Boller i karry med svinekød
mediumBeskrivelse
- Opskriften tager ca.: 30 minutter
DING DING DING! Så er der mad (forestil dig lyden af en klokke, der ringer rigtig højt - meget højere end is-bilen. Fordi der NU er serveret rygende varme boller i karrysovs… Løber dine tænder i vand?) Boller i karry med svinekød giver cirka 3,4 kg CO2/kg måltid. Det er cirka 3 gange mere CO2 end boller i karry med linser. Så prøv den også!
Energi-indhold pr. portion- Energi: 2803 kJ / 670 kcal
- Protein: 20 %
- Kulhydrat: 55 %
- Fedt: 25 %
Du skal bruge
- Trin 1 af 2
Ingredienser
Kødboller:
- 1 l. vand (til kogning)
- ½ tsk. salt
- 200 g. hakket svinekød
- ½ tsk. salt
- ½ løg
- 1 æg
- 1 knivspids peber
- ½ dl. hvedemel
- ½ dl. mælk
Karrysovs:
- ½ løg
- 13 g. smør
- ½ tsk. karry
- 1 spsk. hvedemel
- 2 ½ dl. kogevand fra kødbollerne
- ½ grøntsags-bouillonterning
- ¼ dåse kokosmælk
- 1 knivspids salt
- ½ knivspids peber
Ris:
- 1 ½ dl. ris
- 3 dl. vand
- ½ tsk. salt
Gulerodssalat:
- ¼ citron
- ½ tsk. sukker
- 3 gulerødder
- 1 ½ spsk. rosiner
- Trin 2 af 2
Køkkenredskaber
- 1 decilitermål
- 1 køkkenvægt
- 1 teske
- 3 spiseskeer
- 2 store gryder med låg
- 2 store skåle
- 1 røreske
- 1 skærebræt
- 1 stor skarp kniv
- 1 rivejern
- 1 kop
- 1 lille gryde
- 1 piskeris
- 1 citruspresser
Sådan gør du
- Trin 1 af 17
Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. ;-)
- Trin 2 af 17
Find alle ingredienserne frem.
Kødboller:
- 1 l. vand (til kogning)
- ½ tsk. salt
- 200 g. hakket svinekød
- ½ tsk. salt
- ½ løg
- 1 æg
- 1 knivspids peber
- ½ dl. hvedemel
- ½ dl. mælk
Karrysovs:
- ½ løg
- 13 g. smør
- ½ tsk. karry
- 1 spsk. hvedemel
- 2 ½ dl. kogevand fra kødbollerne
- ½ grøntsags-bouillonterning
- ¼ dåse kokosmælk
- 1 knivspids salt
- ½ knivspids peber
Ris:
- 1 ½ dl. ris
- 3 dl. vand
- ½ tsk. salt
Gulerodssalat:
- ¼ citron
- ½ tsk. sukker
- 3 gulerødder
- 1 ½ spsk. rosiner
- Trin 3 af 17
Bollerne: Hæld vand og salt i en gryde stor gryde, læg låg på og bring vandet i kog.
- 1 l. vand (til kogning)
- ½ tsk. salt
- Trin 4 af 17
Kom kød og salt op i en stor røreskål. Rør det godt sammen til en sej fars.
- 200 g. hakket svinekød
- ½ tsk. salt
- Trin 5 af 17
Pil løget og riv det på den grove side af rivejernet. Klik på videoen og se, hvordan du river løg.
- ½ løg
- Trin 6 af 17
Slå ægget ud i en kop. Kom ægget op i skålen til kødet. Klik på videoen og se, hvordan du slår ægget ud og ser for skaller.
- 1 æg
- Trin 7 af 17
Kom løg, peber og mel op i skålen. Rør det hele godt sammen.
- 1 knivspids peber
- ½ dl. hvedemel
- Trin 8 af 17
Kom mælk i farsen lidt efter lidt, rør imens.
- ½ dl. mælk
- Trin 9 af 17
Form 16 små boller med en spiseske og din ene hånd. Læg dem på en stor tallerken. Dyp skeen i et glas med vand, så klistrer farsen ikke, når du former den. Vask hænder når du har rørt ved råt kød.
