Bagte kartofler med bacon og æble

Bagte kartofler med bacon og æble

medium
  • Beskrivelse

      • Opskriften tager ca.: 2 time og 30 minutter

        Prøv bagte kartofler på en ny måde og fyld dem op med lækkert bacon-æble-guf.

        Energi-indhold pr. portion
        • Energi: 613 kJ / 2563 kcal
        • Protein: 15 %
        • Kulhydrat: 36 %
        • Fedt: 48 %
        • Heraf mættet fedt 19 g.
    • Du skal bruge

    • Sådan gør du

      • Trin 1 af 21

        Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)

      • Trin 2 af 21

        Find alle ingredienserne frem.

         

        Ingredienser

        Bagte kartofler

        • 2 bagekartofler (ca. 500 g.)
        • 50 g. revet ost
        • ¼ tsk. salt
        • ½ knivspids peber
        • ¼ tsk. tørret rosmarin

        Dressing

        • 1 fed hvidløg
        • ½ dl. purløg
        • 2 dl. creme fraiche
        • ¼ tsk. salt
        • ½ knivspids peber

        Tilbehør

        • 1 mellemstort æble (ca. 100 g.)
        • 100 g. bacon i tern
        • ¼ tsk. tørret rosmarin
        • ¼ tsk. salt
        • ½ knivspids peber

         

      • Trin 3 af 21

        Bagte kartofler: Tænd ovnen på 180 grader varmluft.

      • Trin 4 af 21

        Skyl bagekartoflerne. Skær et kryds i hver kartoffel.

        • 2 bagekartofler (ca. 500 g.)

         

      • Trin 5 af 21

        Pak kartoflerne ind i stanniol. Stil dem på en bageplade.

      • Trin 6 af 21

        Bag kartoflerne i ovnen i 1 time og 30 minutter.

      • Trin 7 af 21

        Dressing: Pil, og hak hvidløg fint. Klik på videoen og se, hvordan du hakker hvidløg.

        • 1 fed hvidløg

         

      • Trin 8 af 21

        Kom vand i en skål, og skyl purløget i vandet. Lad det dryppe af på et rent viskestykke. Klik på videoen og se, hvordan du skyller krydderurter.

        • ½ dl. purløg

         

      • Trin 9 af 21

        Hak purløget fint. Klik på videoen og se, hvordan du hakker krydderurter.

      • Trin 10 af 21

        Rør creme fraiche, hvidløg og purløg sammen i en skål. Smag dressingen til med salt og peber. Stil den på køl indtil servering. Klik på videoen og se, hvordan du måler en knivspids af.

        • 2 dl. creme fraiche
        • ¼ tsk. salt
        • ½ knivspids peber

         

      • Trin 11 af 21

        Tilbehør: Skyl æblet, skær kernehuset væk, og skær æblestykkerne i små tern. Klik på videoen og se, hvordan du skærer æble i tern.

        • 1 mellemstort æble (ca. 100 g.)

         

      • Trin 12 af 21

        Når kartoflerne er færdige, så tag dem ud af ovnen. Lad dem køle af i cirka 10 minutter. Du skal ikke fjerne sølvpapiret. I mellemtiden kan du lave fyldet.

      • Trin 13 af 21

        Varm en stegepande op til middel varme. Steg bacon-ternene sprøde.

        • 100 g. bacon i tern

         

      • Trin 14 af 21

        Læg køkkenrulle på en tallerken. Læg baconen over på køkkenrullen. Lad det overskydende baconfedt blive på stegepanden, så du kan stege æblerne i det.

      • Trin 15 af 21

        Steg æbleternene i baconfedtet i cirka 3 minutter ved middel varme. Krydr med rosmarin, salt og peber.

        • ¼ tsk. tørret rosmarin
        • ¼ tsk. salt
        • ½ knivspids peber

         

      • Trin 16 af 21

        Bland æblet og bacon-ternene sammen i en skål.

      • Trin 17 af 21

        Bagte kartofler - fortsat: Skær et trekantet “låg” i toppen af kartoflerne, og fjern trekanten. Du skal ikke bruge “låget” igen. Skrab midten af kartoflerne ud i en skål med en ske, så kartoflerne bliver hule. Kom det i en skål. Pas på, du ikke ødelægger kartoflerne.

      • Trin 18 af 21

        Mos kartoffel-fyldet til kartoffelmos med en gaffel.

