Blomkålssuppe med mandler

Blomkålssuppe med mandler

easy
  • Beskrivelse

      • Opskriften tager ca.: 1 time og 30 minutter

        Blomkål er ret billige, så du behøver ikke tømme din sparegris for at imponere din yndlingsven med denne varme blomkålssuppe. Den er cremet og blød i smagen, og hvis det skal være ekstra godt, kan du give den lidt sprødhed med knasende mandler drysset ud på toppen. Server den på en kold efterårsdag, hvor du trænger til varme.

        Du kan servere suppen med lunt, groft brød. Prøv at lave dit eget govflute efter opskriften her i GoCook.

        Energi-indhold pr. portion
        • Energi: 887 kJ / 212 kcal
        • Protein: 14 %
        • Kulhydrat: 37 %
        • Fedt: 49 %
        • Heraf mættet fedt 5,9 g.
    • Sådan gør du

      • Trin 1 af 18

        Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.

      • Trin 2 af 18

        Mål alle ingredienserne af.

        • ½ løg
        • ½ blomkålshoved
        • 1 stor kartoffel
        • 15 g. smør
        • 4 dl. grønsagsbouillon
        • ½ dl. madlavningsfløde
        • ¼ tsk. salt
        • 1 knivspids peber
        • 15 g. hele mandler
      • Trin 3 af 18

        Fjern bladene på blomkålen. Skær blomkålen i buketter. Læg ¼ af blomkåls-buketterne til side til fyld, og del dem i meget små buketter, så de kan ligge på en spiseske.

        • ½ blomkålshoved
      • Trin 4 af 18

        Vask og skræl kartoflen. Skær den i terninger.

        • 1 stor kartofler
      • Trin 5 af 18

        Pil og hak løget. Klik på metodevideoen og se, hvordan du hakker løg.

        • ½ løg
      • Trin 6 af 18

        Put smørret i en gryde, og varm op.

        • 15 g. smør
      • Trin 7 af 18

        Tilsæt løgene, og svits i cirka 5 minutter, til løgene er bløde. Rør rundt imens, så løgene ikke bliver brune. Klik på metodevideoen og se, hvordan du svitser.

      • Trin 8 af 18

        Tilsæt grøntsagsbouillon og kartofler, og rør rundt.

        • 4 dl grøntsagsbouillon
      • Trin 9 af 18

        Læg låg på gryden, og lad det simre i 10 minutter.

      • Trin 10 af 18

        Tilsæt ¾ af blomkålen og kog videre i 10 minutter, til alle grøntsagerne er bløde. Tjek om de er møre, ved at stikke en lille skarp kniv i et stykke blomkål. Hvis det føles blødt, er de møre.

      • Trin 11 af 18

        Hak mandlerne med en brødkniv. Du behøver ikke at smutte dem.

        • 15 g. mandler
      • Trin 12 af 18

        Tag gryden af varmen, og lad suppen køle lidt af.

      • Trin 13 af 18

        Sæt gryden ned i køkkenvasken, og blend suppen med en stavblender, til det er en ensartet masse. Klik på metodevideoen og se, hvordan du blender suppe.

      • Trin 14 af 18

        Sæt gryden med den blendede suppe tilbage på kogepladen, og varm op.

      • Trin 15 af 18

        Tilsæt madlavningsfløde, og smag til med salt og peber.

        • ½ dl. madlavningsfløde
        • ¼ tsk. salt
        • 1 knivspids peber
      • Trin 16 af 18

        Tilsæt de små buketter blomkål. Rør rundt, og varm suppen igennem i 3-4 minutter, mens du rører rundt.

      • Trin 17 af 18

        Hvis du synes suppen er for tyk, kan du tilsætte lidt bouillon, mælk eller vand.

      • Trin 18 af 18

        Nu er suppen klar til servering. Pynt med hakkede mandler, og servér med lunt brød til. Velbekomme!

    • Overblik

      • Print

        Beskrivelse

        Blomkål er ret billige, så du behøver ikke tømme din sparegris for at imponere din yndlingsven med denne varme blomkålssuppe. Den er cremet og blød i smagen, og hvis det skal være ekstra godt, kan du give den lidt sprødhed med knasende mandler drysset ud på toppen. Server den på en kold efterårsdag, hvor du trænger til varme.

