Boller i karry med æble
mediumBeskrivelse
- Opskriften tager ca.: 1 time
En dansk klassiker! Du bliver simpelthen nødt til at lære at lave GoCook-boller i karry selv.
Tip: Servér med spidskålssalat til. Find opskriften her på gocook.dk.
Energi-indhold pr. portion- Energi: 2761 kJ / 660 kcal
- Protein: 20 %
- Kulhydrat: 48 %
- Fedt: 32 %
Du skal bruge
- Trin 1 af 2
Ingredienser
Kødboller:
- 1 l. vand til kogning
- ½ tsk. salt til kogning
- 1 løg
- 200 g. hakket gris og kalv
- ½ tsk. salt
- ½ gulerod
- ½ æg
- ½ knivspids peber
- 1 spsk. havregryn
Ris:
- 1 ½ dl. ris
- 2 ½ dl. vand
- ½ tsk. salt
Karrysovs:
- ½ squash
- ½ æble
- 1 løg
- 25 g. smør
- 1 ½ tsk. karry
- ½ tsk. stødt gurkemeje
- 2 ½ spsk. hvedemel
- 2 dl. kogevand fra kødbollerne
- 1 ½ dl. mælk
- ½ grøntsags-bouillon-terning
- ¼ tsk. salt
- ½ knivspids peber
- Trin 2 af 2
Køkkenredskaber
- 1 decilitermål
- 1 teske
- 1 køkkenvægt
- 3 spiseskeer
- 1 stor gryde med låg
- 1 stor skål
- 1 røreske
- 1 lille skarp kniv
- 1 skærebræt
- 1 rivejern
- 1 kartoffelskræller
- 1 kop
- 1 stor tallerken
- 1 glas
- 1 hulske
- 1 dørslag
- 1 mellemstor gryde med låg
- 1 stor skarp kniv
- 1 lille gryde med låg
- 1 spatel
- 1 piskeris
Sådan gør du
- Trin 1 af 23
Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
- Trin 2 af 23
Find alle ingredienserne frem.
Kødboller:
- 1 l. vand til kogning
- ½ tsk. salt til kogning
- 1 løg
- 200 g. hakket gris og kalv
- ½ tsk. salt
- ½ gulerod
- ½ æg
- ½ knivspids peber
- 1 spsk. havregryn
Ris:
- 1 ½ dl. ris
- 2 ½ dl. vand
- ½ tsk. salt
Karrysovs:
- ½ squash
- ½ æble
- 1 løg
- 25 g. smør
- 1 ½ tsk. karry
- ½ tsk. stødt gurkemeje
- 2 ½ spsk. hvedemel
- 2 dl. kogevand fra kødbollerne
- 1 ½ dl. mælk
- ½ grøntsags-bouillon-terning
- ¼ tsk. salt
- ½ knivspids peber
- Trin 3 af 23
Bollerne: Hæld vand og salt i en stor gryde. Læg låg på, og bring vandet i kog.
- 1 l. vand til kogning
- ½ tsk. salt til kogning
- Trin 4 af 23
Pil løget, og riv det på den grove side af et rivejern. Klik på videoen og se, hvordan du bruger et rivejern.
- 1 løg
- Trin 5 af 23
Rør hakket kød og salt sammen i en stor skål, til det hænger sammen, og er sejt. Brug hænderne eller en røreske.
- 200 g. hakket gris og kalv
- ½ tsk. salt
- Trin 6 af 23
Skyl, og skræl guleroden. Riv den på den grove side af rivejernet.
- ½ gulerod
- Trin 7 af 23
Slå ægget ud i en kop. Pisk det sammen med en gaffel, og hæld halvdelen op i skålen med kød. Klik på videoen og se, hvordan du slår æg ud og ser for skaller.
- ½ æg
- Trin 8 af 23
Kom løg, peber, gulerødder og havregryn i skålen. Rør farsen sammen.
- ½ knivspids peber
- 1 spsk. havregryn
- Trin 9 af 23
Form 14 små boller med en spiseske og din hånd. Læg dem på en tallerken. Dyp skeen i et glas med vand, så klistrer farsen ikke, når du former dem. Vask hænder.
