Bønnemos af kidneybønner

Bønnemos af kidneybønner

easy
  • Beskrivelse

      • Opskriften tager ca.: 1 time

        Brug bønnemos som tilbehør til maden eller som dip til grøntsagsstave. Det smager skønt!

        Energi-indhold pr. portion
        • Energi: 463 kJ / 111 kcal
        • Protein: 20 %
        • Kulhydrat: 65 %
        • Fedt: 15 %
    • Sådan gør du

      • Trin 1 af 18

        Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)

      • Trin 2 af 18

        Find alle ingredienserne frem.

        • ½ dåse kidneybønner (ca. 120 g. kogte bønner)
        • ½ økologisk citron
        • ¼ rød chili
        • ½ løg
        • 1 fed hvidløg
        • ½ spsk. olie
        • ½ tsk. stødt spidskommen
        • ½ tsk. stødt koriander
        • ¼ dl vand
        • Frisk mynte
        • ½ tsk. salt
        • ½ knivspids peber

        Pynt:

        • ¼ agurk
      • Trin 3 af 18

        Åbn dåsen med bønnerne, hæld bønnerne i en si, og skyl dem godt under den kolde hane. Lad bønnerne dryppe godt af.

        • ½ dåse kidneybønner (ca. 120 g. kogte bønner)
      • Trin 4 af 18

        Skyl citronen, og riv skallen på den fine side af et rivejern, til du har cirka ½ teske. Riv kun det yderste gule lag af citronen. Klik på metodevideoen og se, hvordan du river skal af en citron.

        • ½ økologisk citron
      • Trin 5 af 18

        Skyl chilien. Flæk chilien på langs, og fjern kernerne. Skær chilien i strimler, og hak den fint. Vask hænder.

        • ¼ stk. rød chili
      • Trin 6 af 18

        Pil og hak løg og hvidløg. Klik på metodevideoen og se, hvordan du hakker hvidløg.

        • ½ stk. løg
        • 1 fed hvidløg
      • Trin 7 af 18

        Kom olien på en stegepande, og varm den op.

        • ½ spsk. olie
      • Trin 8 af 18

        Kom løg og hvidløg på stegepanden, og steg et par minutter. Løgene må ikke blive brune.

      • Trin 9 af 18

        Kom bønner, citronskal, chili, spidskommen og koriander på stegepanden. Skru ned til lav varme, og steg i 2 minutter.

        • ½ tsk. stødt spidskommen
        • ½ tsk. stødt koriander
      • Trin 10 af 18

        Kom vand på stegepanden, og kog i et par minutter.

        • ¼ dl vand
      • Trin 11 af 18

        Kom grøntsager, bønner og krydderier i en skål, og mos dem med et piskeris eller en stavblender.

      • Trin 12 af 18

        Pluk bladene af mynten. Kom koldt vand i en balje. Skyl myntebladene i det kolde vand. Dup dem tørre i et rent viskestykke. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skyller krydderurter.

        • Frisk mynte
      • Trin 13 af 18

        Hak myntebladene fint.

      • Trin 14 af 18

        Skær citronen over i to halve.

      • Trin 15 af 18

        Smag bønnemosen til med citronsaft, salt og peber. Klik på metodevideoen og se, hvordan du måler en knivspids af.

        • ½ tsk. salt
        • ½ knivspids peber
      • Trin 16 af 18

        Skyl agurken, og skær den i stave.

        • ¼ agurk
      • Trin 17 af 18

        Bland bønnemosen med mynten.

      • Trin 18 af 18

        Anret bønnemosen på et fad, og spis bønnemosen med agurkestave til.

    • Oversigt

      • Print

        Beskrivelse

        Brug bønnemos som tilbehør til maden eller som dip til grøntsagsstave. Det smager skønt!

