Boller i karry med kokosmælk
mediumBeskrivelse
- Opskriften tager ca.: 1 time og 30 minutter
Klassikeren fra mormors køkken, som alle elsker. Og nu kan du lave den selv! Servér med en frisk og farverig gulerodssalat med smag af lakrids.
Energi-indhold pr. portion- Energi: 3921 kJ / 937 kcal
- Protein: 16 %
- Kulhydrat: 44 %
- Fedt: 40 %
- Heraf mættet fedt: 13,5 g.
Du skal bruge
- Trin 1 af 2
Ingredienser
Kødboller:
- 200 g. hakket grisekød
- ½ tsk. salt
- ½ knivspids peber
- ½ løg
- ½ æg
- ½ dl. hvedemel
- ½ dl. mælk
- ¾ l. vand
- ½ tsk. salt
Ris:
- 3 dl. vand
- ¼ tsk. salt
- 1 ½ dl. ris
Karrysovs:
- ¾ løg
- ½ gulerod
- ½ squash
- 1 æble
- ½ tsk. smør
- ½ tsk. karry
- 2 ½ dl. kogevand fra kødbollerne
- ¼ dåse kokosmælk
- ¼ tsk. salt
- ½ knivspids peber
Gulerodssalat:
- ¼ citron (kun saften)
- ½ fennikel
- 1 spsk. hasselnødder
- 1 ½ gulerod
- ½ æble
- Trin 2 af 2
Køkkenredskaber
- 1 teske
- 1 decilitermål
- 2 spiseskeer
- 1 stor skål
- 1 grydeske
- 1 lille skarp kniv
- 1 rivejern
- 1 kop
- 2 store gryder
- 2 grydelåg
- 1 tallerken
- 1 skærebræt
- 1 stor skarp kniv
- 1 tyndskræller
- 2 spatler
- 1 hulske
- 2 mellemstore skåle
- 1 citruspresser
- 1 lille stegepande
Sådan gør du
- Trin 1 af 36
Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
- Trin 2 af 36
Kødboller: Find alle ingredienserne frem.
- 200 g. hakket grisekød
- ½ tsk. salt
- ½ knivspids peber
- ½ løg
- ½ æg
- ½ dl. hvedemel
- ½ dl. mælk
- ¾ l. vand
- ½ tsk. salt
- Trin 3 af 36
Tag en stor skål og en grydeske. Kom hakket kød, salt og peber i skålen, og rør det sammen med grydeskeen. Klik på metodevideoen og se, hvordan du rører en fars.
- 200 g. hakket grisekød
- ½ tsk. salt
- ½ knivspids peber
- Trin 4 af 36
Tag en lille skarp kniv og et rivejern. Pil løget, og riv det på den fine side af rivejernet. Kom revet løg op i skålen med hakket kød.
- ½ løg
- Trin 5 af 36
Slå ægget ud i en kop, og pisk det sammen med en gaffel. Hæld halvdelen op i skålen med hakket kød. Klik på videoen og se, hvordan du slår ægget ud og ser for skaller.
- ½ æg
- Trin 6 af 36
Kom mel i skålen, og rør farsen sammen.
- ½ dl. hvedemel
- Trin 7 af 36
Tilsæt mælk lidt ad gangen, indtil farsen er ensartet. Rør rundt imens.
- ½ dl. mælk
- Trin 8 af 36
Tag en stor gryde. Kom vand og salt i gryden. Læg låg på gryden, og bring vandet i kog.
- ¾ l. vand
- ½ tsk. salt
- Trin 9 af 36
Tag en spiseske og en tallerken. Form 8 kødboller af farsen mellem skeen og din ene hånd. Læg dem på tallerkenen. Vask hænder, når du har rørt ved råt kød.
- Trin 10 af 36
Læg forsigtigt kødbollerne ned i det kogende vand med skeen. Lad dem koge ved svag varme, indtil de kommer op til overfladen.
- Trin 11 af 36
Sluk for varmen, og lad kødbollerne ligge i vandet i gryden.
- Trin 12 af 36
Ris: Mål alle ingredienserne af.
- 3 dl. vand
- ¼ tsk. salt
- 1 ½ dl. ris
- Trin 13 af 36
Tag en lille gryde. Kom vand og salt i gryden. Læg låg på gryden, og bring vandet i kog.
- 3 dl. vand
- ¼ tsk. salt
- Trin 14 af 36
Kom ris i gryden, når vandet koger. Læs på pakken, hvor længe risene skal koge. Kog risene. Lav karrysovsen, mens risene koger.
- 1 ½ dl. ris
- Trin 15 af 36
Karrysovs: Find alle ingredienser frem.
- ¾ løg
- ½ gulerod
- ½ squash
- 1 æble
- ½ tsk. smør
- ½ tsk. karry
- 2 ½ dl. kogevand fra kødbollerne
- ¼ dåse kokosmælk
- ¼ tsk. salt
- ½ knivspids peber
- Trin 16 af 36
Tag et skærebræt og en stor skarp kniv. Pil løget, og skær det i tern.
- ¾ løg
- Trin 17 af 36
Skyl gulerod, squash og æble. Skræl gulerod og æble. Skær dem i tern på cirka 2 x 2 centimeter.
- ½ gulerod
- ½ squash
- 1 æble
- Trin 18 af 36
Tag en stor gryde. Kom smør i gryden, og varm den op. Lad smørret smelte.
- ½ tsk. smør
- Trin 19 af 36
Tag en spatel. Kom løg-ternene i gryden, og skru ned til middel varme. Svits løgene i cirka 3 minutter, til de er klare: De skal ikke bliver brune. Rør imens. Klik på metodevideoen og se, hvordan du svitser.
- Trin 20 af 36
Kom karry i gryden, og rør rundt.
