Boller i karry med ærter

Boller i karry med ærter

medium
  • Beskrivelse

      • Opskriften tager ca.: 1 time og 30 minutter

        Boller i karry er en rigtig klassiker! Denne lækre gule ret vil helt sikkert få dit mundvand til at løbe. Ærterne giver et lækkert farvepift til retten. Server den til dine venner eller din familie, så bliver du helt sikkert populær!
         

        Energi-indhold pr. portion
        • Energi: 2310 kJ / 550 kcal
        • Protein: 25 %
        • Kulhydrat: 46 %
        • Fedt: 29 %
        • Heraf mættet fedt 5,6 g.
    • Du skal bruge

    • Sådan gør du

      • Trin 1 af 27

        Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.

      • Trin 2 af 27

        Mål alle ingredienserne af.

        Ris:

        • 2 dl vand
        • ¼ tsk. groft salt
        • 1 dl ris

        Kødboller:

        • 200 g. hakket kalv og flæsk
        • 1 tsk. groft salt
        • 1 æg
        • ½ dl hvedemel
        • ½ knivspids peber
        • Ca. 1 dl mælk
        • ½ spsk. salt
        • 1 ½ l vand

        Karrysovs:

        • 1 stort løg
        • ½ æble
        • ½ spsk. olie
        • ½-1 spsk. karry
        • 2 ½ dl kogevand fra bollerne eller grøntsagsbouillon
        • 1 spsk. majsstivelse
        • 1 spsk. koldt vand
        • ½ tsk. groft salt
        • ½ knivspids friskkværnet peber
        • 200 g. fine grønne ærter
      • Trin 3 af 27

        Ris: Hæld vand og salt i en gryde, og bring vandet i kog. Klik på metodevideoen og se, hvordan du koger ris.

        • 2 dl vand
        • ¼ tsk. salt
      • Trin 4 af 27

        Hæld risene i gryden, og kog dem i cirka 12-15 minutter. Bemærk at fuldkornsris skal have længere kogetid. Se den præcise tid på rispakken.

        • 1 dl ris
      • Trin 5 af 27

        Rør risene løse med en gaffel. Læg låg på gryden, og lad risene trække i cirka 10 minutter.

      • Trin 6 af 27

        Kødboller: Kom kød og salt i en skål. Stil skålen i køkkenvasken eller læg en opvredet karklud under skålen, så den står fast. Rør kødet med en grydeske eller en håndmixer, til det bliver en sammenhængende masse. Det kaldes at røre kødet sejt. Klik på metodevideoen og se, hvordan du rører en fars.

        • 200 g. hakket kalv og flæsk
        • 1 tsk. salt
      • Trin 7 af 27

        Slå ægget ud i en kop. Fjern eventuelle skaller, og hæld ægget op i skålen med kødet.

        • 1 æg
      • Trin 8 af 27

        Tilsæt hvedemel og peber. Rør det sammen.

        • ½ dl hvedemel
        • ½ knivspids peber
      • Trin 9 af 27

        Tilsæt mælken til farsen lidt ad gangen. Rør rundt, til farsen er tilpas. Den må ikke være for flydende.

        • Ca. 1 dl mælk
      • Trin 10 af 27

        Kog kødbollerne: Kom 1 ½ liter vand i en gryde, og tilsæt saltet. Bring vandet i kog.

        • 1 ½ l vand
        • 1 spsk. salt
      • Trin 11 af 27

        Form 6 kødboller i hånden med en spiseske, og læg dem på en tallerken. Vask hænder, når du har rørt ved råt kød.

      • Trin 12 af 27

        Læg forsigtigt farsbollerne ned i det kogende vand med en ske, en ad gangen.

      • Trin 13 af 27

        Skru ned på svag varme. Vandet må ikke længere bulderkoge, når bollerne er kommet i.

      • Trin 14 af 27

        Lad kødbollerne koge i cirka 15 minutter. Kødbollerne er færdige, når de stiger op til overfladen.

      • Trin 15 af 27

        Sluk for kogepladen, og lad bollerne blive i kogevandet. Det holder dem varme.

      • Trin 16 af 27

        Karrysovs: Pil og hak løgene. Klik på metodevideoen og se, hvordan du hakker løg.

