Bagte æg

Bagte æg

easy
  • Beskrivelse

      • Opskriften tager ca.: 1 time

        De bagte æg er perfekte til brunchbordet. Kom lige det i, som du bedst kan lide. Prøv for eksempel også at tilføje tomater eller peberfrugt skåret i tern.

        Tip: Bag æg, som du bedst kan lide at spise dem. Hvis du bedst kan lide smilende æg, så giv dem cirka 2 minutter mindre. Eller hvis du bedst kan lide at æggeblommen er fast, så kan du give dem cirka 2 minutter mere.

        Energi-indhold pr. portion
        • Energi: 685 kJ / 164 kcal
        • Protein: 30 %
        • Kulhydrat: 5 %
        • Fedt: 66 %
        • Heraf mættet fedt: 5,5 g.
    • Du skal bruge

    • Sådan gør du

      • Trin 1 af 12

        Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)

      • Trin 2 af 12

        Find alle ingredienserne frem.

        • 1 håndfuld babyspinat
        • 1 skive skinke
        • 2 spsk. revet ost, f.eks. mozzarella eller cheddar
        • ½ dl madlavningsfløde  
        • ½ knivspids salt
        • ½ knivspids peber
        • 2 æg
      • Trin 3 af 12

        Sæt en bagerist midt i ovnen, og tænd ovnen på 180 grader.


         

      • Trin 4 af 12

        Skyl babyspinaten i et dørslag under koldt vand, og lad den dryppe af.

        • 1 håndfuld babyspinat
      • Trin 5 af 12

        Hak babyspinaten groft, og kom den op i en skål.

      • Trin 6 af 12

        Skær skinken i små tern, og kom den op i skålen til spinaten.

        • 1 skive skinke
      • Trin 7 af 12

        Kom revet ost, madlavningsfløde, salt og peber op i skålen, og rør det sammen.

        • 2 spsk. revet ost, f.eks. mozzarella eller cheddar
        • ½ dl madlavningsfløde  
        • ½ knivspids salt
        • ½ knivspids peber
      • Trin 8 af 12

        Tag 2 små ovnfaste skåle frem, og fordel blandingen i hver skål.

      • Trin 9 af 12

        Slå et æg ud i en kop, og hæld det over blandingen i én af skålene. Pas på, at æggeblommen ikke flyder ud, og at der ikke kommer æggeskaller med. Gentag med det andet æg.

        • 2 æg
      • Trin 10 af 12

        Sæt skålene i ovnen, og bag æggene i cirka 20 minutter. Hold øje med, at de ikke bliver brændte.

      • Trin 11 af 12

        Tag de bagte æg ud af ovnen, når de er blevet let gyldne, og æggehviden er stiv. Pas på, du ikke brænder dig. De ovnfaste skåle er varme.

      • Trin 12 af 12

        Servér de bagte æg, mens de stadig er varme.

    • Oversigt

      • Print

        Beskrivelse

        De bagte æg er perfekte til brunchbordet. Kom lige det i, som du bedst kan lide. Prøv for eksempel også at tilføje tomater eller peberfrugt skåret i tern.

        Tip: Bag æg, som du bedst kan lide at spise dem. Hvis du bedst kan lide smilende æg, så giv dem cirka 2 minutter mindre. Eller hvis du bedst kan lide at æggeblommen er fast, så kan du give dem cirka 2 minutter mere.

        Du skal bruge

          Ingredienser

          • 1 håndfuld babyspinat
          • 1 skive skinke
          • 2 spsk. revet ost, f.eks. mozzarella eller cheddar
          • ½ dl madlavningsfløde  
          • ½ knivspids salt
          • ½ knivspids peber
          • 2 æg

           

          Køkkenredskaber

          • 1 decilitermål
          • 1 bagerist
          • 1 dørslag
          • 1 skærebræt
          • 1 lille skarp kniv
          • 1 mellemstor skål
          • 1 spiseske
          • 1 grydeske
          • 2 små ovnfaste skåle (6-8 cm i diameter) eller faste metal muffinsforme
          • 1 kop