      • Trin 19 af 21

        Bland ost, salt og peber i kartoffelmosen.

        • 50 g. revet ost
        • ¼ tsk. salt
        • ½ knivspids peber

         

      • Trin 20 af 21

        Fyld kartoflerne med kartoffelmosen igen. Stil bagepladen med kartofler tilbage i ovnen, og bag dem i cirka 10 minutter mere.

      • Trin 21 af 21

        Server kartoflerne med bacon-æble-tilbehøret og cremefraiche-dressingen til.

    • Oversigt

      • Print

        Beskrivelse

        Prøv bagte kartofler på en ny måde og fyld dem op med lækkert bacon-æble-guf.

        Du skal bruge

           

          Ingredienser

          Bagte kartofler

          • 2 bagekartofler (ca. 500 g.)
          • 50 g. revet ost
          • ¼ tsk. salt
          • ½ knivspids peber
          • ¼ tsk. tørret rosmarin

          Dressing

          • 1 fed hvidløg
          • ½ dl. purløg
          • 2 dl. creme fraiche
          • ¼ tsk. salt
          • ½ knivspids peber

          Tilbehør

          • 1 mellemstort æble (ca. 100 g.)
          • 100 g. bacon i tern
          • ¼ tsk. tørret rosmarin
          • ¼ tsk. salt
          • ½ knivspids peber

           

           

          Køkkenredskaber

          • 1 lille skarp kniv
          • Stanniol
          • 1 bageplade
          • 1 skærebræt
          • 2 små skåle
          • 1 decilitermål
          • Køkkenrulle
          • 1 rent viskestykke
          • 1 spiseske
          • 1 teske
          • 1 stegepande
          • 1 spatel
          • 1 stor skål
          • 1 gaffel

           

          Sådan gør du

          1. Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
          2. Find alle ingredienserne frem.
          3. Bagte kartofler: Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
          4. Skyl bagekartoflerne. Skær et kryds i hver kartoffel.
          5. Pak kartoflerne ind i stanniol. Stil dem på en bageplade.
          6. Bag kartoflerne i ovnen i 1 time og 30 minutter.
          7. Dressing: Pil, og hak hvidløg fint. Klik på videoen og se, hvordan du hakker hvidløg.
          8. Kom vand i en skål, og skyl purløget i vandet. Lad det dryppe af på et rent viskestykke. Klik på videoen og se, hvordan du skyller krydderurter.
          9. Hak purløget fint. Klik på videoen og se, hvordan du hakker krydderurter.
          10. Rør creme fraiche, hvidløg og purløg sammen i en skål. Smag dressingen til med salt og peber. Stil den på køl indtil servering. Klik på videoen og se, hvordan du måler en knivspids af.
          11. Tilbehør: Skyl æblet, skær kernehuset væk, og skær æblestykkerne i små tern. Klik på videoen og se, hvordan du skærer æble i tern.
          12. Når kartoflerne er færdige, så tag dem ud af ovnen. Lad dem køle af i cirka 10 minutter. Du skal ikke fjerne sølvpapiret. I mellemtiden kan du lave fyldet.
          13. Varm en stegepande op til middel varme. Steg bacon-ternene sprøde.
          14. Læg køkkenrulle på en tallerken. Læg baconen over på køkkenrullen. Lad det overskydende baconfedt blive på stegepanden, så du kan stege æblerne i det.
          15. Steg æbleternene i baconfedtet i cirka 3 minutter ved middel varme. Krydr med rosmarin, salt og peber.
          16. Bland æblet og bacon-ternene sammen i en skål.
          17. Bagte kartofler - fortsat: Skær et trekantet “låg” i toppen af kartoflerne, og fjern trekanten. Du skal ikke bruge “låget” igen. Skrab midten af kartoflerne ud i en skål med en ske, så kartoflerne bliver hule. Kom det i en skål. Pas på, du ikke ødelægger kartoflerne.
          18. Mos kartoffel-fyldet til kartoffelmos med en gaffel.
          19. Bland ost, salt og peber i kartoffelmosen.
          20. Fyld kartoflerne med kartoffelmosen igen. Stil bagepladen med kartofler tilbage i ovnen, og bag dem i cirka 10 minutter mere.
          21. Server kartoflerne med bacon-æble-tilbehøret og cremefraiche-dressingen til.
      • Beskrivelse

          • Opskriften tager ca.: 2 time og 30 minutter

            Prøv bagte kartofler på en ny måde og fyld dem op med lækkert bacon-æble-guf.