- ½ tsk. karry
- Trin 21 af 36
Kom gulerødder og æbler i gryden. Svits i 5 minutter, mens du rører rundt.
- Trin 22 af 36
Hæld kogevand fra kødbollerne i gryden, og bring grøntsagerne i kog. Kog grøntsagerne i cirka 10 minutter, til de er møre.
- 2 ½ dl. kogevand fra kødbollerne
- Trin 23 af 36
Tag en hul-ske og en mellemstor skål. Tag halvdelen af grøntsagerne op af gryden med hul-skeen. Kom dem over i skålen.
- Trin 24 af 36
Hæld kokosmælk i gryden.
- ¼ dåse kokosmælk
- Trin 25 af 36
Tag en stavblender. Stil gryden med grøntsager ned i håndvasken, og blend det hele sammen, til det er ensartet. Hvis sovsen bliver for tynd, kan du komme flere af de kogte grøntsager i, og blende igen. Klik på metodevideoen og se, hvordan du blender suppe eller sovs.
- Trin 26 af 36
Kom de kogte gulerødder og æbler, og de rå squashtern i sovsen som hele stykker, eller spis dem ved siden af.
- Trin 27 af 36
Smag din karrysovs til med salt og peber. Klik på metodevideoen og se, hvordan du måler en knivspids af.
- ¼ tsk. salt
- ½ knivspids peber
- Trin 28 af 36
Tag en hul-ske. Læg forsigtigt kødbollerne ned i karrysovsen med hul-skeen.
- Trin 29 af 36
Stil gryden tilbage på komfuret, og varm retten op i cirka 5 minutter.
- Trin 30 af 36
Salat: Mål alle ingredienserne af.
- ¼ citron (kun saften)
- ½ fennikel
- 1 spsk. hasselnødder
- 1 ½ gulerod
- ½ æble
- Trin 31 af 36
Tag en citruspresser og en mellemstor skål. Pres saften af citronen, og kom citronsaften op i skålen. Klik på metodevideoen og se, hvordan du presser saften af en citron.
- ¼ citron (kun saften)
- Trin 32 af 36
Tag et skærebræt og en lille skarp kniv. Skyl fennikel, og skær roden væk. Skær fenniklen i små tern på cirka ½ x ½ centimeter. Kom fennikel-ternene op i skålen med citronsaft. Klik på videoen og se, hvordan du ordner en fennikel.
- ½ fennikel
- Trin 33 af 36
Tag en lille stegepande og en spatel. Kom hasselnødder på stegepanden, og rist dem i cirka 3 minutter, mens du rører rundt. Lad dem køle af, og hak hasselnødderne groft.
- 1 spsk. hasselnødder
- Trin 34 af 36
Tag en tyndskræller og et rivejern. Skræl gulerødderne, og riv dem på den fine side af rivejernet.
- 1 ½ gulerod
- Trin 35 af 36
Skyl æblet, og skær det i tern på cirka 1 x 1 centimeter. Kom æbletern og revet gulerod op i skålen med citronsaft og fennikel. Rør salaten sammen, og drys med de grofthakkede hasselnødder.
- ½ æble
- Trin 36 af 36
Anret kødboller og karrysovs ovenpå risene, og servér med gulerodssalat til. Velbekomme!
Oversigt
- Print
Beskrivelse
Klassikeren fra mormors køkken, som alle elsker. Og nu kan du lave den selv! Servér med en frisk og farverig gulerodssalat med smag af lakrids.
Du skal bruge
Ingredienser
Kødboller:
- 200 g. hakket grisekød
- ½ tsk. salt
- ½ knivspids peber
- ½ løg
- ½ æg
- ½ dl. hvedemel
- ½ dl. mælk
- ¾ l. vand
- ½ tsk. salt
Ris:
- 3 dl. vand
- ¼ tsk. salt
- 1 ½ dl. ris
Karrysovs:
- ¾ løg
- ½ gulerod
- ½ squash
- 1 æble
- ½ tsk. smør
- ½ tsk. karry
- 2 ½ dl. kogevand fra kødbollerne
- ¼ dåse kokosmælk
- ¼ tsk. salt
- ½ knivspids peber
Gulerodssalat:
- ¼ citron (kun saften)
- ½ fennikel
- 1 spsk. hasselnødder
- 1 ½ gulerod
- ½ æble
Køkkenredskaber
- 1 teske
- 1 decilitermål
- 2 spiseskeer
- 1 stor skål
- 1 grydeske
- 1 lille skarp kniv
- 1 rivejern
- 1 kop
- 2 store gryder
- 1 lille gryde
- 2 grydelåg
- 1 tallerken
- 1 skærebræt
- 1 stor skarp kniv
- 1 tyndskræller
- 2 spatler
- 1 hulske
- 2 mellemstore skåle
- 1 citruspresser
- 1 lille stegepande
Sådan gør du
- Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
- Kødboller: Find alle ingredienserne frem.
- Tag en stor skål og en grydeske. Kom hakket kød, salt og peber i skålen, og rør det sammen med grydeskeen. Klik på metodevideoen og se, hvordan du rører en fars.
- Tag en lille skarp kniv og et rivejern. Pil løget, og riv det på den fine side af rivejernet. Kom revet løg op i skålen med hakket kød.
- Slå ægget ud i en kop, og pisk det sammen med en gaffel. Hæld halvdelen op i skålen med hakket kød. Klik på videoen og se, hvordan du slår ægget ud og ser for skaller.
- Kom mel i skålen, og rør farsen sammen.
- Tilsæt mælk lidt ad gangen, indtil farsen er ensartet. Rør rundt imens.
- Tag en stor gryde. Kom vand og salt i gryden. Læg låg på gryden, og bring vandet i kog.