        Du kan servere suppen med lunt, groft brød. Prøv at lave dit eget govflute efter opskriften her i GoCook.

        Du skal bruge

          Ingredienser

          • ½ løg
          • ½ blomkålshoved
          • 1 stor kartoffel
          • 15 g. smør
          • 4 dl. grønsagsbouillon
          • ½ dl. madlavningsfløde
          • ¼ tsk. salt
          • 1 knivspids peber

          Drys:

          • 15 g. hele mandler

           

          Køkkenredskaber

          • 1 sæt måleskeer
          • 1 køkkenvægt
          • 1 skærebræt
          • 1 lille skarp kniv
          • 1 kartoffelskræller
          • 1 stor gryde
          • 1 grydeske
          • 1 grydelåg
          • 1 brødkniv
          • 1 blender/stavblender

          Sådan gør du

          1. Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.
          2. Mål alle ingredienserne af.
          3. Fjern bladene på blomkålen. Skær blomkålen i buketter. Læg ¼ af blomkåls-buketterne til side til fyld, og del dem i meget små buketter, så de kan ligge på en spiseske.
          4. Vask og skræl kartoflen. Skær den i terninger.
          5. Pil og hak løget. Klik på metodevideoen og se, hvordan du hakker løg.
          6. Put smørret i en gryde, og varm op.
          7. Tilsæt løgene, og svits i cirka 5 minutter, til løgene er bløde. Rør rundt imens, så løgene ikke bliver brune. Klik på metodevideoen og se, hvordan du svitser.
          8. Tilsæt grøntsagsbouillon og kartofler, og rør rundt.
          9. Læg låg på gryden, og lad det simre i 10 minutter.
          10. Tilsæt ¾ af blomkålen og kog videre i 10 minutter, til alle grøntsagerne er bløde. Tjek om de er møre, ved at stikke en lille skarp kniv i et stykke blomkål. Hvis det føles blødt, er de møre.
          11. Hak mandlerne med en brødkniv. Du behøver ikke at smutte dem.
          12. Tag gryden af varmen, og lad suppen køle lidt af.
          13. Sæt gryden ned i køkkenvasken, og blend suppen med en stavblender, til det er en ensartet masse. Klik på metodevideoen og se, hvordan du blender suppe.
          14. Sæt gryden med den blendede suppe tilbage på kogepladen, og varm op.
          15. Tilsæt madlavningsfløde, og smag til med salt og peber.
          16. Tilsæt de små buketter blomkål. Rør rundt, og varm suppen igennem i 3-4 minutter, mens du rører rundt.
          17. Hvis du synes suppen er for tyk, kan du tilsætte lidt bouillon, mælk eller vand.
          18. Nu er suppen klar til servering. Pynt med hakkede mandler, og servér med lunt brød til. Velbekomme!
      • Beskrivelse

          • Opskriften tager ca.: 1 time og 30 minutter

            Blomkål er ret billige, så du behøver ikke tømme din sparegris for at imponere din yndlingsven med denne varme blomkålssuppe. Den er cremet og blød i smagen, og hvis det skal være ekstra godt, kan du give den lidt sprødhed med knasende mandler drysset ud på toppen. Server den på en kold efterårsdag, hvor du trænger til varme.

            Du kan servere suppen med lunt, groft brød til. Prøv at lave dit eget govflute efter opskriften her i GoCook.

            Energi-indhold pr. portion
            • Energi: 887 kJ / 212 kcal
            • Protein: 14 %
            • Kulhydrat: 37 %
            • Fedt: 49 %
            • Heraf mættet fedt 5,9 g.
        • Sådan gør du

          • Trin 1 af 18

            Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.

          • Trin 2 af 18

            Mål alle ingredienserne af.

            • 1 løg
            • 1 blomkålshoved
            • 2 store kartofler
            • 25 g. smør
            • 8 dl. grønsagsbouillon
            • 1 dl. madlavningsfløde
            • ½ tsk. salt
            • 1 knivspids peber
            • 25 g. hele mandler
          • Trin 3 af 18

            Fjern bladene på blomkålen. Skær blomkålen i buketter. Læg ¼ af blomkåls-buketterne til side til fyld, og del dem i meget små buketter, så de kan ligge på en spiseske.

