Bagte bål-æbler
mediumBeskrivelse
- Opskriften tager ca.: 30 minutter
Hvis nu man alligevel har gang i et bål... Hvorfor så ikke udnytte det og lave lidt lækkerier imens? Som fx bagte, lune æbler med smør, kanel, sukker og tjaaa… Måske lidt is eller creme fraiche til? Tip: Har du ikke en grill, kan du lægge æblerne på en bageplade og bage dem ca. 20 minutter i ovnen.
Energi-indhold pr. stk.- Energi: 941 kJ / 225 kcal
- Protein: 6 %
- Kulhydrat: 57 %
- Fedt: 37 %
- Heraf mættet fedt: 4,8 g.
Du skal bruge
- Trin 1 af 2
Ingredienser
- 2 æbler
- 1 ½ spsk. mandler
- 1 spsk. sukker
- 1 spsk. stødt kanel
- 1 tsk. smør
- 2 kugler vaniljeis eller 2 spsk. creme fraiche
- Trin 2 af 2
Køkkenredskaber
- 1 spiseske
- 1 teske
- 1 skærebræt
- 1 kartoffelskræller
- 1 lille skarp kniv
- 1 brødkniv
- 1 lille skål
- 1 lille gryde
- 1 bagepensel
- 1 støbejernsgryde/tykbundet gryde
- Bagepapir
Sådan gør du
- Trin 1 af 10
Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
- Trin 2 af 10
Find alle ingredienserne frem.
- 2 æbler
- 1 ½ spsk. mandler
- 1 spsk. sukker
- 1 spsk. stødt kanel
- 1 tsk. smør
- 2 kugler vaniljeis eller 2 spsk. creme fraiche
- Trin 3 af 10
Skræl æblerne, og skær dem i halve. Skær kernehuset ud.
- 2 æbler
- Trin 4 af 10
Hak mandlerne groft med en brødkniv. Klik på videoen og se, hvordan du hakker nødder.
- 1 ½ spsk. mandler
- Trin 5 af 10
Kom hakkede mandler, sukker og stødt kanel op i en skål, og rør det sammen til kanelsukker.
- 1 spsk. sukker
- 1 spsk. stødt kanel
- Trin 6 af 10
Kom smørret op i en lille gryde, og smelt det ved lav varme på komfuret.
- 1 tsk. smør
- Trin 7 af 10
Pensl et æble med smør, og tril det straks i kanelsukkeret. Gentag med alle æblerne.
- Trin 8 af 10
Tag en tykbundet gryde, der må komme over bål. Læg et stykke bagepapir i bunden af gryden. Læg æblerne i gryden og læg låg på. Placér gryden godt nede i gløderne i bålet. Pas på - det kan være meget varmt!
- Trin 9 af 10
Bag æblerne i 8-10 minutter, til de er møre.
- Trin 10 af 10
Spis æblerne med en kugle vaniljeis eller en skefuld creme fraiche til.
- 2 kugler vaniljeis eller 2 spsk. creme fraiche
Oversigt
- Print
Beskrivelse
Hvis nu man alligevel har gang i et bål... Hvorfor så ikke udnytte det og lave lidt lækkerier imens? Som fx bagte, lune æbler med smør, kanel, sukker og tjaaa… Måske lidt is eller creme fraiche til? Tip: Har du ikke en grill, kan du lægge æblerne på en bageplade og bage dem ca. 20 minutter i ovnen.
Du skal bruge
Ingredienser
- 2 æbler
- 1 ½ spsk. mandler
- 1 spsk. sukker
- 1 spsk. stødt kanel
- 1 tsk. smør
- 2 kugler vaniljeis eller 2 spsk. creme fraiche
Køkkenredskaber
- 1 spiseske
- 1 teske
- 1 skærebræt
- 1 kartoffelskræller
- 1 lille skarp kniv
- 1 brødkniv
- 1 lille skål
- 1 lille gryde
- 1 bagepensel
- 1 støbejernsgryde/tykbundet gryde
- Bagepapir
Sådan gør du
- Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
- Find alle ingredienserne frem.
- Skræl æblerne, og skær dem i halve. Skær kernehuset ud.
- Hak mandlerne groft med en brødkniv. Klik på videoen og se, hvordan du hakker nødder.
