Boller i karry med ærter
mediumBeskrivelse
- Opskriften tager ca.: 1 time og 30 minutter
Boller i karry er en rigtig klassiker! Denne lækre gule ret vil helt sikkert få dit mundvand til at løbe. Ærterne giver et lækkert farvepift til retten. Server den til dine venner eller din familie, så bliver du helt sikkert populær!
Energi-indhold pr. portion- Energi: 2310 kJ / 550 kcal
- Protein: 25 %
- Kulhydrat: 46 %
- Fedt: 29 %
- Heraf mættet fedt 5,6 g.
Du skal bruge
- Trin 1 af 2
Ingredienser:
Ris:
- 2 dl vand
- ¼ tsk. groft salt
- 1 dl ris
Kødboller:
- 200 g. hakket kalv og flæsk
- 1 tsk. groft salt
- 1 æg
- ½ dl hvedemel
- ½ knivspids peber
- Ca. 1 dl mælk
- ½ spsk. salt
- 1 ½ l vand
Karrysovs
- 1 stort løg
- ½ æble
- ½ spsk. olie
- ½ - 1 spsk. karry
- 2 ½ dl kogevand fra bollerne eller grøntsagsbouillon
- 1 spsk. majsstivelse
- 1 spsk. koldt vand
- ½ tsk. groft salt
- ½ knivspids friskkværnet peber
- 200 g. fine grønne ærter
- Trin 2 af 2
Køkkenredskaber:
- 1 sæt måleskeer
- 1 decilitermål
- 1 køkkenvægt
- 1 stor skål
- 1 grydeske eller håndmixer
- 1 kop
- 2 mellem gryder
- 1 lille gryde
- 1 grydelåg
- 1 gaffel
- 1 spiseske
- 1 tallerken
- 1 skærebræt
- 1 lille skarp kniv
- 1 stor skarp kniv
- 1 kartoffelskræller
- 2 røreskeer
- 2 teskeer
- 1 lille skål
- 1 piskeris
- 1 hulske
Sådan gør du
- Trin 1 af 27
Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.
- Trin 2 af 27
Mål alle ingredienserne af.
Ris:
- 2 dl vand
- ¼ tsk. groft salt
- 1 dl ris
Kødboller:
- 200 g. hakket kalv og flæsk
- 1 tsk. groft salt
- 1 æg
- ½ dl hvedemel
- ½ knivspids peber
- Ca. 1 dl mælk
- ½ spsk. salt
- 1 ½ l vand
Karrysovs:
- 1 stort løg
- ½ æble
- ½ spsk. olie
- ½-1 spsk. karry
- 2 ½ dl kogevand fra bollerne eller grøntsagsbouillon
- 1 spsk. majsstivelse
- 1 spsk. koldt vand
- ½ tsk. groft salt
- ½ knivspids friskkværnet peber
- 200 g. fine grønne ærter
- Trin 3 af 27
Ris: Hæld vand og salt i en gryde, og bring vandet i kog. Klik på metodevideoen og se, hvordan du koger ris.
- 2 dl vand
- ¼ tsk. salt
- Trin 4 af 27
Hæld risene i gryden, og kog dem i cirka 12-15 minutter. Bemærk at fuldkornsris skal have længere kogetid. Se den præcise tid på rispakken.
- 1 dl ris
- Trin 5 af 27
Rør risene løse med en gaffel. Læg låg på gryden, og lad risene trække i cirka 10 minutter.
- Trin 6 af 27
Kødboller: Kom kød og salt i en skål. Stil skålen i køkkenvasken eller læg en opvredet karklud under skålen, så den står fast. Rør kødet med en grydeske eller en håndmixer, til det bliver en sammenhængende masse. Det kaldes at røre kødet sejt. Klik på metodevideoen og se, hvordan du rører en fars.
- 200 g. hakket kalv og flæsk
- 1 tsk. salt
- Trin 7 af 27
Slå ægget ud i en kop. Fjern eventuelle skaller, og hæld ægget op i skålen med kødet. Klik på videoen og se, hvordan du slår ægget ud og ser for skaller.
- 1 æg
- Trin 8 af 27
Tilsæt hvedemel og peber. Rør det sammen.
- ½ dl hvedemel
- ½ knivspids peber
- Trin 9 af 27
Tilsæt mælken til farsen lidt ad gangen. Rør rundt, til farsen er tilpas. Den må ikke være for flydende.
- Ca. 1 dl mælk
- Trin 10 af 27
Kog kødbollerne: Kom 1 ½ liter vand i en gryde, og tilsæt saltet. Bring vandet i kog.