        Du skal bruge

          Ingredienser:

          • ½ dåse kidneybønner (ca. 120 g. kogte bønner)
          • ½ økologisk citron
          • ¼ rød chili
          • ½ løg
          • 1 fed hvidløg
          • ½ spsk. olie
          • ½ tsk. stødt spidskommen
          • ½ tsk. stødt koriander
          • ¼ dl vand
          • Frisk mynte
          • ½ tsk. salt
          • ½ knivspids peber

          Pynt:

          • ¼ agurk

           

          Køkkenredskaber:

          • 1 decilitermål
          • 1 dåseåbner
          • 1 si
          • 1 rivejern
          • 1 lille skarp kniv
          • 1 skærebræt
          • 1 stegepande
          • 1 paletkniv
          • 1 piskeris eller stavblender
          • 1 skål
          • 1 stor skarp kniv
          • 1 fad til anretning

          Sådan gør du

          1. Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
          2. Find alle ingredienserne frem.
          3. Åbn dåsen med bønnerne, hæld bønnerne i en si, og skyl dem godt under den kolde hane. Lad bønnerne dryppe godt af.
          4. Skyl citronen, og riv skallen på den fine side af et rivejern, til du har cirka ½ teske. Riv kun det yderste gule lag af citronen. Klik på metodevideoen og se, hvordan du river skal af en citron.
          5. Skyl chilien. Flæk chilien på langs, og fjern kernerne. Skær chilien i strimler, og hak den fint. Vask hænder.
          6. Pil og hak løg og hvidløg. Klik på metodevideoen og se, hvordan du hakker hvidløg.
          7. Kom olien på en stegepande, og varm den op.
          8. Kom løg og hvidløg på stegepanden, og steg et par minutter. Løgene må ikke blive brune.
          9. Kom bønner, citronskal, chili, spidskommen og koriander på stegepanden. Skru ned til lav varme, og steg i 2 minutter.
          10. Kom vand på stegepanden, og kog i et par minutter.
          11. Kom grøntsager, bønner og krydderier i en skål, og mos dem med et piskeris eller en stavblender.
          12. Pluk bladene af mynten. Kom koldt vand i en balje. Skyl myntebladene i det kolde vand. Dup dem tørre i et rent viskestykke. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skyller krydderurter.
          13. Hak myntebladene fint.
          14. Skær citronen over i to halve.
          15. Smag bønnemosen til med citronsaft, salt og peber. Klik på metodevideoen og se, hvordan du måler en knivspids af.
          16. Skyl agurken, og skær den i stave.
          17. Bland bønnemosen med mynten.
          18. Anret bønnemosen på et fad, og spis bønnemosen med agurkestave til.
      • Beskrivelse

          • Opskriften tager ca.: 1 time

            Brug bønnemos som tilbehør til maden eller som dip til grøntsagsstave. Det smager skønt!

            Energi-indhold pr. portion
            • Energi: 463 kJ / 111 kcal
            • Protein: 20 %
            • Kulhydrat: 65 %
            • Fedt: 15 %
        • Sådan gør du

          • Trin 1 af 18

            Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)

          • Trin 2 af 18

            Find alle ingredienserne frem.

            • 1 dåse kidneybønner (ca. 240 g. kogte bønner)
            • 1 økologisk citron
            • ¼ rød chili
            • 1 løg
            • 2 fed hvidløg
            • 1 spsk. olie
            • 1 tsk. stødt spidskommen
            • 1 tsk. stødt koriander
            • ½ dl vand
            • Frisk mynte
            • 1 tsk. salt
            • 1 knivspids peber

            Pynt:

            • ½ agurk
          • Trin 3 af 18

            Åbn dåsen med bønnerne, hæld bønnerne i en si, og skyl dem godt under den kolde hane. Lad bønnerne dryppe godt af.

            • 1 dåse kidneybønner (ca. 240 g. kogte bønner)
          • Trin 4 af 18

            Skyl citronen, og riv skallen på den fine side af et rivejern, til du har cirka 1 teske. Riv kun det yderste gule lag af citronen. Klik på metodevideoen og se, hvordan du river skal af en citron.

