Bao med kylling
nightmareBeskrivelse
- Opskriften tager ca.: 3 timer
Vi elsker street food! Her får du en favorit-ret fra Kina, bao, som er vildt bløde, søde dampede brød med lækkert fyld. Du bestemmer, hvor spicy de skal være. Her damper vi bao-brødene med et dørslag, så du ikke behøves at købe en dampkurv.
TIP: Hvis du ikke har tid til at lave de karakteristiske dampede bao-brød, kan du bruge pita-brød eller tortillas i stedet.
Energi-indhold pr. portion- Energi: 3141 kJ / 751 kcal
- Protein: 21 %
- Kulhydrat: 58 %
- Fedt: 20 %
Du skal bruge
- Trin 1 af 2
Ingredienser
8 bao-boller:
- 1 ½ dl. vand
- 12 g. gær
- 1 ½ tsk. sukker
- 1 spsk. olie
- Ca. 250-300 g. hvedemel
- ¾ tsk. salt
- ¼ tsk. bagepulver
Kyllingefyld:
- ½ tsk. salt
- ¾ -1 liter vand
- 1 ½ kyllingebrystfileter
- ½ spsk. sesamolie
- 2 spsk. hoisinsovs
- ¾ spsk. soja
- 1 fed hvidløg
- ½ tsk. revet frisk ingefær
- ¼ dl. vand
Kålsalat:
- ½ lille agurk
- 75 g. gulerødder
- 75 g. hvidkål eller spidskål
- ¾ spsk. æblecider-eddike
- ¼ tsk. salt
Tilbehør:
- ½ spsk. sesamfrø
- 1 dl. frisk spinat eller koriander
- Sriracha chilisovs eller sød chilisovs
- Trin 2 af 2
Køkkenredskaber
- 1 køkkenvægt
- 1 decilitermål
- 2 teskeer
- 2 spiseskeer
- 1 lille gryde
- 1 stor røreskål
- 1 røreske
- 4 mellem skåle
- Husholdningsfilm
- 1 mellem gryde
- 1 skærebræt
- 1 stor skarp kniv
- 1 tyndskræller
- 2 gafler
- 1 dejskraber
- 1 kagerulle
- 1 stort glas
- 1 bagepensel
- 1 stor gryde med låg
- 1 dørslag
- 1 rent viskestykke
- 3 kaffefiltre
- 1 paletkniv
- 1 lille skål
- 1 rivejern
- 1 stegepande
Sådan gør du
- Trin 1 af 30
Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
- Trin 2 af 30
Find alle ingredienserne frem.
8 bao-boller:
- 1 ½ dl. vand
- 12 g. gær
- 1 ½ tsk. sukker
- 1 spsk. olie
- Ca. 250-300 g. hvedemel
- ¾ tsk. salt
- ¼ tsk. bagepulver
Kyllingefyld:
- ½ tsk. salt
- ¾ -1 liter vand
- 1 ½ kyllingebrystfileter
- ½ spsk. sesamolie
- 2 spsk. hoisinsovs
- ¾ spsk. soja
- 1 fed hvidløg
- ½ tsk. revet frisk ingefær
- ¼ dl. vand
Kålsalat:
- ½ lille agurk
- 75 g. gulerødder
- 75 g. hvidkål eller spidskål
- ¾ spsk. æblecider-eddike
- ¼ tsk. salt
Tilbehør:
- ½ spsk. sesamfrø
- 1 dl. frisk spinat eller koriander
- Sriracha chilisovs eller sød chilisovs
- Trin 3 af 30
Bao-brød: Lun vandet i en gryde, til det er fingervarmt. Sluk for gryden, og tag den af varmen. Hæld vandet over i en røreskål.
- 1 ½ dl. vand
- Trin 4 af 30
Smuldr gæren i vandet, og kom sukkeret op i skålen. Rør rundt, til gæren er opløst. Tilsæt olie.
- 12 g. gær
- 1 ½ tsk. sukker
- 1 spsk. olie
- Trin 5 af 30
Bland mel, salt og bagepulver grundigt i en skål for sig.
- Ca. 250-300 g. hvedemel
- ¾ tsk. salt
- ¼ tsk. bagepulver
- Trin 6 af 30
Kom melblandingen op i gærblandingen lidt ad gangen. Klik på videoen og se, hvordan du rører en dej sammen. Når du ikke længere kan røre det sammen i skålen, så kom lidt mel på køkkenbordet sammen med dejen, og ælt bao-dejen med hænderne i 5 minutter. Kom den færdigt-æltede dej op i en skål, og dæk til med film. Lad dejen hæve i 1 ½ time.
- Trin 7 af 30
Kyllingefyld: Kom vand og salt i en gryde, læg låg på, og bring vandet i kog.
- ½ tsk. salt
- ¾ -1 liter vand
- Trin 8 af 30
Når vandet koger, skal kyllingen ned i gryden, og koge i 25 minutter. Husk at vaske hænder, når du har rørt ved råt kød.
- 1 ½ kyllingebrystfileter
- Trin 9 af 30
Kålsalat: Skyl grøntsagerne. Skær agurken i skiver. Kom dem op i en skål for sig.
- ½ lille agurk
- 75 g. gulerødder
- 75 g. hvidkål eller spidskål
- Trin 10 af 30
Skræl gulerødderne. Brug en tyndskræller til at skrælle gulerødderne på samme side, så du får lange, brede, ultra-tynde strimler. Klik på videoen og se, hvordan du laver ultra-tynde gulerodsstrimler. Kom dem op i en anden skål.
- Trin 11 af 30
Skær spidskålen i tynde strimler, og kom dem op til gulerods-strimlerne.
- Trin 12 af 30
Hæld æbleeddike og salt over gulerødderne og spidskålen. Vend kålsalaten sammen.
- ¾ spsk. æblecider-eddike
- ¼ tsk. salt
- Trin 13 af 30
Kyllingefyld, fortsat: Tjek, om kyllingen er færdig. Skær det største kyllingebryst over på midten, og tjek, om det er helt hvidt i midten. Hvis det stadig er lyserødt, skal det koge lidt mere.
- Trin 14 af 30
Når kyllingekødet er kogt færdigt, så tag det op. Lad det køle lidt af, og brug så to gafler til at trække kyllingekødet fra hinanden i trevler.
- Trin 15 af 30
Bao-boller fortsat: Kom en smule mel på bordet, og vend dejen forsigtigt ud af skålen med en dejskraber. Vend dejen rundt i melet, så der kommer mel på alle sider af dejen.
- Trin 16 af 30
Rul dejen ud med en kagerulle. Tjek, at dejen ikke sidder fast i bordet. Hvis den stadig hænger fast, så kom mere mel på bordet under dejen.