             

            Energi-indhold pr. portion
            • Energi: 613 kJ / 2563 kcal
            • Protein: 15 %
            • Kulhydrat: 36 %
            • Fedt: 48 %
            • Heraf mættet fedt 19 g.
        • Du skal bruge

        • Sådan gør du

          • Trin 1 af 21

            Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)

          • Trin 2 af 21

            Find alle ingredienserne frem.

             

            Ingredienser

            Bagte kartofler

            • 4 bagekartofler (ca. 1000 g.)
            • 100 g. revet ost
            • ½ tsk. salt
            • 1 knivspids peber
            • ½ tsk. tørret rosmarin

            Dressing

            • 2 fed hvidløg
            • 1 dl. purløg
            • 4 dl. creme fraiche
            • ½ tsk. salt
            • 1 knivspids peber

            Tilbehør

            • 2 mellemstore æbler (ca. 200 g.)
            • 200 g. bacon i tern
            • ½ tsk. tørret rosmarin
            • ½ tsk. salt
            • 1 knivspids peber

             

          • Trin 3 af 21

            Bagte kartofler: Tænd ovnen på 180 grader varmluft.

          • Trin 4 af 21

            Skyl bagekartoflerne. Skær et kryds i hver kartoffel.

            • 4 bagekartofler (ca. 1000 g.)

             

          • Trin 5 af 21

            Pak kartoflerne ind i stanniol. Stil dem på en bageplade.

          • Trin 6 af 21

            Bag kartoflerne i ovnen i 1 time og 30 minutter.

          • Trin 7 af 21

            Dressing: Pil, og hak hvidløg fint. Klik på videoen og se, hvordan du hakker hvidløg.

            • 2 fed hvidløg

             

          • Trin 8 af 21

            Kom vand i en skål, og skyl purløget i vandet. Lad det dryppe af på et rent viskestykke. Klik på videoen og se, hvordan du skyller krydderurter.

            • 1 dl. purløg

             

          • Trin 9 af 21

            Hak purløget fint. Klik på videoen og se, hvordan du hakker krydderurter.

          • Trin 10 af 21

            Rør creme fraiche, hvidløg og purløg sammen i en skål. Smag dressingen til med salt og peber. Stil den på køl indtil servering. Klik på videoen og se, hvordan du måler en knivspids af.

            • 4 dl. creme fraiche
            • ½ tsk. salt
            • 1 knivspids peber

             

          • Trin 11 af 21

            Tilbehør: Skyl æblet, skær kernehuset væk, og skær æblestykkerne i små tern. Klik på videoen og se, hvordan du skærer æble i tern.

            • 2 mellemstore æbler (ca. 200 g.)

             

          • Trin 12 af 21

            Når kartoflerne er færdige, så tag dem ud af ovnen. Lad dem køle af i cirka 10 minutter. Du skal ikke fjerne sølvpapiret. I mellemtiden kan du lave fyldet.

          • Trin 13 af 21

            Varm en stegepande op til middel varme. Steg bacon-ternene sprøde.

            • 200 g. bacon i tern

             

          • Trin 14 af 21

            Læg køkkenrulle på en tallerken. Læg baconen over på køkkenrullen. Lad det overskydende baconfedt blive på stegepanden, så du kan stege æblerne i det.

          • Trin 15 af 21

            Steg æbleternene i baconfedtet i cirka 3 minutter ved middel varme. Krydr med rosmarin, salt og peber.

            • ½ tsk. tørret rosmarin
            • ½ tsk. salt
            • 1 knivspids peber

             

          • Trin 16 af 21

            Bland æblerne og bacon-ternene sammen i en skål.

          • Trin 17 af 21

            Bagte kartofler - fortsat: Skær et trekantet “låg” i toppen af kartoflerne, og fjern trekanten. Du skal ikke bruge “låget” igen. Skrab midten af kartoflerne ud i en skål med en ske, så kartoflerne bliver hule. Kom det i en skål. Pas på, du ikke ødelægger kartoflerne.

          • Trin 18 af 21

            Mos kartoffel-fyldet til kartoffelmos med en gaffel.

          • Trin 19 af 21

            Bland ost, salt og peber i kartoffelmosen.

