Bagt laks med perlespelt

Bagt laks med perlespelt

easy
  • Beskrivelse

      • Opskriften tager ca.: 1 time

        Jeps, det lyder som en ret, en mor ville lave. Men heldigvis smager det mega godt, og perlespelt er slet ikke så kedeligt, som det måske lyder… Så, træk madmodet op af lommen og giv det et skud.

        Energi-indhold pr. portion
        • Energi: 560 kcal
        • Protein: 23 %
        • Kulhydrat: 32 %
        • Fedt: 45 %
        • Heraf mættet fedt: 2,8 g.
    • Du skal bruge

    • Sådan gør du

      • Trin 1 af 17

        Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)

      • Trin 2 af 17

        Find alle ingredienserne frem.

        Salat af perlespelt:

        • 1 ½ dl. perlespelt (100 g.)
        • vand til kogning
        • 1 tsk. salt
        • 1 ½ gulerod
        • ½ peberfrugt
        • ½ løg
        • 1 spsk. olie
        • ¼ citron
        • ¼ tsk. salt
        • ½ knivspids peber

        Bagt laks:

        • 225 g. laks
        • 1 dl. basilikum
        • ½ fed hvidløg
        • 1 spsk. olie
        • ¼ tsk. salt
      • Trin 3 af 17

        Salat af perlespelt: Hæld perlespelten i en si. Skyl spelten under rindende koldt vand.

        • 1 ½ dl. perlespelt (100 g.)
      • Trin 4 af 17

        Hæld vand og salt i en gryde, og læg låg på. Bring vandet i kog. Kog perlespelten efter anvisningen på pakken, til de er møre, men stadig har bid. Fjern gryden fra komfuret, og lad perlespelten blive i gryden.

        • vand til kogning
        • 1 tsk. salt
      • Trin 5 af 17

        Skræl gulerødderne, og skær dem i små tern. Klik på videoen og se, hvordan du skære gulerod i tern.

        • 1 ½ gulerod
      • Trin 6 af 17

        Skyl peberfrugten, og skær den i små tern. Klik på videoen og se, hvordan du skærer peberfrugt.

        • ½ peberfrugt
      • Trin 7 af 17

        Pil, og hak løget. Klik på videoen og se, hvordan du hakker løg.

        • ½ løg
      • Trin 8 af 17

        Pres saften af en ½ citron. Klik på videoen og se, hvordan du presser saften af en citron.

        • ¼ citron
      • Trin 9 af 17

        Kom olie på en stor stegepande, og varm den op ved middel varme.

        • 1 spsk. olie
      • Trin 10 af 17

        Kom løg på stegepanden, og steg dem klare i 1-2 minutter. De må ikke blive brune.

      • Trin 11 af 17

        Kom gulerodstern på stegepanden, og steg i 2 minutter. Kom derefter peberfrugt på, og steg i 2 minutter mere. Kom citronsaft, salt og peber på stegepanden. Rør rundt. Klik på videoen og se, hvordan du måler en knivspids af.

        • ¼ tsk. salt
        • ½ knivspids peber
      • Trin 12 af 17

        Hvis der er vand tilbage i gryden med perlespelt, så hæld det fra. Kom perlespelten over i stegepanden til grøntsagerne. Vend det hele sammen, og kom det op i en skål.

      • Trin 13 af 17

        Bagt laks: Tænd ovnen på 200 grader varmluft. Kom bagepapir på en bageplade.

      • Trin 14 af 17

        Læg laksefileterne med skindsiden nedad på bagepladen. Vask hænder, når du har rørt ved rå fisk.

        • 225 g. laks
      • Trin 15 af 17

        Skyl basilikum i en skål med vand. Dup den tør i et rent viskestykke. Hak dem fint. Klik på videoen og se, hvordan du skyller krydderurter.

        • 1 dl. basilikum
      • Trin 16 af 17

        Pil, og pres hvidløg ned i en skål. Kom hakket basilikum, olie og salt i skålen, og rør rundt med en gaffel.

