Blomkålsdeller med bulgursalat

Blomkålsdeller med bulgursalat

medium
  • Beskrivelse

      • Opskriften tager ca.: 1 time og 30 minutter

        Hvorfor er det kun kød, der får lov til at blive lavet til fars og stegt på panden?? Det slutter nu, med de her lækre blomkålsdeller - de smager nemlig også ret fantastisk med deres sprøde stegeskorpe og frikadelle-look.

        Energi-indhold pr. portion
        • Energi: 2837 kJ / 678 kcal
        • Protein: 15 %
        • Kulhydrat: 53 %
        • Fedt: 32 %
    • Du skal bruge

    • Sådan gør du

      • Trin 1 af 29

        Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)

      • Trin 2 af 29

        Find alle ingredienserne frem.

        Citron-dressing:

        • 1 dl. purløg
        • 1 citron
        • 1 ½ dl. yoghurt naturel
        • 1 tsk. olie
        • ½ tsk. salt
        • ½ knivspids peber

        Blomkålsdeller:

        • ¼ blomkål
        • 1 gulerod
        • ½ tsk. salt
        • ½ løg
        • ½ fed hvidløg
        • ½ dl. persille
        • 1 ½ æg
        • 60 g. mel
        • ¾ tsk. salt
        • ½ knivspids peber
        • ¼ dl. olie

        Bulgursalat:

        • 100 g. bulgur, fuldkorn
        • ½ rød peberfrugt
        • 1 dl. persille
        • 1 forårsløg
        • ¼ citron
        • ½ fed hvidløg
        • ½ tsk. olie
        • ½ spsk. eddike
        • ¼ tsk. salt

        Tilbehør:

        • 2 skiver rugbrød
      • Trin 3 af 29

        Citron-dressing: Kom koldt vand i en skål, og skyl purløg. Skift vand, og skyl også persille til blomkålsdeller og bulgursalat. Lad krydderurterne dryppe af på et rent viskestykke. Klik på videoen og se, hvordan du skyller krydderurter.

        Citron-dressing:

        • 1 dl. purløg

        Blomkålsdeller:

        • ½ dl. persille

        Bulgursalat:

        • 1 dl. persille
      • Trin 4 af 29

        Hak purløget fint.

      • Trin 5 af 29

        Skyl, og skrub citronerne. Riv skallen af 1 citron. Klik på videoen og se, hvordan du river skallen af en citron.

        • 1 citron
      • Trin 6 af 29

        Pres saften fra citronerne. Klik på videoen og se, hvordan du presser saften af en citron.

      • Trin 7 af 29

        Kom yoghurt, purløg, citronskal, citronsaft, olie, salt og peber i en skål. Rør det sammen. Sæt dressingen på køl, til blomkålsdellerne er klar. Klik på videoen og se, hvordan du måler en knivspids af.

        • 1 ½ dl. yoghurt naturel
        • 1 tsk. olie
        • ½ tsk. salt
        • ½ knivspids peber
      • Trin 8 af 29

        Blomkålsdeller: Fjern bladene fra blomkålen. Skyl den, og skær den i mindre stykker.

        • ¼ blomkål
      • Trin 9 af 29

        Skyl, og skræl guleroden. Skær den i mindre stykker.

        • 1 gulerod
      • Trin 10 af 29

        Kom blomkål og gulerødder i en gryde. Kom vand i gryden, så det dækker grøntsagerne. Kom salt i gryden. Kog grøntsagerne i cirka 3 minutter.

        • ½ tsk. salt
      • Trin 11 af 29

        Hæld vandet fra de kogte grøntsager og hæld koldt vand over, så de køler af. Lad grøntsagerne dryppe af i et dørslag.

      • Trin 12 af 29

        Blend eller hak de kogte gulerødder og blomkål fint.

      • Trin 13 af 29

        Pil, og hak løg og hvidløg fint. Kom dem op i skålen til de andre grøntsager. Klik på videoen og se, hvordan du hakker løg.

        • ½ løg
        • ½ fed hvidløg
      • Trin 14 af 29

        Hak bladene fra persillen til blomkålsdellerne fint, og kom de hakkede blade op i skålen.

      • Trin 15 af 29

        Slå et æg ud i en kop, og hæld det op i skålen. Gør det samme med alle æggene.

        • 1 ½ æg
      • Trin 16 af 29

        Kom mel, salt og peber i skålen til grøntsagerne. Rør grøntsags-farsen sammen. Stil skålen på køl, mens du laver bulgursalat.

        • 60 g. mel
        • ¾ tsk. salt
        • ½ knivspids peber
      • Trin 17 af 29

        Bulgursalat: Kom vand, salt og bulgur i en gryde. Tilbered bulguren, som det står på pakken. Sæt bulguren til side, og lad den køle af, mens du laver resten.

