Boller i karry

Boller i karry

medium
  • Beskrivelse

      • Opskriften tager ca.: 1 time og 30 minutter

        Klassikeren fra mormors køkken, som alle elsker. Og nu kan du lave den selv! Servér med en frisk og farverig gulerodssalat med smag af lakrids.

        Energi-indhold pr. portion
        • Energi: 3921 kJ / 937 kcal
        • Protein: 16 %
        • Kulhydrat: 44 %
        • Fedt: 40 %
        • Heraf mættet fedt: 13,5 g.
    • Du skal bruge

    • Sådan gør du

      • Trin 1 af 36

        Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)

      • Trin 2 af 36

        Kødboller: Find alle ingredienserne frem.

        • 200 g. hakket grisekød
        • ½ tsk. salt
        • ½ knivspids peber
        • ½ løg
        • ½ æg
        • ½ dl. hvedemel
        • ½ dl. mælk
        • ¾ l. vand
        • ½ tsk. salt
      • Trin 3 af 36

        Tag en stor skål og en grydeske. Kom hakket kød, salt og peber i skålen, og rør det sammen med grydeskeen. Klik på metodevideoen og se, hvordan du rører en fars.

        • 200 g. hakket grisekød
        • ½ tsk. salt
        • ½ knivspids peber
      • Trin 4 af 36

        Tag en lille skarp kniv og et rivejern. Pil løget, og riv det på den fine side af rivejernet. Kom revet løg op i skålen med hakket kød.

        • ½ løg
      • Trin 5 af 36

        Tag en kop og en gaffel. Slå ægget ud i koppen, og pisk det sammen. Hæld halvdelen op i skålen med hakket kød.

        • ½ æg
      • Trin 6 af 36

        Kom mel i skålen, og rør farsen sammen.

        • ½ dl. hvedemel
      • Trin 7 af 36

        Tilsæt mælk lidt ad gangen, indtil farsen er ensartet. Rør rundt imens.

        • ½ dl. mælk
      • Trin 8 af 36

        Tag en stor gryde. Kom vand og salt i gryden. Læg låg på gryden, og bring vandet i kog.

        • ¾ l. vand
        • ½ tsk. salt
      • Trin 9 af 36

        Tag en spiseske og en tallerken. Form 8 kødboller af farsen mellem skeen og din ene hånd. Læg dem på tallerkenen. Vask hænder, når du har rørt ved råt kød.

      • Trin 10 af 36

        Læg forsigtigt kødbollerne ned i det kogende vand med skeen. Lad dem koge ved svag varme, indtil de kommer op til overfladen.

      • Trin 11 af 36

        Sluk for varmen, og lad kødbollerne ligge i vandet i gryden.

      • Trin 12 af 36

        Ris: Mål alle ingredienserne af.

        • 3 dl. vand
        • ¼ tsk. salt
        • 1 ½ dl. ris
      • Trin 13 af 36

        Tag en lille gryde. Kom vand og salt i gryden. Læg låg på gryden, og bring vandet i kog.

        • 3 dl. vand
        • ¼ tsk. salt
      • Trin 14 af 36

        Kom ris i gryden, når vandet koger. Læs på pakken, hvor længe risene skal koge. Kog risene. Lav karrysovsen, mens risene koger.

        • 1 ½ dl. ris
      • Trin 15 af 36

        Karrysovs: Mål alle ingredienserne af.

        • ¾ løg
        • ½ gulerod
        • 1 ½ persillerod
        • 1 æble
        • ½ tsk. smør
        • ½ tsk. karry
        • 2 ½ dl. kogevand fra kødbollerne
        • ¼ dåse kokosmælk
        • ¼ tsk. salt
        • ½ knivspids peber
      • Trin 16 af 36

        Tag et skærebræt og en stor skarp kniv. Pil løget, og skær det i tern.

        • ¾ løg
      • Trin 17 af 36

        Tag en tyndskræller. Skræl gulerod, persillerod og æble. Skær dem i tern på cirka 2 x 2 centimeter.

        • ½ gulerod
        • 1 ½ persillerod
        • 1 æble
      • Trin 18 af 36

        Tag en stor gryde. Kom smør i gryden, og varm den op. Lad smørret smelte.

        • ½ tsk. smør
      • Trin 19 af 36

        Tag en spatel. Kom løg-ternene i gryden, og skru ned til middel varme. Svits løgene i cirka 3 minutter, til de er klare: De skal ikke bliver brune. Rør imens. Klik på metodevideoen og se, hvordan du svitser.

      • Trin 20 af 36

        Kom karry i gryden, og rør rundt.

        • ½ tsk. karry
      • Trin 21 af 36

        Kom gulerødder, persillerødder og æbler i gryden. Svits i 5 minutter, mens du rører rundt.

      • Trin 22 af 36

        Hæld kogevand fra kødbollerne i gryden, og bring grøntsagerne i kog. Kog grøntsagerne i cirka 10 minutter, til de er møre.

        • 2 ½ dl. kogevand fra kødbollerne
      • Trin 23 af 36

        Tag en hul-ske og en mellemstor skål. Tag halvdelen af grøntsagerne op af gryden med hul-skeen. Kom dem over i skålen.

      • Trin 24 af 36

        Hæld kokosmælk i gryden.

