Bearnaisesovs

Bearnaisesovs

hard
  • Beskrivelse

      • Opskriften tager ca.: 30 minutter

        Den perfekte sovs til hakkebøffen - værsgo'!

        Energi-indhold pr. portion
        • Energi: 1234 kJ / 295 kcal
        • Protein: 6 %
        • Kulhydrat: 9 %
        • Fedt: 85 %
        • Heraf mættet fedt: 17 g.
    • Sådan gør du

      • Trin 1 af 13

        Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)

      • Trin 2 af 13

        Find alle ingredienserne frem.

        • 65 g. smør
        • ½ skalotteløg
        • ¼ dl. frisk estragon
        • ¼ dl. hvidvinseddike
        • 1 æg
        • ½ citron
        • ¼ tsk. salt
        • ½ knivspids peber
      • Trin 3 af 13

        Skær smørret i små stykker og smelt det ved lav varme. Det må ikke blive brunt eller bruse. Tag smørret af varmen, og stil det til side.

        • 65 g. smør
      • Trin 4 af 13

        Pil skalotteløget, og hak det fint. Klik på videoen og se, hvordan du hakker løg.

        • ½ skalotteløg
      • Trin 5 af 13

        Skyl estragonen, og dup den tør i et rent viskestykke. Pluk bladene af, og hak dem fint. Klik på videoen og se, hvordan du skyller krydderurter.

        • ¼ dl. frisk estragon
      • Trin 6 af 13

        Bring hvidvinseddike, hakket løg og halvdelen af estragonen i kog i en lille gryde. Lad det koge ind, til der er cirka 2 spiseskefulde tilbage. Lad dem køle af.

        • ¼ dl. hvidvinseddike
      • Trin 7 af 13

        Del æggene: Slå forsigtigt ægget mod skålens kant og lad æggehviden løbe ned i den lille skål. Kom æggeblommen i en mellemstor skål. Klik på videoen og se, hvordan du deler æg i hvider og blommer.

        • 1 æg
      • Trin 8 af 13

        Du skal ikke bruge æggehviderne. Pisk æggeblommerne sammen, til de er luftige med en håndmixer. Tilsæt den indkogte eddikeblanding lidt ad gangen, mens du pisker godt.

      • Trin 9 af 13

        Varm æggeblandingen op over vandbad, indtil den begynder at blive tykkere. Pisk imens. Klik på videoen og se, hvordan du laver et vandbad.

      • Trin 10 af 13

        Tag skålen væk fra varmen. Hæld forsigtigt smeltet smør i æggemassen meget lidt ad gangen. Pisk imens.

      • Trin 11 af 13

        Pres citronen. Klik på videoen og se, hvordan du presser saften af en citron.

        • ½ citron
      • Trin 12 af 13

        Kom citronsaften i sovsen lidt ad gangen. Gem lidt, til du skal smage sovsen til.

      • Trin 13 af 13

        Kom hakket estragon i saucen, og vend rundt. Smag til med salt, peber og citronsaft. Tip: Sovsen kan ikke varmes op igen. Hvis den bliver kold, så stil skålen med sovs tilbage i vandbadet for at varme sovsen lidt op. Den må ikke blive for varm, for så skiller den.

        • ¼ tsk. salt
        • ½ knivspids peber
    • Oversigt

      • Print

        Beskrivelse

        Den perfekte sovs til hakkebøffen - værsgo'!

        Du skal bruge

          Ingredienser

          • 65 g. smør
          • ½ skalotteløg
          • ¼ dl. frisk estragon
          • ¼ dl. hvidvinseddike
          • 1 æg
          • ½ citron
          • ¼ tsk. salt
          • ½ knivspids peber

           

          Køkkenredskaber

          • 1 skærebræt
          • 1 stor skarp kniv
          • 2 små gryde
          • 2 små skåle
          • 1 metalskål
          • 1 decilitermål
          • 1 citruspresser
          • 1 piskeris
          • 1 teske