        • ½ fed hvidløg
        • 1 spsk. olie
        • ¼ tsk. salt
      • Trin 17 af 17

        Pensl laksefileterne med basilikum-olien. Stil dem i ovnen, og bag dem i cirka 12 minutter, til de er gennembagt. Skær en laksefilet over. Den er færdig, når den har samme farve hele vejen igennem.

    • Oversigt

      • Print

        Beskrivelse

        Jeps, det lyder som en ret, en mor ville lave. Men heldigvis smager det mega godt, og perlespelt er slet ikke så kedeligt, som det måske lyder… Så, træk madmodet op af lommen og giv det et skud.

        Du skal bruge

          Ingredienser

          Salat af perlespelt:

          • 1 ½ dl. perlespelt (100 g.)
          • vand til kogning
          • 1 tsk. salt
          • 1 ½ gulerod
          • ½ peberfrugt
          • ½ løg
          • 1 spsk. olie
          • ¼ citron
          • ¼ tsk. salt
          • ½ knivspids peber

          Bagt laks:

          • 225 g. laks
          • 1 dl. basilikum
          • ½ fed hvidløg
          • 1 spsk. olie
          • ¼ tsk. salt

           

          Køkkenredskaber

          • 1 decilitermål
          • 1 teske
          • 1 spiseske
          • 1 gryde
          • 1 grydelåg
          • 1 gulerodsskræller
          • 1 skærebræt
          • 1 stor skarp kniv
          • 1 citruspresser
          • 1 stegepande
          • 1 spatel
          • 1 grydeske
          • bagepapir
          • 1 bageplade
          • 2 små skåle
          • 1 hvidløgspresser
          • 1 gaffel
          • 1 bagepensel

          Sådan gør du

          1. Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
          2. Find alle ingredienserne frem.
          3. Salat af perlespelt: Hæld perlespelten i en si. Skyl spelten under rindende koldt vand.
          4. Hæld vand og salt i en gryde, og læg låg på. Bring vandet i kog. Kog perlespelten efter anvisningen på pakken, til de er møre, men stadig har bid. Fjern gryden fra komfuret, og lad perlespelten blive i gryden.
          5. Skræl gulerødderne, og skær dem i små tern. Klik på videoen og se, hvordan du skære gulerod i tern.
          6. Skyl peberfrugten, og skær den i små tern. Klik på videoen og se, hvordan du skærer peberfrugt.
          7. Pil, og hak løget. Klik på videoen og se, hvordan du hakker løg.
          8. Pres saften af en ½ citron. Klik på videoen og se, hvordan du presser saften af en citron.
          9. Kom olie på en stor stegepande, og varm den op ved middel varme.
          10. Kom løg på stegepanden, og steg dem klare i 1-2 minutter. De må ikke blive brune.
          11. Kom gulerodstern på stegepanden, og steg i 2 minutter. Kom derefter peberfrugt på, og steg i 2 minutter mere. Kom citronsaft, salt og peber på stegepanden. Rør rundt. Klik på videoen og se, hvordan du måler en knivspids af.
          12. Hvis der er vand tilbage i gryden med perlespelt, så hæld det fra. Kom perlespelten over i stegepanden til grøntsagerne. Vend det hele sammen, og kom det op i en skål.
          13. Bagt laks: Tænd ovnen på 200 grader varmluft. Kom bagepapir på en bageplade.
          14. Læg laksefileterne med skindsiden nedad på bagepladen. Vask hænder, når du har rørt ved rå fisk.
          15. Skyl basilikum i en skål med vand. Dup den tør i et rent viskestykke. Hak dem fint. Klik på videoen og se, hvordan du skyller krydderurter.
          16. Pil, og pres hvidløg ned i en skål. Kom hakket basilikum, olie og salt i skålen, og rør rundt med en gaffel.
          17. Pensl laksefileterne med basilikum-olien. Stil dem i ovnen, og bag dem i cirka 12 minutter, til de er gennembagt. Skær en laksefilet over. Den er færdig, når den har samme farve hele vejen igennem.
      • Beskrivelse

          • Opskriften tager ca.: 1 time

            Jeps, det lyder som en ret, en mor ville lave. Men heldigvis smager det mega godt, og perlespelt er slet ikke så kedeligt, som det måske lyder… Så, træk madmodet op af lommen og giv det et skud.