- Tag en spiseske og en tallerken. Form 8 kødboller af farsen mellem skeen og din ene hånd. Læg dem på tallerkenen. Vask hænder, når du har rørt ved råt kød.
- Læg forsigtigt kødbollerne ned i det kogende vand med skeen. Lad dem koge ved svag varme, indtil de kommer op til overfladen.
- Sluk for varmen, og lad kødbollerne ligge i vandet i gryden.
- Ris: Mål alle ingredienserne af.
- Tag en lille gryde. Kom vand og salt i gryden. Læg låg på gryden, og bring vandet i kog.
- Kom ris i gryden, når vandet koger. Læs på pakken, hvor længe risene skal koge. Kog risene. Lav karrysovsen, mens risene koger.
- Karrysovs: Find alle ingredienser frem.
- Tag et skærebræt og en stor skarp kniv. Pil løget, og skær det i tern.
- Skyl gulerod, squash og æble. Skræl gulerod og æble. Skær dem i tern på cirka 2 x 2 centimeter.
- Tag en stor gryde. Kom smør i gryden, og varm den op. Lad smørret smelte.
- Tag en spatel. Kom løg-ternene i gryden, og skru ned til middel varme. Svits løgene i cirka 3 minutter, til de er klare: De skal ikke bliver brune. Rør imens. Klik på metodevideoen og se, hvordan du svitser.
- Kom karry i gryden, og rør rundt.
- Kom gulerødder og æbler i gryden. Svits i 5 minutter, mens du rører rundt.
- Hæld kogevand fra kødbollerne i gryden, og bring grøntsagerne i kog. Kog grøntsagerne i cirka 10 minutter, til de er møre.
- Tag en hul-ske og en mellemstor skål. Tag halvdelen af grøntsagerne op af gryden med hul-skeen. Kom dem over i skålen.
- Hæld kokosmælk i gryden.
- Tag en stavblender. Stil gryden med grøntsager ned i håndvasken, og blend det hele sammen, til det er ensartet. Hvis sovsen bliver for tynd, kan du komme flere af de kogte grøntsager i, og blende igen. Klik på metodevideoen og se, hvordan du blender suppe eller sovs.
- Kom de kogte gulerødder og æbler, og de rå squashtern i sovsen som hele stykker, eller spis dem ved siden af.
- Smag din karrysovs til med salt og peber. Klik på metodevideoen og se, hvordan du måler en knivspids af.
- Tag en hul-ske. Læg forsigtigt kødbollerne ned i karrysovsen med hul-skeen.
- Stil gryden tilbage på komfuret, og varm retten op i cirka 5 minutter.
- Salat: Mål alle ingredienserne af.
- Tag en citruspresser og en mellemstor skål. Pres saften af citronen, og kom citronsaften op i skålen. Klik på metodevideoen og se, hvordan du presser saften af en citron.
- Tag et skærebræt og en lille skarp kniv. Skyl fennikel, og skær roden væk. Skær fenniklen i små tern på cirka ½ x ½ centimeter. Kom fennikel-ternene op i skålen med citronsaft. Klik på videoen og se, hvordan du ordner en fennikel.
- Tag en lille stegepande og en spatel. Kom hasselnødder på stegepanden, og rist dem i cirka 3 minutter, mens du rører rundt. Lad dem køle af, og hak hasselnødderne groft.
- Tag en tyndskræller og et rivejern. Skræl gulerødderne, og riv dem på den fine side af rivejernet.
- Skyl æblet, og skær det i tern på cirka 1 x 1 centimeter. Kom æbletern og revet gulerod op i skålen med citronsaft og fennikel. Rør salaten sammen, og drys med de grofthakkede hasselnødder.
- Anret kødboller og karrysovs ovenpå risene, og servér med gulerodssalat til. Velbekomme!
-
Beskrivelse
- Opskriften tager ca.: 1 time og 30 minutter
Klassikeren fra mormors køkken, som alle elsker. Og nu kan du lave den selv! Servér med en frisk og farverig gulerodssalat med smag af lakrids.
Energi-indhold pr. portion- Energi: 3921 kJ / 937 kcal
- Protein: 16 %
- Kulhydrat: 44 %
- Fedt: 40 %
- Heraf mættet fedt: 13,5 g.
Du skal bruge
- Trin 1 af 2
Ingredienser
Kødboller:
- 400 g. hakket grisekød
- 1 tsk. salt
- 1 knivspids peber
- 1 løg
- 1 æg
- 1 dl. hvedemel
- 1 dl. mælk
- 1 ½ l. vand
- 1 tsk. salt
Ris:
- 6 dl. vand
- ½ tsk. salt
- 3 dl. ris
Karrysovs:
- 1 ½ løg
- 1 gulerod
- 1 squash
- 2 æbler
- 1 tsk. smør
- 1 tsk. karry
- 5 dl. kogevand fra kødbollerne
- ½ dåse kokosmælk
- ½ tsk. salt
- 1 knivspids peber
Gulerodssalat:
- ½ citron (kun saften)
- 1 fennikel
- 2 spsk. hasselnødder
- 3 gulerødder
- 1 æble
- Trin 2 af 2
Køkkenredskaber
- 1 teske
- 1 decilitermål
- 2 spiseskeer
- 1 stor skål
- 1 grydeske
- 1 lille skarp kniv
- 1 rivejern
- 1 kop
- 2 store gryder
- 2 grydelåg
- 1 tallerken
- 1 skærebræt
- 1 stor skarp kniv
- 1 tyndskræller
- 2 spatler
- 1 hulske
- 2 mellemstore skåle
- 1 citruspresser
- 1 lille stegepande
Sådan gør du
- Trin 1 af 36
Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
- Trin 2 af 36
Kødboller: Find alle ingredienserne frem.