- Trin 10 af 17
Læg forsigtigt kødbollerne ned i det kogende vand med skeen. Lad dem koge ved svag varme, indtil de kommer op til overfladen. Sluk for varmen, og lad kødbollerne ligge i vandet i gryden.
- Trin 11 af 17
Ris: Kom vand i en mellemstor gryde, kom låg på og bring vandet i kog. Når vandet koger, så kom salt og ris i gryden, og kog risene som der står på pakken.
- 1 ½ dl. ris
- 3 dl. vand
- ½ tsk. salt
- Trin 12 af 17
Sovs: Pil, og hak løget fint. Klik på videoen og se, hvordan du hakker løg.
- ½ løg
- Trin 13 af 17
Kom smørret i en gryde, og varm det op til middel varme. Kom løget i gryden. Skru ned til lav varme. Svits det let. Løgene skal kun lige blive gennemsigtige. Kom nu karry i gryden. Lad retten svitse 1 minut mere, mens du rører rundt.
- 13 g. smør
- ½ tsk. karry
- Trin 14 af 17
Drys mel i gryden. Pisk godt, indtil du ikke længere kan se noget hvidt mel. Kom lidt vand i gryden, og lad det koge op. Pisk hele tiden. Klik på videoen og se, hvordan du laver en opbagt sovs.
- 1 spsk. hvedemel
- 2 ½ dl. kogevand fra kødbollerne
- Trin 15 af 17
Kom grøntsags-bouillonen og kokosmælk i sovsen. Kom så mere vand i, lad det koge op og rør rundt. Fortsæt sådan, til du synes, din sovs er så tyk, som du kan lide den. Klik på videoen og se, hvordan du laver en opbagt sovs. Smag sovsen til med salt og peber.
- ½ grøntsags-bouillonterning
- ¼ dåse kokosmælk
- 1 knivspids salt
- ½ knivspids peber
- Trin 16 af 17
Læg bollerne ned i sovsen, og lad det hele koge ved svag varme i 2-3 minutter.
- Trin 17 af 17
Gulerodssalat: Skræl og skyl gulerødderne og riv dem på den grove side af et rivejern. Kom dem op i en skål. Drys med rosiner og smag til med citronsaft og sukker.
- ¼ citron
- ½ tsk. sukker
- 3 gulerødder
- 1 ½ spsk. rosiner
Oversigt
- Print
Beskrivelse
DING DING DING! Så er der mad (forestil dig lyden af en klokke, der ringer rigtig højt - meget højere end is-bilen. Fordi der NU er serveret rygende varme boller i karrysovs… Løber dine tænder i vand?) Boller i karry med svinekød giver cirka 3,4 kg CO2/kg måltid. Det er cirka 3 gange mere CO2 end boller i karry med linser. Så prøv den også!
Du skal bruge
Ingredienser
Kødboller:
- 1 l. vand (til kogning)
- ½ tsk. salt
- 200 g. hakket svinekød
- ½ tsk. salt
- ½ løg
- 1 æg
- 1 knivspids peber
- ½ dl. hvedemel
- ½ dl. mælk
Karrysovs:
- ½ løg
- 13 g. smør
- ½ tsk. karry
- 1 spsk. hvedemel
- 2 ½ dl. kogevand fra kødbollerne
- ½ grøntsags-bouillonterning
- ¼ dåse kokosmælk
- 1 knivspids salt
- ½ knivspids peber
Ris:
- 1 ½ dl. ris
- 3 dl. vand
- ½ tsk. salt
Gulerodssalat:
- ¼ citron
- ½ tsk. sukker
- 3 gulerødder
- 1 ½ spsk. rosiner
Køkkenredskaber
- 1 decilitermål
- 1 køkkenvægt
- 1 teske
- 3 spiseskeer
- 1 store gryder med låg
- 2 store skåle
- 1 røreske
- 1 skærebræt
- 1 stor skarp kniv
- 1 rivejern
- 1 kop
- 1 lille gryde
- 1 piskeris
- 1 citruspresser
Sådan gør du
- Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. ;-)
- Find alle ingredienserne frem.
