Bønnesalat
easyBeskrivelse
- Opskriften tager ca.: 30 minutter
Synes du grønne bønner er kedelige? Så er det fordi, du ikke har smagt den her salat! Sammen med tomater er det guf. Sammen med croutoner er det endnu mere guf. Og sammen med den kraftige dressing er det max-guf.
Energi-indhold pr. portion- Energi: 1828 kJ / 437 kcal
- Protein: 10 %
- Kulhydrat: 49 %
- Fedt: 41 %
- Heraf mættet fedt: 0,5 g.
Du skal bruge
- Trin 1 af 2
Ingredienser
- 2 skiver rugbrød
- ½ spsk. olie
- ½ tsk. tørret timian
- ¼ tsk. salt
- 250 g. cherrytomater
- ½ l. vand
- 1 tsk. salt
- 250 g. grønne bønner, friske eller frosne
Dressing:
- ½ fed hvidløg
- ½ spsk. honning
- ¼ tsk. sennep, gerne dijonsennep
- ½ spsk. eddike, fx hvid balsamicoeddike
- 1 spsk. olie
- ¼ tsk. salt
- ½ knivspids peber
- Trin 2 af 2
Køkkenredskaber
- Bagepapir
- 1 bageplade
- 1 skærebræt
- 1 stor skarp kniv
- 1 frysepose
- 1 stor skål
- 1 lille gryde
- 1 dørslag
- 1 hvidløgspresser
- 1 lille skål
- 1 teske
Sådan gør du
- Trin 1 af 16
Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
- Trin 2 af 16
Find alle ingredienserne frem.
- 2 skiver rugbrød
- ½ spsk. olie
- ½ tsk. tørret timian
- ¼ tsk. salt
- 250 g. cherrytomater
- ½ l. vand
- 1 tsk. salt
- 250 g. grønne bønner, friske eller frosne
Dressing:
- ½ fed hvidløg
- ½ spsk. honning
- ¼ tsk. sennep, gerne dijonsennep
- ½ spsk. eddike, fx hvid balsamicoeddike
- 1 spsk. olie
- ¼ tsk. salt
- ½ knivspids peber
- Trin 3 af 16
Tænd ovnen på 200 grader. Læg bagepapir på en bageplade.
- Trin 4 af 16
Rugbrøds-croutoner til bønnesalaten: Skær rugbrødet i tern på 1 x 1 centimeter. Kom ternene i en frysepose.
- 2 skiver rugbrød
- Trin 5 af 16
Kom olie, timian og salt i posen. Ryst posen, så der kommer olie på alle rugbrøds-ternene.
- ½ spsk. olie
- ½ tsk. tørret timian
- ¼ tsk. salt
- Trin 6 af 16
Hæld rugbrødsternene ud på bagepladen. Bag dem i ovnen i cirka 15 minutter, til de er sprøde. Vend dem med en paletkniv et par gange undervejs.
- Trin 7 af 16
Lad rugbrøds-croutonerne køle af.
- Trin 8 af 16
Bønnesalat: Skyl cherrytomaterne, og halvér dem. Kom dem op i en skål.
- 250 g. cherrytomater
- Trin 9 af 16
Kom vand og salt i en gryde, og bring vandet i kog.
- ½ l. vand
- 1 tsk. salt
- Trin 10 af 16
Kom de grønne bønner i gryden, og kog bønnerne i 3 minutter.
- 250 g. grønne bønner, friske eller frosne
- Trin 11 af 16
Sæt et dørslag i køkkenvasken. Hæld de kogte bønner ned i dørslaget, og lad dem dryppe af.
- Trin 12 af 16
Skær bønnerne i stykker på cirka 2 centimeter. Kom dem op i skålen med tomater.
- Trin 13 af 16
Dressing: Pil, og pres hvidløget i en hvidløgspresser.
- ½ fed hvidløg
- Trin 14 af 16
Kom hvidløg, honning, sennep, eddike, olie, salt og peber i en skål. Bland det sammen med en gaffel. Klik på videoen og se, hvordan du måler en knivspids af.
- ½ spsk. honning
- ¼ tsk. sennep, gerne dijonsennep
- ½ spsk. eddike, fx hvid balsamicoeddike
- 1 spsk. olie
- ¼ tsk. salt
- ½ knivspids peber
- Trin 15 af 16
Hæld dressingen over bønner og tomater. Vend forsigtigt rundt.
- Trin 16 af 16
Hæld brødcroutonerne ovenpå bønnesalaten. Vent med at vende salaten rundt, til hele retten er klar.
Oversigt
- Print
Beskrivelse
Synes du grønne bønner er kedelige? Så er det fordi, du ikke har smagt den her salat! Sammen med tomater er det guf. Sammen med croutoner er det endnu mere guf. Og sammen med den kraftige dressing er det max-guf.
Du skal bruge
Ingredienser
- 2 skiver rugbrød
- ½ spsk. olie
- ½ tsk. tørret timian
- ¼ tsk. salt
- 250 g. cherrytomater
- ½ l. vand
- 1 tsk. salt
- 250 g. grønne bønner, friske eller frosne
Dressing:
- ½ fed hvidløg
- ½ spsk. honning
- ¼ tsk. sennep, gerne dijonsennep
- ½ spsk. eddike, fx hvid balsamicoeddike
- 1 spsk. olie
- ¼ tsk. salt
- ½ knivspids peber
Køkkenredskaber
- Bagepapir
- 1 bageplade
- 1 skærebræt
- 1 stor skarp kniv
- 1 frysepose
- 1 stor skål
- 1 lille gryde
- 1 dørslag
- 1 hvidløgspresser
- 1 lille skål
- 1 teske
Sådan gør du
- Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
- Find alle ingredienserne frem.
- Tænd ovnen på 200 grader. Læg bagepapir på en bageplade.
- Rugbrøds-croutoner til bønnesalaten: Skær rugbrødet i tern på 1 x 1 centimeter. Kom ternene i en frysepose.
- Kom olie, timian og salt i posen. Ryst posen, så der kommer olie på alle rugbrøds-ternene.
- Hæld rugbrødsternene ud på bagepladen. Bag dem i ovnen i cirka 15 minutter, til de er sprøde. Vend dem med en paletkniv et par gange undervejs.
- Lad rugbrøds-croutonerne køle af.
- Bønnesalat: Skyl cherrytomaterne, og halvér dem. Kom dem op i en skål.
- Kom vand og salt i en gryde, og bring vandet i kog.
- Kom de grønne bønner i gryden, og kog bønnerne i 3 minutter.
- Sæt et dørslag i køkkenvasken. Hæld de kogte bønner ned i dørslaget, og lad dem dryppe af.
- Skær bønnerne i stykker på cirka 2 centimeter. Kom dem op i skålen med tomater.
- Dressing: Pil, og pres hvidløget i en hvidløgspresser.
- Kom hvidløg, honning, sennep, eddike, olie, salt og peber i en skål. Bland det sammen med en gaffel. Klik på videoen og se, hvordan du måler en knivspids af.
- Hæld dressingen over bønner og tomater. Vend forsigtigt rundt.
- Hæld brødcroutonerne ovenpå bønnesalaten. Vent med at vende salaten rundt, til hele retten er klar.
-
Beskrivelse
- Opskriften tager ca.: 30 minutter
Synes du grønne bønner er kedelige? Så er det fordi, du ikke har smagt den her salat! Sammen med tomater er det guf. Sammen med croutoner er det endnu mere guf. Og sammen med den kraftige dressing er det max-guf.
Energi-indhold pr. portion- Energi: 1828 kJ / 437 kcal
- Protein: 10 %
- Kulhydrat: 49 %
- Fedt: 41 %
- Heraf mættet fedt: 0,5 g.
Du skal bruge
- Trin 1 af 2
Ingredienser
- 4 skiver rugbrød
- 1 spsk. olie
- 1 tsk. tørret timian
- ½ tsk. salt
- 500 g. cherrytomater
- 2 tsk. salt
- 500 g. grønne bønner, friske eller frosne
Dressing:
- 1 fed hvidløg
- 1 spsk. honning
- ½ tsk. sennep, gerne dijonsennep
- 1 spsk. eddike, fx hvid balsamicoeddike
- 2 spsk. olie
- ½ tsk. salt
- 1 knivspids peber
- Trin 2 af 2
Køkkenredskaber
- Bagepapir
- 1 bageplade
- 1 skærebræt
- 1 stor skarp kniv
- 1 frysepose
- 1 stor skål
- 1 lille gryde
- 1 dørslag
- 1 hvidløgspresser
- 1 lille skål
- 1 teske
Sådan gør du
- Trin 1 af 16
Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
- Trin 2 af 16
Find alle ingredienserne frem.
- 4 skiver rugbrød
- 1 spsk. olie
- 1 tsk. tørret timian
- ½ tsk. salt
- 500 g. cherrytomater
- 1 l. vand
- 2 tsk. salt
- 500 g. grønne bønner, friske eller frosne
Dressing:
- 1 fed hvidløg
- 1 spsk. honning
- ½ tsk. sennep, gerne dijonsennep
- 1 spsk. eddike, fx hvid balsamicoeddike
- 2 spsk. olie
- ½ tsk. salt
- 1 knivspids peber
- Trin 3 af 16
Tænd ovnen på 200 grader. Læg bagepapir på en bageplade.
- Trin 4 af 16
Rugbrøds-croutoner til bønnesalaten: Skær rugbrødet i tern på 1 x 1 centimeter. Kom ternene i en frysepose.
- 4 skiver rugbrød
- Trin 5 af 16
Kom olie, timian og salt i posen. Ryst posen, så der kommer olie på alle rugbrøds-ternene.
- 1 spsk. olie
- 1 tsk. tørret timian
- ½ tsk. salt
- Trin 6 af 16
Hæld rugbrødsternene ud på bagepladen. Bag dem i ovnen i cirka 15 minutter, til de er sprøde. Vend dem med en paletkniv et par gange undervejs.
- Trin 7 af 16
Lad rugbrøds-croutonerne køle af.
- Trin 8 af 16
Bønnesalat: Skyl cherrytomaterne, og halvér dem. Kom dem op i en skål.
- 500 g. cherrytomater
- Trin 9 af 16
Kom vand og salt i en gryde, og bring vandet i kog.
- 1 l. vand
- 2 tsk. salt
- Trin 10 af 16
Kom de grønne bønner i gryden, og kog bønnerne i 3 minutter.
- 500 g. grønne bønner, friske eller frosne
- Trin 11 af 16
Sæt et dørslag i køkkenvasken. Hæld de kogte bønner ned i dørslaget, og lad dem dryppe af.
- Trin 12 af 16
Skær bønnerne i stykker på cirka 2 centimeter. Kom dem op i skålen med tomater.
- Trin 13 af 16
Dressing: Pil, og pres hvidløget i en hvidløgspresser.
- 1 fed hvidløg
- Trin 14 af 16
Kom hvidløg, honning, sennep, eddike, olie, salt og peber i en skål. Bland det sammen med en gaffel. Klik på videoen og se, hvordan du måler en knivspids af.
- 1 spsk. honning
- ½ tsk. sennep, gerne dijonsennep
- 1 spsk. eddike, fx hvid balsamicoeddike
- 2 spsk. olie
- ½ tsk. salt
- 1 knivspids peber
- Trin 15 af 16
Hæld dressingen over bønner og tomater. Vend forsigtigt rundt.
- Trin 16 af 16
Hæld brødcroutonerne ovenpå bønnesalaten. Vent med at vende salaten rundt, til hele retten er klar.
Oversigt
- Print
Beskrivelse
Synes du grønne bønner er kedelige? Så er det fordi, du ikke har smagt den her salat! Sammen med tomater er det guf. Sammen med croutoner er det endnu mere guf. Og sammen med den kraftige dressing er det max-guf.
Du skal bruge
Ingredienser
- 4 skiver rugbrød
- 1 spsk. olie
- 1 tsk. tørret timian
- ½ tsk. salt
- 500 g. cherrytomater
- 1 l. vand
- 2 tsk. salt
- 500 g. grønne bønner, friske eller frosne
Dressing:
- 1 fed hvidløg
- 1 spsk. honning
- ½ tsk. sennep, gerne dijonsennep
- 1 spsk. eddike, fx hvid balsamicoeddike
- 2 spsk. olie
- ½ tsk. salt
- 1 knivspids peber
- Køkkenredskaber
- Bagepapir
- 1 bageplade
- 1 skærebræt
- 1 stor skarp kniv
- 1 frysepose
- 1 stor skål
- 1 lille gryde
- 1 dørslag
- 1 hvidløgspresser
- 1 lille skål
- 1 teske
Sådan gør du
- Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
- Find alle ingredienserne frem.
- Tænd ovnen på 200 grader. Læg bagepapir på en bageplade.
- Rugbrøds-croutoner til bønnesalaten: Skær rugbrødet i tern på 1 x 1 centimeter. Kom ternene i en frysepose.
- Kom olie, timian og salt i posen. Ryst posen, så der kommer olie på alle rugbrøds-ternene.
- Hæld rugbrødsternene ud på bagepladen. Bag dem i ovnen i cirka 15 minutter, til de er sprøde. Vend dem med en paletkniv et par gange undervejs.
- Lad rugbrøds-croutonerne køle af.
- Bønnesalat: Skyl cherrytomaterne, og halvér dem. Kom dem op i en skål.
- Kom vand og salt i en gryde, og bring vandet i kog.
- Kom de grønne bønner i gryden, og kog bønnerne i 3 minutter.
- Sæt et dørslag i køkkenvasken. Hæld de kogte bønner ned i dørslaget, og lad dem dryppe af.
- Skær bønnerne i stykker på cirka 2 centimeter. Kom dem op i skålen med tomater.
- Dressing: Pil, og pres hvidløget i en hvidløgspresser.
- Kom hvidløg, honning, sennep, eddike, olie, salt og peber i en skål. Bland det sammen med en gaffel. Klik på videoen og se, hvordan du måler en knivspids af.
- Hæld dressingen over bønner og tomater. Vend forsigtigt rundt.
- Hæld brødcroutonerne ovenpå bønnesalaten. Vent med at vende salaten rundt, til hele retten er klar.
-
Beskrivelse
- Opskriften tager ca.: 30 minutter
Synes du grønne bønner er kedelige? Så er det fordi, du ikke har smagt den her salat! Sammen med tomater er det guf. Sammen med croutoner er det endnu mere guf. Og sammen med den kraftige dressing er det max-guf.
Energi-indhold pr. portion- Energi: 1828 kJ / 437 kcal
- Protein: 10 %
- Kulhydrat: 49 %
- Fedt: 41 %
- Heraf mættet fedt: 0,5 g.
Du skal bruge
- Trin 1 af 2
Ingredienser
- 6 skiver rugbrød
- 1 ½ spsk. olie
- 1 ½ tsk. tørret timian
- ¾ tsk. salt
- 750 g. cherrytomater
- 1 ½ l. vand
- 3 tsk. salt
- 750 g. grønne bønner, friske eller frosne
Dressing:
- 1 ½ fed hvidløg
- 1 ½ spsk. honning
- ¾ tsk. sennep, gerne dijonsennep
- 1 ½ spsk. eddike, fx hvid balsamicoeddike
- 3 spsk. olie
- ¾ tsk. salt
- 1 ½ knivspids peber
- Trin 2 af 2
Køkkenredskaber
- Bagepapir
- 1 bageplade
- 1 skærebræt
- 1 stor skarp kniv
- 1 frysepose
- 1 stor skål
- 1 lille gryde
- 1 dørslag
- 1 hvidløgspresser
- 1 lille skål
- 1 teske
Sådan gør du
- Trin 1 af 16
Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
- Trin 2 af 16
Find alle ingredienserne frem.
- 6 skiver rugbrød
- 1 ½ spsk. olie
- 1 ½ tsk. tørret timian
- ¾ tsk. salt
- 750 g. cherrytomater
- 1 ½ l. vand
- 3 tsk. salt
- 750 g. grønne bønner, friske eller frosne
Dressing:
- 1 ½ fed hvidløg
- 1 ½ spsk. honning
- ¾ tsk. sennep, gerne dijonsennep
- 1 ½ spsk. eddike, fx hvid balsamicoeddike
- 3 spsk. olie
- ¾ tsk. salt
- 1 ½ knivspids peber
- Trin 3 af 16
Tænd ovnen på 200 grader. Læg bagepapir på en bageplade.
- Trin 4 af 16
Rugbrøds-croutoner til bønnesalaten: Skær rugbrødet i tern på 1 x 1 centimeter. Kom ternene i en frysepose.
- 6 skiver rugbrød
- Trin 5 af 16
Kom olie, timian og salt i posen. Ryst posen, så der kommer olie på alle rugbrøds-ternene.
- 1 ½ spsk. olie
- 1 ½ tsk. tørret timian
- ¾ tsk. salt
- Trin 6 af 16
Hæld rugbrødsternene ud på bagepladen. Bag dem i ovnen i cirka 15 minutter, til de er sprøde. Vend dem med en paletkniv et par gange undervejs.
- Trin 7 af 16
Lad rugbrøds-croutonerne køle af.
- Trin 8 af 16
Bønnesalat: Skyl cherrytomaterne, og halvér dem. Kom dem op i en skål.
- 750 g. cherrytomater
- Trin 9 af 16
Kom vand og salt i en gryde, og bring vandet i kog.
- 1 ½ l. vand
- 3 tsk. salt
- Trin 10 af 16
Kom de grønne bønner i gryden, og kog bønnerne i 3 minutter.
- 750 g. grønne bønner, friske eller frosne
- Trin 11 af 16
Sæt et dørslag i køkkenvasken. Hæld de kogte bønner ned i dørslaget, og lad dem dryppe af.
- Trin 12 af 16
Skær bønnerne i stykker på cirka 2 centimeter. Kom dem op i skålen med tomater.
- Trin 13 af 16
Dressing: Pil, og pres hvidløget i en hvidløgspresser.
- 1 ½ fed hvidløg
- Trin 14 af 16
Kom hvidløg, honning, sennep, eddike, olie, salt og peber i en skål. Bland det sammen med en gaffel. Klik på videoen og se, hvordan du måler en knivspids af.
- 1 ½ spsk. honning
- ¾ tsk. sennep, gerne dijonsennep
- 1 ½ spsk. eddike, fx hvid balsamicoeddike
- 3 spsk. olie
- ¾ tsk. salt
- 1 ½ knivspids peber
- Trin 15 af 16
Hæld dressingen over bønner og tomater. Vend forsigtigt rundt.
- Trin 16 af 16
Hæld brødcroutonerne ovenpå bønnesalaten. Vent med at vende salaten rundt, til hele retten er klar.
Oversigt
- Print
Beskrivelse
Synes du grønne bønner er kedelige? Så er det fordi, du ikke har smagt den her salat! Sammen med tomater er det guf. Sammen med croutoner er det endnu mere guf. Og sammen med den kraftige dressing er det max-guf.
Du skal bruge
Ingredienser
- 6 skiver rugbrød
- 1 ½ spsk. olie
- 1 ½ tsk. tørret timian
- ¾ tsk. salt
- 750 g. cherrytomater
- 1 ½ l. vand
- 3 tsk. salt
- 750 g. grønne bønner, friske eller frosne
Dressing:
- 1 ½ fed hvidløg
- 1 ½ spsk. honning
- ¾ tsk. sennep, gerne dijonsennep
- 1 ½ spsk. eddike, fx hvid balsamicoeddike
- 3 spsk. olie
- ¾ tsk. salt
- 1 ½ knivspids peber
Køkkenredskaber
- Bagepapir
- 1 bageplade
- 1 skærebræt
- 1 stor skarp kniv
- 1 frysepose
- 1 stor skål
- 1 lille gryde
- 1 dørslag
- 1 hvidløgspresser
- 1 lille skål
- 1 teske
Sådan gør du
- Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
- Find alle ingredienserne frem.
- Tænd ovnen på 200 grader. Læg bagepapir på en bageplade.
- Rugbrøds-croutoner til bønnesalaten: Skær rugbrødet i tern på 1 x 1 centimeter. Kom ternene i en frysepose.
- Kom olie, timian og salt i posen. Ryst posen, så der kommer olie på alle rugbrøds-ternene.
- Hæld rugbrødsternene ud på bagepladen. Bag dem i ovnen i cirka 15 minutter, til de er sprøde. Vend dem med en paletkniv et par gange undervejs.
- Lad rugbrøds-croutonerne køle af.
- Bønnesalat: Skyl cherrytomaterne, og halvér dem. Kom dem op i en skål.
- Kom vand og salt i en gryde, og bring vandet i kog.
- Kom de grønne bønner i gryden, og kog bønnerne i 3 minutter.
- Sæt et dørslag i køkkenvasken. Hæld de kogte bønner ned i dørslaget, og lad dem dryppe af.
- Skær bønnerne i stykker på cirka 2 centimeter. Kom dem op i skålen med tomater.
- Dressing: Pil, og pres hvidløget i en hvidløgspresser.
- Kom hvidløg, honning, sennep, eddike, olie, salt og peber i en skål. Bland det sammen med en gaffel. Klik på videoen og se, hvordan du måler en knivspids af.
- Hæld dressingen over bønner og tomater. Vend forsigtigt rundt.
- Hæld brødcroutonerne ovenpå bønnesalaten. Vent med at vende salaten rundt, til hele retten er klar.
-