- 1 ½ l vand
- 1 spsk. salt
- Trin 11 af 27
Form 6 kødboller i hånden med en spiseske, og læg dem på en tallerken. Vask hænder, når du har rørt ved råt kød.
- Trin 12 af 27
Læg forsigtigt farsbollerne ned i det kogende vand med en ske, en ad gangen.
- Trin 13 af 27
Skru ned på svag varme. Vandet må ikke længere bulderkoge, når bollerne er kommet i.
- Trin 14 af 27
Lad kødbollerne koge i cirka 15 minutter. Kødbollerne er færdige, når de stiger op til overfladen.
- Trin 15 af 27
Sluk for kogepladen, og lad bollerne blive i kogevandet. Det holder dem varme.
- Trin 16 af 27
Karrysovs: Pil og hak løgene. Klik på metodevideoen og se, hvordan du hakker løg.
- 1 stort løg
- Trin 17 af 27
Skræl æblet, og skær kernehus, stilk og blomst væk. Skær æblet ud i små tern.
- ½ æble
- Trin 18 af 27
Hæld olie i en gryde, og varm olien op.
- ½ spsk. olie
- Trin 19 af 27
Kom løgene i gryden, og skru ned på middel varme. Steg løgene i cirka 5 minutter. Rør hele tiden. De må ikke blive brune.
- Trin 20 af 27
Tilsæt karry, og rør det sammen med løgene.
- ½-1 spsk. karry
- Trin 21 af 27
Tilsæt æbletern, og rør rundt.
- Trin 22 af 27
Kom kogevandet fra kødbollerne eller grøntsagsbouillon i gryden, og bring sovsen i kog.
- 2½ dl kogevand fra bollerne eller grøntsagsbouillon
- Trin 23 af 27
Smag sovsen til med karry, salt og peber.
- 1 spsk. karry
- Ca. ½ tsk. groft salt
- Ca. ½ knivspids friskkværnet peber
- Trin 24 af 27
Kom majsstivelse i en lille skål, og bland det med koldt vand. Rør det sammen. Der må ikke være klumper.
- 1 spsk. majsstivelse
- 1 spsk. koldt vand
- Trin 25 af 27
Pisk sovsen med et piskeris, mens du hælder jævningen i. Pisk kraftigt rundt i sovsen.
- Trin 26 af 27
Kog sovsen ved svag varme i cirka 3 minutter. Tilsæt ærterne, og sluk for varmen.
- 200 g. fine grønne ærter
- Trin 27 af 27
Tag kødbollerne op af det varme kogevand med en hulske, og kom dem i den varme karrysovs. Server boller i karry med ris til. Velbekomme!
Oversigt
- Print
Beskrivelse
Boller i karry er en rigtig klassiker! Denne lækre gule ret vil helt sikkert få dit mundvand til at løbe. Ærterne giver et lækkert farvepift til retten. Server den til dine venner eller din familie, så bliver du helt sikkert populær!
Du skal bruge
Ingredienser
Ris:
- 2 dl vand
- ¼ tsk. groft salt
- 1 dl ris
Kødboller:
- 200 g. hakket kalv og flæsk
- 1 tsk. groft salt
- 1 æg
- ½ dl hvedemel
- ½ knivspids peber
- Ca. 1 dl mælk
- ½ spsk. salt
- 1 ½ l vand
Karrysovs:
- 1 stort løg
- ½ æble
- ½ spsk. olie
- ½-1 spsk. karry
- 2 ½ dl kogevand fra bollerne eller grøntsagsbouillon
- 1 spsk. majsstivelse
- 1 spsk. koldt vand
- ½ tsk. groft salt
- ½ knivspids friskkværnet peber
- 200 g. fine grønne ærter
Køkkenredskaber
- 1 sæt måleskeer
- 1 decilitermål
- 1 køkkenvægt
- 1 stor skål
- 1 grydeske eller håndmixer
- 1 kop
- 2 mellem gryder
- 1 lille gryde
- 1 grydelåg
- 1 gaffel
- 1 spiseske
- 1 tallerken
- 1 skærebræt
- 1 lille skarp kniv
- 1 stor skarp kniv
- 1 kartoffelskræller
- 2 røreskeer
- 2 teskeer
- 1 lille skål
- 1 piskeris
- 1 hulske
Sådan gør du
- Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.
- Mål alle ingredienserne af.