- Bollerne: Hæld vand og salt i en gryde stor gryde, læg låg på og bring vandet i kog.
- Kom kød og salt op i en stor røreskål. Rør det godt sammen til en sej fars.
- Pil løget og riv det på den grove side af rivejernet. Klik på videoen og se, hvordan du river løg.
- Slå ægget ud i en kop. Kom ægget op i skålen til kødet. Klik på videoen og se, hvordan du slår ægget ud og ser for skaller.
- Kom løg, peber og mel op i skålen. Rør det hele godt sammen.
- Kom mælk i farsen lidt efter lidt, rør imens.
- Form 16 små boller med en spiseske og din ene hånd. Læg dem på en stor tallerken. Dyp skeen i et glas med vand, så klistrer farsen ikke, når du former den. Vask hænder når du har rørt ved råt kød.
- Læg forsigtigt kødbollerne ned i det kogende vand med skeen. Lad dem koge ved svag varme, indtil de kommer op til overfladen. Sluk for varmen, og lad kødbollerne ligge i vandet i gryden.
- Ris: Kom vand i en mellemstor gryde, kom låg på og bring vandet i kog. Når vandet koger, så kom salt og ris i gryden, og kog risene som der står på pakken.
- Sovs: Pil, og hak løget fint. Klik på videoen og se, hvordan du hakker løg.
- Kom smørret i en gryde, og varm det op til middel varme. Kom løget i gryden. Skru ned til lav varme. Svits det let. Løgene skal kun lige blive gennemsigtige. Kom nu karry i gryden. Lad retten svitse 1 minut mere, mens du rører rundt.
- Drys mel i gryden. Pisk godt, indtil du ikke længere kan se noget hvidt mel. Kom lidt vand i gryden, og lad det koge op. Pisk hele tiden. Klik på videoen og se, hvordan du laver en opbagt sovs.
- Kom grøntsags-bouillonen og kokosmælk i sovsen. Kom så mere vand i, lad det koge op og rør rundt. Fortsæt sådan, til du synes, din sovs er så tyk, som du kan lide den. Klik på videoen og se, hvordan du laver en opbagt sovs. Smag sovsen til med salt og peber.
- Læg bollerne ned i sovsen, og lad det hele koge ved svag varme i 2-3 minutter.
- Gulerodssalat: Skræl og skyl gulerødderne og riv dem på den grove side af et rivejern. Kom dem op i en skål. Drys med rosiner og smag til med citronsaft og sukker.
-
Beskrivelse
- Opskriften tager ca.: 30 minutter
DING DING DING! Så er der mad (forestil dig lyden af en klokke, der ringer rigtig højt - meget højere end is-bilen. Fordi der NU er serveret rygende varme boller i karrysovs… Løber dine tænder i vand?) Boller i karry med svinekød giver cirka 3,4 kg CO2/kg måltid. Det er cirka 3 gange mere CO2 end boller i karry med linser. Så prøv den også!
Energi-indhold pr. portion- Energi: 2803 kJ / 670 kcal
- Protein: 20 %
- Kulhydrat: 55 %
- Fedt: 25 %
Du skal bruge
- Trin 1 af 2
Ingredienser
- 1 ½ l. vand (til kogning)
- 1 tsk. salt
- 400 g. hakket svinekød
- 1 tsk. salt
- 1 løg
- 1 æg
- 1 knivspids peber
- 1 dl. hvedemel
- 1 dl. mælk
Karrysovs:
- 1 løg
- 25 g. smør
- 1 tsk. karry
- 2 spsk. hvedemel
- 5 dl. kogevand fra kødbollerne
- 1 grøntsags-bouillonterning
- ½ dåse kokosmælk
- ½ tsk. salt
- 1 knivspids peber
Ris:
- 3 dl. ris
- 6 dl. vand
- ½ tsk. salt
Gulerodssalat:
- ½ citron
- 1 tsk. sukker
- 6 gulerødder
- 3 spsk. rosiner
- Trin 2 af 2
Køkkenredskaber
- 1 decilitermål
- 1 køkkenvægt
- 1 teske
- 3 spiseskeer
- 2 store gryder med låg
- 2 store skåle
- 1 røreske
- 1 skærebræt
- 1 stor skarp kniv
- 1 rivejern
- 1 kop
- 1 lille gryde
- 1 piskeris
- 1 citruspresser
Sådan gør du
- Trin 1 af 17
Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. ;-)
- Trin 2 af 17
Find alle ingredienserne frem.
