Bagt laks med kartoffelsalat

Bagt laks med kartoffelsalat

medium
  • Beskrivelse

      • Opskriften tager ca.: 1 time og 30 minutter

        Laks bagt i ovnen. Det smager skønt og er super nemt! Server med en klassisk kartoffelsalat til.

        Energi-indhold pr. portion
        • Energi: 1766 kJ / 420 kcal
        • Protein: 27 %
        • Kulhydrat: 43 %
        • Fedt: 30 %
    • Sådan gør du

      • Trin 1 af 19

        Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.

      • Trin 2 af 19

        Find alle ingredienserne frem.

        Kartoffelsalat:

        • 500 g. kartofler
        • ½ tsk. salt
        • 2 stk. forårsløg
        • ½ peberfrugt
        • ½ agurk 
        • 1 ½ dl yoghurt maturel
        • ¾ bundt dild
        • ¾ tsk salt
        • ½ knivspids peber

        Bagt laks:

        • ¾ dl vand
        • 2 laksefileter
        • ½ tsk salt
        • ½ knivspids peber
        • ½ citron
        • ½ bundt dild
      • Trin 3 af 19

        Kartoffelsalat: Skrub kartoflerne godt, og kom dem i en gryde. Hæld vand i gryden, til det lige dækker kartoflerne. Tilsæt salt, og læg låg på.

        • 500 g kartofler
        • ½ tsk. salt
      • Trin 4 af 19

        Bring vandet i kog, og kog kartoflerne i cirka 20 minutter, til kartoflerne er møre. Tag en lille kniv, og stik ned i kartoflerne. Hvis kniven slipper let, er kartoflerne færdige.

      • Trin 5 af 19

        Stil et dørslag i håndvasken. Hæld vand og kartofler ned i dørslaget. Lad kartoflerne køle af.

      • Trin 6 af 19

        Skyl forårsløgene, og skær top og bund væk. Skær forårsløgene i tynde ringe.

        • 2 stk forårsløg
      • Trin 7 af 19

        Skyl peberfrugten. Fjern kernerne og de hvide hinder. Skær peberfrugten i tern.

        • ½ peberfrugt
      • Trin 8 af 19

        Skyl agurken, og skær den i tern.

        • ½ agurk
      • Trin 9 af 19

        Kom koldt vand i en skål, og skyl dilden. Hak dilden fint.

        • ¼ bundt dild
      • Trin 10 af 19

        Skær de kogte kartofler i halve og dernæst i skriver, så de kommer til at ligne halvmåner.

      • Trin 11 af 19

        Bland yoghurt naturel med kartofler, forårsløg, peberfrugt, agurk og halvdelen af den hakkede dild. Smag kartoffelsalaten til med salt og peber.

        • 1 ½ dl yoghurt naturel
        • ¼ tsk. salt
        • ½ knivspids peber
      • Trin 12 af 19

        Bagt laks: Tænd ovnen på 170 grader.

      • Trin 13 af 19

        Kom vand i et ovnfast fad, og læg laksefileterne heri.

        • ¼ dl vand
        • 2 laksefileter
      • Trin 14 af 19

        Vask hænder.

      • Trin 15 af 19

        Drys lidt salt og peber over laksefileterne.

        • ½ knivspids peber
        • 1 tsk salt
      • Trin 16 af 19

        Skær citronen over, og pres citronsaft over laksefileterne.

        • ½ citron
      • Trin 17 af 19

        Sæt fadet i ovnen, og bag laksen i cirka 20 minutter, til den er gennembagt. Hold øje med den undervejs. Tryk på fisken med en finger for at mærke, om den er færdig. Den skal føles fast, når man trykker på den.

      • Trin 18 af 19

        Drys dild over laksefileterne.

        • 3/4 bundt dild
      • Trin 19 af 19

        Spis den bagte laks med kartoffelsalaten.

    • Oversigt

      • Print

        Beskrivelse

        Laks bagt i ovnen. Det smager skønt og er super nemt! Server med en klassisk kartoffelsalat til.

