Blomkålssuppe med æbler

Blomkålssuppe med æbler

easy
  • Beskrivelse

      • Opskriften tager ca.: 1 time og 30 minutter

        Skøn, lun blomkålssuppe med masser af smag, knas og varme. Perfekt på bordet en kold efterårs- eller vinterdag. Tip: Du kan også riste sesamfrø, solsikkekerner, pinjekerner, mandler eller hasselnødder og bruge som drys i stedet for græskarkerner.

         

        Energi-indhold pr. portion
        • Energi: 983 kJ / 235 kcal
        • Protein: 12 %
        • Kulhydrat: 39 %
        • Fedt: 49 %
        • Heraf mættet fedt: 7,5 g.
    • Sådan gør du

      • Trin 1 af 19

        Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)

      • Trin 2 af 19

        Find alle ingredienserne frem.

         

        Ingredienser

        • 1 blomkål
        • 200 g. kartofler
        • 1 æble
        • 1/4 knoldselleri
        • 1 grøntsagsboullion-terning
        • Ca. 1 l. vand
        • 200 g. pikantost
        • 1 citron (kun saften)
        • 2 tsk. salt
        • ½ tsk. peber

        Drys:

        • 3 spsk. græskarkerner (kan udelades)
        • 120 g. bacon i tern (kan udelades)
        • ½ dl. persille
        • 1 æble

         

         

      • Trin 3 af 19

        Suppe: Skyl blomkålen, og skær den i store stykker.

        • 1 blomkål

         

      • Trin 4 af 19

        Skræl kartoflerne, og skær dem i store stykker.

        • 200 g. kartofler

         

      • Trin 5 af 19

        Skyl æblet, skær kernehuset væk, og skær æblestykkerne i store stykker.

        • 1 æble

         

      • Trin 6 af 19

        Skær skrællen af knoldsellerien med en stor kniv. Klik på videoen og se, hvordan du ordner en knoldselleri.

        • 1/4 knoldselleri
        • 1 grøntsagsboullion-terning

         

      • Trin 7 af 19

        Læg låg på gryden, og skru op på høj varme. Bring vandet i kog.

      • Trin 8 af 19

        Skru ned på lav varme, og lad suppen småkoge i 15-20 minutter, til grøntsagerne er møre. Mærk efter med en lille skarp kniv, om grøntsagerne er møre. De skal slippe kniven nemt.

      • Trin 9 af 19

        Tilsæt pikantosten, og rør rundt.

        • 200 g. pikantost

         

      • Trin 10 af 19

        Stil gryden ned i vasken, og sæt en stavblender ned i gryden. Blend, til der ikke er flere klumper. Klik på videoen og se, hvordan du blender suppe.

      • Trin 11 af 19

        Pres saft af citronen, til du har 1 ½ spiseskefuld. Klik på videoen og se, hvordan du presser citron.

        • 1 citron (kun saften)

         

      • Trin 12 af 19

        Varm suppen op igen ved lav varme. Tilsæt citronsaft, salt og peber. Rør det hele godt sammen, til pikantosten er smeltet.

        • 2 tsk. salt
        • ½ tsk. peber

         

      • Trin 13 af 19

        Drys: Rist græskarkernerne ved middel varme på en tør stegepande i 3-5 minutter, til de er gyldne. Rør rundt imens.

        • 3 spsk. græskarkerner (kan udelades)

         

      • Trin 14 af 19

        Kom bacontern på en tør, kold stegepande. Varm den op til middel varme, og steg baconen i cirka 7 minutter, til den er sprød.

        • 120 g. bacon i tern (kan udelades)

         

      • Trin 15 af 19

        Kom køkkenrulle på en tallerken. Lad baconternene køle af, og bræk dem i mindre stykker.

      • Trin 16 af 19

        Kom vand i en skål, og skyl persillen i vandet. Lad den dryppe af på et rent viskestykke. Klik på videoen og se, hvordan du skyller krydderurter.

