Bagte æg

Bagte æg

easy
  • Beskrivelse

      • Opskriften tager ca.: 1 time

        De bagte æg er perfekte til brunchbordet. Kom lige det i, som du bedst kan lide. Prøv for eksempel også at tilføje tomater eller peberfrugt skåret i tern.

        Tip: Bag æg, som du bedst kan lide at spise dem. Hvis du bedst kan lide smilende æg, så giv dem cirka 2 minutter mindre. Eller hvis du bedst kan lide at æggeblommen er fast, så kan du give dem cirka 2 minutter mere.

        Energi-indhold pr. portion
        • Energi: 685 kJ / 164 kcal
        • Protein: 30 %
        • Kulhydrat: 5 %
        • Fedt: 66 %
        • Heraf mættet fedt: 5,5 g.
    • Du skal bruge

    • Sådan gør du

      • Trin 1 af 12

        Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.

      • Trin 2 af 12

        Mål alle ingredienserne af.

        • 1 håndfuld babyspinat
        • 1 skive skinke
        • 2 spsk. revet ost, f.eks. mozzarella eller cheddar
        • ½ dl madlavningsfløde  
        • ½ knivspids salt
        • ½ knivspids peber
        • 2 æg
      • Trin 3 af 12

        Sæt en bagerist midt i ovnen, og tænd ovnen på 180 grader.


         

      • Trin 4 af 12

        Tag et dørslag frem, og kom babyspinaten i. Skyl babyspinaten, og lad den dryppe af.

        • 1 håndfuld babyspinat
      • Trin 5 af 12

        Tag et skærebræt, en kniv og en skål i mellemstørrelse frem. Hak babyspinaten groft, og kom den op i skålen.

      • Trin 6 af 12

        Skær skinken i små tern, og kom den op i skålen til spinaten.

        • 1 skive skinke
      • Trin 7 af 12

        Kom revet ost, madlavningsfløde, salt og peber op i skålen til resten af ingredienserne, og rør rundt med en grydeske.

        • 2 spsk. revet ost, f.eks. mozzarella eller cheddar
        • ½ dl madlavningsfløde  
        • ½ knivspids salt
        • ½ knivspids peber
      • Trin 8 af 12

        Tag 2 små ovnfaste skåle frem, og fordel blandingen i hver skål.

      • Trin 9 af 12

        Tag en kop. Slå et æg ud i koppen. Hæld ægget ovenpå blandingen i en af skålene. Pas på, at æggeblommen ikke flyder ud, og at der ikke kommer æggeskaller med. Fortsæt med resten af æggene, ét ad gangen, så der kommer ét æg i hver skål.

        • 2 æg
      • Trin 10 af 12

        Sæt de små ovnfaste skåle ind i ovnen, og bag æggene i cirka 20 minutter. Hold øje undervejs med, at æggene ikke får for meget.

      • Trin 11 af 12

        Tag de bagte æg ud af ovnen, når ægget er blevet let gyldent, og æggehviden har sat sig. Pas på de ovnfaste skåle, som er varme.

      • Trin 12 af 12

        Servér de bagte æg, mens de stadig er varme.

    • Oversigt

      • Print

        Beskrivelse

        De bagte æg er perfekte til brunchbordet. Kom lige det i, som du bedst kan lide. Prøv for eksempel også at tilføje tomater eller peberfrugt skåret i tern.

        Tip: Bag æg, som du bedst kan lide at spise dem. Hvis du bedst kan lide smilende æg, så giv dem cirka 2 minutter mindre. Eller hvis du bedst kan lide at æggeblommen er fast, så kan du give dem cirka 2 minutter mere.

        Du skal bruge

          Ingredienser

          • 1 håndfuld babyspinat
          • 1 skive skinke
          • 2 spsk. revet ost, f.eks. mozzarella eller cheddar
          • ½ dl madlavningsfløde  
          • ½ knivspids salt
          • ½ knivspids peber
          • 2 æg

           

          Køkkenredskaber

          • 1 decilitermål
          • 1 bagerist
          • 1 dørslag
          • 1 skærebræt
          • 1 lille skarp kniv
          • 1 mellemstor skål
          • 1 spiseske
          • 1 grydeske
          • 2 små ovnfaste skåle (6-8 cm i diameter)
          • 1 kop