- 400 g. hakket grisekød
- 1 tsk. salt
- 1 knivspids peber
- 1 løg
- 1 æg
- 1 dl. hvedemel
- 1 dl. mælk
- 1 ½ l. vand
- 1 tsk. salt
- Trin 3 af 36
Tag en stor skål og en grydeske. Kom hakket kød, salt og peber i skålen, og rør det sammen med grydeskeen. Klik på metodevideoen og se, hvordan du rører en fars.
- 400 g. hakket grisekød
- 1 tsk. salt
- 1 knivspids peber
- Trin 4 af 36
Tag en lille skarp kniv og et rivejern. Pil løget, og riv det på den fine side af rivejernet. Kom revet løg op i skålen med hakket kød.
- 1 løg
- Trin 5 af 36
Slå et æg ud i en kop, og hæld det op i skålen med hakket kød. Klik på videoen og se, hvordan du slår ægget ud og ser for skaller.
- 1 æg
- Trin 6 af 36
Kom mel i skålen, og rør farsen sammen.
- 1 dl. hvedemel
- Trin 7 af 36
Tilsæt mælk lidt ad gangen, indtil farsen er ensartet. Rør rundt imens.
- 1 dl. mælk
- Trin 8 af 36
Tag en stor gryde. Kom vand og salt i gryden. Læg låg på gryden, og bring vandet i kog.
- 1 ½ l. vand
- 1 tsk. salt
- Trin 9 af 36
Tag en spiseske og en tallerken. Form 16 kødboller af farsen mellem skeen og din ene hånd. Læg dem på tallerkenen. Vask hænder, når du har rørt ved råt kød.
- Trin 10 af 36
Læg forsigtigt kødbollerne ned i det kogende vand med skeen. Lad dem koge ved svag varme, indtil de kommer op til overfladen.
- Trin 11 af 36
Sluk for varmen, og lad kødbollerne ligge i vandet i gryden.
- Trin 12 af 36
Ris: Mål alle ingredienserne af.
- 6 dl. vand
- ½ tsk. salt
- 3 dl. ris
- Trin 13 af 36
Tag en lille gryde. Kom vand og salt i gryden. Læg låg på gryden, og bring vandet i kog.
- 6 dl. vand
- ½ tsk. salt
- Trin 14 af 36
Kom ris i gryden, når vandet koger. Læs på pakken, hvor længe risene skal koge. Kog risene. Lav karrysovsen, mens risene koger.
- 3 dl. ris
- Trin 15 af 36
Karrysovs: Find alle ingredienser frem.
- 1 ½ løg
- 1 gulerod
- 1 squash
- 2 æbler
- 1 tsk. smør
- 1 tsk. karry
- 5 dl. kogevand fra kødbollerne
- ½ dåse kokosmælk
- ½ tsk. salt
- 1 knivspids peber
- Trin 16 af 36
Tag et skærebræt og en stor skarp kniv. Pil løget, og skær det i tern.
- 1 ½ løg
- Trin 17 af 36
Skyl æble, gulerod og squash. Skræl gulerod og æble. Skær dem i tern på cirka 2 x 2 centimeter.
- 1 gulerod
- 1 squash
- 2 æbler
- Trin 18 af 36
Tag en stor gryde. Kom smør i gryden, og varm den op. Lad smørret smelte.
- 1 tsk. smør
- Trin 19 af 36
Tag en spatel. Kom løg-ternene i gryden, og skru ned til middel varme. Svits løgene i cirka 3 minutter, til de er klare: De skal ikke bliver brune. Rør imens. Klik på metodevideoen og se, hvordan du svitser.
- Trin 20 af 36
Kom karry i gryden, og rør rundt.
- 1 tsk. karry
- Trin 21 af 36
Kom gulerødder og æbler i gryden. Svits i 5 minutter, mens du rører rundt.
- Trin 22 af 36
Hæld kogevand fra kødbollerne i gryden, og bring grøntsagerne i kog. Kog grøntsagerne i cirka 10 minutter, til de er møre.
- 5 dl. kogevand fra kødbollerne
- Trin 23 af 36
Tag en hul-ske og en mellemstor skål. Tag halvdelen af grøntsagerne op af gryden med hul-skeen. Kom dem over i skålen.
- Trin 24 af 36
Hæld kokosmælk i gryden.
- ½ dåse kokosmælk
- Trin 25 af 36
Tag en stavblender. Stil gryden med grøntsager ned i håndvasken, og blend det hele sammen, til det er ensartet. Hvis sovsen bliver for tynd, kan du komme flere af de kogte grøntsager i, og blende igen. Klik på metodevideoen og se, hvordan du blender suppe eller sovs.
- Trin 26 af 36
Kom de kogte æbler og gulerødder, og de rå squashtern i sovsen som hele stykker, eller spis dem ved siden af.
- Trin 27 af 36
Smag din karrysovs til med salt og peber. Klik på metodevideoen og se, hvordan du måler en knivspids af.
- ½ tsk. salt
- 1 knivspids peber
- Trin 28 af 36
Tag en hul-ske. Læg forsigtigt kødbollerne ned i karrysovsen med hul-skeen.
- Trin 29 af 36
Stil gryden tilbage på komfuret, og varm retten op i cirka 5 minutter.
- Trin 30 af 36
Salat: Mål alle ingredienserne af.
- ½ citron (kun saften)
- 1 fennikel
- 2 spsk. hasselnødder
- 3 gulerødder
- 1 æble
- Trin 31 af 36
Tag en citruspresser og en mellemstor skål. Pres saften af citronen, og kom citronsaften op i skålen. Klik på metodevideoen og se, hvordan du presser saften af en citron.