- Ris: Hæld vand og salt i en gryde, og bring vandet i kog. Klik på metodevideoen og se, hvordan du koger ris.
- Hæld risene i gryden, og kog dem i cirka 12-15 minutter. Bemærk at fuldkornsris skal have længere kogetid. Se den præcise tid på rispakken.
- Rør risene løse med en gaffel. Læg låg på gryden, og lad risene trække i cirka 10 minutter.
- Kødboller: Kom kød og salt i en skål. Stil skålen i køkkenvasken eller læg en opvredet karklud under skålen, så den står fast. Rør kødet med en grydeske eller en håndmixer, til det bliver en sammenhængende masse. Det kaldes at røre kødet sejt. Klik på metodevideoen og se, hvordan du rører en fars.
- Slå ægget ud i en kop. Fjern eventuelle skaller, og hæld ægget op i skålen med kødet. Klik på videoen og se, hvordan du slår ægget ud og ser for skaller.
- Tilsæt hvedemel og peber. Rør det sammen.
- Tilsæt mælken til farsen lidt ad gangen. Rør rundt, til farsen er tilpas. Den må ikke være for flydende.
- Kog kødbollerne: Kom 1 ½ liter vand i en gryde, og tilsæt saltet. Bring vandet i kog.
- Form 6 kødboller i hånden med en spiseske, og læg dem på en tallerken. Vask hænder, når du har rørt ved råt kød.
- Læg forsigtigt farsbollerne ned i det kogende vand med en ske, en ad gangen.
- Skru ned på svag varme. Vandet må ikke længere bulderkoge, når bollerne er kommet i.
- Lad kødbollerne koge i cirka 15 minutter. Kødbollerne er færdige, når de stiger op til overfladen.
- Sluk for kogepladen, og lad bollerne blive i kogevandet. Det holder dem varme.
- Karrysovs: Pil og hak løgene. Klik på metodevideoen og se, hvordan du hakker løg.
- Skræl æblet, og skær kernehus, stilk og blomst væk. Skær æblet ud i små tern.
- Hæld olie i en gryde, og varm olien op.
- Kom løgene i gryden, og skru ned på middel varme. Steg løgene i cirka 5 minutter. Rør hele tiden. De må ikke blive brune.
- Tilsæt karry, og rør det sammen med løgene.
- Tilsæt æbletern, og rør rundt.
- Kom kogevandet fra kødbollerne eller grøntsagsbouillon i gryden, og bring sovsen i kog.
- Smag sovsen til med karry, salt og peber.
- Kom majsstivelse i en lille skål, og bland det med koldt vand. Rør det sammen. Der må ikke være klumper.
- Pisk sovsen med et piskeris, mens du hælder jævningen i. Pisk kraftigt rundt i sovsen.
- Kog sovsen ved svag varme i cirka 3 minutter. Tilsæt ærterne, og sluk for varmen.
- Tag kødbollerne op af det varme kogevand med en hulske, og kom dem i den varme karrysovs. Server boller i karry med ris til. Velbekomme!
-
Beskrivelse
- Opskriften tager ca.: 1 time og 30 minutter
Boller i karry er en rigtig klassiker! Denne lækre gule ret vil helt sikkert få dit mundvand til at løbe. Ærterne giver et lækkert farvepift til retten. Server den til dine venner eller din familie, så bliver du helt sikkert populær!
Energi-indhold pr. portion- Energi: 2310 kJ / 550 kcal
- Protein: 25 %
- Kulhydrat: 46 %
- Fedt: 29 %
- Heraf mættet fedt 5,6 g.
Du skal bruge
- Trin 1 af 2
Ingredienser:
Ris:
- 4 dl vand
- ½ tsk. groft salt
- 2 dl ris
Kødboller:
- 400 g. hakket kalv og flæsk
- 2 tsk. groft salt
- 1 æg
- 1 dl hvedemel
- 1 knivspids peber
- Ca. 2 dl mælk
- 2 spsk. salt
- 3 l vand
Karrysovs:
- 2 store løg
- 1 æble
- 1 spsk. olie
- 1-2 spsk. karry
- ½ l kogevand fra bollerne eller grøntsagsbouillon
- 2 spsk. majsstivelse
- 2 spsk. koldt vand
- 1 tsk. groft salt
- 1 knivspids friskkværnet peber
- 400 g. fine grønne ærter
- Trin 2 af 2
Køkkenredskaber:
- 1 sæt måleskeer
- 1 decilitermål
- 1 køkkenvægt
- 1 stor skål
- 1 grydeske eller håndmixer
- 1 kop
- 1 stor gryde
- 2 mellem gryder
- 1 grydelåg
- 1 gaffel
- 1 spiseske
- 1 tallerken
- 1 skærebræt
- 1 lille skarp kniv
- 1 stor skarp kniv
- 1 kartoffelskræller
- 2 røreskeer
- 2 teskeer
- 1 lille skål
- 1 piskeris
- 1 hulske
Sådan gør du
- Trin 1 af 27
Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.