        Du skal bruge

          Ingredienser

          Kartoffelsalat:

          • 500 g. kartofler
          • ½ tsk. salt
          • 2 stk. forårsløg
          • ½ peberfrugt
          • ½ agurk 
          • 1 ½ dl yoghurt maturel
          • ¼ bundt dild
          • ¼ tsk. salt
          • ½ knivspids peber

          Bagt laks:

          • ¼ dl vand
          • 2 laksefileter
          • ½ tsk. salt
          • ½ knivspids peber
          • ½ citron
          • ½ bundt dild

           

          Køkkenredskaber

          • 1 stor skyde
          • 1 decilitermål
          • 1 lille skarp kniv
          • 1 dørslag
          • 2 skærebrædder
          • 1 stor skarp kniv
          • 1 mellem skål
          • 1 lille skål
          • 1 spiseske
          • 1 ovnfast fad

           

          Sådan gør du

          1. Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.
          2. Find alle ingredienserne frem.
          3. Kartoffelsalat: Skrub kartoflerne godt, og kom dem i en gryde. Hæld vand i gryden, til det lige dækker kartoflerne. Tilsæt salt, og læg låg på.
          4. Bring vandet i kog, og kog kartoflerne i cirka 20 minutter, til kartoflerne er møre. Tag en lille kniv, og stik ned i kartoflerne. Hvis kniven slipper let, er kartoflerne færdige.
          5. Stil et dørslag i håndvasken. Hæld vand og kartofler ned i dørslaget. Lad kartoflerne køle af.
          6. Skyl forårsløgene, og skær top og bund væk. Skær forårsløgene i tynde ringe.
          7. Skyl peberfrugten. Fjern kernerne og de hvide hinder. Skær peberfrugten i tern.
          8. Skyl agurken, og skær den i tern.
          9. Kom koldt vand i en skål, og skyl dilden. Hak dilden fint.
          10. Skær de kogte kartofler i halve og dernæst i skriver, så de kommer til at ligne halvmåner.
          11. Bland yoghurt naturel med kartofler, forårsløg, peberfrugt, agurk og halvdelen af den hakkede dild. Smag kartoffelsalaten til med salt og peber.
          12. Bagt laks: Tænd ovnen på 170 grader.
          13. Kom vand i et ovnfast fad, og læg laksefileterne heri.
          14. Vask hænder.
          15. Drys lidt salt og peber over laksefileterne.
          16. Skær citronen over, og pres citronsaft over laksefileterne.
          17. Sæt fadet i ovnen, og bag laksen i cirka 20 minutter, til den er gennembagt. Hold øje med den undervejs. Tryk på fisken med en finger for at mærke, om den er færdig. Den skal føles fast, når man trykker på den.
          18. Drys dild over laksefileterne.
          19. Spis den bagte laks med kartoffelsalaten.
      • Beskrivelse

          • Opskriften tager ca.: 1 time og 30 minutter

            Laks bagt i ovnen. Det smager skønt og er super nemt! Server med en klassisk kartoffelsalat til. 

            Energi-indhold pr. portion
            • Energi: 1766 kJ / 420 kcal
            • Protein: 27 %
            • Kulhydrat: 43 %
            • Fedt: 30 %
        • Sådan gør du

          • Trin 1 af 19

            Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.

          • Trin 2 af 19

            Find alle ingredienserne frem.

            Kartoffelsalat:

            • 1 kg kartofler
            • 1 tsk salt
            • 4 stk forårsløg
            • 1 peberfrugt
            • 1 agurk
            • 3 dl yoghurt maturel
            • ½ bundt dild
            • ½ tsk salt
            • 1 knivspids peber

            Bagt laks:

            • ½ dl vand
            • 4 laksefileter
            • 1 tsk salt
            • 1 knivspids peber
            • 1 citron
            • 1 bundt dild
          • Trin 3 af 19

            Kartoffelsalat: Skrub kartoflerne godt, og kom dem i en gryde. Hæld vand i gryden, til det lige dækker kartoflerne. Tilsæt salt, og læg låg på.

            • 1 kg kartofler
            • 1 tsk. salt
          • Trin 4 af 19

            Bring vandet i kog, og kog kartoflerne i cirka 20 minutter, til kartoflerne er møre. Tag en lille kniv, og stik ned i kartoflerne. Hvis kniven slipper let, er kartoflerne færdige.