Kødboller:
- 1 ½ l. vand (til kogning)
- 1 tsk. salt
- 400 g. hakket svinekød
- 1 tsk. salt
- 1 løg
- 1 æg
- 1 knivspids peber
- 1 dl. hvedemel
- 1 dl. mælk
Karrysovs:
- 1 løg
- 25 g. smør
- 1 tsk. karry
- 2 spsk. hvedemel
- 5 dl. kogevand fra kødbollerne
- 1 grøntsags-bouillonterning
- ½ dåse kokosmælk
- ½ tsk. salt
- 1 knivspids peber
Ris:
- 3 dl. ris
- 6 dl. vand
- ½ tsk. salt
Gulerodssalat:
- ½ citron
- 1 tsk. sukker
- 6 gulerødder
- 3 spsk. rosiner
- Trin 3 af 17
Bollerne: Hæld vand og salt i en gryde stor gryde, læg låg på og bring vandet i kog.
- 1 ½ l. vand (til kogning)
- 1 tsk. salt
- Trin 4 af 17
Kom kød og salt op i en stor røreskål. Rør det godt sammen til en sej fars.
- 400 g. hakket svinekød
- 1 tsk. salt
- Trin 5 af 17
Pil løget og riv det på den grove side af rivejernet. Klik på videoen og se, hvordan du river løg.
- 1 løg
- Trin 6 af 17
Slå ægget ud i en kop. Kom ægget op i skålen til kødet. Klik på videoen og se, hvordan du slår ægget ud og ser for skaller.
- 1 æg
- Trin 7 af 17
Kom løg, peber og mel op i skålen. Rør det hele godt sammen.
- 1 knivspids peber
- 1 dl. hvedemel
- Trin 8 af 17
Kom mælk i farsen lidt efter lidt, rør imens.
- 1 dl. mælk
- Trin 9 af 17
Form 16 små boller med en spiseske og din ene hånd. Læg dem på en stor tallerken. Dyp skeen i et glas med vand, så klistrer farsen ikke, når du former den. Vask hænder når du har rørt ved råt kød.
- Trin 10 af 17
Læg forsigtigt kødbollerne ned i det kogende vand med skeen. Lad dem koge ved svag varme, indtil de kommer op til overfladen. Sluk for varmen, og lad kødbollerne ligge i vandet i gryden.
- Trin 11 af 17
Ris: Kom vand i en mellemstor gryde, kom låg på og bring vandet i kog. Når vandet koger, så kom salt og ris i gryden, og kog risene som der står på pakken.
- 3 dl. ris
- 6 dl. vand
- ½ tsk. salt
- Trin 12 af 17
Sovs: Pil, og hak løget fint. Klik på videoen og se, hvordan du hakker løg.
- 1 løg
- Trin 13 af 17
Kom smørret i en gryde, og varm det op til middel varme. Kom løget i gryden. Skru ned til lav varme. Svits det let. Løgene skal kun lige blive gennemsigtige. Kom nu karry i gryden. Lad retten svitse 1 minut mere, mens du rører rundt.
- 25 g. smør
- 1 tsk. karry
- Trin 14 af 17
Drys mel i gryden. Pisk godt, indtil du ikke længere kan se noget hvidt mel. Kom lidt vand i gryden, og lad det koge op. Pisk hele tiden. Klik på videoen og se, hvordan du laver en opbagt sovs.
