Blomkålssuppe med persillepesto

Blomkålssuppe med persillepesto

medium
  • Beskrivelse

      • Opskriften tager ca.: 1 time og 30 minutter

        Siger din mor og far også, at du skal spise blomkål? Så skal I helt klart prøve den her mega lækre måde at spise blomkål. Blend den i småstykker og voila - blomkålssuppe.

        Energi-indhold pr. portion
        • Energi: 1975 kJ / 472 kcal
        • Protein: 10 %
        • Kulhydrat: 49 %
        • Fedt: 41 %
        • Heraf mættet fedt: 4,2 g.
    • Du skal bruge

    • Sådan gør du

      • Trin 1 af 20

        Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)

      • Trin 2 af 20

        Find alle ingredienserne frem.

        Blomkålssuppe:

        • 300 g. kartofler
        • ½ blomkål (250 g.)
        • ½ løg
        • 10 g. smør
        • ½ laurbærblad
        • ½ l. vand
        • ½ grøntsagsbouillon-terning
        • ¼ dl. madlavningsfløde
        • 1 knivspids friskrevet muskatnød
        • ¼ tsk. salt
        • ½ knivspids peber

        Persillepesto:

        • ½ dl. persille
        • ½ fed hvidløg
        • ¼ dl. olie
        • ¼ dl. mandler
        • 1 knivspids salt
        • ½ knivspids peber

        Tilbehør:

        • 2 skiver rugbrød
      • Trin 3 af 20

        Suppe: Skræl kartoflerne, og skær dem i store stykker.

        • 300 g. kartofler
      • Trin 4 af 20

        Skær yderbladene af blomkålen. Skyl blomkålen, og skær den i små buketter. Gem dem til senere.

        • ½ blomkål (250 g.)
      • Trin 5 af 20

        Skær blomkålsstokken i store tern.

      • Trin 6 af 20

        Pil løget, og skær det i store tern.

        • ½ løg
      • Trin 7 af 20

        Kom smørret i en gryde, og varm op. Lad smørret smelte og bruse af.

        • 10 g. smør
      • Trin 8 af 20

        Kom kartofler, blomkålsstok og løg i gryden. Skru ned for varmen, og svits i 5 minutter, mens du rører rundt. Det må ikke tage farve.

      • Trin 9 af 20

        Tilsæt laurbærbladet, vand og grøntsags-bouillonterningen. Kog i 30 minutter, til grøntsagerne er møre. Mærk med en lille skarp kniv. Hvis grøntsagerne slipper nemt, er de møre. Lav persillepesto, mens suppen simrer.

        • ½ laurbærblad
        • ½ l. vand
        • ½ grøntsagsbouillon-terning
      • Trin 10 af 20

        Persillepesto: Kom vand i en lille skål. Skyl persillen i vandet, og dup den tør i et rent viskestykke. Klik på videoen og se, hvordan du skyller krydderurter.

        • ½ dl. persille
      • Trin 11 af 20

        Pil hvidløget. Kom persille, hvidløg, olie, mandler, salt og peber i en blender. Blend det hele sammen. Tip: Du behøver ikke smutte mandlerne, når du laver pesto. Klik på videoen og se, hvordan du måler en knivspids af.

        • ½ fed hvidløg
        • ¼ dl. olie
        • ¼ dl. mandler
        • 1 knivspids salt
        • ½ knivspids peber
      • Trin 12 af 20

        Smag til med salt og peber. Hvis du synes, pestoen er for tyk, så tilsæt lidt mere olie.

      • Trin 13 af 20

        Topping: Kom ½ liter vand og lidt salt i en gryde. Bring det i kog.

      • Trin 14 af 20

        Kom de små blomkålsbuketter i vandet, når det koger. Kog i 2 minutter.

      • Trin 15 af 20

        Stil et dørslag i vasken, og hæld blomkålsbuketterne ned i dørslaget. Lad dem dryppe af.

      • Trin 16 af 20

        Suppe – fortsat: Fjern laurbærbladet fra suppen med en ske.

      • Trin 17 af 20

        Blend suppen med en stavblender, til suppen er ensartet. Klik på videoen og se, hvordan du blender suppe.

