Blomkålssuppe med æbler
easyBeskrivelse
- Opskriften tager ca.: 1 time og 30 minutter
Skøn, lun blomkålssuppe med masser af smag, knas og varme. Perfekt på bordet en kold efterårs- eller vinterdag. Tip: Du kan også riste sesamfrø, solsikkekerner, pinjekerner, mandler eller hasselnødder og bruge som drys i stedet for græskarkerner.
Energi-indhold pr. portion- Energi: 983 kJ / 235 kcal
- Protein: 12 %
- Kulhydrat: 39 %
- Fedt: 49 %
- Heraf mættet fedt: 7,5 g.
Du skal bruge
- Trin 1 af 2Opskriften tager ca.: 1 time og 30 minutter
Ingredienser
- ½ blomkål
- 100 g. kartofler
- ½ æble
- 1/8 knoldselleri
- ½ grøntsagsboullion-terning
- Ca. 2 ½ dl. vand
- 100 g. pikantost
- ½ citron (kun saften)
- 1 tsk. salt
- ¼ tsk. peber
Drys:
- 1 ½ spsk. græskarkerner (kan udelades)
- 60 g. bacon i tern (kan udelades)
- ¼ dl. persille
- ½ æble
Energi-indhold pr. portion- Energi: 983 kJ / 235 kcal
- Protein: 12 %
- Kulhydrat: 39 %
- Fedt: 49 %
- Heraf mættet fedt: 7,5 g.
- Trin 2 af 2
Køkkenredskaber
- 1 køkkenvægt
- 1 decilitermål
- 1 teske
- 1 spiseske
- 1 skærebræt
- 1 stor skarp kniv
- 1 stor gryde med låg
- 1 røreske
- 1 stavblender
- 1 citruspresser
- 1 stegepande
- 1 paletkniv
- 1 mellem skål
- 4 dybe tallerkner
Sådan gør du
- Trin 1 af 22
Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
- Trin 2 af 22
Find alle ingredienserne frem.
- ½ blomkål
- 100 g. kartofler
- ½ æble
- 1/8 knoldselleri
- ½ grøntsagsboullion-terning
- Ca. 2 ½ dl. vand
- 100 g. pikantost
- ½ citron (kun saften)
- 1 tsk. salt
- ¼ tsk. peber
Drys:
- 1 ½ spsk. græskarkerner (kan udelades)
- 60 g. bacon i tern (kan udelades)
- ¼ dl. persille
- ½ æble
- Trin 3 af 22
Suppe: Skyl blomkålen, og skær den i store stykker.
- ½ blomkål
- Trin 4 af 22
Skræl kartoflerne, og skær dem i store stykker.
- 100 g. kartofler
- Trin 5 af 22
Skyl æblet, skær kernehuset væk, og skær æblestykkerne i store stykker.
- ½ æble
- Trin 6 af 22
Skær skrællen af knoldsellerien med en stor kniv. Klik på videoen og se, hvordan du ordner en knoldselleri.
- 1/8 knoldselleri
- Trin 7 af 22
Skyl knoldsellerien, skærebrættet og kniven ren for jord. Skær knoldsellerien i grove stykker.
- Trin 8 af 22
Kom blomkål, kartoffel, æble, knoldselleri og grøntsags-boullion-terningen i en stor gryde. Hæld vand over, så det lige dækker grøntsagerne.
- ½ grøntsagsboullion-terning
- Ca. 2 ½ dl. vand
- Trin 9 af 22
Læg låg på gryden, og skru op på høj varme. Bring vandet i kog.
- Trin 10 af 22
Skru ned på lav varme, og lad suppen småkoge i 15-20 minutter, til grøntsagerne er møre. Mærk efter med en lille skarp kniv, om grøntsagerne er møre. De skal slippe kniven nemt.
- Trin 11 af 22
Tilsæt pikantosten, og rør rundt.
