Bagt laks med kartoffelsalat

Bagt laks med kartoffelsalat

medium
  • Beskrivelse

      • Opskriften tager ca.: 1 time og 30 minutter

        Laks bagt i ovnen. Det smager skønt og er super nemt! Server med en klassisk kartoffelsalat til.

        Energi-indhold pr. portion
        • Energi: 1766 kJ / 420 kcal
        • Protein: 27 %
        • Kulhydrat: 43 %
        • Fedt: 30 %
    • Sådan gør du

      • Trin 1 af 17

        Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)

      • Trin 2 af 17

        Find alle ingredienserne frem.

        Kartoffelsalat:

        • 500 g. kartofler
        • ½ tsk. salt
        • 2 stk. forårsløg
        • ½ peberfrugt
        • ½ agurk 
        • 1 ½ dl yoghurt maturel
        • ¾ bundt dild
        • ¾ tsk salt
        • ½ knivspids peber

        Bagt laks:

        • ¾ dl vand
        • 2 laksefileter
        • ½ tsk salt
        • ½ knivspids peber
        • ½ citron
        • ½ bundt dild
      • Trin 3 af 17

        Kartoffelsalat: Skrub kartoflerne godt, og kom dem i en gryde. Hæld vand i gryden, til det lige dækker kartoflerne. Tilsæt salt, og læg låg på.

        • 500 g kartofler
        • ½ tsk. salt
      • Trin 4 af 17

        Bring vandet i kog, og kog kartoflerne i cirka 20 minutter, til kartoflerne er møre. Mærk med en lille skarp kniv. Kartoflerne skal slippe kniven nemt.

      • Trin 5 af 17

        Stil et dørslag i håndvasken. Hæld vand og kartofler ned i dørslaget. Lad kartoflerne køle af.

      • Trin 6 af 17

        Skyl forårsløgene, og skær top og bund væk. Skær forårsløgene i tynde ringe.

        • 2 stk forårsløg
      • Trin 7 af 17

        Skyl peberfrugten. Fjern kernerne og de hvide hinder. Skær peberfrugten i tern. Klik på videoen og se, hvordan skærer peberfrugt i tern.

        • ½ peberfrugt
      • Trin 8 af 17

        Skyl agurken, og skær den i tern.

        • ½ agurk
      • Trin 9 af 17

        Kom koldt vand i en skål, og skyl dilden i vandet. Lad den dryppe af på et rent viskestykke. Hak dilden fint. Klik på videoen og se, hvordan du skyller krydderurter.

        • ¼ bundt dild
      • Trin 10 af 17

        Skær de kogte kartofler i halve og dernæst i skriver, så de kommer til at ligne halvmåner.

      • Trin 11 af 17

        Bland yoghurt naturel med kartofler, forårsløg, peberfrugt, agurk og halvdelen af den hakkede dild. Smag kartoffelsalaten til med salt og peber.

        • 1 ½ dl yoghurt naturel
        • ¼ tsk. salt
        • ½ knivspids peber
      • Trin 12 af 17

        Bagt laks: Tænd ovnen på 170 grader.

      • Trin 13 af 17

        Kom vand i et ovnfast fad, og læg laksefileterne i fadet. Vask hænder, når du har rørt ved rå fisk.

        • ¼ dl vand
        • 2 laksefileter
      • Trin 14 af 17

        Drys lidt salt og peber over laksefileterne.

        • ½ knivspids peber
        • 1 tsk salt
      • Trin 15 af 17

        Skær citronen over, og pres citronsaft over laksefileterne. Klik på videoen og se, hvordan du presser saften af en citron.

        • ½ citron
      • Trin 16 af 17

        Sæt fadet i ovnen, og bag laksen i cirka 20 minutter, til den er gennembagt. Hold øje med den undervejs. Tryk på fisken med en finger for at mærke, om den er færdig. Den skal føles fast, når man trykker på den.

      • Trin 17 af 17

        Drys dild over laksefileterne, og servér med kartoffelsalaten.

        • 3/4 bundt dild
    • Oversigt

      • Print

        Beskrivelse

        Laks bagt i ovnen. Det smager skønt og er super nemt! Server med en klassisk kartoffelsalat til.

        Du skal bruge

          Ingredienser

          Kartoffelsalat:

          • 500 g. kartofler
          • ½ tsk. salt
          • 2 stk. forårsløg
          • ½ peberfrugt
          • ½ agurk 
          • 1 ½ dl yoghurt maturel
          • ¼ bundt dild
          • ¼ tsk. salt
          • ½ knivspids peber

          Bagt laks:

          • ¼ dl vand
          • 2 laksefileter
          • ½ tsk. salt
          • ½ knivspids peber
          • ½ citron
          • ½ bundt dild

           

          Køkkenredskaber

          • 1 stor skyde
          • 1 decilitermål
          • 1 lille skarp kniv
          • 1 dørslag
          • 2 skærebrædder
          • 1 stor skarp kniv
          • 1 mellem skål
          • 1 lille skål
          • 1 spiseske
          • 1 ovnfast fad

           

