Bønnekager
easyBeskrivelse
- Opskriften tager ca.: 1 time
Vidste du, at man kan bruge kofte bønner i en kage? Bønnerne gør kagerne perfekt bløde, og sammen med chokoladen smager de himmelsk. Prøv selv ;)
Tip: Du kan også bruge tørrede bønner (altså bønner, der ikke er fra en dåse) i stedet for friske. Så skal du sætte bønnerne i blød i koldt vand natten over, og koge dem, når du skal bruge dem. Læs på posen, hvordan du tilbereder bønnerne.
Opskriften giver cirka 9 muffins.
Energi-indhold pr. stk.- Energi: 919 kJ / 220 kcal
- Protein: 10 %
- Kulhydrat: 35 %
- Fedt: 55 %
- Heraf mættet fedt: 7,8 g.
Du skal bruge
- Trin 1 af 2
Ingredienser
- 100 g. smør
- 1 dl. sukker
- 3 æg
- 1 dåse kidneybønner (230 g.)
- 50 g. mørk chokolade
- ½ dl. kakaopulver
- 1 tsk. bagepulver
- Trin 2 af 2
Køkkenredskaber
- 1 køkkenvægt
- 1 decilitermål
- 1 teske
- 1 stor skål
- 1 håndmixer
- 1 kop
- 1 sigte
- 1 mellemstor skål
- 1 gaffel
- 1 skærebræt
- 1 stor skarp kniv
- 1 røreske
- 18 papirmuffinforme
- 1 dejskaber
- 1 lille skarp kniv
Sådan gør du
- Trin 1 af 12
Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
- Trin 2 af 12
Find alle ingredienserne frem.
- 100 g. smør
- 1 dl. sukker
- 3 æg
- 1 dåse kidneybønner (230 g.)
- 50 g. mørk chokolade
- ½ dl. kakaopulver
- 1 tsk. bagepulver
- Trin 3 af 12
Tænd ovnen på 180 grader.
- Trin 4 af 12
Tag en stor skål og en håndmixer. Kom blødt smør og sukker i skålen, og pisk det sammen. Klik på metodevideoen og se, hvordan du hurtigt laver blødt smør.
- 100 g. smør
- 1 dl. sukker
- Trin 5 af 12
Slå et æg ud i et glas. Hæld ægget op i skålen, mens du pisker. Gentag med alle æggene. Vask hænder, når du har rørt ved rå æg. Klik på videoen og se, hvordan du slår ægget ud og ser for skaller.
- 3 æg
- Trin 6 af 12
Stil en sigte i håndvasken. Åbn dåsen med bønner, og hæld dem i sigten. Lad dem dryppe af.
- 1 dåse kidneybønner (230 g.)
- Trin 7 af 12
Tag en skål og en gaffel. Kom bønnerne i skålen, og mos dem fint med gaflen. Det er vigtigt, bønnerne bliver most meget fint. Du kan evt. også bruge en blender.
- Trin 8 af 12
Tag et skærebræt og en stor skarp kniv. Hak chokolade groft.
- 50 g. mørk chokolade
- Trin 9 af 12
Tag en røreske. Kom moste bønner, hakket chokolade, kakaopulver og bagepulver i dejen. Vend dejen sammen med røreskeen, til den er glat og ensfarvet.
- ½ dl. kakaopulver
- 1 tsk. bagepulver
- Trin 10 af 12
Tag en bageplade. Læg papirmuffinforme sammen to og to, så du får i alt 9 muffinforme. Sær de 9 dobbelte muffinforme på bagepladen.
- Trin 11 af 12
Fordel dejen i muffinformene. Fyld kun formene 2/3 op. Brug en dejskraber til at få al dejen med. Klik på metodevideoen og se, hvordan du fylder muffinforme.
- Trin 12 af 12
Sæt kagerne midt i ovnen. Bag dem i cirka 20 minutter, til de er gennembagte. Stik en lille skarp kniv ned midt i en kage. Hvis der er rå dej på kniven, skal de have 2 minutter mere. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vurderer, om kagerne er gennembagte.
Oversigt
- Print
Beskrivelse
Vidste du, at man kan bruge kofte bønner i en kage? Bønnerne gør kagerne perfekt bløde, og sammen med chokoladen smager de himmelsk. Prøv selv ;)
Tip: Du kan også bruge tørrede bønner (altså bønner, der ikke er fra en dåse) i stedet for friske. Så skal du sætte bønnerne i blød i koldt vand natten over, og koge dem, når du skal bruge dem. Læs på posen, hvordan du tilbereder bønnerne.
Opskriften giver cirka 9 muffins.
Du skal bruge
Ingredienser
- 100 g. smør
- 1 dl. sukker
- 3 æg
- 1 dåse kidneybønner (230 g.)
- 50 g. mørk chokolade
- ½ dl. kakaopulver
- 1 tsk. bagepulver
Køkkenredskaber
- 1 køkkenvægt
- 1 decilitermål
- 1 teske
- 1 stor skål
- 1 håndmixer
- 1 kop
- 1 sigte
- 1 mellemstor skål
- 1 gaffel
- 1 skærebræt
- 1 stor skarp kniv
- 1 røreske
- 18 papirmuffinforme
- 1 dejskaber
- 1 lille skarp kniv
Sådan gør du
- Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
- Find alle ingredienserne frem.
- Tænd ovnen på 180 grader.
- Tag en stor skål og en håndmixer. Kom blødt smør og sukker i skålen, og pisk det sammen. Klik på metodevideoen og se, hvordan du hurtigt laver blødt smør.
- Slå et æg ud i et glas. Hæld ægget op i skålen, mens du pisker. Gentag med alle æggene. Vask hænder, når du har rørt ved rå æg. Klik på videoen og se, hvordan du slår ægget ud og ser for skaller.
- Stil en sigte i håndvasken. Åbn dåsen med bønner, og hæld dem i sigten. Lad dem dryppe af.
- Tag en skål og en gaffel. Kom bønnerne i skålen, og mos dem fint med gaflen. Det er vigtigt, bønnerne bliver most meget fint. Du kan evt. også bruge en blender.
- Tag et skærebræt og en stor skarp kniv. Hak chokolade groft.
- Tag en røreske. Kom moste bønner, hakket chokolade, kakaopulver og bagepulver i dejen. Vend dejen sammen med røreskeen, til den er glat og ensfarvet.
- Tag en bageplade. Læg papirmuffinforme sammen to og to, så du får i alt 9 muffinforme. Sær de 9 dobbelte muffinforme på bagepladen.
- Fordel dejen i muffinformene. Fyld kun formene 2/3 op. Brug en dejskraber til at få al dejen med. Klik på metodevideoen og se, hvordan du fylder muffinforme.
- Sæt kagerne midt i ovnen. Bag dem i cirka 20 minutter, til de er gennembagte. Stik en lille skarp kniv ned midt i en kage. Hvis der er rå dej på kniven, skal de have 2 minutter mere. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vurderer, om kagerne er gennembagte.
-