- Trin 10 af 23
Læg forsigtigt kødbollerne ned i det kogende vand. Lad dem koge ved svag varme, indtil de kommer op til overfladen.
- Trin 11 af 23
Sluk for varmen, og lad kødbollerne ligge i vandet i gryden.
- Trin 12 af 23
Koge ris: Skyl risene. Kom vand og salt i en gryde. Læg låg på gryden, og bring vandet i kog. Tilsæt risene, når vandet koger. Kog risene, som det står på pakken.
- 1 ½ dl. ris
- 2 ½ dl. vand
- ½ tsk. salt
- Trin 13 af 23
Sovs: Skyl squash og æble. Riv dem på den grove side af rivejernet. Klik på videoen og se, hvordan du river et helt æble.
- ½ squash
- ½ æble
- Trin 14 af 23
Pil, og hak løget fint. Klik på videoen og se, hvordan du hakker løg.
- 1 løg
- Trin 15 af 23
Varm smørret op i en gryde ved middel varme. Skru ned. Svits løgene, til de er gennemsigtige. Rør imens.
- 25 g. smør
- Trin 16 af 23
Kom karry og gurkemeje i gryden. Svits i 1 minut mere, mens du rører rundt. Klik på videoen og se, hvordan du laver en opbagt sovs.
- 1 ½ tsk. karry
- ½ tsk. stødt gurkemeje
- Trin 17 af 23
Drys mel i gryden. Pisk kraftigt med et piskeris. Klik på videoen og se, hvordan du pisker mel i gryden og laver en smørbolle.
- 2 ½ spsk. hvedemel
- Trin 18 af 23
Kom vand fra kødbollerne ned i gryden lidt efter lidt. Pisk hele tiden.
- 2 dl. kogevand fra kødbollerne
- Trin 19 af 23
Kom så mælken i gryden lidt efter lidt. Pisk hele tiden. Lad sovsen koge op, mens du pisker.
- 1 ½ dl. mælk
- Trin 20 af 23
Kom bouillon-terning, æbler og squash i sovsen, og lad den koge i 3-5 minutter.
- ½ grøntsags-bouillon-terning
- Trin 21 af 23
Smag sovsen til med salt og peber. Klik på videoen og se, hvordan du måler en knivspids af.
- ¼ tsk. salt
- ½ knivspids peber
- Trin 22 af 23
Tag kødbollerne op af kogevandet med en hulske og læg dem ned i karrysovsen.
- Trin 23 af 23
Server dine boller i karry med kogte ris til.
Oversigt
- Print
Beskrivelse
En dansk klassiker! Du bliver simpelthen nødt til at lære at lave GoCook-boller i karry selv.
Tip: Servér med spidskålssalat til. Find opskriften her på gocook.dk.
Du skal bruge
Ingredienser
Kødboller:
- 1 l. vand til kogning
- ½ tsk. salt til kogning
- 1 løg
- 200 g. hakket gris og kalv
- ½ tsk. salt
- ½ gulerod
- ½ æg
- ½ knivspids peber
- 1 spsk. havregryn
Ris:
- 1 ½ dl. ris
- 2 ½ dl. vand
- ½ tsk. salt
Karrysovs:
- ½ squash
- ½ æble
- 1 løg
- 25 g. smør
- 1 ½ tsk. karry
- ½ tsk. stødt gurkemeje
- 2 ½ spsk. hvedemel
- 2 dl. kogevand fra kødbollerne
- 1 ½ dl. mælk
- ½ grøntsags-bouillon-terning
- ¼ tsk. salt
- ½ knivspids peber
Køkkenredskaber
- 1 decilitermål
- 1 teske
- 1 køkkenvægt
- 3 spiseskeer
- 1 stor gryde med låg
- 1 stor skål
- 1 røreske
- 1 lille skarp kniv
- 1 skærebræt
- 1 rivejern
- 1 kartoffelskræller
- 1 kop
- 1 stor tallerken
- 1 glas
- 1 hulske
- 1 dørslag
- 1 mellemstor gryde med låg
- 1 stor skarp kniv
- 1 lille gryde med låg
- 1 spatel
- 1 piskeris
Sådan gør du
- Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
- Find alle ingredienserne frem.