- Kom hakkede mandler, sukker og stødt kanel op i en skål, og rør det sammen til kanelsukker.
- Kom smørret op i en lille gryde, og smelt det ved lav varme på komfuret.
- Pensl et æble med smør, og tril det straks i kanelsukkeret. Gentag med alle æblerne.
- Tag en tykbundet gryde, der må komme over bål. Læg et stykke bagepapir i bunden af gryden. Læg æblerne i gryden og læg låg på. Placér gryden godt nede i gløderne i bålet. Pas på - det kan være meget varmt!
- Bag æblerne i 8-10 minutter, til de er møre.
- Spis æblerne med en kugle vaniljeis eller en skefuld creme fraiche til.
-
Beskrivelse
- Opskriften tager ca.: 30 minutter
Hvis nu man alligevel har gang i et bål... Hvorfor så ikke udnytte det og lave lidt lækkerier imens? Som fx bagte, lune æbler med smør, kanel, sukker og tjaaa… Måske lidt is eller creme fraiche til? Tip: Har du ikke en grill, kan du lægge æblerne på en bageplade og bage dem ca. 20 minutter i ovnen.
Energi-indhold pr. stk.- Energi: 941 kJ / 225 kcal
- Protein: 6 %
- Kulhydrat: 57 %
- Fedt: 37 %
- Heraf mættet fedt: 4,8 g.
Du skal bruge
- Trin 1 af 2
Ingredienser
- 4 æbler
- 3 spsk. mandler
- 2 spsk. sukker
- 2 spsk. stødt kanel
- 2 tsk. smør
- 4 kugler vaniljeis eller 4 spsk. creme fraiche
- Trin 2 af 2
Køkkenredskaber
- 1 spiseske
- 1 teske
- 1 skærebræt
- 1 kartoffelskræller
- 1 lille skarp kniv
- 1 brødkniv
- 1 lille skål
- 1 lille gryde
- 1 bagepensel
- 1 støbejernsgryde/tykbundet gryde
- Bagepapir
Sådan gør du
- Trin 1 af 10
Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
- Trin 2 af 10
Find alle ingredienserne frem.
- 4 æbler
- 3 spsk. mandler
- 2 spsk. sukker
- 2 spsk. stødt kanel
- 2 tsk. smør
- 4 kugler vaniljeis eller 4 spsk. creme fraiche
- Trin 3 af 10
Skræl æblerne, og skær dem i halve. Skær kernehuset ud.
- 4 æbler
- Trin 4 af 10
Hak mandlerne groft med en brødkniv. Klik på videoen og se, hvordan du hakker nødder.
- 3 spsk. mandler
- Trin 5 af 10
Kom hakkede mandler, sukker og stødt kanel op i en skål, og rør det sammen til kanelsukker.
- 2 spsk. sukker
- 2 spsk. stødt kanel
- Trin 6 af 10
Kom smørret op i en lille gryde, og smelt det ved lav varme på komfuret.
- 2 tsk. smør
- Trin 7 af 10
Pensl et æble med smør, og tril det straks i kanelsukkeret. Gentag med alle æblerne.
- Trin 8 af 10
Tag en tykbundet gryde, der må komme over bål. Læg et stykke bagepapir i bunden af gryden. Læg æblerne i gryden og læg låg på. Placér gryden godt nede i gløderne i bålet. Pas på - det kan være meget varmt!
- Trin 9 af 10
Bag æblerne i 8-10 minutter, til de er møre.
- Trin 10 af 10
Spis æblerne med 1 kugle vaniljeis eller en skefuld creme fraiche til.
- 4 kugler vaniljeis eller 4 spsk. creme fraiche
Oversigt
- Print
Beskrivelse
Hvis nu man alligevel har gang i et bål... Hvorfor så ikke udnytte det og lave lidt lækkerier imens? Som fx bagte, lune æbler med smør, kanel, sukker og tjaaa… Måske lidt is eller creme fraiche til? Tip: Har du ikke en grill, kan du lægge æblerne på en bageplade og bage dem ca. 20 minutter i ovnen.