- 2 spsk. hvedemel
- 5 dl. kogevand fra kødbollerne
- Trin 15 af 17
Kom grøntsags-bouillonen og kokosmælk i sovsen. Kom så mere vand i, lad det koge op og rør rundt. Fortsæt sådan, til du synes, din sovs er så tyk, som du kan lide den. Klik på videoen og se, hvordan du laver en opbagt sovs. Smag sovsen til med salt og peber.
- 1 grøntsags-bouillonterning
- ½ dåse kokosmælk
- ½ tsk. salt
- 1 knivspids peber
- Trin 16 af 17
Læg bollerne ned i sovsen, og lad det hele koge ved svag varme i 2-3 minutter.
- Trin 17 af 17
Gulerodssalat: Skræl og skyl gulerødderne og riv dem på den grove side af et rivejern. Kom dem op i en skål. Drys med rosiner og smag til med citronsaft og sukker.
- ½ citron
- 1 tsk. sukker
- 6 gulerødder
- 3 spsk. rosiner
Oversigt
- Print
Beskrivelse
DING DING DING! Så er der mad (forestil dig lyden af en klokke, der ringer rigtig højt - meget højere end is-bilen. Fordi der NU er serveret rygende varme boller i karrysovs… Løber dine tænder i vand?) Boller i karry med svinekød giver cirka 3,4 kg CO2/kg måltid. Det er cirka 3 gange mere CO2 end boller i karry med linser. Så prøv den også!
Du skal bruge
Ingredienser
Kødboller:
- 1 ½ l. vand (til kogning)
- 1 tsk. salt
- 400 g. hakket svinekød
- 1 tsk. salt
- 1 løg
- 1 æg
- 1 knivspids peber
- 1 dl. hvedemel
- 1 dl. mælk
Karrysovs:
- 1 løg
- 25 g. smør
- 1 tsk. karry
- 2 spsk. hvedemel
- 5 dl. kogevand fra kødbollerne
- 1 grøntsags-bouillonterning
- ½ dåse kokosmælk
- ½ tsk. salt
- 1 knivspids peber
Ris:
- 3 dl. ris
- 6 dl. vand
- ½ tsk. salt
Gulerodssalat:
- ½ citron
- 1 tsk. sukker
- 6 gulerødder
- 3 spsk. rosiner
Køkkenredskaber
- 1 decilitermål
- 1 køkkenvægt
- 1 teske
- 3 spiseskeer
- 2 store gryder med låg
- 2 store skåle
- 1 røreske
- 1 skærebræt
- 1 stor skarp kniv
- 1 rivejern
- 1 kop
- 1 lille gryde
- 1 piskeris
- 1 citruspresser
Sådan gør du
- Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. ;-)
- Find alle ingredienserne frem.
- Bollerne: Hæld vand og salt i en gryde stor gryde, læg låg på og bring vandet i kog.
- Kom kød og salt op i en stor røreskål. Rør det godt sammen til en sej fars.
- Pil løget og riv det på den grove side af rivejernet. Klik på videoen og se, hvordan du river løg.
- Slå ægget ud i en kop. Kom ægget op i skålen til kødet. Klik på videoen og se, hvordan du slår ægget ud og ser for skaller.
- Kom løg, peber og mel op i skålen. Rør det hele godt sammen.
- Kom mælk i farsen lidt efter lidt, rør imens.
- Form 16 små boller med en spiseske og din ene hånd. Læg dem på en stor tallerken. Dyp skeen i et glas med vand, så klistrer farsen ikke, når du former den. Vask hænder når du har rørt ved råt kød.
- Læg forsigtigt kødbollerne ned i det kogende vand med skeen. Lad dem koge ved svag varme, indtil de kommer op til overfladen. Sluk for varmen, og lad kødbollerne ligge i vandet i gryden.
- Ris: Kom vand i en mellemstor gryde, kom låg på og bring vandet i kog. Når vandet koger, så kom salt og ris i gryden, og kog risene som der står på pakken.
- Sovs: Pil, og hak løget fint. Klik på videoen og se, hvordan du hakker løg.