- ½ citron (kun saften)
- Trin 32 af 36
Tag et skærebræt og en lille skarp kniv. Skyl fennikel, og skær roden væk. Skær fenniklen i små tern på cirka ½ x ½ centimeter. Kom fennikel-ternene op i skålen med citronsaft. Klik på videoen og se, hvordan du ordner en fennikel.
- 1 fennikel
- Trin 33 af 36
Tag en lille stegepande og en spatel. Kom hasselnødder på stegepanden, og rist dem i cirka 3 minutter, mens du rører rundt. Lad dem køle af, og hak hasselnødderne groft.
- 2 spsk. hasselnødder
- Trin 34 af 36
Tag en tyndskræller og et rivejern. Skræl gulerødderne, og riv dem på den fine side af rivejernet.
- 3 gulerødder
- Trin 35 af 36
Skyl æblet, og skær det i tern på cirka 1 x 1 centimeter. Kom æbletern og revet gulerod op i skålen med citronsaft og fennikel. Rør salaten sammen, og drys med de grofthakkede hasselnødder.
- 1 æble
- Trin 36 af 36
Anret kødboller og karrysovs ovenpå risene, og servér med gulerodssalat til. Velbekomme!
Oversigt
- Print
Beskrivelse
Klassikeren fra mormors køkken, som alle elsker. Og nu kan du lave den selv! Servér med en frisk og farverig gulerodssalat med smag af lakrids.
Du skal bruge
Ingredienser
Kødboller:
- 400 g. hakket grisekød
- 1 tsk. salt
- 1 knivspids peber
- 1 løg
- 1 æg
- 1 dl. hvedemel
- 1 dl. mælk
- 1 ½ l. vand
- 1 tsk. salt
Ris:
- 6 dl. vand
- ½ tsk. salt
- 3 dl. ris
Karrysovs:
- 1 ½ løg
- 1 gulerod
- 1 squash
- 2 æbler
- 1 tsk. smør
- 1 tsk. karry
- 5 dl. kogevand fra kødbollerne
- ½ dåse kokosmælk
- ½ tsk. salt
- 1 knivspids peber
Gulerodssalat:
- ½ citron (kun saften)
- 1 fennikel
- 2 spsk. hasselnødder
- 3 gulerødder
- 1 æble
Køkkenredskaber
- 1 teske
- 1 decilitermål
- 2 spiseskeer
- 1 stor skål
- 1 grydeske
- 1 lille skarp kniv
- 1 rivejern
- 1 kop
- 2 store gryder
- 1 lille gryde
- 2 grydelåg
- 1 tallerken
- 1 skærebræt
- 1 stor skarp kniv
- 1 tyndskræller
- 2 spatler
- 1 hulske
- 2 mellemstore skåle
- 1 citruspresser
- 1 lille stegepande
Sådan gør du
- Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
- Kødboller: Find alle ingredienserne frem.
- Tag en stor skål og en grydeske. Kom hakket kød, salt og peber i skålen, og rør det sammen med grydeskeen. Klik på metodevideoen og se, hvordan du rører en fars.
- Tag en lille skarp kniv og et rivejern. Pil løget, og riv det på den fine side af rivejernet. Kom revet løg op i skålen med hakket kød.
- Slå et æg ud i en kop, og hæld det op i skålen med hakket kød. Klik på videoen og se, hvordan du slår ægget ud og ser for skaller.
- Kom mel i skålen, og rør farsen sammen.
- Tilsæt mælk lidt ad gangen, indtil farsen er ensartet. Rør rundt imens.
- Tag en stor gryde. Kom vand og salt i gryden. Læg låg på gryden, og bring vandet i kog.
- Tag en spiseske og en tallerken. Form 16 kødboller af farsen mellem skeen og din ene hånd. Læg dem på tallerkenen. Vask hænder, når du har rørt ved råt kød.
- Læg forsigtigt kødbollerne ned i det kogende vand med skeen. Lad dem koge ved svag varme, indtil de kommer op til overfladen.
- Sluk for varmen, og lad kødbollerne ligge i vandet i gryden.
- Ris: Mål alle ingredienserne af.
- Tag en lille gryde. Kom vand og salt i gryden. Læg låg på gryden, og bring vandet i kog.
- Kom ris i gryden, når vandet koger. Læs på pakken, hvor længe risene skal koge. Kog risene. Lav karrysovsen, mens risene koger.
- Karrysovs: Find alle ingredienser frem.
- Tag et skærebræt og en stor skarp kniv. Pil løget, og skær det i tern.
- Skyl æble, gulerod og squash. Skræl gulerod og æble. Skær dem i tern på cirka 2 x 2 centimeter.
- Tag en stor gryde. Kom smør i gryden, og varm den op. Lad smørret smelte.
- Tag en spatel. Kom løg-ternene i gryden, og skru ned til middel varme. Svits løgene i cirka 3 minutter, til de er klare: De skal ikke bliver brune. Rør imens. Klik på metodevideoen og se, hvordan du svitser.
- Kom karry i gryden, og rør rundt.
- Kom gulerødder og æbler i gryden. Svits i 5 minutter, mens du rører rundt.
- Hæld kogevand fra kødbollerne i gryden, og bring grøntsagerne i kog. Kog grøntsagerne i cirka 10 minutter, til de er møre.
- Tag en hul-ske og en mellemstor skål. Tag halvdelen af grøntsagerne op af gryden med hul-skeen. Kom dem over i skålen.
- Hæld kokosmælk i gryden.
- Tag en stavblender. Stil gryden med grøntsager ned i håndvasken, og blend det hele sammen, til det er ensartet. Hvis sovsen bliver for tynd, kan du komme flere af de kogte grøntsager i, og blende igen. Klik på metodevideoen og se, hvordan du blender suppe eller sovs.
- Kom de kogte æbler og gulerødder, og de rå squashtern i sovsen som hele stykker, eller spis dem ved siden af.