        • 100 g. bulgur, fuldkorn
      • Trin 18 af 29

        Skyl peberfrugten. Skær den igennem, og fjern de hvide hinder og kerner. Skær peberfrugten i små tern, og kom dem op i en skål.

        • ½ rød peberfrugt
      • Trin 19 af 29

        Hak bladene fra persillen til bulgursalaten fint, og kom de hakkede blade op i skålen til peberfrugten.

      • Trin 20 af 29

        Skyl forårsløg. Skær toppen og bunden væk, og skær forårsløgene i små tern. Kom dem op i skålen.

        • 1 forårsløg
      • Trin 21 af 29

        Pres saften fra en kvart citron. Klik på videoen og se, hvordan du presser saften af en citron.

        • ¼ citron
      • Trin 22 af 29

        Kom bulgur og citronsaft op i skålen med peberfrugt, forårsløg og persille. Rør sammen.

      • Trin 23 af 29

        Pil, og hak hvidløg fint, og kom det op i en skål. Klik på videoen og se, hvordan du hakker hvidløg.

        • ½ fed hvidløg
      • Trin 24 af 29

        Kom olie, eddike og salt i skålen til hvidløget. Rør sammen.

        • ½ tsk. olie
        • ½ spsk. eddike
        • ¼ tsk. salt
      • Trin 25 af 29

        Hæld olie-eddike-dressingen over bulgursalaten, og bland det hele sammen.

      • Trin 26 af 29

        Blomkålsdeller – fortsat: Kom olie på en stegepande, og varm den op ved middel varme.

        • ¼ dl. olie
      • Trin 27 af 29

        Kom en stor spiseskefuld af blomkålsfarsen på stegepanden. Fortsæt, til al farsen i skålen er brugt. Blomkålsdellerne må ikke røre ved hinanden.

      • Trin 28 af 29

        Steg blomkålsdellerne i cirka 5 minutter. Vend dem, og steg dem i cirka 5 minutter på den anden side.

      • Trin 29 af 29

        Læg rugbrød på en brødrister, og rist på begge sider. Servér blomkålsdellerne med bulgursalat og ristet rigbrød.

        • 2 skiver rugbrød
    • Oversigt

      • Print

        Beskrivelse

        Hvorfor er det kun kød, der får lov til at blive lavet til fars og stegt på panden?? Det slutter nu, med de her lækre blomkålsdeller - de smager nemlig også ret fantastisk med deres sprøde stegeskorpe og frikadelle-look.

        Du skal bruge

          Ingredienser

          Citron-dressing:

          • 1 dl. purløg
          • 1 citron
          • 1 ½ dl. yoghurt naturel
          • 1 tsk. olie
          • ½ tsk. salt
          • ½ knivspids peber

          Blomkålsdeller:

          • ¼ blomkål
          • 1 gulerod
          • ½ tsk. salt
          • ½ løg
          • ½ fed hvidløg
          • ½ dl. persille
          • 1 ½ æg
          • 60 g. mel
          • ¾ tsk. salt
          • ½ knivspids peber
          • ¼ dl. olie

          Bulgursalat:

          • 100 g. bulgur, fuldkorn
          • ½ rød peberfrugt
          • 1 dl. persille
          • 1 forårsløg
          • ¼ citron
          • ½ fed hvidløg
          • ½ tsk. olie
          • ½ spsk. eddike
          • ¼ tsk. salt

          Tilbehør:

          • 2 skiver rugbrød

           

          Køkkenredskaber

          • 1 decilitermål
          • 1 teske
          • 1 køkkenvægt
          • 3 skærebrætter
          • 3 store skarpe knive
          • 3 store skåle
          • 1 rent viskestykke
          • 1 rivejern
          • 1 citruspresser
          • 2 små skåle
          • 3 spiseskeer
          • 1 kartoffelskræller
          • 1 mellemstor gryde
          • 1 grydelåg
          • 1 dørslag
          • 1 stavblender
          • 3 røreskeer
          • 1 lille gryde
          • 1 stegepande
          • 1 paletkniv
          • 1 brødrister