- Trin 2 af 27
Mål alle ingredienserne af.
Ris:
- 4 dl vand
- ½ tsk. groft salt
- 2 dl ris
Kødboller:
- 400 g. hakket kalv og flæsk
- 2 tsk. groft salt
- 1 æg
- 1 dl hvedemel
- 1 knivspids peber
- Ca. 2 dl mælk
- 2 spsk. salt
- 3 l vand
Karrysovs:
- 2 store løg
- 1 æble
- 1 spsk. olie
- 1-2 spsk. karry
- ½ l kogevand fra bollerne eller grøntsagsbouillon
- 2 spsk. majsstivelse
- 2 spsk. koldt vand
- 1 tsk. groft salt
- 1 knivspids friskkværnet peber
- 400 g. fine grønne ærter
- Trin 3 af 27
Ris: Hæld vand og salt i en gryde, og bring vandet i kog. Klik på metodevideoen og se, hvordan du koger ris.
- 4 dl vand
- ½ tsk. salt
- Trin 4 af 27
Hæld risene i gryden, og kog dem i cirka 12-15 minutter. Bemærk at fuldkornsris skal have længere kogetid. Se den præcise tid på rispakken.
- 2 dl ris
- Trin 5 af 27
Rør risene løse med en gaffel. Læg låg på gryden, og lad risene trække i cirka 10 minutter.
- Trin 6 af 27
Kødboller: Kom kød og salt i en skål. Stil skålen i køkkenvasken eller læg en opvredet karklud under skålen, så den står fast. Rør kødet med en grydeske eller en håndmixer, til det bliver en sammenhængende masse. Det kaldes at røre kødet sejt. Klik på metodevideoen og se, hvordan du rører en fars.
- 400 g. hakket kalv og flæsk
- 2 tsk. groft salt
- Trin 7 af 27
Slå ægget ud i en kop. Fjern eventuelle skaller, og hæld ægget op i skålen med kødet. Klik på videoen og se, hvordan du slår ægget ud og ser for skaller.
- 1 æg
- Trin 8 af 27
Tilsæt hvedemel og peber. Rør det sammen.
- 1 dl hvedemel
- 1 knivspids friskkværnet peber
- Trin 9 af 27
Tilsæt mælken til farsen lidt ad gangen. Rør rundt, til farsen er tilpas. Den må ikke være for flydende.
- Ca. 2 dl mælk
- Trin 10 af 27
Kog kødbollerne: Kom 3 liter vand i en gryde, og tilsæt saltet. Bring vandet i kog.
- 3 l vand
- 2 spsk. salt
- Trin 11 af 27
Form 12 kødboller i hånden med en spiseske, og læg dem på en tallerken. Vask hænder, når du har rørt ved råt kød.
- Trin 12 af 27
Når vandet koger, lægger du forsigtigt farsbollerne ned i det kogende vand, en ad gangen. Brug en ske og pas på du ikke brænder dig!
- Trin 13 af 27
Skru ned på svag varme. Vandet må ikke længere bulderkoge, når bollerne er kommet i.
- Trin 14 af 27
Lad kødbollerne koge i cirka 15 minutter. Kødbollerne er færdige, når de stiger op til overfladen.
- Trin 15 af 27
Sluk for kogepladen, og lad bollerne blive i kogevandet. Det holder dem varme.
- Trin 16 af 27
Karrysovs: Pil og hak løgene. Klik på metodevideoen og se, hvordan du hakker løg.
- 2 store løg
- Trin 17 af 27
Skræl æblet, og skær kernehus, stilk og blomst væk. Skær æblet ud i små tern.
- 1 æble
- Trin 18 af 27
Hæld olie i en gryde, og varm olien op.
- 1 spsk. olie
- Trin 19 af 27
Kom løgene i gryden, og skru ned på middel varme. Steg løgene i cirka 5 minutter. Rør hele tiden. De må ikke blive brune.
- Trin 20 af 27
Tilsæt karry, og rør det sammen med løgene.
- 1-2 spsk. karry
- Trin 21 af 27
Tilsæt æbletern, og rør rundt.