      • Trin 18 af 20

        Tilsæt fløde og evt. lidt mere vand, hvis du synes, suppen er for tyk.

        • ¼ dl. madlavningsfløde
      • Trin 19 af 20

        Smag suppen til med muskatnød, salt og peber.

        • 1 knivspids friskrevet muskatnød
        • ¼ tsk. salt
        • ½ knivspids peber
      • Trin 20 af 20

        Rist rugbrødet på en brødrister.

        • 2 skiver rugbrød
    • Oversigt

      • Print

        Beskrivelse

        Siger din mor og far også, at du skal spise blomkål? Så skal I helt klart prøve den her mega lækre måde at spise blomkål. Blend den i småstykker og voila - blomkålssuppe.

        Du skal bruge

          Ingredienser

          Blomkålssuppe:

          • 300 g. kartofler
          • ½ blomkål (250 g.)
          • ½ løg
          • 10 g. smør
          • ½ laurbærblad
          • ½ l. vand
          • ½ grøntsagsbouillon-terning
          • ¼ dl. madlavningsfløde
          • 1 knivspids friskrevet muskatnød
          • ¼ tsk. salt
          • ½ knivspids peber

          Persillepesto:

          • ½ dl. persille
          • ½ fed hvidløg
          • ¼ dl. olie
          • ¼ dl. mandler
          • 1 knivspids salt
          • ½ knivspids peber

          Tilbehør:

          • 2 skiver rugbrød

           

          Køkkenredskaber

          • 1 kartoffelskræller
          • 1 skærebræt
          • 1 stor skarp kniv
          • 1 stor gryde
          • 1 grydelåg
          • 1 lille skål
          • 1 rent viskestykke
          • 1 blender
          • 1 dørslag
          • 1 stavblender
          • 1 brødrister

          Sådan gør du

          1. Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
          2. Find alle ingredienserne frem.
          3. Suppe: Skræl kartoflerne, og skær dem i store stykker.
          4. Skær yderbladene af blomkålen. Skyl blomkålen, og skær den i små buketter. Gem dem til senere.
          5. Skær blomkålsstokken i store tern.
          6. Pil løget, og skær det i store tern.
          7. Kom smørret i en gryde, og varm op. Lad smørret smelte og bruse af.
          8. Kom kartofler, blomkålsstok og løg i gryden. Skru ned for varmen, og svits i 5 minutter, mens du rører rundt. Det må ikke tage farve.
          9. Tilsæt laurbærbladet, vand og grøntsags-bouillonterningen. Kog i 30 minutter, til grøntsagerne er møre. Mærk med en lille skarp kniv. Hvis grøntsagerne slipper nemt, er de møre. Lav persillepesto, mens suppen simrer.
          10. Persillepesto: Kom vand i en lille skål. Skyl persillen i vandet, og dup den tør i et rent viskestykke. Klik på videoen og se, hvordan du skyller krydderurter.
          11. Pil hvidløget. Kom persille, hvidløg, olie, mandler, salt og peber i en blender. Blend det hele sammen. Tip: Du behøver ikke smutte mandlerne, når du laver pesto. Klik på videoen og se, hvordan du måler en knivspids af.
          12. Smag til med salt og peber. Hvis du synes, pestoen er for tyk, så tilsæt lidt mere olie.
          13. Topping: Kom ½ liter vand og lidt salt i en gryde. Bring det i kog.
          14. Kom de små blomkålsbuketter i vandet, når det koger. Kog i 2 minutter.
          15. Stil et dørslag i vasken, og hæld blomkålsbuketterne ned i dørslaget. Lad dem dryppe af.
          16. Suppe – fortsat: Fjern laurbærbladet fra suppen med en ske.
          17. Blend suppen med en stavblender, til suppen er ensartet. Klik på videoen og se, hvordan du blender suppe.
          18. Tilsæt fløde og evt. lidt mere vand, hvis du synes, suppen er for tyk.
          19. Smag suppen til med muskatnød, salt og peber.
          20. Rist rugbrødet på en brødrister.
      • Beskrivelse

          • Opskriften tager ca.: 1 time og 30 minutter

            Siger din mor og far også, at du skal spise blomkål? Så skal I helt klart prøve den her mega lækre måde at spise blomkål. Blend den i småstykker og voila - blomkålssuppe.