- 100 g. pikantost
- Trin 12 af 22
Stil gryden ned i vasken, og sæt en stavblender ned i gryden. Blend, til der ikke er flere klumper. Klik på videoen og se, hvordan du blender suppe.
- Trin 13 af 22
Pres saft af citronen, til du har 1 spiseskefuld. Klik på videoen og se, hvordan du presser citron.
- ½ citron (kun saften)
- Trin 14 af 22
Varm suppen op igen ved lav varme. Tilsæt citronsaft, salt og peber. Rør det hele godt sammen, til pikantosten er smeltet.
- 1 tsk. salt
- ¼ tsk. peber
- Trin 15 af 22
Smag til med citronsaft, salt og peber.
- Trin 16 af 22
Drys: Rist græskarkernerne ved middel varme på en tør stegepande i 3-5 minutter, til de er gyldne. Rør rundt imens.
- 1 ½ spsk. græskarkerner (kan udelades)
- Trin 17 af 22
Kom bacon på en tør, kold stegepande. Varm den op til middel varme, og steg baconen i cirka 7 minutter, til den er sprød.
- 60 g. bacon i tern (kan udelades)
- Trin 18 af 22
Kom køkkenrulle på en tallerken. Lad baconternene køle af, og bræk dem i mindre stykker.
- Trin 19 af 22
Kom vand i en skål, og skyl persillen i vandet. Lad den dryppe af på et rent viskestykke. Klik på videoen og se, hvordan du skyller krydderurter.
- ¼ dl. persille
- Trin 20 af 22
Hak persillen fint. Klik på videoen og se, hvordan du hakker krydderurter.
- Trin 21 af 22
Skær æblet i små tern på cirka 3x3 millimeter. Klik på videoen og se, hvordan du skærer æble i tern.
- ½ æble
- Trin 22 af 22
Servér suppen i dybe tallerkner, og drys med æbletern, græskarkerner, persille og bacon.
Oversigt
- Print
Beskrivelse
Skøn, lun blomkålssuppe med masser af smag, knas og varme. Perfekt på bordet en kold efterårs- eller vinterdag. Tip: Du kan også riste sesamfrø, solsikkekerner, pinjekerner, mandler eller hasselnødder og bruge som drys i stedet for græskarkerner.
Køkkenredskaber
- 1 køkkenvægt
- 1 decilitermål
- 1 teske
- 1 spiseske
- 1 skærebræt
- 1 stor skarp kniv
- 1 stor gryde med låg
- 1 røreske
- 1 stavblender
- 1 citruspresser
- 1 stegepande
- 1 paletkniv
- 1 mellem skål
- 4 dybe tallerkner
Sådan gør du
- Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
- Find alle ingredienserne frem.
- Suppe: Skyl blomkålen, og skær den i store stykker.
- Skræl kartoflerne, og skær dem i store stykker.
- Skyl æblet, skær kernehuset væk, og skær æblestykkerne i store stykker.
- Skær skrællen af knoldsellerien med en stor kniv. Klik på videoen og se, hvordan du ordner en knoldselleri.
- Skyl knoldsellerien, skærebrættet og kniven ren for jord. Skær knoldsellerien i grove stykker.
- Kom blomkål, kartoffel, æble, knoldselleri og grøntsags-boullion-terningen i en stor gryde. Hæld vand over, så det lige dækker grøntsagerne.
- Læg låg på gryden, og skru op på høj varme. Bring vandet i kog.
- Skru ned på lav varme, og lad suppen småkoge i 15-20 minutter, til grøntsagerne er møre. Mærk efter med en lille skarp kniv, om grøntsagerne er møre. De skal slippe kniven nemt.
- Tilsæt pikantosten, og rør rundt.
- Stil gryden ned i vasken, og sæt en stavblender ned i gryden. Blend, til der ikke er flere klumper. Klik på videoen og se, hvordan du blender suppe.
