Beluga-linser i marinade til salat

Beluga-linser i marinade til salat

medium
  • Beskrivelse

      • Opskriften tager ca.: 30 minutter

        Den her salat har fået en ordentlig én på sinkadusen med smag og guf: olie, knas, sødt, surt og salt. Salaten svømmer faktisk i god smag. Har du aldrig smagt linser før? Så er det her den optimale starter-ret!

         

        Energi-indhold pr. portion
        • Energi: 1017 kJ / 243 kcal
        • Protein: 14 %
        • Kulhydrat: 39 %
        • Fedt: 47 %
        • Heraf mættet fedt: 0,5 g.
    • Sådan gør du

      • Trin 1 af 15

        Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt ;-)

      • Trin 2 af 15

        Find alle ingredienserne frem.

        Linser:

        • ½ dl. belugalinser
        • 1 dl. vand
        • ¼ tsk. salt

        Marinade:

        • 1 fed hvidløg
        • ½ lime
        • 1 ½ spsk. olie
        • ½ tsk. salt
        • 1 knivspids peber
        • 1 spsk. honning

        Salat:

        • 1 spsk. græskarkerner
        • 100 g. spidskål
        • 1 tomat
        • ½ dl. frosne ærter
      • Trin 3 af 15

        Skyl linserne under koldt vand, til vandet, der løber fra, ser rent ud.

        • ½ dl. belugalinser

         

      • Trin 4 af 15

        Kom vand og salt i en gryde. Tænd for middel varme og lad vandet komme i kog. Når vandet koger, så kom linserne i. Lad dem koge i cirka 20 minutter. Lav marinaden imens.

        • 1 dl. vand
        • ¼ tsk. salt
      • Trin 5 af 15

        Pil og hak hvidløget fint. Klik på videoen og se, hvordan du hakker hvidløg. Kom det op i en lille skål

        • 1 fed hvidløg
      • Trin 6 af 15

        Pres saften af en halv lime. Klik på videoen og se, hvordan du presser saften fra citrusfrugter. Kom den op i skålen til hvidløget.

        • ½ lime
      • Trin 7 af 15

        Kom olie, salt, peber og honning i skålen med hvidløg og lime saft og bland det godt sammen.

        • 1 ½ spsk. olie
        • ½ tsk. salt
        • 1 knivspids peber
        • 1 spsk. honning
      • Trin 8 af 15

        Sæt et dørslag i vasken og hæld vandet fra linserne.

      • Trin 9 af 15

        Hæld dem tilbage i gryden. Hæld marinaden over linserne og rør rundt. Lad dem trække i mindst 10 minutter og meget gerne længere.

      • Trin 10 af 15

        Varm en stegepande op til middel varme. Rist græskarkernerne på stegepanden, til de popper. Kom dem på en tallerken og lad dem køle af.

        • 1 spsk. græskarkerner
      • Trin 11 af 15

        Fjern de to yderste blade og skyl spidskålen. Snit den til fine tynde strimler. Klik på videoen og se, hvordan du snitter spidskål i strimler. Kom spidskåls-strimlerne i en stor skål.

        • 100 g. spidskål
      • Trin 12 af 15

        Skyl tomaten og skær dem i tern. Kom dem i skålen til spidskålen.

        • 1 tomat

         

      • Trin 13 af 15

        Kom vand i en lille gryde og lad det komme op og koge. Kom ærterne i en lille skål og hæld det kogende vand over. Lad dem stå i 2 minutter, til de er tøet op. Kom dem i skålen med spidskål og tomater.

        • ½ dl. frosne ærter
      • Trin 14 af 15

        Kom linserne med al marinaden over salaten. Bland det hele godt sammen.

      • Trin 15 af 15

        Drys græskarkernerne på toppen af salaten.

    • Oversigt

      • Print

        Beskrivelse

        Den her salat har fået en ordentlig én på sinkadusen med smag og guf: olie, knas, sødt, surt og salt. Salaten svømmer faktisk i god smag. Har du aldrig smagt linser før? Så er det her den optimale starter-ret!