        • 1 stort løg
      • Trin 17 af 27

        Skræl æblet, og skær kernehus, stilk og blomst væk. Skær æblet ud i små tern.

        • ½ æble
      • Trin 18 af 27

        Hæld olie i en gryde, og varm olien op.

        • ½ spsk. olie
      • Trin 19 af 27

        Kom løgene i gryden, og skru ned på middel varme. Steg løgene i cirka 5 minutter. Rør hele tiden. De må ikke blive brune.

      • Trin 20 af 27

        Tilsæt karry, og rør det sammen med løgene.

        • ½-1 spsk. karry
      • Trin 21 af 27

        Tilsæt æbletern, og rør rundt.

      • Trin 22 af 27

        Kom kogevandet fra kødbollerne eller grøntsagsbouillon i gryden, og bring sovsen i kog.

        • 2½ dl kogevand fra bollerne eller grøntsagsbouillon
      • Trin 23 af 27

        Smag sovsen til med karry, salt og peber.

        • 1 spsk. karry
        • Ca. ½ tsk. groft salt
        • Ca. ½ knivspids friskkværnet peber
      • Trin 24 af 27

        Kom majsstivelse i en lille skål, og bland det med koldt vand. Rør det sammen. Der må ikke være klumper.

        • 1 spsk. majsstivelse
        • 1 spsk. koldt vand
      • Trin 25 af 27

        Pisk sovsen med et piskeris, mens du hælder jævningen i. Pisk kraftigt rundt i sovsen.

      • Trin 26 af 27

        Kog sovsen ved svag varme i cirka 3 minutter. Tilsæt ærterne, og sluk for varmen.

        • 200 g. fine grønne ærter
      • Trin 27 af 27

        Tag kødbollerne op af det varme kogevand med en hulske, og kom dem i den varme karrysovs. Server boller i karry med ris til. Velbekomme!

    • Oversigt

      • Print

        Beskrivelse

        Boller i karry er en rigtig klassiker! Denne lækre gule ret vil helt sikkert få dit mundvand til at løbe. Ærterne giver et lækkert farvepift til retten. Server den til dine venner eller din familie, så bliver du helt sikkert populær!
         

        Du skal bruge

          Ingredienser

          Ris:

          • 2 dl vand
          • ¼ tsk. groft salt
          • 1 dl ris

          Kødboller:

          • 200 g. hakket kalv og flæsk
          • 1 tsk. groft salt
          • 1 æg
          • ½ dl hvedemel
          • ½ knivspids peber
          • Ca. 1 dl mælk
          • ½ spsk. salt
          • 1 ½ l vand

          Karrysovs:

          • 1 stort løg
          • ½ æble
          • ½ spsk. olie
          • ½-1 spsk. karry
          • 2 ½ dl kogevand fra bollerne eller grøntsagsbouillon
          • 1 spsk. majsstivelse
          • 1 spsk. koldt vand
          • ½ tsk. groft salt
          • ½ knivspids friskkværnet peber
          • 200 g. fine grønne ærter

           

          Køkkenredskaber

          • 1 sæt måleskeer
          • 1 decilitermål
          • 1 køkkenvægt
          • 1 stor skål
          • 1 grydeske eller håndmixer
          • 1 kop
          • 2 mellem gryder
          • 1 lille gryde
          • 1 grydelåg
          • 1 gaffel
          • 1 spiseske
          • 1 tallerken
          • 1 skærebræt
          • 1 lille skarp kniv
          • 1 stor skarp kniv
          • 1 kartoffelskræller
          • 2 røreskeer
          • 2 teskeer
          • 1 lille skål
          • 1 piskeris
          • 1 hulske