        • ½ dl. persille

         

      • Trin 17 af 19

        Hak persillen fint. Klik på videoen og se, hvordan du hakker krydderurter.

      • Trin 18 af 19

        Skær æblet i små tern på cirka 3x3 millimeter. Klik på videoen og se, hvordan du skærer æble i tern.

        • 1 æble

         

      • Trin 19 af 19

        Servér suppen i dybe tallerkner, og drys med æbletern, græskarkerner, persille og bacon.

    • Oversigt

      • Print

        Beskrivelse

        Skøn, lun blomkålssuppe med masser af smag, knas og varme. Perfekt på bordet en kold efterårs- eller vinterdag. Tip: Du kan også riste sesamfrø, solsikkekerner, pinjekerner, mandler eller hasselnødder og bruge som drys i stedet for græskarkerner.

         

        Du skal bruge

           

          Ingredienser

          • 1 blomkål
          • 200 g. kartofler
          • 1 æble
          • 1/4 knoldselleri
          • 1 grøntsagsboullion-terning
          • Ca. 1 l. vand
          • 200 g. pikantost
          • 1 citron (kun saften)
          • 2 tsk. salt
          • ½ tsk. peber

          Drys

          • 3 spsk. græskarkerner (kan udelades)
          • 120 g. bacon i tern (kan udelades)
          • ½ dl. persille
          • 1 æble

           

           

          Køkkenredskaber

          • 1 køkkenvægt
          • 1 decilitermål
          • 1 teske
          • 1 spiseske
          • 1 skærebræt
          • 1 stor skarp kniv
          • 1 stor gryde med låg
          • 1 røreske
          • 1 stavblender
          • 1 citruspresser
          • 1 stegepande
          • 1 paletkniv
          • 1 mellem skål
          • 4 dybe tallerkner

          Sådan gør du

          1. Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
          2. Find alle ingredienserne frem.
          3. Suppe: Skyl blomkålen, og skær den i store stykker.
          4. Skræl kartoflerne, og skær dem i store stykker.
          5. Skyl æblet, skær kernehuset væk, og skær æblestykkerne i store stykker.
          6. Skær skrællen af knoldsellerien med en stor kniv. Klik på videoen og se, hvordan du ordner en knoldselleri.
          7. Læg låg på gryden, og skru op på høj varme. Bring vandet i kog.
          8. Skru ned på lav varme, og lad suppen småkoge i 15-20 minutter, til grøntsagerne er møre. Mærk efter med en lille skarp kniv, om grøntsagerne er møre. De skal slippe kniven nemt.
          9. Tilsæt pikantosten, og rør rundt.
          10. Stil gryden ned i vasken, og sæt en stavblender ned i gryden. Blend, til der ikke er flere klumper. Klik på videoen og se, hvordan du blender suppe.
          11. Pres saft af citronen, til du har 1 ½ spiseskefuld. Klik på videoen og se, hvordan du presser citron.
          12. Varm suppen op igen ved lav varme. Tilsæt citronsaft, salt og peber. Rør det hele godt sammen, til pikantosten er smeltet.
          13. Drys: Rist græskarkernerne ved middel varme på en tør stegepande i 3-5 minutter, til de er gyldne. Rør rundt imens.
          14. Kom bacontern på en tør, kold stegepande. Varm den op til middel varme, og steg baconen i cirka 7 minutter, til den er sprød.
          15. Kom køkkenrulle på en tallerken. Lad baconternene køle af, og bræk dem i mindre stykker.
          16. Kom vand i en skål, og skyl persillen i vandet. Lad den dryppe af på et rent viskestykke. Klik på videoen og se, hvordan du skyller krydderurter.
          17. Hak persillen fint. Klik på videoen og se, hvordan du hakker krydderurter.
          18. Skær æblet i små tern på cirka 3x3 millimeter. Klik på videoen og se, hvordan du skærer æble i tern.
          19. Servér suppen i dybe tallerkner, og drys med æbletern, græskarkerner, persille og bacon.