        • ¼ dåse kokosmælk
      • Trin 25 af 36

        Tag en stavblender. Stil gryden med grøntsager ned i håndvasken, og blend det hele sammen, til det er ensartet. Hvis sovsen bliver for tynd, kan du komme flere af de kogte grøntsager i, og blende igen. Klik på metodevideoen og se, hvordan du blender suppe eller sovs.

      • Trin 26 af 36

        Smid resten af de kogte grøntsager ud, eller brug dem som hele stykker i sovsen.

      • Trin 27 af 36

        Smag din karrysovs til med salt og peber. Klik på metodevideoen og se, hvordan du måler en knivspids af.

        • ¼ tsk. salt
        • ½ knivspids peber
      • Trin 28 af 36

        Tag en hul-ske. Læg forsigtigt kødbollerne ned i karrysovsen med hul-skeen.

      • Trin 29 af 36

        Stil gryden tilbage på komfuret, og varm retten op i cirka 5 minutter.

      • Trin 30 af 36

        Salat: Mål alle ingredienserne af.

        • ¼ citron (kun saften)
        • ½ fennikel
        • 1 spsk. hasselnødder
        • 1 ½ gulerod
        • ½ æble
      • Trin 31 af 36

        Tag en citruspresser og en mellemstor skål. Pres saften af citronen, og kom citronsaften op i skålen. Klik på metodevideoen og se, hvordan du presser saften af en citron.

        • ¼ citron (kun saften)
      • Trin 32 af 36

        Tag et skærebræt og en lille skarp kniv. Skyl fennikel, og skær roden væk. Skær fenniklen i små tern på cirka ½ x ½ centimeter. Kom fennikel-ternene op i skålen med citronsaft.

        • ½ fennikel
      • Trin 33 af 36

        Tag en lille stegepande og en spatel. Kom hasselnødder på stegepanden, og rist dem i cirka 3 minutter, mens du rører rundt. Lad dem køle af, og hak hasselnødderne groft.

        • 1 spsk. hasselnødder
      • Trin 34 af 36

        Tag en tyndskræller og et rivejern. Skræl gulerødderne, og riv dem på den fine side af rivejernet.

        • 1 ½ gulerod
      • Trin 35 af 36

        Skyl æblet, og skær det i tern på cirka 1 x 1 centimeter. Kom æbletern og revet gulerod op i skålen med citronsaft og fennikel. Rør salaten sammen, og drys med de grofthakkede hasselnødder.

        • ½ æble
      • Trin 36 af 36

        Anret kødboller og karrysovs ovenpå risene, og servér med gulerodssalat til. Velbekomme!

    • Oversigt

      • Print

        Beskrivelse

        Klassikeren fra mormors køkken, som alle elsker. Og nu kan du lave den selv! Servér med en frisk og farverig gulerodssalat med smag af lakrids.

        Du skal bruge

          Ingredienser

          Kødboller:

          • 200 g. hakket grisekød
          • ½ tsk. salt
          • ½ knivspids peber
          • ½ løg
          • ½ æg
          • ½ dl. hvedemel
          • ½ dl. mælk
          • ¾ l. vand
          • ½ tsk. salt

          Ris:

          • 3 dl. vand
          • ¼ tsk. salt
          • 1 ½ dl. ris

          Karrysovs:

          • ¾ løg
          • ½ gulerod
          • 1 ½ persillerod
          • 1 æble
          • ½ tsk. smør
          • ½ tsk. karry
          • 2 ½ dl. kogevand fra kødbollerne
          • ¼ dåse kokosmælk
          • ¼ tsk. salt
          • ½ knivspids peber

          Gulerodssalat:

          • ¼ citron (kun saften)
          • ½ fennikel
          • 1 spsk. hasselnødder
          • 1 ½ gulerod
          • ½ æble

           

          Køkkenredskaber

          • 1 teske
          • 1 decilitermål
          • 2 spiseskeer
          • 1 stor skål
          • 1 grydeske
          • 1 lille skarp kniv
          • 1 rivejern
          • 1 kop
          • 2 store gryder
          • 1 lille gryde
          • 2 grydelåg
          • 1 tallerken
          • 1 skærebræt
          • 1 stor skarp kniv
          • 1 tyndskræller
          • 2 spatler
          • 1 hulske
          • 2 mellemstore skåle
          • 1 citruspresser
          • 1 lille stegepande

