Banankage

Banankage

easy
  • Beskrivelse

      • Opskriften tager ca.: 1 time

        Mums for en lækker kage! Her er sødt og surt sat sammen til en kage ud over det sædvanlige. Den vil helt sikkert tilfredsstille din søde tand.

        Energi-indhold pr. portion
    • Sådan gør du

      • Trin 1 af 18

        Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.

      • Trin 2 af 18

        Find alle ingredienser frem.

        Banankage:

        • 175 g. smør
        • 1 ½ dl. sukker
        • 3 æg
        • 3 dl. hvedemel
        • 2 tsk. bagepulver
        • 50 g. mørk chokolade
        • 1 stor banan (eller 2 små bananer)
        • 1 tsk. fintrevet økologisk limeskal eller citronskal
        • ½ dl. limesaft eller citronsaft
        • ½ dl. vand

        Overtræk:

        • 50 g. mørk chokolade
      • Trin 3 af 18

        Stil smørret lunt, så det kan blive blødt.

        • 175 g. smør
      • Trin 4 af 18

        Tænd ovnen på 175 grader almindelig ovn.

      • Trin 5 af 18

        Kom bagepapir i rugbrødsformen.

      • Trin 6 af 18

        Kom smør og sukker i en skål, og pisk i cirka 5 minutter med en håndmixer, til det bliver hvidt og tykt. Klik på metodevideoen og se, hvordan du laver en rørt dej.

        • 1 ½ dl. sukker
      • Trin 7 af 18

        Slå et æg ud i et glas, og hæld det derefter op i dejen. Pisk grundigt med håndmixeren. Fortsæt på samme måde med resten af æggene. Pisk mellem hvert æg. Klik på videoen og se, hvordan du slår ægget ud og ser for skaller.

        • 3 æg
      • Trin 8 af 18

        Bland hvedemel og bagepulver i en lille skål.

        • 3 dl. hvedemel
        • 2 tsk. bagepulver
      • Trin 9 af 18

        Hold en si over skålen med dej, og drys melblandingen gennem sien ned i dejen. Bland dejen sammen med en dejskraber.

      • Trin 10 af 18

        Hak chokoladen med en brødkniv.

        • 50 g. mørk chokolade
      • Trin 11 af 18

        Skræl bananen. Skær den i små stykker, og kom dem i en lille skål.

        • 1 stor banan (eller 2 små bananer)
      • Trin 12 af 18

        Skyl limen eller citronen, og riv skallen på et rivejern. Skær limen eller citronen over, og pres saften ud. Klik på metodevideoen og se, hvordan du presser saften af en lime eller citron. Kom skal og saft op i skålen med bananstykker, og rør det sammen.

        • 1 tsk. fintrevet økologisk limeskal eller citronskal
        • ½ dl. limesaft eller citronsaft
      • Trin 13 af 18

        Kom vand i dejen, og tilsæt chokolade og bananmassen. Vend rundt, indtil det hele er blandet sammen.

        • ½ dl. vand
      • Trin 14 af 18

        Hæld dejen i det ovnfaste fad med bagepapiret. Brug dejskraberen til at få alt dejen ud af skålen :)

      • Trin 15 af 18

        Kom det ovnfaste fad i ovnen og bag den i 25-30 minutter. Hold øje med kagen undervejs.

      • Trin 16 af 18

        Overtræk: Hak chokoladen i små stykker med en brødkniv.

        • 50 g. mørk chokolade
      • Trin 17 af 18

        Tag kagen ud af ovnen. Stik i midten af kagen med en lille skarp kniv eller et træspyd. Hvis der hænger dej på, skal kagen bage lidt længere. Klik på videoen og se, hvordan du tjekker om kagen er bagt.

      • Trin 18 af 18

        Løft kagen ud af det ovnfaste fad ved at løfte i bagepapiret. Spred derefter den finthakkede chokolade udover den varme banankage. Så burde chokoladen smelte.

    • Oversigt

      • Print

        Beskrivelse

        Mums for en lækker kage! Her er sødt og surt sat sammen til en kage ud over det sædvanlige. Den vil helt sikkert tilfredsstille din søde tand.

        Du skal bruge

          Ingredienser

          Banankage:

          • 175 g. smør
          • 1 ½ dl. sukker
          • 3 æg
          • 3 dl. hvedemel
          • 2 tsk. bagepulver
          • 50 g. mørk chokolade
          • 1 stor banan (eller 2 små bananer)
          • 1 tsk. fintrevet økologisk limeskal eller citronskal
          • ½ dl. limesaft eller citronsaft
          • ½ dl. vand

          Overtræk:

          • 50 g. mørk chokolade

           

          Køkkenredskaber

          • 1 køkkenvægt
          • 1 decilitermål
          • 1 rugbrødsform
          • 1 mellem skål
          • 1 håndmixer
          • 1 kop
          • 1 lille skål
          • 1 si
          • 1 dejskraber
          • 1 brødkniv
          • 1 skærebræt
          • 1 lille skarp kniv
          • 1 rivejern
          • 1 røreske
          • 1 bageplade
          • 1 træspyd

          Sådan gør du

          1. Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.
          2. Find alle ingredienser frem.
          3. Stil smørret lunt, så det kan blive blødt.
          4. Tænd ovnen på 175 grader almindelig ovn.
          5. Kom bagepapir i rugbrødsformen.
          6. Kom smør og sukker i en skål, og pisk i cirka 5 minutter med en håndmixer, til det bliver hvidt og tykt. Klik på metodevideoen og se, hvordan du laver en rørt dej.
          7. Slå et æg ud i et glas, og hæld det derefter op i dejen. Pisk grundigt med håndmixeren. Fortsæt på samme måde med resten af æggene. Pisk mellem hvert æg. Klik på videoen og se, hvordan du slår ægget ud og ser for skaller.
          8. Bland hvedemel og bagepulver i en lille skål.
          9. Hold en si over skålen med dej, og drys melblandingen gennem sien ned i dejen. Bland dejen sammen med en dejskraber.
          10. Hak chokoladen med en brødkniv.
          11. Skræl bananen. Skær den i små stykker, og kom dem i en lille skål.
          12. Skyl limen eller citronen, og riv skallen på et rivejern. Skær limen eller citronen over, og pres saften ud. Klik på metodevideoen og se, hvordan du presser saften af en lime eller citron. Kom skal og saft op i skålen med bananstykker, og rør det sammen.
          13. Kom vand i dejen, og tilsæt chokolade og bananmassen. Vend rundt, indtil det hele er blandet sammen.
          14. Hæld dejen i det ovnfaste fad med bagepapiret. Brug dejskraberen til at få alt dejen ud af skålen :)
          15. Kom det ovnfaste fad i ovnen og bag den i 25-30 minutter. Hold øje med kagen undervejs.
          16. Overtræk: Hak chokoladen i små stykker med en brødkniv.
          17. Tag kagen ud af ovnen. Stik i midten af kagen med en lille skarp kniv eller et træspyd. Hvis der hænger dej på, skal kagen bage lidt længere. Klik på videoen og se, hvordan du tjekker om kagen er bagt.
          18. Løft kagen ud af det ovnfaste fad ved at løfte i bagepapiret. Spred derefter den finthakkede chokolade udover den varme banankage. Så burde chokoladen smelte.