Bagt torsk med æg og sprød bacon

Bagt torsk med æg og sprød bacon

medium
  • Beskrivelse

      • Opskriften tager ca.: 1 time og 30 minutter

        Super nem ovnbagt torsk med salat i pangfarver og en sovs, der imponerer. Prikken over i'et er æg og stegt bacon til at pynte fisken.

        Energi-indhold pr. portion
        • Energi: 2365 kJ / 565 kcal
        • Protein: 30 %
        • Kulhydrat: 42 %
        • Fedt: 29 %
    • Du skal bruge

    • Sådan gør du

      • Trin 1 af 27

        Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)

      • Trin 2 af 27

        Find alle ingredienserne frem.

        • 225-250 g. torske-filet eller sej-filet
        • ½ spsk. olie til at pensle fadet
        • 1 tsk. salt
        • ½ spsk. olie til at pensle torsken
        • 1 æg
        • 300-350 g. kartofler
        • ½ tsk. salt
        • ½ l. vand til at koge kartofler i
        • 50 g. bacon i skiver

        Rødbede-salat:

        • ¼ citron (kun saften)
        • 1 spsk. olie
        • ½ tsk. honning
        • 1 knivspids salt
        • 1 rødbeder (125 g.)
        • ½ gulerod (50 g.)
        • 1 æble (75 g.)

        Senneps-sauce:

        • 10 g. smør
        • 1 ½ spsk. mel
        • 2 ½ dl. mælk
        • 1 tsk. salt
        • ½ knivspids peber
        • ½ spsk. fiskesennep (også kaldet groftmalet sennepsmel)
      • Trin 3 af 27

        Fisk: Tag et skærebræt og en stor skarp kniv. Skær torske-filéterne i store stykker.

        • 225-250 g. torske-filet eller sej-filet
      • Trin 4 af 27

        Tag et ovnfast fad. Smør det med olie. Læg torske-stykkerne i fadet, og drys med salt. Vask hænder, når du har rørt ved rå fisk. Dæk fadet med husholdningsfilm, og stil det i køleskabet i mindst ½ time, mens du forbereder resten af retten.

        • ½ spsk. olie til at pensle fadet
        • 1 tsk. salt
      • Trin 5 af 27

        Kogte æg: Tag en lille gryde. Kom vand i gryden, til det når 8-10 centimeter op ad siderne. Læg låg på gryden, og bring vandet i kog.

      • Trin 6 af 27

        Kom æg i vandet, og lad dem koge i 9 minutter.

        • 1 æg
      • Trin 7 af 27

        Hæld vandet fra æggene, og skyl æggene i koldt vand. Lad dem køle af.

      • Trin 8 af 27

        Tag et skærebræt og en stor skarp kniv. Skær æggene i små tern.

      • Trin 9 af 27

        Kartofler: Tag en stor gryde. Skrub eller skræl kartoflerne, og skyl dem i koldt vand. Kom dem op i gryden.

        • 300-350 g. kartofler
      • Trin 10 af 27

        Kom vand i gryden, til kartoflerne er dækket. Tilsæt salt. Læg låg på gryden, og bring vandet i kog.

        • ½ tsk. salt
        • ½ l. vand til at koge kartofler i
      • Trin 11 af 27

        Kog kartoflerne i 18-20 minutter, til de er møre. Stik en lille skarp kniv ned i en kartoffel. Hvis den slipper nemt, er kartoflerne møre.

      • Trin 12 af 27

        Rødbede-salat: Tag en citruspresser. Pres saften af citronen. Klik på metodevideoen og se, hvordan du presser saften af en citron.

        • ¼ citron (kun saften)
      • Trin 13 af 27

        Tag en stor skål. Kom citronsaft, olie, honning og salt i skålen. Rør det sammen. Klik på metodevideoen og se, hvordan du måler en knivspids af.

        • 1 spsk. olie
        • ½ tsk. honning
        • 1 knivspids salt
      • Trin 14 af 27

        Tag en tyndskræller og et rivejern. Skræl rødbede og gulerødder, og riv dem på den grove side af rivejernet.

        • 1 rødbeder (125 g.)
        • ½ gulerod (50 g.)
      • Trin 15 af 27

        Vask et æble, og riv det på den grove side af rivejernet.

        • 1 æble (75 g.)
      • Trin 16 af 27

        Kom de revne æbler, gulerod og rødbeder op i skålen med dressingen. Rør salaten sammen, og stil den på i køleskabet, indtil du serverer den.