Du skal bruge
Ingredienser
- 4 æbler
- 3 spsk. mandler
- 2 spsk. sukker
- 2 spsk. stødt kanel
- 2 tsk. smør
- 4 kugler vaniljeis eller 4 spsk. creme fraiche
Køkkenredskaber
- 1 spiseske
- 1 teske
- 1 skærebræt
- 1 kartoffelskræller
- 1 lille skarp kniv
- 1 brødkniv
- 1 lille skål
- 1 lille gryde
- 1 bagepensel
- 1 støbejernsgryde/tykbundet gryde
- Bagepapir
Sådan gør du
- Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
- Find alle ingredienserne frem.
- Skræl æblerne, og skær dem i halve. Skær kernehuset ud.
- Hak mandlerne groft med en brødkniv. Klik på videoen og se, hvordan du hakker nødder.
- Kom hakkede mandler, sukker og stødt kanel op i en skål, og rør det sammen til kanelsukker.
- Kom smørret op i en lille gryde, og smelt det ved lav varme på komfuret.
- Pensl et æble med smør, og tril det straks i kanelsukkeret. Gentag med alle æblerne.
- Tag en tykbundet gryde, der må komme over bål. Læg et stykke bagepapir i bunden af gryden. Læg æblerne i gryden og læg låg på. Placér gryden godt nede i gløderne i bålet. Pas på - det kan være meget varmt!
- Bag æblerne i 8-10 minutter, til de er møre.
- Spis æblerne med 1 kugle vaniljeis eller en skefuld creme fraiche til.
-
Beskrivelse
- Opskriften tager ca.: 30 minutter
Hvis nu man alligevel har gang i et bål... Hvorfor så ikke udnytte det og lave lidt lækkerier imens? Som fx bagte, lune æbler med smør, kanel, sukker og tjaaa… Måske lidt is eller creme fraiche til? Tip: Har du ikke en grill, kan du lægge æblerne på en bageplade og bage dem ca. 20 minutter i ovnen.
Energi-indhold pr. stk.- Energi: 941 kJ / 225 kcal
- Protein: 6 %
- Kulhydrat: 57 %
- Fedt: 37 %
- Heraf mættet fedt: 4,8 g.
Du skal bruge
- Trin 1 af 2
Ingredienser
- 6 æbler
- 5 spsk. mandler
- 3 spsk. sukker
- 3 spsk. stødt kanel
- 3 tsk. smør
- 6 kugler vaniljeis eller 6 spsk. creme fraiche
- Trin 2 af 2
Køkkenredskaber
- 1 spiseske
- 1 teske
- 1 skærebræt
- 1 kartoffelskræller
- 1 lille skarp kniv
- 1 brødkniv
- 1 lille skål
- 1 lille gryde
- 1 bagepensel
- 1 støbejernsgryde/tykbundet gryde
- Bagepapir
Sådan gør du
- Trin 1 af 10
Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
- Trin 2 af 10
Find alle ingredienserne frem.
- 6 æbler
- 5 spsk. mandler
- 3 spsk. sukker
- 3 spsk. stødt kanel
- 3 tsk. smør
- 6 kugler vaniljeis eller 6 spsk. creme fraiche
- Trin 3 af 10
Skræl æblerne, og skær dem i halve. Skær kernehuset ud.
- 6 æbler
- Trin 4 af 10
Hak mandlerne groft med en brødkniv. Klik på videoen og se, hvordan du hakker nødder.
- 5 spsk. mandler
- Trin 5 af 10
Kom hakkede mandler, sukker og stødt kanel op i en skål, og rør det sammen til kanelsukker.
- 3 spsk. sukker
- 3 spsk. stødt kanel
- Trin 6 af 10
Kom smørret op i en lille gryde, og smelt det ved lav varme på komfuret.
- 3 tsk. smør
- Trin 7 af 10
Pensl et æble med smør, og tril det straks i kanelsukkeret. Gentag med alle æblerne.
- Trin 8 af 10
Tag en tykbundet gryde, der må komme over bål. Læg et stykke bagepapir i bunden af gryden. Læg æblerne i gryden og læg låg på. Placér gryden godt nede i gløderne i bålet. Pas på - det kan være meget varmt!
- Trin 9 af 10
Bag æblerne i 8-10 minutter, til de er møre.
- Trin 10 af 10
Spis æblerne med 1 kugle vaniljeis eller en skefuld creme fraiche til.
- 6 kugler vaniljeis eller 6 spsk. creme fraiche
Oversigt