- Pres saft af citronen, til du har 1 spiseskefuld. Klik på videoen og se, hvordan du presser citron.
- Varm suppen op igen ved lav varme. Tilsæt citronsaft, salt og peber. Rør det hele godt sammen, til pikantosten er smeltet.
- Smag til med citronsaft, salt og peber.
- Drys: Rist græskarkernerne ved middel varme på en tør stegepande i 3-5 minutter, til de er gyldne. Rør rundt imens.
- Kom bacon på en tør, kold stegepande. Varm den op til middel varme, og steg baconen i cirka 7 minutter, til den er sprød.
- Kom køkkenrulle på en tallerken. Lad baconternene køle af, og bræk dem i mindre stykker.
- Kom vand i en skål, og skyl persillen i vandet. Lad den dryppe af på et rent viskestykke. Klik på videoen og se, hvordan du skyller krydderurter.
- Hak persillen fint. Klik på videoen og se, hvordan du hakker krydderurter.
- Skær æblet i små tern på cirka 3x3 millimeter. Klik på videoen og se, hvordan du skærer æble i tern.
- Servér suppen i dybe tallerkner, og drys med æbletern, græskarkerner, persille og bacon.
-
Beskrivelse
- Opskriften tager ca.: 1 time og 30 minutter
Skøn, lun blomkålssuppe med masser af smag, knas og varme. Perfekt på bordet en kold efterårs- eller vinterdag. Tip: Du kan også riste sesamfrø, solsikkekerner, pinjekerner, mandler eller hasselnødder og bruge som drys i stedet for græskarkerner.
Energi-indhold pr. portion- Energi: 983 kJ / 235 kcal
- Protein: 12 %
- Kulhydrat: 39 %
- Fedt: 49 %
- Heraf mættet fedt: 7,5 g.
Du skal bruge
- Trin 1 af 2
Ingredienser
- 1 blomkål
- 200 g. kartofler
- 1 æble
- 1/4 knoldselleri
- 1 grøntsagsboullion-terning
- Ca. 1 l. vand
- 200 g. pikantost
- 1 citron (kun saften)
- 2 tsk. salt
- ½ tsk. peber
Drys
- 3 spsk. græskarkerner (kan udelades)
- 120 g. bacon i tern (kan udelades)
- ½ dl. persille
- 1 æble
- Trin 2 af 2
Køkkenredskaber
- 1 køkkenvægt
- 1 decilitermål
- 1 teske
- 1 spiseske
- 1 skærebræt
- 1 stor skarp kniv
- 1 stor gryde med låg
- 1 røreske
- 1 stavblender
- 1 citruspresser
- 1 stegepande
- 1 paletkniv
- 1 mellem skål
- 4 dybe tallerkner
Sådan gør du
- Trin 1 af 22
Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
- Trin 2 af 22
Find alle ingredienserne frem.
Ingredienser
- 1 blomkål
- 200 g. kartofler
- 1 æble
- 1/4 knoldselleri
- 1 grøntsagsboullion-terning
- Ca. 1 l. vand
- 200 g. pikantost
- 1 citron (kun saften)
- 2 tsk. salt
- ½ tsk. peber
Drys:
- 3 spsk. græskarkerner (kan udelades)
- 120 g. bacon i tern (kan udelades)
- ½ dl. persille
- 1 æble
- Trin 3 af 22
Suppe: Skyl blomkålen, og skær den i store stykker.
- 1 blomkål
- Trin 4 af 22
Skræl kartoflerne, og skær dem i store stykker.
- 200 g. kartofler
- Trin 5 af 22
Skyl æblet, skær kernehuset væk, og skær æblestykkerne i store stykker.
- 1 æble
- Trin 6 af 22
Skær skrællen af knoldsellerien med en stor kniv. Klik på videoen og se, hvordan du ordner en knoldselleri.
- 1/4 knoldselleri
- 1 grøntsagsboullion-terning
- Trin 7 af 22
Skyl knoldsellerien, skærebrættet og kniven ren for jord. Skær knoldsellerien i grove stykker.
