Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Rugbrøds-croutoner til bønnesalaten:

3.

Tænd ovnen på 200 grader. Læg bagepapir på en bageplade.

4.

Skær rugbrødet i tern på 1 x 1 centimeter. Kom ternene i en frysepose.

5.

Kom olie, timian og salt i posen. Ryst posen, så der kommer olie på alle rugbrøds-ternene.

6.

Hæld rugbrødsternene ud på bagepladen. Bag dem i ovnen i cirka 15 minutter, til de er sprøde. Vend dem med en paletkniv et par gange undervejs.

7.

Lad rugbrøds-croutonerne køle af.

Bønnesalat:

8.

Skyl cherrytomaterne, og halvér dem. Kom dem op i en skål.

9.

Kom vand og salt i en gryde, og bring vandet i kog.

10.

Kom de grønne bønner i gryden, og kog bønnerne i 3 minutter.

11.

Sæt et dørslag i køkkenvasken. Hæld de kogte bønner ned i dørslaget, og lad dem dryppe af.

12.

Skær bønnerne i stykker på cirka 2 centimeter. Kom dem op i skålen med tomater.

Dressing:

13.

Pil, og pres hvidløget i en hvidløgspresser. Se videoen.

14.

Kom hvidløg, honning, sennep, eddike, olie, salt og peber i en skål. Bland det sammen med en gaffel. Se videoen.

15.

Hæld dressingen over bønner og tomater. Vend forsigtigt rundt.

16.

Hæld brødcroutonerne ovenpå bønnesalaten. Vent med at vende salaten rundt, til hele retten er klar.

Næringsindhold per portion

Energi: 1828 kJ / 437 kcal

Protein: 10 %

Kulhydrat: 49 %

Fedt: 41 %

Heraf mættet fedt: 0,5 g.

Kostfibre: 0 %

Kokkeskolevideoer

Presse hvidløg

Presse hvidløg

Måleenheder, spiseske, teske, knivspids

Måleenheder, spiseske, teske, knivspids

Inspiration

Samlet tid: 25 min

Arbejdstid: 5 min

Samlet tid: 155 min

Arbejdstid: 30 min

Samlet tid: 30 min

Arbejdstid: 0 min