- Smag din karrysovs til med salt og peber. Klik på metodevideoen og se, hvordan du måler en knivspids af.
- Tag en hul-ske. Læg forsigtigt kødbollerne ned i karrysovsen med hul-skeen.
- Stil gryden tilbage på komfuret, og varm retten op i cirka 5 minutter.
- Salat: Mål alle ingredienserne af.
- Tag en citruspresser og en mellemstor skål. Pres saften af citronen, og kom citronsaften op i skålen. Klik på metodevideoen og se, hvordan du presser saften af en citron.
- Tag et skærebræt og en lille skarp kniv. Skyl fennikel, og skær roden væk. Skær fenniklen i små tern på cirka ½ x ½ centimeter. Kom fennikel-ternene op i skålen med citronsaft. Klik på videoen og se, hvordan du ordner en fennikel.
- Tag en lille stegepande og en spatel. Kom hasselnødder på stegepanden, og rist dem i cirka 3 minutter, mens du rører rundt. Lad dem køle af, og hak hasselnødderne groft.
- Tag en tyndskræller og et rivejern. Skræl gulerødderne, og riv dem på den fine side af rivejernet.
- Skyl æblet, og skær det i tern på cirka 1 x 1 centimeter. Kom æbletern og revet gulerod op i skålen med citronsaft og fennikel. Rør salaten sammen, og drys med de grofthakkede hasselnødder.
- Anret kødboller og karrysovs ovenpå risene, og servér med gulerodssalat til. Velbekomme!
-
Beskrivelse
- Opskriften tager ca.: 1 time og 30 minutter
Klassikeren fra mormors køkken, som alle elsker. Og nu kan du lave den selv! Servér med en frisk og farverig gulerodssalat med smag af lakrids.
Energi-indhold pr. portion- Energi: 3921 kJ / 937 kcal
- Protein: 16 %
- Kulhydrat: 44 %
- Fedt: 40 %
- Heraf mættet fedt: 13,5 g.
Du skal bruge
- Trin 1 af 2
Ingredienser
Kødboller:
- 600 g. hakket grisekød
- 1 ½ tsk. salt
- 1 ½ knivspids peber
- 1 ½ løg
- 1 ½ æg
- 1 ½ dl. hvedemel
- 1 ½ dl. mælk
- 2 ¼ l. vand
- 1 ½ tsk. salt
Ris:
- 9 dl. vand
- ¾ tsk. salt
- 4 ½ dl. ris
Karrysovs:
- 2 ¼ løg
- 1 ½ gulerod
- 1 ½ squash
- 3 æbler
- 1 ½ tsk. smør
- 1 ½ tsk. karry
- 7 ½ dl. kogevand fra kødbollerne
- ¾ dåse kokosmælk
- ¾ tsk. salt
- 1 ½ knivspids peber
Gulerodssalat:
- ¾ citron (kun saften)
- 1 ½ fennikel
- 3 spsk. hasselnødder
- 4 ½ gulerod
- 1 ½ æble
- Trin 2 af 2
Køkkenredskaber
- 1 teske
- 1 decilitermål
- 2 spiseskeer
- 1 stor skål
- 1 grydeske
- 1 lille skarp kniv
- 1 rivejern
- 1 kop
- 2 store gryder
- 1 lille gryde
- 2 grydelåg
- 1 tallerken
- 1 skærebræt
- 1 stor skarp kniv
- 1 tyndskræller
- 2 spatler
- 1 hulske
- 2 mellemstore skåle
- 1 citruspresser
- 1 lille stegepande
Sådan gør du
- Trin 1 af 36
Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
- Trin 2 af 36
Kødboller: Find alle ingredienserne frem.
- 600 g. hakket grisekød
- 1 ½ tsk. salt
- 1 ½ knivspids peber
- 1 ½ løg
- 1 ½ æg
- 1 ½ dl. hvedemel
- 1 ½ dl. mælk
- 2 ¼ l. vand
- 1 ½ tsk. salt
- Trin 3 af 36
Tag en stor skål og en grydeske. Kom hakket kød, salt og peber i skålen, og rør det sammen med grydeskeen. Klik på metodevideoen og se, hvordan du rører en fars.
- 600 g. hakket grisekød
- 1 ½ tsk. salt
- 1 ½ knivspids peber
- Trin 4 af 36
Tag en lille skarp kniv og et rivejern. Pil løget, og riv det på den fine side af rivejernet. Kom revet løg op i skålen med hakket kød.
- 1 ½ løg
- Trin 5 af 36
Slå 2 æg ud i en kop, og pisk dem sammen med en gaffel. Hæld ¾ af det sammenpiskede æg op i skålen med hakket kød. Klik på videoen og se, hvordan du slår ægget ud og ser for skaller.
- 1 ½ æg
- Trin 6 af 36
Kom mel i skålen, og rør farsen sammen.
- 1 ½ dl. hvedemel
- Trin 7 af 36
Tilsæt mælk lidt ad gangen, indtil farsen er ensartet. Rør rundt imens.
- 1 ½ dl. mælk
- Trin 8 af 36
Tag en stor gryde. Kom vand og salt i gryden. Læg låg på gryden, og bring vandet i kog.
- 2 ¼ l. vand
- 1 ½ tsk. salt
- Trin 9 af 36
Tag en spiseske og en tallerken. Form 24 kødboller af farsen mellem skeen og din ene hånd. Læg dem på tallerkenen. Vask hænder, når du har rørt ved råt kød.
- Trin 10 af 36
Læg forsigtigt kødbollerne ned i det kogende vand med skeen. Lad dem koge ved svag varme, indtil de kommer op til overfladen.
- Trin 11 af 36
Sluk for varmen, og lad kødbollerne ligge i vandet i gryden.