          Sådan gør du

          1. Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.
          2. Mål alle ingredienserne af.
          3. Ris: Hæld vand og salt i en gryde, og bring vandet i kog. Klik på metodevideoen og se, hvordan du koger ris.
          4. Hæld risene i gryden, og kog dem i cirka 12-15 minutter. Bemærk at fuldkornsris skal have længere kogetid. Se den præcise tid på rispakken.
          5. Rør risene løse med en gaffel. Læg låg på gryden, og lad risene trække i cirka 10 minutter.
          6. Kødboller: Kom kød og salt i en skål. Stil skålen i køkkenvasken eller læg en opvredet karklud under skålen, så den står fast. Rør kødet med en grydeske eller en håndmixer, til det bliver en sammenhængende masse. Det kaldes at røre kødet sejt. Klik på metodevideoen og se, hvordan du rører en fars.
          7. Slå ægget ud i en kop. Fjern eventuelle skaller, og hæld ægget op i skålen med kødet.
          8. Tilsæt hvedemel og peber. Rør det sammen.
          9. Tilsæt mælken til farsen lidt ad gangen. Rør rundt, til farsen er tilpas. Den må ikke være for flydende.
          10. Kog kødbollerne: Kom 1 ½ liter vand i en gryde, og tilsæt saltet. Bring vandet i kog.
          11. Form 6 kødboller i hånden med en spiseske, og læg dem på en tallerken. Vask hænder, når du har rørt ved råt kød.
          12. Læg forsigtigt farsbollerne ned i det kogende vand med en ske, en ad gangen.
          13. Skru ned på svag varme. Vandet må ikke længere bulderkoge, når bollerne er kommet i.
          14. Lad kødbollerne koge i cirka 15 minutter. Kødbollerne er færdige, når de stiger op til overfladen.
          15. Sluk for kogepladen, og lad bollerne blive i kogevandet. Det holder dem varme.
          16. Karrysovs: Pil og hak løgene. Klik på metodevideoen og se, hvordan du hakker løg.
          17. Skræl æblet, og skær kernehus, stilk og blomst væk. Skær æblet ud i små tern.
          18. Hæld olie i en gryde, og varm olien op.
          19. Kom løgene i gryden, og skru ned på middel varme. Steg løgene i cirka 5 minutter. Rør hele tiden. De må ikke blive brune.
          20. Tilsæt karry, og rør det sammen med løgene.
          21. Tilsæt æbletern, og rør rundt.
          22. Kom kogevandet fra kødbollerne eller grøntsagsbouillon i gryden, og bring sovsen i kog.
          23. Smag sovsen til med karry, salt og peber.
          24. Kom majsstivelse i en lille skål, og bland det med koldt vand. Rør det sammen. Der må ikke være klumper.
          25. Pisk sovsen med et piskeris, mens du hælder jævningen i. Pisk kraftigt rundt i sovsen.
          26. Kog sovsen ved svag varme i cirka 3 minutter. Tilsæt ærterne, og sluk for varmen.
          27. Tag kødbollerne op af det varme kogevand med en hulske, og kom dem i den varme karrysovs. Server boller i karry med ris til. Velbekomme!
      • Beskrivelse

          • Opskriften tager ca.: 1 time og 30 minutter

            Boller i karry er en rigtig klassiker! Denne lækre gule ret vil helt sikkert få dit mundvand til at løbe. Ærterne giver et lækkert farvepift til retten. Server den til dine venner eller din familie, så bliver du helt sikkert populær!

             

            Energi-indhold pr. portion
            • Energi: 2310 kJ / 550 kcal
            • Protein: 25 %
            • Kulhydrat: 46 %
            • Fedt: 29 %
            • Heraf mættet fedt 5,6 g.
        • Du skal bruge

        • Sådan gør du

          • Trin 1 af 27

            Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.

          • Trin 2 af 27

            Mål alle ingredienserne af.

            Ris:

            • 4 dl vand
            • ½ tsk. groft salt
            • 2 dl ris

            Kødboller:

            • 400 g. hakket kalv og flæsk
            • 2 tsk. groft salt
            • 1 æg
            • 1 dl hvedemel
            • 1 knivspids peber
            • Ca. 2 dl mælk
            • 2 spsk. salt
            • 3 l vand

            Karrysovs:

            • 2 store løg
            • 1 æble
            • 1 spsk. olie
            • 1-2 spsk. karry
            • ½ l kogevand fra bollerne eller grøntsagsbouillon
            • 2 spsk. majsstivelse
            • 2 spsk. koldt vand
            • 1 tsk. groft salt
            • 1 knivspids friskkværnet peber
            • 400 g. fine grønne ærter
          • Trin 3 af 27

            Ris: Hæld vand og salt i en gryde, og bring vandet i kog. Klik på metodevideoen og se, hvordan du koger ris.