          Sådan gør du

          1. Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
          2. Kødboller: Find alle ingredienserne frem.
          3. Tag en stor skål og en grydeske. Kom hakket kød, salt og peber i skålen, og rør det sammen med grydeskeen. Klik på metodevideoen og se, hvordan du rører en fars.
          4. Tag en lille skarp kniv og et rivejern. Pil løget, og riv det på den fine side af rivejernet. Kom revet løg op i skålen med hakket kød.
          5. Tag en kop og en gaffel. Slå ægget ud i koppen, og pisk det sammen. Hæld halvdelen op i skålen med hakket kød.
          6. Kom mel i skålen, og rør farsen sammen.
          7. Tilsæt mælk lidt ad gangen, indtil farsen er ensartet. Rør rundt imens.
          8. Tag en stor gryde. Kom vand og salt i gryden. Læg låg på gryden, og bring vandet i kog.
          9. Tag en spiseske og en tallerken. Form 8 kødboller af farsen mellem skeen og din ene hånd. Læg dem på tallerkenen. Vask hænder, når du har rørt ved råt kød.
          10. Læg forsigtigt kødbollerne ned i det kogende vand med skeen. Lad dem koge ved svag varme, indtil de kommer op til overfladen.
          11. Sluk for varmen, og lad kødbollerne ligge i vandet i gryden.
          12. Ris: Mål alle ingredienserne af.
          13. Tag en lille gryde. Kom vand og salt i gryden. Læg låg på gryden, og bring vandet i kog.
          14. Kom ris i gryden, når vandet koger. Læs på pakken, hvor længe risene skal koge. Kog risene. Lav karrysovsen, mens risene koger.
          15. Karrysovs: Mål alle ingredienserne af.
          16. Tag et skærebræt og en stor skarp kniv. Pil løget, og skær det i tern.
          17. Tag en tyndskræller. Skræl gulerod, persillerod og æble. Skær dem i tern på cirka 2 x 2 centimeter.
          18. Tag en stor gryde. Kom smør i gryden, og varm den op. Lad smørret smelte.
          19. Tag en spatel. Kom løg-ternene i gryden, og skru ned til middel varme. Svits løgene i cirka 3 minutter, til de er klare: De skal ikke bliver brune. Rør imens. Klik på metodevideoen og se, hvordan du svitser.
          20. Kom karry i gryden, og rør rundt.
          21. Kom gulerødder, persillerødder og æbler i gryden. Svits i 5 minutter, mens du rører rundt.
          22. Hæld kogevand fra kødbollerne i gryden, og bring grøntsagerne i kog. Kog grøntsagerne i cirka 10 minutter, til de er møre.
          23. Tag en hul-ske og en mellemstor skål. Tag halvdelen af grøntsagerne op af gryden med hul-skeen. Kom dem over i skålen.
          24. Hæld kokosmælk i gryden.
          25. Tag en stavblender. Stil gryden med grøntsager ned i håndvasken, og blend det hele sammen, til det er ensartet. Hvis sovsen bliver for tynd, kan du komme flere af de kogte grøntsager i, og blende igen. Klik på metodevideoen og se, hvordan du blender suppe eller sovs.
          26. Smid resten af de kogte grøntsager ud, eller brug dem som hele stykker i sovsen.
          27. Smag din karrysovs til med salt og peber. Klik på metodevideoen og se, hvordan du måler en knivspids af.
          28. Tag en hul-ske. Læg forsigtigt kødbollerne ned i karrysovsen med hul-skeen.
          29. Stil gryden tilbage på komfuret, og varm retten op i cirka 5 minutter.
          30. Salat: Mål alle ingredienserne af.
          31. Tag en citruspresser og en mellemstor skål. Pres saften af citronen, og kom citronsaften op i skålen. Klik på metodevideoen og se, hvordan du presser saften af en citron.
          32. Tag et skærebræt og en lille skarp kniv. Skyl fennikel, og skær roden væk. Skær fenniklen i små tern på cirka ½ x ½ centimeter. Kom fennikel-ternene op i skålen med citronsaft.
          33. Tag en lille stegepande og en spatel. Kom hasselnødder på stegepanden, og rist dem i cirka 3 minutter, mens du rører rundt. Lad dem køle af, og hak hasselnødderne groft.
          34. Tag en tyndskræller og et rivejern. Skræl gulerødderne, og riv dem på den fine side af rivejernet.
          35. Skyl æblet, og skær det i tern på cirka 1 x 1 centimeter. Kom æbletern og revet gulerod op i skålen med citronsaft og fennikel. Rør salaten sammen, og drys med de grofthakkede hasselnødder.
          36. Anret kødboller og karrysovs ovenpå risene, og servér med gulerodssalat til. Velbekomme!
      • Beskrivelse

          • Opskriften tager ca.: 1 time og 30 minutter

            Klassikeren fra mormors køkken, som alle elsker. Og nu kan du lave den selv! Servér med en frisk og farverig gulerodssalat med smag af lakrids.

            Energi-indhold pr. portion
            • Energi: 3921 kJ / 937 kcal
            • Protein: 16 %
            • Kulhydrat: 44 %
            • Fedt: 40 %
            • Heraf mættet fedt: 13,5 g.
        • Du skal bruge

        • Sådan gør du

          • Trin 1 af 36

            Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)

          • Trin 2 af 36

            Kødboller: Find alle ingredienserne frem.

            • 400 g. hakket grisekød
            • 1 tsk. salt
            • 1 knivspids peber
            • 1 løg
            • 1 æg
            • 1 dl. hvedemel
            • 1 dl. mælk
            • 1 ½ l. vand
            • 1 tsk. salt
          • Trin 3 af 36

            Tag en stor skål og en grydeske. Kom hakket kød, salt og peber i skålen, og rør det sammen med grydeskeen. Klik på metodevideoen og se, hvordan du rører en fars.

            • 400 g. hakket grisekød
            • 1 tsk. salt
            • 1 knivspids peber
          • Trin 4 af 36

            Tag en lille skarp kniv og et rivejern. Pil løget, og riv det på den fine side af rivejernet. Kom revet løg op i skålen med hakket kød.

            • 1 løg
          • Trin 5 af 36

            Tag en kop. Slå ægget ud i koppen, og hæld det op i skålen med hakket kød.

            • 1 æg
          • Trin 6 af 36

            Kom mel i skålen, og rør farsen sammen.

            • 1 dl. hvedemel
          • Trin 7 af 36

            Tilsæt mælk lidt ad gangen, indtil farsen er ensartet. Rør rundt imens.

            • 1 dl. mælk
          • Trin 8 af 36

            Tag en stor gryde. Kom vand og salt i gryden. Læg låg på gryden, og bring vandet i kog.