         

        Du skal bruge

          Ingredienser

          Linser:

          • ½ dl. belugalinser
          • 1 dl. vand
          • ¼ tsk. salt

          Marinade:

          • 1 fed hvidløg
          • ½ lime
          • 1 ½ spsk. olie
          • ½ tsk. salt
          • 1 knivspids peber
          • 1 spsk. honning

          Salat:

          • 1 spsk. græskarkerner
          • 100 g. spidskål
          • 1 tomat
          • ½ dl. frosne ærter

           

          Køkkenredskaber

          • 1 decilitermål 
          • 1 teske 
          • 1 spiseske 
          • 1 køkkenvægt 
          • 1 dørslag 
          • 1 lille gryde med låg 
          • 1 grydeske 
          • 1 skærebræt 
          • 1 stor skarp kniv 
          • 1 citruspresser
          • 1 lille skål 
          • 1 stegepande 
          • 1 paletkniv 
          • 1 stor skål 

          Sådan gør du

          1. Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt ;-)
          2. Find alle ingredienserne frem.
          3. Skyl linserne under koldt vand, til vandet, der løber fra, ser rent ud.
          4. Kom vand og salt i en gryde. Tænd for middel varme og lad vandet komme i kog. Når vandet koger, så kom linserne i. Lad dem koge i cirka 20 minutter. Lav marinaden imens.
          5. Pil og hak hvidløget fint. Klik på videoen og se, hvordan du hakker hvidløg. Kom det op i en lille skål
          6. Pres saften af en halv lime. Klik på videoen og se, hvordan du presser saften fra citrusfrugter. Kom den op i skålen til hvidløget.
          7. Kom olie, salt, peber og honning i skålen med hvidløg og lime saft og bland det godt sammen.
          8. Sæt et dørslag i vasken og hæld vandet fra linserne.
          9. Hæld dem tilbage i gryden. Hæld marinaden over linserne og rør rundt. Lad dem trække i mindst 10 minutter og meget gerne længere.
          10. Varm en stegepande op til middel varme. Rist græskarkernerne på stegepanden, til de popper. Kom dem på en tallerken og lad dem køle af.
          11. Fjern de to yderste blade og skyl spidskålen. Snit den til fine tynde strimler. Klik på videoen og se, hvordan du snitter spidskål i strimler. Kom spidskåls-strimlerne i en stor skål.
          12. Skyl tomaten og skær dem i tern. Kom dem i skålen til spidskålen.
          13. Kom vand i en lille gryde og lad det komme op og koge. Kom ærterne i en lille skål og hæld det kogende vand over. Lad dem stå i 2 minutter, til de er tøet op. Kom dem i skålen med spidskål og tomater.
          14. Kom linserne med al marinaden over salaten. Bland det hele godt sammen.
          15. Drys græskarkernerne på toppen af salaten.
      • Beskrivelse

          • Opskriften tager ca.: 30 minutter

            Den her salat har fået en ordentlig én på sinkadusen med smag og guf: olie, knas, sødt, surt og salt. Salaten svømmer faktisk i god smag. Har du aldrig smagt linser før? Så er det her den optimale starter-ret!

            Belugalinser i marinade til salat giver cirka 0,5 kg CO2/kg måltid.

             

            Energi-indhold pr. portion
            • Energi: 1017 kJ / 243 kcal
            • Protein: 14 %
            • Kulhydrat: 39 %
            • Fedt: 47 %
            • Heraf mættet fedt: 0,5 g.
        • Sådan gør du

          • Trin 1 af 15

            Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt ;-)

          • Trin 2 af 15

            Find alle ingredienserne frem.

            Linser:

            • 1 dl. belugalinser
            • 2 dl. vand
            • ½ tsk. salt

            Marinade:

            • 1 fed hvidløg
            • 1 lime
            • 3 spsk. olie
            • 1 tsk. salt
            • 1 knivspids peber
            • 1 ½ spsk. honning

            Salat:

            • 2 spsk. græskarkerner
            • ¼ Spidskål (ca. 200 g.)
            • 2 tomater
            • 1 dl. frosne ærter
          • Trin 3 af 15

            Skyl linserne under koldt vand, til vandet, der løber fra, ser rent ud.