          Sådan gør du

          1. Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
          2. Find alle ingredienserne frem.
          3. Sæt en bagerist midt i ovnen, og tænd ovnen på 180 grader.
          4. Skyl babyspinaten i et dørslag under koldt vand, og lad den dryppe af.
          5. Hak babyspinaten groft, og kom den op i en skål.
          6. Skær skinken i små tern, og kom den op i skålen til spinaten.
          7. Kom revet ost, madlavningsfløde, salt og peber op i skålen, og rør det sammen.
          8. Tag 2 små ovnfaste skåle frem, og fordel blandingen i hver skål.
          9. Slå et æg ud i en kop, og hæld det over blandingen i én af skålene. Pas på, at æggeblommen ikke flyder ud, og at der ikke kommer æggeskaller med. Gentag med det andet æg.
          10. Sæt skålene i ovnen, og bag æggene i cirka 20 minutter. Hold øje med, at de ikke bliver brændte.
          11. Tag de bagte æg ud af ovnen, når de er blevet let gyldne, og æggehviden er stiv. Pas på, du ikke brænder dig. De ovnfaste skåle er varme.
          12. Servér de bagte æg, mens de stadig er varme.
      • Beskrivelse

          • Opskriften tager ca.: 1 time

            De bagte æg er perfekte til brunchbordet. Kom lige det i, som du bedst kan lide. Prøv for eksempel også at tilføje tomater eller peberfrugt skåret i tern.

            Tip: Bag æg, som du bedst kan lide at spise dem. Hvis du bedst kan lide smilende æg, så giv dem cirka 2 minutter mindre. Eller hvis du bedst kan lide at æggeblommen er fast, så kan du give dem cirka 2 minutter mere.

            Energi-indhold pr. portion
            • Energi: 685 kJ / 164 kcal
            • Protein: 30 %
            • Kulhydrat: 5 %
            • Fedt: 66 %
            • Heraf mættet fedt: 5,5 g.
        • Du skal bruge

        • Sådan gør du

          • Trin 1 af 12

            Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)

          • Trin 2 af 12

            Find alle ingredienserne frem.

            • 2 håndfulde babyspinat
            • 2 skiver skinke
            • 4 spsk. revet ost, f.eks. mozzarella eller cheddar
            • 1 dl madlavningsfløde
            • 4 æg
            • 1 knivspids salt
          • Trin 3 af 12

            Sæt en bagerist midt i ovnen, og tænd ovnen på 180 grader.

          • Trin 4 af 12

            Skyl babyspinaten i et dørslag under koldt vand, og lad den dryppe af.

            • 2 håndfulde babyspinat
          • Trin 5 af 12

            Hak babyspinaten groft, og kom den op i en skål.

          • Trin 6 af 12

            Skær skinken i små tern, og kom den op i skålen til spinaten.

            • 2 skiver skinke
          • Trin 7 af 12

            Kom revet ost, madlavningsfløde, salt og peber op i skålen, og rør det sammen.

            • 4 spsk. revet ost, f.eks. mozzarella eller cheddar
            • 1 dl madlavningsfløde
            • 1 knivspids salt
            • 1 knivspids peber
          • Trin 8 af 12

            Tag 4 små ovnfaste skåle frem, og fordel blandingen i hver skål.

          • Trin 9 af 12

            Slå et æg ud i en kop, og hæld det over blandingen i én af skålene. Pas på, at æggeblommen ikke flyder ud, og at der ikke kommer æggeskaller med. Gentag med resten af æggene, så der kommer ét æg i hver skål. Klik på videoen og se, hvordan du slår ægget ud og ser for skaller.

            • 4 æg
          • Trin 10 af 12

            Sæt skålene i ovnen, og bag æggene i cirka 20 minutter. Hold øje med, at de ikke bliver brændte.

          • Trin 11 af 12

            Tag de bagte æg ud af ovnen, når de er blevet let gyldne, og æggehviden er stiv. Pas på, du ikke brænder dig. De ovnfaste skåle er varme.