            • 1 ½ l. vand
            • 1 tsk. salt
          • Trin 9 af 36

            Tag en spiseske og en tallerken. Form 16 kødboller af farsen mellem skeen og din ene hånd. Læg dem på tallerkenen. Vask hænder, når du har rørt ved råt kød.

          • Trin 10 af 36

            Læg forsigtigt kødbollerne ned i det kogende vand med skeen. Lad dem koge ved svag varme, indtil de kommer op til overfladen.

          • Trin 11 af 36

            Sluk for varmen, og lad kødbollerne ligge i vandet i gryden.

          • Trin 12 af 36

            Ris: Mål alle ingredienserne af.

            • 6 dl. vand
            • ½ tsk. salt
            • 3 dl. ris
          • Trin 13 af 36

            Tag en lille gryde. Kom vand og salt i gryden. Læg låg på gryden, og bring vandet i kog.

            • 6 dl. vand
            • ½ tsk. salt
          • Trin 14 af 36

            Kom ris i gryden, når vandet koger. Læs på pakken, hvor længe risene skal koge. Kog risene. Lav karrysovsen, mens risene koger.

            • 3 dl. ris
          • Trin 15 af 36

            Karrysovs: Mål alle ingredienserne af.

            • 1 ½ løg
            • 1 gulerod
            • 3 persillerødder
            • 2 æbler
            • 1 tsk. smør
            • 1 tsk. karry
            • 5 dl. kogevand fra kødbollerne
            • ½ dåse kokosmælk
            • ½ tsk. salt
            • 1 knivspids peber
          • Trin 16 af 36

            Tag et skærebræt og en stor skarp kniv. Pil løget, og skær det i tern.

            • 1 ½ løg
          • Trin 17 af 36

            Tag en tyndskræller. Skræl gulerod, persillerod og æble. Skær dem i tern på cirka 2 x 2 centimeter.

            • 1 gulerod
            • 3 persillerødder
            • 2 æbler
          • Trin 18 af 36

            Tag en stor gryde. Kom smør i gryden, og varm den op. Lad smørret smelte.

            • 1 tsk. smør
          • Trin 19 af 36

            Tag en spatel. Kom løg-ternene i gryden, og skru ned til middel varme. Svits løgene i cirka 3 minutter, til de er klare: De skal ikke bliver brune. Rør imens. Klik på metodevideoen og se, hvordan du svitser.

          • Trin 20 af 36

            Kom karry i gryden, og rør rundt.

            • 1 tsk. karry
          • Trin 21 af 36

            Kom gulerødder, persillerødder og æbler i gryden. Svits i 5 minutter, mens du rører rundt.

          • Trin 22 af 36

            Hæld kogevand fra kødbollerne i gryden, og bring grøntsagerne i kog. Kog grøntsagerne i cirka 10 minutter, til de er møre.

            • 5 dl. kogevand fra kødbollerne
          • Trin 23 af 36

            Tag en hul-ske og en mellemstor skål. Tag halvdelen af grøntsagerne op af gryden med hul-skeen. Kom dem over i skålen.

          • Trin 24 af 36

            Hæld kokosmælk i gryden.

            • ½ dåse kokosmælk
          • Trin 25 af 36

            Tag en stavblender. Stil gryden med grøntsager ned i håndvasken, og blend det hele sammen, til det er ensartet. Hvis sovsen bliver for tynd, kan du komme flere af de kogte grøntsager i, og blende igen. Klik på metodevideoen og se, hvordan du blender suppe eller sovs.

          • Trin 26 af 36

            Smid resten af de kogte grøntsager ud, eller brug dem som hele stykker i sovsen.

          • Trin 27 af 36

            Smag din karrysovs til med salt og peber. Klik på metodevideoen og se, hvordan du måler en knivspids af.

            • ½ tsk. salt
            • 1 knivspids peber
          • Trin 28 af 36

            Tag en hul-ske. Læg forsigtigt kødbollerne ned i karrysovsen med hul-skeen.

          • Trin 29 af 36

            Stil gryden tilbage på komfuret, og varm retten op i cirka 5 minutter.

          • Trin 30 af 36

            Salat: Mål alle ingredienserne af.

            • ½ citron (kun saften)
            • 1 fennikel
            • 2 spsk. hasselnødder
            • 3 gulerødder
            • 1 æble
          • Trin 31 af 36

            Tag en citruspresser og en mellemstor skål. Pres saften af citronen, og kom citronsaften op i skålen. Klik på metodevideoen og se, hvordan du presser saften af en citron.

            • ½ citron (kun saften)
          • Trin 32 af 36

            Tag et skærebræt og en lille skarp kniv. Skyl fennikel, og skær roden væk. Skær fenniklen i små tern på cirka ½ x ½ centimeter. Kom fennikel-ternene op i skålen med citronsaft.

            • 1 fennikel
          • Trin 33 af 36

            Tag en lille stegepande og en spatel. Kom hasselnødder på stegepanden, og rist dem i cirka 3 minutter, mens du rører rundt. Lad dem køle af, og hak hasselnødderne groft.

            • 2 spsk. hasselnødder
          • Trin 34 af 36

            Tag en tyndskræller og et rivejern. Skræl gulerødderne, og riv dem på den fine side af rivejernet.

            • 3 gulerødder
          • Trin 35 af 36

            Skyl æblet, og skær det i tern på cirka 1 x 1 centimeter. Kom æbletern og revet gulerod op i skålen med citronsaft og fennikel. Rør salaten sammen, og drys med de grofthakkede hasselnødder.