            • 1 økologisk citron
          • Trin 5 af 18

            Skyl chilien. Flæk chilien på langs, og fjern kernerne. Skær chilien i strimler, og hak den fint. Vask hænder.

            • ¼ stk. rød chili
          • Trin 6 af 18

            Pil og hak løg og hvidløg. Klik på metodevideoen og se, hvordan du hakker hvidløg.

            • 1 stk. løg
            • 2 fed hvidløg
          • Trin 7 af 18

            Kom olien på en stegepande, og varm den op.

            • 1 spsk. olie
          • Trin 8 af 18

            Kom løg og hvidløg på stegepanden, og steg et par minutter. Løgene må ikke blive brune.

          • Trin 9 af 18

            Kom bønner, citronskal, chili, spidskommen og koriander på stegepanden. Skru ned til lav varme, og steg i 2 minutter.

            • 1 tsk. stødt spidskommen
            • 1 tsk. stødt koriander
          • Trin 10 af 18

            Kom vand på stegepanden, og kog i et par minutter.

            • ½ dl vand
          • Trin 11 af 18

            Kom grøntsager, bønner og krydderier i en skål, og mos dem med et piskeris eller en stavblender.

          • Trin 12 af 18

            Pluk bladene af mynten. Kom koldt vand i en balje. Skyl myntebladene i det kolde vand. Dup dem tørre i et rent viskestykke. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skyller krydderurter.

            • Frisk mynte
          • Trin 13 af 18

            Hak myntebladene fint.

          • Trin 14 af 18

            Skær citronen over i to halve.

          • Trin 15 af 18

            Smag bønnemosen til med citronsaft, salt og peber. Klik på metodevideoen og se, hvordan du måler en knivspids af.

            • 1 tsk. salt
            • 1 knivspids peber
          • Trin 16 af 18

            Skyl agurken, og skær den i stave.

            • ½ agurk
          • Trin 17 af 18

            Bland bønnemosen med mynten.

          • Trin 18 af 18

            Anret bønnemosen på et fad, og spis bønnemosen med agurkestave til.

        • Oversigt

          • Print

            Beskrivelse

            Brug bønnemos som tilbehør til maden eller som dip til grøntsagsstave. Det smager skønt!

            Du skal bruge

              Ingredienser:

              • 1 dåse kidneybønner (ca. 240 g. kogte bønner)
              • 1 økologisk citron
              • ¼ rød chili
              • 1 løg
              • 2 fed hvidløg
              • 1 spsk. olie
              • 1 tsk. stødt spidskommen
              • 1 tsk. stødt koriander
              • ½ dl vand
              • Frisk mynte
              • 1 tsk. salt
              • 1 knivspids peber

              Pynt:

              • ½ agurk

               

              Køkkenredskaber:

              • 1 decilitermål
              • 1 dåseåbner
              • 1 si
              • 1 rivejern
              • 1 lille skarp kniv
              • 1 skærebræt
              • 1 stegepande
              • 1 paletkniv
              • 1 piskeris eller stavblender
              • 1 skål
              • 1 stor skarp kniv
              • 1 fad til anretning
                 