            • 4 dl vand
            • ½ tsk. salt
          • Trin 4 af 27

            Hæld risene i gryden, og kog dem i cirka 12-15 minutter. Bemærk at fuldkornsris skal have længere kogetid. Se den præcise tid på rispakken.

            • 2 dl ris
          • Trin 5 af 27

            Rør risene løse med en gaffel. Læg låg på gryden, og lad risene trække i cirka 10 minutter.

          • Trin 6 af 27

            Kødboller: Kom kød og salt i en skål. Stil skålen i køkkenvasken eller læg en opvredet karklud under skålen, så den står fast. Rør kødet med en grydeske eller en håndmixer, til det bliver en sammenhængende masse. Det kaldes at røre kødet sejt. Klik på metodevideoen og se, hvordan du rører en fars.

            • 400 g. hakket kalv og flæsk
            • 2 tsk. groft salt
          • Trin 7 af 27

            Slå ægget ud i en kop. Fjern eventuelle skaller, og hæld ægget op i skålen med kødet.

            • 1 æg
          • Trin 8 af 27

            Tilsæt hvedemel og peber. Rør det sammen.

            • 1 dl hvedemel
            • 1 knivspids friskkværnet peber
          • Trin 9 af 27

            Tilsæt mælken til farsen lidt ad gangen. Rør rundt, til farsen er tilpas. Den må ikke være for flydende.

            • Ca. 2 dl mælk
          • Trin 10 af 27

            Kog kødbollerne: Kom 3 liter vand i en gryde, og tilsæt saltet. Bring vandet i kog.

            • 3 l vand
            • 2 spsk. salt
          • Trin 11 af 27

            Form 12 kødboller i hånden med en spiseske, og læg dem på en tallerken. Vask hænder, når du har rørt ved råt kød.

          • Trin 12 af 27

            Når vandet koger, lægger du forsigtigt farsbollerne ned i det kogende vand, en ad gangen. Brug en ske og pas på du ikke brænder dig!

          • Trin 13 af 27

            Skru ned på svag varme. Vandet må ikke længere bulderkoge, når bollerne er kommet i.

          • Trin 14 af 27

            Lad kødbollerne koge i cirka 15 minutter. Kødbollerne er færdige, når de stiger op til overfladen.

          • Trin 15 af 27

            Sluk for kogepladen, og lad bollerne blive i kogevandet. Det holder dem varme.

          • Trin 16 af 27

            Karrysovs: Pil og hak løgene. Klik på metodevideoen og se, hvordan du hakker løg.

            • 2 store løg
          • Trin 17 af 27

            Skræl æblet, og skær kernehus, stilk og blomst væk. Skær æblet ud i små tern.

            • 1 æble
          • Trin 18 af 27

            Hæld olie i en gryde, og varm olien op.

            • 1 spsk. olie
          • Trin 19 af 27

            Kom løgene i gryden, og skru ned på middel varme. Steg løgene i cirka 5 minutter. Rør hele tiden. De må ikke blive brune.

          • Trin 20 af 27

            Tilsæt karry, og rør det sammen med løgene.

            • 1-2 spsk. karry
          • Trin 21 af 27

            Tilsæt æbletern, og rør rundt.

          • Trin 22 af 27

            Kom kogevandet fra kødbollerne eller grøntsagsbouillon i gryden, og bring sovsen i kog.

            • ½ l kogevand fra bollerne eller grøntsagsbouillon
          • Trin 23 af 27

            Smag sovsen til med karry, salt og peber.

            • 1-2 spsk. karry
            • Ca. 1 tsk. groft salt
            • Ca. 1 knivspids friskkværnet peber
          • Trin 24 af 27

            Kom majsstivelse i en lille skål, og bland det med koldt vand. Rør det sammen. Der må ikke være klumper.

            • 2 spsk. majsstivelse
            • 2 spsk. koldt vand
          • Trin 25 af 27

            Pisk i sovsen med et piskeris, mens du hælder jævningen i. Pisk kraftigt rundt i sovsen.

