Boller i karry med æble

Boller i karry med æble

medium
  • Beskrivelse

      • Opskriften tager ca.: 1 time

        En dansk klassiker! Du bliver simpelthen nødt til at lære at lave GoCook-boller i karry selv.

        Tip: Servér med spidskålssalat til. Find opskriften her på gocook.dk.

        Energi-indhold pr. portion
        • Energi: 2761 kJ / 660 kcal
        • Protein: 20 %
        • Kulhydrat: 48 %
        • Fedt: 32 %
    • Du skal bruge

    • Sådan gør du

      • Trin 1 af 23

        Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)

      • Trin 2 af 23

        Find alle ingredienserne frem.

        Kødboller:

        • 1 l. vand til kogning
        • ½ tsk. salt til kogning
        • 1 løg
        • 200 g. hakket gris og kalv
        • ½ tsk. salt
        • ½ gulerod
        • ½ æg
        • ½ knivspids peber
        • 1 spsk. havregryn

        Ris:

        • 1 ½ dl. ris
        • 2 ½ dl. vand
        • ½ tsk. salt

        Karrysovs:

        • ½ squash
        • ½ æble
        • 1 løg
        • 25 g. smør
        • 1 ½ tsk. karry
        • ½ tsk. stødt gurkemeje
        • 2 ½ spsk. hvedemel
        • 2 dl. kogevand fra kødbollerne
        • 1 ½ dl. mælk
        • ½ grøntsags-bouillon-terning
        • ¼ tsk. salt
        • ½ knivspids peber
      • Trin 3 af 23

        Bollerne: Hæld vand og salt i en stor gryde. Læg låg på, og bring vandet i kog.

        • 1 l. vand til kogning
        • ½ tsk. salt til kogning
      • Trin 4 af 23

        Pil løget, og riv det på den grove side af et rivejern. Klik på videoen og se, hvordan du bruger et rivejern.

        • 1 løg
      • Trin 5 af 23

        Rør hakket kød og salt sammen i en stor skål, til det hænger sammen, og er sejt. Brug hænderne eller en røreske.

        • 200 g. hakket gris og kalv
        • ½ tsk. salt
      • Trin 6 af 23

        Skyl, og skræl guleroden. Riv den på den grove side af rivejernet.

        • ½ gulerod
      • Trin 7 af 23

        Slå ægget ud i en kop. Pisk det sammen med en gaffel, og hæld halvdelen op i skålen med kød. Klik på videoen og se, hvordan du slår æg ud og ser for skaller.

        • ½ æg
      • Trin 8 af 23

        Kom løg, peber, gulerødder og havregryn i skålen. Rør farsen sammen.

        • ½ knivspids peber
        • 1 spsk. havregryn
      • Trin 9 af 23

        Form 14 små boller med en spiseske og din hånd. Læg dem på en tallerken. Dyp skeen i et glas med vand, så klistrer farsen ikke, når du former dem. Vask hænder.

      • Trin 10 af 23

        Læg forsigtigt kødbollerne ned i det kogende vand. Lad dem koge ved svag varme, indtil de kommer op til overfladen.

      • Trin 11 af 23

        Sluk for varmen, og lad kødbollerne ligge i vandet i gryden.

      • Trin 12 af 23

        Koge ris: Skyl risene. Kom vand og salt i en gryde. Læg låg på gryden, og bring vandet i kog. Tilsæt risene, når vandet koger. Kog risene, som det står på pakken.

        • 1 ½ dl. ris
        • 2 ½ dl. vand
        • ½ tsk. salt
      • Trin 13 af 23

        Sovs: Skyl squash og æble. Riv dem på den grove side af rivejernet. Klik på videoen og se, hvordan du river et helt æble.

        • ½ squash
        • ½ æble
      • Trin 14 af 23

        Pil, og hak løget fint. Klik på videoen og se, hvordan du hakker løg.

        • 1 løg
      • Trin 15 af 23

        Varm smørret op i en gryde ved middel varme. Skru ned. Svits løgene, til de er gennemsigtige. Rør imens.

        • 25 g. smør
      • Trin 16 af 23

        Kom karry og gurkemeje i gryden. Svits i 1 minut mere, mens du rører rundt. Klik på videoen og se, hvordan du laver en opbagt sovs.