          • Trin 12 af 12

            Servér de bagte æg, mens de stadig er varme.

        • Oversigt

          • Print

            Beskrivelse

            De bagte æg er perfekte til brunchbordet. Kom lige det i, som du bedst kan lide. Prøv for eksempel også at tilføje tomater eller peberfrugt skåret i tern.

            Tip: Bag æg, som du bedst kan lide at spise dem. Hvis du bedst kan lide smilende æg, så giv dem cirka 2 minutter mindre. Eller hvis du bedst kan lide at æggeblommen er fast, så kan du give dem cirka 2 minutter mere.

            Du skal bruge

              Ingredienser

              • 2 håndfulde babyspinat
              • 2 skiver skinke
              • 4 spsk. revet ost, f.eks. mozzarella eller cheddar
              • 1 dl madlavningsfløde
              • 1 knivspids salt
              • 1 knivspids peber
              • 4 æg

               

              Køkkenredskaber

              • 1 decilitermål
              • 1 bagerist
              • 1 dørslag
              • 1 skærebræt
              • 1 lille skarp kniv
              • 1 mellemstor skål
              • 1 spiseske
              • 1 grydeske
              • 4 små ovnfaste skåle (6-8 cm i diameter) eller faste metal muffinsforme
              • 1 kop

              Sådan gør du

              1. Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
              2. Find alle ingredienserne frem.
              3. Sæt en bagerist midt i ovnen, og tænd ovnen på 180 grader.
              4. Skyl babyspinaten i et dørslag under koldt vand, og lad den dryppe af.
              5. Hak babyspinaten groft, og kom den op i en skål.
              6. Skær skinken i små tern, og kom den op i skålen til spinaten.
              7. Kom revet ost, madlavningsfløde, salt og peber op i skålen, og rør det sammen.
              8. Tag 4 små ovnfaste skåle frem, og fordel blandingen i hver skål.
              9. Slå et æg ud i en kop, og hæld det over blandingen i én af skålene. Pas på, at æggeblommen ikke flyder ud, og at der ikke kommer æggeskaller med. Gentag med resten af æggene, så der kommer ét æg i hver skål. Klik på videoen og se, hvordan du slår ægget ud og ser for skaller.
              10. Sæt skålene i ovnen, og bag æggene i cirka 20 minutter. Hold øje med, at de ikke bliver brændte.
              11. Tag de bagte æg ud af ovnen, når de er blevet let gyldne, og æggehviden er stiv. Pas på, du ikke brænder dig. De ovnfaste skåle er varme.
              12. Servér de bagte æg, mens de stadig er varme.
          • Beskrivelse

              • Opskriften tager ca.: 1 time

                De bagte æg er perfekte til brunchbordet. Kom lige det i, som du bedst kan lide. Prøv for eksempel også at tilføje tomater eller peberfrugt skåret i tern.

                Tip: Bag æg, som du bedst kan lide at spise dem. Hvis du bedst kan lide smilende æg, så giv dem cirka 2 minutter mindre. Eller hvis du bedst kan lide at æggeblommen er fast, så kan du give dem cirka 2 minutter mere.

                Energi-indhold pr. portion
                • Energi: 685 kJ / 164 kcal
                • Protein: 30 %
                • Kulhydrat: 5 %
                • Fedt: 66 %
                • Heraf mættet fedt: 5,5 g.
            • Du skal bruge

            • Sådan gør du

              • Trin 1 af 12

                Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)

              • Trin 2 af 12

                Find alle ingredienserne frem.

                • 3 håndfulde babyspinat
                • 3 skiver skinke
                • 6 spsk. revet ost, f.eks. mozzarella eller cheddar
                • 1 ½ dl madlavningsfløde  
                • 1 ½ knivspids salt
                • 1 ½ knivspids peber
                • 6 æg
              • Trin 3 af 12

                Sæt en bagerist midt i ovnen, og tænd ovnen på 180 grader.

              • Trin 4 af 12

                Skyl babyspinaten i et dørslag under koldt vand, og lad den dryppe af.