- Trin 8 af 22
Kom blomkål, kartoffel, æble, knoldselleri og grøntsags-boullion-terningen i en stor gryde. Hæld vand over, så det lige dækker grøntsagerne.
- 1 ½ grøntsagsboullion-terning
- Ca. 1 l. vand
- Trin 9 af 22
Læg låg på gryden, og skru op på høj varme. Bring vandet i kog.
- Trin 10 af 22
Skru ned på lav varme, og lad suppen småkoge i 15-20 minutter, til grøntsagerne er møre. Mærk efter med en lille skarp kniv, om grøntsagerne er møre. De skal slippe kniven nemt.
- Trin 11 af 22
Tilsæt pikantosten, og rør rundt.
- 200 g. pikantost
- Trin 12 af 22
Stil gryden ned i vasken, og sæt en stavblender ned i gryden. Blend, til der ikke er flere klumper. Klik på videoen og se, hvordan du blender suppe.
- Trin 13 af 22
Pres saft af citronen, til du har 1 ½ spiseskefuld. Klik på videoen og se, hvordan du presser citron.
- 1 citron (kun saften)
- Trin 14 af 22
Varm suppen op igen ved lav varme. Tilsæt citronsaft, salt og peber. Rør det hele godt sammen, til pikantosten er smeltet.
- 2 tsk. salt
- ½ tsk. peber
- Trin 15 af 22
Drys: Rist græskarkernerne ved middel varme på en tør stegepande i 3-5 minutter, til de er gyldne. Rør rundt imens.
- 3 spsk. græskarkerner (kan udelades)
- Trin 16 af 22
Kom bacontern på en tør, kold stegepande. Varm den op til middel varme, og steg baconen i cirka 7 minutter, til den er sprød.
- 120 g. bacon i tern (kan udelades)
- Trin 17 af 22
Smag til med citronsaft, salt og peber.
- Trin 18 af 22
Kom køkkenrulle på en tallerken. Lad baconternene køle af, og bræk dem i mindre stykker.
- Trin 19 af 22
Kom vand i en skål, og skyl persillen i vandet. Lad den dryppe af på et rent viskestykke. Klik på videoen og se, hvordan du skyller krydderurter.
- ½ dl. persille
- Trin 20 af 22
Hak persillen fint. Klik på videoen og se, hvordan du hakker krydderurter.
- Trin 21 af 22
Skær æblet i små tern på cirka 3x3 millimeter. Klik på videoen og se, hvordan du skærer æble i tern.
- 1 æble
- Trin 22 af 22
Servér suppen i dybe tallerkner, og drys med æbletern, græskarkerner, persille og bacon.
Oversigt
- Print
Beskrivelse
Skøn, lun blomkålssuppe med masser af smag, knas og varme. Perfekt på bordet en kold efterårs- eller vinterdag. Tip: Du kan også riste sesamfrø, solsikkekerner, pinjekerner, mandler eller hasselnødder og bruge som drys i stedet for græskarkerner.
Du skal bruge
Ingredienser
- 1 blomkål
- 200 g. kartofler
- 1 æble
- 1/4 knoldselleri
- 1 grøntsagsboullion-terning
- Ca. 1 l. vand
- 200 g. pikantost
- 1 citron (kun saften)
- 2 tsk. salt
- ½ tsk. peber
Drys
- 3 spsk. græskarkerner (kan udelades)
- 120 g. bacon i tern (kan udelades)
- ½ dl. persille
- 1 æble
Køkkenredskaber
- 1 køkkenvægt
- 1 decilitermål
- 1 teske
- 1 spiseske
- 1 skærebræt
- 1 stor skarp kniv
- 1 stor gryde med låg
- 1 røreske
- 1 stavblender
- 1 citruspresser
- 1 stegepande
- 1 paletkniv
- 1 mellem skål
- 4 dybe tallerkner
Sådan gør du
- Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
- Find alle ingredienserne frem.