          Sådan gør du

          1. Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
          2. Find alle ingredienserne frem.
          3. Skær smørret i små stykker og smelt det ved lav varme. Det må ikke blive brunt eller bruse. Tag smørret af varmen, og stil det til side.
          4. Pil skalotteløget, og hak det fint. Klik på videoen og se, hvordan du hakker løg.
          5. Skyl estragonen, og dup den tør i et rent viskestykke. Pluk bladene af, og hak dem fint. Klik på videoen og se, hvordan du skyller krydderurter.
          6. Bring hvidvinseddike, hakket løg og halvdelen af estragonen i kog i en lille gryde. Lad det koge ind, til der er cirka 2 spiseskefulde tilbage. Lad dem køle af.
          7. Del æggene: Slå forsigtigt ægget mod skålens kant og lad æggehviden løbe ned i den lille skål. Kom æggeblommen i en mellemstor skål. Klik på videoen og se, hvordan du deler æg i hvider og blommer.
          8. Du skal ikke bruge æggehviderne. Pisk æggeblommerne sammen, til de er luftige med en håndmixer. Tilsæt den indkogte eddikeblanding lidt ad gangen, mens du pisker godt.
          9. Varm æggeblandingen op over vandbad, indtil den begynder at blive tykkere. Pisk imens. Klik på videoen og se, hvordan du laver et vandbad.
          10. Tag skålen væk fra varmen. Hæld forsigtigt smeltet smør i æggemassen meget lidt ad gangen. Pisk imens.
          11. Pres citronen. Klik på videoen og se, hvordan du presser saften af en citron.
          12. Kom citronsaften i sovsen lidt ad gangen. Gem lidt, til du skal smage sovsen til.
          13. Kom hakket estragon i saucen, og vend rundt. Smag til med salt, peber og citronsaft. Tip: Sovsen kan ikke varmes op igen. Hvis den bliver kold, så stil skålen med sovs tilbage i vandbadet for at varme sovsen lidt op. Den må ikke blive for varm, for så skiller den.
      • Beskrivelse

          • Opskriften tager ca.: 30 minutter

            Den perfekte sovs til hakkebøffen - værsgo'!

            Energi-indhold pr. portion
            • Energi: 1234 kJ / 295 kcal
            • Protein: 6 %
            • Kulhydrat: 9 %
            • Fedt: 85 %
            • Heraf mættet fedt: 17 g.
        • Sådan gør du

          • Trin 1 af 13

            Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)

          • Trin 2 af 13

            Find alle ingredienserne frem.

            • 125 g. smør
            • 1 skalotteløg
            • ½ dl. frisk estragon
            • ½ dl. hvidvinseddike
            • 2 æg
            • 1 citron
            • ½ tsk. salt
            • 1 knivspids peber
          • Trin 3 af 13

            Skær smørret i små stykker og smelt det ved lav varme. Det må ikke blive brunt eller bruse. Tag smørret af varmen, og stil det til side.

            • 125 g. smør
          • Trin 4 af 13

            Pil skalotteløget, og hak det fint. Klik på videoen og se, hvordan du hakker løg.

            • 1 skalotteløg
          • Trin 5 af 13

            Skyl estragonen, og dup den tør i et rent viskestykke. Pluk bladene af, og hak dem fint. Klik på videoen og se, hvordan du skyller krydderurter.

            • ½ dl. frisk estragon
          • Trin 6 af 13

            Bring hvidvinseddike, hakket løg og halvdelen af estragonen i kog i en lille gryde. Lad det koge ind, til der er cirka 2 spiseskefulde tilbage. Lad dem køle af.

            • ½ dl. hvidvinseddike
          • Trin 7 af 13

            Del æggene: Slå forsigtigt et æg mod skålens kant og lad æggehviden løbe ned i den lille skål. Kom æggeblommen i en mellemstor skål. Gentag med det andet æg. Klik på videoen og se, hvordan du deler æg i hvider og blommer.

            • 2 æg
          • Trin 8 af 13

            Du skal ikke bruge æggehviderne. Pisk æggeblommerne sammen, til de er luftige med en håndmixer. Tilsæt den indkogte eddikeblanding lidt ad gangen, mens du pisker godt.

          • Trin 9 af 13

            Varm æggeblandingen op over vandbad, indtil den begynder at blive tykkere. Pisk imens. Klik på videoen og se, hvordan du laver et vandbad.

          • Trin 10 af 13

            Tag skålen væk fra varmen. Hæld forsigtigt smeltet smør i æggemassen meget lidt ad gangen. Pisk imens.

          • Trin 11 af 13

            Pres citronen. Klik på videoen og se, hvordan du presser saften af en citron.

            • 1 citron
          • Trin 12 af 13

            Kom citronsaften i sovsen lidt ad gangen. Gem lidt, til du skal smage sovsen til.

          • Trin 13 af 13

            Kom hakket estragon i saucen, og vend rundt. Smag til med salt, peber og citronsaft. Tip: Sovsen kan ikke varmes op igen. Hvis den bliver kold, så stil skålen med sovs tilbage i vandbadet for at varme sovsen lidt op. Den må ikke blive for varm, for så skiller den.

