Bananbrød

Bananbrød

medium
  • Beskrivelse

      • Opskriften tager ca.: 1 time

        Det her er verdens bedste franner! Så er det sagt. Forestil dig en tyk skive, sød, saftig franskbrød med kagesmag og et lille lag smør. Rimelig lækkert, hvis vi selv skal sige det.

         

        Energi-indhold pr. portion
        • Energi: 887 kJ / 212 kcal
        • Protein: 10 %
        • Kulhydrat: 56 %
        • Fedt: 34 %
    • Sådan gør du

      • Trin 1 af 9

        Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)

      • Trin 2 af 9

        Find alle ingredienserne frem.

        • 3 æg
        • 100 g. brun farin
        • 1 tsk. vaniljesukker
        • 3 modne bananer
        • ½ dl. hasselnødder
        • 30 g. havregryn
        • 50 g. fuldkornshvedemel 
        • 100 g. hvedemel 
        • 1 ½ tsk. bagepulver
        • ½ dl. smagsneutral olie
        • 1 tsk. kanel
      • Trin 3 af 9

        Tænd ovnen på 200 grader. Kom bagepapir i en brødform på cirka 1,8 liter.

      • Trin 4 af 9

        Slå et æg ud i en kop, og hæld det op i en stor skål. Gentag med alle æggene.

        • 3 æg
      • Trin 5 af 9

        Kom brun farin og vaniljesukker i skålen. Pisk det sammen med en håndmixer.

        • 100 g. brun farin
        • 1 tsk. vaniljesukker
      • Trin 6 af 9

        Mos bananerne med en gaffel. Kom bananer og olie op i skålen, og vend det rundt med en dejskraber.

        • 3 modne bananer
        • ½ dl. olie
      • Trin 7 af 9

        Hak hasselnødderne fint, eller blend dem i en blender.

        • ½ dl. hasselnødder
      • Trin 8 af 9

        Kom hasselnødder, havregryn, fuldkornshvedemel, hvedemel, bagepulver og kanel op i en skål. Rør det hele godt sammen. Hæld melblandingen i dejen, og vend rundt med dejskraberen.

        • 30 g. havregryn
        • 50 g. fuldkornshvedemel 
        • 100 g. hvedemel 
        • 1 ½ tsk. bagepulver
        • 1 tsk. kanel
      • Trin 9 af 9

        Hæld dejen i brødformen. Bag bananbrødet i 30-40 minutter, til det er gennembagt. Stik i brødet med en lille skarp kniv. Hvis der er dej på kniven, skal det have cirka 5 minutter mere. Klik på videoen og se, hvordan du vurderer, om kagen er færdigt.

    • Oversigt

      • Print

        Beskrivelse

        Det her er verdens bedste franner! Så er det sagt. Forestil dig en tyk skive, sød, saftig franskbrød med kagesmag og et lille lag smør. Rimelig lækkert, hvis vi selv skal sige det.

         

        Du skal bruge

          Ingredienser

          • 3 æg
          • 100 g. brun farin
          • 1 tsk. vaniljesukker
          • 3 modne bananer
          • ½ dl. hasselnødder
          • 30 g. havregryn
          • 50 g. fuldkornshvedemel 
          • 100 g. hvedemel 
          • 1 ½ tsk. bagepulver
          • ½ dl. smagsneutral olie
          • 1 tsk. kanel

           

          Køkkenredskaber

          • 1 køkkenvægt
          • 1 teske
          • 1 decilitermål
          • 1 brødform, cirka 1,8 liter
          • Bagepapir
          • 1 kop
          • 2 store skåle
          • 1 håndmixer
          • 1 dyb tallerken
          • 1 gaffel
          • 1 dejskraber
          • 1 skærebræt
          • 1 brødkniv
          • Evt. en blender
          • 1 lille skarp kniv eller en kødnål

          Sådan gør du

          1. Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
          2. Find alle ingredienserne frem.
          3. Tænd ovnen på 200 grader. Kom bagepapir i en brødform på cirka 1,8 liter.
          4. Slå et æg ud i en kop, og hæld det op i en stor skål. Gentag med alle æggene.
          5. Kom brun farin og vaniljesukker i skålen. Pisk det sammen med en håndmixer.
          6. Mos bananerne med en gaffel. Kom bananer og olie op i skålen, og vend det rundt med en dejskraber.
          7. Hak hasselnødderne fint, eller blend dem i en blender.
          8. Kom hasselnødder, havregryn, fuldkornshvedemel, hvedemel, bagepulver og kanel op i en skål. Rør det hele godt sammen. Hæld melblandingen i dejen, og vend rundt med dejskraberen.
          9. Hæld dejen i brødformen. Bag bananbrødet i 30-40 minutter, til det er gennembagt. Stik i brødet med en lille skarp kniv. Hvis der er dej på kniven, skal det have cirka 5 minutter mere. Klik på videoen og se, hvordan du vurderer, om kagen er færdigt.