- Bollerne: Hæld vand og salt i en stor gryde. Læg låg på, og bring vandet i kog.
- Pil løget, og riv det på den grove side af et rivejern. Klik på videoen og se, hvordan du bruger et rivejern.
- Rør hakket kød og salt sammen i en stor skål, til det hænger sammen, og er sejt. Brug hænderne eller en røreske.
- Skyl, og skræl guleroden. Riv den på den grove side af rivejernet.
- Slå ægget ud i en kop. Pisk det sammen med en gaffel, og hæld halvdelen op i skålen med kød. Klik på videoen og se, hvordan du slår æg ud og ser for skaller.
- Kom løg, peber, gulerødder og havregryn i skålen. Rør farsen sammen.
- Form 14 små boller med en spiseske og din hånd. Læg dem på en tallerken. Dyp skeen i et glas med vand, så klistrer farsen ikke, når du former dem. Vask hænder.
- Læg forsigtigt kødbollerne ned i det kogende vand. Lad dem koge ved svag varme, indtil de kommer op til overfladen.
- Sluk for varmen, og lad kødbollerne ligge i vandet i gryden.
- Koge ris: Skyl risene. Kom vand og salt i en gryde. Læg låg på gryden, og bring vandet i kog. Tilsæt risene, når vandet koger. Kog risene, som det står på pakken.
- Sovs: Skyl squash og æble. Riv dem på den grove side af rivejernet. Klik på videoen og se, hvordan du river et helt æble.
- Pil, og hak løget fint. Klik på videoen og se, hvordan du hakker løg.
- Varm smørret op i en gryde ved middel varme. Skru ned. Svits løgene, til de er gennemsigtige. Rør imens.
- Kom karry og gurkemeje i gryden. Svits i 1 minut mere, mens du rører rundt. Klik på videoen og se, hvordan du laver en opbagt sovs.
- Drys mel i gryden. Pisk kraftigt med et piskeris. Klik på videoen og se, hvordan du pisker mel i gryden og laver en smørbolle.
- Kom vand fra kødbollerne ned i gryden lidt efter lidt. Pisk hele tiden.
- Kom så mælken i gryden lidt efter lidt. Pisk hele tiden. Lad sovsen koge op, mens du pisker.
- Kom bouillon-terning, æbler og squash i sovsen, og lad den koge i 3-5 minutter.
- Smag sovsen til med salt og peber. Klik på videoen og se, hvordan du måler en knivspids af.
- Tag kødbollerne op af kogevandet med en hulske og læg dem ned i karrysovsen.
- Server dine boller i karry med kogte ris til.
-
Beskrivelse
- Opskriften tager ca.: 1 time
En dansk klassiker! Du bliver simpelthen nødt til at lære at lave GoCook-boller i karry selv.
Tip: Servér med spidskålssalat til. Find opskriften her på gocook.dk.
Energi-indhold pr. portion- Energi: 2761 kJ / 660 kcal
- Protein: 20 %
- Kulhydrat: 48 %
- Fedt: 32 %
Du skal bruge
- Trin 1 af 2
Ingredienser
Kødboller:
- 2 l. vand til kogning
- 1 tsk. salt til kogning
- 2 løg
- 400 g. hakket gris og kalv
- 1 tsk. salt
- 1 gulerod
- 1 æg
- 1 knivspids peber
- 2 spsk. havregryn
Ris:
- 3 dl. ris
- 5 dl. vand
- 1 tsk. salt
Karrysovs:
- 1 squash
- 1 æble
- 2 løg
- 50 g. smør
- 3 tsk. karry
- 1 tsk. stødt gurkemeje
- 5 spsk. hvedemel
- 4 dl. kogevand fra kødbollerne
- 3 dl. mælk
- 1 grøntsags-bouillon-terning
- ½ tsk. salt
- 1 knivspids peber
- Trin 2 af 2
Køkkenredskaber
- 1 decilitermål
- 1 teske
- 1 køkkenvægt
- 3 spiseskeer
- 1 stor gryde med låg
- 1 stor skål
- 1 røreske
- 1 lille skarp kniv
- 1 skærebræt
- 1 rivejern
- 1 kartoffelskræller
- 1 kop
- 1 stor tallerken
- 1 glas
- 1 hulske
- 1 dørslag
- 1 mellemstor gryde med låg
- 1 stor skarp kniv
- 1 lille gryde med låg
- 1 spatel
- 1 piskeris
Sådan gør du
- Trin 1 af 23
Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
- Trin 2 af 23
Find alle ingredienserne frem.
