Banan-chokolademuffins

Banan-chokolademuffins

medium
  • Beskrivelse

      • Opskriften tager ca.: 1 time og 30 minutter

        Mums for en lækker muffin! Her er sødt og surt sat sammen til en muffin ud over det sædvanlige. Den vil helt sikkert tilfredsstille din søde tand.

        Opskriften giver 12 muffins.

        Energi-indhold pr. stk.
        • Energi: 1042 kJ / 248 kcal
        • Protein: 5 %
        • Kulhydrat: 42 %
        • Fedt: 53 %
        • Heraf mættet fedt 8,9g
    • Sådan gør du

      • Trin 1 af 17

        Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.

      • Trin 2 af 17

        Mål alle ingredienserne af.

        • 175 g. smør
        • 1 ½ dl sukker
        • 3 æg
        • 3 dl hvedemel
        • 2 tsk. bagepulver
        • 50 g. mørk chokolade
        • 1 stor banan
        • 1 tsk. fintrevet økologisk limeskal eller citronskal
        • ½ dl limesaft eller citronsaft
        • ½ dl vand
      • Trin 3 af 17

        Stil smørret lunt, så det kan blive blødt.

        • 175 g. smør
      • Trin 4 af 17

        Tænd ovnen på 175 grader.

      • Trin 5 af 17

        Læg papirmuffinformene sammen to og to, så du i alt får 12 muffinforme. Sæt de 12 dobbelte muffinforme på en bageplade.

      • Trin 6 af 17

        Kom smør og sukker i en skål, og pisk i cirka 5 minutter med en håndmixer, til det bliver hvidt og tykt. Klik på metodevideoen og se, hvordan du laver en rørt dej.

        • 175 g. smør
        • 1 ½ dl sukker
      • Trin 7 af 17

        Slå et æg ud i en kop, og hæld det derefter op i dejen. Pisk grundigt med håndmixeren. Fortsæt på samme måde med resten af æggene. Pisk mellem hvert æg.

        • 3 æg
      • Trin 8 af 17

        Bland hvedemel og bagepulver i en lille skål.

        • 3 dl hvedemel
        • 2 tsk. bagepulver
      • Trin 9 af 17

        Hold en si over skålen med dej, og drys melblandingen gennem sien ned i dejen. Bland dejen sammen med en dejskraber.

      • Trin 10 af 17

        Hak chokoladen med en brødkniv.

        • 50 g. mørk chokolade
      • Trin 11 af 17

        Skræl bananen. Skær den i små stykker, og kom dem i en lille skål.

        • 1 stor banan
      • Trin 12 af 17

        Skyl limen eller citronen, og riv skallen på et rivejern. Skær limen eller citronen over, og pres saften ud. Klik på metodevideoen og se, hvordan du presser saften af en lime eller citron. Kom skal og saft op i skålen med bananstykker, og rør det sammen.

        • 1 tsk. fintrevet økologisk limeskal eller citronskal
        • ½ dl limesaft eller citronsaft
      • Trin 13 af 17

        Kom vand i dejen, og tilsæt chokolade og bananmassen. Vend rundt, indtil det hele er blandet sammen.

        • ½ dl vand
      • Trin 14 af 17

        Fyld muffinformene ¾ op med dej. Brug to spiseskeer. Bank eventuelt bagepladen let i bordet, så dejen flader ud i formene. Klik på metodevideoen og se, hvordan du fylder muffinforme.

      • Trin 15 af 17

        Sæt pladen med kagerne ind midt i ovnen, og bag dem i 20-30 minutter. Hold øje med kagerne.

      • Trin 16 af 17

        Tag kagerne ud af ovnen. Stik i midten af en muffin med en lille skarp kniv. Hvis der hænger dej på, skal kagerne bage lidt længere.

      • Trin 17 af 17

        Lad kagerne køle af på en bagerist. Så er de lækre muffins klar til servering!

    • Oversigt

      • Print

        Beskrivelse

        Mums for en lækker muffin! Her er sødt og surt sat sammen til en muffin ud over det sædvanlige. Den vil helt sikkert tilfredsstille din søde tand.

        Opskriften giver 12 muffins.

        Du skal bruge

          Ingredienser

          • 175 g. smør 
          • 1 ½ dl sukker
          • 3 æg
          • 3 dl hvedemel
          • 2 tsk. bagepulver
          • 50 g. mørk chokolade
          • 1 stor banan
          • 1 tsk. fintrevet økologisk limeskal eller citronskal
          • ½ dl limesaft eller citronsaft
          • ½ dl vand

           

          Køkkenredskaber

          • 1 køkkenvægt
          • 1 decilitermål
          • 24 papirmuffinsforme
          • 1 bageplade
          • 1 røreskål
          • 1 håndmixer
          • 1 kop
          • 1 lille skål
          • 1 si
          • 1 dejskraber
          • 1 brødkniv
          • 1 skærebræt
          • 1 lille skarp kniv
          • 1 rivejern
          • 1 røreske
          • 2 spiseskeer
          • 1 træspyd
          • 1 bagerist

          Sådan gør du

          1. Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.
          2. Mål alle ingredienserne af.
          3. Stil smørret lunt, så det kan blive blødt.
          4. Tænd ovnen på 175 grader.
          5. Læg papirmuffinformene sammen to og to, så du i alt får 12 muffinforme. Sæt de 12 dobbelte muffinforme på en bageplade.
          6. Kom smør og sukker i en skål, og pisk i cirka 5 minutter med en håndmixer, til det bliver hvidt og tykt. Klik på metodevideoen og se, hvordan du laver en rørt dej.
          7. Slå et æg ud i en kop, og hæld det derefter op i dejen. Pisk grundigt med håndmixeren. Fortsæt på samme måde med resten af æggene. Pisk mellem hvert æg.
          8. Bland hvedemel og bagepulver i en lille skål.
          9. Hold en si over skålen med dej, og drys melblandingen gennem sien ned i dejen. Bland dejen sammen med en dejskraber.
          10. Hak chokoladen med en brødkniv.
          11. Skræl bananen. Skær den i små stykker, og kom dem i en lille skål.
          12. Skyl limen eller citronen, og riv skallen på et rivejern. Skær limen eller citronen over, og pres saften ud. Klik på metodevideoen og se, hvordan du presser saften af en lime eller citron. Kom skal og saft op i skålen med bananstykker, og rør det sammen.
          13. Kom vand i dejen, og tilsæt chokolade og bananmassen. Vend rundt, indtil det hele er blandet sammen.
          14. Fyld muffinformene ¾ op med dej. Brug to spiseskeer. Bank eventuelt bagepladen let i bordet, så dejen flader ud i formene. Klik på metodevideoen og se, hvordan du fylder muffinforme.
          15. Sæt pladen med kagerne ind midt i ovnen, og bag dem i 20-30 minutter. Hold øje med kagerne.
          16. Tag kagerne ud af ovnen. Stik i midten af en muffin med en lille skarp kniv. Hvis der hænger dej på, skal kagerne bage lidt længere.
          17. Lad kagerne køle af på en bagerist. Så er de lækre muffins klar til servering!