- >
- Opskrifter>
- Alt det andet>
- Morgenmad>
- Brunch>
- Bagte æg
Bagte æg
Samlet tid: 60 min.
Arbejdstid: 40 min.
Sværhedsgrad: Nem
De bagte æg er perfekte til brunchbordet. Kom lige det i, som du bedst kan lide. Prøv for eksempel også at tilføje tomater eller peberfrugt skåret i tern. Æg bagt i portionsforme kalder man også æg i kokotte, når det skal være ekstra fint.
Tip: Bag æg, som du bedst kan lide at spise dem. Hvis du bedst kan lide smilende æg, så giv dem cirka 2 minutter mindre. Eller hvis du bedst kan lide at æggeblommen er fast, så kan du give dem cirka 2 minutter mere.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til bagte æg
Bagte æg:
2 håndfulde babyspinat
3 håndfulde babyspinat
1 håndfuld babyspinat
2 skiver skinke
3 skiver skinke
1 skive skinke
4 spsk. revet ost, f.eks. mozzarella eller cheddar
6 spsk. revet ost, f.eks. mozzarella eller cheddar
2 spsk. revet ost, f.eks. mozzarella eller cheddar
1 dl madlavningsfløde
1 ½ dl madlavningsfløde
½ dl madlavningsfløde
1 knivspids salt
1 ½ knivspids salt
½ knivspids salt
1 knivspids peber
1 ½ knivspids peber
½ knivspids peber
4 æg
6 æg
2 æg
Spinat
Skinke (skiveskåret)
Revet ost
Madlavningsfløde
Salt
Peber
Æg
Køkkenredskaber til bagte æg
1 decilitermål
1 bagerist
1 dørslag
1 skærebræt
1 lille skarp kniv
1 mellemstor skål
1 spiseske
1 grydeske
4 små ovnfaste skåle (6-8 cm i diameter) eller faste metal muffinsforme
6 små ovnfaste skåle (6-8 cm i diameter) eller faste metal muffinsforme
2 små ovnfaste skåle (6-8 cm i diameter) eller faste metal muffinsforme
1 kop
Decilitermål
Bagerist
Dørslag
Skærebræt
Urtekniv
Mellem røreskål
Spiseske
Grydeske
Metal muffinsform
Kop
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Fyld:
3.
4.
5.
6.
7.
8.
Slå æg ud i skålene:
9.
Bag æggene:
10.
11.
12.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 685 kJ / 164 kcal
Protein: 30 %
Kulhydrat: 5 %
Fedt: 66 %
Heraf mættet fedt: 5,5 g.
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer