Blomkål

Blomkål er en grøntsag. Blomkål har et hvidgult hoved på størrelse med en håndbold. Skær eller bræk blomkålen ud i små buketter. Du kan spise blomkål rå, stegt eller kogt. Rå og stegt blomkål er sprødt og smager lidt af nødder. Kogt blomkål smager lidt sødt. 

Brug for eksempel blomkål til en lækker suppe eller som fyld i en lasagne.

SMAG:

Rå og stegt: Lidt af nødder

Kogt: Sødt

SÆSON:

I Danmark: Juli til oktober

Importeres: Hele året

 

Holdbarhed

10 måneder i fryseren

5 dage i køleskabet

Opbevaring

Opbevar blomkål i en plastikpose i køleskabet. Så holder det sig bedst. Opbevar ikke blomkål sammen med tomater, æbler, citroner eller appelsiner. Du kan komme blomkål i fryseren, men så skal du koge dem i 3-4 minutter først. 

Retter med blomkål

Tærtemuffins med blomkål

Sværhedsgrad: Medium

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 45 min

Sjove grøntsager

Sværhedsgrad: Nem

Samlet tid: 90 min

Arbejdstid: 90 min

Blomkålsris

Sværhedsgrad: Nem

Samlet tid: 20 min

Arbejdstid: 20 min

Pasta chips med blomkålspuré og ærtepesto

Sværhedsgrad: Nem

Samlet tid: 45 min

Arbejdstid: 30 min