            • 1 blomkålshoved
          • Trin 4 af 18

            Vask og skræl kartoflerne. Skær dem i terninger.

            • 2 store kartofler
          • Trin 5 af 18

            Pil og hak løget. Klik på metodevideoen og se, hvordan du hakker løg.

            • 1 løg
          • Trin 6 af 18

            Put smørret i en gryde, og varm op.

            • 25 g. smør
          • Trin 7 af 18

            Tilsæt løgene, og svits i cirka 5 minutter, til løgene er bløde. Rør rundt imens, så løgene ikke bliver brune. Klik på metodevideoen og se, hvordan du svitser.

          • Trin 8 af 18

            Tilsæt grøntsagsbouillon og kartofler og rør rundt.

            • 8 dl grøntsagsbouillon
          • Trin 9 af 18

            Læg låg på gryden, og lad det simre i 10 minutter.

          • Trin 10 af 18

            Tilsæt ¾ af blomkålen og kog videre i 10 minutter, til alle grøntsagerne er bløde. Tjek om de er møre, ved at stikke en lille skarp kniv i et stykke blomkål. Hvis det føles blødt, er de møre.

          • Trin 11 af 18

            Hak mandlerne med en brødkniv. Du behøver ikke at smutte dem.

            • 25 g. mandler
          • Trin 12 af 18

            Tag gryden af varmen, og lad suppen køle lidt af.

          • Trin 13 af 18

            Sæt gryden ned i køkkenvasken, og blend suppen med en stavblender, til det er en ensartet masse. Klik på metodevideoen og se, hvordan du blender suppe.

          • Trin 14 af 18

            Sæt gryden med den blendede suppe tilbage på kogepladen, og varm op.

          • Trin 15 af 18

            Tilsæt madlavningsfløde, og smag til med salt og peber.

            • 1 dl. madlavningsfløde
            • ½ tsk. salt
            • 1 knivspids peber
          • Trin 16 af 18

            Tilsæt de små buketter blomkål. Rør rundt, og varm suppen igennem i 3-4 minutter, mens du rører rundt.

          • Trin 17 af 18

            Hvis du synes suppen er for tyk, kan du tilsætte lidt bouillon, mælk eller vand.

          • Trin 18 af 18

            Nu er suppen klar til servering. Pynt med hakkede mandler, og servér med lunt brød til. Velbekomme!

        • Overblik

          • Print

            Beskrivelse

            Blomkål er ret billige, så du behøver ikke tømme din sparegris for at imponere din yndlingsven med denne varme blomkålssuppe. Den er cremet og blød i smagen, og hvis det skal være ekstra godt, kan du give den lidt sprødhed med knasende mandler drysset ud på toppen. Server den på en kold efterårsdag, hvor du trænger til varme.

            Du kan servere suppen med lunt, groft brød til. Prøv at lave dit eget govflute efter opskriften her i GoCook.

            Du skal bruge

              Ingredienser

              • 1 løg
              • 1 blomkålshoved
              • 2 store kartofler
              • 25 g. smør
              • 8 dl. grønsagsbouillon
              • 1 dl. madlavningsfløde
              • ½ tsk. salt
              • 1 knivspids peber

              Drys:

              • 25 g. hele mandler

               

              Køkkenredskaber

              • 1 sæt måleskeer
              • 1 køkkenvægt
              • 1 skærebræt
              • 1 lille skarp kniv
              • 1 kartoffelskræller
              • 1 stor gryde
              • 1 grydeske
              • 1 grydelåg
              • 1 brødkniv
              • 1 blender/stavblender