            • 1 æble
          • Trin 36 af 36

            Anret kødboller og karrysovs ovenpå risene, og servér med gulerodssalat til. Velbekomme!

        • Oversigt

          • Print

            Beskrivelse

            Klassikeren fra mormors køkken, som alle elsker. Og nu kan du lave den selv! Servér med en frisk og farverig gulerodssalat med smag af lakrids.

            Du skal bruge

              Ingredienser

              Kødboller:

              • 400 g. hakket grisekød
              • 1 tsk. salt
              • 1 knivspids peber
              • 1 løg
              • 1 æg
              • 1 dl. hvedemel
              • 1 dl. mælk
              • 1 ½ l. vand
              • 1 tsk. salt
              • Ris:
              • 6 dl. vand
              • ½ tsk. salt
              • 3 dl. ris

              Karrysovs:

              • 1 ½ løg
              • 1 gulerod
              • 3 persillerødder
              • 2 æbler
              • 1 tsk. smør
              • 1 tsk. karry
              • 5 dl. kogevand fra kødbollerne
              • ½ dåse kokosmælk
              • ½ tsk. salt
              • 1 knivspids peber

              Gulerodssalat:

              • ½ citron (kun saften)
              • 1 fennikel
              • 2 spsk. hasselnødder
              • 3 gulerødder
              • 1 æble

               

              Køkkenredskaber

              • 1 teske
              • 1 decilitermål
              • 2 spiseskeer
              • 1 stor skål
              • 1 grydeske
              • 1 lille skarp kniv
              • 1 rivejern
              • 1 kop
              • 2 store gryder
              • 1 lille gryde
              • 2 grydelåg
              • 1 tallerken
              • 1 skærebræt
              • 1 stor skarp kniv
              • 1 tyndskræller
              • 2 spatler
              • 1 hulske
              • 2 mellemstore skåle
              • 1 citruspresser
              • 1 lille stegepande

              Sådan gør du

              1. Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
              2. Kødboller: Find alle ingredienserne frem.
              3. Tag en stor skål og en grydeske. Kom hakket kød, salt og peber i skålen, og rør det sammen med grydeskeen. Klik på metodevideoen og se, hvordan du rører en fars.
              4. Tag en lille skarp kniv og et rivejern. Pil løget, og riv det på den fine side af rivejernet. Kom revet løg op i skålen med hakket kød.
              5. Tag en kop. Slå ægget ud i koppen, og hæld det op i skålen med hakket kød.
              6. Kom mel i skålen, og rør farsen sammen.
              7. Tilsæt mælk lidt ad gangen, indtil farsen er ensartet. Rør rundt imens.
              8. Tag en stor gryde. Kom vand og salt i gryden. Læg låg på gryden, og bring vandet i kog.
              9. Tag en spiseske og en tallerken. Form 16 kødboller af farsen mellem skeen og din ene hånd. Læg dem på tallerkenen. Vask hænder, når du har rørt ved råt kød.
              10. Læg forsigtigt kødbollerne ned i det kogende vand med skeen. Lad dem koge ved svag varme, indtil de kommer op til overfladen.
              11. Sluk for varmen, og lad kødbollerne ligge i vandet i gryden.
              12. Ris: Mål alle ingredienserne af.
              13. Tag en lille gryde. Kom vand og salt i gryden. Læg låg på gryden, og bring vandet i kog.
              14. Kom ris i gryden, når vandet koger. Læs på pakken, hvor længe risene skal koge. Kog risene. Lav karrysovsen, mens risene koger.
              15. Karrysovs: Mål alle ingredienserne af.
              16. Tag et skærebræt og en stor skarp kniv. Pil løget, og skær det i tern.
              17. Tag en tyndskræller. Skræl gulerod, persillerod og æble. Skær dem i tern på cirka 2 x 2 centimeter.
              18. Tag en stor gryde. Kom smør i gryden, og varm den op. Lad smørret smelte.
              19. Tag en spatel. Kom løg-ternene i gryden, og skru ned til middel varme. Svits løgene i cirka 3 minutter, til de er klare: De skal ikke bliver brune. Rør imens. Klik på metodevideoen og se, hvordan du svitser.
              20. Kom karry i gryden, og rør rundt.
              21. Kom gulerødder, persillerødder og æbler i gryden. Svits i 5 minutter, mens du rører rundt.
              22. Hæld kogevand fra kødbollerne i gryden, og bring grøntsagerne i kog. Kog grøntsagerne i cirka 10 minutter, til de er møre.
              23. Tag en hul-ske og en mellemstor skål. Tag halvdelen af grøntsagerne op af gryden med hul-skeen. Kom dem over i skålen.
              24. Hæld kokosmælk i gryden.
              25. Tag en stavblender. Stil gryden med grøntsager ned i håndvasken, og blend det hele sammen, til det er ensartet. Hvis sovsen bliver for tynd, kan du komme flere af de kogte grøntsager i, og blende igen. Klik på metodevideoen og se, hvordan du blender suppe eller sovs.
              26. Smid resten af de kogte grøntsager ud, eller brug dem som hele stykker i sovsen.
              27. Smag din karrysovs til med salt og peber. Klik på metodevideoen og se, hvordan du måler en knivspids af.
              28. Tag en hul-ske. Læg forsigtigt kødbollerne ned i karrysovsen med hul-skeen.
              29. Stil gryden tilbage på komfuret, og varm retten op i cirka 5 minutter.
              30. Salat: Mål alle ingredienserne af.
              31. Tag en citruspresser og en mellemstor skål. Pres saften af citronen, og kom citronsaften op i skålen. Klik på metodevideoen og se, hvordan du presser saften af en citron.
              32. Tag et skærebræt og en lille skarp kniv. Skyl fennikel, og skær roden væk. Skær fenniklen i små tern på cirka ½ x ½ centimeter. Kom fennikel-ternene op i skålen med citronsaft.
              33. Tag en lille stegepande og en spatel. Kom hasselnødder på stegepanden, og rist dem i cirka 3 minutter, mens du rører rundt. Lad dem køle af, og hak hasselnødderne groft.
              34. Tag en tyndskræller og et rivejern. Skræl gulerødderne, og riv dem på den fine side af rivejernet.
              35. Skyl æblet, og skær det i tern på cirka 1 x 1 centimeter. Kom æbletern og revet gulerod op i skålen med citronsaft og fennikel. Rør salaten sammen, og drys med de grofthakkede hasselnødder.
              36. Anret kødboller og karrysovs ovenpå risene, og servér med gulerodssalat til. Velbekomme!
          • Beskrivelse

              • Opskriften tager ca.: 1 time og 30 minutter

                Klassikeren fra mormors køkken, som alle elsker. Og nu kan du lave den selv! Servér med en frisk og farverig gulerodssalat med smag af lakrids.

                Energi-indhold pr. portion
                • Energi: 3921 kJ / 937 kcal
                • Protein: 16 %
                • Kulhydrat: 44 %
                • Fedt: 40 %
                • Heraf mættet fedt: 13,5 g.
            • Du skal bruge

            • Sådan gør du

              • Trin 1 af 36

                Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)

              • Trin 2 af 36

                Kødboller: Find alle ingredienserne frem.

                • 600 g. hakket grisekød
                • 1 ½ tsk. salt
                • 1 ½ knivspids peber
                • 1 ½ løg
                • 1 ½ æg
                • 1 ½ dl. hvedemel
                • 1 ½ dl. mælk
                • 2 ¼ l. vand
                • 1 ½ tsk. salt
              • Trin 3 af 36

                Tag en stor skål og en grydeske. Kom hakket kød, salt og peber i skålen, og rør det sammen med grydeskeen. Klik på metodevideoen og se, hvordan du rører en fars.

                • 600 g. hakket grisekød
                • 1 ½ tsk. salt
                • 1 ½ knivspids peber
              • Trin 4 af 36

                Tag en lille skarp kniv og et rivejern. Pil løget, og riv det på den fine side af rivejernet. Kom revet løg op i skålen med hakket kød.

                • 1 ½ løg
              • Trin 5 af 36

                Tag en kop og en gaffel. Slå 2 æg ud i koppen, og pisk dem sammen. Hæld ¾ af det sammenpiskede æg op i skålen med hakket kød.

                • 1 ½ æg
              • Trin 6 af 36

                Kom mel i skålen, og rør farsen sammen.

                • 1 ½ dl. hvedemel
              • Trin 7 af 36

                Tilsæt mælk lidt ad gangen, indtil farsen er ensartet. Rør rundt imens.

                • 1 ½ dl. mælk
              • Trin 8 af 36

                Tag en stor gryde. Kom vand og salt i gryden. Læg låg på gryden, og bring vandet i kog.

                • 2 ¼ l. vand
                • 1 ½ tsk. salt
              • Trin 9 af 36

                Tag en spiseske og en tallerken. Form 24 kødboller af farsen mellem skeen og din ene hånd. Læg dem på tallerkenen. Vask hænder, når du har rørt ved råt kød.

              • Trin 10 af 36

                Læg forsigtigt kødbollerne ned i det kogende vand med skeen. Lad dem koge ved svag varme, indtil de kommer op til overfladen.

              • Trin 11 af 36

                Læg forsigtigt kødbollerne ned i det kogende vand med skeen. Lad dem koge ved svag varme, indtil de kommer op til overfladen.

              • Trin 12 af 36

                Ris: Mål alle ingredienserne af.

                • 9 dl. vand
                • ¾ tsk. salt
                • 4 ½ dl. ris
              • Trin 13 af 36

                Tag en lille gryde. Kom vand og salt i gryden. Læg låg på gryden, og bring vandet i kog.

                • 9 dl. vand
                • ¾ tsk. salt
              • Trin 14 af 36

                Kom ris i gryden, når vandet koger. Læs på pakken, hvor længe risene skal koge. Kog risene. Lav karrysovsen, mens risene koger.

                • 4 ½ dl. ris
              • Trin 15 af 36

                Karrysovs: Mål alle ingredienserne af.

                • 2 ¼ løg
                • 1 ½ gulerod
                • 4 ½ persillerod
                • 3 æbler
                • 1 ½ tsk. smør
                • 1 ½ tsk. karry
                • 7 ½ dl. kogevand fra kødbollerne
                • ¾ dåse kokosmælk
                • ¾ tsk. salt
                • 1 ½ knivspids peber
              • Trin 16 af 36

                Tag et skærebræt og en stor skarp kniv. Pil løget, og skær det i tern.

                • 2 ¼ løg
              • Trin 17 af 36

                Tag en tyndskræller. Skræl gulerod, persillerod og æble. Skær dem i tern på cirka 2 x 2 centimeter.

