Bønnesalat

Bønnesalat

easy
  • Beskrivelse

      • Opskriften tager ca.: 30 minutter
        Energi-indhold pr. portion
    • Du skal bruge

    • Sådan gør du

      • Trin 1 af 16

        Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)

      • Trin 2 af 16

        Find alle ingredienserne frem.

        • 2 skiver rugbrød
        • ½ spsk. olie
        • ½ tsk. tørret timian
        • ¼ tsk. salt
        • 250 g. cherrytomater
        • ½ l. vand
        • 1 tsk. salt
        • 250 g. grønne bønner, friske eller frosne

        Dressing:

        • ½ fed hvidløg
        • ½ spsk. honning
        • ¼ tsk. sennep, gerne dijonsennep
        • ½ spsk. eddike, fx hvid balsamicoeddike
        • 1 spsk. olie
        • ¼ tsk. salt
        • ½ knivspids peber
      • Trin 3 af 16

        Tænd ovnen på 200 grader. Læg bagepapir på en bageplade.

      • Trin 4 af 16

        Rugbrøds-croutoner til bønnesalaten: Skær rugbrødet i tern på 1 x 1 centimeter. Kom ternene i en frysepose.

        • 2 skiver rugbrød
      • Trin 5 af 16

        Kom olie, timian og salt i posen. Ryst posen, så der kommer olie på alle rugbrøds-ternene.

        • ½ spsk. olie
        • ½ tsk. tørret timian
        • ¼ tsk. salt
      • Trin 6 af 16

        Hæld rugbrødsternene ud på bagepladen. Bag dem i ovnen i cirka 15 minutter, til de er sprøde. Vend dem med en paletkniv et par gange undervejs.

      • Trin 7 af 16

        Lad rugbrøds-croutonerne køle af.

      • Trin 8 af 16

        Bønnesalat: Skyl cherrytomaterne, og halvér dem. Kom dem op i en skål.

        • 250 g. cherrytomater
      • Trin 9 af 16

        Kom vand og salt i en gryde, og bring vandet i kog.

        • ½ l. vand
        • 1 tsk. salt
      • Trin 10 af 16

        Kom de grønne bønner i gryden, og kog bønnerne i 3 minutter.

        • 250 g. grønne bønner, friske eller frosne
      • Trin 11 af 16

        Sæt et dørslag i køkkenvasken. Hæld de kogte bønner ned i dørslaget, og lad dem dryppe af.

      • Trin 12 af 16

        Skær bønnerne i stykker på cirka 2 centimeter. Kom dem op i skålen med tomater.

      • Trin 13 af 16

        Dressing: Pil, og pres hvidløget i en hvidløgspresser.

        • ½ fed hvidløg
      • Trin 14 af 16

        Kom hvidløg, honning, sennep, eddike, olie, salt og peber i en skål. Bland det sammen med en gaffel. Klik på videoen og se, hvordan du måler en knivspids af.

        • ½ spsk. honning
        • ¼ tsk. sennep, gerne dijonsennep
        • ½ spsk. eddike, fx hvid balsamicoeddike
        • 1 spsk. olie
        • ¼ tsk. salt
        • ½ knivspids peber
      • Trin 15 af 16

        Hæld dressingen over bønner og tomater. Vend forsigtigt rundt.

      • Trin 16 af 16

        Hæld brødcroutonerne ovenpå bønnesalaten. Vent med at vende salaten rundt, til hele retten er klar.

    • Oversigt

      • Print

        Beskrivelse

        Du skal bruge

          Ingredienser

          • 2 skiver rugbrød
          • ½ spsk. olie
          • ½ tsk. tørret timian
          • ¼ tsk. salt
          • 250 g. cherrytomater
          • ½ l. vand
          • 1 tsk. salt
          • 250 g. grønne bønner, friske eller frosne

          Dressing:

          • ½ fed hvidløg
          • ½ spsk. honning
          • ¼ tsk. sennep, gerne dijonsennep
          • ½ spsk. eddike, fx hvid balsamicoeddike
          • 1 spsk. olie
          • ¼ tsk. salt
          • ½ knivspids peber

           

          Køkkenredskaber

          • Bagepapir
          • 1 bageplade
          • 1 skærebræt
          • 1 stor skarp kniv
          • 1 frysepose
          • 1 stor skål
          • 1 lille gryde
          • 1 dørslag
          • 1 hvidløgspresser
          • 1 lille skål
          • 1 teske

