Bechamelsovs

Bechamelsovs

easy
  • Beskrivelse

      • Opskriften tager ca.: 30 minutter

        Ingen lasagne uden bechamelsovs!

        Tip: Du kan godt lade være med at komme blåskimmelost i, men så går du glip af noget godt.

        Opskriften passer til en lasagne til 4 personer.

        Energi-indhold pr. portion
        • Energi: 590 kJ / 141 kcal
        • Protein: 17 %
        • Kulhydrat: 30 %
        • Fedt: 52 %
        • Heraf mættet fedt: 5,5 g.
    • Film

        • Opskriften tager ca.: 30 minutter

          Se hele videoen, hvor Gorm laver becahmelsovs.

          Energi-indhold pr. portion
          • Energi: 590 kJ / 141 kcal
          • Protein: 17 %
          • Kulhydrat: 30 %
          • Fedt: 52 %
          • Heraf mættet fedt: 5,5 g.
      • Sådan gør du

        • Trin 1 af 12

          Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)

        • Trin 2 af 12

          Find alle ingredienserne frem.

          • 20 g. smør
          • 2 spsk. hvedemel
          • 4 dl. mælk
          • ½ dl. vand
          • 1 knivspids salt
          • 1 knivspids peber
          • 1 knivspids muskatnød
          • 15 g. parmesanost
          • 15 g. blåskimmelost
        • Trin 3 af 12

          Tag en gryde. Kom smør i gryden, og lad det smelte. Klik på videoen og se, hvordan du laver en opbagt sovs.

          • 20 g. smør
        • Trin 4 af 12

          Tag et piskeris. Kom mel i gryden, og pisk, til al smørret er suget op af melet. Lad det stå i cirka 4 minutter, til det er blevet brunt. Varm mælken imens.

          • 2 spsk. hvedemel
        • Trin 5 af 12

          Tag en lille gryde. Kom mælk i gryden, og varm det op, til det er lunkent. Det skal være lige så varmt som din lillefinger, men ikke så varmt, at du brænder dig. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vurderer, om mælken er lillefingervarmt.

          • 4 dl. mælk
        • Trin 6 af 12

          Kom vand i gryden med smørbollen, og pisk, til der ikke er flere klumper.

          • ½ dl. vand
        • Trin 7 af 12

          Hæld lidt af den lune mælk i gryden, og pisk godt. Sørg for at der ikke kommer klumper. Hæld resten af mælken i lidt af gangen, imens du pisker grundigt.

        • Trin 8 af 12

          Lad sovsen koge i cirka 5 minutter.

        • Trin 9 af 12

          Kom salt, peber og muskatnød i sovsen, og pisk sovsen sammen. Klik på metodevideoen og se, hvordan du måler en knivspids af.

          • 1 knivspids salt
          • 1 knivspids peber
          • 1 knivspids muskatnød
        • Trin 10 af 12

          Tag et rivejern. Riv parmesanost på den grove side af et rivejern. Kom parmesanost i sovsen, og pisk.

          • 15 g. parmesanost
        • Trin 11 af 12

          Bræk blåskimmelost i stykker, og kom dem i sovsen. Pisk sammen.

          • 15 g. blåskimmelost
        • Trin 12 af 12

          Når al osten er smeltet, så smag til med salt og peber.

      • Oversigt

        • Print

          Beskrivelse

          Ingen lasagne uden bechamelsovs!

          Tip: Du kan godt lade være med at komme blåskimmelost i, men så går du glip af noget godt.

          Opskriften passer til en lasagne til 4 personer.

          Du skal bruge

            Ingredienser

            • 20 g. smør
            • 2 spsk. hvedemel
            • 4 dl. mælk
            • ½ dl. vand
            • 1 knivspids salt
            • 1 knivspids peber
            • 1 knivspids muskatnød
            • 15 g. parmesanost
            • 15 g. blåskimmelost

             

            Køkkenredskaber

            • 1 køkkenvægt
            • 1 decilitermål
            • 1 lille gryde
            • 1 piskeris
            • 1 spiskeske
            • 1 rivejern

            Sådan gør du

            1. Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
            2. Find alle ingredienserne frem.
            3. Tag en gryde. Kom smør i gryden, og lad det smelte. Klik på videoen og se, hvordan du laver en opbagt sovs.
            4. Tag et piskeris. Kom mel i gryden, og pisk, til al smørret er suget op af melet. Lad det stå i cirka 4 minutter, til det er blevet brunt. Varm mælken imens.
            5. Tag en lille gryde. Kom mælk i gryden, og varm det op, til det er lunkent. Det skal være lige så varmt som din lillefinger, men ikke så varmt, at du brænder dig. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vurderer, om mælken er lillefingervarmt.
            6. Kom vand i gryden med smørbollen, og pisk, til der ikke er flere klumper.
            7. Hæld lidt af den lune mælk i gryden, og pisk godt. Sørg for at der ikke kommer klumper. Hæld resten af mælken i lidt af gangen, imens du pisker grundigt.
            8. Lad sovsen koge i cirka 5 minutter.
            9. Kom salt, peber og muskatnød i sovsen, og pisk sovsen sammen. Klik på metodevideoen og se, hvordan du måler en knivspids af.
            10. Tag et rivejern. Riv parmesanost på den grove side af et rivejern. Kom parmesanost i sovsen, og pisk.
            11. Bræk blåskimmelost i stykker, og kom dem i sovsen. Pisk sammen.
            12. Når al osten er smeltet, så smag til med salt og peber.