            • 1 dl. belugalinser
          • Trin 4 af 15

            Kom vand og salt i en gryde. Tænd for middel varme og lad vandet komme i kog. Når vandet koger, så kom linserne i. Lad dem koge i cirka 20 minutter. Lav marinaden imens.

            • 2 dl. vand
            • ½ tsk. salt
          • Trin 5 af 15

            Pil og hak hvidløget fint. Klik på videoen og se, hvordan du hakker hvidløg. Kom det op i en lille skål

            • 1 fed hvidløg
          • Trin 6 af 15

            Pres saften af limen. Klik på videoen og se, hvordan du presser saften fra citrusfrugter. Kom den op i skålen til hvidløget.

            • 1 lime
          • Trin 7 af 15

            Kom olie, salt, peber og honning i skålen med hvidløg og lime saft og bland det godt sammen.

            • 3 spsk. olie
            • 1 tsk. salt
            • 1 knivspids peber
            • 1 ½ spsk. honning
          • Trin 8 af 15

            Sæt et dørslag i vasken og hæld vandet fra linserne.

          • Trin 9 af 15

            Hæld dem tilbage i gryden. Hæld marinaden over linserne og rør rundt. Lad dem trække i mindst 10 minutter og meget gerne længere.

          • Trin 10 af 15

            Varm en stegepande op til middel varme. Rist græskarkernerne på stegepanden, til de popper. Kom dem på en tallerken og lad dem køle af.

            • 2 spsk. græskarkerner
          • Trin 11 af 15

            Fjern de to yderste blade og skyl spidskålen. Snit den til fine tynde strimler. Klik på videoen og se, hvordan du snitter spidskål i strimler. Kom spidskåls-strimlerne i en stor skål.

            • ¼ Spidskål (ca. 200 g.)
          • Trin 12 af 15

            Skyl tomaterne og skær dem i tern. Kom dem i skålen til spidskålen.

            • 2 tomater
          • Trin 13 af 15

            Kom vand i en lille gryde og lad det komme op og koge. Kom ærterne i en lille skål og hæld det kogende vand over. Lad dem stå i 2 minutter, til de er tøet op. Kom dem i skålen med spidskål og tomater.

            • 1 dl. frosne ærter
          • Trin 14 af 15

            Kom linserne med al marinaden over salaten. Bland det hele godt sammen.

          • Trin 15 af 15

            Drys græskarkernerne på toppen af salaten.

        • Oversigt

          • Print

            Beskrivelse

            Den her salat har fået en ordentlig én på sinkadusen med smag og guf: olie, knas, sødt, surt og salt. Salaten svømmer faktisk i god smag. Har du aldrig smagt linser før? Så er det her den optimale starter-ret!

            Belugalinser i marinade til salat giver cirka 0,5 kg CO2/kg måltid.

             

            Du skal bruge

              Ingredienser

              Linser:

              • 1 dl. belugalinser
              • 2 dl. vand
              • ½ tsk. salt

              Marinade:

              • 1 fed hvidløg
              • 1 lime
              • 3 spsk. olie
              • 1 tsk. salt
              • 1 knivspids peber
              • 1 ½ spsk. honning

              Salat:

              • 2 spsk. græskarkerner
              • ¼ Spidskål (ca. 200 g.)
              • 2 tomater
              • 1 dl. frosne ærter

               

              Køkkenredskaber

              • 1 decilitermål 
              • 1 teske 
              • 1 spiseske 
              • 1 køkkenvægt 
              • 1 dørslag 
              • 1 lille gryde med låg 
              • 1 grydeske 
              • 1 skærebræt 
              • 1 stor skarp kniv 
              • 1 citruspresser
              • 1 lille skål 
              • 1 stegepande 
              • 1 paletkniv 
              • 1 stor skål 

