Bagte bål-æbler

Bagte bål-æbler

medium
  • Beskrivelse

      • Opskriften tager ca.: 30 minutter

        Hvis nu man alligevel har gang i et bål... Hvorfor så ikke udnytte det og lave lidt lækkerier imens? Som fx bagte, lune æbler med smør, kanel, sukker og tjaaa… Måske lidt is eller creme fraiche til? Tip: Har du ikke en grill, kan du lægge æblerne på en bageplade og bage dem ca. 20 minutter i ovnen.

         

        Energi-indhold pr. stk.
        • Energi: 941 kJ / 225 kcal
        • Protein: 6 %
        • Kulhydrat: 57 %
        • Fedt: 37 %
        • Heraf mættet fedt: 4,8 g.
    • Sådan gør du

      • Trin 1 af 10

        Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)

      • Trin 2 af 10

        Find alle ingredienserne frem.

        • 2 æbler
        • 1 ½ spsk. mandler
        • 1 spsk. sukker
        • 1 spsk. stødt kanel
        • 1 tsk. smør
        • 2 kugler vaniljeis eller 2 spsk. creme fraiche
      • Trin 3 af 10

        Skræl æblerne, og skær dem i halve. Skær kernehuset ud.

        • 2 æbler

         

      • Trin 4 af 10

        Hak mandlerne groft med en brødkniv. Klik på videoen og se, hvordan du hakker nødder.

        • 1 ½ spsk. mandler

         

      • Trin 5 af 10

        Kom hakkede mandler, sukker og stødt kanel op i en skål, og rør det sammen til kanelsukker.

        • 1 spsk. sukker
        • 1 spsk. stødt kanel
      • Trin 6 af 10

        Kom smørret op i en lille gryde, og smelt det ved lav varme på komfuret.

        • 1 tsk. smør
      • Trin 7 af 10

        Pensl et æble med smør, og tril det straks i kanelsukkeret. Gentag med alle æblerne.

      • Trin 8 af 10

        Tag en tykbundet gryde, der må komme over bål. Læg et stykke bagepapir i bunden af gryden. Læg æblerne i gryden og læg låg på. Placér gryden godt nede i gløderne i bålet. Pas på - det kan være meget varmt!

      • Trin 9 af 10

        Bag æblerne i 8-10 minutter, til de er møre.

      • Trin 10 af 10

        Spis æblerne med en kugle vaniljeis eller en skefuld creme fraiche til.

        • 2 kugler vaniljeis eller 2 spsk. creme fraiche
    • Oversigt

      • Print

        Beskrivelse

        Hvis nu man alligevel har gang i et bål... Hvorfor så ikke udnytte det og lave lidt lækkerier imens? Som fx bagte, lune æbler med smør, kanel, sukker og tjaaa… Måske lidt is eller creme fraiche til? Tip: Har du ikke en grill, kan du lægge æblerne på en bageplade og bage dem ca. 20 minutter i ovnen.

         

        Du skal bruge

          Ingredienser

          • 2 æbler
          • 1 ½ spsk. mandler
          • 1 spsk. sukker
          • 1 spsk. stødt kanel
          • 1 tsk. smør
          • 2 kugler vaniljeis eller 2 spsk. creme fraiche

           

          Køkkenredskaber

          • 1 spiseske
          • 1 teske
          • 1 skærebræt
          • 1 kartoffelskræller
          • 1 lille skarp kniv
          • 1 brødkniv
          • 1 lille skål
          • 1 lille gryde
          • 1 bagepensel
          • 1 støbejernsgryde/tykbundet gryde 
          • Bagepapir 

          Sådan gør du

          1. Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
          2. Find alle ingredienserne frem.
          3. Skræl æblerne, og skær dem i halve. Skær kernehuset ud.
          4. Hak mandlerne groft med en brødkniv. Klik på videoen og se, hvordan du hakker nødder.
          5. Kom hakkede mandler, sukker og stødt kanel op i en skål, og rør det sammen til kanelsukker.
          6. Kom smørret op i en lille gryde, og smelt det ved lav varme på komfuret.
          7. Pensl et æble med smør, og tril det straks i kanelsukkeret. Gentag med alle æblerne.
          8. Tag en tykbundet gryde, der må komme over bål. Læg et stykke bagepapir i bunden af gryden. Læg æblerne i gryden og læg låg på. Placér gryden godt nede i gløderne i bålet. Pas på - det kan være meget varmt!
          9. Bag æblerne i 8-10 minutter, til de er møre.
          10. Spis æblerne med en kugle vaniljeis eller en skefuld creme fraiche til.
      • Beskrivelse

          • Opskriften tager ca.: 30 minutter

            Hvis nu man alligevel har gang i et bål... Hvorfor så ikke udnytte det og lave lidt lækkerier imens? Som fx bagte, lune æbler med smør, kanel, sukker og tjaaa… Måske lidt is eller creme fraiche til? Tip: Har du ikke en grill, kan du lægge æblerne på en bageplade og bage dem ca. 20 minutter i ovnen.