        • 1 ½ tsk. karry
        • ½ tsk. stødt gurkemeje
      • Trin 17 af 23

        Drys mel i gryden. Pisk kraftigt med et piskeris. Klik på videoen og se, hvordan du pisker mel i gryden og laver en smørbolle.

        • 2 ½ spsk. hvedemel
      • Trin 18 af 23

        Kom vand fra kødbollerne ned i gryden lidt efter lidt. Pisk hele tiden.

        • 2 dl. kogevand fra kødbollerne
      • Trin 19 af 23

        Kom så mælken i gryden lidt efter lidt. Pisk hele tiden. Lad sovsen koge op, mens du pisker.

        • 1 ½ dl. mælk
      • Trin 20 af 23

        Kom bouillon-terning, æbler og squash i sovsen, og lad den koge i 3-5 minutter.

        • ½ grøntsags-bouillon-terning
      • Trin 21 af 23

        Smag sovsen til med salt og peber. Klik på videoen og se, hvordan du måler en knivspids af.

        • ¼ tsk. salt
        • ½ knivspids peber
      • Trin 22 af 23

        Tag kødbollerne op af kogevandet med en hulske og læg dem ned i karrysovsen.

      • Trin 23 af 23

        Server dine boller i karry med kogte ris til.

    • Oversigt

      • Print

        Beskrivelse

        En dansk klassiker! Du bliver simpelthen nødt til at lære at lave GoCook-boller i karry selv.

        Tip: Servér med spidskålssalat til. Find opskriften her på gocook.dk.

        Du skal bruge

          Ingredienser

          Kødboller:

          • 1 l. vand til kogning
          • ½ tsk. salt til kogning
          • 1 løg
          • 200 g. hakket gris og kalv
          • ½ tsk. salt
          • ½ gulerod
          • ½ æg
          • ½ knivspids peber
          • 1 spsk. havregryn

          Ris:

          • 1 ½ dl. ris
          • 2 ½ dl. vand
          • ½ tsk. salt

          Karrysovs:

          • ½ squash
          • ½ æble
          • 1 løg
          • 25 g. smør
          • 1 ½ tsk. karry
          • ½ tsk. stødt gurkemeje
          • 2 ½ spsk. hvedemel
          • 2 dl. kogevand fra kødbollerne
          • 1 ½ dl. mælk
          • ½ grøntsags-bouillon-terning
          • ¼ tsk. salt
          • ½ knivspids peber

           

          Køkkenredskaber

          • 1 decilitermål
          • 1 teske
          • 1 køkkenvægt
          • 3 spiseskeer
          • 1 stor gryde med låg
          • 1 stor skål
          • 1 røreske
          • 1 lille skarp kniv
          • 1 skærebræt
          • 1 rivejern
          • 1 kartoffelskræller
          • 1 kop
          • 1 stor tallerken
          • 1 glas
          • 1 hulske
          • 1 dørslag
          • 1 mellemstor gryde med låg
          • 1 stor skarp kniv
          • 1 lille gryde med låg
          • 1 spatel
          • 1 piskeris

          Sådan gør du

          1. Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
          2. Find alle ingredienserne frem.
          3. Bollerne: Hæld vand og salt i en stor gryde. Læg låg på, og bring vandet i kog.
          4. Pil løget, og riv det på den grove side af et rivejern. Klik på videoen og se, hvordan du bruger et rivejern.
          5. Rør hakket kød og salt sammen i en stor skål, til det hænger sammen, og er sejt. Brug hænderne eller en røreske.
          6. Skyl, og skræl guleroden. Riv den på den grove side af rivejernet.
          7. Slå ægget ud i en kop. Pisk det sammen med en gaffel, og hæld halvdelen op i skålen med kød. Klik på videoen og se, hvordan du slår æg ud og ser for skaller.
          8. Kom løg, peber, gulerødder og havregryn i skålen. Rør farsen sammen.
          9. Form 14 små boller med en spiseske og din hånd. Læg dem på en tallerken. Dyp skeen i et glas med vand, så klistrer farsen ikke, når du former dem. Vask hænder.
          10. Læg forsigtigt kødbollerne ned i det kogende vand. Lad dem koge ved svag varme, indtil de kommer op til overfladen.
          11. Sluk for varmen, og lad kødbollerne ligge i vandet i gryden.
          12. Koge ris: Skyl risene. Kom vand og salt i en gryde. Læg låg på gryden, og bring vandet i kog. Tilsæt risene, når vandet koger. Kog risene, som det står på pakken.
          13. Sovs: Skyl squash og æble. Riv dem på den grove side af rivejernet. Klik på videoen og se, hvordan du river et helt æble.
          14. Pil, og hak løget fint. Klik på videoen og se, hvordan du hakker løg.
          15. Varm smørret op i en gryde ved middel varme. Skru ned. Svits løgene, til de er gennemsigtige. Rør imens.
          16. Kom karry og gurkemeje i gryden. Svits i 1 minut mere, mens du rører rundt. Klik på videoen og se, hvordan du laver en opbagt sovs.
          17. Drys mel i gryden. Pisk kraftigt med et piskeris. Klik på videoen og se, hvordan du pisker mel i gryden og laver en smørbolle.
          18. Kom vand fra kødbollerne ned i gryden lidt efter lidt. Pisk hele tiden.
          19. Kom så mælken i gryden lidt efter lidt. Pisk hele tiden. Lad sovsen koge op, mens du pisker.
          20. Kom bouillon-terning, æbler og squash i sovsen, og lad den koge i 3-5 minutter.
          21. Smag sovsen til med salt og peber. Klik på videoen og se, hvordan du måler en knivspids af.
          22. Tag kødbollerne op af kogevandet med en hulske og læg dem ned i karrysovsen.
          23. Server dine boller i karry med kogte ris til.
      • Beskrivelse

          • Opskriften tager ca.: 1 time

            En dansk klassiker! Du bliver simpelthen nødt til at lære at lave GoCook-boller i karry selv.

            Tip: Servér med spidskålssalat til. Find opskriften her på gocook.dk.

            Energi-indhold pr. portion
            • Energi: 2761 kJ / 660 kcal
            • Protein: 20 %
            • Kulhydrat: 48 %
            • Fedt: 32 %
        • Du skal bruge

        • Sådan gør du

          • Trin 1 af 23

            Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)

          • Trin 2 af 23

            Find alle ingredienserne frem.

            Kødboller:

            • 2 l. vand til kogning
            • 1 tsk. salt til kogning
            • 2 løg
            • 400 g. hakket gris og kalv
            • 1 tsk. salt
            • 1 gulerod
            • 1 æg
            • 1 knivspids peber
            • 2 spsk. havregryn

            Ris:

            • 3 dl. ris
            • 5 dl. vand
            • 1 tsk. salt

            Karrysovs:

            • 1 squash
            • 1 æble
            • 2 løg
            • 50 g. smør
            • 3 tsk. karry
            • 1 tsk. stødt gurkemeje
            • 5 spsk. hvedemel
            • 4 dl. kogevand fra kødbollerne
            • 3 dl. mælk
            • 1 grøntsags-bouillon-terning
            • ½ tsk. salt
            • 1 knivspids peber
          • Trin 3 af 23

            Bollerne: Hæld vand og salt i en stor gryde. Læg låg på, og bring vandet i kog.

            • 2 l. vand til kogning
            • 1 tsk. salt til kogning
          • Trin 4 af 23

            Pil løgene, og riv dem på den grove side af et rivejern. Klik på videoen og se, hvordan du bruger et rivejern.

            • 2 løg
          • Trin 5 af 23

            Rør hakket kød og salt sammen i en stor skål, til det hænger sammen, og er sejt. Brug hænderne eller en røreske.

            • 400 g. hakket gris og kalv
            • 1 tsk. salt
          • Trin 6 af 23

            Skyl, og skræl guleroden. Riv den på den grove side af rivejernet.

            • 1 gulerod
          • Trin 7 af 23

            Slå ægget ud i en kop. Hæld det op i skålen med kød. Klik på videoen og se, hvordan du slår æg ud og ser for skaller.

            • 1 æg
          • Trin 8 af 23

            Kom løg, peber, gulerødder og havregryn i skålen. Rør farsen sammen.

            • 1 knivspids peber
            • 2 spsk. havregryn
          • Trin 9 af 23

            Form 14 små boller med en spiseske og din hånd. Læg dem på en tallerken. Dyp skeen i et glas med vand, så klistrer farsen ikke, når du former dem. Vask hænder.