          Sådan gør du

          1. Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
          2. Find alle ingredienserne frem.
          3. Tænd ovnen på 200 grader. Læg bagepapir på en bageplade.
          4. Rugbrøds-croutoner til bønnesalaten: Skær rugbrødet i tern på 1 x 1 centimeter. Kom ternene i en frysepose.
          5. Kom olie, timian og salt i posen. Ryst posen, så der kommer olie på alle rugbrøds-ternene.
          6. Hæld rugbrødsternene ud på bagepladen. Bag dem i ovnen i cirka 15 minutter, til de er sprøde. Vend dem med en paletkniv et par gange undervejs.
          7. Lad rugbrøds-croutonerne køle af.
          8. Bønnesalat: Skyl cherrytomaterne, og halvér dem. Kom dem op i en skål.
          9. Kom vand og salt i en gryde, og bring vandet i kog.
          10. Kom de grønne bønner i gryden, og kog bønnerne i 3 minutter.
          11. Sæt et dørslag i køkkenvasken. Hæld de kogte bønner ned i dørslaget, og lad dem dryppe af.
          12. Skær bønnerne i stykker på cirka 2 centimeter. Kom dem op i skålen med tomater.
          13. Dressing: Pil, og pres hvidløget i en hvidløgspresser.
          14. Kom hvidløg, honning, sennep, eddike, olie, salt og peber i en skål. Bland det sammen med en gaffel. Klik på videoen og se, hvordan du måler en knivspids af.
          15. Hæld dressingen over bønner og tomater. Vend forsigtigt rundt.
          16. Hæld brødcroutonerne ovenpå bønnesalaten. Vent med at vende salaten rundt, til hele retten er klar.
      • Beskrivelse

          • Opskriften tager ca.: 30 minutter
            Energi-indhold pr. portion
        • Du skal bruge

        • Sådan gør du

          • Trin 1 af 16

            Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)

          • Trin 2 af 16

            Find alle ingredienserne frem.

            • 4 skiver rugbrød
            • 1 spsk. olie
            • 1 tsk. tørret timian
            • ½ tsk. salt
            • 500 g.  cherrytomater
            • 1 l. vand
            • 2 tsk. salt
            • 500 g. grønne bønner, friske eller frosne

            Dressing:

            • 1 fed hvidløg
            • 1 spsk. honning
            • ½ tsk. sennep, gerne dijonsennep
            • 1 spsk. eddike, fx hvid balsamicoeddike
            • 2 spsk. olie
            • ½ tsk. salt
            • 1 knivspids peber
          • Trin 3 af 16

            Tænd ovnen på 200 grader. Læg bagepapir på en bageplade.

          • Trin 4 af 16

            Rugbrøds-croutoner til bønnesalaten: Skær rugbrødet i tern på 1 x 1 centimeter. Kom ternene i en frysepose.

            • 4 skiver rugbrød
          • Trin 5 af 16

            Kom olie, timian og salt i posen. Ryst posen, så der kommer olie på alle rugbrøds-ternene.

            • 1 spsk. olie
            • 1 tsk. tørret timian
            • ½ tsk. salt
          • Trin 6 af 16

            Hæld rugbrødsternene ud på bagepladen. Bag dem i ovnen i cirka 15 minutter, til de er sprøde. Vend dem med en paletkniv et par gange undervejs.

          • Trin 7 af 16

            Lad rugbrøds-croutonerne køle af.

          • Trin 8 af 16

            Bønnesalat: Skyl cherrytomaterne, og halvér dem. Kom dem op i en skål.

            • 500 g.  cherrytomater
          • Trin 9 af 16

            Kom vand og salt i en gryde, og bring vandet i kog.

            • 1 l. vand
            • 2 tsk. salt
          • Trin 10 af 16

            Kom de grønne bønner i gryden, og kog bønnerne i 3 minutter.

            • 500 g. grønne bønner, friske eller frosne
          • Trin 11 af 16

            Sæt et dørslag i køkkenvasken. Hæld de kogte bønner ned i dørslaget, og lad dem dryppe af.

          • Trin 12 af 16

            Skær bønnerne i stykker på cirka 2 centimeter. Kom dem op i skålen med tomater.

          • Trin 13 af 16

            Dressing: Pil, og pres hvidløget i en hvidløgspresser.

            • 1 fed hvidløg
          • Trin 14 af 16

            Kom hvidløg, honning, sennep, eddike, olie, salt og peber i en skål. Bland det sammen med en gaffel. Klik på videoen og se, hvordan du måler en knivspids af.

            • 1 spsk. honning
            • ½ tsk. sennep, gerne dijonsennep
            • 1 spsk. eddike, fx hvid balsamicoeddike
            • 2 spsk. olie
            • ½ tsk. salt
            • 1 knivspids peber
          • Trin 15 af 16

            Hæld dressingen over bønner og tomater. Vend forsigtigt rundt.