            Energi-indhold pr. portion
            • Energi: 560 kcal
            • Protein: 23 %
            • Kulhydrat: 32 %
            • Fedt: 45 %
            • Heraf mættet fedt: 2,8 g.
        • Du skal bruge

        • Sådan gør du

          • Trin 1 af 17

            Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)

          • Trin 2 af 17

            Find alle ingredienserne frem.

            Salat af perlespelt:

            • 3 dl. perlespelt (200 g.)
            • vand til kogning
            • 2 tsk. salt
            • 3 gulerødder
            • 1 peberfrugt
            • 1 løg
            • 2 spsk. olie
            • ½ citron
            • ½ tsk. salt
            • 1 knivspids peber

            Bagt laks:

            • 450 g. laks
            • 2 dl. basilikum
            • 1 fed hvidløg
            • 2 spsk. olie
            • ½ tsk. salt
          • Trin 3 af 17

            Salat af perlespelt: Hæld perlespelten i en si. Skyl spelten under rindende koldt vand.

            • 3 dl. perlespelt (200 g.)
          • Trin 4 af 17

            Hæld vand og salt i en gryde, og læg låg på. Bring vandet i kog. Kog perlespelten efter anvisningen på pakken, til de er møre, men stadig har bid. Fjern gryden fra komfuret, og lad perlespelten blive i gryden.

            • vand til kogning
            • 2 tsk. salt
          • Trin 5 af 17

            Skræl gulerødderne, og skær dem i små tern. Klik på videoen og se, hvordan du skære gulerod i tern.

            • 3 gulerødder
          • Trin 6 af 17

            Skyl peberfrugten, og skær den i små tern. Klik på videoen og se, hvordan du skærer peberfrugt.

            • 1 peberfrugt
          • Trin 7 af 17

            Pil, og hak løget. Klik på videoen og se, hvordan du hakker løg.

            • 1 løg
          • Trin 8 af 17

            Pres saften af en ½ citron. Klik på videoen og se, hvordan du presser saften af en citron.

            • ½ citron
          • Trin 9 af 17

            Kom olie på en stor stegepande, og varm den op ved middel varme.

            • 2 spsk. olie
          • Trin 10 af 17

            Kom løg på stegepanden, og steg dem klare i 1-2 minutter. De må ikke blive brune.

          • Trin 11 af 17

            Kom gulerodstern på stegepanden, og steg i 2 minutter. Kom derefter peberfrugt på, og steg i 2 minutter mere. Kom citronsaft, salt og peber på stegepanden. Rør rundt. Klik på videoen og se, hvordan du måler en knivspids af.

            • ½ tsk. salt
            • 1 knivspids peber
          • Trin 12 af 17

            Hvis der er vand tilbage i gryden med perlespelt, så hæld det fra. Kom perlespelten over i stegepanden til grøntsagerne. Vend det hele sammen, og kom det op i en skål.

          • Trin 13 af 17

            Bagt laks: Tænd ovnen på 200 grader varmluft. Kom bagepapir på en bageplade.

          • Trin 14 af 17

            Læg laksefileterne med skindsiden nedad på bagepladen. Vask hænder, når du har rørt ved rå fisk.

            • 450 g. laks
          • Trin 15 af 17

            Skyl basilikum i en skål med vand. Dup den tør i et rent viskestykke. Hak dem fint. Klik på videoen og se, hvordan du skyller krydderurter.

            • 2 dl. basilikum
          • Trin 16 af 17

            Pil, og pres hvidløg ned i en skål. Kom hakket basilikum, olie og salt i skålen, og rør rundt med en gaffel.