            Energi-indhold pr. portion
            • Energi: 1975 kJ / 472 kcal
            • Protein: 10 %
            • Kulhydrat: 49 %
            • Fedt: 41 %
            • Heraf mættet fedt: 4,2 g.
        • Sådan gør du

          • Trin 1 af 20

            Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)

          • Trin 2 af 20

            Find alle ingredienserne frem.

            Blomkålssuppe:

            • 600 g. kartofler
            • 1 blomkål (500 g.)
            • 1 løg
            • 20 g. smør
            • 1 laurbærblad
            • 1 l. vand
            • 1 grøntsagsbouillon-terning
            • ½ dl. madlavningsfløde
            • ½ tsk. friskrevet muskatnød
            • ½ tsk. salt
            • 1 knivspids peber

            Persillepesto:

            • 1 dl. persille
            • 1 fed hvidløg
            • ½ dl. olie
            • ½ dl. mandler
            • ½ tsk. salt
            • 1 knivspids peber

            Tilbehør:

            • 4 skiver rugbrød
          • Trin 3 af 20

            Suppe: Skræl kartoflerne, og skær dem i store stykker.

            • 600 g. kartofler
          • Trin 4 af 20

            Skær yderbladene af blomkålen. Skyl blomkålen, og skær den i små buketter. Gem dem til senere.

            • 1 blomkål (500 g.)
          • Trin 5 af 20

            Skær blomkålsstokken i store tern.

          • Trin 6 af 20

            Pil løget, og skær det i store tern.

            • 1 løg
          • Trin 7 af 20

            Kom smørret i en gryde, og varm op. Lad smørret smelte og bruse af.

            • 20 g. smør
          • Trin 8 af 20

            Kom kartofler, blomkålsstok og løg i gryden. Skru ned for varmen, og svits i 5 minutter, mens du rører rundt. Det må ikke tage farve.

          • Trin 9 af 20

            Tilsæt laurbærbladet, vand og grøntsags-bouillonterningen. Kog i 30 minutter, til grøntsagerne er møre. Mærk med en lille skarp kniv. Hvis grøntsagerne slipper nemt, er de møre. Lav persillepesto, mens suppen simrer.

            • 1 laurbærblad
            • 1 l. vand
            • 1 grøntsagsbouillon-terning
          • Trin 10 af 20

            Persillepesto: Kom vand i en lille skål. Skyl persillen i vandet, og dup den tør i et rent viskestykke. Klik på videoen og se, hvordan du skyller krydderurter.

            • 1 dl. persille
          • Trin 11 af 20

            Pil hvidløget. Kom persille, hvidløg, olie, mandler, salt og peber i en blender. Blend det hele sammen. Tip: Du behøver ikke smutte mandlerne, når du laver pesto.

            • 1 fed hvidløg
            • ½ dl. olie
            • ½ dl. mandler
            • ½ tsk. salt
            • 1 knivspids peber
          • Trin 12 af 20

            Smag til med salt og peber. Hvis du synes, pestoen er for tyk, så tilsæt lidt mere olie.

          • Trin 13 af 20

            Topping: Kom ½-1 liter vand og lidt salt i en gryde. Bring det i kog.

          • Trin 14 af 20

            Kom de små blomkålsbuketter i vandet, når det koger. Kog i 2 minutter.

          • Trin 15 af 20

            Stil et dørslag i vasken, og hæld blomkålsbuketterne ned i dørslaget. Lad dem dryppe af.

          • Trin 16 af 20

            Suppe – fortsat: Fjern laurbærbladet fra suppen med en ske.

          • Trin 17 af 20

            Blend suppen med en stavblender, til suppen er ensartet. Klik på videoen og se, hvordan du blender suppe.

          • Trin 18 af 20

            Tilsæt fløde og evt. lidt mere vand, hvis du synes, suppen er for tyk.