- Trin 17 af 30
Tryk, og drej bao-boller ud af dejen med et glas eller en udstikker på cirka 8 centimeter i diameter. Ælt resterne sammen, og lad det hæve 20 minutter igen, og form nye baos af dej-resten på samme måde. Klik på videoen og se, hvordan du former bao-boller.
- Trin 18 af 30
Pensl bao-bollerne med olie, fold dem på midten til en halvcirkel, så olien er inde i bao-bollen. Rul igen hver bao-bolle lidt fladere med kagerullen.
- Trin 19 af 30
Kom vand i bunden af en stor gryde, så det går cirka 3-4 centimeter op af grydens sider. Sæt dørslaget ned i gryden, og tjek, at vandet ikke rører bunden af dørslaget. Tag dørslaget op igen. Varm vandet op, til det simrer.
- Trin 20 af 30
Fugt 3 kaffefiltre forsigtigt med koldt vand, og fordel dem i dørslaget. Læg 1 bao-bolle på hvert kaffefilter, så de ikke rører hinanden. Sæt dørslaget ned i gryden.
- Trin 21 af 30
Bind et rent viskestykke om grydelåget, og læg det over gryden med dørslaget, så drypper vandet fra låget ikke ned på dine bao, mens de damper. Damp bao-bollerne i 15 minutter. Klik på videoen er se, hvordan du damper bao.
- Trin 22 af 30
Så snart bao-bollerne er dampet færdige, og hævet op, skal du tage dem hurtigt af kaffefiltrene, så de ikke hænger fast. Du kan bruge en tang eller en paletkniv, så du ikke brænder dig. Fortsæt sådan med alle bao-bollerne. Hæld eventuelt mere vand i gryden undervejs, da det fordamper.
- Trin 23 af 30
Kyllingefyld fortsat: Kom sesamolie, hoisinsovs og soja i en skål, og rør det sammen til en sovs med en gaffel.
- ½ spsk. sesamolie
- 2 spsk. hoisinsovs
- ¾ spsk. soja
- Trin 24 af 30
Varm en stegepande med høje kanter til middelvarme, og kom kyllingekødet og sovsen op i stegepanden.
- Trin 25 af 30
Pil og hak hvidløg fint. Klik på videoen og se, hvordan du hakker hvidløg. Kom hvidløget op til kyllingen.
- 1 fed hvidløg
- Trin 26 af 30
Pil ingefær, og og riv det på den fine side af et rivejern. Klik på videoen og se, hvordan du bruger et rivejern. Kom ingefæren og vand op til kyllingen.
- ½ tsk. revet frisk ingefær
- ¼ dl. vand
- Trin 27 af 30
Kog kyllingekødet i 5 minutter, mens du rører rundt med en paletkniv, til kyllingen er helt dækket og klistret ind i den lækre sovs. Kom kyllingefyldet op i en skål.
- Trin 28 af 30
Tilbehør: Varm en stegepande op til middelvarme. Kom sesamfrø på stegepanden, og rist dem, til de er gyldne. Rør rundt med en paletkniv, så de ikke brænder på.
- ½ spsk. sesamfrø
- Trin 29 af 30
Skyl koriander eller spinat. Klik på videoen og se, hvordan du skyller krydderurter.
- 1 dl. frisk spinat eller koriander
- Trin 30 af 30
Samle bao: Åbn bao-bollen forsigtigt, så den ikke knækker. Kom kålsalat og agurk i bunden, så kyllingefyld, spinat eller koriander, sesam og til sidst chilisovs, hvis du tør. Fortsæt sådan med alle bao-bollerne.
- Sriracha chilisovs eller sød chilisovs
Oversigt
- Print
Beskrivelse
Vi elsker street food! Her får du en favorit-ret fra Kina, bao, som er vildt bløde, søde dampede brød med lækkert fyld. Du bestemmer, hvor spicy de skal være. Her damper vi bao-brødene med et dørslag, så du ikke behøves at købe en dampkurv.
TIP: Hvis du ikke har tid til at lave de karakteristiske dampede bao-brød, kan du bruge pita-brød eller tortillas i stedet.
Du skal bruge
Ingredienser
8 bao-boller:
- 1 ½ dl. vand
- 12 g. gær
- 1 ½ tsk. sukker
- 1 spsk. olie
- Ca. 250-300 g. hvedemel
- ¾ tsk. salt
- ¼ tsk. bagepulver
Kyllingefyld:
- ½ tsk. salt
- ¾ -1 liter vand
- 1 ½ kyllingebrystfileter
- ½ spsk. sesamolie
- 2 spsk. hoisinsovs
- ¾ spsk. soja
- 1 fed hvidløg
- ½ tsk. revet frisk ingefær
- ¼ dl. vand
Kålsalat:
- ½ lille agurk
- 75 g. gulerødder
- 75 g. hvidkål eller spidskål
- ¾ spsk. æblecider-eddike
- ¼ tsk. salt
Tilbehør:
- ½ spsk. sesamfrø
- 1 dl. frisk spinat eller koriander
- Sriracha chilisovs eller sød chilisovs
Køkkenredskaber
- 1 køkkenvægt
- 1 decilitermål
- 2 teskeer
- 2 spiseskeer
- 1 lille gryde
- 1 stor røreskål
- 1 røreske
- 4 mellem skåle
- Husholdningsfilm
- 1 mellem gryde
- 1 skærebræt
- 1 stor skarp kniv
- 1 tyndskræller
- 2 gafler
- 1 kagerulle
- 1 stort glas
- 1 bagepensel
- 1 stor gryde med låg
- 1 dørslag
- 1 rent viskestykke
- 3 kaffefiltre
- 1 paletkniv
- 1 lille skål
- 1 rivejern
- 1 stegepande
Sådan gør du
- Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
- Find alle ingredienserne frem.
- Bao-brød: Lun vandet i en gryde, til det er fingervarmt. Sluk for gryden, og tag den af varmen. Hæld vandet over i en røreskål.
- Smuldr gæren i vandet, og kom sukkeret op i skålen. Rør rundt, til gæren er opløst. Tilsæt olie.
- Bland mel, salt og bagepulver grundigt i en skål for sig.
- Kom melblandingen op i gærblandingen lidt ad gangen. Klik på videoen og se, hvordan du rører en dej sammen. Når du ikke længere kan røre det sammen i skålen, så kom lidt mel på køkkenbordet sammen med dejen, og ælt bao-dejen med hænderne i 5 minutter. Kom den færdigt-æltede dej op i en skål, og dæk til med film. Lad dejen hæve i 1 ½ time.
- Kyllingefyld: Kom vand og salt i en gryde, læg låg på, og bring vandet i kog.