- Trin 22 af 27
Kom kogevandet fra kødbollerne eller grøntsagsbouillon i gryden, og bring sovsen i kog.
- ½ l kogevand fra bollerne eller grøntsagsbouillon
- Trin 23 af 27
Smag sovsen til med karry, salt og peber.
- 1-2 spsk. karry
- Ca. 1 tsk. groft salt
- Ca. 1 knivspids friskkværnet peber
- Trin 24 af 27
Kom majsstivelse i en lille skål, og bland det med koldt vand. Rør det sammen. Der må ikke være klumper.
- 2 spsk. majsstivelse
- 2 spsk. koldt vand
- Trin 25 af 27
Pisk i sovsen med et piskeris, mens du hælder jævningen i. Pisk kraftigt rundt i sovsen.
- Trin 26 af 27
Kog sovsen ved svag varme i cirka 3 minutter. Tilsæt ærterne, og sluk for varmen.
- 400 g. fine grønne ærter
- Trin 27 af 27
Tag kødbollerne op af det varme kogevand med en hulske, og kom dem i den varme karrysovs. Server boller i karry med ris til. Velbekomme!
Oversigt
- Print
Beskrivelse
Boller i karry er en rigtig klassiker! Denne lækre gule ret vil helt sikkert få dit mundvand til at løbe. Ærterne giver et lækkert farvepift til retten. Server den til dine venner eller din familie, så bliver du helt sikkert populær!
Du skal bruge
Ingredienser
Ris:
- 4 dl vand
- ½ tsk. groft salt
- 2 dl ris
Kødboller:
- 400 g. hakket kalv og flæsk
- 2 tsk. groft salt
- 1 æg
- 1 dl hvedemel
- 1 knivspids peber
- Ca. 2 dl mælk
- 2 spsk. salt
- 3 l vand
Karrysovs:
- 2 store løg
- 1 æble
- 1 spsk. olie
- 1-2 spsk. karry
- ½ l kogevand fra bollerne eller grøntsagsbouillon
- 2 spsk. majsstivelse
- 2 spsk. koldt vand
- 1 tsk. groft salt
- 1 knivspids friskkværnet peber
- 400 g. fine grønne ærter
Køkkenredskaber
- 1 sæt måleskeer
- 1 decilitermål
- 1 køkkenvægt
- 1 stor skål
- 1 grydeske eller håndmixer
- 1 kop
- 2 mellem gryder
- 1 lille gryde
- 1 grydelåg
- 1 gaffel
- 1 spiseske
- 1 tallerken
- 1 skærebræt
- 1 lille skarp kniv
- 1 stor skarp kniv
- 1 kartoffelskræller
- 2 røreskeer
- 2 teskeer
- 1 lille skål
- 1 piskeris
- 1 hulske
Sådan gør du
- Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.
- Mål alle ingredienserne af.
- Ris: Hæld vand og salt i en gryde, og bring vandet i kog. Klik på metodevideoen og se, hvordan du koger ris.
- Hæld risene i gryden, og kog dem i cirka 12-15 minutter. Bemærk at fuldkornsris skal have længere kogetid. Se den præcise tid på rispakken.
- Rør risene løse med en gaffel. Læg låg på gryden, og lad risene trække i cirka 10 minutter.
- Kødboller: Kom kød og salt i en skål. Stil skålen i køkkenvasken eller læg en opvredet karklud under skålen, så den står fast. Rør kødet med en grydeske eller en håndmixer, til det bliver en sammenhængende masse. Det kaldes at røre kødet sejt. Klik på metodevideoen og se, hvordan du rører en fars.
- Slå ægget ud i en kop. Fjern eventuelle skaller, og hæld ægget op i skålen med kødet. Klik på videoen og se, hvordan du slår ægget ud og ser for skaller.
- Tilsæt hvedemel og peber. Rør det sammen.
- Tilsæt mælken til farsen lidt ad gangen. Rør rundt, til farsen er tilpas. Den må ikke være for flydende.
- Kog kødbollerne: Kom 3 liter vand i en gryde, og tilsæt saltet. Bring vandet i kog.
- Form 12 kødboller i hånden med en spiseske, og læg dem på en tallerken. Vask hænder, når du har rørt ved råt kød.
- Når vandet koger, lægger du forsigtigt farsbollerne ned i det kogende vand, en ad gangen. Brug en ske og pas på du ikke brænder dig!
- Skru ned på svag varme. Vandet må ikke længere bulderkoge, når bollerne er kommet i.