          • Trin 26 af 27

            Kog sovsen ved svag varme i cirka 3 minutter. Tilsæt ærterne, og sluk for varmen.

            • 400 g. fine grønne ærter
          • Trin 27 af 27

            Tag kødbollerne op af det varme kogevand med en hulske, og kom dem i den varme karrysovs. Server boller i karry med ris til. Velbekomme!

        • Oversigt

          • Print

            Beskrivelse

            Boller i karry er en rigtig klassiker! Denne lækre gule ret vil helt sikkert få dit mundvand til at løbe. Ærterne giver et lækkert farvepift til retten. Server den til dine venner eller din familie, så bliver du helt sikkert populær!

             

            Du skal bruge

              Ingredienser

              Ris:

              • 4 dl vand
              • ½ tsk. groft salt
              • 2 dl ris

              Kødboller:

              • 400 g. hakket kalv og flæsk
              • 2 tsk. groft salt
              • 1 æg
              • 1 dl hvedemel
              • 1 knivspids peber
              • Ca. 2 dl mælk
              • 2 spsk. salt
              • 3 l vand

              Karrysovs:

              • 2 store løg
              • 1 æble
              • 1 spsk. olie
              • 1-2 spsk. karry
              • ½ l kogevand fra bollerne eller grøntsagsbouillon
              • 2 spsk. majsstivelse
              • 2 spsk. koldt vand
              • 1 tsk. groft salt
              • 1 knivspids friskkværnet peber
              • 400 g. fine grønne ærter

               

              Køkkenredskaber

              • 1 sæt måleskeer
              • 1 decilitermål
              • 1 køkkenvægt
              • 1 stor skål
              • 1 grydeske eller håndmixer
              • 1 kop
              • 2 mellem gryder
              • 1 lille gryde
              • 1 grydelåg
              • 1 gaffel
              • 1 spiseske
              • 1 tallerken
              • 1 skærebræt
              • 1 lille skarp kniv
              • 1 stor skarp kniv
              • 1 kartoffelskræller
              • 2 røreskeer
              • 2 teskeer
              • 1 lille skål
              • 1 piskeris
              • 1 hulske

              Sådan gør du

              1. Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.
              2. Mål alle ingredienserne af.
              3. Ris: Hæld vand og salt i en gryde, og bring vandet i kog. Klik på metodevideoen og se, hvordan du koger ris.
              4. Hæld risene i gryden, og kog dem i cirka 12-15 minutter. Bemærk at fuldkornsris skal have længere kogetid. Se den præcise tid på rispakken.
              5. Rør risene løse med en gaffel. Læg låg på gryden, og lad risene trække i cirka 10 minutter.
              6. Kødboller: Kom kød og salt i en skål. Stil skålen i køkkenvasken eller læg en opvredet karklud under skålen, så den står fast. Rør kødet med en grydeske eller en håndmixer, til det bliver en sammenhængende masse. Det kaldes at røre kødet sejt. Klik på metodevideoen og se, hvordan du rører en fars.
              7. Slå ægget ud i en kop. Fjern eventuelle skaller, og hæld ægget op i skålen med kødet.
              8. Tilsæt hvedemel og peber. Rør det sammen.
              9. Tilsæt mælken til farsen lidt ad gangen. Rør rundt, til farsen er tilpas. Den må ikke være for flydende.
              10. Kog kødbollerne: Kom 3 liter vand i en gryde, og tilsæt saltet. Bring vandet i kog.
              11. Form 12 kødboller i hånden med en spiseske, og læg dem på en tallerken. Vask hænder, når du har rørt ved råt kød.
              12. Når vandet koger, lægger du forsigtigt farsbollerne ned i det kogende vand, en ad gangen. Brug en ske og pas på du ikke brænder dig!
              13. Skru ned på svag varme. Vandet må ikke længere bulderkoge, når bollerne er kommet i.
              14. Lad kødbollerne koge i cirka 15 minutter. Kødbollerne er færdige, når de stiger op til overfladen.
              15. Sluk for kogepladen, og lad bollerne blive i kogevandet. Det holder dem varme.
              16. Karrysovs: Pil og hak løgene. Klik på metodevideoen og se, hvordan du hakker løg.
              17. Skræl æblet, og skær kernehus, stilk og blomst væk. Skær æblet ud i små tern.
              18. Hæld olie i en gryde, og varm olien op.
              19. Kom løgene i gryden, og skru ned på middel varme. Steg løgene i cirka 5 minutter. Rør hele tiden. De må ikke blive brune.
              20. Tilsæt karry, og rør det sammen med løgene.
              21. Tilsæt æbletern, og rør rundt.
              22. Kom kogevandet fra kødbollerne eller grøntsagsbouillon i gryden, og bring sovsen i kog.
              23. Smag sovsen til med karry, salt og peber.
              24. Kom majsstivelse i en lille skål, og bland det med koldt vand. Rør det sammen. Der må ikke være klumper.
              25. Pisk i sovsen med et piskeris, mens du hælder jævningen i. Pisk kraftigt rundt i sovsen.
              26. Kog sovsen ved svag varme i cirka 3 minutter. Tilsæt ærterne, og sluk for varmen.
              27. Tag kødbollerne op af det varme kogevand med en hulske, og kom dem i den varme karrysovs. Server boller i karry med ris til. Velbekomme!
          • Beskrivelse