- Kom smørret i en gryde, og varm det op til middel varme. Kom løget i gryden. Skru ned til lav varme. Svits det let. Løgene skal kun lige blive gennemsigtige. Kom nu karry i gryden. Lad retten svitse 1 minut mere, mens du rører rundt.
- Drys mel i gryden. Pisk godt, indtil du ikke længere kan se noget hvidt mel. Kom lidt vand i gryden, og lad det koge op. Pisk hele tiden. Klik på videoen og se, hvordan du laver en opbagt sovs.
- Kom grøntsags-bouillonen og kokosmælk i sovsen. Kom så mere vand i, lad det koge op og rør rundt. Fortsæt sådan, til du synes, din sovs er så tyk, som du kan lide den. Klik på videoen og se, hvordan du laver en opbagt sovs. Smag sovsen til med salt og peber.
- Læg bollerne ned i sovsen, og lad det hele koge ved svag varme i 2-3 minutter.
- Gulerodssalat: Skræl og skyl gulerødderne og riv dem på den grove side af et rivejern. Kom dem op i en skål. Drys med rosiner og smag til med citronsaft og sukker.
-
Beskrivelse
- Opskriften tager ca.: 30 minutter
DING DING DING! Så er der mad (forestil dig lyden af en klokke, der ringer rigtig højt - meget højere end is-bilen. Fordi der NU er serveret rygende varme boller i karrysovs… Løber dine tænder i vand?) Boller i karry med svinekød giver cirka 3,4 kg CO2/kg måltid. Det er cirka 3 gange mere CO2 end boller i karry med linser. Så prøv den også!
Energi-indhold pr. portion- Energi: 2803 kJ / 670 kcal
- Protein: 20 %
- Kulhydrat: 55 %
- Fedt: 25 %
Du skal bruge
- Trin 1 af 2
Ingredienser
Kødboller:
- 2 l. vand (til kogning)
- 1 ½ tsk. salt
- 600 g. hakket svinekød
- 1 ½ tsk. salt
- 1 ½ løg
- 1 ½ æg
- ½ tsk. peber
- 1 ½ dl. hvedemel
- 1 ½ dl. mælk
Karrysovs:
- 1 ½ løg
- 40 g. smør
- 1 ½ tsk. karry
- 3 spsk. hvedemel
- 7 ½ dl. kogevand fra kødbollerne
- 1 ½ grøntsags-bouillonterning
- ¾ dåse kokosmælk
- 1 tsk. salt
- 1 tsk. peber
Ris:
- 4 ½ dl. ris
- 9 dl. vand
- 1 tsk. salt
Gulerodssalat:
- 1 citron
- 1 ½ tsk. sukker
- 9 gulerødder
- 4 ½ spsk. rosiner
- Trin 2 af 2
Køkkenredskaber
- 1 decilitermål
- 1 køkkenvægt
- 1 teske
- 3 spiseskeer
- 2 store gryder med låg
- 2 store skåle
- 1 røreske
- 1 skærebræt
- 1 stor skarp kniv
- 1 rivejern
- 1 kop
- 1 lille gryde
- 1 piskeris
- 1 citruspresser
Sådan gør du
- Trin 1 af 17
Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. ;-)
- Trin 2 af 17
Find alle ingredienserne frem.
Kødboller:
- 2 l. vand (til kogning)
- 1 ½ tsk. salt
- 600 g. hakket svinekød
- 1 ½ tsk. salt
- 1 ½ løg
- 1 ½ æg
- ½ tsk. peber
- 1 ½ dl. hvedemel
- 1 ½ dl. mælk
Karrysovs:
- 1 ½ løg
- 40 g. smør
- 1 ½ tsk. karry
- 3 spsk. hvedemel
- 7 ½ dl. kogevand fra kødbollerne
- 1 ½ grøntsags-bouillonterning
- ¾ dåse kokosmælk
- 1 tsk. salt
- 1 tsk. peber
Ris:
- 4 ½ dl. ris
- 9 dl. vand
- 1 tsk. salt
Gulerodssalat:
- 1 citron
- 1 ½ tsk. sukker
- 9 gulerødder
- 4 ½ spsk. rosiner
- Trin 3 af 17
Bollerne: Hæld vand og salt i en gryde stor gryde, læg låg på og bring vandet i kog.
