så mere vand i, lad det koge op og rør rundt. Fortsæt sådan, til du synes, din sovs er så tyk, som du kan lide den. Klik på videoen og se, hvordan du laver en opbagt sovs. Smag sovsen til med salt og peber.
          16. Læg bollerne ned i sovsen, og lad det hele koge ved svag varme i 2-3 minutter.
          17. Gulerodssalat: Skræl og skyl gulerødderne og riv dem på den grove side af et rivejern. Kom dem op i en skål. Drys med rosiner og smag til med citronsaft og sukker.
      • Beskrivelse

          • Opskriften tager ca.: 30 minutter

            DING DING DING! Så er der mad (forestil dig lyden af en klokke, der ringer rigtig højt - meget højere end is-bilen. Fordi der NU er serveret rygende varme boller i karrysovs… Løber dine tænder i vand?) Boller i karry med svinekød giver cirka 3,4 kg CO2/kg måltid. Det er cirka 3 gange mere COend boller i karry med linser. Så prøv den også!

            Energi-indhold pr. portion
            • Energi: 2803 kJ / 670 kcal
            • Protein: 20 %
            • Kulhydrat: 55 %
            • Fedt: 25 %
        • Du skal bruge

        • Sådan gør du

          • Trin 1 af 17

            Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. ;-)

          • Trin 2 af 17

            Find alle ingredienserne frem.

            Kødboller:

            • 1 ½ l. vand (til kogning)
            • 1 tsk. salt
            • 400 g. hakket svinekød
            • 1 tsk. salt
            • 1 løg
            • 1 æg
            • 1 knivspids peber
            • 1 dl. hvedemel
            • 1 dl. mælk

            Karrysovs:

            • 1 løg 
            • 25 g. smør
            • 1 tsk. karry  
            • 2 spsk. hvedemel
            • 5 dl. kogevand fra kødbollerne 
            • 1 grøntsags-bouillonterning 
            • ½ dåse kokosmælk 
            • ½ tsk. salt 
            • 1 knivspids peber

            Ris:

            • 3 dl. ris
            • 6 dl. vand
            • ½ tsk. salt

            Gulerodssalat: 

            • ½ citron 
            • 1 tsk. sukker
            • 6 gulerødder
            • 3 spsk. rosiner
          • Trin 3 af 17

            Bollerne: Hæld vand og salt i en gryde stor gryde, læg låg på og bring vandet i kog.

             

            • 1 ½ l. vand (til kogning)
            • 1 tsk. salt
          • Trin 4 af 17

            Kom kød og salt op i en stor røreskål. Rør det godt sammen til en sej fars.

            • 400 g. hakket svinekød
            • 1 tsk. salt
          • Trin 5 af 17

            Pil løget og riv det på den grove side af rivejernet.

            • 1 løg
          • Trin 6 af 17

            Slå ægget ud i en kop. Kom ægget op i skålen til kødet.

            • 1 æg
          • Trin 7 af 17

            Kom løg, peber og mel op i skålen. Rør det hele godt sammen.

            • 1 knivspids peber
            • 1 dl. hvedemel
          • Trin 8 af 17

            Kom mælk i farsen lidt efter lidt, rør imens.

            • 1 dl. mælk
          • Trin 9 af 17

            Form 16 små boller med en spiseske og din ene hånd. Læg dem på en stor tallerken. Dyp skeen i et glas med vand, så klistrer farsen ikke, når du former den. Vask hænder når du har rørt ved råt kød.

          • Trin 10 af 17

            Læg forsigtigt kødbollerne ned i det kogende vand med skeen. Lad dem koge ved svag varme, indtil de kommer op til overfladen. Sluk for varmen, og lad kødbollerne ligge i vandet i gryden.

          • Trin 11 af 17

            Ris: Kom vand i en mellemstor gryde, kom låg på og bring vandet i kog. Når vandet koger, så kom salt og ris i gryden, og kog risene som der står på pakken.

