Banan-is med chokolade

Banan-is med chokolade

medium
  • Beskrivelse

      • Opskriften tager ca.: 2 time og 30 minutter

        Lette og forfriskende banan-is til de varme sommerdage i haven. De søde bananer, den bitre chokolade og de knasende mandler passer perfekt sammen.

        Tip: Du kan også pynte dine banan-is med kokosmel eller frysetørrede bær, og du kan bruge lys chokolade i stedet for mørk.

        Energi-indhold pr. stk.
        • Energi: 762 kJ / 182 kcal
        • Protein: 5 %
        • Kulhydrat: 57 %
        • Fedt: 38 %
        • Heraf mættet fedt: 4,4 g
    • Sådan gør du

      • Trin 1 af 11

        Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.

      • Trin 2 af 11

        Mål alle ingredienserne af.

        • 2 bananer
        • ½ spsk. mandler
        • 100 g. mørk chokolade
      • Trin 3 af 11

        Tag et skærebræt, og kom et stykke bagepapir på. Skræl bananerne, og skær dem over på midten med en skarp kniv.

        • 2 bananer
      • Trin 4 af 11

        Skub et træspyd ind i hver banan, som en ispind. Hvis træspyddet er meget langt, så skær det over på midten.

      • Trin 5 af 11

        Tag et nyt skærebræt, og hak mandlerne fint med en skarp kniv. Stil de hakkede mandler til side.

        • ½ spsk. mandler
      • Trin 6 af 11

        Smelt chokoladen over vandbad: Bræk chokoladen i stykker, og kom den i en stor, ovnfast glasskål. Klik på metodevideoen og se, hvordan du smelter chokolade over vandbad.

        • 100 g. mørk chokolade
      • Trin 7 af 11

        Hæld ½ liter vand i en lille gryde. Stil skålen oven på gryden. Bunden af skålen må ikke røre bunden af gryden. Tænd for middel varme, og lad vandet komme langsomt i kog. Skru ned for varmen, når vandet koger. Hold øje med chokoladen, og rør undervejs med en dejskraber, til der ikke er flere klumper.

      • Trin 8 af 11

        Tag skålen op af vandet, og stil den på køkkenbordet.

      • Trin 9 af 11

        Tag bananerne, og hold på pinden, mens du dypper dem i den smeltede chokolade. Læg dem tilbage på skærebrættet dækket med bagepapir.

      • Trin 10 af 11

        Pynt de chokolade-overtrukne bananer med de hakkede mandler med det samme.

      • Trin 11 af 11

        Sæt skærebrættet med bananerne i fryseren, og frys i mindst 2 timer.

    • Oversigt

      • Print

        Beskrivelse

        Lette og forfriskende banan-is til de varme sommerdage i haven. De søde bananer, den bitre chokolade og de knasende mandler passer perfekt sammen.

        Tip: Du kan også pynte dine banan-is med kokosmel eller frysetørrede bær, og du kan bruge lys chokolade i stedet for mørk.

        Du skal bruge

          Ingredienser

          • 2 bananer
          • ½ spsk. mandler
          • 100 g. mørk chokolade

           

          Køkkenredskaber

          • 2 skærebrætter
          • Bagepapir
          • 1 lille skarp kniv
          • 4 træspyd
          • 1 stor glasskål
          • 1 lille gryde

          Sådan gør du

          1. Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.
          2. Mål alle ingredienserne af.
          3. Tag et skærebræt, og kom et stykke bagepapir på. Skræl bananerne, og skær dem over på midten med en skarp kniv.
          4. Skub et træspyd ind i hver banan, som en ispind. Hvis træspyddet er meget langt, så skær det over på midten.
          5. Tag et nyt skærebræt, og hak mandlerne fint med en skarp kniv. Stil de hakkede mandler til side.
          6. Smelt chokoladen over vandbad: Bræk chokoladen i stykker, og kom den i en stor, ovnfast glasskål. Klik på metodevideoen og se, hvordan du smelter chokolade over vandbad.
          7. Hæld ½ liter vand i en lille gryde. Stil skålen oven på gryden. Bunden af skålen må ikke røre bunden af gryden. Tænd for middel varme, og lad vandet komme langsomt i kog. Skru ned for varmen, når vandet koger. Hold øje med chokoladen, og rør undervejs med en dejskraber, til der ikke er flere klumper.
          8. Tag skålen op af vandet, og stil den på køkkenbordet.
          9. Tag bananerne, og hold på pinden, mens du dypper dem i den smeltede chokolade. Læg dem tilbage på skærebrættet dækket med bagepapir.
          10. Pynt de chokolade-overtrukne bananer med de hakkede mandler med det samme.
          11. Sæt skærebrættet med bananerne i fryseren, og frys i mindst 2 timer.
      • Beskrivelse

          • Opskriften tager ca.: 2 time og 30 minutter

            Lette og forfriskende banan-is til de varme sommerdage i haven. De søde bananer, den bitre chokolade og de knasende mandler passer perfekt sammen.