              • Opskriften tager ca.: 1 time og 30 minutter

                Boller i karry er en rigtig klassiker! Denne lækre gule ret vil helt sikkert få dit mundvand til at løbe. Ærterne giver et lækkert farvepift til retten. Server den til dine venner eller din familie, så bliver du helt sikkert populær!
                 

                Energi-indhold pr. portion
                • Energi: 2310 kJ / 550 kcal
                • Protein: 25 %
                • Kulhydrat: 46 %
                • Fedt: 29 %
                • Heraf mættet fedt 5,6 g.
            • Du skal bruge

            • Sådan gør du

              • Trin 1 af 27

                Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.

              • Trin 2 af 27

                Mål alle ingredienserne af.

                Ris:

                • 6 dl vand
                • ¾ tsk. groft salt
                • 3 dl ris

                Kødboller:

                • 600 g. hakket kalv og flæsk
                • 3 tsk. salt
                • 2 æg
                • 1 ½ dl hvedemel
                • 1 ½ knivspids peber
                • Ca. 3 dl mælk
                • 3 spsk. salt
                • 4 ½ l vand

                Karrysovs:

                • 3 store løg
                • 1 ½ æble
                • 1 ½ spsk. olie
                • 2-3 spsk. karry
                • 7 ½ dl kogevand fra bollerne eller grøntsagsbouillon
                • 3 spsk. majsstivelse
                • 3 spsk. koldt vand
                • 1 ½ tsk. groft salt
                • 1 ½ knivspids peber
                • 600 g. fine grønne ærter
              • Trin 3 af 27

                Ris: Hæld vand og salt i en gryde, og bring vandet i kog. Klik på metodevideoen og se, hvordan du koger ris.

                • 6 dl vand
                • 3/4 tsk. salt
              • Trin 4 af 27

                Hæld risene i gryden, og kog dem i cirka 12-15 minutter. Bemærk at fuldkornsris skal have længere kogetid. Se den præcise tid på rispakken.

                • 3 dl ris
              • Trin 5 af 27

                Rør risene løse med en gaffel. Læg låg på gryden, og lad risene trække i cirka 10 minutter.

              • Trin 6 af 27

                Kødboller: Kom kød og salt i en skål. Stil skålen i køkkenvasken eller læg en opvredet karklud under skålen, så den står fast. Rør kødet med en grydeske eller en håndmixer, til det bliver en sammenhængende masse. Det kaldes at røre kødet sejt. Klik på metodevideoen og se, hvordan du rører en fars.

                • 600 g. hakket kalv og flæsk
                • 3 tsk. groft 
              • Trin 7 af 27

                Slå ægget ud i en kop. Fjern eventuelle skaller, og hæld ægget op i skålen med kødet.

                • 2 æg
              • Trin 8 af 27

                Tilsæt hvedemel og peber. Rør det sammen.