            • 3 dl. ris
            • 6 dl. vand
            • ½ tsk. salt
          • Trin 12 af 17

            Sovs: Pil, og hak løget fint. Klik på videoen og se, hvordan du hakker løg.

            • 1 løg 
          • Trin 13 af 17

            Kom smørret i en gryde, og varm det op til middel varme. Kom løget i gryden. Skru ned til lav varme. Svits det let. Løgene skal kun lige blive gennemsigtige. Kom nu karry i gryden. Lad retten svitse 1 minut mere, mens du rører rundt.

            • 25 g. smør
            • 1 tsk. karry 
          • Trin 14 af 17

            Drys mel i gryden. Pisk godt, indtil du ikke længere kan se noget hvidt mel. Kom lidt vand i gryden, og lad det koge op. Pisk hele tiden.

            • 2 spsk. hvedemel
            • 5 dl. kogevand fra kødbollerne 
          • Trin 15 af 17

            Kom grøntsags-bouillonen og kokosmælk i sovsen. Kom så mere vand i, lad det koge op og rør rundt. Fortsæt sådan, til du synes, din sovs er så tyk, som du kan lide den. Klik på videoen og se, hvordan du laver en opbagt sovs. Smag sovsen til med salt og peber.

            • 1 grøntsags-bouillonterning 
            • ½ dåse kokosmælk 
            • ½ tsk. salt 
            • 1 knivspids peber
          • Trin 16 af 17

            Læg bollerne ned i sovsen, og lad det hele koge ved svag varme i 2-3 minutter.

          • Trin 17 af 17

            Gulerodssalat: Skræl og skyl gulerødderne og riv dem på den grove side af et rivejern. Kom dem op i en skål. Drys med rosiner og smag til med citronsaft og sukker.

            • ½ citron 
            • 1 tsk. sukker
            • 6 gulerødder
            • 3 spsk. rosiner
        • Oversigt

          • Print

            Beskrivelse

            DING DING DING! Så er der mad (forestil dig lyden af en klokke, der ringer rigtig højt - meget højere end is-bilen. Fordi der NU er serveret rygende varme boller i karrysovs… Løber dine tænder i vand?) Boller i karry med svinekød giver cirka 3,4 kg CO2/kg måltid. Det er cirka 3 gange mere COend boller i karry med linser. Så prøv den også!

            Du skal bruge

              Ingredienser

              Kødboller:

              • 1 ½ l. vand (til kogning)
              • 1 tsk. salt
              • 400 g. hakket svinekød
              • 1 tsk. salt
              • 1 løg
              • 1 æg
              • 1 knivspids peber
              • 1 dl. hvedemel
              • 1 dl. mælk

              Karrysovs:

              • 1 løg 
              • 25 g. smør
              • 1 tsk. karry  
              • 2 spsk. hvedemel
              • 5 dl. kogevand fra kødbollerne 
              • 1 grøntsags-bouillonterning 
              • ½ dåse kokosmælk 
              • ½ tsk. salt 
              • 1 knivspids peber

              Ris:

              • 3 dl. ris
              • 6 dl. vand
              • ½ tsk. salt

              Gulerodssalat: 

              • ½ citron 
              • 1 tsk. sukker
              • 6 gulerødder
              • 3 spsk. rosiner

               

              Køkkenredskaber

              • 1 decilitermål 
              • 1 køkkenvægt 
              • 1 teske 
              • 3 spiseskeer 
              • 2 store gryder med låg 
              • 2 store skåle 
              • 1 røreske 
              • 1 skærebræt 
              • 1 stor skarp kniv 
              • 1 rivejern 
              • 1 kop 
              • 1 lille gryde 
              • 1 piskeris 
              • 1 citruspresser