              Sådan gør du

              1. Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.
              2. Mål alle ingredienserne af.
              3. Fjern bladene på blomkålen. Skær blomkålen i buketter. Læg ¼ af blomkåls-buketterne til side til fyld, og del dem i meget små buketter, så de kan ligge på en spiseske.
              4. Vask og skræl kartoflerne. Skær dem i terninger.
              5. Pil og hak løget. Klik på metodevideoen og se, hvordan du hakker løg.
              6. Put smørret i en gryde, og varm op.
              7. Tilsæt løgene, og svits i cirka 5 minutter, til løgene er bløde. Rør rundt imens, så løgene ikke bliver brune. Klik på metodevideoen og se, hvordan du svitser.
              8. Tilsæt grøntsagsbouillon og kartofler og rør rundt.
              9. Læg låg på gryden, og lad det simre i 10 minutter.
              10. Tilsæt ¾ af blomkålen og kog videre i 10 minutter, til alle grøntsagerne er bløde. Tjek om de er møre, ved at stikke en lille skarp kniv i et stykke blomkål. Hvis det føles blødt, er de møre.
              11. Hak mandlerne med en brødkniv. Du behøver ikke at smutte dem.
              12. Tag gryden af varmen, og lad suppen køle lidt af.
              13. Sæt gryden ned i køkkenvasken, og blend suppen med en stavblender, til det er en ensartet masse. Klik på metodevideoen og se, hvordan du blender suppe.
              14. Sæt gryden med den blendede suppe tilbage på kogepladen, og varm op.
              15. Tilsæt madlavningsfløde, og smag til med salt og peber.
              16. Tilsæt de små buketter blomkål. Rør rundt, og varm suppen igennem i 3-4 minutter, mens du rører rundt.
              17. Hvis du synes suppen er for tyk, kan du tilsætte lidt bouillon, mælk eller vand.
              18. Nu er suppen klar til servering. Pynt med hakkede mandler, og servér med lunt brød til. Velbekomme!
          • Beskrivelse

              • Opskriften tager ca.: 1 time og 30 minutter

                Blomkål er ret billige, så du behøver ikke tømme din sparegris for at imponere din yndlingsven med denne varme blomkålssuppe. Den er cremet og blød i smagen, og hvis det skal være ekstra godt, kan du give den lidt sprødhed med knasende mandler drysset ud på toppen. Server den på en kold efterårsdag, hvor du trænger til varme.

                Du kan servere suppen med lunt, groft brød. Prøv at lave dit eget govflute efter opskriften her i GoCook.

                Energi-indhold pr. portion
                • Energi: 887 kJ / 212 kcal
                • Protein: 14 %
                • Kulhydrat: 37 %
                • Fedt: 49 %
                • Heraf mættet fedt 5,9 g.
            • Sådan gør du

              • Trin 1 af 18

                Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.

              • Trin 2 af 18

                Mål alle ingredienserne af.

                • 1 ½ løg
                • 1 ½ blomkålshoved
                • 3 store kartofler
                • 40 g. smør
                • 12 dl. grønsagsbouillon
                • 1 ½ dl. madlavningsfløde
                • ¾ tsk. salt
                • 2 knivspidser peber
                • 40 g. hele mandler
              • Trin 3 af 18

                Fjern bladene på blomkålen. Skær blomkålen i buketter. Læg ¼ af blomkåls-buketterne til side til fyld, og del dem i meget små buketter, så de kan ligge på en spiseske.

                • 1 ½ blomkålshoved
              • Trin 4 af 18

                Vask og skræl kartoflerne. Skær dem i terninger.

                • 3 store kartofler
              • Trin 5 af 18

                Pil og hak løget. Klik på metodevideoen og se, hvordan du hakker løg.

                • 1 ½ løg
              • Trin 6 af 18

                Put smørret i en gryde, og varm op.

                • 40 g. smør
              • Trin 7 af 18

                Tilsæt løgene, og svits i cirka 5 minutter, til løgene er bløde. Rør rundt imens, så løgene ikke bliver brune. Klik på metodevideoen og se, hvordan du svitser.

              • Trin 8 af 18

                Tilsæt grøntsagsbouillon og kartofler, og rør rundt.

                • 12 dl grøntsagsbouillon
              • Trin 9 af 18

                Læg låg på gryden, og lad det simre i 10 minutter.

              • Trin 10 af 18

                Tilsæt ¾ af blomkålen og kog videre i 10 minutter, til alle grøntsagerne er bløde. Tjek om de er møre, ved at stikke en lille skarp kniv i et stykke blomkål. Hvis det føles blødt, er de møre.

              • Trin 11 af 18

                Hak mandlerne med en brødkniv. Du behøver ikke smutte mandlerne.

                • 40 g. mandler
              • Trin 12 af 18

                Tag gryden af varmen, og lad suppen køle lidt af.

              • Trin 13 af 18

                Sæt gryden ned i køkkenvasken, og blend suppen med en stavblender, til det er en ensartet masse. Klik på metodevideoen og se, hvordan du blender suppe.

              • Trin 14 af 18

                Sæt gryden med den blendede suppe tilbage på kogepladen, og varm op.

              • Trin 15 af 18

                Tilsæt madlavningsfløde, og smag til med salt og peber.

                • 1 ½ dl. madlavningsfløde
                • ¾ tsk. salt
                • 2 knivspidser peber
              • Trin 16 af 18

                Tilsæt de små buketter blomkål. Rør rundt, og varm suppen igennem i 3-4 minutter, mens du rører rundt.

              • Trin 17 af 18

                Hvis du synes suppen er for tyk, kan du tilsætte lidt bouillon, mælk eller vand.

              • Trin 18 af 18

                Nu er suppen klar til servering. Pynt med hakkede mandler, og servér med lunt brød til. Velbekomme!

            • Overblik

              • Print

                Beskrivelse

                Blomkål er ret billige, så du behøver ikke tømme din sparegris for at imponere din yndlingsven med denne varme blomkålssuppe. Den er cremet og blød i smagen, og hvis det skal være ekstra godt, kan du give den lidt sprødhed med knasende mandler drysset ud på toppen. Server den på en kold efterårsdag, hvor du trænger til varme.

                Du kan servere suppen med lunt, groft brød. Prøv at lave dit eget govflute efter opskriften her i GoCook.

                Du skal bruge

                  Ingredienser

                  • 1 ½ løg
                  • 1 ½ blomkålshoved
                  • 3 store kartofler
                  • 40 g. smør
                  • 12 dl. grønsagsbouillon
                  • 1 ½ dl. madlavningsfløde
                  • ¾ tsk. salt
                  • 2 knivspidser peber

                  Drys:

                  • 40 g. hele mandler

                   

                  Køkkenredskaber

                  • 1 sæt måleskeer
                  • 1 køkkenvægt
                  • 1 skærebræt
                  • 1 lille skarp kniv
                  • 1 kartoffelskræller
                  • 1 stor gryde
                  • 1 grydeske
                  • 1 grydelåg
                  • 1 brødkniv
                  • 1 blender/stavblender

                  Sådan gør du

                  1. Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.
                  2. Mål alle ingredienserne af.
                  3. Fjern bladene på blomkålen. Skær blomkålen i buketter. Læg ¼ af blomkåls-buketterne til side til fyld, og del dem i meget små buketter, så de kan ligge på en spiseske.
                  4. Vask og skræl kartoflerne. Skær dem i terninger.
                  5. Pil og hak løget. Klik på metodevideoen og se, hvordan du hakker løg.
                  6. Put smørret i en gryde, og varm op.
                  7. Tilsæt løgene, og svits i cirka 5 minutter, til løgene er bløde. Rør rundt imens, så løgene ikke bliver brune. Klik på metodevideoen og se, hvordan du svitser.
                  8. Tilsæt grøntsagsbouillon og kartofler, og rør rundt.
                  9. Læg låg på gryden, og lad det simre i 10 minutter.
                  10. Tilsæt ¾ af blomkålen og kog videre i 10 minutter, til alle grøntsagerne er bløde. Tjek om de er møre, ved at stikke en lille skarp kniv i et stykke blomkål. Hvis det føles blødt, er de møre.
                  11. Hak mandlerne med en brødkniv. Du behøver ikke smutte mandlerne.
                  12. Tag gryden af varmen, og lad suppen køle lidt af.
                  13. Sæt gryden ned i køkkenvasken, og blend suppen med en stavblender, til det er en ensartet masse. Klik på metodevideoen og se, hvordan du blender suppe.
                  14. Sæt gryden med den blendede suppe tilbage på kogepladen, og varm op.
                  15. Tilsæt madlavningsfløde, og smag til med salt og peber.
                  16. Tilsæt de små buketter blomkål. Rør rundt, og varm suppen igennem i 3-4 minutter, mens du rører rundt.
                  17. Hvis du synes suppen er for tyk, kan du tilsætte lidt bouillon, mælk eller vand.
                  18. Nu er suppen klar til servering. Pynt med hakkede mandler, og servér med lunt brød til. Velbekomme!