Kødboller:
- 2 l. vand til kogning
- 1 tsk. salt til kogning
- 2 løg
- 400 g. hakket gris og kalv
- 1 tsk. salt
- 1 gulerod
- 1 æg
- 1 knivspids peber
- 2 spsk. havregryn
Ris:
- 3 dl. ris
- 5 dl. vand
- 1 tsk. salt
Karrysovs:
- 1 squash
- 1 æble
- 2 løg
- 50 g. smør
- 3 tsk. karry
- 1 tsk. stødt gurkemeje
- 5 spsk. hvedemel
- 4 dl. kogevand fra kødbollerne
- 3 dl. mælk
- 1 grøntsags-bouillon-terning
- ½ tsk. salt
- 1 knivspids peber
- Trin 3 af 23
Bollerne: Hæld vand og salt i en stor gryde. Læg låg på, og bring vandet i kog.
- 2 l. vand til kogning
- 1 tsk. salt til kogning
- Trin 4 af 23
Pil løgene, og riv dem på den grove side af et rivejern. Klik på videoen og se, hvordan du bruger et rivejern.
- 2 løg
- Trin 5 af 23
Rør hakket kød og salt sammen i en stor skål, til det hænger sammen, og er sejt. Brug hænderne eller en røreske.
- 400 g. hakket gris og kalv
- 1 tsk. salt
- Trin 6 af 23
Skyl, og skræl guleroden. Riv den på den grove side af rivejernet.
- 1 gulerod
- Trin 7 af 23
Slå ægget ud i en kop. Hæld det op i skålen med kød. Klik på videoen og se, hvordan du slår æg ud og ser for skaller.
- 1 æg
- Trin 8 af 23
Kom løg, peber, gulerødder og havregryn i skålen. Rør farsen sammen.
- 1 knivspids peber
- 2 spsk. havregryn
- Trin 9 af 23
Form 14 små boller med en spiseske og din hånd. Læg dem på en tallerken. Dyp skeen i et glas med vand, så klistrer farsen ikke, når du former dem. Vask hænder.
- Trin 10 af 23
Læg forsigtigt kødbollerne ned i det kogende vand. Lad dem koge ved svag varme, indtil de kommer op til overfladen.
- Trin 11 af 23
Sluk for varmen, og lad kødbollerne ligge i vandet i gryden.
- Trin 12 af 23
Koge ris: Skyl risene. Kom vand og salt i en gryde. Læg låg på gryden, og bring vandet i kog. Tilsæt risene, når vandet koger. Kog risene, som det står på pakken.
- 3 dl. ris
- 5 dl. vand
- 1 tsk. salt
- Trin 13 af 23
Sovs: Skyl squash og æble. Riv dem på den grove side af rivejernet. Klik på videoen og se, hvordan du river et helt æble.
- 1 squash
- 1 æble
- Trin 14 af 23
Pil, og hak løget fint. Klik på videoen og se, hvordan du hakker løg.
- 2 løg
- Trin 15 af 23
Varm smørret op i en gryde ved middel varme. Skru ned. Svits løgene, til de er gennemsigtige. Rør imens.
- 50 g. smør
- Trin 16 af 23
Kom karry og gurkemeje i gryden. Svits i 1 minut mere, mens du rører rundt. Klik på videoen og se, hvordan du laver en opbagt sovs.
