Blomkålssuppe med mandler
easyBeskrivelse
- Opskriften tager ca.: 1 time og 30 minutter
Blomkål er ret billige, så du behøver ikke tømme din sparegris for at imponere din yndlingsven med denne varme blomkålssuppe. Den er cremet og blød i smagen, og hvis det skal være ekstra godt, kan du give den lidt sprødhed med knasende mandler drysset ud på toppen. Server den på en kold efterårsdag, hvor du trænger til varme.
Du kan servere suppen med lunt, groft brød. Prøv at lave dit eget govflute efter opskriften her i GoCook.
Energi-indhold pr. portion- Energi: 887 kJ / 212 kcal
- Protein: 14 %
- Kulhydrat: 37 %
- Fedt: 49 %
- Heraf mættet fedt 5,9 g.
Du skal bruge
- Trin 1 af 2
Ingredienser
- ½ løg
- ½ blomkålshoved
- 1 stor kartoffel
- 15 g. smør
- 4 dl. grøntsagsbouillon
- ½ dl. madlavningsfløde
- ¼ tsk. salt
- 1 knivspids peber
Drys
- 15 g. hele mandler
- Trin 2 af 2
Køkkenredskaber
- 1 stor gryde
- 1 grydelåg
- 1 skærebræt
- 1 lille skarp kniv
- 1 kartoffelskræller
- 1 blender/stavblender
- 1 sæt måleskeer
- 1 køkkenvægt
- 1 grydeske
- 1 brødkniv
Sådan gør du
- Trin 1 af 18
Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.
- Trin 2 af 18
Mål alle ingredienserne af.
- ½ løg
- ½ blomkålshoved
- 1 stor kartoffel
- 15 g. smør
- 4 dl. grønsagsbouillon
- ½ dl. madlavningsfløde
- ¼ tsk. salt
- 1 knivspids peber
- 15 g. hele mandler
- Trin 3 af 18
Fjern bladene på blomkålen. Skær blomkålen i buketter. Læg ¼ af blomkåls-buketterne til side til fyld, og del dem i meget små buketter, så de kan ligge på en spiseske.
- ½ blomkålshoved
- Trin 4 af 18
Vask og skræl kartoflen. Skær den i terninger.
- 1 stor kartofler
- Trin 5 af 18
Pil og hak løget. Klik på metodevideoen og se, hvordan du hakker løg.
- ½ løg
- Trin 6 af 18
Put smørret i en gryde, og varm op.
- 15 g. smør
- Trin 7 af 18
Tilsæt løgene, og svits i cirka 5 minutter, til løgene er bløde. Rør rundt imens, så løgene ikke bliver brune. Klik på metodevideoen og se, hvordan du svitser.
- Trin 8 af 18
Tilsæt grøntsagsbouillon og kartofler, og rør rundt.
- 4 dl grøntsagsbouillon
- Trin 9 af 18
Læg låg på gryden, og lad det simre i 10 minutter.
- Trin 10 af 18
Tilsæt ¾ af blomkålen og kog videre i 10 minutter, til alle grøntsagerne er bløde. Tjek om de er møre, ved at stikke en lille skarp kniv i et stykke blomkål. Hvis det føles blødt, er de møre.
- Trin 11 af 18
Hak mandlerne med en brødkniv. Du behøver ikke at smutte dem.
- 15 g. mandler
- Trin 12 af 18
Tag gryden af varmen, og lad suppen køle lidt af.
- Trin 13 af 18
Sæt gryden ned i køkkenvasken, og blend suppen med en stavblender, til det er en ensartet masse. Klik på metodevideoen og se, hvordan du blender suppe.
- Trin 14 af 18
Sæt gryden med den blendede suppe tilbage på kogepladen, og varm op.
- Trin 15 af 18
Tilsæt madlavningsfløde, og smag til med salt og peber.
- ½ dl. madlavningsfløde
- ¼ tsk. salt
- 1 knivspids peber
- Trin 16 af 18
Tilsæt de små buketter blomkål. Rør rundt, og varm suppen igennem i 3-4 minutter, mens du rører rundt.
- Trin 17 af 18
Hvis du synes suppen er for tyk, kan du tilsætte lidt bouillon, mælk eller vand.
- Trin 18 af 18
Nu er suppen klar til servering. Pynt med hakkede mandler, og servér med lunt brød til. Velbekomme!