              Sådan gør du

              1. Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. ;-)
              2. Find alle ingredienserne frem.
              3. Bollerne: Hæld vand og salt i en gryde stor gryde, læg låg på og bring vandet i kog.
              4. Kom kød og salt op i en stor røreskål. Rør det godt sammen til en sej fars.
              5. Pil løget og riv det på den grove side af rivejernet.
              6. Slå ægget ud i en kop. Kom ægget op i skålen til kødet.
              7. Kom løg, peber og mel op i skålen. Rør det hele godt sammen.
              8. Kom mælk i farsen lidt efter lidt, rør imens.
              9. Form 16 små boller med en spiseske og din ene hånd. Læg dem på en stor tallerken. Dyp skeen i et glas med vand, så klistrer farsen ikke, når du former den. Vask hænder når du har rørt ved råt kød.
              10. Læg forsigtigt kødbollerne ned i det kogende vand med skeen. Lad dem koge ved svag varme, indtil de kommer op til overfladen. Sluk for varmen, og lad kødbollerne ligge i vandet i gryden.
              11. Ris: Kom vand i en mellemstor gryde, kom låg på og bring vandet i kog. Når vandet koger, så kom salt og ris i gryden, og kog risene som der står på pakken.
              12. Sovs: Pil, og hak løget fint. Klik på videoen og se, hvordan du hakker løg.
              13. Kom smørret i en gryde, og varm det op til middel varme. Kom løget i gryden. Skru ned til lav varme. Svits det let. Løgene skal kun lige blive gennemsigtige. Kom nu karry i gryden. Lad retten svitse 1 minut mere, mens du rører rundt.
              14. Drys mel i gryden. Pisk godt, indtil du ikke længere kan se noget hvidt mel. Kom lidt vand i gryden, og lad det koge op. Pisk hele tiden.
              15. Kom grøntsags-bouillonen og kokosmælk i sovsen. Kom så mere vand i, lad det koge op og rør rundt. Fortsæt sådan, til du synes, din sovs er så tyk, som du kan lide den. Klik på videoen og se, hvordan du laver en opbagt sovs. Smag sovsen til med salt og peber.
              16. Læg bollerne ned i sovsen, og lad det hele koge ved svag varme i 2-3 minutter.
              17. Gulerodssalat: Skræl og skyl gulerødderne og riv dem på den grove side af et rivejern. Kom dem op i en skål. Drys med rosiner og smag til med citronsaft og sukker.
          • Beskrivelse

              • Opskriften tager ca.: 30 minutter

                DING DING DING! Så er der mad (forestil dig lyden af en klokke, der ringer rigtig højt - meget højere end is-bilen. Fordi der NU er serveret rygende varme boller i karrysovs… Løber dine tænder i vand?) Boller i karry med svinekød giver cirka 3,4 kg CO2/kg måltid. Det er cirka 3 gange mere COend boller i karry med linser. Så prøv den også!

                Energi-indhold pr. portion
                • Energi: 2803 kJ / 670 kcal
                • Protein: 20 %
                • Kulhydrat: 55 %
                • Fedt: 25 %
            • Du skal bruge

            • Sådan gør du

              • Trin 1 af 17

                Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. ;-)

              • Trin 2 af 17

                Find alle ingredienserne frem.

                Kødboller:

                • 2 l. vand (til kogning)
                • 1 ½ tsk. salt
                • 600 g. hakket svinekød
                • 1 ½ tsk. salt
                • 1 ½ løg
                • 1 ½ æg
                • ½ tsk. peber
                • 1 ½ dl. hvedemel
                • 1 ½ dl. mælk

                Karrysovs:

                • 1 ½ løg 
                • 40 g. smør
                • 1 ½ tsk. karry  
                • 3 spsk. hvedemel
                • 7 ½ dl. kogevand fra kødbollerne 
                • 1 ½ grøntsags-bouillonterning 
                • ¾ dåse kokosmælk 
                • 1 tsk. salt 
                • 1 tsk. peber

                Ris:

                • 4 ½ dl. ris
                • 9 dl. vand
                • 1 tsk. salt

                Gulerodssalat: 

                • 1 citron 
                • 1 ½ tsk. sukker
                • 9 gulerødder
                • 4 ½ spsk. rosiner
              • Trin 3 af 17

                Bollerne: Hæld vand og salt i en gryde stor gryde, læg låg på og bring vandet i kog.