- Lad kødbollerne koge i cirka 15 minutter. Kødbollerne er færdige, når de stiger op til overfladen.
- Sluk for kogepladen, og lad bollerne blive i kogevandet. Det holder dem varme.
- Karrysovs: Pil og hak løgene. Klik på metodevideoen og se, hvordan du hakker løg.
- Skræl æblet, og skær kernehus, stilk og blomst væk. Skær æblet ud i små tern.
- Hæld olie i en gryde, og varm olien op.
- Kom løgene i gryden, og skru ned på middel varme. Steg løgene i cirka 5 minutter. Rør hele tiden. De må ikke blive brune.
- Tilsæt karry, og rør det sammen med løgene.
- Tilsæt æbletern, og rør rundt.
- Kom kogevandet fra kødbollerne eller grøntsagsbouillon i gryden, og bring sovsen i kog.
- Smag sovsen til med karry, salt og peber.
- Kom majsstivelse i en lille skål, og bland det med koldt vand. Rør det sammen. Der må ikke være klumper.
- Pisk i sovsen med et piskeris, mens du hælder jævningen i. Pisk kraftigt rundt i sovsen.
- Kog sovsen ved svag varme i cirka 3 minutter. Tilsæt ærterne, og sluk for varmen.
- Tag kødbollerne op af det varme kogevand med en hulske, og kom dem i den varme karrysovs. Server boller i karry med ris til. Velbekomme!
-
Beskrivelse
- Opskriften tager ca.: 1 time og 30 minutter
Boller i karry er en rigtig klassiker! Denne lækre gule ret vil helt sikkert få dit mundvand til at løbe. Ærterne giver et lækkert farvepift til retten. Server den til dine venner eller din familie, så bliver du helt sikkert populær!
Energi-indhold pr. portion- Energi: 2310 kJ / 550 kcal
- Protein: 25 %
- Kulhydrat: 46 %
- Fedt: 29 %
- Heraf mættet fedt 5,6 g.
Du skal bruge
- Trin 1 af 2
Ingredienser:
Ris:
- 6 dl vand
- ¾ tsk. groft salt
- 3 dl ris
Kødboller:
- 600 g. hakket kalv og flæsk
- 3 tsk. groft salt
- 2 æg
- 1 ½ dl hvedemel
- 1 ½ knivspids peber
- Ca. 3 dl mælk
- 3 spsk. salt
- 4 ½ l vand
Karrysovs:
- 3 store løg
- 1 ½ æble
- 1 ½ spsk. olie
- 2-3 spsk. karry
- 7 ½ dl kogevand fra bollerne eller grøntsagsbouillon
- 3 spsk. majsstivelse
- 3 spsk. koldt vand
- 1 ½ tsk. salt
- 1 ½ knivspids peber
- 600 g. fine grønne ærter
- Trin 2 af 2
Køkkenredskaber:
- 1 sæt måleskeer
- 1 decilitermål
- 1 køkkenvægt
- 1 stor skål
- 1 grydeske eller håndmixer
- 1 kop
- 1 stor gryde
- 2 mellem gryder
- 1 grydelåg
- 1 gaffel
- 1 spiseske
- 1 tallerken
- 1 skærebræt
- 1 lille skarp kniv
- 1 stor skarp kniv
- 1 kartoffelskræller
- 2 røreskeer
- 2 teskeer
- 1 lille skål
- 1 piskeris
- 1 hulske
Sådan gør du
- Trin 1 af 27
Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.
- Trin 2 af 27
Mål alle ingredienserne af.
Ris:
- 6 dl vand
- ¾ tsk. groft salt
- 3 dl ris
Kødboller:
- 600 g. hakket kalv og flæsk
- 3 tsk. salt
- 2 æg
- 1 ½ dl hvedemel
- 1 ½ knivspids peber
- Ca. 3 dl mælk
- 3 spsk. salt
- 4 ½ l vand
Karrysovs:
- 3 store løg
- 1 ½ æble
- 1 ½ spsk. olie
- 2-3 spsk. karry
- 7 ½ dl kogevand fra bollerne eller grøntsagsbouillon
- 3 spsk. majsstivelse
- 3 spsk. koldt vand
- 1 ½ tsk. groft salt
- 1 ½ knivspids peber
- 600 g. fine grønne ærter
- Trin 3 af 27
Ris: Hæld vand og salt i en gryde, og bring vandet i kog. Klik på metodevideoen og se, hvordan du koger ris.