          Sådan gør du

          1. Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
          2. Find alle ingredienserne frem.
          3. Citron-dressing: Kom koldt vand i en skål, og skyl purløg. Skift vand, og skyl også persille til blomkålsdeller og bulgursalat. Lad krydderurterne dryppe af på et rent viskestykke. Klik på videoen og se, hvordan du skyller krydderurter.
          4. Hak purløget fint.
          5. Skyl, og skrub citronerne. Riv skallen af 1 citron. Klik på videoen og se, hvordan du river skallen af en citron.
          6. Pres saften fra citronerne. Klik på videoen og se, hvordan du presser saften af en citron.
          7. Kom yoghurt, purløg, citronskal, citronsaft, olie, salt og peber i en skål. Rør det sammen. Sæt dressingen på køl, til blomkålsdellerne er klar. Klik på videoen og se, hvordan du måler en knivspids af.
          8. Blomkålsdeller: Fjern bladene fra blomkålen. Skyl den, og skær den i mindre stykker.
          9. Skyl, og skræl guleroden. Skær den i mindre stykker.
          10. Kom blomkål og gulerødder i en gryde. Kom vand i gryden, så det dækker grøntsagerne. Kom salt i gryden. Kog grøntsagerne i cirka 3 minutter.
          11. Hæld vandet fra de kogte grøntsager og hæld koldt vand over, så de køler af. Lad grøntsagerne dryppe af i et dørslag.
          12. Blend eller hak de kogte gulerødder og blomkål fint.
          13. Pil, og hak løg og hvidløg fint. Kom dem op i skålen til de andre grøntsager. Klik på videoen og se, hvordan du hakker løg.
          14. Hak bladene fra persillen til blomkålsdellerne fint, og kom de hakkede blade op i skålen.
          15. Slå et æg ud i en kop, og hæld det op i skålen. Gør det samme med alle æggene.
          16. Kom mel, salt og peber i skålen til grøntsagerne. Rør grøntsags-farsen sammen. Stil skålen på køl, mens du laver bulgursalat.
          17. Bulgursalat: Kom vand, salt og bulgur i en gryde. Tilbered bulguren, som det står på pakken. Sæt bulguren til side, og lad den køle af, mens du laver resten.
          18. Skyl peberfrugten. Skær den igennem, og fjern de hvide hinder og kerner. Skær peberfrugten i små tern, og kom dem op i en skål.
          19. Hak bladene fra persillen til bulgursalaten fint, og kom de hakkede blade op i skålen til peberfrugten.
          20. Skyl forårsløg. Skær toppen og bunden væk, og skær forårsløgene i små tern. Kom dem op i skålen.
          21. Pres saften fra en kvart citron. Klik på videoen og se, hvordan du presser saften af en citron.
          22. Kom bulgur og citronsaft op i skålen med peberfrugt, forårsløg og persille. Rør sammen.
          23. Pil, og hak hvidløg fint, og kom det op i en skål. Klik på videoen og se, hvordan du hakker hvidløg.
          24. Kom olie, eddike og salt i skålen til hvidløget. Rør sammen.
          25. Hæld olie-eddike-dressingen over bulgursalaten, og bland det hele sammen.
          26. Blomkålsdeller – fortsat: Kom olie på en stegepande, og varm den op ved middel varme.
          27. Kom en stor spiseskefuld af blomkålsfarsen på stegepanden. Fortsæt, til al farsen i skålen er brugt. Blomkålsdellerne må ikke røre ved hinanden.
          28. Steg blomkålsdellerne i cirka 5 minutter. Vend dem, og steg dem i cirka 5 minutter på den anden side.
          29. Læg rugbrød på en brødrister, og rist på begge sider. Servér blomkålsdellerne med bulgursalat og ristet rigbrød.
      • Beskrivelse

          • Opskriften tager ca.: 1 time og 30 minutter

            Hvorfor er det kun kød, der får lov til at blive lavet til fars og stegt på panden?? Det slutter nu, med de her lækre blomkålsdeller - de smager nemlig også ret fantastisk med deres sprøde stegeskorpe og frikadelle-look.

            Energi-indhold pr. portion
            • Energi: 2837 kJ / 678 kcal
            • Protein: 15 %
            • Kulhydrat: 53 %
            • Fedt: 32 %
        • Du skal bruge

        • Sådan gør du

          • Trin 1 af 29

            Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)

          • Trin 2 af 29

            Find alle ingredienserne frem.

            Citron-dressing:

            • 2 dl. purløg
            • 2 citroner
            • 3 dl. yoghurt naturel
            • 2 tsk. olie
            • 1 tsk. salt
            • 1 knivspids peber

            Blomkålsdeller:

            • ½ blomkål
            • 2 gulerødder
            • 1 tsk. salt
            • 1 løg
            • 1 fed hvidløg
            • 1 dl. persille
            • 3 æg
            • 120 g. mel
            • 1 ½ tsk. salt
            • 1 knivspids peber
            • ½ dl. olie

            Bulgursalat:

            • 200 g. bulgur, fuldkorn
            • 1 rød peberfrugt
            • 2 dl. persille
            • 2 forårsløg
            • ½ citron
            • 1 fed hvidløg
            • 1 tsk. olie
            • 1 spsk. eddike
            • ½ tsk. salt

            Tilbehør:

            • 4 skiver rugbrød
          • Trin 3 af 29

            Citron-dressing: Kom koldt vand i en skål, og skyl purløg. Skift vand, og skyl også persille til blomkålsdeller og bulgursalat. Lad krydderurterne dryppe af på et rent viskestykke. Klik på videoen og se, hvordan du skyller krydderurter.

