Biksemad med spejlæg

Biksemad med spejlæg

easy
  • Beskrivelse

      • Opskriften tager ca.: 30 minutter

        Vidste du, at da biksemad blev opfundet, blev den serveret som en særlig ret på en af Danmarks fineste restauranter? Og retten krævede, at alting blev tilberedt meget nøje. I dag er biksemad bare verdens bedste reste-ret. 

        Energi-indhold pr. portion
        • Energi: 916 kJ / 219 kcal
        • Protein: 26 %
        • Kulhydrat: 44 %
        • Fedt: 30 %
    • Du skal bruge

    • Sådan gør du

      • Trin 1 af 14

        Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)

      • Trin 2 af 14

        Find alle ingredienserne frem.

        • ½ løg
        • 400 g. kogte kartofler
        • Ca. 175 g. tilberedt kød (f.eks. skært oksekød, steg, hamburgerryg, skinke, frikadelle, bøf)
        • 1 tsk. smør til stegning
        • 2 tsk. olie til stegning
        • 2 æg
        • ¼ tsk. salt
        • 1 knivspids peber
        • ½-1 spsk. engelsk sovs eller worchestersovs

        Tilbehør:

        • ½ dl. persille
        • Syltede rødbeder
        • Evt. lidt sennep
      • Trin 3 af 14

        Kom vand i en lille skål, og skyl persillen i vandet. Klik på videoen og se, hvordan du skyller krydderurter.

        • ½ dl. persille

         

      • Trin 4 af 14

        Hak persillen fint. Klik på videoen og se, hvordan du hakker krydderurter fint.

      • Trin 5 af 14

        Pil og hak løget i grove tern.

        • ½ løg
      • Trin 6 af 14

        Skær kartofler og kød i små tern.

        • 400 g. kogte kartofler
        • Ca. 175 g. tilberedt kød (f.eks. skært oksekød, steg, hamburgerryg, skinke, frikadelle, bøf)
      • Trin 7 af 14

        Kom smørret og 1 teske olie på en stegepande med høj kant. Varm den op til høj varme.

        1 tsk. smør til stegning

        1 tsk. olie til stegning

         

      • Trin 8 af 14

        Kom kartoflerne på stegepanden. Rør godt rundt. Lad det stege i cirka 10 minutter. Rør rundt en gang imellem, så det ikke brænder på.

      • Trin 9 af 14

        Skru ned på middel varme og tilsæt løg. Steg dem med cirka 5 minutter.

      • Trin 10 af 14

        Skru ned på svag varme. Tilsæt kødet og engelsk sovs og rør rundt.

        • ½-1 spsk. engelsk sovs eller worchestersovs
      • Trin 11 af 14

        Lav så spejlæggene, mens kødet luner. Kom 1 teske olie på en ny stegepande og varm den op til middel varme.

        • 1 tsk. olie til stegning
      • Trin 12 af 14

        Slå et æg ud i en kop og hæld det forsigtigt på stegepanden. Gør dette med begge æg. Klik på videoen og se, hvordan du slår æg ud. Vask hænder, når du har rørt ved rå æg.

      • Trin 13 af 14

        Steg æggene i 2-3 minutter ved lav varme, til hviden er stivnet.

        • 2 æg
      • Trin 14 af 14

        Smag biksemaden til med salt, peber og engelsk sovs. Og server med spejlæg, hakket persille og rødbeder til.

        • ¼ tsk. salt
        • 1 knivspids peber
        • Syltede rødbeder
        • Evt. lidt sennep

         

    • Oversigt

      • Print

        Beskrivelse

        Vidste du, at da biksemad blev opfundet, blev den serveret som en særlig ret på en af Danmarks fineste restauranter? Og retten krævede, at alting blev tilberedt meget nøje. I dag er biksemad bare verdens bedste reste-ret. 

        Du skal bruge

          Ingredienser

          • ½ løg
          • 400 g. kogte kartofler
          • Ca. 175 g. tilberedt kød (f.eks. skært oksekød, steg, hamburgerryg, skinke, frikadelle, bøf)
          • 1 tsk. smør til stegning
          • 2 tsk. olie til stegning
          • 2 æg
          • ¼ tsk. salt
          • 1 knivspids peber
          • ½-1 spsk. engelsk sovs eller worchestersovs

          Tilbehør:

          • ½ dl. persille
          • Syltede rødbeder
          • Evt. lidt sennep

           