- Når vandet koger, skal kyllingen ned i gryden, og koge i 25 minutter. Husk at vaske hænder, når du har rørt ved råt kød.
- Kålsalat: Skyl grøntsagerne. Skær agurken i skiver. Kom dem op i en skål for sig.
- Skræl gulerødderne. Brug en tyndskræller til at skrælle gulerødderne på samme side, så du får lange, brede, ultra-tynde strimler. Klik på videoen og se, hvordan du laver ultra-tynde gulerodsstrimler. Kom dem op i en anden skål.
- Skær spidskålen i tynde strimler, og kom dem op til gulerods-strimlerne.
- Hæld æbleeddike og salt over gulerødderne og spidskålen. Vend kålsalaten sammen.
- Kyllingefyld, fortsat: Tjek, om kyllingen er færdig. Skær det største kyllingebryst over på midten, og tjek, om det er helt hvidt i midten. Hvis det stadig er lyserødt, skal det koge lidt mere.
- Når kyllingekødet er kogt færdigt, så tag det op. Lad det køle lidt af, og brug så to gafler til at trække kyllingekødet fra hinanden i trevler.
- Bao-boller fortsat: Kom en smule mel på bordet, og vend dejen forsigtigt ud af skålen med en dejskraber. Vend dejen rundt i melet, så der kommer mel på alle sider af dejen.
- Rul dejen ud med en kagerulle. Tjek, at dejen ikke sidder fast i bordet. Hvis den stadig hænger fast, så kom mere mel på bordet under dejen.
- Tryk, og drej bao-boller ud af dejen med et glas eller en udstikker på cirka 8 centimeter i diameter. Ælt resterne sammen, og lad det hæve 20 minutter igen, og form nye baos af dej-resten på samme måde. Klik på videoen og se, hvordan du former bao-boller.
- Pensl bao-bollerne med olie, fold dem på midten til en halvcirkel, så olien er inde i bao-bollen. Rul igen hver bao-bolle lidt fladere med kagerullen.
- Kom vand i bunden af en stor gryde, så det går cirka 3-4 centimeter op af grydens sider. Sæt dørslaget ned i gryden, og tjek, at vandet ikke rører bunden af dørslaget. Tag dørslaget op igen. Varm vandet op, til det simrer.
- Fugt 3 kaffefiltre forsigtigt med koldt vand, og fordel dem i dørslaget. Læg 1 bao-bolle på hvert kaffefilter, så de ikke rører hinanden. Sæt dørslaget ned i gryden.
- Bind et rent viskestykke om grydelåget, og læg det over gryden med dørslaget, så drypper vandet fra låget ikke ned på dine bao, mens de damper. Damp bao-bollerne i 15 minutter. Klik på videoen er se, hvordan du damper bao.
- Så snart bao-bollerne er dampet færdige, og hævet op, skal du tage dem hurtigt af kaffefiltrene, så de ikke hænger fast. Du kan bruge en tang eller en paletkniv, så du ikke brænder dig. Fortsæt sådan med alle bao-bollerne. Hæld eventuelt mere vand i gryden undervejs, da det fordamper.
- Kyllingefyld fortsat: Kom sesamolie, hoisinsovs og soja i en skål, og rør det sammen til en sovs med en gaffel.
- Varm en stegepande med høje kanter til middelvarme, og kom kyllingekødet og sovsen op i stegepanden.
- Pil og hak hvidløg fint. Klik på videoen og se, hvordan du hakker hvidløg. Kom hvidløget op til kyllingen.
- Pil ingefær, og og riv det på den fine side af et rivejern. Klik på videoen og se, hvordan du bruger et rivejern. Kom ingefæren og vand op til kyllingen.
- Kog kyllingekødet i 5 minutter, mens du rører rundt med en paletkniv, til kyllingen er helt dækket og klistret ind i den lækre sovs. Kom kyllingefyldet op i en skål.
- Tilbehør: Varm en stegepande op til middelvarme. Kom sesamfrø på stegepanden, og rist dem, til de er gyldne. Rør rundt med en paletkniv, så de ikke brænder på.
- Skyl koriander eller spinat. Klik på videoen og se, hvordan du skyller krydderurter.
- Samle bao: Åbn bao-bollen forsigtigt, så den ikke knækker. Kom kålsalat og agurk i bunden, så kyllingefyld, spinat eller koriander, sesam og til sidst chilisovs, hvis du tør. Fortsæt sådan med alle bao-bollerne.
-
Beskrivelse
- Opskriften tager ca.: 3 timer
Vi elsker street food! Her får du en favorit-ret fra Kina, bao, som er vildt bløde, søde dampede brød med lækkert fyld. Du bestemmer, hvor spicy de skal være. Her damper vi bao-brødene med et dørslag, så du ikke behøves at købe en dampkurv.
TIP: Hvis du ikke har tid til at lave de karakteristiske dampede bao-brød, kan du bruge pita-brød eller tortillas i stedet.
Energi-indhold pr. portion- Energi: 3141 kJ / 751 kcal
- Protein: 21 %
- Kulhydrat: 58 %
- Fedt: 20 %
Du skal bruge
- Trin 1 af 2
Ingredienser
16 bao-boller:
- 3 dl. vand
- 25 g. gær
- 3 tsk. sukker
- 2 spsk. olie
- Ca. 500-600 g. hvedemel
- 1 ½ tsk. salt
- ½ tsk. bagepulver
Kyllingefyld:
- 1 tsk. salt
- 1 ½ -2 liter vand
- 3 kyllingebrystfileter
- 1 spsk. sesamolie
- 4 spsk. hoisinsovs
- 1 ½ spsk. soja
- 2 fed hvidløg
- 1 tsk. revet frisk ingefær
- ½ dl. vand
Kålsalat:
- 1 lille agurk
- 150 g. gulerødder
- 150 g. hvidkål eller spidskål
- 1 ½ spsk. æblecider-eddike
- ½ tsk. salt
Tilbehør:
- 1 spsk. sesamfrø
- 2 dl. frisk spinat eller koriander
- Sriracha chilisovs eller sød chilisovs
- Trin 2 af 2
Køkkenredskaber
- 1 køkkenvægt
- 1 decilitermål
- 2 teskeer
- 2 spiseskeer
- 1 lille gryde
- 1 stor røreskål
- 1 røreske
- 4 mellem skåle
- Husholdningsfilm
- 1 mellem gryde
- 1 skærebræt
- 1 stor skarp kniv
- 1 tyndskræller
- 2 gafler
- 1 dejskraber
- 1 kagerulle
- 1 stort glas
- 1 bagepensel
- 1 stor gryde med låg
- 1 dørslag
- 1 rent viskestykke
- 3 kaffefiltre
- 1 paletkniv
- 1 lille skål
- 1 rivejern
- 1 stegepande
Sådan gør du
- Trin 1 af 30
Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
- Trin 2 af 30
Find alle ingredienserne frem.
16 bao-boller:
- 3 dl. vand
- 25 g. gær
- 3 tsk. sukker
- 2 spsk. olie
- Ca. 500-600 g. hvedemel
- 1 ½ tsk. salt
- ½ tsk. bagepulver
Kyllingefyld:
- 1 tsk. salt
- 1 ½ -2 liter vand
- 3 kyllingebrystfileter
- 1 spsk. sesamolie
- 4 spsk. hoisinsovs
- 1 ½ spsk. soja
- 2 fed hvidløg
- 1 tsk. revet frisk ingefær
- ½ dl. vand
Kålsalat:
- 1 lille agurk
- 150 g. gulerødder
- 150 g. hvidkål eller spidskål
- 1 ½ spsk. æblecider-eddike
- ½ tsk. salt
Tilbehør:
- 1 spsk. sesamfrø
- 2 dl. frisk spinat eller koriander
- Sriracha chilisovs eller sød chilisovs
- Trin 3 af 30
Bao-brød: Lun vandet i en gryde, til det er fingervarmt. Sluk for gryden, og tag den af varmen. Hæld vandet over i en røreskål.
- 3 dl. vand
- Trin 4 af 30
Smuldr gæren i vandet, og kom sukkeret op i skålen. Rør rundt, til gæren er opløst. Tilsæt olie.
- 25 g. gær
- 3 tsk. sukker
- 2 spsk. olie
- Trin 5 af 30
Bland mel, salt og bagepulver grundigt i en skål for sig.
- Ca. 500-600 g. hvedemel
- 1 ½ tsk. salt
- ½ tsk. bagepulver
- Trin 6 af 30
Kom melblandingen op i gærblandingen lidt ad gangen. Klik på videoen og se, hvordan du rører en dej sammen. Når du ikke længere kan røre det sammen i skålen, så kom lidt mel på køkkenbordet sammen med dejen, og ælt bao-dejen med hænderne i 5 minutter. Kom den færdigt-æltede dej op i en skål, og dæk til med film. Lad dejen hæve i 1 ½ time.
- Trin 7 af 30
Kyllingefyld: Kom vand og salt i en gryde, læg låg på, og bring vandet i kog.
- 1 tsk. salt
- 1 ½ -2 liter vand
- Trin 8 af 30
Når vandet koger, skal kyllingen ned i gryden, og koge i 25 minutter. Husk at vaske hænder, når du har rørt ved råt kød.
- 3 kyllingebrystfileter
- Trin 9 af 30
Kålsalat: Skyl grøntsagerne. Skær agurken i skiver. Kom dem op i en skål for sig.
- 1 lille agurk
- 150 g. gulerødder
- 150 g. hvidkål eller spidskål
- Trin 10 af 30
Skræl gulerødderne. Brug en tyndskræller til at skrælle gulerødderne på samme side, så du får lange, brede, ultra-tynde strimler. Klik på videoen og se, hvordan du laver ultra-tynde gulerodsstrimler. Kom dem op i en anden skål.
- Trin 11 af 30
Skær spidskålen i tynde strimler, og kom dem op til gulerods-strimlerne.
- Trin 12 af 30
Hæld æbleeddike og salt over gulerødderne og spidskålen. Vend kålsalaten sammen.
- 1 ½ spsk. æblecider-eddike
- ½ tsk. salt
- Trin 13 af 30
Kyllingefyld, fortsat: Tjek, om kyllingen er færdig. Skær det største kyllingebryst over på midten, og tjek, om det er helt hvidt i midten. Hvis det stadig er lyserødt, skal det koge lidt mere.
- Trin 14 af 30
Når kyllingekødet er kogt færdigt, så tag det op. Lad det køle lidt af, og brug så to gafler til at trække kyllingekødet fra hinanden i trevler.
- Trin 15 af 30
Bao-boller fortsat: Kom en smule mel på bordet, og vend dejen forsigtigt ud af skålen med en dejskraber. Vend dejen rundt i melet, så der kommer mel på alle sider af dejen.
- Trin 16 af 30
Rul dejen ud med en kagerulle. Tjek, at dejen ikke sidder fast i bordet. Hvis den stadig hænger fast, så kom mere mel på bordet under dejen.
- Trin 17 af 30
Tryk, og drej bao-boller ud af dejen med et glas eller en udstikker på cirka 8 centimeter i diameter. Ælt resterne sammen, og lad det hæve 20 minutter igen, og form nye baos af dej-resten på samme måde. Klik på videoen og se, hvordan du former bao-boller.
- Trin 18 af 30
Pensl bao-bollerne med olie, fold dem på midten til en halvcirkel, så olien er inde i bao-bollen. Rul igen hver bao-bolle lidt fladere med kagerullen.
- Trin 19 af 30
Kom vand i bunden af en stor gryde, så det går cirka 3-4 centimeter op af grydens sider. Sæt dørslaget ned i gryden, og tjek, at vandet ikke rører bunden af dørslaget. Tag dørslaget op igen. Varm vandet op, til det simrer.
- Trin 20 af 30
Fugt 3 kaffefiltre forsigtigt med koldt vand, og fordel dem i dørslaget. Læg 1 bao-bolle på hvert kaffefilter, så de ikke rører hinanden. Sæt dørslaget ned i gryden.
- Trin 21 af 30
Bind et rent viskestykke om grydelåget, og læg det over gryden med dørslaget, så drypper vandet fra låget ikke ned på dine bao, mens de damper. Damp bao-bollerne i 15 minutter. Klik på videoen og se, hvordan du damper bao.
- Trin 22 af 30
Så snart bao-bollerne er dampet færdige, og hævet op, skal du tage dem hurtigt af kaffefiltrene, så de ikke hænger fast. Du kan bruge en tang eller en paletkniv, så du ikke brænder dig. Fortsæt sådan med alle bao-bollerne. Hæld eventuelt mere vand i gryden undervejs, da det fordamper.
- Trin 23 af 30
Kyllingefyld fortsat: Kom sesamolie, hoisinsovs og soja i en skål, og rør det sammen til en sovs med en gaffel.
- 1 spsk. sesamolie
- 4 spsk. hoisinsovs
- 1 ½ spsk. soja
- Trin 24 af 30
Varm en stegepande med høje kanter til middelvarme, og kom kyllingekødet og sovsen op i stegepanden.
- Trin 25 af 30
Pil og hak hvidløg fint. Klik på videoen og se, hvordan du hakker hvidløg. Kom hvidløget op til kyllingen.