- 3 tsk. karry
- 1 tsk. stødt gurkemeje
- Trin 17 af 23
Drys mel i gryden. Pisk kraftigt med et piskeris. Klik på videoen og se, hvordan du pisker mel i gryden og laver en smørbolle.
- 5 spsk. hvedemel
- Trin 18 af 23
Kom vand fra kødbollerne ned i gryden lidt efter lidt. Pisk hele tiden.
- 4 dl. kogevand fra kødbollerne
- Trin 19 af 23
Kom så mælken i gryden lidt efter lidt. Pisk hele tiden. Lad sovsen koge op, mens du pisker.
- 3 dl. mælk
- Trin 20 af 23
Kom bouillon-terning, æbler og squash i sovsen, og lad den koge i 3-5 minutter.
- 1 grøntsags-bouillon-terning
- Trin 21 af 23
Smag sovsen til med salt og peber. Klik på videoen og se, hvordan du måler en knivspids af.
- ½ tsk. salt
- 1 knivspids peber
- Trin 22 af 23
Tag kødbollerne op af kogevandet med en hulske og læg dem ned i karrysovsen.
- Trin 23 af 23
Server dine boller i karry med kogte ris til.
Oversigt
- Print
Beskrivelse
En dansk klassiker! Du bliver simpelthen nødt til at lære at lave GoCook-boller i karry selv.
Tip: Servér med spidskålssalat til. Find opskriften her på gocook.dk.
Du skal bruge
Ingredienser
Kødboller:
- 2 l. vand til kogning
- 1 tsk. salt til kogning
- 2 løg
- 400 g. hakket gris og kalv
- 1 tsk. salt
- 1 gulerod
- 1 æg
- 1 knivspids peber
- 2 spsk. havregryn
Ris:
- 3 dl. ris
- 5 dl. vand
- 1 tsk. salt
Karrysovs:
- 1 squash
- 1 æble
- 2 løg
- 50 g. smør
- 3 tsk. karry
- 1 tsk. stødt gurkemeje
- 5 spsk. hvedemel
- 4 dl. kogevand fra kødbollerne
- 3 dl. mælk
- 1 grøntsags-bouillon-terning
- ½ tsk. salt
- 1 knivspids peber
Køkkenredskaber
- 1 decilitermål
- 1 teske
- 1 køkkenvægt
- 3 spiseskeer
- 1 stor gryde med låg
- 1 stor skål
- 1 røreske
- 1 lille skarp kniv
- 1 skærebræt
- 1 rivejern
- 1 kartoffelskræller
- 1 kop
- 1 stor tallerken
- 1 glas
- 1 hulske
- 1 dørslag
- 1 mellemstor gryde med låg
- 1 stor skarp kniv
- 1 lille gryde med låg
- 1 spatel
- 1 piskeris
Sådan gør du
- Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
- Find alle ingredienserne frem.
- Bollerne: Hæld vand og salt i en stor gryde. Læg låg på, og bring vandet i kog.
- Pil løgene, og riv dem på den grove side af et rivejern. Klik på videoen og se, hvordan du bruger et rivejern.
- Rør hakket kød og salt sammen i en stor skål, til det hænger sammen, og er sejt. Brug hænderne eller en røreske.
- Skyl, og skræl guleroden. Riv den på den grove side af rivejernet.
- Slå ægget ud i en kop. Hæld det op i skålen med kød. Klik på videoen og se, hvordan du slår æg ud og ser for skaller.
- Kom løg, peber, gulerødder og havregryn i skålen. Rør farsen sammen.
- Form 14 små boller med en spiseske og din hånd. Læg dem på en tallerken. Dyp skeen i et glas med vand, så klistrer farsen ikke, når du former dem. Vask hænder.
- Læg forsigtigt kødbollerne ned i det kogende vand. Lad dem koge ved svag varme, indtil de kommer op til overfladen.
- Sluk for varmen, og lad kødbollerne ligge i vandet i gryden.
- Koge ris: Skyl risene. Kom vand og salt i en gryde. Læg låg på gryden, og bring vandet i kog. Tilsæt risene, når vandet koger. Kog risene, som det står på pakken.