- 6 dl vand
- 3/4 tsk. salt
- Trin 4 af 27
Hæld risene i gryden, og kog dem i cirka 12-15 minutter. Bemærk at fuldkornsris skal have længere kogetid. Se den præcise tid på rispakken.
- 3 dl ris
- Trin 5 af 27
Rør risene løse med en gaffel. Læg låg på gryden, og lad risene trække i cirka 10 minutter.
- Trin 6 af 27
Kødboller: Kom kød og salt i en skål. Stil skålen i køkkenvasken eller læg en opvredet karklud under skålen, så den står fast. Rør kødet med en grydeske eller en håndmixer, til det bliver en sammenhængende masse. Det kaldes at røre kødet sejt. Klik på metodevideoen og se, hvordan du rører en fars.
- 600 g. hakket kalv og flæsk
- 3 tsk. groft
- Trin 7 af 27
Slå ægget ud i en kop. Fjern eventuelle skaller, og hæld ægget op i skålen med kødet. Klik på videoen og se, hvordan du slår ægget ud og ser for skaller.
- 2 æg
- Trin 8 af 27
Tilsæt hvedemel og peber. Rør det sammen.
- 1 ½ dl hvedemel
- 1 ½ knivspids peber
- Trin 9 af 27
Tilsæt mælken til farsen lidt ad gangen. Rør rundt, til farsen er tilpas. Den må ikke være for flydende.
- Ca. 3 dl mælk
- Trin 10 af 27
Kog kødbollerne: Kom 4 ½ liter vand i en gryde, og tilsæt saltet. Bring vandet i kog.
- 4 ½ l vand
- 3 spsk. salt
- Trin 11 af 27
Form 18 kødboller i hånden med en spiseske, og læg dem på en tallerken. Vask hænder, når du har rørt ved råt kød.
- Trin 12 af 27
Læg forsigtigt farsbollerne ned i det kogende vand med en ske, en ad gangen.
- Trin 13 af 27
Skru ned på svag varme. Vandet må ikke længere bulderkoge, når bollerne er kommet i.
- Trin 14 af 27
Lad kødbollerne koge i cirka 15 minutter. Kødbollerne er færdige, når de stiger op til overfladen.
- Trin 15 af 27
Sluk for kogepladen, og lad bollerne blive i kogevandet. Det holder dem varme.
- Trin 16 af 27
Karrysovs: Pil og hak løgene. Klik på metodevideoen og se, hvordan du hakker løg.
- 3 store løg
- Trin 17 af 27
Skræl æblet, og skær kernehus, stilk og blomst væk. Skær æblet ud i små tern.
- 1½ æble
- Trin 18 af 27
Hæld olie i en gryde, og varm olien op.
- 1½ spsk. olie
- Trin 19 af 27
Kom løgene i gryden, og skru ned på middel varme. Steg løgene i cirka 5 minutter. Rør hele tiden. De må ikke blive brune.
- Trin 20 af 27
Tilsæt karry, og rør det sammen med løgene.
- 2-3 spsk. karry
- Trin 21 af 27
Tilsæt æbletern, og rør rundt.
- Trin 22 af 27
Kom kogevandet fra kødbollerne eller grøntsagsbouillon i gryden, og bring sovsen i kog.
- 7½ dl kogevand fra bollerne eller grøntsagsbouillon
- Trin 23 af 27
Smag sovsen til med karry, salt og peber.
- 2- 3 spsk. karry
- Ca. 1 ½ tsk. groft salt
- Ca. 1 ½ knivspids friskkværnet peber
- Trin 24 af 27
Kom majsstivelse i en lille skål, og bland det med koldt vand. Rør det sammen. Der må ikke være klumper.
- 3 spsk. majsstivelse
- 3 spsk. koldt vand
- Trin 25 af 27
Pisk i sovsen med et piskeris, mens du hælder jævningen i. Pisk kraftigt rundt i sovsen.
- Trin 26 af 27
Kog sovsen ved svag varme i cirka 3 minutter. Tilsæt ærterne, og sluk for varmen.
- 600 g. fine grønne ærter
- Trin 27 af 27
Tag kødbollerne op af det varme kogevand med en hulske, og kom dem i den varme karrysovs. Server boller i karry med ris til. Velbekomme!
Oversigt
- Print
Beskrivelse
Boller i karry er en rigtig klassiker! Denne lækre gule ret vil helt sikkert få dit mundvand til at løbe. Ærterne giver et lækkert farvepift til retten. Server den til dine venner eller din familie, så bliver du helt sikkert populær!