Overblik
- Print
Beskrivelse
Blomkål er ret billige, så du behøver ikke tømme din sparegris for at imponere din yndlingsven med denne varme blomkålssuppe. Den er cremet og blød i smagen, og hvis det skal være ekstra godt, kan du give den lidt sprødhed med knasende mandler drysset ud på toppen. Server den på en kold efterårsdag, hvor du trænger til varme.
Du kan servere suppen med lunt, groft brød. Prøv at lave dit eget govflute efter opskriften her i GoCook.
Du skal bruge
Ingredienser
- ½ løg
- ½ blomkålshoved
- 1 stor kartoffel
- 15 g. smør
- 4 dl. grønsagsbouillon
- ½ dl. madlavningsfløde
- ¼ tsk. salt
- 1 knivspids peber
Drys:
- 15 g. hele mandler
Køkkenredskaber
- 1 sæt måleskeer
- 1 køkkenvægt
- 1 skærebræt
- 1 lille skarp kniv
- 1 kartoffelskræller
- 1 stor gryde
- 1 grydeske
- 1 grydelåg
- 1 brødkniv
- 1 blender/stavblender
Sådan gør du
- Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.
- Mål alle ingredienserne af.
- Fjern bladene på blomkålen. Skær blomkålen i buketter. Læg ¼ af blomkåls-buketterne til side til fyld, og del dem i meget små buketter, så de kan ligge på en spiseske.
- Vask og skræl kartoflen. Skær den i terninger.
- Pil og hak løget. Klik på metodevideoen og se, hvordan du hakker løg.
- Put smørret i en gryde, og varm op.
- Tilsæt løgene, og svits i cirka 5 minutter, til løgene er bløde. Rør rundt imens, så løgene ikke bliver brune. Klik på metodevideoen og se, hvordan du svitser.
- Tilsæt grøntsagsbouillon og kartofler, og rør rundt.
- Læg låg på gryden, og lad det simre i 10 minutter.
- Tilsæt ¾ af blomkålen og kog videre i 10 minutter, til alle grøntsagerne er bløde. Tjek om de er møre, ved at stikke en lille skarp kniv i et stykke blomkål. Hvis det føles blødt, er de møre.
- Hak mandlerne med en brødkniv. Du behøver ikke at smutte dem.
- Tag gryden af varmen, og lad suppen køle lidt af.
- Sæt gryden ned i køkkenvasken, og blend suppen med en stavblender, til det er en ensartet masse. Klik på metodevideoen og se, hvordan du blender suppe.
- Sæt gryden med den blendede suppe tilbage på kogepladen, og varm op.
- Tilsæt madlavningsfløde, og smag til med salt og peber.
- Tilsæt de små buketter blomkål. Rør rundt, og varm suppen igennem i 3-4 minutter, mens du rører rundt.
- Hvis du synes suppen er for tyk, kan du tilsætte lidt bouillon, mælk eller vand.
- Nu er suppen klar til servering. Pynt med hakkede mandler, og servér med lunt brød til. Velbekomme!
-
Beskrivelse
- Opskriften tager ca.: 1 time og 30 minutter
Blomkål er ret billige, så du behøver ikke tømme din sparegris for at imponere din yndlingsven med denne varme blomkålssuppe. Den er cremet og blød i smagen, og hvis det skal være ekstra godt, kan du give den lidt sprødhed med knasende mandler drysset ud på toppen. Server den på en kold efterårsdag, hvor du trænger til varme.
Du kan servere suppen med lunt, groft brød til. Prøv at lave dit eget govflute efter opskriften her i GoCook.
Energi-indhold pr. portion- Energi: 887 kJ / 212 kcal
- Protein: 14 %
- Kulhydrat: 37 %
- Fedt: 49 %
- Heraf mættet fedt 5,9 g.
Du skal bruge
- Trin 1 af 2
Ingredienser
- 1 løg
- 1 blomkålshoved
- 2 store kartofler
- 25 g. smør
- 8 dl. grøntsagsbouillon
- 1 dl. madlavningsfløde
- ½ tsk. salt
- 1 knivspids peber
Drys
- 25 g. hele mandler
- Trin 2 af 2
Køkkenredskaber
- 1 stor gryde
- 1 grydelåg
- 1 skærebræt
- 1 lille skarp kniv
- 1 kartoffelskræller
- 1 blender/stavblender
- 1 sæt måleske
- 1 køkkenvægt
- 1 grydeske
- 1 brødkniv
Sådan gør du
- Trin 1 af 18
Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.