- Trin 12 af 36
Ris: Mål alle ingredienserne af.
- 9 dl. vand
- ¾ tsk. salt
- 4 ½ dl. ris
- Trin 13 af 36
Tag en lille gryde. Kom vand og salt i gryden. Læg låg på gryden, og bring vandet i kog.
- 9 dl. vand
- ¾ tsk. salt
- Trin 14 af 36
Kom ris i gryden, når vandet koger. Læs på pakken, hvor længe risene skal koge. Kog risene. Lav karrysovsen, mens risene koger.
- 4 ½ dl. ris
- Trin 15 af 36
Karrysovs: Find alle ingredienser frem.
- 2 ¼ løg
- 1 ½ gulerod
- 1 ½ squash
- 3 æbler
- 1 ½ tsk. smør
- 1 ½ tsk. karry
- 7 ½ dl. kogevand fra kødbollerne
- ¾ dåse kokosmælk
- ¾ tsk. salt
- 1 ½ knivspids peber
- Trin 16 af 36
Tag et skærebræt og en stor skarp kniv. Pil løget, og skær det i tern.
- 2 ¼ løg
- Trin 17 af 36
Skyl æble, gulerod og squash. Skræl gulerod og æble. Skær dem i tern på cirka 2 x 2 centimeter.
- 1 ½ gulerod
- 1 ½ squash
- 3 æbler
- Trin 18 af 36
Tag en stor gryde. Kom smør i gryden, og varm den op. Lad smørret smelte.
- 1 ½ tsk. smør
- Trin 19 af 36
Tag en spatel. Kom løg-ternene i gryden, og skru ned til middel varme. Svits løgene i cirka 3 minutter, til de er klare: De skal ikke bliver brune. Rør imens. Klik på metodevideoen og se, hvordan du svitser.
- Trin 20 af 36
Kom karry i gryden, og rør rundt.
- 1 ½ tsk. karry
- Trin 21 af 36
Kom gulerødder og æbler i gryden. Svits i 5 minutter, mens du rører rundt.
- Trin 22 af 36
Hæld kogevand fra kødbollerne i gryden, og bring grøntsagerne i kog. Kog grøntsagerne i cirka 10 minutter, til de er møre.
- 7 ½ dl. kogevand fra kødbollerne
- Trin 23 af 36
Tag en hul-ske og en mellemstor skål. Tag halvdelen af grøntsagerne op af gryden med hul-skeen. Kom dem over i skålen.
- Trin 24 af 36
Hæld kokosmælk i gryden.
- ¾ dåse kokosmælk
- Trin 25 af 36
Tag en stavblender. Stil gryden med grøntsager ned i håndvasken, og blend det hele sammen, til det er ensartet. Hvis sovsen bliver for tynd, kan du komme flere af de kogte grøntsager i, og blende igen. Klik på metodevideoen og se, hvordan du blender suppe eller sovs.
- Trin 26 af 36
Kom de kogte æbler og gulerødder, og de rå squashtern i sovsen som hele stykker, eller spis dem ved siden af.
- Trin 27 af 36
Smag din karrysovs til med salt og peber. Klik på metodevideoen og se, hvordan du måler en knivspids af.
- ¾ tsk. salt
- 1 ½ knivspids peber
- Trin 28 af 36
Tag en hul-ske. Læg forsigtigt kødbollerne ned i karrysovsen med hul-skeen.
- Trin 29 af 36
Stil gryden tilbage på komfuret, og varm retten op i cirka 5 minutter.
- Trin 30 af 36
Salat: Mål alle ingredienserne af.
- ¾ citron (kun saften)
- 1 ½ fennikel
- 3 spsk. hasselnødder
- 4 ½ gulerod
- 1 ½ æble
- Trin 31 af 36
Tag en citruspresser og en mellemstor skål. Pres saften af citronen, og kom citronsaften op i skålen. Klik på metodevideoen og se, hvordan du presser saften af en citron.
- ¾ citron (kun saften)
- Trin 32 af 36
Tag et skærebræt og en lille skarp kniv. Skyl fennikel, og skær roden væk. Skær fenniklen i små tern på cirka ½ x ½ centimeter. Kom fennikel-ternene op i skålen med citronsaft. Klik på videoen og se, hvordan du ordner en fennikel.
- 1 ½ fennikel
- Trin 33 af 36
Tag en lille stegepande og en spatel. Kom hasselnødder på stegepanden, og rist dem i cirka 3 minutter, mens du rører rundt. Lad dem køle af, og hak hasselnødderne groft.
- 3 spsk. hasselnødder
- Trin 34 af 36
Tag en tyndskræller og et rivejern. Skræl gulerødderne, og riv dem på den fine side af rivejernet.
- 4 ½ gulerod
- Trin 35 af 36
Skyl æblet, og skær det i tern på cirka 1 x 1 centimeter. Kom æbletern og revet gulerod op i skålen med citronsaft og fennikel. Rør salaten sammen, og drys med de grofthakkede hasselnødder.
- 1 ½ æble
- Trin 36 af 36
Anret kødboller og karrysovs ovenpå risene, og servér med gulerodssalat til. Velbekomme!
Oversigt
- Print
Beskrivelse
Klassikeren fra mormors køkken, som alle elsker. Og nu kan du lave den selv! Servér med en frisk og farverig gulerodssalat med smag af lakrids.