          Køkkenredskaber

          • 1 køkkenvægt
          • 1 spiseske 
          • 1 teske 
          • 1 decilitermål 
          • 1 skærebræt 
          • 1 stor skarp kniv 
          • 2 stegepander 
          • 2 paletknive
          • 1 viskestykke 

          Sådan gør du

          1. Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
          2. Find alle ingredienserne frem.
          3. Kom vand i en lille skål, og skyl persillen i vandet. Klik på videoen og se, hvordan du skyller krydderurter.
          4. Hak persillen fint. Klik på videoen og se, hvordan du hakker krydderurter fint.
          5. Pil og hak løget i grove tern.
          6. Skær kartofler og kød i små tern.
          7. Kom smørret og 1 teske olie på en stegepande med høj kant. Varm den op til høj varme.
          8. Kom kartoflerne på stegepanden. Rør godt rundt. Lad det stege i cirka 10 minutter. Rør rundt en gang imellem, så det ikke brænder på.
          9. Skru ned på middel varme og tilsæt løg. Steg dem med cirka 5 minutter.
          10. Skru ned på svag varme. Tilsæt kødet og engelsk sovs og rør rundt.
          11. Lav så spejlæggene, mens kødet luner. Kom 1 teske olie på en ny stegepande og varm den op til middel varme.
          12. Slå et æg ud i en kop og hæld det forsigtigt på stegepanden. Gør dette med begge æg. Klik på videoen og se, hvordan du slår æg ud. Vask hænder, når du har rørt ved rå æg.
          13. Steg æggene i 2-3 minutter ved lav varme, til hviden er stivnet.
          14. Smag biksemaden til med salt, peber og engelsk sovs. Og server med spejlæg, hakket persille og rødbeder til.
      • Beskrivelse

          • Opskriften tager ca.: 30 minutter

            Vidste du, at da biksemad blev opfundet, blev den serveret som en særlig ret på en af Danmarks fineste restauranter? Og retten krævede, at alting blev tilberedt meget nøje. I dag er biksemad bare verdens bedste reste-ret. 

             

            Energi-indhold pr. portion
            • Energi: 916 kJ / 219 kcal
            • Protein: 26 %
            • Kulhydrat: 44 %
            • Fedt: 30 %
        • Du skal bruge

        • Sådan gør du

          • Trin 1 af 14

            Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)

          • Trin 2 af 14

            Find alle ingredienserne frem.

            • 1 løg
            • 800 g. kogte kartofler
            • Ca. 250 g. tilberedt kød (f.eks. skært oksekød, steg, hamburgerryg, skinke, frikadelle, bøf)
            • ½ spsk. smør til stegning
            • 1 spsk. olie til stegning
            • 4 æg
            • ½ tsk. salt
            • 1 knivspids peber
            • 1-2 spsk. engelsk sovs eller worchestersovs

            Tilbehør:

            • 1 dl. persille
            • Syltede rødbeder
            • Evt. lidt sennep
          • Trin 3 af 14

            Kom vand i en lille skål, og skyl persillen i vandet. Klik på videoen og se, hvordan du skyller krydderurter.

            • 1 dl. persille
          • Trin 4 af 14

            Hak persillen fint. Klik på videoen og se, hvordan du hakker krydderurter fint.

          • Trin 5 af 14

            Pil og hak løget i grove tern.

            • 1 løg
          • Trin 6 af 14

            Skær kartofler og kød i små tern.

            • 800 g. kogte kartofler
            • Ca. 250 g. tilberedt kød (f.eks. skært oksekød, steg, hamburgerryg, skinke, frikadelle, bøf)

             

          • Trin 7 af 14

            Kom smørret og ½ spiseske olie på en stegepande med høj kant. Varm den op til høj varme.

            • ½ spsk. smør til stegning
            • ½ spsk. olie til stegning
          • Trin 8 af 14

            Kom kartoflerne på stegepanden. Rør godt rundt. Lad det stege i cirka 10 minutter. Rør rundt en gang imellem, så det ikke brænder på.

          • Trin 9 af 14

            Skru ned på middel varme og tilsæt løg. Steg dem med cirka 5 minutter.

          • Trin 10 af 14

            Skru ned på svag varme. Tilsæt kødet og engelsk sovs og rør rundt.

            • 1-2 spsk. engelsk sovs eller worchestersovs

             

          • Trin 11 af 14

            Lav så spejlæggene, mens kødet luner. Kom ½ spiseske olie på en ny stegepande og varm den op til middel varme.