            Citron-dressing:

            • 2 dl. purløg

            Blomkålsdeller:

            • 1 dl. persille

            Bulgursalat:

            • 2 dl. persille
          • Trin 4 af 29

            Hak purløget fint.

          • Trin 5 af 29

            Skyl, og skrub citronerne. Riv skallen af 1 citron. Klik på videoen og se, hvordan du river skallen af en citron.

            • 2 citroner
          • Trin 6 af 29

            Pres saften fra citronerne. Klik på videoen og se, hvordan du presser saften af en citron.

          • Trin 7 af 29

            Kom yoghurt, purløg, citronskal, citronsaft, olie, salt og peber i en skål. Rør det sammen. Sæt dressingen på køl, til blomkålsdellerne er klar. Klik på videoen og se, hvordan du måler en knivspids af.

            • 3 dl. yoghurt naturel
            • 2 tsk. olie
            • 1 tsk. salt
            • 1 knivspids peber
          • Trin 8 af 29

            Blomkålsdeller: Fjern bladene fra blomkålen. Skyl den, og skær den i mindre stykker.

            • ½ blomkål
          • Trin 9 af 29

            Skyl, og skræl gulerødderne. Skær dem i mindre stykker.

            • 2 gulerødder
          • Trin 10 af 29

            Kom blomkål og gulerødder i en gryde. Kom vand i gryden, så det dækker grøntsagerne. Kom salt i gryden. Kog grøntsagerne i cirka 3 minutter.

            • 1 tsk. salt
          • Trin 11 af 29

            Hæld vandet fra de kogte grøntsager og hæld koldt vand over, så de køler af. Lad grøntsagerne dryppe af i et dørslag.

          • Trin 12 af 29

            Blend eller hak de kogte gulerødder og blomkål fint.

          • Trin 13 af 29

            Pil, og hak løg og hvidløg fint. Kom dem op i skålen til de andre grøntsager. Klik på videoen og se, hvordan du hakker løg.

            • 1 løg
            • 1 fed hvidløg
          • Trin 14 af 29

            Hak bladene fra persillen til blomkålsdellerne fint, og kom de hakkede blade op i skålen.

          • Trin 15 af 29

            Slå et æg ud i en kop, og hæld det op i skålen. Gør det samme med alle æggene.

            • 3 æg
          • Trin 16 af 29

            Kom mel, salt og peber i skålen til grøntsagerne. Rør grøntsags-farsen sammen. Stil skålen på køl, mens du laver bulgursalat.

            • 120 g. mel
            • 1 ½ tsk. salt
            • 1 knivspids peber
          • Trin 17 af 29

            Bulgursalat: Kom vand, salt og bulgur i en gryde. Tilbered bulguren, som det står på pakken. Sæt bulguren til side, og lad den køle af, mens du laver resten.

            • 200 g. bulgur, fuldkorn
          • Trin 18 af 29

            Skyl peberfrugten. Skær den igennem, og fjern de hvide hinder og kerner. Skær peberfrugten i små tern, og kom dem op i en skål.

            • 1 rød peberfrugt
          • Trin 19 af 29

            Hak bladene fra persillen til bulgursalaten fint, og kom de hakkede blade op i skålen til peberfrugten.

          • Trin 20 af 29

            Skyl forårsløg. Skær toppen og bunden væk, og skær forårsløgene i små tern. Kom dem op i skålen.

            • 2 forårsløg
          • Trin 21 af 29

            Pres saften fra en halv citron. Klik på videoen og se, hvordan du presser saften af en citron.

            • ½ citron
          • Trin 22 af 29

            Kom bulgur og citronsaft op i skålen med peberfrugt, forårsløg og persille. Rør sammen.

          • Trin 23 af 29

            Pil, og hak hvidløg fint, og kom det op i en skål. Klik på videoen og se, hvordan du hakker hvidløg.

            • 1 fed hvidløg
          • Trin 24 af 29

            Kom olie, eddike og salt i skålen til hvidløget. Rør sammen.

            • 1 tsk. olie
            • 1 spsk. eddike
            • ½ tsk. salt
          • Trin 25 af 29

            Hæld olie-eddike-dressingen over bulgursalaten, og bland det hele sammen.

          • Trin 26 af 29

            Blomkålsdeller – fortsat: Kom olie på en stegepande, og varm den op ved middel varme.

            • ½ dl. olie
          • Trin 27 af 29

            Kom en stor spiseskefuld af blomkålsfarsen på stegepanden. Fortsæt, til al farsen i skålen er brugt. Blomkålsdellerne må ikke røre ved hinanden.