              Sådan gør du

              1. Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
              2. Find alle ingredienserne frem.
              3. Åbn dåsen med bønnerne, hæld bønnerne i en si, og skyl dem godt under den kolde hane. Lad bønnerne dryppe godt af.
              4. Skyl citronen, og riv skallen på den fine side af et rivejern, til du har cirka 1 teske. Riv kun det yderste gule lag af citronen. Klik på metodevideoen og se, hvordan du river skal af en citron.
              5. Skyl chilien. Flæk chilien på langs, og fjern kernerne. Skær chilien i strimler, og hak den fint. Vask hænder.
              6. Pil og hak løg og hvidløg. Klik på metodevideoen og se, hvordan du hakker hvidløg.
              7. Kom olien på en stegepande, og varm den op.
              8. Kom løg og hvidløg på stegepanden, og steg et par minutter. Løgene må ikke blive brune.
              9. Kom bønner, citronskal, chili, spidskommen og koriander på stegepanden. Skru ned til lav varme, og steg i 2 minutter.
              10. Kom vand på stegepanden, og kog i et par minutter.
              11. Kom grøntsager, bønner og krydderier i en skål, og mos dem med et piskeris eller en stavblender.
              12. Pluk bladene af mynten. Kom koldt vand i en balje. Skyl myntebladene i det kolde vand. Dup dem tørre i et rent viskestykke. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skyller krydderurter.
              13. Hak myntebladene fint.
              14. Skær citronen over i to halve.
              15. Smag bønnemosen til med citronsaft, salt og peber. Klik på metodevideoen og se, hvordan du måler en knivspids af.
              16. Skyl agurken, og skær den i stave.
              17. Bland bønnemosen med mynten.
              18. Anret bønnemosen på et fad, og spis bønnemosen med agurkestave til.
          • Beskrivelse

              • Opskriften tager ca.: 1 time

                Brug bønnemos som tilbehør til maden eller som dip til grøntsagsstave. Det smager skønt!

                Energi-indhold pr. portion
                • Energi: 463 kJ / 111 kcal
                • Protein: 20 %
                • Kulhydrat: 65 %
                • Fedt: 15 %
            • Sådan gør du

              • Trin 1 af 18

                Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)

              • Trin 2 af 18

                Find alle ingredienserne frem.

                • 1 ½ dåse kidneybønner (ca. 360 g. kogte bønner)
                • 1 ½ økologisk citron
                • ½ rød chili
                • 1 ½ løg
                • 3 fed hvidløg
                • 1 ½ spsk. olie
                • 1 ½ tsk. stødt spidskommen
                • 1 ½ tsk. stødt koriander
                • ¾ dl vand
                • Frisk mynte
                • 1 ½ tsk. salt
                • 1 ½ knivspids peber

                Pynt:

                • ¾ agurk
              • Trin 3 af 18

                Åbn dåsen med bønnerne, hæld bønnerne i en si, og skyl dem godt under den kolde hane. Lad bønnerne dryppe godt af.

                • 1 ½ dåse kidneybønner (ca. 360 g. kogte bønner)
              • Trin 4 af 18

                Skyl citronen, og riv skallen på den fine side af et rivejern, til du har cirka 1 ½ teske. Riv kun det yderste gule lag af citronen. Klik på metodevideoen og se, hvordan du river skal af en citron.

                • 1½ økologisk citron
              • Trin 5 af 18

                Skyl chilien. Flæk chilien på langs, og fjern kernerne. Skær chilien i strimler, og hak den fint. Vask hænder.

                • ½ stk. rød chili
              • Trin 6 af 18

                Pil og hak løg og hvidløg. Klik på metodevideoen og se, hvordan du hakker hvidløg.

                • 1½ stk. løg
                • 3 fed hvidløg
              • Trin 7 af 18

                Kom olien på en stegepande, og varm den op.

                • 1½ spsk. olie
              • Trin 8 af 18

                Kom løg og hvidløg på stegepanden, og steg et par minutter. Løgene må ikke blive brune.

              • Trin 9 af 18

                Kom bønner, citronskal, chili, spidskommen og koriander på stegepanden. Skru ned til lav varme, og steg i 2 minutter.

                • 1½ tsk. stødt spidskommen
                • 1½ tsk. stødt koriander
              • Trin 10 af 18

                Kom vand på stegepanden, og kog i et par minutter.

                • ¾ dl vand
              • Trin 11 af 18

                Kom grøntsager, bønner og krydderier i en skål, og mos dem med et piskeris eller en stavblender.