          Sådan gør du

          1. Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.
          2. Mål alle ingredienserne af.
          3. Sæt en bagerist midt i ovnen, og tænd ovnen på 180 grader.
          4. Tag et dørslag frem, og kom babyspinaten i. Skyl babyspinaten, og lad den dryppe af.
          5. Tag et skærebræt, en kniv og en skål i mellemstørrelse frem. Hak babyspinaten groft, og kom den op i skålen.
          6. Skær skinken i små tern, og kom den op i skålen til spinaten.
          7. Kom revet ost, madlavningsfløde, salt og peber op i skålen til resten af ingredienserne, og rør rundt med en grydeske.
          8. Tag 2 små ovnfaste skåle frem, og fordel blandingen i hver skål.
          9. Tag en kop. Slå et æg ud i koppen. Hæld ægget ovenpå blandingen i en af skålene. Pas på, at æggeblommen ikke flyder ud, og at der ikke kommer æggeskaller med. Fortsæt med resten af æggene, ét ad gangen, så der kommer ét æg i hver skål.
          10. Sæt de små ovnfaste skåle ind i ovnen, og bag æggene i cirka 20 minutter. Hold øje undervejs med, at æggene ikke får for meget.
          11. Tag de bagte æg ud af ovnen, når ægget er blevet let gyldent, og æggehviden har sat sig. Pas på de ovnfaste skåle, som er varme.
          12. Servér de bagte æg, mens de stadig er varme.
      • Beskrivelse

          • Opskriften tager ca.: 1 time

            De bagte æg er perfekte til brunchbordet. Kom lige det i, som du bedst kan lide. Prøv for eksempel også at tilføje tomater eller peberfrugt skåret i tern.

            Tip: Bag æg, som du bedst kan lide at spise dem. Hvis du bedst kan lide smilende æg, så giv dem cirka 2 minutter mindre. Eller hvis du bedst kan lide at æggeblommen er fast, så kan du give dem cirka 2 minutter mere.

            Energi-indhold pr. portion
            • Energi: 685 kJ / 164 kcal
            • Protein: 30 %
            • Kulhydrat: 5 %
            • Fedt: 66 %
            • Heraf mættet fedt: 5,5 g.
        • Du skal bruge

        • Sådan gør du

          • Trin 1 af 12

            Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.

          • Trin 2 af 12

            Mål alle ingredienserne af.

            • 2 håndfulde babyspinat
            • 2 skiver skinke
            • 4 spsk. revet ost, f.eks. mozzarella eller cheddar
            • 1 dl madlavningsfløde
            • 4 æg
            • 1 knivspids salt
          • Trin 3 af 12

            Sæt en bagerist midt i ovnen, og tænd ovnen på 180 grader.

          • Trin 4 af 12

            Tag et dørslag frem, og kom babyspinaten i. Skyl babyspinaten, og lad den dryppe af.

            • 2 håndfulde babyspinat
          • Trin 5 af 12

            Tag et skærebræt, en kniv og en skål i mellemstørrelse frem. Hak babyspinaten groft, og kom den op i skålen.

          • Trin 6 af 12

            Skær skinken i små tern, og kom den op i skålen til spinaten.

            • 2 skiver skinke
          • Trin 7 af 12

            Kom revet ost, madlavningsfløde, salt og peber op i skålen til resten af ingredienserne, og rør rundt med en grydeske.

            • 4 spsk. revet ost, f.eks. mozzarella eller cheddar
            • 1 dl madlavningsfløde
            • 1 knivspids salt
            • 1 knivspids peber
          • Trin 8 af 12

            Tag 4 små ovnfaste skåle frem, og fordel blandingen i hver skål.

          • Trin 9 af 12

            Tag en kop. Slå et æg ud i koppen. Hæld ægget ovenpå blandingen i en af skålene. Pas på, at æggeblommen ikke flyder ud, og at der ikke kommer æggeskaller med. Fortsæt med resten af æggene, ét ad gangen, så der kommer ét æg i hver skål.

            • 4 æg
          • Trin 10 af 12

            Sæt de små ovnfaste skåle ind i ovnen, og bag æggene i cirka 20 minutter. Hold øje undervejs med, at æggene ikke får for meget.

          • Trin 11 af 12

            Tag de bagte æg ud af ovnen, når ægget er blevet let gyldent, og æggehviden har sat sig. Pas på de ovnfaste skåle, som er varme.