          • Trin 5 af 19

            Stil et dørslag i håndvasken. Hæld vand og kartofler ned i dørslaget. Lad kartoflerne køle af.

          • Trin 6 af 19

            Skyl forårsløgene, og skær top og bund væk. Skær forårsløgene i tynde ringe.

            • 4 stk forårsløg
          • Trin 7 af 19

            Skyl peberfrugten. Fjern kernerne og de hvide hinder. Skær peberfrugten i tern.

            • 1 peberfrugt
          • Trin 8 af 19

            Skyl agurken, og skær den i tern.

            • 1 agurk
          • Trin 9 af 19

            Kom koldt vand i en skål, og skyl dilden. Hak dilden fint.

            • ½ bundt dild
          • Trin 10 af 19

            Skær de kogte kartofler i halve og dernæst i skriver, så de kommer til at ligne halvmåner.

          • Trin 11 af 19

            Bland yoghurt naturel med kartofler, forårsløg, peberfrugt, agurk og halvdelen af den hakkede dild. Smag kartoffelsalaten til med salt og peber.

            • 3 dl yoghurt naturel
            • ½ tsk salt
            • 1 knivspids peber
          • Trin 12 af 19

            Bagt laks: Tænd ovnen på 170 grader.

          • Trin 13 af 19

            Kom vand i et ovnfast fad, og læg laksefileterne heri.

            • ½ dl vand
            • 4 laksefileter
          • Trin 14 af 19

            Vask hænder.

          • Trin 15 af 19

            Drys lidt salt og peber over laksefileterne.

            • 1 knivspids peber
            • ½ tsk salt
          • Trin 16 af 19

            Skær citronen over, og pres citronsaft over laksefileterne.

            • 1 citron
          • Trin 17 af 19

            Sæt fadet i ovnen, og bag laksen i cirka 20 minutter, til den er gennembagt. Hold øje med den undervejs. Tryk på fisken med en finger for at mærke, om den er færdig. Den skal føles fast, når man trykker på den.

          • Trin 18 af 19

            Drys dild over laksefileterne.

            • ½ bundt dild
          • Trin 19 af 19

            Spis den bagte laks med kartoffelsalaten.

        • Oversigt

          • Print

            Beskrivelse

            Laks bagt i ovnen. Det smager skønt og er super nemt! Server med en klassisk kartoffelsalat til. 

            Du skal bruge

              Ingredienser

              Kartoffelsalat:

              • 1 kg. kartofler
              • 1 tsk. salt
              • 4 stk. forårsløg
              • 1 peberfrugt
              • 1 agurk
              • 3 dl yoghurt maturel
              • ½ bundt dild
              • ½ tsk. salt
              • 1 knivspids peber

              Bagt laks:

              • ½ dl vand
              • 4 laksefileter
              • 1 tsk. salt
              • 1 knivspids peber
              • 1 citron
              • 1 bundt dild

               

              Køkkenredskaber

              • 1 stor skyde
              • 1 decilitermål
              • 1 lille skarp kniv
              • 1 dørslag
              • 2 skærebrædder
              • 1 stor skarp kniv
              • 1 mellem skål
              • 1 lille skål
              • 1 spiseske
              • 1 ovnfast fad

               

              Sådan gør du

              1. Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.
              2. Find alle ingredienserne frem.
              3. Kartoffelsalat: Skrub kartoflerne godt, og kom dem i en gryde. Hæld vand i gryden, til det lige dækker kartoflerne. Tilsæt salt, og læg låg på.
              4. Bring vandet i kog, og kog kartoflerne i cirka 20 minutter, til kartoflerne er møre. Tag en lille kniv, og stik ned i kartoflerne. Hvis kniven slipper let, er kartoflerne færdige.
              5. Stil et dørslag i håndvasken. Hæld vand og kartofler ned i dørslaget. Lad kartoflerne køle af.
              6. Skyl forårsløgene, og skær top og bund væk. Skær forårsløgene i tynde ringe.
              7. Skyl peberfrugten. Fjern kernerne og de hvide hinder. Skær peberfrugten i tern.
              8. Skyl agurken, og skær den i tern.
              9. Kom koldt vand i en skål, og skyl dilden. Hak dilden fint.
              10. Skær de kogte kartofler i halve og dernæst i skriver, så de kommer til at ligne halvmåner.
              11. Bland yoghurt naturel med kartofler, forårsløg, peberfrugt, agurk og halvdelen af den hakkede dild. Smag kartoffelsalaten til med salt og peber.
              12. Bagt laks: Tænd ovnen på 170 grader.
              13. Kom vand i et ovnfast fad, og læg laksefileterne heri.
              14. Vask hænder.
              15. Drys lidt salt og peber over laksefileterne.
              16. Skær citronen over, og pres citronsaft over laksefileterne.
              17. Sæt fadet i ovnen, og bag laksen i cirka 20 minutter, til den er gennembagt. Hold øje med den undervejs. Tryk på fisken med en finger for at mærke, om den er færdig. Den skal føles fast, når man trykker på den.
              18. Drys dild over laksefileterne.
              19. Spis den bagte laks med kartoffelsalaten.
          • Beskrivelse

              • Opskriften tager ca.: 1 time og 30 minutter

                Laks bagt i ovnen. Det smager skønt og er super nemt! Server med en klassisk kartoffelsalat til.

                Energi-indhold pr. portion
                • Energi: 1766 kJ / 420 kcal
                • Protein: 27 %
                • Kulhydrat: 43 %
                • Fedt: 30 %
            • Du skal bruge

            • Sådan gør du

              • Trin 1 af 19

                Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.

              • Trin 2 af 19

                Find alle ingredienserne frem.

                Kartoffelsalat:

                • 1,5 kg kartofler
                • 1 ½ tsk salt
                • 6 stk forårsløg
                • 1 ½ peberfrugt
                • 1 ½ agurk
                • 4 ½ dl yoghurt maturel
                • ½ bundt dild
                • ¾ tsk salt
                • 1 ½ knivspids peber

                Bagt laks:

                • ¾ dl vand
                • 6 laksefileter
                • 1 ½ tsk salt
                • 1 ½ knivspids peber
                • 1 ½ citron
                • 1 ½ bundt dild
              • Trin 3 af 19

                Kartoffelsalat: Skrub kartoflerne godt, og kom dem i en gryde. Hæld vand i gryden, til det lige dækker kartoflerne. Tilsæt salt, og læg låg på.

                • 1,5 kg kartofler
                • 1½ tsk. salt
              • Trin 4 af 19

                Bring vandet i kog, og kog kartoflerne i cirka 20 minutter, til kartoflerne er møre. Tag en lille kniv, og stik ned i kartoflerne. Hvis kniven slipper let, er kartoflerne færdige.

              • Trin 5 af 19

                Stil et dørslag i håndvasken. Hæld vand og kartofler ned i dørslaget. Lad kartoflerne køle af.

              • Trin 6 af 19

                Skyl forårsløgene, og skær top og bund væk. Skær forårsløgene i tynde ringe.

                • 6 stk forårsløg
              • Trin 7 af 19

                Skyl peberfrugterne. Fjern kernerne og de hvide hinder. Skær peberfrugterne i tern.

                • 1½ peberfrugt
              • Trin 8 af 19

                Skyl agurken, og skær den i tern.

                • 1½ agurk
              • Trin 9 af 19

                Kom koldt vand i en skål, og skyl dilden. Hak dilden fint.

                • ¾ bundt dild
              • Trin 10 af 19

                Skær de kogte kartofler i halve og dernæst i skriver, så de kommer til at ligne halvmåner.

              • Trin 11 af 19

                Bland yoghurt naturel med kartofler, forårsløg, peberfrugt, agurk og halvdelen af den hakkede dild. Smag kartoffelsalaten til med salt og peber.

                • 4 ½ dl yoghurt naturel
                • ¾ tsk salt
                • 1 ½ knivspids peber
              • Trin 12 af 19

                Bagt laks: Tænd ovnen på 170 grader.

              • Trin 13 af 19

                Kom vand i et ovnfast fad, og læg laksefileterne heri.

                • ¾ dl vand
                • 6 laksefileter
              • Trin 14 af 19

                Vask hænder.

              • Trin 15 af 19

                Drys lidt salt og peber over laksefileterne.

                • 1½ knivspids peber
                • 3/4 tsk salt
              • Trin 16 af 19

                Skær citronerne over, og pres citronsaft over laksefileterne.

                • 1½ citron
              • Trin 17 af 19

                Sæt fadet i ovnen, og bag laksen i cirka 20 minutter, til den er gennembagt. Hold øje med den undervejs. Tryk på fisken med en finger for at mærke, om den er færdig. Den skal føles fast, når man trykker på den.

              • Trin 18 af 19

                Drys dild over laksefileterne.

                • 3/4 bundt dild
              • Trin 19 af 19

                Spis den bagte laks med kartoffelsalaten.

            • Oversigt

              • Print

                Beskrivelse

                Laks bagt i ovnen. Det smager skønt og er super nemt! Server med en klassisk kartoffelsalat til.

                Du skal bruge

                  Ingredienser

                  Kartoffelsalat:

                  • 1,5 kg. kartofler
                  • 1 ½ tsk. salt
                  • 6 stk. forårsløg
                  • 1 ½ peberfrugt
                  • 1 ½ agurk
                  • 4 ½ dl yoghurt maturel
                  • ½ bundt dild
                  • ¾ tsk. salt
                  • 1 ½ knivspids peber

                  Bagt laks:

                  • ¾ dl vand
                  • 6 laksefileter
                  • 1 ½ tsk. salt
                  • 1 ½ knivspids peber
                  • 1 ½ citron
                  • 1 ½ bundt dild

                   

                  Køkkenredskaber

                  • 1 stor skyde
                  • 1 decilitermål
                  • 1 lille skarp kniv
                  • 1 dørslag
                  • 2 skærebrædder
                  • 1 stor skarp kniv
                  • 1 mellem skål
                  • 1 lille skål
                  • 1 spiseske
                  • 1 ovnfast fad

                   

                  Sådan gør du

                  1. Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.
                  2. Find alle ingredienserne frem.
                  3. Kartoffelsalat: Skrub kartoflerne godt, og kom dem i en gryde. Hæld vand i gryden, til det lige dækker kartoflerne. Tilsæt salt, og læg låg på.
                  4. Bring vandet i kog, og kog kartoflerne i cirka 20 minutter, til kartoflerne er møre. Tag en lille kniv, og stik ned i kartoflerne. Hvis kniven slipper let, er kartoflerne færdige.
                  5. Stil et dørslag i håndvasken. Hæld vand og kartofler ned i dørslaget. Lad kartoflerne køle af.
                  6. Skyl forårsløgene, og skær top og bund væk. Skær forårsløgene i tynde ringe.
                  7. Skyl peberfrugterne. Fjern kernerne og de hvide hinder. Skær peberfrugterne i tern.
                  8. Skyl agurken, og skær den i tern.
                  9. Kom koldt vand i en skål, og skyl dilden. Hak dilden fint.
                  10. Skær de kogte kartofler i halve og dernæst i skriver, så de kommer til at ligne halvmåner.
                  11. Bland yoghurt naturel med kartofler, forårsløg, peberfrugt, agurk og halvdelen af den hakkede dild. Smag kartoffelsalaten til med salt og peber.
                  12. Bagt laks: Tænd ovnen på 170 grader.
                  13. Kom vand i et ovnfast fad, og læg laksefileterne heri.
                  14. Vask hænder.
                  15. Drys lidt salt og peber over laksefileterne.
                  16. Skær citronerne over, og pres citronsaft over laksefileterne.
                  17. Sæt fadet i ovnen, og bag laksen i cirka 20 minutter, til den er gennembagt. Hold øje med den undervejs. Tryk på fisken med en finger for at mærke, om den er færdig. Den skal føles fast, når man trykker på den.
                  18. Drys dild over laksefileterne.
                  19. Spis den bagte laks med kartoffelsalaten.