- Suppe: Skyl blomkålen, og skær den i store stykker.
- Skræl kartoflerne, og skær dem i store stykker.
- Skyl æblet, skær kernehuset væk, og skær æblestykkerne i store stykker.
- Skær skrællen af knoldsellerien med en stor kniv. Klik på videoen og se, hvordan du ordner en knoldselleri.
- Skyl knoldsellerien, skærebrættet og kniven ren for jord. Skær knoldsellerien i grove stykker.
- Kom blomkål, kartoffel, æble, knoldselleri og grøntsags-boullion-terningen i en stor gryde. Hæld vand over, så det lige dækker grøntsagerne.
- Læg låg på gryden, og skru op på høj varme. Bring vandet i kog.
- Skru ned på lav varme, og lad suppen småkoge i 15-20 minutter, til grøntsagerne er møre. Mærk efter med en lille skarp kniv, om grøntsagerne er møre. De skal slippe kniven nemt.
- Tilsæt pikantosten, og rør rundt.
- Stil gryden ned i vasken, og sæt en stavblender ned i gryden. Blend, til der ikke er flere klumper. Klik på videoen og se, hvordan du blender suppe.
- Pres saft af citronen, til du har 1 ½ spiseskefuld. Klik på videoen og se, hvordan du presser citron.
- Varm suppen op igen ved lav varme. Tilsæt citronsaft, salt og peber. Rør det hele godt sammen, til pikantosten er smeltet.
- Drys: Rist græskarkernerne ved middel varme på en tør stegepande i 3-5 minutter, til de er gyldne. Rør rundt imens.
- Kom bacontern på en tør, kold stegepande. Varm den op til middel varme, og steg baconen i cirka 7 minutter, til den er sprød.
- Smag til med citronsaft, salt og peber.
- Kom køkkenrulle på en tallerken. Lad baconternene køle af, og bræk dem i mindre stykker.
- Kom vand i en skål, og skyl persillen i vandet. Lad den dryppe af på et rent viskestykke. Klik på videoen og se, hvordan du skyller krydderurter.
- Hak persillen fint. Klik på videoen og se, hvordan du hakker krydderurter.
- Skær æblet i små tern på cirka 3x3 millimeter. Klik på videoen og se, hvordan du skærer æble i tern.
- Servér suppen i dybe tallerkner, og drys med æbletern, græskarkerner, persille og bacon.
-
Beskrivelse
- Opskriften tager ca.: 1 time og 30 minutter
Skøn, lun blomkålssuppe med masser af smag, knas og varme. Perfekt på bordet en kold efterårs- eller vinterdag. Tip: Du kan også riste sesamfrø, solsikkekerner, pinjekerner, mandler eller hasselnødder og bruge som drys i stedet for græskarkerner.
Energi-indhold pr. portion- Energi: 983 kJ / 235 kcal
- Protein: 12 %
- Kulhydrat: 39 %
- Fedt: 49 %
- Heraf mættet fedt: 7,5 g.
Du skal bruge
- Trin 1 af 2
Ingredienser
- 1 ½ blomkål
- 300 g. kartofler
- 1 ½ æble
- ½ knoldselleri
- 1 ½ grøntsagsboullion-terning
- Ca. 1 l. vand
- 300 g. pikantost
- 1 citron (kun saften)
- 3 tsk. salt
- 1 tsk. peber
Drys:
- 4 ½ spsk. græskarkerner (kan udelades)
- 180 g. bacon i tern (kan udelades)
- ¾ dl. persille
- 1 ½ æble
- Trin 2 af 2
Køkkenredskaber
- 1 køkkenvægt
- 1 decilitermål
- 1 teske
- 1 spiseske
- 1 skærebræt
- 1 stor skarp kniv
- 1 stor gryde med låg
- 1 røreske
- 1 stavblender
- 1 citruspresser
- 1 stegepande
- 1 paletkniv
- 1 mellem skål
- 4 dybe tallerkner
Sådan gør du
- Trin 1 af 22
Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
- Trin 2 af 22
Find alle ingredienserne frem.