      • Trin 17 af 27

        Fisk og bagt bacon: Tænd ovnen på 130 grader. Stil en bagerist midt i ovnen.

      • Trin 18 af 27

        Tag fadet med torske-stykkerne ud af køleskabet. Pensl torske-stykkerne med olie.

        • ½ spsk. olie til at pensle torsken
      • Trin 19 af 27

        Tag et nyt ovnfast fad, og læg bagepapir i fadet. Læg bacon i fadet.

        • 50 g. bacon i skiver
      • Trin 20 af 27

        Stil fadene med torsk og bacon i ovnen, og bag i 10 minutter, til torsken er gennembagt. Skær et stykke torsk over. Når det er hvidt og fast i stedet for gennemsigtigt i midten, er fisken færdig.

      • Trin 21 af 27

        Tag fadet med torskestykkerne ud af ovnen, og bag baconen færdig i cirka 5 minutter, til den er gylden og sprød.

      • Trin 22 af 27

        Tag fadet med baconen ud af ovnen, og bræk baconen i små stykker.

      • Trin 23 af 27

        Senneps-sovs: Tag en gryde. Kom smør i gryden, og lad det smelte ved lav varme.

        • 10 g. smør
      • Trin 24 af 27

        Tag et piskeris. Kom mel i gryden, og pisk det sammen. Lad det stå og varme i cirka 4 minutter, til det er blevet lysebrunt. Pisk imens. Klik på metodevideoen og se, hvordan du pisker mel i smørret.

        • 1 ½ spsk. mel
      • Trin 25 af 27

        Kom mælk i gryden lidt af gangen, mens du pisker, så der ikke kommer klumper.

        • 2 ½ dl. mælk
      • Trin 26 af 27

        Smag sovsen til med salt, peber og fiskesennep.

        • 1 tsk. salt
        • ½ knivspids peber
        • ½ spsk. fiskesennep (også kaldet groftmalet sennepsmel)
      • Trin 27 af 27

        Server torsken med kartofler, sennepssovs, rødbedesalat, kogte æg og sprød bacon.

    • Oversigt

      • Print

        Beskrivelse

        Super nem ovnbagt torsk med salat i pangfarver og en sovs, der imponerer. Prikken over i'et er æg og stegt bacon til at pynte fisken.

        Du skal bruge

          Ingredienser

          • 225-250 g. torske-filet eller sej-filet
          • ½ spsk. olie til at pensle fadet
          • 1 tsk. salt
          • ½ spsk. olie til at pensle torsken
          • 1 æg
          • 300-350 g. kartofler
          • ½ tsk. salt
          • ½ l. vand til at koge kartofler i
          • 50 g. bacon i skiver

          Rødbede-salat:

          • ¼ citron (kun saften)
          • 1 spsk. olie
          • ½ tsk. honning
          • 1 knivspids salt
          • 1 rødbeder (125 g.)
          • ½ gulerod (50 g.)
          • 1 æble (75 g.)

          Senneps-sauce:

          • 10 g. smør
          • 1 ½ spsk. mel
          • 2 ½ dl. mælk
          • 1 tsk. salt
          • ½ knivspids peber
          • ½ spsk. fiskesennep (også kaldet groftmalet sennepsmel)

           

          Køkkenredskaber

          • 1 køkkenvægt
          • 1 teske
          • 1 spiseske
          • 1 decilitermål
          • 2 skærebrætter
          • 2 store skarpe knive
          • 2 ovnfaste fade
          • Husholdningsfilm
          • Bagepapir
          • 1 lille gryde
          • 2 grydelåg
          • 1 stor gryde
          • 1 lille skarp kniv
          • 1 citruspresser
          • 1 stor skål
          • 1 tyndskræller
          • 1 rivejern
          • 1 bagerist
          • 1 mellemstor gryde
          • 1 piskeris