            • 100 g. revet ost
            • ½ tsk. salt
            • 1 knivspids peber

             

          • Trin 20 af 21

            Fyld kartoflerne med kartoffelmosen igen. Stil bagepladen med kartofler tilbage i ovnen, og bag dem i cirka 10 minutter mere.

          • Trin 21 af 21

            Server kartoflerne med bacon-æble-tilbehøret og cremefraiche-dressingen til.

        • Oversigt

          • Print

            Beskrivelse

            Prøv bagte kartofler på en ny måde og fyld dem op med lækkert bacon-æble-guf.

             

            Du skal bruge

               

              Ingredienser

              Bagte kartofler

              • 4 bagekartofler (ca. 1000 g.)
              • 100 g. revet ost
              • ½ tsk. salt
              • 1 knivspids peber
              • ½ tsk. tørret rosmarin

              Dressing

              • 2 fed hvidløg
              • 1 dl. purløg
              • 4 dl. creme fraiche
              • ½ tsk. salt
              • 1 knivspids peber

              Tilbehør

              • 2 mellemstore æbler (ca. 200 g.)
              • 200 g. bacon i tern
              • ½ tsk. tørret rosmarin
              • ½ tsk. salt
              • 1 knivspids peber

               

               

              Køkkenredskaber

              • 1 lille skarp kniv
              • Stanniol
              • 1 bageplade
              • 1 skærebræt
              • 2 små skåle
              • 1 decilitermål
              • Køkkenrulle
              • 1 rent viskestykke
              • 1 spiseske
              • 1 teske
              • 1 stegepande
              • 1 spatel
              • 1 stor skål
              • 1 gaffel

               

              Sådan gør du

              1. Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
              2. Find alle ingredienserne frem.
              3. Bagte kartofler: Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
              4. Skyl bagekartoflerne. Skær et kryds i hver kartoffel.
              5. Pak kartoflerne ind i stanniol. Stil dem på en bageplade.
              6. Bag kartoflerne i ovnen i 1 time og 30 minutter.
              7. Dressing: Pil, og hak hvidløg fint. Klik på videoen og se, hvordan du hakker hvidløg.
              8. Kom vand i en skål, og skyl purløget i vandet. Lad det dryppe af på et rent viskestykke. Klik på videoen og se, hvordan du skyller krydderurter.
              9. Hak purløget fint. Klik på videoen og se, hvordan du hakker krydderurter.
              10. Rør creme fraiche, hvidløg og purløg sammen i en skål. Smag dressingen til med salt og peber. Stil den på køl indtil servering. Klik på videoen og se, hvordan du måler en knivspids af.
              11. Tilbehør: Skyl æblet, skær kernehuset væk, og skær æblestykkerne i små tern. Klik på videoen og se, hvordan du skærer æble i tern.
              12. Når kartoflerne er færdige, så tag dem ud af ovnen. Lad dem køle af i cirka 10 minutter. Du skal ikke fjerne sølvpapiret. I mellemtiden kan du lave fyldet.
              13. Varm en stegepande op til middel varme. Steg bacon-ternene sprøde.
              14. Læg køkkenrulle på en tallerken. Læg baconen over på køkkenrullen. Lad det overskydende baconfedt blive på stegepanden, så du kan stege æblerne i det.
              15. Steg æbleternene i baconfedtet i cirka 3 minutter ved middel varme. Krydr med rosmarin, salt og peber.
              16. Bland æblerne og bacon-ternene sammen i en skål.
              17. Bagte kartofler - fortsat: Skær et trekantet “låg” i toppen af kartoflerne, og fjern trekanten. Du skal ikke bruge “låget” igen. Skrab midten af kartoflerne ud i en skål med en ske, så kartoflerne bliver hule. Kom det i en skål. Pas på, du ikke ødelægger kartoflerne.
              18. Mos kartoffel-fyldet til kartoffelmos med en gaffel.
              19. Bland ost, salt og peber i kartoffelmosen.
              20. Fyld kartoflerne med kartoffelmosen igen. Stil bagepladen med kartofler tilbage i ovnen, og bag dem i cirka 10 minutter mere.
              21. Server kartoflerne med bacon-æble-tilbehøret og cremefraiche-dressingen til.
          • Beskrivelse

              • Opskriften tager ca.: 2 time og 30 minutter

                Prøv bagte kartofler på en ny måde og fyld dem op med lækkert bacon-æble-guf.

