Bananis med hvid chokolade og persillekrymmel

Bananis med hvid chokolade og persillekrymmel

medium
  • Beskrivelse

      • Opskriften tager ca.: 1 time

        Mmmm.. Er der noget mere blæret og lækkert end hjemmelavet is? Denne is-version kender dine gæster nok ikke, og kombinationen vil med garanti overraske dem. 

        Energi-indhold pr. stk.
        • Energi: 648 kJ / 155 kcal
        • Protein: 6 %
        • Kulhydrat: 60 %
        • Fedt: 35 %
        • Heraf mættet fedt: 3,6 g
    • Sådan gør du

      • Trin 1 af 13

        Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.

      • Trin 2 af 13

        Mål alle ingredienserne af.

        • 2 bananer
        • 2 håndfulde (40 g.) bredbladet persille
        • 80 g. hvid chokolade
      • Trin 3 af 13

        Skræl bananerne, og skær dem over på midten.

        • 2 bananer
      • Trin 4 af 13

        Skub et træspyd ind i hver banan, som en ispind. Hvis træspyddet er meget langt, så skær det over på midten. Læg bananerne i en frysepose, og læg dem i fryseren natten over eller i minimum 3 timer.

      • Trin 5 af 13

        Lav persillekrymmel: Kom vand i en stor skål, og skyl persillen i vandet. Lad den dryppe af på et rent viskestykke. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skyller krydderurter.

        • 2 håndfulde (40 g.) bredbladet persille
      • Trin 6 af 13

        Persillen skal nu tørres. Tænd ovnen på 80 grader. Læg et stykke bagepapir på en bageplade. Læg persillen på bagepapiret, og sæt bagepladen midt i ovnen. Lad persillen bage i 45-60 minutter, til den er helt tør.

      • Trin 7 af 13

        Knus den tørre persille ved at nulre den mellem fingrene. Læg det på et stykke bagepapir 

      • Trin 8 af 13

        Smelt chokoladen over vandbad: Bræk chokoladen i stykker, og kom den i en stor, ovnfast glasskål. Klik på metodevideoen og se, hvordan du smelter chokolade over vandbad.

        • 80 g. hvid chokolade
      • Trin 9 af 13

        Hæld ½ liter vand i en lille gryde. Stil skålen oven på gryden. Bunden af skålen må ikke røre bunden af gryden. Tænd for middel varme, og lad vandet komme langsomt i kog. Skru ned for varmen, når vandet koger. Hold øje med chokoladen, og rør undervejs med en dejskraber, til der ikke er flere klumper.

      • Trin 10 af 13

        Tag skålen op af vandet, og stil den på køkkenbordet.

      • Trin 11 af 13

        Tag bananerne ud af fryseren. Hold på pinden, og dyp bananerne i den hvide chokolade. Rul dem i persillekrymmel med det samme.

      • Trin 12 af 13

        Læg bananerne på et stykke bagepapir, og lad chokoladen størkne, før du serverer banan-isene.

      • Trin 13 af 13

        Spis isene med det samme, eller gem dem i fryseren. Velbekomme!

    • Oversigt

      • Print

        Beskrivelse

        Mmmm.. Er der noget mere blæret og lækkert end hjemmelavet is? Denne is-version kender dine gæster nok ikke, og kombinationen vil med garanti overraske dem. 

        Du skal bruge

          Ingredienser

          • 2 bananer
          • 2 håndfulde bredbladet persille (40 g.)
          • 80 g. hvid chokolade

           

          Køkkenredskaber

          • 1 lille skarp kniv
          • 1 træspyd
          • 1 frysepose
          • 1 viskestykke
          • 1 dørslag
          • 1 bageplade
          • 1 lille gryde
          • 1 lille skål
          • Bagepapir

          Sådan gør du

          1. Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.
          2. Mål alle ingredienserne af.
          3. Skræl bananerne, og skær dem over på midten.
          4. Skub et træspyd ind i hver banan, som en ispind. Hvis træspyddet er meget langt, så skær det over på midten. Læg bananerne i en frysepose, og læg dem i fryseren natten over eller i minimum 3 timer.
          5. Lav persillekrymmel: Kom vand i en stor skål, og skyl persillen i vandet. Lad den dryppe af på et rent viskestykke. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skyller krydderurter.
          6. Persillen skal nu tørres. Tænd ovnen på 80 grader. Læg et stykke bagepapir på en bageplade. Læg persillen på bagepapiret, og sæt bagepladen midt i ovnen. Lad persillen bage i 45-60 minutter, til den er helt tør.
          7. Knus den tørre persille ved at nulre den mellem fingrene. Læg det på et stykke bagepapir 
          8. Smelt chokoladen over vandbad: Bræk chokoladen i stykker, og kom den i en stor, ovnfast glasskål. Klik på metodevideoen og se, hvordan du smelter chokolade over vandbad.
          9. Hæld ½ liter vand i en lille gryde. Stil skålen oven på gryden. Bunden af skålen må ikke røre bunden af gryden. Tænd for middel varme, og lad vandet komme langsomt i kog. Skru ned for varmen, når vandet koger. Hold øje med chokoladen, og rør undervejs med en dejskraber, til der ikke er flere klumper.
          10. Tag skålen op af vandet, og stil den på køkkenbordet.
          11. Tag bananerne ud af fryseren. Hold på pinden, og dyp bananerne i den hvide chokolade. Rul dem i persillekrymmel med det samme.
          12. Læg bananerne på et stykke bagepapir, og lad chokoladen størkne, før du serverer banan-isene.
          13. Spis isene med det samme, eller gem dem i fryseren. Velbekomme!