          • Trin 10 af 23

            Læg forsigtigt kødbollerne ned i det kogende vand. Lad dem koge ved svag varme, indtil de kommer op til overfladen.

          • Trin 11 af 23

            Sluk for varmen, og lad kødbollerne ligge i vandet i gryden.

          • Trin 12 af 23

            Koge ris: Skyl risene. Kom vand og salt i en gryde. Læg låg på gryden, og bring vandet i kog. Tilsæt risene, når vandet koger. Kog risene, som det står på pakken.

            • 3 dl. ris
            • 5 dl. vand
            • 1 tsk. salt
          • Trin 13 af 23

            Sovs: Skyl squash og æble. Riv dem på den grove side af rivejernet. Klik på videoen og se, hvordan du river et helt æble.

            • 1 squash
            • 1 æble
          • Trin 14 af 23

            Pil, og hak løget fint. Klik på videoen og se, hvordan du hakker løg.

            • 2 løg
          • Trin 15 af 23

            Varm smørret op i en gryde ved middel varme. Skru ned. Svits løgene, til de er gennemsigtige. Rør imens.

            • 50 g. smør
          • Trin 16 af 23

            Kom karry og gurkemeje i gryden. Svits i 1 minut mere, mens du rører rundt. Klik på videoen og se, hvordan du laver en opbagt sovs.

            • 3 tsk. karry
            • 1 tsk. stødt gurkemeje
          • Trin 17 af 23

            Drys mel i gryden. Pisk kraftigt med et piskeris. Klik på videoen og se, hvordan du pisker mel i gryden og laver en smørbolle.

            • 5 spsk. hvedemel
          • Trin 18 af 23

            Kom vand fra kødbollerne ned i gryden lidt efter lidt. Pisk hele tiden.

            • 4 dl. kogevand fra kødbollerne
          • Trin 19 af 23

            Kom så mælken i gryden lidt efter lidt. Pisk hele tiden. Lad sovsen koge op, mens du pisker.

            • 3 dl. mælk
          • Trin 20 af 23

            Kom bouillon-terning, æbler og squash i sovsen, og lad den koge i 3-5 minutter.

            • 1 grøntsags-bouillon-terning
          • Trin 21 af 23

            Smag sovsen til med salt og peber. Klik på videoen og se, hvordan du måler en knivspids af.

            • ½ tsk. salt
            • 1 knivspids peber
          • Trin 22 af 23

            Tag kødbollerne op af kogevandet med en hulske og læg dem ned i karrysovsen.

          • Trin 23 af 23

            Server dine boller i karry med kogte ris til.

        • Oversigt

          • Print

            Beskrivelse

            En dansk klassiker! Du bliver simpelthen nødt til at lære at lave GoCook-boller i karry selv.

            Tip: Servér med spidskålssalat til. Find opskriften her på gocook.dk.

            Du skal bruge

              Ingredienser

              Kødboller:

              • 2 l. vand til kogning
              • 1 tsk. salt til kogning
              • 2 løg
              • 400 g. hakket gris og kalv
              • 1 tsk. salt
              • 1 gulerod
              • 1 æg
              • 1 knivspids peber
              • 2 spsk. havregryn

              Ris:

              • 3 dl. ris
              • 5 dl. vand
              • 1 tsk. salt

              Karrysovs:

              • 1 squash
              • 1 æble
              • 2 løg
              • 50 g. smør
              • 3 tsk. karry
              • 1 tsk. stødt gurkemeje
              • 5 spsk. hvedemel
              • 4 dl. kogevand fra kødbollerne
              • 3 dl. mælk
              • 1 grøntsags-bouillon-terning
              • ½ tsk. salt
              • 1 knivspids peber

               

              Køkkenredskaber

              • 1 decilitermål
              • 1 teske
              • 1 køkkenvægt
              • 3 spiseskeer
              • 1 stor gryde med låg
              • 1 stor skål
              • 1 røreske
              • 1 lille skarp kniv
              • 1 skærebræt
              • 1 rivejern
              • 1 kartoffelskræller
              • 1 kop
              • 1 stor tallerken
              • 1 glas
              • 1 hulske
              • 1 dørslag
              • 1 mellemstor gryde med låg
              • 1 stor skarp kniv
              • 1 lille gryde med låg
              • 1 spatel
              • 1 piskeris