            • ½ dl. madlavningsfløde
          • Trin 19 af 20

            Smag suppen til med muskatnød, salt og peber.

            • ½ tsk. friskrevet muskatnød
            • 1 tsk. salt
            • 1 knivspids peber
          • Trin 20 af 20

            Rist rugbrødet på en brødrister.

            • 4 skiver rugbrød
        • Oversigt

          • Print

            Beskrivelse

            Siger din mor og far også, at du skal spise blomkål? Så skal I helt klart prøve den her mega lækre måde at spise blomkål. Blend den i småstykker og voila - blomkålssuppe.

            Du skal bruge

              Ingredienser

              Blomkålssuppe:

              • 600 g. kartofler
              • 1 blomkål (500 g.)
              • 1 løg
              • 20 g. smør
              • 1 laurbærblad
              • 1 l. vand
              • 1 grøntsagsbouillon-terning
              • ½ dl. madlavningsfløde
              • ½ tsk. friskrevet muskatnød
              • ½ tsk. salt
              • 1 knivspids peber

              Persillepesto:

              • 1 dl. persille
              • 1 fed hvidløg
              • ½ dl. olie
              • ½ dl. mandler
              • ½ tsk. salt
              • 1 knivspids peber

              Tilbehør:

              • 4 skiver rugbrød

               

              Køkkenredskaber

              • 1 kartoffelskræller
              • 1 skærebræt
              • 1 stor skarp kniv
              • 1 stor gryde
              • 1 grydelåg
              • 1 lille skål
              • 1 rent viskestykke
              • 1 blender
              • 1 dørslag
              • 1 stavblender
              • 1 brødrister

              Sådan gør du

              1. Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
              2. Find alle ingredienserne frem.
              3. Suppe: Skræl kartoflerne, og skær dem i store stykker.
              4. Skær yderbladene af blomkålen. Skyl blomkålen, og skær den i små buketter. Gem dem til senere.
              5. Skær blomkålsstokken i store tern.
              6. Pil løget, og skær det i store tern.
              7. Kom smørret i en gryde, og varm op. Lad smørret smelte og bruse af.
              8. Kom kartofler, blomkålsstok og løg i gryden. Skru ned for varmen, og svits i 5 minutter, mens du rører rundt. Det må ikke tage farve.
              9. Tilsæt laurbærbladet, vand og grøntsags-bouillonterningen. Kog i 30 minutter, til grøntsagerne er møre. Mærk med en lille skarp kniv. Hvis grøntsagerne slipper nemt, er de møre. Lav persillepesto, mens suppen simrer.
              10. Persillepesto: Kom vand i en lille skål. Skyl persillen i vandet, og dup den tør i et rent viskestykke. Klik på videoen og se, hvordan du skyller krydderurter.
              11. Pil hvidløget. Kom persille, hvidløg, olie, mandler, salt og peber i en blender. Blend det hele sammen. Tip: Du behøver ikke smutte mandlerne, når du laver pesto.
              12. Smag til med salt og peber. Hvis du synes, pestoen er for tyk, så tilsæt lidt mere olie.
              13. Topping: Kom ½-1 liter vand og lidt salt i en gryde. Bring det i kog.
              14. Kom de små blomkålsbuketter i vandet, når det koger. Kog i 2 minutter.
              15. Stil et dørslag i vasken, og hæld blomkålsbuketterne ned i dørslaget. Lad dem dryppe af.
              16. Suppe – fortsat: Fjern laurbærbladet fra suppen med en ske.
              17. Blend suppen med en stavblender, til suppen er ensartet. Klik på videoen og se, hvordan du blender suppe.
              18. Tilsæt fløde og evt. lidt mere vand, hvis du synes, suppen er for tyk.
              19. Smag suppen til med muskatnød, salt og peber.
              20. Rist rugbrødet på en brødrister.
          • Beskrivelse

              • Opskriften tager ca.: 1 time og 30 minutter

                Siger din mor og far også, at du skal spise blomkål? Så skal I helt klart prøve den her mega lækre måde at spise blomkål. Blend den i småstykker og voila - blomkålssuppe.