- Trin 2 af 18
Mål alle ingredienserne af.
- 1 løg
- 1 blomkålshoved
- 2 store kartofler
- 25 g. smør
- 8 dl. grønsagsbouillon
- 1 dl. madlavningsfløde
- ½ tsk. salt
- 1 knivspids peber
- 25 g. hele mandler
- Trin 3 af 18
Fjern bladene på blomkålen. Skær blomkålen i buketter. Læg ¼ af blomkåls-buketterne til side til fyld, og del dem i meget små buketter, så de kan ligge på en spiseske.
- 1 blomkålshoved
- Trin 4 af 18
Vask og skræl kartoflerne. Skær dem i terninger.
- 2 store kartofler
- Trin 5 af 18
Pil og hak løget. Klik på metodevideoen og se, hvordan du hakker løg.
- 1 løg
- Trin 6 af 18
Put smørret i en gryde, og varm op.
- 25 g. smør
- Trin 7 af 18
Tilsæt løgene, og svits i cirka 5 minutter, til løgene er bløde. Rør rundt imens, så løgene ikke bliver brune. Klik på metodevideoen og se, hvordan du svitser.
- Trin 8 af 18
Tilsæt grøntsagsbouillon og kartofler og rør rundt.
- 8 dl grøntsagsbouillon
- Trin 9 af 18
Læg låg på gryden, og lad det simre i 10 minutter.
- Trin 10 af 18
Tilsæt ¾ af blomkålen og kog videre i 10 minutter, til alle grøntsagerne er bløde. Tjek om de er møre, ved at stikke en lille skarp kniv i et stykke blomkål. Hvis det føles blødt, er de møre.
- Trin 11 af 18
Hak mandlerne med en brødkniv. Du behøver ikke at smutte dem.
- 25 g. mandler
- Trin 12 af 18
Tag gryden af varmen, og lad suppen køle lidt af.
- Trin 13 af 18
Sæt gryden ned i køkkenvasken, og blend suppen med en stavblender, til det er en ensartet masse. Klik på metodevideoen og se, hvordan du blender suppe.
- Trin 14 af 18
Sæt gryden med den blendede suppe tilbage på kogepladen, og varm op.
- Trin 15 af 18
Tilsæt madlavningsfløde, og smag til med salt og peber.
- 1 dl. madlavningsfløde
- ½ tsk. salt
- 1 knivspids peber
- Trin 16 af 18
Tilsæt de små buketter blomkål. Rør rundt, og varm suppen igennem i 3-4 minutter, mens du rører rundt.
- Trin 17 af 18
Hvis du synes suppen er for tyk, kan du tilsætte lidt bouillon, mælk eller vand.
- Trin 18 af 18
Nu er suppen klar til servering. Pynt med hakkede mandler, og servér med lunt brød til. Velbekomme!
Overblik
- Print
Beskrivelse
Blomkål er ret billige, så du behøver ikke tømme din sparegris for at imponere din yndlingsven med denne varme blomkålssuppe. Den er cremet og blød i smagen, og hvis det skal være ekstra godt, kan du give den lidt sprødhed med knasende mandler drysset ud på toppen. Server den på en kold efterårsdag, hvor du trænger til varme.
Du kan servere suppen med lunt, groft brød til. Prøv at lave dit eget govflute efter opskriften her i GoCook.
Du skal bruge
Ingredienser
- 1 løg
- 1 blomkålshoved
- 2 store kartofler
- 25 g. smør
- 8 dl. grønsagsbouillon
- 1 dl. madlavningsfløde
- ½ tsk. salt
- 1 knivspids peber
Drys:
- 25 g. hele mandler
Køkkenredskaber
- 1 sæt måleskeer
- 1 køkkenvægt
- 1 skærebræt
- 1 lille skarp kniv
- 1 kartoffelskræller
- 1 stor gryde
- 1 grydeske
- 1 grydelåg
- 1 brødkniv
- 1 blender/stavblender
Sådan gør du
- Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.
- Mål alle ingredienserne af.
- Fjern bladene på blomkålen. Skær blomkålen i buketter. Læg ¼ af blomkåls-buketterne til side til fyld, og del dem i meget små buketter, så de kan ligge på en spiseske.
- Vask og skræl kartoflerne. Skær dem i terninger.
- Pil og hak løget. Klik på metodevideoen og se, hvordan du hakker løg.
- Put smørret i en gryde, og varm op.