              Sådan gør du

              1. Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
              2. Find alle ingredienserne frem.
              3. Bollerne: Hæld vand og salt i en stor gryde. Læg låg på, og bring vandet i kog.
              4. Pil løgene, og riv dem på den grove side af et rivejern. Klik på videoen og se, hvordan du bruger et rivejern.
              5. Rør hakket kød og salt sammen i en stor skål, til det hænger sammen, og er sejt. Brug hænderne eller en røreske.
              6. Skyl, og skræl guleroden. Riv den på den grove side af rivejernet.
              7. Slå ægget ud i en kop. Hæld det op i skålen med kød. Klik på videoen og se, hvordan du slår æg ud og ser for skaller.
              8. Kom løg, peber, gulerødder og havregryn i skålen. Rør farsen sammen.
              9. Form 14 små boller med en spiseske og din hånd. Læg dem på en tallerken. Dyp skeen i et glas med vand, så klistrer farsen ikke, når du former dem. Vask hænder.
              10. Læg forsigtigt kødbollerne ned i det kogende vand. Lad dem koge ved svag varme, indtil de kommer op til overfladen.
              11. Sluk for varmen, og lad kødbollerne ligge i vandet i gryden.
              12. Koge ris: Skyl risene. Kom vand og salt i en gryde. Læg låg på gryden, og bring vandet i kog. Tilsæt risene, når vandet koger. Kog risene, som det står på pakken.
              13. Sovs: Skyl squash og æble. Riv dem på den grove side af rivejernet. Klik på videoen og se, hvordan du river et helt æble.
              14. Pil, og hak løget fint. Klik på videoen og se, hvordan du hakker løg.
              15. Varm smørret op i en gryde ved middel varme. Skru ned. Svits løgene, til de er gennemsigtige. Rør imens.
              16. Kom karry og gurkemeje i gryden. Svits i 1 minut mere, mens du rører rundt. Klik på videoen og se, hvordan du laver en opbagt sovs.
              17. Drys mel i gryden. Pisk kraftigt med et piskeris. Klik på videoen og se, hvordan du pisker mel i gryden og laver en smørbolle.
              18. Kom vand fra kødbollerne ned i gryden lidt efter lidt. Pisk hele tiden.
              19. Kom så mælken i gryden lidt efter lidt. Pisk hele tiden. Lad sovsen koge op, mens du pisker.
              20. Kom bouillon-terning, æbler og squash i sovsen, og lad den koge i 3-5 minutter.
              21. Smag sovsen til med salt og peber. Klik på videoen og se, hvordan du måler en knivspids af.
              22. Tag kødbollerne op af kogevandet med en hulske og læg dem ned i karrysovsen.
              23. Server dine boller i karry med kogte ris til.
          • Beskrivelse

              • Opskriften tager ca.: 1 time

                En dansk klassiker! Du bliver simpelthen nødt til at lære at lave GoCook-boller i karry selv.

                Tip: Servér med spidskålssalat til. Find opskriften her på gocook.dk.

                Energi-indhold pr. portion
                • Energi: 2761 kJ / 660 kcal
                • Protein: 20 %
                • Kulhydrat: 48 %
                • Fedt: 32 %
            • Du skal bruge

            • Sådan gør du

              • Trin 1 af 23

                Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)

              • Trin 2 af 23

                Find alle ingredienserne frem.

                Kødboller:

                • 3 l. vand til kogning
                • 1 ½ tsk. salt til kogning
                • 3 løg
                • 600 g. hakket gris og kalv
                • 1 ½ tsk. salt
                • 1 ½ gulerod
                • 1 ½ æg
                • 1 ½ knivspids peber
                • 3 spsk. havregryn

                Ris:

                • 4 ½ dl. ris
                • 7 ½ dl. vand
                • 1 ½ tsk. salt

                Karrysovs:

                • 1 ½ squash
                • 1 ½ æble
                • 3 løg
                • 75 g. smør
                • 4 ½ tsk. karry
                • 1 ½ tsk. stødt gurkemeje
                • 7 ½ spsk. hvedemel
                • 6 dl. kogevand fra kødbollerne
                • 4 ½ dl. mælk
                • 1 ½ grøntsags-bouillon-terning
                • ¾ tsk. salt
                • ¼ tsk. peber
              • Trin 3 af 23

                Bollerne: Hæld vand og salt i en stor gryde. Læg låg på, og bring vandet i kog.