          Sådan gør du

          1. Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
          2. Find alle ingredienserne frem.
          3. Fisk: Tag et skærebræt og en stor skarp kniv. Skær torske-filéterne i store stykker.
          4. Tag et ovnfast fad. Smør det med olie. Læg torske-stykkerne i fadet, og drys med salt. Vask hænder, når du har rørt ved rå fisk. Dæk fadet med husholdningsfilm, og stil det i køleskabet i mindst ½ time, mens du forbereder resten af retten.
          5. Kogte æg: Tag en lille gryde. Kom vand i gryden, til det når 8-10 centimeter op ad siderne. Læg låg på gryden, og bring vandet i kog.
          6. Kom æg i vandet, og lad dem koge i 9 minutter.
          7. Hæld vandet fra æggene, og skyl æggene i koldt vand. Lad dem køle af.
          8. Tag et skærebræt og en stor skarp kniv. Skær æggene i små tern.
          9. Kartofler: Tag en stor gryde. Skrub eller skræl kartoflerne, og skyl dem i koldt vand. Kom dem op i gryden.
          10. Kom vand i gryden, til kartoflerne er dækket. Tilsæt salt. Læg låg på gryden, og bring vandet i kog.
          11. Kog kartoflerne i 18-20 minutter, til de er møre. Stik en lille skarp kniv ned i en kartoffel. Hvis den slipper nemt, er kartoflerne møre.
          12. Rødbede-salat: Tag en citruspresser. Pres saften af citronen. Klik på metodevideoen og se, hvordan du presser saften af en citron.
          13. Tag en stor skål. Kom citronsaft, olie, honning og salt i skålen. Rør det sammen. Klik på metodevideoen og se, hvordan du måler en knivspids af.
          14. Tag en tyndskræller og et rivejern. Skræl rødbede og gulerødder, og riv dem på den grove side af rivejernet.
          15. Vask et æble, og riv det på den grove side af rivejernet.
          16. Kom de revne æbler, gulerod og rødbeder op i skålen med dressingen. Rør salaten sammen, og stil den på i køleskabet, indtil du serverer den.
          17. Fisk og bagt bacon: Tænd ovnen på 130 grader. Stil en bagerist midt i ovnen.
          18. Tag fadet med torske-stykkerne ud af køleskabet. Pensl torske-stykkerne med olie.
          19. Tag et nyt ovnfast fad, og læg bagepapir i fadet. Læg bacon i fadet.
          20. Stil fadene med torsk og bacon i ovnen, og bag i 10 minutter, til torsken er gennembagt. Skær et stykke torsk over. Når det er hvidt og fast i stedet for gennemsigtigt i midten, er fisken færdig.
          21. Tag fadet med torskestykkerne ud af ovnen, og bag baconen færdig i cirka 5 minutter, til den er gylden og sprød.
          22. Tag fadet med baconen ud af ovnen, og bræk baconen i små stykker.
          23. Senneps-sovs: Tag en gryde. Kom smør i gryden, og lad det smelte ved lav varme.
          24. Tag et piskeris. Kom mel i gryden, og pisk det sammen. Lad det stå og varme i cirka 4 minutter, til det er blevet lysebrunt. Pisk imens. Klik på metodevideoen og se, hvordan du pisker mel i smørret.
          25. Kom mælk i gryden lidt af gangen, mens du pisker, så der ikke kommer klumper.
          26. Smag sovsen til med salt, peber og fiskesennep.
          27. Server torsken med kartofler, sennepssovs, rødbedesalat, kogte æg og sprød bacon.
      • Beskrivelse

          • Opskriften tager ca.: 1 time og 30 minutter

            Super nem ovnbagt torsk med salat i pangfarver og en sovs, der imponerer. Prikken over i'et er æg og stegt bacon til at pynte fisken.

            Energi-indhold pr. portion
            • Energi: 2365 kJ / 565 kcal
            • Protein: 30 %
            • Kulhydrat: 42 %
            • Fedt: 29 %
        • Du skal bruge

        • Sådan gør du

          • Trin 1 af 27

            Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)

          • Trin 2 af 27

            Find alle ingredienserne frem.

            • 450-500 g. torske-filet eller sej-filet
            • 1 spsk. olie til at pensle fadet
            • 2 tsk. salt
            • 1 spsk. olie til at pensle fisken
            • 2 æg
            • 600-700 g. kartofler
            • 1 tsk. salt
            • 1 l. vand til at koge kartofler i
            • 100 g. bacon i skiver

            Rødbede-salat:

            • ½ citron (kun saften)
            • 2 spsk. olie
            • 1 tsk. honning
            • ¼ tsk. salt
            • 2 rødbeder (250 g.)
            • 1 stor gulerod (100 g.)
            • 2 æbler (150 g.)

            Senneps-sauce:

            • 20 g. smør
            • 3 spsk. mel
            • 5 dl. mælk
            • 2 tsk. salt
            • 1 knivspids peber
            • 1 spsk. fiskesennep (også kaldet groftmalet sennepsmel)
          • Trin 3 af 27

            Fisk: Tag et skærebræt og en stor skarp kniv. Skær torske-filéterne i store stykker.