- 2 fed hvidløg
- Trin 26 af 30
Pil ingefær, og og riv det på den fine side af et rivejern. Klik på videoen og se, hvordan du bruger et rivejern. Kom ingefæren og vand op til kyllingen.
- 1 tsk. revet frisk ingefær
- ½ dl. vand
- Trin 27 af 30
Kog kyllingekødet i 5 minutter, mens du rører rundt med en paletkniv, til kyllingen er helt dækket og klistret ind i den lækre sovs. Kom kyllingefyldet op i en skål.
- Trin 28 af 30
Tilbehør: Varm en stegepande op til middelvarme. Kom sesamfrø på stegepanden, og rist dem, til de er gyldne. Rør rundt med en paletkniv, så de ikke brænder på.
- 1 spsk. sesamfrø
- Trin 29 af 30
Skyl koriander eller spinat. Klik på videoen og se, hvordan du skyller krydderurter.
- 2 dl. frisk spinat eller koriander
- Trin 30 af 30
Samle bao: Åbn bao-bollen forsigtigt, så den ikke knækker. Kom kålsalat og agurk i bunden, så kyllingefyld, spinat eller koriander, sesam og til sidst chilisovs, hvis du tør. Fortsæt sådan med alle bao-bollerne.
- Sriracha chilisovs eller sød chilisovs
Oversigt
- Print
Beskrivelse
Vi elsker street food! Her får du en favorit-ret fra Kina, bao, som er vildt bløde, søde dampede brød med lækkert fyld. Du bestemmer, hvor spicy de skal være. Her damper vi bao-brødene med et dørslag, så du ikke behøves at købe en dampkurv.
TIP: Hvis du ikke har tid til at lave de karakteristiske dampede bao-brød, kan du bruge pita-brød eller tortillas i stedet.
Du skal bruge
Ingredienser
16 bao-boller:
- 3 dl. vand
- 25 g. gær
- 3 tsk. sukker
- 2 spsk. olie
- Ca. 500-600 g. hvedemel
- 1 ½ tsk. salt
- ½ tsk. bagepulver
Kyllingefyld:
- 1 tsk. salt
- 1 ½ -2 liter vand
- 3 kyllingebrystfileter
- 1 spsk. sesamolie
- 4 spsk. hoisinsovs
- 1 ½ spsk. soja
- 2 fed hvidløg
- 1 tsk. revet frisk ingefær
- ½ dl. vand
Kålsalat:
- 1 lille agurk
- 150 g. gulerødder
- 150 g. hvidkål eller spidskål
- 1 ½ spsk. æblecider-eddike
- ½ tsk. salt
Tilbehør:
- 1 spsk. sesamfrø
- 2 dl. frisk spinat eller koriander
- Sriracha chilisovs eller sød chilisovs
Køkkenredskaber
- 1 køkkenvægt
- 1 decilitermål
- 2 teskeer
- 2 spiseskeer
- 1 lille gryde
- 1 stor røreskål
- 1 røreske
- 4 mellem skåle
- Husholdningsfilm
- 1 mellem gryde
- 1 skærebræt
- 1 stor skarp kniv
- 1 tyndskræller
- 2 gafler
- 1 dejskraber
- 1 kagerulle
- 1 stort glas
- 1 bagepensel
- 1 stor gryde med låg
- 1 dørslag
- 1 rent viskestykke
- 3 kaffefiltre
- 1 paletkniv
- 1 lille skål
- 1 rivejern
- 1 stegepande
Sådan gør du
- Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
- Find alle ingredienserne frem.
- Bao-brød: Lun vandet i en gryde, til det er fingervarmt. Sluk for gryden, og tag den af varmen. Hæld vandet over i en røreskål.
- Smuldr gæren i vandet, og kom sukkeret op i skålen. Rør rundt, til gæren er opløst. Tilsæt olie.
- Bland mel, salt og bagepulver grundigt i en skål for sig.
- Kom melblandingen op i gærblandingen lidt ad gangen. Klik på videoen og se, hvordan du rører en dej sammen. Når du ikke længere kan røre det sammen i skålen, så kom lidt mel på køkkenbordet sammen med dejen, og ælt bao-dejen med hænderne i 5 minutter. Kom den færdigt-æltede dej op i en skål, og dæk til med film. Lad dejen hæve i 1 ½ time.
- Kyllingefyld: Kom vand og salt i en gryde, læg låg på, og bring vandet i kog.
- Når vandet koger, skal kyllingen ned i gryden, og koge i 25 minutter. Husk at vaske hænder, når du har rørt ved råt kød.
- Kålsalat: Skyl grøntsagerne. Skær agurken i skiver. Kom dem op i en skål for sig.
- Skræl gulerødderne. Brug en tyndskræller til at skrælle gulerødderne på samme side, så du får lange, brede, ultra-tynde strimler. Klik på videoen og se, hvordan du laver ultra-tynde gulerodsstrimler. Kom dem op i en anden skål.
- Skær spidskålen i tynde strimler, og kom dem op til gulerods-strimlerne.
- Hæld æbleeddike og salt over gulerødderne og spidskålen. Vend kålsalaten sammen.
- Kyllingefyld, fortsat: Tjek, om kyllingen er færdig. Skær det største kyllingebryst over på midten, og tjek, om det er helt hvidt i midten. Hvis det stadig er lyserødt, skal det koge lidt mere.
- Når kyllingekødet er kogt færdigt, så tag det op. Lad det køle lidt af, og brug så to gafler til at trække kyllingekødet fra hinanden i trevler.
- Bao-boller fortsat: Kom en smule mel på bordet, og vend dejen forsigtigt ud af skålen med en dejskraber. Vend dejen rundt i melet, så der kommer mel på alle sider af dejen.
- Rul dejen ud med en kagerulle. Tjek, at dejen ikke sidder fast i bordet. Hvis den stadig hænger fast, så kom mere mel på bordet under dejen.
- Tryk, og drej bao-boller ud af dejen med et glas eller en udstikker på cirka 8 centimeter i diameter. Ælt resterne sammen, og lad det hæve 20 minutter igen, og form nye baos af dej-resten på samme måde. Klik på videoen og se, hvordan du former bao-boller.
- Pensl bao-bollerne med olie, fold dem på midten til en halvcirkel, så olien er inde i bao-bollen. Rul igen hver bao-bolle lidt fladere med kagerullen.
- Kom vand i bunden af en stor gryde, så det går cirka 3-4 centimeter op af grydens sider. Sæt dørslaget ned i gryden, og tjek, at vandet ikke rører bunden af dørslaget. Tag dørslaget op igen. Varm vandet op, til det simrer.
- Fugt 3 kaffefiltre forsigtigt med koldt vand, og fordel dem i dørslaget. Læg 1 bao-bolle på hvert kaffefilter, så de ikke rører hinanden. Sæt dørslaget ned i gryden.