                • 3 l. vand til kogning
                • 1 ½ tsk. salt til kogning
              • Trin 4 af 23

                Pil løgene, og riv det på den grove side af et rivejern. Klik på videoen og se, hvordan du bruger et rivejern.

                • 3 løg
              • Trin 5 af 23

                Rør hakket kød og salt sammen i en stor skål, til det hænger sammen, og er sejt. Brug hænderne eller en røreske.

                • 600 g. hakket gris og kalv
                • 1 ½ tsk. salt
              • Trin 6 af 23

                Skyl, og skræl guleroden. Riv den på den grove side af rivejernet.

                • 1 ½ gulerod
              • Trin 7 af 23

                Slå ægget ud i en kop. Hæld det op i skålen med kød. Klik på videoen og se, hvordan du slår æg ud og ser for skaller.

                • 1 ½ æg
              • Trin 8 af 23

                Kom løg, peber, gulerødder og havregryn i skålen. Rør farsen sammen.

                • ¼ tsk. peber
                • 3 spsk. havregryn
              • Trin 9 af 23

                Form 14 små boller med en spiseske og din hånd. Læg dem på en tallerken. Dyp skeen i et glas med vand, så klistrer farsen ikke, når du former dem. Vask hænder.

              • Trin 10 af 23

                Læg forsigtigt kødbollerne ned i det kogende vand. Lad dem koge ved svag varme, indtil de kommer op til overfladen.

              • Trin 11 af 23

                Sluk for varmen, og lad kødbollerne ligge i vandet i gryden.

              • Trin 12 af 23

                Koge ris: Skyl risene. Kom vand og salt i en gryde. Læg låg på gryden, og bring vandet i kog. Tilsæt risene, når vandet koger. Kog risene, som det står på pakken.

                • 4 ½ dl. ris
                • 7 ½ dl. vand
                • 1 ½ tsk. salt
              • Trin 13 af 23

                Sovs: Skyl squash og æble. Riv dem på den grove side af rivejernet. Klik på videoen og se, hvordan du river et helt æble.

                • 1 ½ squash
                • 1 ½ æble
              • Trin 14 af 23

                Pil, og hak løget fint. Klik på videoen og se, hvordan du hakker løg.

                • 3 løg
              • Trin 15 af 23

                Varm smørret op i en gryde ved middel varme. Skru ned. Svits løgene, til de er gennemsigtige. Rør imens.

                • 75 g. smør
              • Trin 16 af 23

                Kom karry og gurkemeje i gryden. Svits i 1 minut mere, mens du rører rundt. Klik på videoen og se, hvordan du laver en opbagt sovs.

                • 4 ½ tsk. karry
                • 1 ½ tsk. stødt gurkemeje
              • Trin 17 af 23

                Drys mel i gryden. Pisk kraftigt med et piskeris. Klik på videoen og se, hvordan du pisker mel i gryden og laver en smørbolle.

                • 7 ½ spsk. hvedemel
              • Trin 18 af 23

                Kom vand fra kødbollerne ned i gryden lidt efter lidt. Pisk hele tiden.

                • 6 dl. kogevand fra kødbollerne
              • Trin 19 af 23

                Kom så mælken i gryden lidt efter lidt. Pisk hele tiden. Lad sovsen koge op, mens du pisker.

                • 4 ½ dl. mælk
              • Trin 20 af 23

                Kom bouillon-terning, æbler og squash i sovsen, og lad den koge i 3-5 minutter.

                • 1 ½ grøntsags-bouillon-terning
              • Trin 21 af 23

                Smag sovsen til med salt og peber.

                • ¾ tsk. salt
                • ¼ tsk. peber
              • Trin 22 af 23

                Tag kødbollerne op af kogevandet med en hulske og læg dem ned i karrysovsen.

              • Trin 23 af 23

                Server dine boller i karry med kogte ris til.

            • Oversigt

              • Print

                Beskrivelse

                En dansk klassiker! Du bliver simpelthen nødt til at lære at lave GoCook-boller i karry selv.

                Tip: Servér med spidskålssalat til. Find opskriften her på gocook.dk.