          • Trin 16 af 16

            Hæld brødcroutonerne ovenpå bønnesalaten. Vent med at vende salaten rundt, til hele retten er klar.

        • Oversigt

          • Print

            Beskrivelse

            Du skal bruge

              Ingredienser

              • 4 skiver rugbrød
              • 1 spsk. olie
              • 1 tsk. tørret timian
              • ½ tsk. salt
              • 500 g.  cherrytomater
              • 1 l. vand
              • 2 tsk. salt
              • 500 g. grønne bønner, friske eller frosne

              Dressing:

              • 1 fed hvidløg
              • 1 spsk. honning
              • ½ tsk. sennep, gerne dijonsennep
              • 1 spsk. eddike, fx hvid balsamicoeddike
              • 2 spsk. olie
              • ½ tsk. salt
              • 1 knivspids peber
              • Køkkenredskaber
              • Bagepapir
              • 1 bageplade
              • 1 skærebræt
              • 1 stor skarp kniv
              • 1 frysepose
              • 1 stor skål
              • 1 lille gryde
              • 1 dørslag
              • 1 hvidløgspresser
              • 1 lille skål
              • 1 teske

              Sådan gør du

              1. Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
              2. Find alle ingredienserne frem.
              3. Tænd ovnen på 200 grader. Læg bagepapir på en bageplade.
              4. Rugbrøds-croutoner til bønnesalaten: Skær rugbrødet i tern på 1 x 1 centimeter. Kom ternene i en frysepose.
              5. Kom olie, timian og salt i posen. Ryst posen, så der kommer olie på alle rugbrøds-ternene.
              6. Hæld rugbrødsternene ud på bagepladen. Bag dem i ovnen i cirka 15 minutter, til de er sprøde. Vend dem med en paletkniv et par gange undervejs.
              7. Lad rugbrøds-croutonerne køle af.
              8. Bønnesalat: Skyl cherrytomaterne, og halvér dem. Kom dem op i en skål.
              9. Kom vand og salt i en gryde, og bring vandet i kog.
              10. Kom de grønne bønner i gryden, og kog bønnerne i 3 minutter.
              11. Sæt et dørslag i køkkenvasken. Hæld de kogte bønner ned i dørslaget, og lad dem dryppe af.
              12. Skær bønnerne i stykker på cirka 2 centimeter. Kom dem op i skålen med tomater.
              13. Dressing: Pil, og pres hvidløget i en hvidløgspresser.
              14. Kom hvidløg, honning, sennep, eddike, olie, salt og peber i en skål. Bland det sammen med en gaffel. Klik på videoen og se, hvordan du måler en knivspids af.
              15. Hæld dressingen over bønner og tomater. Vend forsigtigt rundt.
              16. Hæld brødcroutonerne ovenpå bønnesalaten. Vent med at vende salaten rundt, til hele retten er klar.
          • Beskrivelse

              • Opskriften tager ca.: 30 minutter
                Energi-indhold pr. portion
            • Du skal bruge

            • Sådan gør du

              • Trin 1 af 16

                Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)

              • Trin 2 af 16

                Find alle ingredienserne frem.

                • 6 skiver rugbrød
                • 1 ½ spsk. olie
                • 1 ½ tsk. tørret timian
                • ¾ tsk. salt
                • 750 g. cherrytomater
                • 1 ½ l. vand
                • 3 tsk. salt
                • 750 g. grønne bønner, friske eller frosne

                Dressing:

                • 1 ½ fed hvidløg
                • 1 ½ spsk. honning
                • ¾ tsk. sennep, gerne dijonsennep
                • 1 ½ spsk. eddike, fx hvid balsamicoeddike
                • 3 spsk. olie
                • ¾ tsk. salt
                • 1 ½ knivspids peber
              • Trin 3 af 16

                Tænd ovnen på 200 grader. Læg bagepapir på en bageplade.

              • Trin 4 af 16

                Rugbrøds-croutoner til bønnesalaten: Skær rugbrødet i tern på 1 x 1 centimeter. Kom ternene i en frysepose.

                • 6 skiver rugbrød
              • Trin 5 af 16

                Kom olie, timian og salt i posen. Ryst posen, så der kommer olie på alle rugbrøds-ternene.

                • 1 ½ spsk. olie
                • 1 ½ tsk. tørret timian
                • ¾ tsk. salt
              • Trin 6 af 16

                Hæld rugbrødsternene ud på bagepladen. Bag dem i ovnen i cirka 15 minutter, til de er sprøde. Vend dem med en paletkniv et par gange undervejs.