          • Trin 28 af 29

            Steg blomkålsdellerne i cirka 5 minutter. Vend dem, og steg dem i cirka 5 minutter på den anden side.

          • Trin 29 af 29

            Læg rugbrød på en brødrister, og rist på begge sider. Servér blomkålsdellerne med bulgursalat og ristet rigbrød.

            • 4 skiver rugbrød
        • Oversigt

          • Print

            Beskrivelse

            Hvorfor er det kun kød, der får lov til at blive lavet til fars og stegt på panden?? Det slutter nu, med de her lækre blomkålsdeller - de smager nemlig også ret fantastisk med deres sprøde stegeskorpe og frikadelle-look.

            Du skal bruge

              Ingredienser

              Citron-dressing:

              • 2 dl. purløg
              • 2 citroner
              • 3 dl. yoghurt naturel
              • 2 tsk. olie
              • 1 tsk. salt
              • 1 knivspids peber

              Blomkålsdeller:

              • ½ blomkål
              • 2 gulerødder
              • 1 tsk. salt
              • 1 løg
              • 1 fed hvidløg
              • 1 dl. persille
              • 3 æg
              • 120 g. mel
              • 1 ½ tsk. salt
              • 1 knivspids peber
              • ½ dl. olie

              Bulgursalat:

              • 200 g. bulgur, fuldkorn
              • 1 rød peberfrugt
              • 2 dl. persille
              • 2 forårsløg
              • ½ citron
              • 1 fed hvidløg
              • 1 tsk. olie
              • 1 spsk. eddike
              • ½ tsk. salt

              Tilbehør:

              • 4 skiver rugbrød

               

              Køkkenredskaber

              • 1 decilitermål
              • 1 teske
              • 1 køkkenvægt
              • 3 skærebrætter
              • 3 store skarpe knive
              • 3 store skåle
              • 1 rent viskestykke
              • 1 rivejern
              • 1 citruspresser
              • 2 små skåle
              • 3 spiseskeer
              • 1 kartoffelskræller
              • 1 mellemstor gryde
              • 1 grydelåg
              • 1 dørslag
              • 1 stavblender
              • 3 røreskeer
              • 1 lille gryde
              • 1 stegepande
              • 1 paletkniv
              • 1 brødrister

              Sådan gør du

              1. Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
              2. Find alle ingredienserne frem.
              3. Citron-dressing: Kom koldt vand i en skål, og skyl purløg. Skift vand, og skyl også persille til blomkålsdeller og bulgursalat. Lad krydderurterne dryppe af på et rent viskestykke. Klik på videoen og se, hvordan du skyller krydderurter.
              4. Hak purløget fint.
              5. Skyl, og skrub citronerne. Riv skallen af 1 citron. Klik på videoen og se, hvordan du river skallen af en citron.
              6. Pres saften fra citronerne. Klik på videoen og se, hvordan du presser saften af en citron.
              7. Kom yoghurt, purløg, citronskal, citronsaft, olie, salt og peber i en skål. Rør det sammen. Sæt dressingen på køl, til blomkålsdellerne er klar. Klik på videoen og se, hvordan du måler en knivspids af.
              8. Blomkålsdeller: Fjern bladene fra blomkålen. Skyl den, og skær den i mindre stykker.
              9. Skyl, og skræl gulerødderne. Skær dem i mindre stykker.
              10. Kom blomkål og gulerødder i en gryde. Kom vand i gryden, så det dækker grøntsagerne. Kom salt i gryden. Kog grøntsagerne i cirka 3 minutter.
              11. Hæld vandet fra de kogte grøntsager og hæld koldt vand over, så de køler af. Lad grøntsagerne dryppe af i et dørslag.
              12. Blend eller hak de kogte gulerødder og blomkål fint.
              13. Pil, og hak løg og hvidløg fint. Kom dem op i skålen til de andre grøntsager. Klik på videoen og se, hvordan du hakker løg.
              14. Hak bladene fra persillen til blomkålsdellerne fint, og kom de hakkede blade op i skålen.
              15. Slå et æg ud i en kop, og hæld det op i skålen. Gør det samme med alle æggene.
              16. Kom mel, salt og peber i skålen til grøntsagerne. Rør grøntsags-farsen sammen. Stil skålen på køl, mens du laver bulgursalat.
              17. Bulgursalat: Kom vand, salt og bulgur i en gryde. Tilbered bulguren, som det står på pakken. Sæt bulguren til side, og lad den køle af, mens du laver resten.
              18. Skyl peberfrugten. Skær den igennem, og fjern de hvide hinder og kerner. Skær peberfrugten i små tern, og kom dem op i en skål.
              19. Hak bladene fra persillen til bulgursalaten fint, og kom de hakkede blade op i skålen til peberfrugten.
              20. Skyl forårsløg. Skær toppen og bunden væk, og skær forårsløgene i små tern. Kom dem op i skålen.
              21. Pres saften fra en halv citron. Klik på videoen og se, hvordan du presser saften af en citron.
              22. Kom bulgur og citronsaft op i skålen med peberfrugt, forårsløg og persille. Rør sammen.
              23. Pil, og hak hvidløg fint, og kom det op i en skål. Klik på videoen og se, hvordan du hakker hvidløg.
              24. Kom olie, eddike og salt i skålen til hvidløget. Rør sammen.
              25. Hæld olie-eddike-dressingen over bulgursalaten, og bland det hele sammen.
              26. Blomkålsdeller – fortsat: Kom olie på en stegepande, og varm den op ved middel varme.
              27. Kom en stor spiseskefuld af blomkålsfarsen på stegepanden. Fortsæt, til al farsen i skålen er brugt. Blomkålsdellerne må ikke røre ved hinanden.
              28. Steg blomkålsdellerne i cirka 5 minutter. Vend dem, og steg dem i cirka 5 minutter på den anden side.
              29. Læg rugbrød på en brødrister, og rist på begge sider. Servér blomkålsdellerne med bulgursalat og ristet rigbrød.
          • Beskrivelse