              • Trin 12 af 18

                Pluk bladene af mynten. Kom koldt vand i en balje. Skyl myntebladene i det kolde vand. Dup dem tørre i et rent viskestykke. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skyller krydderurter.

                • Frisk mynte
              • Trin 13 af 18

                Hak myntebladene fint.

              • Trin 14 af 18

                Skær citronerne over i halve.

              • Trin 15 af 18

                Smag bønnemosen til med citronsaft, salt og peber. Klik på metodevideoen og se, hvordan du måler en knivspids af.

                • 1 ½ tsk. salt
                • 1 ½ knivspids peber
              • Trin 16 af 18

                Skyl agurken, og skær den i stave.

                • ¾ agurk
              • Trin 17 af 18

                Bland bønnemosen med mynten.

              • Trin 18 af 18

                Anret bønnemosen på et fad, og spis bønnemosen med agurkestave til.

            • Oversigt

              • Print

                Beskrivelse

                Brug bønnemos som tilbehør til maden eller som dip til grøntsagsstave. Det smager skønt!

                Du skal bruge

                  Ingredienser:

                  • 1 ½ dåse kidneybønner (ca. 360 g. kogte bønner)
                  • 1 ½ økologisk citron
                  • ½ stk. rød chili
                  • 1 ½ løg
                  • 3 fed hvidløg
                  • 1 ½ spsk. olie
                  • 1 ½ tsk. stødt spidskommen
                  • 1 ½ tsk. stødt koriander
                  • ¾ dl vand
                  • Frisk mynte
                  • 1 ½ tsk. salt
                  • 1 ½ knivspids peber

                  Pynt:

                  • ¾ agurk

                   

                  Køkkenredskaber:

                  • 1 decilitermål
                  • 1 dåseåbner
                  • 1 si
                  • 1 rivejern
                  • 1 lille skarp kniv
                  • 1 skærebræt
                  • 1 stegepande
                  • 1 paletkniv
                  • 1 piskeris eller stavblender
                  • 1 skål
                  • 1 stor skarp kniv
                  • 1 fad til anretning

                  Sådan gør du

                  1. Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
                  2. Find alle ingredienserne frem.
                  3. Åbn dåsen med bønnerne, hæld bønnerne i en si, og skyl dem godt under den kolde hane. Lad bønnerne dryppe godt af.
                  4. Skyl citronen, og riv skallen på den fine side af et rivejern, til du har cirka 1 ½ teske. Riv kun det yderste gule lag af citronen. Klik på metodevideoen og se, hvordan du river skal af en citron.
                  5. Skyl chilien. Flæk chilien på langs, og fjern kernerne. Skær chilien i strimler, og hak den fint. Vask hænder.
                  6. Pil og hak løg og hvidløg. Klik på metodevideoen og se, hvordan du hakker hvidløg.
                  7. Kom olien på en stegepande, og varm den op.
                  8. Kom løg og hvidløg på stegepanden, og steg et par minutter. Løgene må ikke blive brune.
                  9. Kom bønner, citronskal, chili, spidskommen og koriander på stegepanden. Skru ned til lav varme, og steg i 2 minutter.
                  10. Kom vand på stegepanden, og kog i et par minutter.
                  11. Kom grøntsager, bønner og krydderier i en skål, og mos dem med et piskeris eller en stavblender.
                  12. Pluk bladene af mynten. Kom koldt vand i en balje. Skyl myntebladene i det kolde vand. Dup dem tørre i et rent viskestykke. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skyller krydderurter.
                  13. Hak myntebladene fint.
                  14. Skær citronerne over i halve.
                  15. Smag bønnemosen til med citronsaft, salt og peber. Klik på metodevideoen og se, hvordan du måler en knivspids af.
                  16. Skyl agurken, og skær den i stave.
                  17. Bland bønnemosen med mynten.
                  18. Anret bønnemosen på et fad, og spis bønnemosen med agurkestave til.