            • ½ tsk. salt
            • 1 knivspids peber
        • Oversigt

          • Print

            Beskrivelse

            Den perfekte sovs til hakkebøffen - værsgo'!

            Du skal bruge

              Ingredienser

              • 125 g. smør
              • 1 skalotteløg
              • ½ dl. frisk estragon
              • ½ dl. hvidvinseddike
              • 2 æg
              • 1 citron
              • ½ tsk. salt
              • 1 knivspids peber

               

              Køkkenredskaber

              • 1 skærebræt
              • 1 stor skarp kniv
              • 2 små gryder
              • 2 små skåle
              • 1 metalskål
              • 1 decilitermål
              • 1 citruspresser
              • 1 piskeris
              • 1 teske

              Sådan gør du

              1. Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
              2. Find alle ingredienserne frem.
              3. Skær smørret i små stykker og smelt det ved lav varme. Det må ikke blive brunt eller bruse. Tag smørret af varmen, og stil det til side.
              4. Pil skalotteløget, og hak det fint. Klik på videoen og se, hvordan du hakker løg.
              5. Skyl estragonen, og dup den tør i et rent viskestykke. Pluk bladene af, og hak dem fint. Klik på videoen og se, hvordan du skyller krydderurter.
              6. Bring hvidvinseddike, hakket løg og halvdelen af estragonen i kog i en lille gryde. Lad det koge ind, til der er cirka 2 spiseskefulde tilbage. Lad dem køle af.
              7. Del æggene: Slå forsigtigt et æg mod skålens kant og lad æggehviden løbe ned i den lille skål. Kom æggeblommen i en mellemstor skål. Gentag med det andet æg. Klik på videoen og se, hvordan du deler æg i hvider og blommer.
              8. Du skal ikke bruge æggehviderne. Pisk æggeblommerne sammen, til de er luftige med en håndmixer. Tilsæt den indkogte eddikeblanding lidt ad gangen, mens du pisker godt.
              9. Varm æggeblandingen op over vandbad, indtil den begynder at blive tykkere. Pisk imens. Klik på videoen og se, hvordan du laver et vandbad.
              10. Tag skålen væk fra varmen. Hæld forsigtigt smeltet smør i æggemassen meget lidt ad gangen. Pisk imens.
              11. Pres citronen. Klik på videoen og se, hvordan du presser saften af en citron.
              12. Kom citronsaften i sovsen lidt ad gangen. Gem lidt, til du skal smage sovsen til.
              13. Kom hakket estragon i saucen, og vend rundt. Smag til med salt, peber og citronsaft. Tip: Sovsen kan ikke varmes op igen. Hvis den bliver kold, så stil skålen med sovs tilbage i vandbadet for at varme sovsen lidt op. Den må ikke blive for varm, for så skiller den.
          • Beskrivelse

              • Opskriften tager ca.: 30 minutter

                Den perfekte sovs til hakkebøffen - værsgo'!

                Energi-indhold pr. portion
                • Energi: 1234 kJ / 295 kcal
                • Protein: 6 %
                • Kulhydrat: 9 %
                • Fedt: 85 %
                • Heraf mættet fedt: 17 g.
            • Sådan gør du

              • Trin 1 af 13

                Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)

              • Trin 2 af 13

                Find alle ingredienserne frem.

                • 190 g. smør
                • 1 ½ skalotteløg
                • ¾ dl. frisk estragon
                • ¾ dl. hvidvinseddike
                • 3 æg
                • 1 ½ citron
                • ¾ tsk. salt
                • 1 ½ knivspids peber
              • Trin 3 af 13

                Skær smørret i små stykker og smelt det ved lav varme. Det må ikke blive brunt eller bruse. Tag smørret af varmen, og stil det til side.

                • 190 g. smør
              • Trin 4 af 13

                Pil skalotteløget, og hak det fint. Klik på videoen og se, hvordan du hakker løg.

                • 1 ½ skalotteløg
              • Trin 5 af 13

                Skyl estragonen, og dup den tør i et rent viskestykke. Pluk bladene af, og hak dem fint. Klik på videoen og se, hvordan du skyller krydderurter.

                • ¾ dl. frisk estragon
              • Trin 6 af 13

                Bring hvidvinseddike, hakket løg og halvdelen af estragonen i kog i en lille gryde. Lad det koge ind, til der er cirka 2 spiseskefulde tilbage. Lad dem køle af.