              Sådan gør du

              1. Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt ;-)
              2. Find alle ingredienserne frem.
              3. Skyl linserne under koldt vand, til vandet, der løber fra, ser rent ud.
              4. Kom vand og salt i en gryde. Tænd for middel varme og lad vandet komme i kog. Når vandet koger, så kom linserne i. Lad dem koge i cirka 20 minutter. Lav marinaden imens.
              5. Pil og hak hvidløget fint. Klik på videoen og se, hvordan du hakker hvidløg. Kom det op i en lille skål
              6. Pres saften af limen. Klik på videoen og se, hvordan du presser saften fra citrusfrugter. Kom den op i skålen til hvidløget.
              7. Kom olie, salt, peber og honning i skålen med hvidløg og lime saft og bland det godt sammen.
              8. Sæt et dørslag i vasken og hæld vandet fra linserne.
              9. Hæld dem tilbage i gryden. Hæld marinaden over linserne og rør rundt. Lad dem trække i mindst 10 minutter og meget gerne længere.
              10. Varm en stegepande op til middel varme. Rist græskarkernerne på stegepanden, til de popper. Kom dem på en tallerken og lad dem køle af.
              11. Fjern de to yderste blade og skyl spidskålen. Snit den til fine tynde strimler. Klik på videoen og se, hvordan du snitter spidskål i strimler. Kom spidskåls-strimlerne i en stor skål.
              12. Skyl tomaterne og skær dem i tern. Kom dem i skålen til spidskålen.
              13. Kom vand i en lille gryde og lad det komme op og koge. Kom ærterne i en lille skål og hæld det kogende vand over. Lad dem stå i 2 minutter, til de er tøet op. Kom dem i skålen med spidskål og tomater.
              14. Kom linserne med al marinaden over salaten. Bland det hele godt sammen.
              15. Drys græskarkernerne på toppen af salaten.
          • Beskrivelse

              • Opskriften tager ca.: 30 minutter

                Den her salat har fået en ordentlig én på sinkadusen med smag og guf: olie, knas, sødt, surt og salt. Salaten svømmer faktisk i god smag. Har du aldrig smagt linser før? Så er det her den optimale starter-ret!

                Energi-indhold pr. portion
                • Energi: 1017 kJ / 243 kcal
                • Protein: 14 %
                • Kulhydrat: 39 %
                • Fedt: 47 %
                • Heraf mættet fedt: 0,5 g.
            • Sådan gør du

              • Trin 1 af 15

                Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt ;-)

              • Trin 2 af 15

                Find alle ingredienserne frem.

                Linser:

                • 1 ½ dl. belugalinser
                • 3 dl. vand
                • ¾ tsk. salt

                Marinade:

                • 2 fed hvidløg
                • 1 ½ lime
                • 4 ½ spsk. olie
                • 1 ½ tsk. salt
                • ½ tsk. peber
                • 2 spsk. honning

                Salat:

                • 3 spsk. græskarkerner
                • ½ Spidskål (ca. 300 g.)
                • 3 tomater
                • 1 ½ dl. frosne ærter
              • Trin 3 af 15

                Skyl linserne under koldt vand, til vandet, der løber fra, ser rent ud.

                • 1 ½ dl. belugalinser
              • Trin 4 af 15

                Kom vand og salt i en gryde. Tænd for middel varme og lad vandet komme i kog. Når vandet koger, så kom linserne i. Lad dem koge i cirka 20 minutter. Lav marinaden imens.

                • 3 dl. vand
                • ¾ tsk. salt

                 

              • Trin 5 af 15

                Pil og hak hvidløgene fint. Klik på videoen og se, hvordan du hakker hvidløg. Kom det op i en lille skål

                • 2 fed hvidløg

                 

              • Trin 6 af 15

                Pres saften af limene. Klik på videoen og se, hvordan du presser saften fra citrusfrugter. Kom den op i skålen til hvidløget.

                • 1 ½ lime

                 

              • Trin 7 af 15

                Kom olie, salt, peber og honning i skålen med hvidløg og lime saft og bland det godt sammen.

                • 4 ½ spsk. olie
                • 1 ½ tsk. salt
                • ½ tsk. peber
                • 2 spsk. honning
              • Trin 8 af 15

                Sæt et dørslag i vasken og hæld vandet fra linserne.

              • Trin 9 af 15

                Hæld dem tilbage i gryden. Hæld marinaden over linserne og rør rundt. Lad dem trække i mindst 10 minutter og meget gerne længere.

              • Trin 10 af 15

                Varm en stegepande op til middel varme. Rist græskarkernerne på stegepanden, til de popper. Kom dem på en tallerken og lad dem køle af.