                • 3 håndfulde babyspinat
              • Trin 5 af 12

                Hak babyspinaten groft, og kom den op i en skål.

              • Trin 6 af 12

                Skær skinken i små tern, og kom den op i skålen til spinaten.

                • 3 skiver skinke
              • Trin 7 af 12

                Kom revet ost, madlavningsfløde, salt og peber op i skålen, og rør det sammen.

                • 6 spsk. revet ost, f.eks. mozzarella eller cheddar
                • 1 ½ dl madlavningsfløde  
                • 1 ½ knivspids salt
                • 1 ½ knivspids peber
              • Trin 8 af 12

                Tag 6 små ovnfaste skåle frem, og fordel blandingen i hver skål.

              • Trin 9 af 12

                Slå et æg ud i en kop, og hæld det over blandingen i én af skålene. Pas på, at æggeblommen ikke flyder ud, og at der ikke kommer æggeskaller med. Gentag med resten af æggene, så der kommer ét æg i hver skål.

                • 6 æg
              • Trin 10 af 12

                Sæt skålene i ovnen, og bag æggene i cirka 20 minutter. Hold øje med, at de ikke bliver brændte.

              • Trin 11 af 12

                Tag de bagte æg ud af ovnen, når de er blevet let gyldne, og æggehviden er stiv. Pas på, du ikke brænder dig. De ovnfaste skåle er varme.

              • Trin 12 af 12

                Servér de bagte æg, mens de stadig er varme.

            • Oversigt

              • Print

                Beskrivelse

                De bagte æg er perfekte til brunchbordet. Kom lige det i, som du bedst kan lide. Prøv for eksempel også at tilføje tomater eller peberfrugt skåret i tern.

                Tip: Bag æg, som du bedst kan lide at spise dem. Hvis du bedst kan lide smilende æg, så giv dem cirka 2 minutter mindre. Eller hvis du bedst kan lide at æggeblommen er fast, så kan du give dem cirka 2 minutter mere.

                Du skal bruge

                  Ingredienser

                  • 3 håndfulde babyspinat
                  • 3 skiver skinke
                  • 6 spsk. revet ost, f.eks. mozzarella eller cheddar
                  • 1 ½ dl madlavningsfløde  
                  • 1 ½ knivspids salt
                  • 1 ½ knivspids peber
                  • 6 æg


                  Køkkenredskaber

                  • 1 decilitermål
                  • 1 bagerist
                  • 1 dørslag
                  • 1 skærebræt
                  • 1 lille skarp kniv
                  • 1 mellemstor skål
                  • 1 spiseske
                  • 1 grydeske
                  • 6 små ovnfaste skåle (6-8 cm i diameter) eller faste metal muffinsforme
                  • 1 kop

                  Sådan gør du

                  1. Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
                  2. Find alle ingredienserne frem.
                  3. Sæt en bagerist midt i ovnen, og tænd ovnen på 180 grader.
                  4. Skyl babyspinaten i et dørslag under koldt vand, og lad den dryppe af.
                  5. Hak babyspinaten groft, og kom den op i en skål.
                  6. Skær skinken i små tern, og kom den op i skålen til spinaten.
                  7. Kom revet ost, madlavningsfløde, salt og peber op i skålen, og rør det sammen.
                  8. Tag 6 små ovnfaste skåle frem, og fordel blandingen i hver skål.
                  9. Slå et æg ud i en kop, og hæld det over blandingen i én af skålene. Pas på, at æggeblommen ikke flyder ud, og at der ikke kommer æggeskaller med. Gentag med resten af æggene, så der kommer ét æg i hver skål.
                  10. Sæt skålene i ovnen, og bag æggene i cirka 20 minutter. Hold øje med, at de ikke bliver brændte.
                  11. Tag de bagte æg ud af ovnen, når de er blevet let gyldne, og æggehviden er stiv. Pas på, du ikke brænder dig. De ovnfaste skåle er varme.
                  12. Servér de bagte æg, mens de stadig er varme.