            ½ spsk. olie til stegning

             

          • Trin 12 af 14

            Slå et æg ud i en kop og hæld det forsigtigt på stegepanden. Gør dette med alle fire æg. Klik på videoen og se, hvordan du slår æg ud. Vask hænder, når du har rørt ved rå æg.

            • 4 æg
          • Trin 13 af 14

            Steg æggene i 2-3 minutter ved lav varme, til hviden er stivnet.

          • Trin 14 af 14

            Smag biksemaden til med salt, peber og engelsk sovs. Og server med spejlæg, hakket persille og rødbeder til.

            • ½ tsk. salt
            • 1 knivspids peber
            • Syltede rødbeder
            • Evt. lidt sennep

             

        • Oversigt

          • Print

            Beskrivelse

            Vidste du, at da biksemad blev opfundet, blev den serveret som en særlig ret på en af Danmarks fineste restauranter? Og retten krævede, at alting blev tilberedt meget nøje. I dag er biksemad bare verdens bedste reste-ret. 

             

            Du skal bruge

              Ingredienser

              • 1 løg
              • 800 g. kogte kartofler
              • Ca. 250 g. tilberedt kød (f.eks. skært oksekød, steg, hamburgerryg, skinke, frikadelle, bøf)
              • ½ spsk. smør til stegning
              • 1 spsk. olie til stegning
              • 4 æg
              • ½ tsk. salt
              • 1 knivspids peber
              • 1-2 spsk. engelsk sovs eller worchestersovs

              Tilbehør:

              • 1 dl. persille
              • Syltede rødbeder
              • Evt. lidt sennep

               

              Køkkenredskaber

              • 1 køkkenvægt
              • 1 spiseske 
              • 1 teske 
              • 1 decilitermål 
              • 1 skærebræt 
              • 1 stor skarp kniv 
              • 2 stegepander 
              • 2 paletknive
              • 1 viskestykke 

              Sådan gør du

              1. Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
              2. Find alle ingredienserne frem.
              3. Kom vand i en lille skål, og skyl persillen i vandet. Klik på videoen og se, hvordan du skyller krydderurter.
              4. Hak persillen fint. Klik på videoen og se, hvordan du hakker krydderurter fint.
              5. Pil og hak løget i grove tern.
              6. Skær kartofler og kød i små tern.
              7. Kom smørret og ½ spiseske olie på en stegepande med høj kant. Varm den op til høj varme.
              8. Kom kartoflerne på stegepanden. Rør godt rundt. Lad det stege i cirka 10 minutter. Rør rundt en gang imellem, så det ikke brænder på.
              9. Skru ned på middel varme og tilsæt løg. Steg dem med cirka 5 minutter.
              10. Skru ned på svag varme. Tilsæt kødet og engelsk sovs og rør rundt.
              11. Lav så spejlæggene, mens kødet luner. Kom ½ spiseske olie på en ny stegepande og varm den op til middel varme.
              12. Slå et æg ud i en kop og hæld det forsigtigt på stegepanden. Gør dette med alle fire æg. Klik på videoen og se, hvordan du slår æg ud. Vask hænder, når du har rørt ved rå æg.
              13. Steg æggene i 2-3 minutter ved lav varme, til hviden er stivnet.
              14. Smag biksemaden til med salt, peber og engelsk sovs. Og server med spejlæg, hakket persille og rødbeder til.
          • Beskrivelse

              • Opskriften tager ca.: 30 minutter
                Energi-indhold pr. portion
                • Energi: 916 kJ / 219 kcal
                • Protein: 26 %
                • Kulhydrat: 44 %
                • Fedt: 30 %
            • Du skal bruge

            • Sådan gør du

              • Trin 1 af 14

                Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)

              • Trin 2 af 14

                Find alle ingredienserne frem.

                • 1 ½ løg
                • 1 kg. kogte kartofler
                • Ca. 375 g. tilberedt kød (f.eks. skært oksekød, steg, hamburgerryg, skinke, frikadelle, bøf)
                • 1 spsk. smør til stegning
                • 2 spsk. olie til stegning
                • 6 æg
                • ½ spsk. salt
                • ½ tsk. peber
                • 2-3 spsk. engelsk sovs eller worchestersovs

                Tilbehør:

                • 1 ½ dl. persille
                • Syltede rødbeder
                • Evt. lidt sennep
              • Trin 3 af 14

                Kom vand i en lille skål, og skyl persillen i vandet. Klik på videoen og se, hvordan du skyller krydderurter.

                • 1 ½ dl. persille
              • Trin 4 af 14

                Hak persillen fint. Klik på videoen og se, hvordan du hakker krydderurter fint.