Du skal bruge
Ingredienser
Ris:
- 6 dl vand
- ¾ tsk. groft salt
- 3 dl ris
Kødboller:
- 600 g. hakket kalv og flæsk
- 3 tsk. salt
- 2 æg
- 1 ½ dl hvedemel
- 1 ½ knivspids peber
- Ca. 3 dl mælk
- 3 spsk. salt
- 4 ½ l vand
Karrysovs:
- 3 store løg
- 1 ½ æble
- 1 ½ spsk. olie
- 2-3 spsk. karry
- 7 ½ dl kogevand fra bollerne eller grøntsagsbouillon
- 3 spsk. majsstivelse
- 3 spsk. koldt vand
- 1 ½ tsk. groft salt
- 1 ½ knivspids peber
- 600 g. fine grønne ærter
Køkkenredskaber
- 1 sæt måleskeer
- 1 decilitermål
- 1 køkkenvægt
- 1 stor skål
- 1 grydeske eller håndmixer
- 1 kop
- 2 mellem gryder
- 1 lille gryde
- 1 grydelåg
- 1 gaffel
- 1 spiseske
- 1 tallerken
- 1 skærebræt
- 1 lille skarp kniv
- 1 stor skarp kniv
- 1 kartoffelskræller
- 2 røreskeer
- 2 teskeer
- 1 lille skål
- 1 piskeris
- 1 hulske
Sådan gør du
- Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.
- Mål alle ingredienserne af.
- Ris: Hæld vand og salt i en gryde, og bring vandet i kog. Klik på metodevideoen og se, hvordan du koger ris.
- Hæld risene i gryden, og kog dem i cirka 12-15 minutter. Bemærk at fuldkornsris skal have længere kogetid. Se den præcise tid på rispakken.
- Rør risene løse med en gaffel. Læg låg på gryden, og lad risene trække i cirka 10 minutter.
- Kødboller: Kom kød og salt i en skål. Stil skålen i køkkenvasken eller læg en opvredet karklud under skålen, så den står fast. Rør kødet med en grydeske eller en håndmixer, til det bliver en sammenhængende masse. Det kaldes at røre kødet sejt. Klik på metodevideoen og se, hvordan du rører en fars.
- Slå ægget ud i en kop. Fjern eventuelle skaller, og hæld ægget op i skålen med kødet. Klik på videoen og se, hvordan du slår ægget ud og ser for skaller.
- Tilsæt hvedemel og peber. Rør det sammen.
- Tilsæt mælken til farsen lidt ad gangen. Rør rundt, til farsen er tilpas. Den må ikke være for flydende.
- Kog kødbollerne: Kom 4 ½ liter vand i en gryde, og tilsæt saltet. Bring vandet i kog.
- Form 18 kødboller i hånden med en spiseske, og læg dem på en tallerken. Vask hænder, når du har rørt ved råt kød.
- Læg forsigtigt farsbollerne ned i det kogende vand med en ske, en ad gangen.
- Skru ned på svag varme. Vandet må ikke længere bulderkoge, når bollerne er kommet i.
- Lad kødbollerne koge i cirka 15 minutter. Kødbollerne er færdige, når de stiger op til overfladen.
- Sluk for kogepladen, og lad bollerne blive i kogevandet. Det holder dem varme.
- Karrysovs: Pil og hak løgene. Klik på metodevideoen og se, hvordan du hakker løg.
- Skræl æblet, og skær kernehus, stilk og blomst væk. Skær æblet ud i små tern.
- Hæld olie i en gryde, og varm olien op.
- Kom løgene i gryden, og skru ned på middel varme. Steg løgene i cirka 5 minutter. Rør hele tiden. De må ikke blive brune.
- Tilsæt karry, og rør det sammen med løgene.
- Tilsæt æbletern, og rør rundt.
- Kom kogevandet fra kødbollerne eller grøntsagsbouillon i gryden, og bring sovsen i kog.
- Smag sovsen til med karry, salt og peber.
- Kom majsstivelse i en lille skål, og bland det med koldt vand. Rør det sammen. Der må ikke være klumper.
- Pisk i sovsen med et piskeris, mens du hælder jævningen i. Pisk kraftigt rundt i sovsen.
- Kog sovsen ved svag varme i cirka 3 minutter. Tilsæt ærterne, og sluk for varmen.
- Tag kødbollerne op af det varme kogevand med en hulske, og kom dem i den varme karrysovs. Server boller i karry med ris til. Velbekomme!
-