            Energi-indhold pr. stk.
            • Energi: 941 kJ / 225 kcal
            • Protein: 6 %
            • Kulhydrat: 57 %
            • Fedt: 37 %
            • Heraf mættet fedt: 4,8 g.
        • Sådan gør du

          • Trin 1 af 10

            Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)

          • Trin 2 af 10

            Find alle ingredienserne frem.

            • 4 æbler
            • 3 spsk. mandler
            • 2 spsk. sukker
            • 2 spsk. stødt kanel
            • 2 tsk. smør
            • 4 kugler vaniljeis eller 4 spsk. creme fraiche
          • Trin 3 af 10

            Skræl æblerne, og skær dem i halve. Skær kernehuset ud.

            • 4 æbler
          • Trin 4 af 10

            Hak mandlerne groft med en brødkniv. Klik på videoen og se, hvordan du hakker nødder.

            • 3 spsk. mandler
          • Trin 5 af 10

            Kom hakkede mandler, sukker og stødt kanel op i en skål, og rør det sammen til kanelsukker.

            • 2 spsk. sukker
            • 2 spsk. stødt kanel
          • Trin 6 af 10

            Kom smørret op i en lille gryde, og smelt det ved lav varme på komfuret.

            • 2 tsk. smør
          • Trin 7 af 10

            Pensl et æble med smør, og tril det straks i kanelsukkeret. Gentag med alle æblerne.

          • Trin 8 af 10

            Tag en tykbundet gryde, der må komme over bål. Læg et stykke bagepapir i bunden af gryden. Læg æblerne i gryden og læg låg på. Placér gryden godt nede i gløderne i bålet. Pas på - det kan være meget varmt!

          • Trin 9 af 10

            Bag æblerne i 8-10 minutter, til de er møre.

          • Trin 10 af 10

            Spis æblerne med 1 kugle vaniljeis eller en skefuld creme fraiche til.

            • 4 kugler vaniljeis eller 4 spsk. creme fraiche
        • Oversigt

          • Print

            Beskrivelse

            Hvis nu man alligevel har gang i et bål... Hvorfor så ikke udnytte det og lave lidt lækkerier imens? Som fx bagte, lune æbler med smør, kanel, sukker og tjaaa… Måske lidt is eller creme fraiche til? Tip: Har du ikke en grill, kan du lægge æblerne på en bageplade og bage dem ca. 20 minutter i ovnen.

            Du skal bruge

              Ingredienser

              • 4 æbler
              • 3 spsk. mandler
              • 2 spsk. sukker
              • 2 spsk. stødt kanel
              • 2 tsk. smør
              • 4 kugler vaniljeis eller 4 spsk. creme fraiche

               

              Køkkenredskaber

              • 1 spiseske
              • 1 teske
              • 1 skærebræt
              • 1 kartoffelskræller
              • 1 lille skarp kniv
              • 1 brødkniv
              • 1 lille skål
              • 1 lille gryde
              • 1 bagepensel
              • 1 støbejernsgryde/tykbundet gryde 
              • Bagepapir 

              Sådan gør du

              1. Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
              2. Find alle ingredienserne frem.
              3. Skræl æblerne, og skær dem i halve. Skær kernehuset ud.
              4. Hak mandlerne groft med en brødkniv. Klik på videoen og se, hvordan du hakker nødder.
              5. Kom hakkede mandler, sukker og stødt kanel op i en skål, og rør det sammen til kanelsukker.
              6. Kom smørret op i en lille gryde, og smelt det ved lav varme på komfuret.
              7. Pensl et æble med smør, og tril det straks i kanelsukkeret. Gentag med alle æblerne.
              8. Tag en tykbundet gryde, der må komme over bål. Læg et stykke bagepapir i bunden af gryden. Læg æblerne i gryden og læg låg på. Placér gryden godt nede i gløderne i bålet. Pas på - det kan være meget varmt!
              9. Bag æblerne i 8-10 minutter, til de er møre.
              10. Spis æblerne med 1 kugle vaniljeis eller en skefuld creme fraiche til.