            Tip: Du kan også pynte dine banan-is med kokosmel eller frysetørrede bær, og du kan bruge lys chokolade i stedet for mørk.

            Energi-indhold pr. stk.
            • Energi: 762 kJ / 182 kcal
            • Protein: 5 %
            • Kulhydrat: 57 %
            • Fedt: 38 %
            • Heraf mættet fedt: 4,4 g
        • Sådan gør du

          • Trin 1 af 11

            Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.

          • Trin 2 af 11

            Mål alle ingredienserne af.

            • 4 bananer
            • 1 spsk. mandler
            • 200 g. mørk chokolade
          • Trin 3 af 11

            Tag et skærebræt, og kom et stykke bagepapir på. Skræl bananerne, og skær dem over på midten med en skarp kniv.

            • 4 bananer
          • Trin 4 af 11

            Skub et træspyd ind i hver banan, som en ispind. Hvis træspyddet er meget langt, så skær det over på midten.

          • Trin 5 af 11

            Tag et nyt skærebræt, og hak mandlerne fint med en skarp kniv. Stil de hakkede mandler til side.

            • 1 spsk. mandler
          • Trin 6 af 11

            Smelt chokoladen over vandbad: Bræk chokoladen i stykker, og kom den i en stor, ovnfast glasskål. Klik på metodevideoen og se, hvordan du smelter chokolade over vandbad.

            • 200 g. mørk chokolade
          • Trin 7 af 11

            Hæld ½ liter vand i en lille gryde. Stil skålen oven på gryden. Bunden af skålen må ikke røre bunden af gryden. Tænd for middel varme, og lad vandet komme langsomt i kog. Skru ned for varmen, når vandet koger. Hold øje med chokoladen, og rør undervejs med en dejskraber, til der ikke er flere klumper.

          • Trin 8 af 11

            Tag skålen op af vandet, og stil den på køkkenbordet.

          • Trin 9 af 11

            Tag bananerne, og hold på pinden, mens du dypper dem i den smeltede chokolade. Læg dem tilbage på skærebrættet dækket med bagepapir.

          • Trin 10 af 11

            Pynt de chokolade-overtrukne bananer med de hakkede mandler med det samme.

          • Trin 11 af 11

            Sæt skærebrættet med bananerne i fryseren, og frys i mindst 2 timer.

        • Oversigt

          • Print

            Beskrivelse

            Lette og forfriskende banan-is til de varme sommerdage i haven. De søde bananer, den bitre chokolade og de knasende mandler passer perfekt sammen.

            Tip: Du kan også pynte dine banan-is med kokosmel eller frysetørrede bær, og du kan bruge lys chokolade i stedet for mørk.

            Du skal bruge

              Ingredienser

              • 4 bananer
              • 1 spsk. mandler
              • 200 g. mørk chokolade

               

              Køkkenredskaber

              • 2 skærebrætter
              • Bagepapir
              • 1 lille skarp kniv
              • 4 træspyd
              • 1 stor glasskål
              • 1 lille gryde

              Sådan gør du

              1. Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.
              2. Mål alle ingredienserne af.
              3. Tag et skærebræt, og kom et stykke bagepapir på. Skræl bananerne, og skær dem over på midten med en skarp kniv.
              4. Skub et træspyd ind i hver banan, som en ispind. Hvis træspyddet er meget langt, så skær det over på midten.
              5. Tag et nyt skærebræt, og hak mandlerne fint med en skarp kniv. Stil de hakkede mandler til side.
              6. Smelt chokoladen over vandbad: Bræk chokoladen i stykker, og kom den i en stor, ovnfast glasskål. Klik på metodevideoen og se, hvordan du smelter chokolade over vandbad.
              7. Hæld ½ liter vand i en lille gryde. Stil skålen oven på gryden. Bunden af skålen må ikke røre bunden af gryden. Tænd for middel varme, og lad vandet komme langsomt i kog. Skru ned for varmen, når vandet koger. Hold øje med chokoladen, og rør undervejs med en dejskraber, til der ikke er flere klumper.
              8. Tag skålen op af vandet, og stil den på køkkenbordet.
              9. Tag bananerne, og hold på pinden, mens du dypper dem i den smeltede chokolade. Læg dem tilbage på skærebrættet dækket med bagepapir.
              10. Pynt de chokolade-overtrukne bananer med de hakkede mandler med det samme.
              11. Sæt skærebrættet med bananerne i fryseren, og frys i mindst 2 timer.
          • Beskrivelse

              • Opskriften tager ca.: 2 time og 30 minutter

                Lette og forfriskende banan-is til de varme sommerdage i haven. De søde bananer, den bitre chokolade og de knasende mandler passer perfekt sammen.