- 2 l. vand (til kogning)
- 1 ½ tsk. salt
- Trin 4 af 17
Kom kød og salt op i en stor røreskål. Rør det godt sammen til en sej fars.
- 600 g. hakket svinekød
- 1 ½ tsk. salt
- Trin 5 af 17
Pil løgene og riv det på den grove side af rivejernet. Klik på videoen og se, hvordan du river løg.
- 1 ½ løg
- Trin 6 af 17
Slå æggene ud i en kop. Kom æggene op i skålen til kødet. Klik på videoen og se, hvordan du slår ægget ud og ser for skaller.
- 1 ½ æg
- Trin 7 af 17
Kom løg, peber og mel op i skålen. Rør det hele godt sammen.
- ½ tsk. peber
- 1 ½ dl. hvedemel
- Trin 8 af 17
Kom mælk i farsen lidt efter lidt, rør imens.
- 1 ½ dl. mælk
- Trin 9 af 17
Form 16 små boller med en spiseske og din ene hånd. Læg dem på en stor tallerken. Dyp skeen i et glas med vand, så klistrer farsen ikke, når du former den. Vask hænder når du har rørt ved råt kød.
- Trin 10 af 17
Læg forsigtigt kødbollerne ned i det kogende vand med skeen. Lad dem koge ved svag varme, indtil de kommer op til overfladen. Sluk for varmen, og lad kødbollerne ligge i vandet i gryden.
- Trin 11 af 17
Ris: Kom vand i en mellemstor gryde, kom låg på og bring vandet i kog. Når vandet koger, så kom salt og ris i gryden, og kog risene som der står på pakken.
- 4 ½ dl. ris
- 9 dl. vand
- 1 tsk. salt
- Trin 12 af 17
Sovs: Pil, og hak løgene fint. Klik på videoen og se, hvordan du hakker løg.
- 1 ½ løg
- Trin 13 af 17
Kom smørret i en gryde, og varm det op til middel varme. Kom løget i gryden. Skru ned til lav varme. Svits det let. Løgene skal kun lige blive gennemsigtige. Kom nu karry i gryden. Lad retten svitse 1 minut mere, mens du rører rundt.
- 40 g. smør
- 1 ½ tsk. karry
- Trin 14 af 17
Drys mel i gryden. Pisk godt, indtil du ikke længere kan se noget hvidt mel. Kom lidt vand i gryden, og lad det koge op. Pisk hele tiden. Klik på videoen og se, hvordan du laver en opbagt sovs.
- 3 spsk. hvedemel
- 7 ½ dl. kogevand fra kødbollerne
- Trin 15 af 17
Kom grøntsags-bouillon og kokosmælk i sovsen. Kom så mere vand i, lad det koge op og rør rundt. Fortsæt sådan, til du synes, din sovs er så tyk, som du kan lide den. Klik på videoen og se, hvordan du laver en opbagt sovs. Smag sovsen til med salt og peber.
- 1 ½ grøntsags-bouillonterning
- ¾ dåse kokosmælk
- 1 tsk. salt
- 1 tsk. peber
- Trin 16 af 17
Læg bollerne ned i sovsen, og lad det hele koge ved svag varme i 2-3 minutter.
- Trin 17 af 17
Gulerodssalat: Skræl og skyl gulerødderne og riv dem på den grove side af et rivejern. Kom dem op i en skål. Drys med rosiner og smag til med citronsaft og sukker.
- 1 citron
- 1 ½ tsk. sukker
- 9 gulerødder
- 4 ½ spsk. rosiner
Oversigt
- Print
Beskrivelse
DING DING DING! Så er der mad (forestil dig lyden af en klokke, der ringer rigtig højt - meget højere end is-bilen. Fordi der NU er serveret rygende varme boller i karrysovs… Løber dine tænder i vand?) Boller i karry med svinekød giver cirka 3,4 kg CO2/kg måltid. Det er cirka 3 gange mere CO2 end boller i karry med linser. Så prøv den også!