                Energi-indhold pr. portion
                • Energi: 1975 kJ / 472 kcal
                • Protein: 10 %
                • Kulhydrat: 49 %
                • Fedt: 41 %
                • Heraf mættet fedt: 4,2 g.
            • Du skal bruge

            • Sådan gør du

              • Trin 1 af 20

                Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)

              • Trin 2 af 20

                Find alle ingredienserne frem.

                Blomkålssuppe:

                • 900 g. kartofler
                • 1 ½ blomkål (750 g.)
                • 1 ½ løg
                • 30 g. smør
                • 1 ½ laurbærblad
                • 1 ½ l. vand
                • 1 ½ grøntsagsbouillon-terning
                • ¾ dl. madlavningsfløde
                • ¾ tsk. friskrevet muskatnød
                • ¾ tsk. salt
                • 1 ½ knivspids peber

                Persillepesto:

                • 1 ½ dl. persille
                • 1 ½ fed hvidløg
                • ¾ dl. olie
                • ¾ dl. mandler
                • ¾ tsk. salt
                • 1 ½ knivspids peber

                Tilbehør:

                • 6 skiver rugbrød
              • Trin 3 af 20

                Suppe: Skræl kartoflerne, og skær dem i store stykker.

                • 900 g. kartofler
              • Trin 4 af 20

                Skær yderbladene af blomkålen. Skyl blomkålen, og skær den i små buketter. Gem dem til senere.

                • 1 ½ blomkål (750 g.)
              • Trin 5 af 20

                Skær blomkålsstokken i store tern.

              • Trin 6 af 20

                Pil løget, og skær det i store tern.

                • 1 ½ løg
              • Trin 7 af 20

                Kom smørret i en gryde, og varm op. Lad smørret smelte og bruse af.

                • 30 g. smør
              • Trin 8 af 20

                Kom kartofler, blomkålsstok og løg i gryden. Skru ned for varmen, og svits i 5 minutter, mens du rører rundt. Det må ikke tage farve.

              • Trin 9 af 20

                Tilsæt laurbærbladet, vand og grøntsags-bouillonterningen. Kog i 30 minutter, til grøntsagerne er møre. Mærk med en lille skarp kniv. Hvis grøntsagerne slipper nemt, er de møre. Lav persillepesto, mens suppen simrer.

                • 1 ½ laurbærblad
                • 1 ½ l. vand
                • 1 ½ grøntsagsbouillon-terning
              • Trin 10 af 20

                Persillepesto: Kom vand i en lille skål. Skyl persillen i vandet, og dup den tør i et rent viskestykke. Klik på videoen og se, hvordan du skyller krydderurter.

                • 1 ½ dl. persille
              • Trin 11 af 20

                Pil hvidløget. Kom persille, hvidløg, olie, mandler, salt og peber i en blender. Blend det hele sammen. Tip: Du behøver ikke smutte mandlerne, når du laver pesto. Klik på videoen og se, hvordan du måler en knivspids af.

                • 1 ½ fed hvidløg
                • ¾ dl. olie
                • ¾ dl. mandler
                • ¾ tsk. salt
                • 1 ½ knivspids peber
              • Trin 12 af 20

                Smag til med salt og peber. Hvis du synes, pestoen er for tyk, så tilsæt lidt mere olie.

              • Trin 13 af 20

                Topping: Kom 1 liter vand og lidt salt i en gryde. Bring det i kog.

              • Trin 14 af 20

                Kom de små blomkålsbuketter i vandet, når det koger. Kog i 2 minutter.

              • Trin 15 af 20

                Stil et dørslag i vasken, og hæld blomkålsbuketterne ned i dørslaget. Lad dem dryppe af.

              • Trin 16 af 20

                Suppe – fortsat: Fjern laurbærbladet fra suppen med en ske.

              • Trin 17 af 20

                Blend suppen med en stavblender, til suppen er ensartet. Klik på videoen og se, hvordan du blender suppe.

              • Trin 18 af 20

                Tilsæt fløde og evt. lidt mere vand, hvis du synes, suppen er for tyk.