            • 1 fed hvidløg
            • 2 spsk. olie
            • ½ tsk. salt
          • Trin 17 af 17

            Pensl laksefileterne med basilikum-olien. Stil dem i ovnen, og bag dem i cirka 12 minutter, til de er gennembagt. Skær en laksefilet over. Den er færdig, når den har samme farve hele vejen igennem.

        • Oversigt

          • Print

            Beskrivelse

            Jeps, det lyder som en ret, en mor ville lave. Men heldigvis smager det mega godt, og perlespelt er slet ikke så kedeligt, som det måske lyder… Så, træk madmodet op af lommen og giv det et skud.

            Du skal bruge

              Ingredienser

              Salat af perlespelt:

              • 3 dl. perlespelt (200 g.)
              • vand til kogning
              • 2 tsk. salt
              • 3 gulerødder
              • 1 peberfrugt
              • 1 løg
              • 2 spsk. olie
              • ½ citron
              • ½ tsk. salt
              • 1 knivspids peber

              Bagt laks:

              • 450 g. laks
              • 2 dl. basilikum
              • 1 fed hvidløg
              • 2 spsk. olie
              • ½ tsk. salt

               

              Køkkenredskaber

              • 1 decilitermål
              • 1 teske
              • 1 spiseske
              • 1 gryde
              • 1 grydelåg
              • 1 gulerodsskræller
              • 1 skærebræt
              • 1 stor skarp kniv
              • 1 citruspresser
              • 1 stegepande
              • 1 spatel
              • 1 grydeske
              • bagepapir
              • 1 bageplade
              • 2 små skåle
              • 1 hvidløgspresser
              • 1 gaffel
              • 1 bagepensel

              Sådan gør du

              1. Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
              2. Find alle ingredienserne frem.
              3. Salat af perlespelt: Hæld perlespelten i en si. Skyl spelten under rindende koldt vand.
              4. Hæld vand og salt i en gryde, og læg låg på. Bring vandet i kog. Kog perlespelten efter anvisningen på pakken, til de er møre, men stadig har bid. Fjern gryden fra komfuret, og lad perlespelten blive i gryden.
              5. Skræl gulerødderne, og skær dem i små tern. Klik på videoen og se, hvordan du skære gulerod i tern.
              6. Skyl peberfrugten, og skær den i små tern. Klik på videoen og se, hvordan du skærer peberfrugt.
              7. Pil, og hak løget. Klik på videoen og se, hvordan du hakker løg.
              8. Pres saften af en ½ citron. Klik på videoen og se, hvordan du presser saften af en citron.
              9. Kom olie på en stor stegepande, og varm den op ved middel varme.
              10. Kom løg på stegepanden, og steg dem klare i 1-2 minutter. De må ikke blive brune.
              11. Kom gulerodstern på stegepanden, og steg i 2 minutter. Kom derefter peberfrugt på, og steg i 2 minutter mere. Kom citronsaft, salt og peber på stegepanden. Rør rundt. Klik på videoen og se, hvordan du måler en knivspids af.
              12. Hvis der er vand tilbage i gryden med perlespelt, så hæld det fra. Kom perlespelten over i stegepanden til grøntsagerne. Vend det hele sammen, og kom det op i en skål.
              13. Bagt laks: Tænd ovnen på 200 grader varmluft. Kom bagepapir på en bageplade.
              14. Læg laksefileterne med skindsiden nedad på bagepladen. Vask hænder, når du har rørt ved rå fisk.
              15. Skyl basilikum i en skål med vand. Dup den tør i et rent viskestykke. Hak dem fint. Klik på videoen og se, hvordan du skyller krydderurter.
              16. Pil, og pres hvidløg ned i en skål. Kom hakket basilikum, olie og salt i skålen, og rør rundt med en gaffel.
              17. Pensl laksefileterne med basilikum-olien. Stil dem i ovnen, og bag dem i cirka 12 minutter, til de er gennembagt. Skær en laksefilet over. Den er færdig, når den har samme farve hele vejen igennem.
          • Beskrivelse

              • Opskriften tager ca.: 1 time

                Jeps, det lyder som en ret, en mor ville lave. Men heldigvis smager det mega godt, og perlespelt er slet ikke så kedeligt, som det måske lyder… Så, træk madmodet op af lommen og giv det et skud.

                Energi-indhold pr. portion
                • Energi: 560 kcal
                • Protein: 23 %
                • Kulhydrat: 32 %
                • Fedt: 45 %
                • Heraf mættet fedt: 2,8 g.
            • Du skal bruge

            • Sådan gør du

              • Trin 1 af 17

                Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)

              • Trin 2 af 17

                Find alle ingredienserne frem.

                Salat af perlespelt:

                • 4 ½ dl. perlespelt (300 g.)
                • vand til kogning
                • 3 tsk. salt
                • 4 ½ gulerødder
                • 1 ½ peberfrugt
                • 1 ½ løg
                • 3 spsk. olie
                • ¾ citron
                • ¾ tsk. salt
                • 1 ½ knivspids peber

                Bagt laks:

                • 675 g. laks
                • 3 dl. basilikum
                • 1 ½ fed hvidløg
                • 3 spsk. olie
                • ¾ tsk. salt
              • Trin 3 af 17

                Salat af perlespelt: Hæld perlespelten i en si. Skyl spelten under rindende koldt vand.

                • 4 ½ dl. perlespelt (300 g.)
              • Trin 4 af 17

                Hæld vand og salt i en gryde, og læg låg på. Bring vandet i kog. Kog perlespelten efter anvisningen på pakken, til de er møre, men stadig har bid. Fjern gryden fra komfuret, og lad perlespelten blive i gryden.

                • vand til kogning
                • 3 tsk. salt
              • Trin 5 af 17

                Skræl gulerødderne, og skær dem i små tern. Klik på videoen og se, hvordan du skære gulerod i tern.

                • 4 ½ gulerødder
              • Trin 6 af 17

                Skyl peberfrugten, og skær den i små tern. Klik på videoen og se, hvordan du skærer peberfrugt.

                • 1 ½ peberfrugt
              • Trin 7 af 17

                Pil, og hak løget. Klik på videoen og se, hvordan du hakker løg.

                • 1 ½ løg
              • Trin 8 af 17

                Pres saften af en ½ citron. Klik på videoen og se, hvordan du presser saften af en citron.

                • ¾ citron
              • Trin 9 af 17

                Kom olie på en stor stegepande, og varm den op ved middel varme.

                • 3 spsk. olie
              • Trin 10 af 17

                Kom løg på stegepanden, og steg dem klare i 1-2 minutter. De må ikke blive brune.

              • Trin 11 af 17

                Kom gulerodstern på stegepanden, og steg i 2 minutter. Kom derefter peberfrugt på, og steg i 2 minutter mere. Kom citronsaft, salt og peber på stegepanden. Rør rundt. Klik på videoen og se, hvordan du måler en knivspids af.

                • ¾ tsk. salt
                • 1 ½ knivspids peber
              • Trin 12 af 17

                Hvis der er vand tilbage i gryden med perlespelt, så hæld det fra. Kom perlespelten over i stegepanden til grøntsagerne. Vend det hele sammen, og kom det op i en skål.

              • Trin 13 af 17

                Bagt laks: Tænd ovnen på 200 grader varmluft. Kom bagepapir på en bageplade.

              • Trin 14 af 17

                Læg laksefileterne med skindsiden nedad på bagepladen. Vask hænder, når du har rørt ved rå fisk.

                • 675 g. laks
              • Trin 15 af 17

                Skyl basilikum i en skål med vand. Dup den tør i et rent viskestykke. Hak dem fint. Klik på videoen og se, hvordan du skyller krydderurter.

                • 3 dl. basilikum
              • Trin 16 af 17

                Pil, og pres hvidløg ned i en skål. Kom hakket basilikum, olie og salt i skålen, og rør rundt med en gaffel.

                • 1 ½ fed hvidløg
                • 3 spsk. olie
                • ¾ tsk. salt
              • Trin 17 af 17

                Pensl laksefileterne med basilikum-olien. Stil dem i ovnen, og bag dem i cirka 12 minutter, til de er gennembagt. Skær en laksefilet over. Den er færdig, når den har samme farve hele vejen igennem.