                Energi-indhold pr. portion
                • Energi: 613 kJ / 2563 kcal
                • Protein: 15 %
                • Kulhydrat: 36 %
                • Fedt: 48 %
                • Heraf mættet fedt 19 g.
            • Du skal bruge

            • Sådan gør du

              • Trin 1 af 21

                Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)

              • Trin 2 af 21

                Find alle ingredienserne frem.

                 

                Ingredienser

                Bagte kartofler

                • 6 bagekartofler (ca. 1500 g.)
                • 150 g. revet ost
                • ¾ tsk. salt
                • 1 ½ knivspids peber
                • ¾ tsk. tørret rosmarin

                Dressing

                • 3 fed hvidløg
                • 1 ½ dl. purløg
                • 6 dl. creme fraiche
                • ¾ tsk. salt
                • 1 ½ knivspids peber

                Tilbehør

                • 3 mellemstore æbler (ca. 300 g.)
                • 300 g. bacon i tern
                • ¾ tsk. tørret rosmarin
                • ¾ tsk. salt
                • 1 ½ knivspids peber 
              • Trin 3 af 21

                Bagte kartofler: Tænd ovnen på 180 grader varmluft.

              • Trin 4 af 21

                Skyl bagekartoflerne. Skær et kryds i hver kartoffel.

                • 6 bagekartofler (ca. 1500 g.)

                 

              • Trin 5 af 21

                Pak kartoflerne ind i stanniol. Stil dem på en bageplade.

              • Trin 6 af 21

                Bag kartoflerne i ovnen i 1 time og 30 minutter.

              • Trin 7 af 21

                Dressing: Pil, og hak hvidløg fint. Klik på videoen og se, hvordan du hakker hvidløg.

                • 3 fed hvidløg

                 

              • Trin 8 af 21

                Kom vand i en skål, og skyl purløget i vandet. Lad det dryppe af på et rent viskestykke. Klik på videoen og se, hvordan du skyller krydderurter.

                • 1 ½ dl. purløg

                 

              • Trin 9 af 21

                Hak purløget fint. Klik på videoen og se, hvordan du hakker krydderurter.

              • Trin 10 af 21

                Rør creme fraiche, hvidløg og purløg sammen i en skål. Smag dressingen til med salt og peber. Stil den på køl indtil servering. Klik på videoen og se, hvordan du måler en knivspids af.

                • 6 dl. creme fraiche
                • ¾ tsk. salt
                • 1 ½ knivspids peber

                 

              • Trin 11 af 21

                Tilbehør: Skyl æblet, skær kernehuset væk, og skær æblestykkerne i små tern. Klik på videoen og se, hvordan du skærer æble i tern.

                • 3 mellemstore æbler (ca. 300 g.)

                 

              • Trin 12 af 21

                Når kartoflerne er færdige, så tag dem ud af ovnen. Lad dem køle af i cirka 10 minutter. Du skal ikke fjerne sølvpapiret. I mellemtiden kan du lave fyldet.

              • Trin 13 af 21

                Varm en stegepande op til middel varme. Steg bacon-ternene sprøde.

                • 300 g. bacon i tern

                 

              • Trin 14 af 21

                Læg køkkenrulle på en tallerken. Læg baconen over på køkkenrullen. Lad det overskydende baconfedt blive på stegepanden, så du kan stege æblerne i det.

              • Trin 15 af 21

                Steg æbleternene i baconfedtet i cirka 3 minutter ved middel varme. Krydr med rosmarin, salt og peber.

                • ¾ tsk. tørret rosmarin
                • ¾ tsk. salt
                • 1 ½ knivspids peber

                 

              • Trin 16 af 21

                Bland æblerne og bacon-ternene sammen i en skål.

              • Trin 17 af 21

                Bagte kartofler - fortsat: Skær et trekantet “låg” i toppen af kartoflerne, og fjern trekanten. Du skal ikke bruge “låget” igen. Skrab midten af kartoflerne ud i en skål med en ske, så kartoflerne bliver hule. Kom det i en skål. Pas på, du ikke ødelægger kartoflerne.

              • Trin 18 af 21

                Mos kartoffel-fyldet til kartoffelmos med en gaffel.

              • Trin 19 af 21

                Bland ost, salt og peber i kartoffelmosen.