                • ¾ dl. hvidvinseddike
              • Trin 7 af 13

                Del æggene: Slå forsigtigt et æg mod skålens kant og lad æggehviden løbe ned i den lille skål. Kom æggeblommen i en mellemstor skål. Gentag med de andre æg. Klik på videoen og se, hvordan du deler æg i hvider og blommer.

                • 3 æg
              • Trin 8 af 13

                Du skal ikke bruge æggehviderne. Pisk æggeblommerne sammen, til de er luftige med en håndmixer. Tilsæt den indkogte eddikeblanding lidt ad gangen, mens du pisker godt.

              • Trin 9 af 13

                Varm æggeblandingen op over vandbad, indtil den begynder at blive tykkere. Pisk imens. Klik på videoen og se, hvordan du laver et vandbad.

              • Trin 10 af 13

                Tag skålen væk fra varmen. Hæld forsigtigt smeltet smør i æggemassen meget lidt ad gangen. Pisk imens.

              • Trin 11 af 13

                Pres citronen. Klik på videoen og se, hvordan du presser saften af en citron.

                • 1 ½ citron
              • Trin 12 af 13

                Kom citronsaften i sovsen lidt ad gangen. Gem lidt, til du skal smage sovsen til.

              • Trin 13 af 13

                Kom hakket estragon i saucen, og vend rundt. Smag til med salt, peber og citronsaft. Tip: Sovsen kan ikke varmes op igen. Hvis den bliver kold, så stil skålen med sovs tilbage i vandbadet for at varme sovsen lidt op. Den må ikke blive for varm, for så skiller den.

                • ¾ tsk. salt
                • 1 ½ knivspids peber
            • Oversigt

              • Print

                Beskrivelse

                Den perfekte sovs til hakkebøffen - værsgo'!

                Du skal bruge

                  Ingredienser

                  • 190 g. smør
                  • 1 ½ skalotteløg
                  • ¾ dl. frisk estragon
                  • ¾ dl. hvidvinseddike
                  • 3 æg
                  • 1 ½ citron
                  • ¾ tsk. salt
                  • 1 ½ knivspids peber

                   

                  Køkkenredskaber

                  • 1 skærebræt
                  • 1 stor skarp kniv
                  • 2 små gryder
                  • 2 små skåle
                  • 1 metalskål
                  • 1 decilitermål
                  • 1 citruspresser
                  • 1 piskeris
                  • 1 teske

                  Sådan gør du

                  1. Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
                  2. Find alle ingredienserne frem.
                  3. Skær smørret i små stykker og smelt det ved lav varme. Det må ikke blive brunt eller bruse. Tag smørret af varmen, og stil det til side.
                  4. Pil skalotteløget, og hak det fint. Klik på videoen og se, hvordan du hakker løg.
                  5. Skyl estragonen, og dup den tør i et rent viskestykke. Pluk bladene af, og hak dem fint. Klik på videoen og se, hvordan du skyller krydderurter.
                  6. Bring hvidvinseddike, hakket løg og halvdelen af estragonen i kog i en lille gryde. Lad det koge ind, til der er cirka 2 spiseskefulde tilbage. Lad dem køle af.
                  7. Del æggene: Slå forsigtigt et æg mod skålens kant og lad æggehviden løbe ned i den lille skål. Kom æggeblommen i en mellemstor skål. Gentag med de andre æg. Klik på videoen og se, hvordan du deler æg i hvider og blommer.
                  8. Du skal ikke bruge æggehviderne. Pisk æggeblommerne sammen, til de er luftige med en håndmixer. Tilsæt den indkogte eddikeblanding lidt ad gangen, mens du pisker godt.
                  9. Varm æggeblandingen op over vandbad, indtil den begynder at blive tykkere. Pisk imens. Klik på videoen og se, hvordan du laver et vandbad.
                  10. Tag skålen væk fra varmen. Hæld forsigtigt smeltet smør i æggemassen meget lidt ad gangen. Pisk imens.
                  11. Pres citronen. Klik på videoen og se, hvordan du presser saften af en citron.
                  12. Kom citronsaften i sovsen lidt ad gangen. Gem lidt, til du skal smage sovsen til.
                  13. Kom hakket estragon i saucen, og vend rundt. Smag til med salt, peber og citronsaft. Tip: Sovsen kan ikke varmes op igen. Hvis den bliver kold, så stil skålen med sovs tilbage i vandbadet for at varme sovsen lidt op. Den må ikke blive for varm, for så skiller den.