          • Trin 12 af 12

            Servér de bagte æg, mens de stadig er varme.

        • Oversigt

          • Print

            Beskrivelse

            De bagte æg er perfekte til brunchbordet. Kom lige det i, som du bedst kan lide. Prøv for eksempel også at tilføje tomater eller peberfrugt skåret i tern.

            Tip: Bag æg, som du bedst kan lide at spise dem. Hvis du bedst kan lide smilende æg, så giv dem cirka 2 minutter mindre. Eller hvis du bedst kan lide at æggeblommen er fast, så kan du give dem cirka 2 minutter mere.

            Du skal bruge

              Ingredienser

              • 2 håndfulde babyspinat
              • 2 skiver skinke
              • 4 spsk. revet ost, f.eks. mozzarella eller cheddar
              • 1 dl madlavningsfløde
              • 1 knivspids salt
              • 1 knivspids peber
              • 4 æg

               

              Køkkenredskaber

              • 1 decilitermål
              • 1 bagerist
              • 1 dørslag
              • 1 skærebræt
              • 1 lille skarp kniv
              • 1 mellemstor skål
              • 1 spiseske
              • 1 grydeske
              • 4 små ovnfaste skåle (6-8 cm i diameter)
              • 1 kop

              Sådan gør du

              1. Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.
              2. Mål alle ingredienserne af.
              3. Sæt en bagerist midt i ovnen, og tænd ovnen på 180 grader.
              4. Tag et dørslag frem, og kom babyspinaten i. Skyl babyspinaten, og lad den dryppe af.
              5. Tag et skærebræt, en kniv og en skål i mellemstørrelse frem. Hak babyspinaten groft, og kom den op i skålen.
              6. Skær skinken i små tern, og kom den op i skålen til spinaten.
              7. Kom revet ost, madlavningsfløde, salt og peber op i skålen til resten af ingredienserne, og rør rundt med en grydeske.
              8. Tag 4 små ovnfaste skåle frem, og fordel blandingen i hver skål.
              9. Tag en kop. Slå et æg ud i koppen. Hæld ægget ovenpå blandingen i en af skålene. Pas på, at æggeblommen ikke flyder ud, og at der ikke kommer æggeskaller med. Fortsæt med resten af æggene, ét ad gangen, så der kommer ét æg i hver skål.
              10. Sæt de små ovnfaste skåle ind i ovnen, og bag æggene i cirka 20 minutter. Hold øje undervejs med, at æggene ikke får for meget.
              11. Tag de bagte æg ud af ovnen, når ægget er blevet let gyldent, og æggehviden har sat sig. Pas på de ovnfaste skåle, som er varme.
              12. Servér de bagte æg, mens de stadig er varme.
          • Beskrivelse

              • Opskriften tager ca.: 1 time

                De bagte æg er perfekte til brunchbordet. Kom lige det i, som du bedst kan lide. Prøv for eksempel også at tilføje tomater eller peberfrugt skåret i tern.

                Tip: Bag æg, som du bedst kan lide at spise dem. Hvis du bedst kan lide smilende æg, så giv dem cirka 2 minutter mindre. Eller hvis du bedst kan lide at æggeblommen er fast, så kan du give dem cirka 2 minutter mere.

                Energi-indhold pr. portion
                • Energi: 685 kJ / 164 kcal
                • Protein: 30 %
                • Kulhydrat: 5 %
                • Fedt: 66 %
                • Heraf mættet fedt: 5,5 g.
            • Du skal bruge

            • Sådan gør du

              • Trin 1 af 12

                Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.

              • Trin 2 af 12

                Mål alle ingredienserne af.

                • 3 håndfulde babyspinat
                • 3 skiver skinke
                • 6 spsk. revet ost, f.eks. mozzarella eller cheddar
                • 1 ½ dl madlavningsfløde  
                • 1 ½ knivspids salt
                • 1 ½ knivspids peber
                • 6 æg
              • Trin 3 af 12

                Sæt en bagerist midt i ovnen, og tænd ovnen på 180 grader.

              • Trin 4 af 12

                Tag et dørslag frem, og kom babyspinaten i. Skyl babyspinaten, og lad den dryppe af.