            • 450-500 g. torske-filet eller sej-filet
          • Trin 4 af 27

            Tag et ovnfast fad. Smør det med olie. Læg torske-stykkerne i fadet, og drys med salt. Vask hænder, når du har rørt ved rå fisk. Dæk fadet med husholdningsfilm, og stil det i køleskabet i mindst ½ time, mens du forbereder resten af retten.

            • 1 spsk. olie til at pensle fadet
            • 2 tsk. salt
          • Trin 5 af 27

            Kogte æg: Tag en lille gryde. Kom vand i gryden, til det når 8-10 centimeter op ad siderne. Læg låg på gryden, og bring vandet i kog.

          • Trin 6 af 27

            Kom æg i vandet, og lad dem koge i 9 minutter.

            • 2 æg
          • Trin 7 af 27

            Hæld vandet fra æggene, og skyl æggene i koldt vand. Lad dem køle af.

          • Trin 8 af 27

            Tag et skærebræt og en stor skarp kniv. Skær æggene i små tern.

          • Trin 9 af 27

            Kartofler: Tag en stor gryde. Skrub eller skræl kartoflerne, og skyl dem i koldt vand. Kom dem op i gryden.

            • 600-700 g. kartofler
          • Trin 10 af 27

            Kom vand i gryden, til kartoflerne er dækket. Tilsæt salt. Læg låg på gryden, og bring vandet i kog.

            • 1 tsk. salt
            • 1 l. vand til at koge kartofler i
          • Trin 11 af 27

            Kog kartoflerne i 18-20 minutter, til de er møre. Stik en lille skarp kniv ned i en kartoffel. Hvis den slipper nemt, er kartoflerne møre.

          • Trin 12 af 27

            Rødbede-salat: Tag en citruspresser. Pres saften af citronen. Klik på metodevideoen og se, hvordan du presser saften af en citron.

            • ½ citron (kun saften)
          • Trin 13 af 27

            Tag en stor skål. Kom citronsaft, olie, honning og salt i skålen. Rør det sammen.

            • 2 spsk. olie
            • 1 tsk. honning
            • ¼ tsk. salt
          • Trin 14 af 27

            Tag en tyndskræller og et rivejern. Skræl rødbede og gulerødder, og riv dem på den grove side af rivejernet.

            • 2 rødbeder (250 g.)
            • 1 stor gulerod (100 g.)
          • Trin 15 af 27

            Vask æbler, og riv dem på den grove side af rivejernet.

            • 2 æbler (150 g.)
          • Trin 16 af 27

            Kom de revne æbler, gulerod og rødbeder op i skålen med dressingen. Rør salaten sammen, og stil den på i køleskabet, indtil du serverer den.

          • Trin 17 af 27

            Fisk og bagt bacon: Tænd ovnen på 130 grader. Stil en bagerist midt i ovnen.

          • Trin 18 af 27

            Tag fadet med torske-stykkerne ud af køleskabet. Pensl torske-stykkerne med olie.

            • 1 spsk. olie til at pensle fisken
          • Trin 19 af 27

            Tag et nyt ovnfast fad, og læg bagepapir i fadet. Læg bacon i fadet.

            • 100 g. bacon i skiver
          • Trin 20 af 27

            Stil fadene med torsk og bacon i ovnen, og bag i 10 minutter, til torsken er gennembagt. Skær et stykke torsk over. Når det er hvidt og fast i stedet for gennemsigtigt i midten, er fisken færdig.

          • Trin 21 af 27

            Tag fadet med torskestykkerne ud af ovnen, og bag baconen færdig i cirka 5 minutter, til den er gylden og sprød.

          • Trin 22 af 27

            Tag fadet med baconen ud af ovnen, og bræk baconen i små stykker.

          • Trin 23 af 27

            Senneps-sovs: Tag en gryde. Kom smør i gryden, og lad det smelte ved lav varme.

            • 20 g. smør
          • Trin 24 af 27

            Tag et piskeris. Kom mel i gryden, og pisk det sammen. Lad det stå og varme i cirka 4 minutter, til det er blevet lysebrunt. Pisk imens. Klik på metodevideoen og se, hvordan du pisker mel i smørret.

            • 3 spsk. mel
          • Trin 25 af 27

            Kom mælk i gryden lidt af gangen, mens du pisker, så der ikke kommer klumper.

            • 5 dl. mælk
          • Trin 26 af 27

            Smag sovsen til med salt, peber og fiskesennep.

            • 2 tsk. salt
            • 1 knivspids peber
            • 1 spsk. fiskesennep (også kaldet groftmalet sennepsmel)
          • Trin 27 af 27

            Server torsken med kartofler, sennepssovs, rødbedesalat, kogte æg og sprød bacon.

        • Oversigt

          • Print

            Beskrivelse

            Super nem ovnbagt torsk med salat i pangfarver og en sovs, der imponerer. Prikken over i'et er æg og stegt bacon til at pynte fisken.

            Du skal bruge

              Ingredienser

              • 450-500 g. torske-filet eller sej-filet
              • 1 spsk. olie til at pensle fadet
              • 2 tsk. salt
              • 1 spsk. olie til at pensle fisken
              • 2 æg
              • 600-700 g. kartofler
              • 1 tsk. salt
              • 1 l. vand til at koge kartofler i
              • 100 g. bacon i skiver

              Rødbede-salat:

              • ½ citron (kun saften)
              • 2 spsk. olie
              • 1 tsk. honning
              • ¼ tsk. salt
              • 2 rødbeder (250 g.)
              • 1 stor gulerod (100 g.)
              • 2 æbler (150 g.)

              Senneps-sauce:

              • 20 g. smør
              • 3 spsk. mel
              • 5 dl. mælk
              • 2 tsk. salt
              • 1 knivspids peber
              • 1 spsk. fiskesennep (også kaldet groftmalet sennepsmel)

               

              Køkkenredskaber

              • 1 køkkenvægt
              • 1 teske
              • 1 spiseske
              • 1 decilitermål
              • 2 skærebrætter
              • 2 store skarpe knive
              • 2 ovnfaste fade
              • Husholdningsfilm
              • Bagepapir
              • 1 lille gryde
              • 2 grydelåg
              • 1 stor gryde
              • 1 lille skarp kniv
              • 1 citruspresser
              • 1 stor skål
              • 1 tyndskræller
              • 1 rivejern
              • 1 bagerist
              • 1 mellemstor gryde
              • 1 piskeris

              Sådan gør du

              1. Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
              2. Find alle ingredienserne frem.
              3. Fisk: Tag et skærebræt og en stor skarp kniv. Skær torske-filéterne i store stykker.
              4. Tag et ovnfast fad. Smør det med olie. Læg torske-stykkerne i fadet, og drys med salt. Vask hænder, når du har rørt ved rå fisk. Dæk fadet med husholdningsfilm, og stil det i køleskabet i mindst ½ time, mens du forbereder resten af retten.
              5. Kogte æg: Tag en lille gryde. Kom vand i gryden, til det når 8-10 centimeter op ad siderne. Læg låg på gryden, og bring vandet i kog.
              6. Kom æg i vandet, og lad dem koge i 9 minutter.
              7. Hæld vandet fra æggene, og skyl æggene i koldt vand. Lad dem køle af.
              8. Tag et skærebræt og en stor skarp kniv. Skær æggene i små tern.
              9. Kartofler: Tag en stor gryde. Skrub eller skræl kartoflerne, og skyl dem i koldt vand. Kom dem op i gryden.
              10. Kom vand i gryden, til kartoflerne er dækket. Tilsæt salt. Læg låg på gryden, og bring vandet i kog.
              11. Kog kartoflerne i 18-20 minutter, til de er møre. Stik en lille skarp kniv ned i en kartoffel. Hvis den slipper nemt, er kartoflerne møre.
              12. Rødbede-salat: Tag en citruspresser. Pres saften af citronen. Klik på metodevideoen og se, hvordan du presser saften af en citron.
              13. Tag en stor skål. Kom citronsaft, olie, honning og salt i skålen. Rør det sammen.
              14. Tag en tyndskræller og et rivejern. Skræl rødbede og gulerødder, og riv dem på den grove side af rivejernet.
              15. Vask æbler, og riv dem på den grove side af rivejernet.
              16. Kom de revne æbler, gulerod og rødbeder op i skålen med dressingen. Rør salaten sammen, og stil den på i køleskabet, indtil du serverer den.
              17. Fisk og bagt bacon: Tænd ovnen på 130 grader. Stil en bagerist midt i ovnen.
              18. Tag fadet med torske-stykkerne ud af køleskabet. Pensl torske-stykkerne med olie.
              19. Tag et nyt ovnfast fad, og læg bagepapir i fadet. Læg bacon i fadet.
              20. Stil fadene med torsk og bacon i ovnen, og bag i 10 minutter, til torsken er gennembagt. Skær et stykke torsk over. Når det er hvidt og fast i stedet for gennemsigtigt i midten, er fisken færdig.
              21. Tag fadet med torskestykkerne ud af ovnen, og bag baconen færdig i cirka 5 minutter, til den er gylden og sprød.
              22. Tag fadet med baconen ud af ovnen, og bræk baconen i små stykker.
              23. Senneps-sovs: Tag en gryde. Kom smør i gryden, og lad det smelte ved lav varme.
              24. Tag et piskeris. Kom mel i gryden, og pisk det sammen. Lad det stå og varme i cirka 4 minutter, til det er blevet lysebrunt. Pisk imens. Klik på metodevideoen og se, hvordan du pisker mel i smørret.
              25. Kom mælk i gryden lidt af gangen, mens du pisker, så der ikke kommer klumper.
              26. Smag sovsen til med salt, peber og fiskesennep.
              27. Server torsken med kartofler, sennepssovs, rødbedesalat, kogte æg og sprød bacon.
          • Beskrivelse

              • Opskriften tager ca.: 1 time og 30 minutter

                Super nem ovnbagt torsk med salat i pangfarver og en sovs, der imponerer. Prikken over i'et er æg og stegt bacon til at pynte fisken.

                Energi-indhold pr. portion
                • Energi: 2365 kJ / 565 kcal
                • Protein: 30 %
                • Kulhydrat: 42 %
                • Fedt: 29 %
            • Du skal bruge

            • Sådan gør du

              • Trin 1 af 27

                Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)

              • Trin 2 af 27

                Find alle ingredienserne frem.

                • 675-750 g. torske-filet eller sej-filet
                • 1 ½ spsk. olie til at pensle fadet
                • 3 tsk. salt
                • 1 ½ spsk. olie til at pensle torsken
                • 3 æg
                • 900-1050 g. kartofler
                • 1 ½ tsk. salt
                • 1 ½ l. vand til at koge kartofler i
                • 150 g. bacon i skiver

                Rødbede-salat:

                • ¾ citron (kun saften)
                • 3 spsk. olie
                • 1 ½ tsk. honning
                • ½ tsk. salt
                • 3 rødbeder (375 g.)
                • 1 ½ stor gulerod (300 g.)
                • 3 æbler (450 g.)

                Senneps-sauce:

                • 30 g. smør
                • 4 ½ spsk. mel
                • 7 ½ dl. mælk
                • 3 tsk. salt
                • ½ tsk. peber
                • 1 ½ spsk. fiskesennep (også kaldet groftmalet sennepsmel)
              • Trin 3 af 27

                Fisk: Tag et skærebræt og en stor skarp kniv. Skær torske-filéterne i store stykker.

                • 675-750 g. torske-filet eller sej-filet
              • Trin 4 af 27

                Tag et ovnfast fad. Smør det med olie. Læg torske-stykkerne i fadet, og drys med salt. Vask hænder, når du har rørt ved rå fisk. Dæk fadet med husholdningsfilm, og stil det i køleskabet i mindst ½ time, mens du forbereder resten af retten.

                • 1 ½ spsk. olie til at pensle fadet
                • 3 tsk. salt
              • Trin 5 af 27

                Kogte æg: Tag en lille gryde. Kom vand i gryden, til det når 8-10 centimeter op ad siderne. Læg låg på gryden, og bring vandet i kog.

              • Trin 6 af 27

                Kom æg i vandet, og lad dem koge i 9 minutter.

                • 3 æg
              • Trin 7 af 27

                Hæld vandet fra æggene, og skyl æggene i koldt vand. Lad dem køle af.

              • Trin 8 af 27

                Tag et skærebræt og en stor skarp kniv. Skær æggene i små tern.

              • Trin 9 af 27

                Kartofler: Tag en stor gryde. Skrub eller skræl kartoflerne, og skyl dem i koldt vand. Kom dem op i gryden.

                • 900-1050 g. kartofler
              • Trin 10 af 27

                Kom vand i gryden, til kartoflerne er dækket. Tilsæt salt. Læg låg på gryden, og bring vandet i kog.