                Du skal bruge

                  Ingredienser

                  Kødboller:

                  • 3 l. vand til kogning
                  • 1 ½ tsk. salt til kogning
                  • 3 løg
                  • 600 g. hakket gris og kalv
                  • 1 ½ tsk. salt
                  • 1 ½ gulerod
                  • 1 ½ æg
                  • ¼ tsk. peber
                  • 3 spsk. havregryn

                  Ris:

                  • 4 ½ dl. ris
                  • 7 ½ dl. vand
                  • 1 ½ tsk. salt

                  Karrysovs:

                  • 1 ½ squash
                  • 1 ½ æble
                  • 3 løg
                  • 75 g. smør
                  • 4 ½ tsk. karry
                  • 1 ½ tsk. stødt gurkemeje
                  • 7 ½ spsk. hvedemel
                  • 6 dl. kogevand fra kødbollerne
                  • 4 ½ dl. mælk
                  • 1 ½ grøntsags-bouillon-terning
                  • ¾ tsk. salt
                  • ¼ tsk. peber

                   

                  Køkkenredskaber

                  • 1 decilitermål
                  • 1 teske
                  • 1 køkkenvægt
                  • 3 spiseskeer
                  • 1 stor gryde med låg
                  • 1 stor skål
                  • 1 røreske
                  • 1 lille skarp kniv
                  • 1 skærebræt
                  • 1 rivejern
                  • 1 kartoffelskræller
                  • 1 kop
                  • 1 stor tallerken
                  • 1 glas
                  • 1 hulske
                  • 1 dørslag
                  • 1 mellemstor gryde med låg
                  • 1 stor skarp kniv
                  • 1 lille gryde med låg
                  • 1 spatel
                  • 1 piskeris

                  Sådan gør du

                  1. Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
                  2. Find alle ingredienserne frem.
                  3. Bollerne: Hæld vand og salt i en stor gryde. Læg låg på, og bring vandet i kog.
                  4. Pil løgene, og riv det på den grove side af et rivejern. Klik på videoen og se, hvordan du bruger et rivejern.
                  5. Rør hakket kød og salt sammen i en stor skål, til det hænger sammen, og er sejt. Brug hænderne eller en røreske.
                  6. Skyl, og skræl guleroden. Riv den på den grove side af rivejernet.
                  7. Slå ægget ud i en kop. Hæld det op i skålen med kød. Klik på videoen og se, hvordan du slår æg ud og ser for skaller.
                  8. Kom løg, peber, gulerødder og havregryn i skålen. Rør farsen sammen.
                  9. Form 14 små boller med en spiseske og din hånd. Læg dem på en tallerken. Dyp skeen i et glas med vand, så klistrer farsen ikke, når du former dem. Vask hænder.
                  10. Læg forsigtigt kødbollerne ned i det kogende vand. Lad dem koge ved svag varme, indtil de kommer op til overfladen.
                  11. Sluk for varmen, og lad kødbollerne ligge i vandet i gryden.
                  12. Koge ris: Skyl risene. Kom vand og salt i en gryde. Læg låg på gryden, og bring vandet i kog. Tilsæt risene, når vandet koger. Kog risene, som det står på pakken.
                  13. Sovs: Skyl squash og æble. Riv dem på den grove side af rivejernet. Klik på videoen og se, hvordan du river et helt æble.
                  14. Pil, og hak løget fint. Klik på videoen og se, hvordan du hakker løg.
                  15. Varm smørret op i en gryde ved middel varme. Skru ned. Svits løgene, til de er gennemsigtige. Rør imens.
                  16. Kom karry og gurkemeje i gryden. Svits i 1 minut mere, mens du rører rundt. Klik på videoen og se, hvordan du laver en opbagt sovs.
                  17. Drys mel i gryden. Pisk kraftigt med et piskeris. Klik på videoen og se, hvordan du pisker mel i gryden og laver en smørbolle.
                  18. Kom vand fra kødbollerne ned i gryden lidt efter lidt. Pisk hele tiden.
                  19. Kom så mælken i gryden lidt efter lidt. Pisk hele tiden. Lad sovsen koge op, mens du pisker.
                  20. Kom bouillon-terning, æbler og squash i sovsen, og lad den koge i 3-5 minutter.
                  21. Smag sovsen til med salt og peber.
                  22. Tag kødbollerne op af kogevandet med en hulske og læg dem ned i karrysovsen.
                  23. Server dine boller i karry med kogte ris til.