- Sovs: Skyl squash og æble. Riv dem på den grove side af rivejernet. Klik på videoen og se, hvordan du river et helt æble.
- Pil, og hak løget fint. Klik på videoen og se, hvordan du hakker løg.
- Varm smørret op i en gryde ved middel varme. Skru ned. Svits løgene, til de er gennemsigtige. Rør imens.
- Kom karry og gurkemeje i gryden. Svits i 1 minut mere, mens du rører rundt. Klik på videoen og se, hvordan du laver en opbagt sovs.
- Drys mel i gryden. Pisk kraftigt med et piskeris. Klik på videoen og se, hvordan du pisker mel i gryden og laver en smørbolle.
- Kom vand fra kødbollerne ned i gryden lidt efter lidt. Pisk hele tiden.
- Kom så mælken i gryden lidt efter lidt. Pisk hele tiden. Lad sovsen koge op, mens du pisker.
- Kom bouillon-terning, æbler og squash i sovsen, og lad den koge i 3-5 minutter.
- Smag sovsen til med salt og peber. Klik på videoen og se, hvordan du måler en knivspids af.
- Tag kødbollerne op af kogevandet med en hulske og læg dem ned i karrysovsen.
- Server dine boller i karry med kogte ris til.
-
Beskrivelse
- Opskriften tager ca.: 1 time
En dansk klassiker! Du bliver simpelthen nødt til at lære at lave GoCook-boller i karry selv.
Tip: Servér med spidskålssalat til. Find opskriften her på gocook.dk.
Energi-indhold pr. portion- Energi: 2761 kJ / 660 kcal
- Protein: 20 %
- Kulhydrat: 48 %
- Fedt: 32 %
Du skal bruge
- Trin 1 af 2
Ingredienser
Kødboller:
- 3 l. vand til kogning
- 1 ½ tsk. salt til kogning
- 3 løg
- 600 g. hakket gris og kalv
- 1 ½ tsk. salt
- 1 ½ gulerod
- 1 ½ æg
- ¼ tsk. peber
- 3 spsk. havregryn
Ris:
- 4 ½ dl. ris
- 7 ½ dl. vand
- 1 ½ tsk. salt
Karrysovs:
- 1 ½ squash
- 1 ½ æble
- 3 løg
- 75 g. smør
- 4 ½ tsk. karry
- 1 ½ tsk. stødt gurkemeje
- 7 ½ spsk. hvedemel
- 6 dl. kogevand fra kødbollerne
- 4 ½ dl. mælk
- 1 ½ grøntsags-bouillon-terning
- ¾ tsk. salt
- ¼ tsk. peber
- Trin 2 af 2
Køkkenredskaber
- 1 decilitermål
- 1 teske
- 1 køkkenvægt
- 3 spiseskeer
- 1 stor gryde med låg
- 1 stor skål
- 1 røreske
- 1 lille skarp kniv
- 1 skærebræt
- 1 rivejern
- 1 kartoffelskræller
- 1 kop
- 1 stor tallerken
- 1 glas
- 1 hulske
- 1 dørslag
- 1 mellemstor gryde med låg
- 1 stor skarp kniv
- 1 lille gryde med låg
- 1 spatel
- 1 piskeris
Sådan gør du
- Trin 1 af 23
Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
- Trin 2 af 23
Find alle ingredienserne frem.
Kødboller:
- 3 l. vand til kogning
- 1 ½ tsk. salt til kogning
- 3 løg
- 600 g. hakket gris og kalv
- 1 ½ tsk. salt
- 1 ½ gulerod
- 1 ½ æg
- 1 ½ knivspids peber
- 3 spsk. havregryn
Ris:
- 4 ½ dl. ris
- 7 ½ dl. vand
- 1 ½ tsk. salt
Karrysovs:
- 1 ½ squash
- 1 ½ æble
- 3 løg
- 75 g. smør
- 4 ½ tsk. karry
- 1 ½ tsk. stødt gurkemeje
- 7 ½ spsk. hvedemel
- 6 dl. kogevand fra kødbollerne
- 4 ½ dl. mælk
- 1 ½ grøntsags-bouillon-terning
- ¾ tsk. salt
- ¼ tsk. peber
- Trin 3 af 23
Bollerne: Hæld vand og salt i en stor gryde. Læg låg på, og bring vandet i kog.