- Bind et rent viskestykke om grydelåget, og læg det over gryden med dørslaget, så drypper vandet fra låget ikke ned på dine bao, mens de damper. Damp bao-bollerne i 15 minutter. Klik på videoen og se, hvordan du damper bao.
- Så snart bao-bollerne er dampet færdige, og hævet op, skal du tage dem hurtigt af kaffefiltrene, så de ikke hænger fast. Du kan bruge en tang eller en paletkniv, så du ikke brænder dig. Fortsæt sådan med alle bao-bollerne. Hæld eventuelt mere vand i gryden undervejs, da det fordamper.
- Kyllingefyld fortsat: Kom sesamolie, hoisinsovs og soja i en skål, og rør det sammen til en sovs med en gaffel.
- Varm en stegepande med høje kanter til middelvarme, og kom kyllingekødet og sovsen op i stegepanden.
- Pil og hak hvidløg fint. Klik på videoen og se, hvordan du hakker hvidløg. Kom hvidløget op til kyllingen.
- Pil ingefær, og og riv det på den fine side af et rivejern. Klik på videoen og se, hvordan du bruger et rivejern. Kom ingefæren og vand op til kyllingen.
- Kog kyllingekødet i 5 minutter, mens du rører rundt med en paletkniv, til kyllingen er helt dækket og klistret ind i den lækre sovs. Kom kyllingefyldet op i en skål.
- Tilbehør: Varm en stegepande op til middelvarme. Kom sesamfrø på stegepanden, og rist dem, til de er gyldne. Rør rundt med en paletkniv, så de ikke brænder på.
- Skyl koriander eller spinat. Klik på videoen og se, hvordan du skyller krydderurter.
- Samle bao: Åbn bao-bollen forsigtigt, så den ikke knækker. Kom kålsalat og agurk i bunden, så kyllingefyld, spinat eller koriander, sesam og til sidst chilisovs, hvis du tør. Fortsæt sådan med alle bao-bollerne.
-
Beskrivelse
- Opskriften tager ca.: 3 timer
Vi elsker street food! Her får du en favorit-ret fra Kina, bao, som er vildt bløde, søde dampede brød med lækkert fyld. Du bestemmer, hvor spicy de skal være. Her damper vi bao-brødene med et dørslag, så du ikke behøves at købe en dampkurv.
TIP: Hvis du ikke har tid til at lave de karakteristiske dampede bao-brød, kan du bruge pita-brød eller tortillas i stedet.
Energi-indhold pr. portion- Energi: 3141 kJ / 751 kcal
- Protein: 21 %
- Kulhydrat: 58 %
- Fedt: 20 %
Du skal bruge
- Trin 1 af 2
Ingredienser
24 bao-boller:
- 4 ½ dl. vand
- 37 g. gær
- 4 ½ tsk. sukker
- 3 spsk. olie
- Ca. 750-900 g. hvedemel
- 2 ¼ tsk. salt
- ¾ tsk. bagepulver
Kyllingefyld:
- 1 ½ tsk. salt
- 2 ¼ - 3 liter vand
- 4 ½ kyllingebrystfileter
- 1 ½ spsk. sesamolie
- 6 spsk. hoisinsovs
- 2 ¼ spsk. soja
- 3 fed hvidløg
- 1 ½ tsk. revet frisk ingefær
- ¾ dl. vand
Kålsalat:
- 1 ½ lille agurk
- 225 g. gulerødder
- 225 g. hvidkål eller spidskål
- 2 ¼ spsk. æblecider-eddike
- ¾ tsk. salt
Tilbehør:
- 1 ½ spsk. sesamfrø
- 3 dl. frisk spinat eller koriander
- Sriracha chilisovs eller sød chilisovs
- Trin 2 af 2
Køkkenredskaber
- 1 køkkenvægt
- 1 decilitermål
- 2 teskeer
- 2 spiseskeer
- 1 lille gryde
- 1 stor røreskål
- 1 røreske
- 4 mellem skåle
- Husholdningsfilm
- 1 mellem gryde
- 1 skærebræt
- 1 stor skarp kniv
- 1 tyndskræller
- 2 gafler
- 1 dejskraber
- 1 kagerulle
- 1 stort glas
- 1 bagepensel
- 1 stor gryde med låg
- 1 dørslag
- 1 rent viskestykke
- 3 kaffefiltre
- 1 paletkniv
- 1 lille skål
- 1 rivejern
- 1 stegepande
Sådan gør du
- Trin 1 af 30
Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
- Trin 2 af 30
Find alle ingredienserne frem.
24 bao-boller:
- 4 ½ dl. vand
- 37 g. gær
- 4 ½ tsk. sukker
- 3 spsk. olie
- Ca. 750-900 g. hvedemel
- 2 ¼ tsk. salt
- ¾ tsk. bagepulver
Kyllingefyld:
- 1 ½ tsk. salt
- 2 ¼ - 3 liter vand
- 4 ½ kyllingebrystfileter
- 1 ½ spsk. sesamolie
- 6 spsk. hoisinsovs
- 2 ¼ spsk. soja
- 3 fed hvidløg
- 1 ½ tsk. revet frisk ingefær
- ¾ dl. vand
Kålsalat:
- 1 ½ lille agurk
- 225 g. gulerødder
- 225 g. hvidkål eller spidskål
- 2 ¼ spsk. æblecider-eddike
- ¾ tsk. salt
Tilbehør:
- 1 ½ spsk. sesamfrø
- 3 dl. frisk spinat eller koriander
- Sriracha chilisovs eller sød chilisovs
- Trin 3 af 30
Bao-brød: Lun vandet i en gryde, til det er fingervarmt. Sluk for gryden, og tag den af varmen. Hæld vandet over i en røreskål.
- 4 ½ dl. vand
- Trin 4 af 30
Smuldr gæren i vandet, og kom sukkeret op i skålen. Rør rundt, til gæren er opløst. Tilsæt olie.
- 37 g. gær
- 4 ½ tsk. sukker
- 3 spsk. olie
- Trin 5 af 30
Bland mel, salt og bagepulver grundigt i en skål for sig.
- Ca. 750-900 g. hvedemel
- 2 ¼ tsk. salt
- ¾ tsk. bagepulver
- Trin 6 af 30
Kom melblandingen op i gærblandingen lidt ad gangen. Klik på videoen og se, hvordan du rører en dej sammen. Når du ikke længere kan røre det sammen i skålen, så kom lidt mel på køkkenbordet sammen med dejen, og ælt bao-dejen med hænderne i 5 minutter. Kom den færdigt-æltede dej op i en skål, og dæk til med film. Lad dejen hæve i 1 ½ time.