                • 1 ½ tsk. salt
                • 1 ½ l. vand til at koge kartofler i
              • Trin 11 af 27

                Kog kartoflerne i 18-20 minutter, til de er møre. Stik en lille skarp kniv ned i en kartoffel. Hvis den slipper nemt, er kartoflerne møre.

              • Trin 12 af 27

                Rødbede-salat: Tag en citruspresser. Pres saften af citronen. Klik på metodevideoen og se, hvordan du presser saften af en citron.

                • ¾ citron (kun saften)
              • Trin 13 af 27

                Tag en stor skål. Kom citronsaft, olie, honning og salt i skålen. Rør det sammen.

                • 3 spsk. olie
                • 1 ½ tsk. honning
                • ½ tsk. salt
              • Trin 14 af 27

                Tag en tyndskræller og et rivejern. Skræl rødbede og gulerødder, og riv dem på den grove side af rivejernet.

                • 3 rødbeder (375 g.)
                • 1 ½ stor gulerod (300 g.)
              • Trin 15 af 27

                Vask æbler, og riv dem på den grove side af rivejernet.

                • 3 æbler (450 g.)
              • Trin 16 af 27

                Kom de revne æbler, gulerod og rødbeder op i skålen med dressingen. Rør salaten sammen, og stil den på i køleskabet, indtil du serverer den.

              • Trin 17 af 27

                Fisk og bagt bacon: Tænd ovnen på 130 grader. Stil en bagerist midt i ovnen.

              • Trin 18 af 27

                Tag fadet med torske-stykkerne ud af køleskabet. Pensl torske-stykkerne med olie.

                • 1 ½ spsk. olie til at pensle torsken
              • Trin 19 af 27

                Tag et nyt ovnfast fad, og læg bagepapir i fadet. Læg bacon i fadet.

                • 150 g. bacon i skiver
              • Trin 20 af 27

                Stil fadene med torsk og bacon i ovnen, og bag i 10 minutter, til torsken er gennembagt. Skær et stykke torsk over. Når det er hvidt og fast i stedet for gennemsigtigt i midten, er fisken færdig.

              • Trin 21 af 27

                Tag fadet med torskestykkerne ud af ovnen, og bag baconen færdig i cirka 5 minutter, til den er gylden og sprød.

              • Trin 22 af 27

                Tag fadet med baconen ud af ovnen, og bræk baconen i små stykker.

              • Trin 23 af 27

                Senneps-sovs: Tag en gryde. Kom smør i gryden, og lad det smelte ved lav varme.

                • 30 g. smør
              • Trin 24 af 27

                Tag et piskeris. Kom mel i gryden, og pisk det sammen. Lad det stå og varme i cirka 4 minutter, til det er blevet lysebrunt. Pisk imens. Klik på metodevideoen og se, hvordan du pisker mel i smørret.

                • 4 ½ spsk. mel
              • Trin 25 af 27

                Kom mælk i gryden lidt af gangen, mens du pisker, så der ikke kommer klumper.

                • 7 ½ dl. mælk
              • Trin 26 af 27

                Smag sovsen til med salt, peber og fiskesennep.

                • 3 tsk. salt
                • ½ tsk. peber
                • 1 ½ spsk. fiskesennep (også kaldet groftmalet sennepsmel)
              • Trin 27 af 27

                Server torsken med kartofler, sennepssovs, rødbedesalat, kogte æg og sprød bacon.

            • Oversigt

              • Print

                Beskrivelse

                Super nem ovnbagt torsk med salat i pangfarver og en sovs, der imponerer. Prikken over i'et er æg og stegt bacon til at pynte fisken.

                Du skal bruge

                  Ingredienser

                  • 675-750 g. torske-filet eller sej-filet
                  • 1 ½ spsk. olie til at pensle fadet
                  • 3 tsk. salt
                  • 1 ½ spsk. olie til at pensle torsken
                  • 3 æg
                  • 900-1050 g. kartofler
                  • 1 ½ tsk. salt
                  • 1 ½ l. vand til at koge kartofler i
                  • 150 g. bacon i skiver

                  Rødbede-salat:

                  • ¾ citron (kun saften)
                  • 3 spsk. olie
                  • 1 ½ tsk. honning
                  • ½ tsk. salt
                  • 3 rødbeder (375 g.)
                  • 1 ½ stor gulerod (300 g.)
                  • 3 æbler (450 g.)