                • 1 ½ gulerod
                • 4 ½ persillerod
                • 3 æbler
              • Trin 18 af 36

                Tag en stor gryde. Kom smør i gryden, og varm den op. Lad smørret smelte.

                • 1 ½ tsk. smør
              • Trin 19 af 36

                Tag en spatel. Kom løg-ternene i gryden, og skru ned til middel varme. Svits løgene i cirka 3 minutter, til de er klare: De skal ikke bliver brune. Rør imens. Klik på metodevideoen og se, hvordan du svitser.

              • Trin 20 af 36

                Kom karry i gryden, og rør rundt.

                • 1 ½ tsk. karry
              • Trin 21 af 36

                Kom gulerødder, persillerødder og æbler i gryden. Svits i 5 minutter, mens du rører rundt.

              • Trin 22 af 36

                Hæld kogevand fra kødbollerne i gryden, og bring grøntsagerne i kog. Kog grøntsagerne i cirka 10 minutter, til de er møre.

                • 7 ½ dl. kogevand fra kødbollerne
              • Trin 23 af 36

                Tag en hul-ske og en mellemstor skål. Tag halvdelen af grøntsagerne op af gryden med hul-skeen. Kom dem over i skålen.

              • Trin 24 af 36

                Hæld kokosmælk i gryden.

                • ¾ dåse kokosmælk
              • Trin 25 af 36

                Tag en stavblender. Stil gryden med grøntsager ned i håndvasken, og blend det hele sammen, til det er ensartet. Hvis sovsen bliver for tynd, kan du komme flere af de kogte grøntsager i, og blende igen. Klik på metodevideoen og se, hvordan du blender suppe eller sovs.

              • Trin 26 af 36

                Smid resten af de kogte grøntsager ud, eller brug dem som hele stykker i sovsen.

              • Trin 27 af 36

                Smag din karrysovs til med salt og peber. Klik på metodevideoen og se, hvordan du måler en knivspids af.

                • ¾ tsk. salt
                • 1 ½ knivspids peber
              • Trin 28 af 36

                Tag en hul-ske. Læg forsigtigt kødbollerne ned i karrysovsen med hul-skeen.

              • Trin 29 af 36

                Stil gryden tilbage på komfuret, og varm retten op i cirka 5 minutter.

              • Trin 30 af 36

                Salat: Mål alle ingredienserne af.

                • ¾ citron (kun saften)
                • 1 ½ fennikel
                • 3 spsk. hasselnødder
                • 4 ½ gulerod
                • 1 ½ æble
              • Trin 31 af 36

                Tag en citruspresser og en mellemstor skål. Pres saften af citronen, og kom citronsaften op i skålen. Klik på metodevideoen og se, hvordan du presser saften af en citron.

                • ¾ citron (kun saften)
              • Trin 32 af 36

                Tag et skærebræt og en lille skarp kniv. Skyl fennikel, og skær roden væk. Skær fenniklen i små tern på cirka ½ x ½ centimeter. Kom fennikel-ternene op i skålen med citronsaft.

                • 1 ½ fennikel
              • Trin 33 af 36

                Tag en lille stegepande og en spatel. Kom hasselnødder på stegepanden, og rist dem i cirka 3 minutter, mens du rører rundt. Lad dem køle af, og hak hasselnødderne groft.

                • 3 spsk. hasselnødder
              • Trin 34 af 36

                Tag en tyndskræller og et rivejern. Skræl gulerødderne, og riv dem på den fine side af rivejernet.

                • 4 ½ gulerod
              • Trin 35 af 36

                Skyl æblet, og skær det i tern på cirka 1 x 1 centimeter. Kom æbletern og revet gulerod op i skålen med citronsaft og fennikel. Rør salaten sammen, og drys med de grofthakkede hasselnødder.

                • 1 ½ æble
              • Trin 36 af 36

                Anret kødboller og karrysovs ovenpå risene, og servér med gulerodssalat til. Velbekomme!

            • Oversigt

              • Print

                Beskrivelse

                Klassikeren fra mormors køkken, som alle elsker. Og nu kan du lave den selv! Servér med en frisk og farverig gulerodssalat med smag af lakrids.

                Du skal bruge

                  Ingredienser

                  Kødboller:

                  • 600 g. hakket grisekød
                  • 1 ½ tsk. salt
                  • 1 ½ knivspids peber
                  • 1 ½ løg
                  • 1 ½ æg
                  • 1 ½ dl. hvedemel
                  • 1 ½ dl. mælk
                  • 2 ¼ l. vand
                  • 1 ½ tsk. salt

                  Ris:

                  • 9 dl. vand
                  • ¾ tsk. salt
                  • 4 ½ dl. ris

                  Karrysovs:

                  • 2 ¼ løg
                  • 1 ½ gulerod
                  • 4 ½ persillerod
                  • 3 æbler
                  • 1 ½ tsk. smør
                  • 1 ½ tsk. karry
                  • 7 ½ dl. kogevand fra kødbollerne
                  • ¾ dåse kokosmælk
                  • ¾ tsk. salt
                  • 1 ½ knivspids peber

                  Gulerodssalat:

                  • ¾ citron (kun saften)
                  • 1 ½ fennikel
                  • 3 spsk. hasselnødder
                  • 4 ½ gulerod
                  • 1 ½ æble

                   