                • 1 ½ dl hvedemel
                • 1 ½ knivspids peber
              • Trin 9 af 27

                Tilsæt mælken til farsen lidt ad gangen. Rør rundt, til farsen er tilpas. Den må ikke være for flydende.

                • Ca. 3 dl mælk
              • Trin 10 af 27

                Kog kødbollerne: Kom 4 ½ liter vand i en gryde, og tilsæt saltet. Bring vandet i kog.

                • 4 ½ l vand
                • 3 spsk. salt
              • Trin 11 af 27

                Form 18 kødboller i hånden med en spiseske, og læg dem på en tallerken. Vask hænder, når du har rørt ved råt kød.

              • Trin 12 af 27

                Læg forsigtigt farsbollerne ned i det kogende vand med en ske, en ad gangen.

              • Trin 13 af 27

                Skru ned på svag varme. Vandet må ikke længere bulderkoge, når bollerne er kommet i.

              • Trin 14 af 27

                Lad kødbollerne koge i cirka 15 minutter. Kødbollerne er færdige, når de stiger op til overfladen.

              • Trin 15 af 27

                Sluk for kogepladen, og lad bollerne blive i kogevandet. Det holder dem varme.

              • Trin 16 af 27

                Karrysovs: Pil og hak løgene. Klik på metodevideoen og se, hvordan du hakker løg.

                • 3 store løg
              • Trin 17 af 27

                Skræl æblet, og skær kernehus, stilk og blomst væk. Skær æblet ud i små tern.

                • 1½ æble
              • Trin 18 af 27

                Hæld olie i en gryde, og varm olien op.

                • 1½ spsk. olie
              • Trin 19 af 27

                Kom løgene i gryden, og skru ned på middel varme. Steg løgene i cirka 5 minutter. Rør hele tiden. De må ikke blive brune.

              • Trin 20 af 27

                Tilsæt karry, og rør det sammen med løgene.

                • 2-3 spsk. karry
              • Trin 21 af 27

                Tilsæt æbletern, og rør rundt.

              • Trin 22 af 27

                Kom kogevandet fra kødbollerne eller grøntsagsbouillon i gryden, og bring sovsen i kog.

                • 7½ dl kogevand fra bollerne eller grøntsagsbouillon
              • Trin 23 af 27

                Smag sovsen til med karry, salt og peber.

                • 2- 3 spsk. karry
                • Ca. 1 ½ tsk. groft salt
                • Ca. 1 ½ knivspids friskkværnet peber
              • Trin 24 af 27

                Kom majsstivelse i en lille skål, og bland det med koldt vand. Rør det sammen. Der må ikke være klumper.

                • 3 spsk. majsstivelse
                • 3 spsk. koldt vand
              • Trin 25 af 27

                Pisk i sovsen med et piskeris, mens du hælder jævningen i. Pisk kraftigt rundt i sovsen.

              • Trin 26 af 27

                Kog sovsen ved svag varme i cirka 3 minutter. Tilsæt ærterne, og sluk for varmen.

                • 600 g. fine grønne ærter
              • Trin 27 af 27

                Tag kødbollerne op af det varme kogevand med en hulske, og kom dem i den varme karrysovs. Server boller i karry med ris til. Velbekomme!

            • Oversigt

              • Print

                Beskrivelse

                Boller i karry er en rigtig klassiker! Denne lækre gule ret vil helt sikkert få dit mundvand til at løbe. Ærterne giver et lækkert farvepift til retten. Server den til dine venner eller din familie, så bliver du helt sikkert populær!
                 

                Du skal bruge

                  Ingredienser

                  Ris:

                  • 6 dl vand
                  • ¾ tsk. groft salt
                  • 3 dl ris

                  Kødboller:

                  • 600 g. hakket kalv og flæsk
                  • 3 tsk. salt
                  • 2 æg
                  • 1 ½ dl hvedemel
                  • 1 ½ knivspids peber
                  • Ca. 3 dl mælk
                  • 3 spsk. salt
                  • 4 ½ l vand

                  Karrysovs:

                  • 3 store løg
                  • 1 ½ æble
                  • 1 ½ spsk. olie
                  • 2-3 spsk. karry
                  • 7 ½ dl kogevand fra bollerne eller grøntsagsbouillon
                  • 3 spsk. majsstivelse
                  • 3 spsk. koldt vand
                  • 1 ½ tsk. groft salt
                  • 1 ½ knivspids peber
                  • 600 g. fine grønne ærter

                   

                  Køkkenredskaber

                  • 1 sæt måleskeer
                  • 1 decilitermål
                  • 1 køkkenvægt
                  • 1 stor skål
                  • 1 grydeske eller håndmixer
                  • 1 kop
                  • 2 mellem gryder
                  • 1 lille gryde
                  • 1 grydelåg
                  • 1 gaffel
                  • 1 spiseske
                  • 1 tallerken
                  • 1 skærebræt
                  • 1 lille skarp kniv
                  • 1 stor skarp kniv
                  • 1 kartoffelskræller
                  • 2 røreskeer
                  • 2 teskeer
                  • 1 lille skål
                  • 1 piskeris
                  • 1 hulske

                  Sådan gør du

                  1. Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.
                  2. Mål alle ingredienserne af.
                  3. Ris: Hæld vand og salt i en gryde, og bring vandet i kog. Klik på metodevideoen og se, hvordan du koger ris.
                  4. Hæld risene i gryden, og kog dem i cirka 12-15 minutter. Bemærk at fuldkornsris skal have længere kogetid. Se den præcise tid på rispakken.
                  5. Rør risene løse med en gaffel. Læg låg på gryden, og lad risene trække i cirka 10 minutter.
                  6. Kødboller: Kom kød og salt i en skål. Stil skålen i køkkenvasken eller læg en opvredet karklud under skålen, så den står fast. Rør kødet med en grydeske eller en håndmixer, til det bliver en sammenhængende masse. Det kaldes at røre kødet sejt. Klik på metodevideoen og se, hvordan du rører en fars.
                  7. Slå ægget ud i en kop. Fjern eventuelle skaller, og hæld ægget op i skålen med kødet.
                  8. Tilsæt hvedemel og peber. Rør det sammen.
                  9. Tilsæt mælken til farsen lidt ad gangen. Rør rundt, til farsen er tilpas. Den må ikke være for flydende.
                  10. Kog kødbollerne: Kom 4 ½ liter vand i en gryde, og tilsæt saltet. Bring vandet i kog.
                  11. Form 18 kødboller i hånden med en spiseske, og læg dem på en tallerken. Vask hænder, når du har rørt ved råt kød.
                  12. Læg forsigtigt farsbollerne ned i det kogende vand med en ske, en ad gangen.
                  13. Skru ned på svag varme. Vandet må ikke længere bulderkoge, når bollerne er kommet i.
                  14. Lad kødbollerne koge i cirka 15 minutter. Kødbollerne er færdige, når de stiger op til overfladen.
                  15. Sluk for kogepladen, og lad bollerne blive i kogevandet. Det holder dem varme.
                  16. Karrysovs: Pil og hak løgene. Klik på metodevideoen og se, hvordan du hakker løg.
                  17. Skræl æblet, og skær kernehus, stilk og blomst væk. Skær æblet ud i små tern.
                  18. Hæld olie i en gryde, og varm olien op.
                  19. Kom løgene i gryden, og skru ned på middel varme. Steg løgene i cirka 5 minutter. Rør hele tiden. De må ikke blive brune.
                  20. Tilsæt karry, og rør det sammen med løgene.
                  21. Tilsæt æbletern, og rør rundt.
                  22. Kom kogevandet fra kødbollerne eller grøntsagsbouillon i gryden, og bring sovsen i kog.
                  23. Smag sovsen til med karry, salt og peber.
                  24. Kom majsstivelse i en lille skål, og bland det med koldt vand. Rør det sammen. Der må ikke være klumper.
                  25. Pisk i sovsen med et piskeris, mens du hælder jævningen i. Pisk kraftigt rundt i sovsen.
                  26. Kog sovsen ved svag varme i cirka 3 minutter. Tilsæt ærterne, og sluk for varmen.
                  27. Tag kødbollerne op af det varme kogevand med en hulske, og kom dem i den varme karrysovs. Server boller i karry med ris til. Velbekomme!