              • Trin 5 af 14

                Pil og hak løget i grove tern.

                • 1 ½ løg
              • Trin 6 af 14

                Skær kartofler og kød i små tern.

                • 1 kg. kogte kartofler
                • Ca. 375 g. tilberedt kød (f.eks. skært oksekød, steg, hamburgerryg, skinke, frikadelle, bøf)
              • Trin 7 af 14

                Kom smørret og 1 spiseske olie på en stegepande med høj kant. Varm den op til høj varme.

                • 1 spsk. smør til stegning
                • 1 spsk. olie til stegning

                 

              • Trin 8 af 14

                Kom kartoflerne på stegepanden. Rør godt rundt. Lad det stege i cirka 10 minutter. Rør rundt en gang imellem, så det ikke brænder på.

              • Trin 9 af 14

                Skru ned på middel varme og tilsæt løg. Steg dem med cirka 5 minutter.

              • Trin 10 af 14

                Skru ned på svag varme. Tilsæt kødet og engelsk sovs og rør rundt.

                • 2-3 spsk. engelsk sovs eller worchestersovs
              • Trin 11 af 14

                Lav så spejlæggene, mens kødet luner. Kom 1 spiseske olie på en ny stegepande og varm den op til middel varme.

                • 1 spsk. olie til stegning
              • Trin 12 af 14

                Slå et æg ud i en kop og hæld det forsigtigt på stegepanden. Gør dette med alle seks æg. Klik på videoen og se, hvordan du slår æg ud. Vask hænder, når du har rørt ved rå æg.

                • 6 æg
              • Trin 13 af 14

                Steg æggene i 2-3 minutter ved lav varme, til hviden er stivnet.

              • Trin 14 af 14

                Smag biksemaden til med salt, peber og engelsk sovs. Og server med spejlæg, hakket persille og rødbeder til.

                • ½ spsk. salt
                • ½ tsk. peber
                • Syltede rødbeder
                • Evt. lidt sennep
            • Oversigt

              • Print

                Beskrivelse

                Du skal bruge

                  Ingredienser

                  • 1 ½ løg
                  • 1 kg. kogte kartofler
                  • Ca. 375 g. tilberedt kød (f.eks. skært oksekød, steg, hamburgerryg, skinke, frikadelle, bøf)
                  • 1 spsk. smør til stegning
                  • 2 spsk. olie til stegning
                  • 6 æg
                  • ½ spsk. salt
                  • ½ tsk. peber
                  • 2-3 spsk. engelsk sovs eller worchestersovs

                  Tilbehør:

                  • 1 ½ dl. persille
                  • Syltede rødbeder
                  • Evt. lidt sennep

                   

                  Køkkenredskaber

                  • 1 køkkenvægt
                  • 1 spiseske 
                  • 1 teske 
                  • 1 decilitermål 
                  • 1 skærebræt 
                  • 1 stor skarp kniv 
                  • 2 stegepander 
                  • 2 paletknive
                  • 1 viskestykke 

                  Sådan gør du

                  1. Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
                  2. Find alle ingredienserne frem.
                  3. Kom vand i en lille skål, og skyl persillen i vandet. Klik på videoen og se, hvordan du skyller krydderurter.
                  4. Hak persillen fint. Klik på videoen og se, hvordan du hakker krydderurter fint.
                  5. Pil og hak løget i grove tern.
                  6. Skær kartofler og kød i små tern.
                  7. Kom smørret og 1 spiseske olie på en stegepande med høj kant. Varm den op til høj varme.
                  8. Kom kartoflerne på stegepanden. Rør godt rundt. Lad det stege i cirka 10 minutter. Rør rundt en gang imellem, så det ikke brænder på.
                  9. Skru ned på middel varme og tilsæt løg. Steg dem med cirka 5 minutter.
                  10. Skru ned på svag varme. Tilsæt kødet og engelsk sovs og rør rundt.
                  11. Lav så spejlæggene, mens kødet luner. Kom 1 spiseske olie på en ny stegepande og varm den op til middel varme.
                  12. Slå et æg ud i en kop og hæld det forsigtigt på stegepanden. Gør dette med alle seks æg. Klik på videoen og se, hvordan du slår æg ud. Vask hænder, når du har rørt ved rå æg.
                  13. Steg æggene i 2-3 minutter ved lav varme, til hviden er stivnet.
                  14. Smag biksemaden til med salt, peber og engelsk sovs. Og server med spejlæg, hakket persille og rødbeder til.