Bananis med hvid chokolade og persillekrymmel
mediumBeskrivelse
- Opskriften tager ca.: 1 time
Mmmm.. Er der noget mere blæret og lækkert end hjemmelavet is? Denne is-version kender dine gæster nok ikke, og kombinationen vil med garanti overraske dem.
Tip: Hvis du vil have isen klar i en fart, kan du bruge frysetørret persille.
Energi-indhold pr. stk.- Energi: 648 kJ / 155 kcal
- Protein: 6 %
- Kulhydrat: 60 %
- Fedt: 35 %
- Heraf mættet fedt: 3,6 g
Du skal bruge
- Trin 1 af 2
Ingredienser
- 2 bananer
- 2 håndfulde bredbladet persille (40 g.)
- 80 g. hvid chokolade
- Trin 2 af 2
Køkkenredskaber
- 1 lille skarp kniv
- 1 træspyd
- 1 frysepose
- 1 viskestykke
- 1 dørslag
- 1 bageplade
- 1 lille gryde
- 1 lille skål
- Bagepapir
Sådan gør du
- Trin 1 af 13
Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.
- Trin 2 af 13
Mål alle ingredienserne af.
- 2 bananer
- 2 håndfulde (40 g.) bredbladet persille
- 80 g. hvid chokolade
- Trin 3 af 13
Skræl bananerne, og skær dem over på midten.
- 2 bananer
- Trin 4 af 13
Skub et træspyd ind i hver banan, som en ispind. Hvis træspyddet er meget langt, så skær det over på midten. Læg bananerne i en frysepose, og læg dem i fryseren natten over eller i minimum 3 timer.
- Trin 5 af 13
Lav persillekrymmel: Kom vand i en stor skål, og skyl persillen i vandet. Lad den dryppe af på et rent viskestykke. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skyller krydderurter.
- 2 håndfulde (40 g.) bredbladet persille
- Trin 6 af 13
Persillen skal nu tørres. Tænd ovnen på 80 grader. Læg et stykke bagepapir på en bageplade. Læg persillen på bagepapiret, og sæt bagepladen midt i ovnen. Lad persillen bage i 45-60 minutter, til den er helt tør.
- Trin 7 af 13
Knus den tørre persille ved at nulre den mellem fingrene. Læg det på et stykke bagepapir
- Trin 8 af 13
Smelt chokoladen over vandbad: Bræk chokoladen i stykker, og kom den i en stor, ovnfast glasskål. Klik på metodevideoen og se, hvordan du smelter chokolade over vandbad.
- 80 g. hvid chokolade
- Trin 9 af 13
Hæld ½ liter vand i en lille gryde. Stil skålen oven på gryden. Bunden af skålen må ikke røre bunden af gryden. Tænd for middel varme, og lad vandet komme langsomt i kog. Skru ned for varmen, når vandet koger. Hold øje med chokoladen, og rør undervejs med en dejskraber, til der ikke er flere klumper.
- Trin 10 af 13
Tag skålen op af vandet, og stil den på køkkenbordet.
- Trin 11 af 13
Tag bananerne ud af fryseren. Hold på pinden, og dyp bananerne i den hvide chokolade. Rul dem i persillekrymmel med det samme.
- Trin 12 af 13
Læg bananerne på et stykke bagepapir, og lad chokoladen størkne, før du serverer banan-isene.
- Trin 13 af 13
Spis isene med det samme, eller gem dem i fryseren. Velbekomme!
Oversigt
- Print
Beskrivelse
Mmmm.. Er der noget mere blæret og lækkert end hjemmelavet is? Denne is-version kender dine gæster nok ikke, og kombinationen vil med garanti overraske dem.
Tip: Hvis du vil have isen klar i en fart, kan du bruge frysetørret persille.
Du skal bruge
Ingredienser
- 2 bananer
- 2 håndfulde bredbladet persille (40 g.)
- 80 g. hvid chokolade
Køkkenredskaber
- 1 lille skarp kniv
- 1 træspyd
- 1 frysepose
- 1 viskestykke
- 1 dørslag
- 1 bageplade
- 1 lille gryde
- 1 lille skål
- Bagepapir
Sådan gør du
- Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.
- Mål alle ingredienserne af.
- Skræl bananerne, og skær dem over på midten.
- Skub et træspyd ind i hver banan, som en ispind. Hvis træspyddet er meget langt, så skær det over på midten. Læg bananerne i en frysepose, og læg dem i fryseren natten over eller i minimum 3 timer.
- Lav persillekrymmel: Kom vand i en stor skål, og skyl persillen i vandet. Lad den dryppe af på et rent viskestykke. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skyller krydderurter.
- Persillen skal nu tørres. Tænd ovnen på 80 grader. Læg et stykke bagepapir på en bageplade. Læg persillen på bagepapiret, og sæt bagepladen midt i ovnen. Lad persillen bage i 45-60 minutter, til den er helt tør.
- Knus den tørre persille ved at nulre den mellem fingrene. Læg det på et stykke bagepapir
- Smelt chokoladen over vandbad: Bræk chokoladen i stykker, og kom den i en stor, ovnfast glasskål. Klik på metodevideoen og se, hvordan du smelter chokolade over vandbad.
- Hæld ½ liter vand i en lille gryde. Stil skålen oven på gryden. Bunden af skålen må ikke røre bunden af gryden. Tænd for middel varme, og lad vandet komme langsomt i kog. Skru ned for varmen, når vandet koger. Hold øje med chokoladen, og rør undervejs med en dejskraber, til der ikke er flere klumper.
- Tag skålen op af vandet, og stil den på køkkenbordet.
- Tag bananerne ud af fryseren. Hold på pinden, og dyp bananerne i den hvide chokolade. Rul dem i persillekrymmel med det samme.
- Læg bananerne på et stykke bagepapir, og lad chokoladen størkne, før du serverer banan-isene.
- Spis isene med det samme, eller gem dem i fryseren. Velbekomme!
-