              • Opskriften tager ca.: 1 time og 30 minutter

                Hvorfor er det kun kød, der får lov til at blive lavet til fars og stegt på panden?? Det slutter nu, med de her lækre blomkålsdeller - de smager nemlig også ret fantastisk med deres sprøde stegeskorpe og frikadelle-look.

                Energi-indhold pr. portion
                • Energi: 2837 kJ / 678 kcal
                • Protein: 15 %
                • Kulhydrat: 53 %
                • Fedt: 32 %
            • Du skal bruge

            • Sådan gør du

              • Trin 1 af 29

                Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)

              • Trin 2 af 29

                Find alle ingredienserne frem.

                Citron-dressing:

                • 3 dl. purløg
                • 3 citroner
                • 4 ½ dl. yoghurt naturel
                • 3 tsk. olie
                • 1 ½ tsk. salt
                • 1 ½ knivspids peber

                Blomkålsdeller:

                • ¾ blomkål
                • 3 gulerødder
                • 1 ½ tsk. salt
                • 1 ½ løg
                • 1 ½ fed hvidløg
                • 1 ½ dl. persille
                • 4 ½ æg
                • 180 g. mel
                • 2 ¼ tsk. salt
                • 1 ½ knivspids peber
                • ¾ dl. olie

                Bulgursalat:

                • 300 g. bulgur, fuldkorn
                • 1 ½ rød peberfrugt
                • 3 dl. persille
                • 3 forårsløg
                • ¾ citron
                • 1 ½ fed hvidløg
                • 1 ½ tsk. olie
                • 1 ½ spsk. eddike
                • ¾ tsk. salt

                Tilbehør:

                • 6 skiver rugbrød
              • Trin 3 af 29

                Citron-dressing: Kom koldt vand i en skål, og skyl purløg. Skift vand, og skyl også persille til blomkålsdeller og bulgursalat. Lad krydderurterne dryppe af på et rent viskestykke. Klik på videoen og se, hvordan du skyller krydderurter.

                Citron-dressing:

                • 3 dl. purløg

                Blomkålsdeller:

                • 1 ½ dl. persille

                Bulgursalat:

                • 3 dl. persille
              • Trin 4 af 29

                Hak purløget fint.

              • Trin 5 af 29

                Skyl, og skrub citronerne. Riv skallen af 1 citron. Klik på videoen og se, hvordan du river skallen af en citron.

                • 3 citroner
              • Trin 6 af 29

                Pres saften fra citronerne. Klik på videoen og se, hvordan du presser saften af en citron.

              • Trin 7 af 29

                Kom yoghurt, purløg, citronskal, citronsaft, olie, salt og peber i en skål. Rør det sammen. Sæt dressingen på køl, til blomkålsdellerne er klar. Klik på videoen og se, hvordan du måler en knivspids af.

                • 4 ½ dl. yoghurt naturel
                • 3 tsk. olie
                • 1 ½ tsk. salt
                • 1 ½ knivspids peber
              • Trin 8 af 29

                Blomkålsdeller: Fjern bladene fra blomkålen. Skyl den, og skær den i mindre stykker.

                • ¾ blomkål
              • Trin 9 af 29

                Skyl, og skræl gulerødderne. Skær dem i mindre stykker.

                • 3 gulerødder
              • Trin 10 af 29

                Kom blomkål og gulerødder i en gryde. Kom vand i gryden, så det dækker grøntsagerne. Kom salt i gryden. Kog grøntsagerne i cirka 3 minutter.