- Tilsæt løgene, og svits i cirka 5 minutter, til løgene er bløde. Rør rundt imens, så løgene ikke bliver brune. Klik på metodevideoen og se, hvordan du svitser.
- Tilsæt grøntsagsbouillon og kartofler og rør rundt.
- Læg låg på gryden, og lad det simre i 10 minutter.
- Tilsæt ¾ af blomkålen og kog videre i 10 minutter, til alle grøntsagerne er bløde. Tjek om de er møre, ved at stikke en lille skarp kniv i et stykke blomkål. Hvis det føles blødt, er de møre.
- Hak mandlerne med en brødkniv. Du behøver ikke at smutte dem.
- Tag gryden af varmen, og lad suppen køle lidt af.
- Sæt gryden ned i køkkenvasken, og blend suppen med en stavblender, til det er en ensartet masse. Klik på metodevideoen og se, hvordan du blender suppe.
- Sæt gryden med den blendede suppe tilbage på kogepladen, og varm op.
- Tilsæt madlavningsfløde, og smag til med salt og peber.
- Tilsæt de små buketter blomkål. Rør rundt, og varm suppen igennem i 3-4 minutter, mens du rører rundt.
- Hvis du synes suppen er for tyk, kan du tilsætte lidt bouillon, mælk eller vand.
- Nu er suppen klar til servering. Pynt med hakkede mandler, og servér med lunt brød til. Velbekomme!
-
Beskrivelse
- Opskriften tager ca.: 1 time og 30 minutter
Blomkål er ret billige, så du behøver ikke tømme din sparegris for at imponere din yndlingsven med denne varme blomkålssuppe. Den er cremet og blød i smagen, og hvis det skal være ekstra godt, kan du give den lidt sprødhed med knasende mandler drysset ud på toppen. Server den på en kold efterårsdag, hvor du trænger til varme.
Du kan servere suppen med lunt, groft brød. Prøv at lave dit eget govflute efter opskriften her i GoCook.
Energi-indhold pr. portion- Energi: 887 kJ / 212 kcal
- Protein: 14 %
- Kulhydrat: 37 %
- Fedt: 49 %
- Heraf mættet fedt 5,9 g.
Du skal bruge
- Trin 1 af 2
Ingredienser
- 1 ½ løg
- 1 ½ blomkålshoved
- 3 store kartofler
- 40 g. smør
- 12 dl. grøntsagsbouillon
- 1 ½ dl. madlavningsfløde
- ¾ tsk. salt
- 2 knivspidser peber
Drys
- 40 g. hele mandler
- Trin 2 af 2
Køkkenredskaber
- 1 stor gryde
- 1 grydelåg
- 1 skærebræt
- 1 lille skarp kniv
- 1 kartoffelskræller
- 1 blender/stavblender
- 1 sæt måleskeer
- 1 køkkenvægt
- 1 grydeske
- 1 brødkniv
Sådan gør du
- Trin 1 af 18
Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.
- Trin 2 af 18
Mål alle ingredienserne af.
- 1 ½ løg
- 1 ½ blomkålshoved
- 3 store kartofler
- 40 g. smør
- 12 dl. grønsagsbouillon
- 1 ½ dl. madlavningsfløde
- ¾ tsk. salt
- 2 knivspidser peber
- 40 g. hele mandler
- Trin 3 af 18
Fjern bladene på blomkålen. Skær blomkålen i buketter. Læg ¼ af blomkåls-buketterne til side til fyld, og del dem i meget små buketter, så de kan ligge på en spiseske.
- 1 ½ blomkålshoved
- Trin 4 af 18
Vask og skræl kartoflerne. Skær dem i terninger.
- 3 store kartofler
- Trin 5 af 18
Pil og hak løget. Klik på metodevideoen og se, hvordan du hakker løg.
- 1 ½ løg
- Trin 6 af 18
Put smørret i en gryde, og varm op.
- 40 g. smør
- Trin 7 af 18
Tilsæt løgene, og svits i cirka 5 minutter, til løgene er bløde. Rør rundt imens, så løgene ikke bliver brune. Klik på metodevideoen og se, hvordan du svitser.
- Trin 8 af 18
Tilsæt grøntsagsbouillon og kartofler, og rør rundt.
- 12 dl grøntsagsbouillon
- Trin 9 af 18
Læg låg på gryden, og lad det simre i 10 minutter.