                  Senneps-sauce:

                  • 30 g. smør
                  • 4 ½ spsk. mel
                  • 7 ½ dl. mælk
                  • 3 tsk. salt
                  • ½ tsk. peber
                  • 1 ½ spsk. fiskesennep (også kaldet groftmalet sennepsmel)

                   

                  Køkkenredskaber

                  • 1 køkkenvægt
                  • 1 teske
                  • 1 spiseske
                  • 1 decilitermål
                  • 2 skærebrætter
                  • 2 store skarpe knive
                  • 2 ovnfaste fade
                  • Husholdningsfilm
                  • Bagepapir
                  • 1 lille gryde
                  • 2 grydelåg
                  • 1 stor gryde
                  • 1 lille skarp kniv
                  • 1 citruspresser
                  • 1 stor skål
                  • 1 tyndskræller
                  • 1 rivejern
                  • 1 bagerist
                  • 1 mellemstor gryde
                  • 1 piskeris

                  Sådan gør du

                  1. Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
                  2. Find alle ingredienserne frem.
                  3. Fisk: Tag et skærebræt og en stor skarp kniv. Skær torske-filéterne i store stykker.
                  4. Tag et ovnfast fad. Smør det med olie. Læg torske-stykkerne i fadet, og drys med salt. Vask hænder, når du har rørt ved rå fisk. Dæk fadet med husholdningsfilm, og stil det i køleskabet i mindst ½ time, mens du forbereder resten af retten.
                  5. Kogte æg: Tag en lille gryde. Kom vand i gryden, til det når 8-10 centimeter op ad siderne. Læg låg på gryden, og bring vandet i kog.
                  6. Kom æg i vandet, og lad dem koge i 9 minutter.
                  7. Hæld vandet fra æggene, og skyl æggene i koldt vand. Lad dem køle af.
                  8. Tag et skærebræt og en stor skarp kniv. Skær æggene i små tern.
                  9. Kartofler: Tag en stor gryde. Skrub eller skræl kartoflerne, og skyl dem i koldt vand. Kom dem op i gryden.
                  10. Kom vand i gryden, til kartoflerne er dækket. Tilsæt salt. Læg låg på gryden, og bring vandet i kog.
                  11. Kog kartoflerne i 18-20 minutter, til de er møre. Stik en lille skarp kniv ned i en kartoffel. Hvis den slipper nemt, er kartoflerne møre.
                  12. Rødbede-salat: Tag en citruspresser. Pres saften af citronen. Klik på metodevideoen og se, hvordan du presser saften af en citron.
                  13. Tag en stor skål. Kom citronsaft, olie, honning og salt i skålen. Rør det sammen.
                  14. Tag en tyndskræller og et rivejern. Skræl rødbede og gulerødder, og riv dem på den grove side af rivejernet.
                  15. Vask æbler, og riv dem på den grove side af rivejernet.
                  16. Kom de revne æbler, gulerod og rødbeder op i skålen med dressingen. Rør salaten sammen, og stil den på i køleskabet, indtil du serverer den.
                  17. Fisk og bagt bacon: Tænd ovnen på 130 grader. Stil en bagerist midt i ovnen.
                  18. Tag fadet med torske-stykkerne ud af køleskabet. Pensl torske-stykkerne med olie.
                  19. Tag et nyt ovnfast fad, og læg bagepapir i fadet. Læg bacon i fadet.
                  20. Stil fadene med torsk og bacon i ovnen, og bag i 10 minutter, til torsken er gennembagt. Skær et stykke torsk over. Når det er hvidt og fast i stedet for gennemsigtigt i midten, er fisken færdig.
                  21. Tag fadet med torskestykkerne ud af ovnen, og bag baconen færdig i cirka 5 minutter, til den er gylden og sprød.
                  22. Tag fadet med baconen ud af ovnen, og bræk baconen i små stykker.
                  23. Senneps-sovs: Tag en gryde. Kom smør i gryden, og lad det smelte ved lav varme.
                  24. Tag et piskeris. Kom mel i gryden, og pisk det sammen. Lad det stå og varme i cirka 4 minutter, til det er blevet lysebrunt. Pisk imens. Klik på metodevideoen og se, hvordan du pisker mel i smørret.
                  25. Kom mælk i gryden lidt af gangen, mens du pisker, så der ikke kommer klumper.
                  26. Smag sovsen til med salt, peber og fiskesennep.
                  27. Server torsken med kartofler, sennepssovs, rødbedesalat, kogte æg og sprød bacon.