                • 1 ½ tsk. salt
              • Trin 11 af 29

                Hæld vandet fra de kogte grøntsager og hæld koldt vand over, så de køler af. Lad grøntsagerne dryppe af i et dørslag.

              • Trin 12 af 29

                Blend eller hak de kogte gulerødder og blomkål fint.

              • Trin 13 af 29

                Pil, og hak løg og hvidløg fint. Kom dem op i skålen til de andre grøntsager. Klik på videoen og se, hvordan du hakker løg.

                • 1 ½ løg
                • 1 ½ fed hvidløg
              • Trin 14 af 29

                Hak bladene fra persillen til blomkålsdellerne fint, og kom de hakkede blade op i skålen.

              • Trin 15 af 29

                Slå et æg ud i en kop, og hæld det op i skålen. Gør det samme med alle æggene.

                • 4 ½ æg
              • Trin 16 af 29

                Kom mel, salt og peber i skålen til grøntsagerne. Rør grøntsags-farsen sammen. Stil skålen på køl, mens du laver bulgursalat.

                • 180 g. mel
                • 2 ¼ tsk. salt
                • 1 ½ knivspids peber
              • Trin 17 af 29

                Bulgursalat: Kom vand, salt og bulgur i en gryde. Tilbered bulguren, som det står på pakken. Sæt bulguren til side, og lad den køle af, mens du laver resten.

                • 300 g. bulgur, fuldkorn
              • Trin 18 af 29

                Skyl peberfrugten. Skær den igennem, og fjern de hvide hinder og kerner. Skær peberfrugten i små tern, og kom dem op i en skål.

                • 1 ½ rød peberfrugt
              • Trin 19 af 29

                Hak bladene fra persillen til bulgursalaten fint, og kom de hakkede blade op i skålen til peberfrugten.

              • Trin 20 af 29

                Skyl forårsløg. Skær toppen og bunden væk, og skær forårsløgene i små tern. Kom dem op i skålen.

                • 3 forårsløg
              • Trin 21 af 29

                Pres saften fra ¾ citron. Klik på videoen og se, hvordan du presser saften af en citron.

                • ¾ citron
              • Trin 22 af 29

                Kom bulgur og citronsaft op i skålen med peberfrugt, forårsløg og persille. Rør sammen.

              • Trin 23 af 29

                Pil, og hak hvidløg fint, og kom det op i en skål. Klik på videoen og se, hvordan du hakker hvidløg.

                • 1 ½ fed hvidløg
              • Trin 24 af 29

                Kom olie, eddike og salt i skålen til hvidløget. Rør sammen.

                • 1 ½ tsk. olie
                • 1 ½ spsk. eddike
                • ¾ tsk. salt
              • Trin 25 af 29

                Hæld olie-eddike-dressingen over bulgursalaten, og bland det hele sammen.

              • Trin 26 af 29

                Blomkålsdeller – fortsat: Kom olie på en stegepande, og varm den op ved middel varme.

                • ¾ dl. olie
              • Trin 27 af 29

                Kom en stor spiseskefuld af blomkålsfarsen på stegepanden. Fortsæt, til al farsen i skålen er brugt. Blomkålsdellerne må ikke røre ved hinanden.

              • Trin 28 af 29

                Steg blomkålsdellerne i cirka 5 minutter. Vend dem, og steg dem i cirka 5 minutter på den anden side.

              • Trin 29 af 29

                Læg rugbrød på en brødrister, og rist på begge sider. Servér blomkålsdellerne med bulgursalat og ristet rigbrød.

                • 6 skiver rugbrød
            • Oversigt

              • Print

                Beskrivelse

                Hvorfor er det kun kød, der får lov til at blive lavet til fars og stegt på panden?? Det slutter nu, med de her lækre blomkålsdeller - de smager nemlig også ret fantastisk med deres sprøde stegeskorpe og frikadelle-look.

                Du skal bruge

                  Ingredienser

                  Citron-dressing:

                  • 3 dl. purløg
                  • 3 citroner
                  • 4 ½ dl. yoghurt naturel
                  • 3 tsk. olie
                  • 1 ½ tsk. salt
                  • 1 ½ knivspids peber

                  Blomkålsdeller:

                  • ¾ blomkål
                  • 3 gulerødder
                  • 1 ½ tsk. salt
                  • 1 ½ løg
                  • 1 ½ fed hvidløg
                  • 1 ½ dl. persille
                  • 4 ½ æg
                  • 180 g. mel
                  • 2 ¼ tsk. salt
                  • 1 ½ knivspids peber
                  • ¾ dl. olie

                  Bulgursalat:

                  • 300 g. bulgur, fuldkorn
                  • 1 ½ rød peberfrugt
                  • 3 dl. persille
                  • 3 forårsløg
                  • ¾ citron
                  • 1 ½ fed hvidløg
                  • 1 ½ tsk. olie
                  • 1 ½ spsk. eddike
                  • ¾ tsk. salt

                  Tilbehør:

                  • 6 skiver rugbrød

                   

                  Køkkenredskaber

                  • 1 decilitermål
                  • 1 teske
                  • 1 køkkenvægt
                  • 3 skærebrætter
                  • 3 store skarpe knive
                  • 3 store skåle
                  • 1 rent viskestykke
                  • 1 rivejern
                  • 1 citruspresser
                  • 2 små skåle
                  • 3 spiseskeer
                  • 1 kartoffelskræller
                  • 1 mellemstor gryde
                  • 1 grydelåg
                  • 1 dørslag
                  • 1 stavblender
                  • 3 røreskeer
                  • 1 lille gryde
                  • 1 stegepande
                  • 1 paletkniv
                  • 1 brødrister

                  Sådan gør du

                  1. Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
                  2. Find alle ingredienserne frem.
                  3. Citron-dressing: Kom koldt vand i en skål, og skyl purløg. Skift vand, og skyl også persille til blomkålsdeller og bulgursalat. Lad krydderurterne dryppe af på et rent viskestykke. Klik på videoen og se, hvordan du skyller krydderurter.
                  4. Hak purløget fint.
                  5. Skyl, og skrub citronerne. Riv skallen af 1 citron. Klik på videoen og se, hvordan du river skallen af en citron.
                  6. Pres saften fra citronerne. Klik på videoen og se, hvordan du presser saften af en citron.
                  7. Kom yoghurt, purløg, citronskal, citronsaft, olie, salt og peber i en skål. Rør det sammen. Sæt dressingen på køl, til blomkålsdellerne er klar. Klik på videoen og se, hvordan du måler en knivspids af.
                  8. Blomkålsdeller: Fjern bladene fra blomkålen. Skyl den, og skær den i mindre stykker.
                  9. Skyl, og skræl gulerødderne. Skær dem i mindre stykker.
                  10. Kom blomkål og gulerødder i en gryde. Kom vand i gryden, så det dækker grøntsagerne. Kom salt i gryden. Kog grøntsagerne i cirka 3 minutter.
                  11. Hæld vandet fra de kogte grøntsager og hæld koldt vand over, så de køler af. Lad grøntsagerne dryppe af i et dørslag.
                  12. Blend eller hak de kogte gulerødder og blomkål fint.
                  13. Pil, og hak løg og hvidløg fint. Kom dem op i skålen til de andre grøntsager. Klik på videoen og se, hvordan du hakker løg.
                  14. Hak bladene fra persillen til blomkålsdellerne fint, og kom de hakkede blade op i skålen.
                  15. Slå et æg ud i en kop, og hæld det op i skålen. Gør det samme med alle æggene.
                  16. Kom mel, salt og peber i skålen til grøntsagerne. Rør grøntsags-farsen sammen. Stil skålen på køl, mens du laver bulgursalat.
                  17. Bulgursalat: Kom vand, salt og bulgur i en gryde. Tilbered bulguren, som det står på pakken. Sæt bulguren til side, og lad den køle af, mens du laver resten.
                  18. Skyl peberfrugten. Skær den igennem, og fjern de hvide hinder og kerner. Skær peberfrugten i små tern, og kom dem op i en skål.
                  19. Hak bladene fra persillen til bulgursalaten fint, og kom de hakkede blade op i skålen til peberfrugten.
                  20. Skyl forårsløg. Skær toppen og bunden væk, og skær forårsløgene i små tern. Kom dem op i skålen.
                  21. Pres saften fra ¾ citron. Klik på videoen og se, hvordan du presser saften af en citron.
                  22. Kom bulgur og citronsaft op i skålen med peberfrugt, forårsløg og persille. Rør sammen.
                  23. Pil, og hak hvidløg fint, og kom det op i en skål. Klik på videoen og se, hvordan du hakker hvidløg.
                  24. Kom olie, eddike og salt i skålen til hvidløget. Rør sammen.
                  25. Hæld olie-eddike-dressingen over bulgursalaten, og bland det hele sammen.
                  26. Blomkålsdeller – fortsat: Kom olie på en stegepande, og varm den op ved middel varme.
                  27. Kom en stor spiseskefuld af blomkålsfarsen på stegepanden. Fortsæt, til al farsen i skålen er brugt. Blomkålsdellerne må ikke røre ved hinanden.
                  28. Steg blomkålsdellerne i cirka 5 minutter. Vend dem, og steg dem i cirka 5 minutter på den anden side.
                  29. Læg rugbrød på en brødrister, og rist på begge sider. Servér blomkålsdellerne med bulgursalat og ristet rigbrød.