- Trin 10 af 18
Tilsæt ¾ af blomkålen og kog videre i 10 minutter, til alle grøntsagerne er bløde. Tjek om de er møre, ved at stikke en lille skarp kniv i et stykke blomkål. Hvis det føles blødt, er de møre.
- Trin 11 af 18
Hak mandlerne med en brødkniv. Du behøver ikke smutte mandlerne.
- 40 g. mandler
- Trin 12 af 18
Tag gryden af varmen, og lad suppen køle lidt af.
- Trin 13 af 18
Sæt gryden ned i køkkenvasken, og blend suppen med en stavblender, til det er en ensartet masse. Klik på metodevideoen og se, hvordan du blender suppe.
- Trin 14 af 18
Sæt gryden med den blendede suppe tilbage på kogepladen, og varm op.
- Trin 15 af 18
Tilsæt madlavningsfløde, og smag til med salt og peber.
- 1 ½ dl. madlavningsfløde
- ¾ tsk. salt
- 2 knivspidser peber
- Trin 16 af 18
Tilsæt de små buketter blomkål. Rør rundt, og varm suppen igennem i 3-4 minutter, mens du rører rundt.
- Trin 17 af 18
Hvis du synes suppen er for tyk, kan du tilsætte lidt bouillon, mælk eller vand.
- Trin 18 af 18
Nu er suppen klar til servering. Pynt med hakkede mandler, og servér med lunt brød til. Velbekomme!
Overblik
- Print
Beskrivelse
Blomkål er ret billige, så du behøver ikke tømme din sparegris for at imponere din yndlingsven med denne varme blomkålssuppe. Den er cremet og blød i smagen, og hvis det skal være ekstra godt, kan du give den lidt sprødhed med knasende mandler drysset ud på toppen. Server den på en kold efterårsdag, hvor du trænger til varme.
Du kan servere suppen med lunt, groft brød. Prøv at lave dit eget govflute efter opskriften her i GoCook.
Du skal bruge
Ingredienser
- 1 ½ løg
- 1 ½ blomkålshoved
- 3 store kartofler
- 40 g. smør
- 12 dl. grønsagsbouillon
- 1 ½ dl. madlavningsfløde
- ¾ tsk. salt
- 2 knivspidser peber
Drys:
- 40 g. hele mandler
Køkkenredskaber
- 1 sæt måleskeer
- 1 køkkenvægt
- 1 skærebræt
- 1 lille skarp kniv
- 1 kartoffelskræller
- 1 stor gryde
- 1 grydeske
- 1 grydelåg
- 1 brødkniv
- 1 blender/stavblender
Sådan gør du
- Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.
- Mål alle ingredienserne af.
- Fjern bladene på blomkålen. Skær blomkålen i buketter. Læg ¼ af blomkåls-buketterne til side til fyld, og del dem i meget små buketter, så de kan ligge på en spiseske.
- Vask og skræl kartoflerne. Skær dem i terninger.
- Pil og hak løget. Klik på metodevideoen og se, hvordan du hakker løg.
- Put smørret i en gryde, og varm op.
- Tilsæt løgene, og svits i cirka 5 minutter, til løgene er bløde. Rør rundt imens, så løgene ikke bliver brune. Klik på metodevideoen og se, hvordan du svitser.
- Tilsæt grøntsagsbouillon og kartofler, og rør rundt.
- Læg låg på gryden, og lad det simre i 10 minutter.
- Tilsæt ¾ af blomkålen og kog videre i 10 minutter, til alle grøntsagerne er bløde. Tjek om de er møre, ved at stikke en lille skarp kniv i et stykke blomkål. Hvis det føles blødt, er de møre.
- Hak mandlerne med en brødkniv. Du behøver ikke smutte mandlerne.
- Tag gryden af varmen, og lad suppen køle lidt af.
- Sæt gryden ned i køkkenvasken, og blend suppen med en stavblender, til det er en ensartet masse. Klik på metodevideoen og se, hvordan du blender suppe.
- Sæt gryden med den blendede suppe tilbage på kogepladen, og varm op.
- Tilsæt madlavningsfløde, og smag til med salt og peber.
- Tilsæt de små buketter blomkål. Rør rundt, og varm suppen igennem i 3-4 minutter, mens du rører rundt.
- Hvis du synes suppen er for tyk, kan du tilsætte lidt bouillon, mælk eller vand.
- Nu er suppen klar til servering. Pynt med hakkede mandler, og servér med lunt brød til. Velbekomme!
-