              • Trin 7 af 16

                Lad rugbrøds-croutonerne køle af.

              • Trin 8 af 16

                Bønnesalat: Skyl cherrytomaterne, og halvér dem. Kom dem op i en skål.

                • 750 g. cherrytomater
              • Trin 9 af 16

                Kom vand og salt i en gryde, og bring vandet i kog.

                • 1 ½ l. vand
                • 3 tsk. salt
              • Trin 10 af 16

                Kom de grønne bønner i gryden, og kog bønnerne i 3 minutter.

                • 750 g. grønne bønner, friske eller frosne
              • Trin 11 af 16

                Sæt et dørslag i køkkenvasken. Hæld de kogte bønner ned i dørslaget, og lad dem dryppe af.

              • Trin 12 af 16

                Skær bønnerne i stykker på cirka 2 centimeter. Kom dem op i skålen med tomater.

              • Trin 13 af 16

                Dressing: Pil, og pres hvidløget i en hvidløgspresser.

                • 1 ½ fed hvidløg
              • Trin 14 af 16

                Kom hvidløg, honning, sennep, eddike, olie, salt og peber i en skål. Bland det sammen med en gaffel. Klik på videoen og se, hvordan du måler en knivspids af.

                • 1 ½ spsk. honning
                • ¾ tsk. sennep, gerne dijonsennep
                • 1 ½ spsk. eddike, fx hvid balsamicoeddike
                • 3 spsk. olie
                • ¾ tsk. salt
                • 1 ½ knivspids peber
              • Trin 15 af 16

                Hæld dressingen over bønner og tomater. Vend forsigtigt rundt.

              • Trin 16 af 16

                Hæld brødcroutonerne ovenpå bønnesalaten. Vent med at vende salaten rundt, til hele retten er klar.

            • Oversigt

              • Print

                Beskrivelse

                Du skal bruge

                  Ingredienser

                  • 6 skiver rugbrød
                  • 1 ½ spsk. olie
                  • 1 ½ tsk. tørret timian
                  • ¾ tsk. salt
                  • 750 g. cherrytomater
                  • 1 ½ l. vand
                  • 3 tsk. salt
                  • 750 g. grønne bønner, friske eller frosne

                  Dressing:

                  • 1 ½ fed hvidløg
                  • 1 ½ spsk. honning
                  • ¾ tsk. sennep, gerne dijonsennep
                  • 1 ½ spsk. eddike, fx hvid balsamicoeddike
                  • 3 spsk. olie
                  • ¾ tsk. salt
                  • 1 ½ knivspids peber

                   

                  Køkkenredskaber

                  • Bagepapir
                  • 1 bageplade
                  • 1 skærebræt
                  • 1 stor skarp kniv
                  • 1 frysepose
                  • 1 stor skål
                  • 1 lille gryde
                  • 1 dørslag
                  • 1 hvidløgspresser
                  • 1 lille skål
                  • 1 teske

                  Sådan gør du

                  1. Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
                  2. Find alle ingredienserne frem.
                  3. Tænd ovnen på 200 grader. Læg bagepapir på en bageplade.
                  4. Rugbrøds-croutoner til bønnesalaten: Skær rugbrødet i tern på 1 x 1 centimeter. Kom ternene i en frysepose.
                  5. Kom olie, timian og salt i posen. Ryst posen, så der kommer olie på alle rugbrøds-ternene.
                  6. Hæld rugbrødsternene ud på bagepladen. Bag dem i ovnen i cirka 15 minutter, til de er sprøde. Vend dem med en paletkniv et par gange undervejs.
                  7. Lad rugbrøds-croutonerne køle af.
                  8. Bønnesalat: Skyl cherrytomaterne, og halvér dem. Kom dem op i en skål.
                  9. Kom vand og salt i en gryde, og bring vandet i kog.
                  10. Kom de grønne bønner i gryden, og kog bønnerne i 3 minutter.
                  11. Sæt et dørslag i køkkenvasken. Hæld de kogte bønner ned i dørslaget, og lad dem dryppe af.
                  12. Skær bønnerne i stykker på cirka 2 centimeter. Kom dem op i skålen med tomater.
                  13. Dressing: Pil, og pres hvidløget i en hvidløgspresser.
                  14. Kom hvidløg, honning, sennep, eddike, olie, salt og peber i en skål. Bland det sammen med en gaffel. Klik på videoen og se, hvordan du måler en knivspids af.
                  15. Hæld dressingen over bønner og tomater. Vend forsigtigt rundt.
                  16. Hæld brødcroutonerne ovenpå bønnesalaten. Vent med at vende salaten rundt, til hele retten er klar.