- 3 l. vand til kogning
- 1 ½ tsk. salt til kogning
- Trin 4 af 23
Pil løgene, og riv det på den grove side af et rivejern. Klik på videoen og se, hvordan du bruger et rivejern.
- 3 løg
- Trin 5 af 23
Rør hakket kød og salt sammen i en stor skål, til det hænger sammen, og er sejt. Brug hænderne eller en røreske.
- 600 g. hakket gris og kalv
- 1 ½ tsk. salt
- Trin 6 af 23
Skyl, og skræl guleroden. Riv den på den grove side af rivejernet.
- 1 ½ gulerod
- Trin 7 af 23
Slå ægget ud i en kop. Hæld det op i skålen med kød. Klik på videoen og se, hvordan du slår æg ud og ser for skaller.
- 1 ½ æg
- Trin 8 af 23
Kom løg, peber, gulerødder og havregryn i skålen. Rør farsen sammen.
- ¼ tsk. peber
- 3 spsk. havregryn
- Trin 9 af 23
Form 14 små boller med en spiseske og din hånd. Læg dem på en tallerken. Dyp skeen i et glas med vand, så klistrer farsen ikke, når du former dem. Vask hænder.
- Trin 10 af 23
Læg forsigtigt kødbollerne ned i det kogende vand. Lad dem koge ved svag varme, indtil de kommer op til overfladen.
- Trin 11 af 23
Sluk for varmen, og lad kødbollerne ligge i vandet i gryden.
- Trin 12 af 23
Koge ris: Skyl risene. Kom vand og salt i en gryde. Læg låg på gryden, og bring vandet i kog. Tilsæt risene, når vandet koger. Kog risene, som det står på pakken.
- 4 ½ dl. ris
- 7 ½ dl. vand
- 1 ½ tsk. salt
- Trin 13 af 23
Sovs: Skyl squash og æble. Riv dem på den grove side af rivejernet. Klik på videoen og se, hvordan du river et helt æble.
- 1 ½ squash
- 1 ½ æble
- Trin 14 af 23
Pil, og hak løget fint. Klik på videoen og se, hvordan du hakker løg.
- 3 løg
- Trin 15 af 23
Varm smørret op i en gryde ved middel varme. Skru ned. Svits løgene, til de er gennemsigtige. Rør imens.
- 75 g. smør
- Trin 16 af 23
Kom karry og gurkemeje i gryden. Svits i 1 minut mere, mens du rører rundt. Klik på videoen og se, hvordan du laver en opbagt sovs.
- 4 ½ tsk. karry
- 1 ½ tsk. stødt gurkemeje
- Trin 17 af 23
Drys mel i gryden. Pisk kraftigt med et piskeris. Klik på videoen og se, hvordan du pisker mel i gryden og laver en smørbolle.
- 7 ½ spsk. hvedemel
- Trin 18 af 23
Kom vand fra kødbollerne ned i gryden lidt efter lidt. Pisk hele tiden.
- 6 dl. kogevand fra kødbollerne
- Trin 19 af 23
Kom så mælken i gryden lidt efter lidt. Pisk hele tiden. Lad sovsen koge op, mens du pisker.
- 4 ½ dl. mælk
- Trin 20 af 23
Kom bouillon-terning, æbler og squash i sovsen, og lad den koge i 3-5 minutter.
- 1 ½ grøntsags-bouillon-terning
- Trin 21 af 23
Smag sovsen til med salt og peber.
- ¾ tsk. salt
- ¼ tsk. peber
- Trin 22 af 23
Tag kødbollerne op af kogevandet med en hulske og læg dem ned i karrysovsen.
- Trin 23 af 23
Server dine boller i karry med kogte ris til.
Oversigt
- Print
Beskrivelse
En dansk klassiker! Du bliver simpelthen nødt til at lære at lave GoCook-boller i karry selv.