                • 150 g. revet ost
                • ¾ tsk. salt
                • 1 ½ knivspids peber

                 

              • Trin 20 af 21

                Fyld kartoflerne med kartoffelmosen igen. Stil bagepladen med kartofler tilbage i ovnen, og bag dem i cirka 10 minutter mere.

              • Trin 21 af 21

                Server kartoflerne med bacon-æble-tilbehøret og cremefraiche-dressingen til.

            • Oversigt

              • Print

                Beskrivelse

                Prøv bagte kartofler på en ny måde og fyld dem op med lækkert bacon-æble-guf.

                Du skal bruge

                   

                  Ingredienser

                  Bagte kartofler

                  • 6 bagekartofler (ca. 1500 g.)
                  • 150 g. revet ost
                  • ¾ tsk. salt
                  • 1 ½ knivspids peber
                  • ¾ tsk. tørret rosmarin

                  Dressing

                  • 3 fed hvidløg
                  • 1 ½ dl. purløg
                  • 6 dl. creme fraiche
                  • ¾ tsk. salt
                  • 1 ½ knivspids peber

                  Tilbehør

                  • 3 mellemstore æbler (ca. 300 g.)
                  • 300 g. bacon i tern
                  • ¾ tsk. tørret rosmarin
                  • ¾ tsk. salt
                  • 1 ½ knivspids peber

                   

                   

                  Køkkenredskaber

                  • 1 lille skarp kniv
                  • Stanniol
                  • 1 bageplade
                  • 1 skærebræt
                  • 2 små skåle
                  • 1 decilitermål
                  • Køkkenrulle
                  • 1 rent viskestykke
                  • 1 spiseske
                  • 1 teske
                  • 1 stegepande
                  • 1 spatel
                  • 1 stor skål
                  • 1 gaffel

                   

                  Sådan gør du

                  1. Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
                  2. Find alle ingredienserne frem.
                  3. Bagte kartofler: Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
                  4. Skyl bagekartoflerne. Skær et kryds i hver kartoffel.
                  5. Pak kartoflerne ind i stanniol. Stil dem på en bageplade.
                  6. Bag kartoflerne i ovnen i 1 time og 30 minutter.
                  7. Dressing: Pil, og hak hvidløg fint. Klik på videoen og se, hvordan du hakker hvidløg.
                  8. Kom vand i en skål, og skyl purløget i vandet. Lad det dryppe af på et rent viskestykke. Klik på videoen og se, hvordan du skyller krydderurter.
                  9. Hak purløget fint. Klik på videoen og se, hvordan du hakker krydderurter.
                  10. Rør creme fraiche, hvidløg og purløg sammen i en skål. Smag dressingen til med salt og peber. Stil den på køl indtil servering. Klik på videoen og se, hvordan du måler en knivspids af.
                  11. Tilbehør: Skyl æblet, skær kernehuset væk, og skær æblestykkerne i små tern. Klik på videoen og se, hvordan du skærer æble i tern.
                  12. Når kartoflerne er færdige, så tag dem ud af ovnen. Lad dem køle af i cirka 10 minutter. Du skal ikke fjerne sølvpapiret. I mellemtiden kan du lave fyldet.
                  13. Varm en stegepande op til middel varme. Steg bacon-ternene sprøde.
                  14. Læg køkkenrulle på en tallerken. Læg baconen over på køkkenrullen. Lad det overskydende baconfedt blive på stegepanden, så du kan stege æblerne i det.
                  15. Steg æbleternene i baconfedtet i cirka 3 minutter ved middel varme. Krydr med rosmarin, salt og peber.
                  16. Bland æblerne og bacon-ternene sammen i en skål.
                  17. Bagte kartofler - fortsat: Skær et trekantet “låg” i toppen af kartoflerne, og fjern trekanten. Du skal ikke bruge “låget” igen. Skrab midten af kartoflerne ud i en skål med en ske, så kartoflerne bliver hule. Kom det i en skål. Pas på, du ikke ødelægger kartoflerne.
                  18. Mos kartoffel-fyldet til kartoffelmos med en gaffel.
                  19. Bland ost, salt og peber i kartoffelmosen.
                  20. Fyld kartoflerne med kartoffelmosen igen. Stil bagepladen med kartofler tilbage i ovnen, og bag dem i cirka 10 minutter mere.
                  21. Server kartoflerne med bacon-æble-tilbehøret og cremefraiche-dressingen til.