Du skal bruge
Ingredienser
Kødboller:
- 2 l. vand (til kogning)
- 1 ½ tsk. salt
- 600 g. hakket svinekød
- 1 ½ tsk. salt
- 1 ½ løg
- 1 ½ æg
- ½ tsk. peber
- 1 ½ dl. hvedemel
- 1 ½ dl. mælk
Karrysovs:
- 1 ½ løg
- 40 g. smør
- 1 ½ tsk. karry
- 3 spsk. hvedemel
- 7 ½ dl. kogevand fra kødbollerne
- 1 ½ grøntsags-bouillonterning
- ¾ dåse kokosmælk
- 1 tsk. salt
- 1 tsk. peber
Ris:
- 4 ½ dl. ris
- 9 dl. vand
- 1 tsk. salt
Gulerodssalat:
- 1 citron
- 1 ½ tsk. sukker
- 9 gulerødder
- 4 ½ spsk. rosiner
Køkkenredskaber
- 1 decilitermål
- 1 køkkenvægt
- 1 teske
- 3 spiseskeer
- 2 store gryder med låg
- 2 store skåle
- 1 røreske
- 1 skærebræt
- 1 stor skarp kniv
- 1 rivejern
- 1 kop
- 1 lille gryde
- 1 piskeris
- 1 citruspresser
Sådan gør du
- Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. ;-)
- Find alle ingredienserne frem.
- Bollerne: Hæld vand og salt i en gryde stor gryde, læg låg på og bring vandet i kog.
- Kom kød og salt op i en stor røreskål. Rør det godt sammen til en sej fars.
- Pil løgene og riv det på den grove side af rivejernet. Klik på videoen og se, hvordan du river løg.
- Slå æggene ud i en kop. Kom æggene op i skålen til kødet. Klik på videoen og se, hvordan du slår ægget ud og ser for skaller.
- Kom løg, peber og mel op i skålen. Rør det hele godt sammen.
- Kom mælk i farsen lidt efter lidt, rør imens.
- Form 16 små boller med en spiseske og din ene hånd. Læg dem på en stor tallerken. Dyp skeen i et glas med vand, så klistrer farsen ikke, når du former den. Vask hænder når du har rørt ved råt kød.
- Læg forsigtigt kødbollerne ned i det kogende vand med skeen. Lad dem koge ved svag varme, indtil de kommer op til overfladen. Sluk for varmen, og lad kødbollerne ligge i vandet i gryden.
- Ris: Kom vand i en mellemstor gryde, kom låg på og bring vandet i kog. Når vandet koger, så kom salt og ris i gryden, og kog risene som der står på pakken.
- Sovs: Pil, og hak løgene fint. Klik på videoen og se, hvordan du hakker løg.
- Kom smørret i en gryde, og varm det op til middel varme. Kom løget i gryden. Skru ned til lav varme. Svits det let. Løgene skal kun lige blive gennemsigtige. Kom nu karry i gryden. Lad retten svitse 1 minut mere, mens du rører rundt.
- Drys mel i gryden. Pisk godt, indtil du ikke længere kan se noget hvidt mel. Kom lidt vand i gryden, og lad det koge op. Pisk hele tiden. Klik på videoen og se, hvordan du laver en opbagt sovs.
- Kom grøntsags-bouillon og kokosmælk i sovsen. Kom så mere vand i, lad det koge op og rør rundt. Fortsæt sådan, til du synes, din sovs er så tyk, som du kan lide den. Klik på videoen og se, hvordan du laver en opbagt sovs. Smag sovsen til med salt og peber.
- Læg bollerne ned i sovsen, og lad det hele koge ved svag varme i 2-3 minutter.
- Gulerodssalat: Skræl og skyl gulerødderne og riv dem på den grove side af et rivejern. Kom dem op i en skål. Drys med rosiner og smag til med citronsaft og sukker.
-