- 1 ½ blomkål
- 300 g. kartofler
- 1 ½ æble
- ½ knoldselleri
- 1 ½ grøntsagsboullion-terning
- Ca. 1 l. vand
- 300 g. pikantost
- 1 citron (kun saften)
- 3 tsk. salt
- 1 tsk. peber
Drys:
- 4 ½ spsk. græskarkerner (kan udelades)
- 180 g. bacon i tern (kan udelades)
- ¾ dl. persille
- 1 ½ æble
- Trin 3 af 22
Suppe: Skyl blomkålen, og skær den i store stykker.
- 1 ½ blomkål
- Trin 4 af 22
Skræl kartoflerne, og skær dem i store stykker.
- 300 g. kartofler
- Trin 5 af 22
Skyl æblet, skær kernehuset væk, og skær æblestykkerne i store stykker.
- 1 ½ æble
- Trin 6 af 22
Skær skrællen af knoldsellerien med en stor kniv. Klik på videoen og se, hvordan du ordner en knoldselleri.
- ½ knoldselleri
- Trin 7 af 22
Skyl knoldsellerien, skærebrættet og kniven ren for jord. Skær knoldsellerien i grove stykker.
- Trin 8 af 22
Kom blomkål, kartoffel, æble, knoldselleri og grøntsags-boullion-terningen i en stor gryde. Hæld vand over, så det lige dækker grøntsagerne.
- 1 ½ grøntsagsboullion-terning
- Ca. 1 l. vand
- Trin 9 af 22
Læg låg på gryden, og skru op på høj varme. Bring vandet i kog.
- Trin 10 af 22
Skru ned på lav varme, og lad suppen småkoge i 15-20 minutter, til grøntsagerne er møre. Mærk efter med en lille skarp kniv, om grøntsagerne er møre. De skal slippe kniven nemt.
- Trin 11 af 22
Tilsæt pikantosten, og rør rundt.
- 300 g. pikantost
- Trin 12 af 22
Stil gryden ned i vasken, og sæt en stavblender ned i gryden. Blend, til der ikke er flere klumper. Klik på videoen og se, hvordan du blender suppe.
- Trin 13 af 22
Pres saft af citronen, til du har 2 ½ spiseskefuld. Klik på videoen og se, hvordan du presser citron.
- 1 citron (kun saften)
- Trin 14 af 22
Varm suppen op igen ved lav varme. Tilsæt citronsaft, salt og peber. Rør det hele godt sammen, til pikantosten er smeltet.
- 3 tsk. salt
- 1 tsk. peber
- Trin 15 af 22
Smag til med citronsaft, salt og peber.
- Trin 16 af 22
Drys: Rist græskarkernerne ved middel varme på en tør stegepande i 3-5 minutter, til de er gyldne. Rør rundt imens.
- 4 ½ spsk. græskarkerner (kan udelades)
- Trin 17 af 22
Kom bacontern på en tør, kold stegepande. Varm den op til middel varme, og steg baconen i cirka 7 minutter, til den er sprød.
- 180 g. bacon i tern (kan udelades)
- Trin 18 af 22
Kom køkkenrulle på en tallerken. Lad baconternene køle af, og bræk dem i mindre stykker.
- Trin 19 af 22
Kom vand i en skål, og skyl persillen i vandet. Lad den dryppe af på et rent viskestykke. Klik på videoen og se, hvordan du skyller krydderurter.
- ¾ dl. persille
- Trin 20 af 22
Hak persillen fint. Klik på videoen og se, hvordan du hakker krydderurter.
- Trin 21 af 22
Skær æblet i små tern på cirka 3x3 millimeter. Klik på videoen og se, hvordan du skærer æble i tern.