                • 3 håndfulde babyspinat
              • Trin 5 af 12

                Tag et skærebræt, en kniv og en skål i mellemstørrelse frem. Hak babyspinaten groft, og kom den op i skålen.

              • Trin 6 af 12

                Skær skinken i små tern, og kom den op i skålen til spinaten.

                • 3 skiver skinke
              • Trin 7 af 12

                Kom revet ost, madlavningsfløde, salt og peber op i skålen til resten af ingredienserne, og rør rundt med en grydeske.

                • 6 spsk. revet ost, f.eks. mozzarella eller cheddar
                • 1 ½ dl madlavningsfløde  
                • 1 ½ knivspids salt
                • 1 ½ knivspids peber
              • Trin 8 af 12

                Tag 6 små ovnfaste skåle frem, og fordel blandingen i hver skål.

              • Trin 9 af 12

                Tag en kop. Slå et æg ud i koppen. Hæld ægget ovenpå blandingen i en af skålene. Pas på, at æggeblommen ikke flyder ud, og at der ikke kommer æggeskaller med. Fortsæt med resten af æggene, ét ad gangen, så der kommer ét æg i hver skål.

                • 6 æg
              • Trin 10 af 12

                Sæt de små ovnfaste skåle ind i ovnen, og bag æggene i cirka 20 minutter. Hold øje undervejs med, at æggene ikke får for meget.

              • Trin 11 af 12

                Tag de bagte æg ud af ovnen, når ægget er blevet let gyldent, og æggehviden har sat sig. Pas på de ovnfaste skåle, som er varme.

              • Trin 12 af 12

                Servér de bagte æg, mens de stadig er varme.

            • Oversigt

              • Print

                Beskrivelse

                De bagte æg er perfekte til brunchbordet. Kom lige det i, som du bedst kan lide. Prøv for eksempel også at tilføje tomater eller peberfrugt skåret i tern.

                Tip: Bag æg, som du bedst kan lide at spise dem. Hvis du bedst kan lide smilende æg, så giv dem cirka 2 minutter mindre. Eller hvis du bedst kan lide at æggeblommen er fast, så kan du give dem cirka 2 minutter mere.

                Du skal bruge

                  Ingredienser

                  • 3 håndfulde babyspinat
                  • 3 skiver skinke
                  • 6 spsk. revet ost, f.eks. mozzarella eller cheddar
                  • 1 ½ dl madlavningsfløde  
                  • 1 ½ knivspids salt
                  • 1 ½ knivspids peber
                  • 6 æg


                  Køkkenredskaber

                  • 1 decilitermål
                  • 1 bagerist
                  • 1 dørslag
                  • 1 skærebræt
                  • 1 lille skarp kniv
                  • 1 mellemstor skål
                  • 1 spiseske
                  • 1 grydeske
                  • 6 små ovnfaste skåle (6-8 cm i diameter)
                  • 1 kop

                  Sådan gør du

                  1. Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.
                  2. Mål alle ingredienserne af.
                  3. Sæt en bagerist midt i ovnen, og tænd ovnen på 180 grader.
                  4. Tag et dørslag frem, og kom babyspinaten i. Skyl babyspinaten, og lad den dryppe af.
                  5. Tag et skærebræt, en kniv og en skål i mellemstørrelse frem. Hak babyspinaten groft, og kom den op i skålen.
                  6. Skær skinken i små tern, og kom den op i skålen til spinaten.
                  7. Kom revet ost, madlavningsfløde, salt og peber op i skålen til resten af ingredienserne, og rør rundt med en grydeske.
                  8. Tag 6 små ovnfaste skåle frem, og fordel blandingen i hver skål.
                  9. Tag en kop. Slå et æg ud i koppen. Hæld ægget ovenpå blandingen i en af skålene. Pas på, at æggeblommen ikke flyder ud, og at der ikke kommer æggeskaller med. Fortsæt med resten af æggene, ét ad gangen, så der kommer ét æg i hver skål.
                  10. Sæt de små ovnfaste skåle ind i ovnen, og bag æggene i cirka 20 minutter. Hold øje undervejs med, at æggene ikke får for meget.
                  11. Tag de bagte æg ud af ovnen, når ægget er blevet let gyldent, og æggehviden har sat sig. Pas på de ovnfaste skåle, som er varme.
                  12. Servér de bagte æg, mens de stadig er varme.