                • 3 spsk. græskarkerner
              • Trin 11 af 15

                Fjern de to yderste blade og skyl spidskålen. Snit den til fine tynde strimler. Klik på videoen og se, hvordan du snitter spidskål i strimler. Kom spidskåls-strimlerne i en stor skål.

                • ½ Spidskål (ca. 300 g.)
              • Trin 12 af 15

                Skyl tomaterne og skær dem i tern. Kom dem i skålen til spidskålen.

                • 3 tomater
              • Trin 13 af 15

                Kom vand i en lille gryde og lad det komme op og koge. Kom ærterne i en lille skål og hæld det kogende vand over. Lad dem stå i 2 minutter, til de er tøet op. Kom dem i skålen med spidskål og tomater.

                • 1 ½ dl. frosne ærter
              • Trin 14 af 15

                Kom linserne med al marinaden over salaten. Bland det hele godt sammen.

              • Trin 15 af 15

                Drys græskarkernerne på toppen af salaten.

            • Oversigt

              • Print

                Beskrivelse

                Den her salat har fået en ordentlig én på sinkadusen med smag og guf: olie, knas, sødt, surt og salt. Salaten svømmer faktisk i god smag. Har du aldrig smagt linser før? Så er det her den optimale starter-ret!

                Du skal bruge

                  Ingredienser

                  Linser:

                  • 1 ½ dl. belugalinser
                  • 3 dl. vand
                  • ¾ tsk. salt

                  Marinade:

                  • 2 fed hvidløg
                  • 1 ½ lime
                  • 4 ½ spsk. olie
                  • 1 ½ tsk. salt
                  • ½ tsk. peber
                  • 2 spsk. honning

                  Salat:

                  • 3 spsk. græskarkerner
                  • ½ Spidskål (ca. 300 g.)
                  • 3 tomater
                  • 1 ½ dl. frosne ærter

                   

                  Køkkenredskaber

                  • 1 decilitermål 
                  • 1 teske 
                  • 1 spiseske 
                  • 1 køkkenvægt 
                  • 1 dørslag 
                  • 1 lille gryde med låg 
                  • 1 grydeske 
                  • 1 skærebræt 
                  • 1 stor skarp kniv 
                  • 1 citruspresser
                  • 1 lille skål 
                  • 1 stegepande 
                  • 1 paletkniv 
                  • 1 stor skål 

                  Sådan gør du

                  1. Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt ;-)
                  2. Find alle ingredienserne frem.
                  3. Skyl linserne under koldt vand, til vandet, der løber fra, ser rent ud.
                  4. Kom vand og salt i en gryde. Tænd for middel varme og lad vandet komme i kog. Når vandet koger, så kom linserne i. Lad dem koge i cirka 20 minutter. Lav marinaden imens.
                  5. Pil og hak hvidløgene fint. Klik på videoen og se, hvordan du hakker hvidløg. Kom det op i en lille skål
                  6. Pres saften af limene. Klik på videoen og se, hvordan du presser saften fra citrusfrugter. Kom den op i skålen til hvidløget.
                  7. Kom olie, salt, peber og honning i skålen med hvidløg og lime saft og bland det godt sammen.
                  8. Sæt et dørslag i vasken og hæld vandet fra linserne.
                  9. Hæld dem tilbage i gryden. Hæld marinaden over linserne og rør rundt. Lad dem trække i mindst 10 minutter og meget gerne længere.
                  10. Varm en stegepande op til middel varme. Rist græskarkernerne på stegepanden, til de popper. Kom dem på en tallerken og lad dem køle af.
                  11. Fjern de to yderste blade og skyl spidskålen. Snit den til fine tynde strimler. Klik på videoen og se, hvordan du snitter spidskål i strimler. Kom spidskåls-strimlerne i en stor skål.
                  12. Skyl tomaterne og skær dem i tern. Kom dem i skålen til spidskålen.
                  13. Kom vand i en lille gryde og lad det komme op og koge. Kom ærterne i en lille skål og hæld det kogende vand over. Lad dem stå i 2 minutter, til de er tøet op. Kom dem i skålen med spidskål og tomater.
                  14. Kom linserne med al marinaden over salaten. Bland det hele godt sammen.
                  15. Drys græskarkernerne på toppen af salaten.