Tip: Servér med spidskålssalat til. Find opskriften her på gocook.dk.
Du skal bruge
Ingredienser
Kødboller:
- 3 l. vand til kogning
- 1 ½ tsk. salt til kogning
- 3 løg
- 600 g. hakket gris og kalv
- 1 ½ tsk. salt
- 1 ½ gulerod
- 1 ½ æg
- ¼ tsk. peber
- 3 spsk. havregryn
Ris:
- 4 ½ dl. ris
- 7 ½ dl. vand
- 1 ½ tsk. salt
Karrysovs:
- 1 ½ squash
- 1 ½ æble
- 3 løg
- 75 g. smør
- 4 ½ tsk. karry
- 1 ½ tsk. stødt gurkemeje
- 7 ½ spsk. hvedemel
- 6 dl. kogevand fra kødbollerne
- 4 ½ dl. mælk
- 1 ½ grøntsags-bouillon-terning
- ¾ tsk. salt
- ¼ tsk. peber
Køkkenredskaber
- 1 decilitermål
- 1 teske
- 1 køkkenvægt
- 3 spiseskeer
- 1 stor gryde med låg
- 1 stor skål
- 1 røreske
- 1 lille skarp kniv
- 1 skærebræt
- 1 rivejern
- 1 kartoffelskræller
- 1 kop
- 1 stor tallerken
- 1 glas
- 1 hulske
- 1 dørslag
- 1 mellemstor gryde med låg
- 1 stor skarp kniv
- 1 lille gryde med låg
- 1 spatel
- 1 piskeris
Sådan gør du
- Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
- Find alle ingredienserne frem.
- Bollerne: Hæld vand og salt i en stor gryde. Læg låg på, og bring vandet i kog.
- Pil løgene, og riv det på den grove side af et rivejern. Klik på videoen og se, hvordan du bruger et rivejern.
- Rør hakket kød og salt sammen i en stor skål, til det hænger sammen, og er sejt. Brug hænderne eller en røreske.
- Skyl, og skræl guleroden. Riv den på den grove side af rivejernet.
- Slå ægget ud i en kop. Hæld det op i skålen med kød. Klik på videoen og se, hvordan du slår æg ud og ser for skaller.
- Kom løg, peber, gulerødder og havregryn i skålen. Rør farsen sammen.
- Form 14 små boller med en spiseske og din hånd. Læg dem på en tallerken. Dyp skeen i et glas med vand, så klistrer farsen ikke, når du former dem. Vask hænder.
- Læg forsigtigt kødbollerne ned i det kogende vand. Lad dem koge ved svag varme, indtil de kommer op til overfladen.
- Sluk for varmen, og lad kødbollerne ligge i vandet i gryden.
- Koge ris: Skyl risene. Kom vand og salt i en gryde. Læg låg på gryden, og bring vandet i kog. Tilsæt risene, når vandet koger. Kog risene, som det står på pakken.
- Sovs: Skyl squash og æble. Riv dem på den grove side af rivejernet. Klik på videoen og se, hvordan du river et helt æble.
- Pil, og hak løget fint. Klik på videoen og se, hvordan du hakker løg.
- Varm smørret op i en gryde ved middel varme. Skru ned. Svits løgene, til de er gennemsigtige. Rør imens.
- Kom karry og gurkemeje i gryden. Svits i 1 minut mere, mens du rører rundt. Klik på videoen og se, hvordan du laver en opbagt sovs.
- Drys mel i gryden. Pisk kraftigt med et piskeris. Klik på videoen og se, hvordan du pisker mel i gryden og laver en smørbolle.
- Kom vand fra kødbollerne ned i gryden lidt efter lidt. Pisk hele tiden.
- Kom så mælken i gryden lidt efter lidt. Pisk hele tiden. Lad sovsen koge op, mens du pisker.
- Kom bouillon-terning, æbler og squash i sovsen, og lad den koge i 3-5 minutter.
- Smag sovsen til med salt og peber.
- Tag kødbollerne op af kogevandet med en hulske og læg dem ned i karrysovsen.
- Server dine boller i karry med kogte ris til.
-