            • Oversigt

              • Print

                Beskrivelse

                Jeps, det lyder som en ret, en mor ville lave. Men heldigvis smager det mega godt, og perlespelt er slet ikke så kedeligt, som det måske lyder… Så, træk madmodet op af lommen og giv det et skud.

                Du skal bruge

                  Ingredienser

                  Salat af perlespelt:

                  • 4 ½ dl. perlespelt (300 g.)
                  • vand til kogning
                  • 3 tsk. salt
                  • 4 ½ gulerødder
                  • 1 ½ peberfrugt
                  • 1 ½ løg
                  • 3 spsk. olie
                  • ¾ citron
                  • ¾ tsk. salt
                  • 1 ½ knivspids peber

                  Bagt laks:

                  • 675 g. laks
                  • 3 dl. basilikum
                  • 1 ½ fed hvidløg
                  • 3 spsk. olie
                  • ¾ tsk. salt

                   

                  Køkkenredskaber

                  • 1 decilitermål
                  • 1 teske
                  • 1 spiseske
                  • 1 gryde
                  • 1 grydelåg
                  • 1 gulerodsskræller
                  • 1 skærebræt
                  • 1 stor skarp kniv
                  • 1 citruspresser
                  • 1 stegepande
                  • 1 spatel
                  • 1 grydeske
                  • bagepapir
                  • 1 bageplade
                  • 2 små skåle
                  • 1 hvidløgspresser
                  • 1 gaffel
                  • 1 bagepensel

                  Sådan gør du

                  1. Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
                  2. Find alle ingredienserne frem.
                  3. Salat af perlespelt: Hæld perlespelten i en si. Skyl spelten under rindende koldt vand.
                  4. Hæld vand og salt i en gryde, og læg låg på. Bring vandet i kog. Kog perlespelten efter anvisningen på pakken, til de er møre, men stadig har bid. Fjern gryden fra komfuret, og lad perlespelten blive i gryden.
                  5. Skræl gulerødderne, og skær dem i små tern. Klik på videoen og se, hvordan du skære gulerod i tern.
                  6. Skyl peberfrugten, og skær den i små tern. Klik på videoen og se, hvordan du skærer peberfrugt.
                  7. Pil, og hak løget. Klik på videoen og se, hvordan du hakker løg.
                  8. Pres saften af en ½ citron. Klik på videoen og se, hvordan du presser saften af en citron.
                  9. Kom olie på en stor stegepande, og varm den op ved middel varme.
                  10. Kom løg på stegepanden, og steg dem klare i 1-2 minutter. De må ikke blive brune.
                  11. Kom gulerodstern på stegepanden, og steg i 2 minutter. Kom derefter peberfrugt på, og steg i 2 minutter mere. Kom citronsaft, salt og peber på stegepanden. Rør rundt. Klik på videoen og se, hvordan du måler en knivspids af.
                  12. Hvis der er vand tilbage i gryden med perlespelt, så hæld det fra. Kom perlespelten over i stegepanden til grøntsagerne. Vend det hele sammen, og kom det op i en skål.
                  13. Bagt laks: Tænd ovnen på 200 grader varmluft. Kom bagepapir på en bageplade.
                  14. Læg laksefileterne med skindsiden nedad på bagepladen. Vask hænder, når du har rørt ved rå fisk.
                  15. Skyl basilikum i en skål med vand. Dup den tør i et rent viskestykke. Hak dem fint. Klik på videoen og se, hvordan du skyller krydderurter.
                  16. Pil, og pres hvidløg ned i en skål. Kom hakket basilikum, olie og salt i skålen, og rør rundt med en gaffel.
                  17. Pensl laksefileterne med basilikum-olien. Stil dem i ovnen, og bag dem i cirka 12 minutter, til de er gennembagt. Skær en laksefilet over. Den er færdig, når den har samme farve hele vejen igennem.