                • 2 l. vand (til kogning)
                • 1 ½ tsk. salt
              • Trin 4 af 17

                Kom kød og salt op i en stor røreskål. Rør det godt sammen til en sej fars.

                • 600 g. hakket svinekød
                • 1 ½ tsk. salt
              • Trin 5 af 17

                Pil løgene og riv det på den grove side af rivejernet.

                • 1 ½ løg
              • Trin 6 af 17

                Slå æggene ud i en kop. Kom æggene op i skålen til kødet.

                • 1 ½ æg

                 

              • Trin 7 af 17

                Kom løg, peber og mel op i skålen. Rør det hele godt sammen.

                • ½ tsk. peber
                • 1 ½ dl. hvedemel
              • Trin 8 af 17

                Kom mælk i farsen lidt efter lidt, rør imens.

                • 1 ½ dl. mælk
              • Trin 9 af 17

                Form 16 små boller med en spiseske og din ene hånd. Læg dem på en stor tallerken. Dyp skeen i et glas med vand, så klistrer farsen ikke, når du former den. Vask hænder når du har rørt ved råt kød.

              • Trin 10 af 17

                Læg forsigtigt kødbollerne ned i det kogende vand med skeen. Lad dem koge ved svag varme, indtil de kommer op til overfladen. Sluk for varmen, og lad kødbollerne ligge i vandet i gryden.

              • Trin 11 af 17

                Ris: Kom vand i en mellemstor gryde, kom låg på og bring vandet i kog. Når vandet koger, så kom salt og ris i gryden, og kog risene som der står på pakken.

                • 4 ½ dl. ris
                • 9 dl. vand
                • 1 tsk. salt
              • Trin 12 af 17

                Sovs: Pil, og hak løgene fint. Klik på videoen og se, hvordan du hakker løg.

                • 1 ½ løg 

                 

              • Trin 13 af 17

                Kom smørret i en gryde, og varm det op til middel varme. Kom løget i gryden. Skru ned til lav varme. Svits det let. Løgene skal kun lige blive gennemsigtige. Kom nu karry i gryden. Lad retten svitse 1 minut mere, mens du rører rundt.

                • 40 g. smør
                • 1 ½ tsk. karry  
              • Trin 14 af 17

                Drys mel i gryden. Pisk godt, indtil du ikke længere kan se noget hvidt mel. Kom lidt vand i gryden, og lad det koge op. Pisk hele tiden.

                • 3 spsk. hvedemel
                • 7 ½ dl. kogevand fra kødbollerne 
              • Trin 15 af 17

                Kom grøntsags-bouillon og kokosmælk i sovsen. Kom så mere vand i, lad det koge op og rør rundt. Fortsæt sådan, til du synes, din sovs er så tyk, som du kan lide den. Klik på videoen og se, hvordan du laver en opbagt sovs. Smag sovsen til med salt og peber.

                • 1 ½ grøntsags-bouillonterning 
                • ¾ dåse kokosmælk 
                • 1 tsk. salt 
                • 1 tsk. peber
              • Trin 16 af 17

                Læg bollerne ned i sovsen, og lad det hele koge ved svag varme i 2-3 minutter.

              • Trin 17 af 17

                Gulerodssalat: Skræl og skyl gulerødderne og riv dem på den grove side af et rivejern. Kom dem op i en skål. Drys med rosiner og smag til med citronsaft og sukker.

                • 1 citron 
                • 1 ½ tsk. sukker
                • 9 gulerødder
                • 4 ½ spsk. rosiner
            • Oversigt

              • Print

                Beskrivelse

                DING DING DING! Så er der mad (forestil dig lyden af en klokke, der ringer rigtig højt - meget højere end is-bilen. Fordi der NU er serveret rygende varme boller i karrysovs… Løber dine tænder i vand?) Boller i karry med svinekød giver cirka 3,4 kg CO2/kg måltid. Det er cirka 3 gange mere COend boller i karry med linser. Så prøv den også!