- 1 ½ æble
- Trin 22 af 22
Servér suppen i dybe tallerkner, og drys med æbletern, græskarkerner, persille og bacon.
Oversigt
- Print
Beskrivelse
Skøn, lun blomkålssuppe med masser af smag, knas og varme. Perfekt på bordet en kold efterårs- eller vinterdag. Tip: Du kan også riste sesamfrø, solsikkekerner, pinjekerner, mandler eller hasselnødder og bruge som drys i stedet for græskarkerner.
Du skal bruge
Ingredienser
- 1 ½ blomkål
- 300 g. kartofler
- 1 ½ æble
- ½ knoldselleri
- 1 ½ grøntsagsboullion-terning
- Ca. 1 l. vand
- 300 g. pikantost
- 1 citron (kun saften)
- 3 tsk. salt
- 1 tsk. peber
Drys:
- 4 ½ spsk. græskarkerner (kan udelades)
- 180 g. bacon i tern (kan udelades)
- ¾ dl. persille
- 1 ½ æble
Køkkenredskaber
- 1 køkkenvægt
- 1 decilitermål
- 1 teske
- 1 spiseske
- 1 skærebræt
- 1 stor skarp kniv
- 1 stor gryde med låg
- 1 røreske
- 1 stavblender
- 1 citruspresser
- 1 stegepande
- 1 paletkniv
- 1 mellem skål
- 4 dybe tallerkner
Sådan gør du
- Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
- Find alle ingredienserne frem.
- Suppe: Skyl blomkålen, og skær den i store stykker.
- Skræl kartoflerne, og skær dem i store stykker.
- Skyl æblet, skær kernehuset væk, og skær æblestykkerne i store stykker.
- Skær skrællen af knoldsellerien med en stor kniv. Klik på videoen og se, hvordan du ordner en knoldselleri.
- Skyl knoldsellerien, skærebrættet og kniven ren for jord. Skær knoldsellerien i grove stykker.
- Kom blomkål, kartoffel, æble, knoldselleri og grøntsags-boullion-terningen i en stor gryde. Hæld vand over, så det lige dækker grøntsagerne.
- Læg låg på gryden, og skru op på høj varme. Bring vandet i kog.
- Skru ned på lav varme, og lad suppen småkoge i 15-20 minutter, til grøntsagerne er møre. Mærk efter med en lille skarp kniv, om grøntsagerne er møre. De skal slippe kniven nemt.
- Tilsæt pikantosten, og rør rundt.
- Stil gryden ned i vasken, og sæt en stavblender ned i gryden. Blend, til der ikke er flere klumper. Klik på videoen og se, hvordan du blender suppe.
- Pres saft af citronen, til du har 2 ½ spiseskefuld. Klik på videoen og se, hvordan du presser citron.
- Varm suppen op igen ved lav varme. Tilsæt citronsaft, salt og peber. Rør det hele godt sammen, til pikantosten er smeltet.
- Smag til med citronsaft, salt og peber.
- Drys: Rist græskarkernerne ved middel varme på en tør stegepande i 3-5 minutter, til de er gyldne. Rør rundt imens.
- Kom bacontern på en tør, kold stegepande. Varm den op til middel varme, og steg baconen i cirka 7 minutter, til den er sprød.
- Kom køkkenrulle på en tallerken. Lad baconternene køle af, og bræk dem i mindre stykker.
- Kom vand i en skål, og skyl persillen i vandet. Lad den dryppe af på et rent viskestykke. Klik på videoen og se, hvordan du skyller krydderurter.
- Hak persillen fint. Klik på videoen og se, hvordan du hakker krydderurter.
- Skær æblet i små tern på cirka 3x3 millimeter. Klik på videoen og se, hvordan du skærer æble i tern.
- Servér suppen i dybe tallerkner, og drys med æbletern, græskarkerner, persille og bacon.
-