Bønnekager

Bønnekager

easy
  • Beskrivelse

      • Opskriften tager ca.: 1 time

        Vidste du, at man kan bruge kofte bønner i en kage? Bønnerne gør kagerne perfekt bløde, og sammen med chokoladen smager de himmelsk. Prøv selv ;)

        Tip:  Du kan også bruge tørrede bønner (altså bønner, der ikke er fra en dåse) i stedet for friske. Så skal du sætte bønnerne i blød i koldt vand natten over, og koge dem, når du skal bruge dem. Læs på posen, hvordan du tilbereder bønnerne.

        Opskriften giver cirka 9 muffins.

        Energi-indhold pr. stk.
        • Energi: 919 kJ / 220 kcal
        • Protein: 10 %
        • Kulhydrat: 35 %
        • Fedt: 55 %
        • Heraf mættet fedt: 7,8 g.
    • Sådan gør du

      • Trin 1 af 12

        Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)

      • Trin 2 af 12

        Find alle ingredienserne frem.

        • 100 g. smør
        • 1 dl. sukker
        • 3 æg
        • 1 dåse kidneybønner (230 g.)
        • 50 g. mørk chokolade
        • ½ dl. kakaopulver
        • 1 tsk. bagepulver
      • Trin 3 af 12

        Tænd ovnen på 180 grader.

      • Trin 4 af 12

        Tag en stor skål og en håndmixer. Kom blødt smør og sukker i skålen, og pisk det sammen. Klik på metodevideoen og se, hvordan du hurtigt laver blødt smør.

        • 100 g. smør
        • 1 dl. sukker
      • Trin 5 af 12

        Tag en kop. Slå et æg ud i koppen. Hæld ægget op i skålen, mens du pisker. Gentag med alle æggene. Vask hænder, når du har rørt ved rå æg.

        • 3 æg
      • Trin 6 af 12

        Stil en sigte i håndvasken. Åbn dåsen med bønner, og hæld dem i sigten. Lad dem dryppe af.

        • 1 dåse kidneybønner (230 g.)
      • Trin 7 af 12

        Tag en skål og en gaffel. Kom bønnerne i skålen, og mos dem fint med gaflen. Det er vigtigt, bønnerne bliver most meget fint. Du kan evt. også bruge en blender.

      • Trin 8 af 12

        Tag et skærebræt og en stor skarp kniv. Hak chokolade groft.

        • 50 g. mørk chokolade
      • Trin 9 af 12

        Tag en røreske. Kom moste bønner, hakket chokolade, kakaopulver og bagepulver i dejen. Vend dejen sammen med røreskeen, til den er glat og ensfarvet.

        • ½ dl. kakaopulver
        • 1 tsk. bagepulver
      • Trin 10 af 12

        Tag en bageplade. Læg papirmuffinforme sammen to og to, så du får i alt 9 muffinforme. Sær de 9 dobbelte muffinforme på bagepladen.

      • Trin 11 af 12

        Fordel dejen i muffinformene. Fyld kun formene 2/3 op. Brug en dejskraber til at få al dejen med. Klik på metodevideoen og se, hvordan du fylder muffinforme.

      • Trin 12 af 12

        Sæt kagerne midt i ovnen. Bag dem i cirka 20 minutter, til de er gennembagte. Stik en lille skarp kniv ned midt i en kage. Hvis der er rå dej på kniven, skal de have 2 minutter mere. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vurderer, om kagerne er gennembagte.

    • Oversigt

      • Print

        Beskrivelse

        Vidste du, at man kan bruge kofte bønner i en kage? Bønnerne gør kagerne perfekt bløde, og sammen med chokoladen smager de himmelsk. Prøv selv ;)

        Tip:  Du kan også bruge tørrede bønner (altså bønner, der ikke er fra en dåse) i stedet for friske. Så skal du sætte bønnerne i blød i koldt vand natten over, og koge dem, når du skal bruge dem. Læs på posen, hvordan du tilbereder bønnerne.

        Opskriften giver cirka 9 muffins.

        Du skal bruge

          Ingredienser

          • 100 g. smør
          • 1 dl. sukker
          • 3 æg
          • 1 dåse kidneybønner (230 g.)
          • 50 g. mørk chokolade
          • ½ dl. kakaopulver
          • 1 tsk. bagepulver

           

          Køkkenredskaber

          • 1 køkkenvægt
          • 1 decilitermål
          • 1 teske
          • 1 stor skål
          • 1 håndmixer
          • 1 kop
          • 1 sigte
          • 1 mellemstor skål
          • 1 gaffel
          • 1 skærebræt
          • 1 stor skarp kniv
          • 1 røreske
          • 18 papirmuffinforme
          • 1 dejskaber
          • 1 lille skarp kniv

          Sådan gør du

          1. Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
          2. Find alle ingredienserne frem.
          3. Tænd ovnen på 180 grader.
          4. Tag en stor skål og en håndmixer. Kom blødt smør og sukker i skålen, og pisk det sammen. Klik på metodevideoen og se, hvordan du hurtigt laver blødt smør.
          5. Tag en kop. Slå et æg ud i koppen. Hæld ægget op i skålen, mens du pisker. Gentag med alle æggene. Vask hænder, når du har rørt ved rå æg.
          6. Stil en sigte i håndvasken. Åbn dåsen med bønner, og hæld dem i sigten. Lad dem dryppe af.
          7. Tag en skål og en gaffel. Kom bønnerne i skålen, og mos dem fint med gaflen. Det er vigtigt, bønnerne bliver most meget fint. Du kan evt. også bruge en blender.
          8. Tag et skærebræt og en stor skarp kniv. Hak chokolade groft.
          9. Tag en røreske. Kom moste bønner, hakket chokolade, kakaopulver og bagepulver i dejen. Vend dejen sammen med røreskeen, til den er glat og ensfarvet.
          10. Tag en bageplade. Læg papirmuffinforme sammen to og to, så du får i alt 9 muffinforme. Sær de 9 dobbelte muffinforme på bagepladen.
          11. Fordel dejen i muffinformene. Fyld kun formene 2/3 op. Brug en dejskraber til at få al dejen med. Klik på metodevideoen og se, hvordan du fylder muffinforme.
          12. Sæt kagerne midt i ovnen. Bag dem i cirka 20 minutter, til de er gennembagte. Stik en lille skarp kniv ned midt i en kage. Hvis der er rå dej på kniven, skal de have 2 minutter mere. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vurderer, om kagerne er gennembagte.