                Tip: Du kan også pynte dine banan-is med kokosmel eller frysetørrede bær, og du kan bruge lys chokolade i stedet for mørk.

                Energi-indhold pr. stk.
                • Energi: 762 kJ / 182 kcal
                • Protein: 5 %
                • Kulhydrat: 57 %
                • Fedt: 38 %
                • Heraf mættet fedt: 4,4 g
            • Du skal bruge

            • Sådan gør du

              • Trin 1 af 11

                Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.

              • Trin 2 af 11

                Mål alle ingredienserne af.

                • 6 bananer
                • 1 ½ spsk. mandler
                • 300 g. mørk chokolade
              • Trin 3 af 11

                Tag et skærebræt, og kom et stykke bagepapir på. Skræl bananerne, og skær dem over på midten med en skarp kniv.

                • 6 bananer
              • Trin 4 af 11

                Skub et træspyd ind i hver banan, som en ispind. Hvis træspyddet er meget langt, så skær det over på midten.

              • Trin 5 af 11

                Tag et nyt skærebræt, og hak mandlerne fint med en skarp kniv. Stil de hakkede mandler til side.

                • 1 ½ spsk. mandler
              • Trin 6 af 11

                Smelt chokoladen over vandbad: Bræk chokoladen i stykker, og kom den i en stor, ovnfast glasskål. Klik på metodevideoen og se, hvordan du smelter chokolade over vandbad.

                • 300 g. mørk chokolade
              • Trin 7 af 11

                Hæld ½ liter vand i en lille gryde. Stil skålen oven på gryden. Bunden af skålen må ikke røre bunden af gryden. Tænd for middel varme, og lad vandet komme langsomt i kog. Skru ned for varmen, når vandet koger. Hold øje med chokoladen, og rør undervejs med en dejskraber, til der ikke er flere klumper.

              • Trin 8 af 11

                Tag skålen op af vandet, og stil den på køkkenbordet.

              • Trin 9 af 11

                Tag bananerne, og hold på pinden, mens du dypper dem i den smeltede chokolade. Læg dem tilbage på skærebrættet dækket med bagepapir.

              • Trin 10 af 11

                Pynt de chokolade-overtrukne bananer med de hakkede mandler med det samme.

              • Trin 11 af 11

                Sæt skærebrættet med bananerne i fryseren, og frys i mindst 2 timer.

            • Oversigt

              • Print

                Beskrivelse

                Lette og forfriskende banan-is til de varme sommerdage i haven. De søde bananer, den bitre chokolade og de knasende mandler passer perfekt sammen.

                Tip: Du kan også pynte dine banan-is med kokosmel eller frysetørrede bær, og du kan bruge lys chokolade i stedet for mørk.

                   

                  Køkkenredskaber

                  • 2 skærebrætter
                  • Bagepapir
                  • 1 lille skarp kniv
                  • 4 træspyd
                  • 1 stor glasskål
                  • 1 lille gryde

                  Sådan gør du

                  1. Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.
                  2. Mål alle ingredienserne af.
                  3. Tag et skærebræt, og kom et stykke bagepapir på. Skræl bananerne, og skær dem over på midten med en skarp kniv.
                  4. Skub et træspyd ind i hver banan, som en ispind. Hvis træspyddet er meget langt, så skær det over på midten.
                  5. Tag et nyt skærebræt, og hak mandlerne fint med en skarp kniv. Stil de hakkede mandler til side.
                  6. Smelt chokoladen over vandbad: Bræk chokoladen i stykker, og kom den i en stor, ovnfast glasskål. Klik på metodevideoen og se, hvordan du smelter chokolade over vandbad.
                  7. Hæld ½ liter vand i en lille gryde. Stil skålen oven på gryden. Bunden af skålen må ikke røre bunden af gryden. Tænd for middel varme, og lad vandet komme langsomt i kog. Skru ned for varmen, når vandet koger. Hold øje med chokoladen, og rør undervejs med en dejskraber, til der ikke er flere klumper.
                  8. Tag skålen op af vandet, og stil den på køkkenbordet.
                  9. Tag bananerne, og hold på pinden, mens du dypper dem i den smeltede chokolade. Læg dem tilbage på skærebrættet dækket med bagepapir.
                  10. Pynt de chokolade-overtrukne bananer med de hakkede mandler med det samme.
                  11. Sæt skærebrættet med bananerne i fryseren, og frys i mindst 2 timer.