                • ¾ dl. madlavningsfløde
              • Trin 19 af 20

                Smag suppen til med muskatnød, salt og peber.

                • ¾ tsk. friskrevet muskatnød
                • ¾ tsk. salt
                • 1 ½ knivspids peber
              • Trin 20 af 20

                Rist rugbrødet på en brødrister.

                • 6 skiver rugbrød
            • Oversigt

              • Print

                Beskrivelse

                Siger din mor og far også, at du skal spise blomkål? Så skal I helt klart prøve den her mega lækre måde at spise blomkål. Blend den i småstykker og voila - blomkålssuppe.

                Du skal bruge

                  Ingredienser

                  Blomkålssuppe:

                  • 900 g. kartofler
                  • 1 ½ blomkål (750 g.)
                  • 1 ½ løg
                  • 30 g. smør
                  • 1 ½ laurbærblad
                  • 1 ½ l. vand
                  • 1 ½ grøntsagsbouillon-terning
                  • ¾ dl. madlavningsfløde
                  • ¾ tsk. friskrevet muskatnød
                  • ¾ tsk. salt
                  • 1 ½ knivspids peber

                  Persillepesto:

                  • 1 ½ dl. persille
                  • 1 ½ fed hvidløg
                  • ¾ dl. olie
                  • ¾ dl. mandler
                  • ¾ tsk. salt
                  • 1 ½ knivspids peber

                  Tilbehør:

                  • 6 skiver rugbrød

                   

                  Køkkenredskaber

                  • 1 kartoffelskræller
                  • 1 skærebræt
                  • 1 stor skarp kniv
                  • 1 stor gryde
                  • 1 grydelåg
                  • 1 lille skål
                  • 1 rent viskestykke
                  • 1 blender
                  • 1 dørslag
                  • 1 stavblender
                  • 1 brødrister

                  Sådan gør du

                  1. Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
                  2. Find alle ingredienserne frem.
                  3. Suppe: Skræl kartoflerne, og skær dem i store stykker.
                  4. Skær yderbladene af blomkålen. Skyl blomkålen, og skær den i små buketter. Gem dem til senere.
                  5. Skær blomkålsstokken i store tern.
                  6. Pil løget, og skær det i store tern.
                  7. Kom smørret i en gryde, og varm op. Lad smørret smelte og bruse af.
                  8. Kom kartofler, blomkålsstok og løg i gryden. Skru ned for varmen, og svits i 5 minutter, mens du rører rundt. Det må ikke tage farve.
                  9. Tilsæt laurbærbladet, vand og grøntsags-bouillonterningen. Kog i 30 minutter, til grøntsagerne er møre. Mærk med en lille skarp kniv. Hvis grøntsagerne slipper nemt, er de møre. Lav persillepesto, mens suppen simrer.
                  10. Persillepesto: Kom vand i en lille skål. Skyl persillen i vandet, og dup den tør i et rent viskestykke. Klik på videoen og se, hvordan du skyller krydderurter.
                  11. Pil hvidløget. Kom persille, hvidløg, olie, mandler, salt og peber i en blender. Blend det hele sammen. Tip: Du behøver ikke smutte mandlerne, når du laver pesto. Klik på videoen og se, hvordan du måler en knivspids af.
                  12. Smag til med salt og peber. Hvis du synes, pestoen er for tyk, så tilsæt lidt mere olie.
                  13. Topping: Kom 1 liter vand og lidt salt i en gryde. Bring det i kog.
                  14. Kom de små blomkålsbuketter i vandet, når det koger. Kog i 2 minutter.
                  15. Stil et dørslag i vasken, og hæld blomkålsbuketterne ned i dørslaget. Lad dem dryppe af.
                  16. Suppe – fortsat: Fjern laurbærbladet fra suppen med en ske.
                  17. Blend suppen med en stavblender, til suppen er ensartet. Klik på videoen og se, hvordan du blender suppe.
                  18. Tilsæt fløde og evt. lidt mere vand, hvis du synes, suppen er for tyk.
                  19. Smag suppen til med muskatnød, salt og peber.
                  20. Rist rugbrødet på en brødrister.