- Trin 7 af 30
Kyllingefyld: Kom vand og salt i en gryde, læg låg på, og bring vandet i kog.
- 1 ½ tsk. salt
- 2 ¼ - 3 liter vand
- Trin 8 af 30
Når vandet koger, skal kyllingen ned i gryden, og koge i 25 minutter. Husk at vaske hænder, når du har rørt ved råt kød.
- 4 ½ kyllingebrystfileter
- Trin 9 af 30
Kålsalat: Skyl grøntsagerne. Skær agurken i skiver. Kom dem op i en skål for sig.
- 1 ½ lille agurk
- 225 g. gulerødder
- 225 g. hvidkål eller spidskål
- Trin 10 af 30
Skræl gulerødderne. Brug en tyndskræller til at skrælle gulerødderne på samme side, så du får lange, brede, ultra-tynde strimler. Klik på videoen og se, hvordan du laver ultra-tynde gulerodsstrimler. Kom dem op i en anden skål.
- Trin 11 af 30
Skær spidskålen i tynde strimler, og kom dem op til gulerods-strimlerne.
- Trin 12 af 30
Hæld æbleeddike og salt over gulerødderne og spidskålen. Vend kålsalaten sammen.
- 2 ¼ spsk. æblecider-eddike
- ¾ tsk. salt
- Trin 13 af 30
Kyllingefyld, fortsat: Tjek, om kyllingen er færdig. Skær det største kyllingebryst over på midten, og tjek, om det er helt hvidt i midten. Hvis det stadig er lyserødt, skal det koge lidt mere.
- Trin 14 af 30
Når kyllingekødet er kogt færdigt, så tag det op. Lad det køle lidt af, og brug så to gafler til at trække kyllingekødet fra hinanden i trevler.
- Trin 15 af 30
Bao-boller fortsat: Kom en smule mel på bordet, og vend dejen forsigtigt ud af skålen med en dejskraber. Vend dejen rundt i melet, så der kommer mel på alle sider af dejen.
- Trin 16 af 30
Rul dejen ud med en kagerulle. Tjek, at dejen ikke sidder fast i bordet. Hvis den stadig hænger fast, så kom mere mel på bordet under dejen.
- Trin 17 af 30
Tryk, og drej bao-boller ud af dejen med et glas eller en udstikker på cirka 8 centimeter i diameter. Ælt resterne sammen, og lad det hæve 20 minutter igen, og form nye baos af dej-resten på samme måde. Klik på videoen og se, hvordan du former bao-boller.
- Trin 18 af 30
Pensl bao-bollerne med olie, fold dem på midten til en halvcirkel, så olien er inde i bao-bollen. Rul igen hver bao-bolle lidt fladere med kagerullen.
- Trin 19 af 30
Kom vand i bunden af en stor gryde, så det går cirka 3-4 centimeter op af grydens sider. Sæt dørslaget ned i gryden, og tjek, at vandet ikke rører bunden af dørslaget. Tag dørslaget op igen. Varm vandet op, til det simrer.
- Trin 20 af 30
Fugt 3 kaffefiltre forsigtigt med koldt vand, og fordel dem i dørslaget. Læg 1 bao-bolle på hvert kaffefilter, så de ikke rører hinanden. Sæt dørslaget ned i gryden.
- Trin 21 af 30
Bind et rent viskestykke om grydelåget, og læg det over gryden med dørslaget, så drypper vandet fra låget ikke ned på dine bao, mens de damper. Damp bao-bollerne i 15 minutter. Klik på videoen er se, hvordan du damper bao.
- Trin 22 af 30
Så snart bao-bollerne er dampet færdige, og hævet op, skal du tage dem hurtigt af kaffefiltrene, så de ikke hænger fast. Du kan bruge en tang eller en paletkniv, så du ikke brænder dig. Fortsæt sådan med alle bao-bollerne. Hæld eventuelt mere vand i gryden undervejs, da det fordamper.
- Trin 23 af 30
Kyllingefyld fortsat: Kom sesamolie, hoisinsovs og soja i en skål, og rør det sammen til en sovs med en gaffel.
- 1 ½ spsk. sesamolie
- 6 spsk. hoisinsovs
- 2 ¼ spsk. soja
- Trin 24 af 30
Varm en stegepande med høje kanter til middelvarme, og kom kyllingekødet og sovsen op i stegepanden.
- Trin 25 af 30
Pil og hak hvidløg fint. Klik på videoen og se, hvordan du hakker hvidløg. Kom hvidløget op til kyllingen.
- 3 fed hvidløg
- Trin 26 af 30
Pil ingefær, og og riv det på den fine side af et rivejern. Klik på videoen og se, hvordan du bruger et rivejern. Kom ingefæren og vand op til kyllingen.
- 1 ½ tsk. revet frisk ingefær
- ¾ dl. vand
- Trin 27 af 30
Kog kyllingekødet i 5 minutter, mens du rører rundt med en paletkniv, til kyllingen er helt dækket og klistret ind i den lækre sovs. Kom kyllingefyldet op i en skål.
- Trin 28 af 30
Tilbehør: Varm en stegepande op til middelvarme. Kom sesamfrø på stegepanden, og rist dem, til de er gyldne. Rør rundt med en paletkniv, så de ikke brænder på.
- 1 ½ spsk. sesamfrø
- Trin 29 af 30
Skyl koriander eller spinat. Klik på videoen og se, hvordan du skyller krydderurter.
- 3 dl. frisk spinat eller koriander
- Trin 30 af 30
Samle bao: Åbn bao-bollen forsigtigt, så den ikke knækker. Kom kålsalat og agurk i bunden, så kyllingefyld, spinat eller koriander, sesam og til sidst chilisovs, hvis du tør. Fortsæt sådan med alle bao-bollerne.
- Sriracha chilisovs eller sød chilisovs
Oversigt
- Print
Beskrivelse
Vi elsker street food! Her får du en favorit-ret fra Kina, bao, som er vildt bløde, søde dampede brød med lækkert fyld. Du bestemmer, hvor spicy de skal være. Her damper vi bao-brødene med et dørslag, så du ikke behøves at købe en dampkurv.
TIP: Hvis du ikke har tid til at lave de karakteristiske dampede bao-brød, kan du bruge pita-brød eller tortillas i stedet.