                Du skal bruge

                  Ingredienser

                  Kødboller:

                  • 2 l. vand (til kogning)
                  • 1 ½ tsk. salt
                  • 600 g. hakket svinekød
                  • 1 ½ tsk. salt
                  • 1 ½ løg
                  • 1 ½ æg
                  • ½ tsk. peber
                  • 1 ½ dl. hvedemel
                  • 1 ½ dl. mælk

                  Karrysovs:

                  • 1 ½ løg 
                  • 40 g. smør
                  • 1 ½ tsk. karry  
                  • 3 spsk. hvedemel
                  • 7 ½ dl. kogevand fra kødbollerne 
                  • 1 ½ grøntsags-bouillonterning 
                  • ¾ dåse kokosmælk 
                  • 1 tsk. salt 
                  • 1 tsk. peber

                  Ris:

                  • 4 ½ dl. ris
                  • 9 dl. vand
                  • 1 tsk. salt

                  Gulerodssalat: 

                  • 1 citron 
                  • 1 ½ tsk. sukker
                  • 9 gulerødder
                  • 4 ½ spsk. rosiner

                   

                  Køkkenredskaber

                  • 1 decilitermål 
                  • 1 køkkenvægt 
                  • 1 teske 
                  • 3 spiseskeer 
                  • 2 store gryder med låg 
                  • 2 store skåle 
                  • 1 røreske 
                  • 1 skærebræt 
                  • 1 stor skarp kniv 
                  • 1 rivejern 
                  • 1 kop 
                  • 1 lille gryde 
                  • 1 piskeris 
                  • 1 citruspresser

                  Sådan gør du

                  1. Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. ;-)
                  2. Find alle ingredienserne frem.
                  3. Bollerne: Hæld vand og salt i en gryde stor gryde, læg låg på og bring vandet i kog.
                  4. Kom kød og salt op i en stor røreskål. Rør det godt sammen til en sej fars.
                  5. Pil løgene og riv det på den grove side af rivejernet.
                  6. Slå æggene ud i en kop. Kom æggene op i skålen til kødet.
                  7. Kom løg, peber og mel op i skålen. Rør det hele godt sammen.
                  8. Kom mælk i farsen lidt efter lidt, rør imens.
                  9. Form 16 små boller med en spiseske og din ene hånd. Læg dem på en stor tallerken. Dyp skeen i et glas med vand, så klistrer farsen ikke, når du former den. Vask hænder når du har rørt ved råt kød.
                  10. Læg forsigtigt kødbollerne ned i det kogende vand med skeen. Lad dem koge ved svag varme, indtil de kommer op til overfladen. Sluk for varmen, og lad kødbollerne ligge i vandet i gryden.
                  11. Ris: Kom vand i en mellemstor gryde, kom låg på og bring vandet i kog. Når vandet koger, så kom salt og ris i gryden, og kog risene som der står på pakken.
                  12. Sovs: Pil, og hak løgene fint. Klik på videoen og se, hvordan du hakker løg.
                  13. Kom smørret i en gryde, og varm det op til middel varme. Kom løget i gryden. Skru ned til lav varme. Svits det let. Løgene skal kun lige blive gennemsigtige. Kom nu karry i gryden. Lad retten svitse 1 minut mere, mens du rører rundt.
                  14. Drys mel i gryden. Pisk godt, indtil du ikke længere kan se noget hvidt mel. Kom lidt vand i gryden, og lad det koge op. Pisk hele tiden.
                  15. Kom grøntsags-bouillon og kokosmælk i sovsen. Kom så mere vand i, lad det koge op og rør rundt. Fortsæt sådan, til du synes, din sovs er så tyk, som du kan lide den. Klik på videoen og se, hvordan du laver en opbagt sovs. Smag sovsen til med salt og peber.
                  16. Læg bollerne ned i sovsen, og lad det hele koge ved svag varme i 2-3 minutter.
                  17. Gulerodssalat: Skræl og skyl gulerødderne og riv dem på den grove side af et rivejern. Kom dem op i en skål. Drys med rosiner og smag til med citronsaft og sukker.