Du skal bruge
Ingredienser
Kødboller:
- 600 g. hakket grisekød
- 1 ½ tsk. salt
- 1 ½ knivspids peber
- 1 ½ løg
- 1 ½ æg
- 1 ½ dl. hvedemel
- 1 ½ dl. mælk
- 2 ¼ l. vand
- 1 ½ tsk. salt
Ris:
- 9 dl. vand
- ¾ tsk. salt
- 4 ½ dl. ris
Karrysovs:
- 2 ¼ løg
- 1 ½ gulerod
- 1 ½ squash
- 3 æbler
- 1 ½ tsk. smør
- 1 ½ tsk. karry
- 7 ½ dl. kogevand fra kødbollerne
- ¾ dåse kokosmælk
- ¾ tsk. salt
- 1 ½ knivspids peber
Gulerodssalat:
- ¾ citron (kun saften)
- 1 ½ fennikel
- 3 spsk. hasselnødder
- 4 ½ gulerod
- 1 ½ æble
Køkkenredskaber
- 1 teske
- 1 decilitermål
- 2 spiseskeer
- 1 stor skål
- 1 grydeske
- 1 lille skarp kniv
- 1 rivejern
- 1 kop
- 2 store gryder
- 1 lille gryde
- 2 grydelåg
- 1 tallerken
- 1 skærebræt
- 1 stor skarp kniv
- 1 tyndskræller
- 2 spatler
- 1 hulske
- 2 mellemstore skåle
- 1 citruspresser
- 1 lille stegepande
Sådan gør du
- Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
- Kødboller: Find alle ingredienserne frem.
- Tag en stor skål og en grydeske. Kom hakket kød, salt og peber i skålen, og rør det sammen med grydeskeen. Klik på metodevideoen og se, hvordan du rører en fars.
- Tag en lille skarp kniv og et rivejern. Pil løget, og riv det på den fine side af rivejernet. Kom revet løg op i skålen med hakket kød.
- Slå 2 æg ud i en kop, og pisk dem sammen med en gaffel. Hæld ¾ af det sammenpiskede æg op i skålen med hakket kød. Klik på videoen og se, hvordan du slår ægget ud og ser for skaller.
- Kom mel i skålen, og rør farsen sammen.
- Tilsæt mælk lidt ad gangen, indtil farsen er ensartet. Rør rundt imens.
- Tag en stor gryde. Kom vand og salt i gryden. Læg låg på gryden, og bring vandet i kog.
- Tag en spiseske og en tallerken. Form 24 kødboller af farsen mellem skeen og din ene hånd. Læg dem på tallerkenen. Vask hænder, når du har rørt ved råt kød.
- Læg forsigtigt kødbollerne ned i det kogende vand med skeen. Lad dem koge ved svag varme, indtil de kommer op til overfladen.
- Sluk for varmen, og lad kødbollerne ligge i vandet i gryden.
- Ris: Mål alle ingredienserne af.
- Tag en lille gryde. Kom vand og salt i gryden. Læg låg på gryden, og bring vandet i kog.
- Kom ris i gryden, når vandet koger. Læs på pakken, hvor længe risene skal koge. Kog risene. Lav karrysovsen, mens risene koger.
- Karrysovs: Find alle ingredienser frem.
- Tag et skærebræt og en stor skarp kniv. Pil løget, og skær det i tern.
- Skyl æble, gulerod og squash. Skræl gulerod og æble. Skær dem i tern på cirka 2 x 2 centimeter.
- Tag en stor gryde. Kom smør i gryden, og varm den op. Lad smørret smelte.
- Tag en spatel. Kom løg-ternene i gryden, og skru ned til middel varme. Svits løgene i cirka 3 minutter, til de er klare: De skal ikke bliver brune. Rør imens. Klik på metodevideoen og se, hvordan du svitser.
- Kom karry i gryden, og rør rundt.
- Kom gulerødder og æbler i gryden. Svits i 5 minutter, mens du rører rundt.
- Hæld kogevand fra kødbollerne i gryden, og bring grøntsagerne i kog. Kog grøntsagerne i cirka 10 minutter, til de er møre.
- Tag en hul-ske og en mellemstor skål. Tag halvdelen af grøntsagerne op af gryden med hul-skeen. Kom dem over i skålen.
- Hæld kokosmælk i gryden.
- Tag en stavblender. Stil gryden med grøntsager ned i håndvasken, og blend det hele sammen, til det er ensartet. Hvis sovsen bliver for tynd, kan du komme flere af de kogte grøntsager i, og blende igen. Klik på metodevideoen og se, hvordan du blender suppe eller sovs.
- Kom de kogte æbler og gulerødder, og de rå squashtern i sovsen som hele stykker, eller spis dem ved siden af.
- Smag din karrysovs til med salt og peber. Klik på metodevideoen og se, hvordan du måler en knivspids af.
- Tag en hul-ske. Læg forsigtigt kødbollerne ned i karrysovsen med hul-skeen.
- Stil gryden tilbage på komfuret, og varm retten op i cirka 5 minutter.
- Salat: Mål alle ingredienserne af.
- Tag en citruspresser og en mellemstor skål. Pres saften af citronen, og kom citronsaften op i skålen. Klik på metodevideoen og se, hvordan du presser saften af en citron.
- Tag et skærebræt og en lille skarp kniv. Skyl fennikel, og skær roden væk. Skær fenniklen i små tern på cirka ½ x ½ centimeter. Kom fennikel-ternene op i skålen med citronsaft. Klik på videoen og se, hvordan du ordner en fennikel.
- Tag en lille stegepande og en spatel. Kom hasselnødder på stegepanden, og rist dem i cirka 3 minutter, mens du rører rundt. Lad dem køle af, og hak hasselnødderne groft.
- Tag en tyndskræller og et rivejern. Skræl gulerødderne, og riv dem på den fine side af rivejernet.
- Skyl æblet, og skær det i tern på cirka 1 x 1 centimeter. Kom æbletern og revet gulerod op i skålen med citronsaft og fennikel. Rør salaten sammen, og drys med de grofthakkede hasselnødder.
- Anret kødboller og karrysovs ovenpå risene, og servér med gulerodssalat til. Velbekomme!
-