                  Køkkenredskaber

                  • 1 teske
                  • 1 decilitermål
                  • 2 spiseskeer
                  • 1 stor skål
                  • 1 grydeske
                  • 1 lille skarp kniv
                  • 1 rivejern
                  • 1 kop
                  • 2 store gryder
                  • 1 lille gryde
                  • 2 grydelåg
                  • 1 tallerken
                  • 1 skærebræt
                  • 1 stor skarp kniv
                  • 1 tyndskræller
                  • 2 spatler
                  • 1 hulske
                  • 2 mellemstore skåle
                  • 1 citruspresser
                  • 1 lille stegepande

                  Sådan gør du

                  1. Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
                  2. Kødboller: Find alle ingredienserne frem.
                  3. Tag en stor skål og en grydeske. Kom hakket kød, salt og peber i skålen, og rør det sammen med grydeskeen. Klik på metodevideoen og se, hvordan du rører en fars.
                  4. Tag en lille skarp kniv og et rivejern. Pil løget, og riv det på den fine side af rivejernet. Kom revet løg op i skålen med hakket kød.
                  5. Tag en kop og en gaffel. Slå 2 æg ud i koppen, og pisk dem sammen. Hæld ¾ af det sammenpiskede æg op i skålen med hakket kød.
                  6. Kom mel i skålen, og rør farsen sammen.
                  7. Tilsæt mælk lidt ad gangen, indtil farsen er ensartet. Rør rundt imens.
                  8. Tag en stor gryde. Kom vand og salt i gryden. Læg låg på gryden, og bring vandet i kog.
                  9. Tag en spiseske og en tallerken. Form 24 kødboller af farsen mellem skeen og din ene hånd. Læg dem på tallerkenen. Vask hænder, når du har rørt ved råt kød.
                  10. Læg forsigtigt kødbollerne ned i det kogende vand med skeen. Lad dem koge ved svag varme, indtil de kommer op til overfladen.
                  11. Læg forsigtigt kødbollerne ned i det kogende vand med skeen. Lad dem koge ved svag varme, indtil de kommer op til overfladen.
                  12. Ris: Mål alle ingredienserne af.
                  13. Tag en lille gryde. Kom vand og salt i gryden. Læg låg på gryden, og bring vandet i kog.
                  14. Kom ris i gryden, når vandet koger. Læs på pakken, hvor længe risene skal koge. Kog risene. Lav karrysovsen, mens risene koger.
                  15. Karrysovs: Mål alle ingredienserne af.
                  16. Tag et skærebræt og en stor skarp kniv. Pil løget, og skær det i tern.
                  17. Tag en tyndskræller. Skræl gulerod, persillerod og æble. Skær dem i tern på cirka 2 x 2 centimeter.
                  18. Tag en stor gryde. Kom smør i gryden, og varm den op. Lad smørret smelte.
                  19. Tag en spatel. Kom løg-ternene i gryden, og skru ned til middel varme. Svits løgene i cirka 3 minutter, til de er klare: De skal ikke bliver brune. Rør imens. Klik på metodevideoen og se, hvordan du svitser.
                  20. Kom karry i gryden, og rør rundt.
                  21. Kom gulerødder, persillerødder og æbler i gryden. Svits i 5 minutter, mens du rører rundt.
                  22. Hæld kogevand fra kødbollerne i gryden, og bring grøntsagerne i kog. Kog grøntsagerne i cirka 10 minutter, til de er møre.
                  23. Tag en hul-ske og en mellemstor skål. Tag halvdelen af grøntsagerne op af gryden med hul-skeen. Kom dem over i skålen.
                  24. Hæld kokosmælk i gryden.
                  25. Tag en stavblender. Stil gryden med grøntsager ned i håndvasken, og blend det hele sammen, til det er ensartet. Hvis sovsen bliver for tynd, kan du komme flere af de kogte grøntsager i, og blende igen. Klik på metodevideoen og se, hvordan du blender suppe eller sovs.
                  26. Smid resten af de kogte grøntsager ud, eller brug dem som hele stykker i sovsen.
                  27. Smag din karrysovs til med salt og peber. Klik på metodevideoen og se, hvordan du måler en knivspids af.
                  28. Tag en hul-ske. Læg forsigtigt kødbollerne ned i karrysovsen med hul-skeen.
                  29. Stil gryden tilbage på komfuret, og varm retten op i cirka 5 minutter.
                  30. Salat: Mål alle ingredienserne af.
                  31. Tag en citruspresser og en mellemstor skål. Pres saften af citronen, og kom citronsaften op i skålen. Klik på metodevideoen og se, hvordan du presser saften af en citron.
                  32. Tag et skærebræt og en lille skarp kniv. Skyl fennikel, og skær roden væk. Skær fenniklen i små tern på cirka ½ x ½ centimeter. Kom fennikel-ternene op i skålen med citronsaft.
                  33. Tag en lille stegepande og en spatel. Kom hasselnødder på stegepanden, og rist dem i cirka 3 minutter, mens du rører rundt. Lad dem køle af, og hak hasselnødderne groft.
                  34. Tag en tyndskræller og et rivejern. Skræl gulerødderne, og riv dem på den fine side af rivejernet.
                  35. Skyl æblet, og skær det i tern på cirka 1 x 1 centimeter. Kom æbletern og revet gulerod op i skålen med citronsaft og fennikel. Rør salaten sammen, og drys med de grofthakkede hasselnødder.
                  36. Anret kødboller og karrysovs ovenpå risene, og servér med gulerodssalat til. Velbekomme!