Du skal bruge
Ingredienser
24 bao-boller:
- 4 ½ dl. vand
- 37 g. gær
- 4 ½ tsk. sukker
- 3 spsk. olie
- Ca. 750-900 g. hvedemel
- 2 ¼ tsk. salt
- ¾ tsk. bagepulver
Kyllingefyld:
- 1 ½ tsk. salt
- 2 ¼ - 3 liter vand
- 4 ½ kyllingebrystfileter
- 1 ½ spsk. sesamolie
- 6 spsk. hoisinsovs
- 2 ¼ spsk. soja
- 3 fed hvidløg
- 1 ½ tsk. revet frisk ingefær
- ¾ dl. vand
Kålsalat:
- 1 ½ lille agurk
- 225 g. gulerødder
- 225 g. hvidkål eller spidskål
- 2 ¼ spsk. æblecider-eddike
- ¾ tsk. salt
Tilbehør:
- 1 ½ spsk. sesamfrø
- 3 dl. frisk spinat eller koriander
- Sriracha chilisovs eller sød chilisovs
Køkkenredskaber
- 1 køkkenvægt
- 1 decilitermål
- 2 teskeer
- 2 spiseskeer
- 1 lille gryde
- 1 stor røreskål
- 1 røreske
- 4 mellem skåle
- Husholdningsfilm
- 1 mellem gryde
- 1 skærebræt
- 1 stor skarp kniv
- 1 tyndskræller
- 2 gafler
- 1 dejskraber
- 1 kagerulle
- 1 stort glas
- 1 bagepensel
- 1 stor gryde med låg
- 1 dørslag
- 1 rent viskestykke
- 3 kaffefiltre
- 1 paletkniv
- 1 lille skål
- 1 rivejern
- 1 stegepande
Sådan gør du
- Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
- Find alle ingredienserne frem.
- Bao-brød: Lun vandet i en gryde, til det er fingervarmt. Sluk for gryden, og tag den af varmen. Hæld vandet over i en røreskål.
- Smuldr gæren i vandet, og kom sukkeret op i skålen. Rør rundt, til gæren er opløst. Tilsæt olie.
- Bland mel, salt og bagepulver grundigt i en skål for sig.
- Kom melblandingen op i gærblandingen lidt ad gangen. Klik på videoen og se, hvordan du rører en dej sammen. Når du ikke længere kan røre det sammen i skålen, så kom lidt mel på køkkenbordet sammen med dejen, og ælt bao-dejen med hænderne i 5 minutter. Kom den færdigt-æltede dej op i en skål, og dæk til med film. Lad dejen hæve i 1 ½ time.
- Kyllingefyld: Kom vand og salt i en gryde, læg låg på, og bring vandet i kog.
- Når vandet koger, skal kyllingen ned i gryden, og koge i 25 minutter. Husk at vaske hænder, når du har rørt ved råt kød.
- Kålsalat: Skyl grøntsagerne. Skær agurken i skiver. Kom dem op i en skål for sig.
- Skræl gulerødderne. Brug en tyndskræller til at skrælle gulerødderne på samme side, så du får lange, brede, ultra-tynde strimler. Klik på videoen og se, hvordan du laver ultra-tynde gulerodsstrimler. Kom dem op i en anden skål.
- Skær spidskålen i tynde strimler, og kom dem op til gulerods-strimlerne.
- Hæld æbleeddike og salt over gulerødderne og spidskålen. Vend kålsalaten sammen.
- Kyllingefyld, fortsat: Tjek, om kyllingen er færdig. Skær det største kyllingebryst over på midten, og tjek, om det er helt hvidt i midten. Hvis det stadig er lyserødt, skal det koge lidt mere.
- Når kyllingekødet er kogt færdigt, så tag det op. Lad det køle lidt af, og brug så to gafler til at trække kyllingekødet fra hinanden i trevler.
- Bao-boller fortsat: Kom en smule mel på bordet, og vend dejen forsigtigt ud af skålen med en dejskraber. Vend dejen rundt i melet, så der kommer mel på alle sider af dejen.
- Rul dejen ud med en kagerulle. Tjek, at dejen ikke sidder fast i bordet. Hvis den stadig hænger fast, så kom mere mel på bordet under dejen.
- Tryk, og drej bao-boller ud af dejen med et glas eller en udstikker på cirka 8 centimeter i diameter. Ælt resterne sammen, og lad det hæve 20 minutter igen, og form nye baos af dej-resten på samme måde. Klik på videoen og se, hvordan du former bao-boller.
- Pensl bao-bollerne med olie, fold dem på midten til en halvcirkel, så olien er inde i bao-bollen. Rul igen hver bao-bolle lidt fladere med kagerullen.
- Kom vand i bunden af en stor gryde, så det går cirka 3-4 centimeter op af grydens sider. Sæt dørslaget ned i gryden, og tjek, at vandet ikke rører bunden af dørslaget. Tag dørslaget op igen. Varm vandet op, til det simrer.
- Fugt 3 kaffefiltre forsigtigt med koldt vand, og fordel dem i dørslaget. Læg 1 bao-bolle på hvert kaffefilter, så de ikke rører hinanden. Sæt dørslaget ned i gryden.
- Bind et rent viskestykke om grydelåget, og læg det over gryden med dørslaget, så drypper vandet fra låget ikke ned på dine bao, mens de damper. Damp bao-bollerne i 15 minutter. Klik på videoen er se, hvordan du damper bao.
- Så snart bao-bollerne er dampet færdige, og hævet op, skal du tage dem hurtigt af kaffefiltrene, så de ikke hænger fast. Du kan bruge en tang eller en paletkniv, så du ikke brænder dig. Fortsæt sådan med alle bao-bollerne. Hæld eventuelt mere vand i gryden undervejs, da det fordamper.
- Kyllingefyld fortsat: Kom sesamolie, hoisinsovs og soja i en skål, og rør det sammen til en sovs med en gaffel.
- Varm en stegepande med høje kanter til middelvarme, og kom kyllingekødet og sovsen op i stegepanden.
- Pil og hak hvidløg fint. Klik på videoen og se, hvordan du hakker hvidløg. Kom hvidløget op til kyllingen.
- Pil ingefær, og og riv det på den fine side af et rivejern. Klik på videoen og se, hvordan du bruger et rivejern. Kom ingefæren og vand op til kyllingen.
- Kog kyllingekødet i 5 minutter, mens du rører rundt med en paletkniv, til kyllingen er helt dækket og klistret ind i den lækre sovs. Kom kyllingefyldet op i en skål.
- Tilbehør: Varm en stegepande op til middelvarme. Kom sesamfrø på stegepanden, og rist dem, til de er gyldne. Rør rundt med en paletkniv, så de ikke brænder på.
- Skyl koriander eller spinat. Klik på videoen og se, hvordan du skyller krydderurter.
- Samle bao: Åbn bao-bollen forsigtigt, så den ikke knækker. Kom kålsalat og agurk i bunden, så kyllingefyld, spinat eller koriander, sesam og til sidst chilisovs, hvis du tør. Fortsæt sådan med alle bao-bollerne.
-