          Sådan gør du

          1. Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
          2. Find alle ingredienserne frem.
          3. Kartoffelsalat: Skrub kartoflerne godt, og kom dem i en gryde. Hæld vand i gryden, til det lige dækker kartoflerne. Tilsæt salt, og læg låg på.
          4. Bring vandet i kog, og kog kartoflerne i cirka 20 minutter, til kartoflerne er møre. Mærk med en lille skarp kniv. Kartoflerne skal slippe kniven nemt.
          5. Stil et dørslag i håndvasken. Hæld vand og kartofler ned i dørslaget. Lad kartoflerne køle af.
          6. Skyl forårsløgene, og skær top og bund væk. Skær forårsløgene i tynde ringe.
          7. Skyl peberfrugten. Fjern kernerne og de hvide hinder. Skær peberfrugten i tern. Klik på videoen og se, hvordan skærer peberfrugt i tern.
          8. Skyl agurken, og skær den i tern.
          9. Kom koldt vand i en skål, og skyl dilden i vandet. Lad den dryppe af på et rent viskestykke. Hak dilden fint. Klik på videoen og se, hvordan du skyller krydderurter.
          10. Skær de kogte kartofler i halve og dernæst i skriver, så de kommer til at ligne halvmåner.
          11. Bland yoghurt naturel med kartofler, forårsløg, peberfrugt, agurk og halvdelen af den hakkede dild. Smag kartoffelsalaten til med salt og peber.
          12. Bagt laks: Tænd ovnen på 170 grader.
          13. Kom vand i et ovnfast fad, og læg laksefileterne i fadet. Vask hænder, når du har rørt ved rå fisk.
          14. Drys lidt salt og peber over laksefileterne.
          15. Skær citronen over, og pres citronsaft over laksefileterne. Klik på videoen og se, hvordan du presser saften af en citron.
          16. Sæt fadet i ovnen, og bag laksen i cirka 20 minutter, til den er gennembagt. Hold øje med den undervejs. Tryk på fisken med en finger for at mærke, om den er færdig. Den skal føles fast, når man trykker på den.
          17. Drys dild over laksefileterne, og servér med kartoffelsalaten.
      • Beskrivelse

          • Opskriften tager ca.: 1 time og 30 minutter

            Laks bagt i ovnen. Det smager skønt og er super nemt! Server med en klassisk kartoffelsalat til. 

            Energi-indhold pr. portion
            • Energi: 1766 kJ / 420 kcal
            • Protein: 27 %
            • Kulhydrat: 43 %
            • Fedt: 30 %
        • Sådan gør du

          • Trin 1 af 17

            Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)

          • Trin 2 af 17

            Find alle ingredienserne frem.

            Kartoffelsalat:

            • 1 kg kartofler
            • 1 tsk salt
            • 4 stk forårsløg
            • 1 peberfrugt
            • 1 agurk
            • 3 dl yoghurt maturel
            • ½ bundt dild
            • ½ tsk salt
            • 1 knivspids peber

            Bagt laks:

            • ½ dl vand
            • 4 laksefileter
            • 1 tsk salt
            • 1 knivspids peber
            • 1 citron
            • 1 bundt dild
          • Trin 3 af 17

            Kartoffelsalat: Skrub kartoflerne godt, og kom dem i en gryde. Hæld vand i gryden, til det lige dækker kartoflerne. Tilsæt salt, og læg låg på.

            • 1 kg kartofler
            • 1 tsk. salt
          • Trin 4 af 17

            Bring vandet i kog, og kog kartoflerne i cirka 20 minutter, til kartoflerne er møre. Mærk med en lille skarp kniv. Kartoflerne skal slippe kniven nemt.

          • Trin 5 af 17

            Stil et dørslag i håndvasken. Hæld vand og kartofler ned i dørslaget. Lad kartoflerne køle af.

          • Trin 6 af 17

            Skyl forårsløgene, og skær top og bund væk. Skær forårsløgene i tynde ringe.

            • 4 stk forårsløg
          • Trin 7 af 17

            Skyl peberfrugten. Fjern kernerne og de hvide hinder. Skær peberfrugten i tern. Klik på videoen og se, hvordan skærer peberfrugt i tern.

            • 1 peberfrugt
          • Trin 8 af 17

            Skyl agurken, og skær den i tern.

            • 1 agurk
          • Trin 9 af 17

            Kom koldt vand i en skål, og skyl dilden i vandet. Lad den dryppe af på et rent viskestykke. Hak dilden fint. Klik på videoen og se, hvordan du skyller krydderurter.

            • ½ bundt dild
          • Trin 10 af 17

            Skær de kogte kartofler i halve og dernæst i skriver, så de kommer til at ligne halvmåner.

          • Trin 11 af 17

            Bland yoghurt naturel med kartofler, forårsløg, peberfrugt, agurk og halvdelen af den hakkede dild. Smag kartoffelsalaten til med salt og peber.

            • 3 dl yoghurt naturel
            • ½ tsk salt
            • 1 knivspids peber
          • Trin 12 af 17

            Bagt laks: Tænd ovnen på 170 grader.

          • Trin 13 af 17

            Kom vand i et ovnfast fad, og læg laksefileterne i fadet. Vask hænder, når du har rørt ved rå fisk.

            • ½ dl vand
            • 4 laksefileter
          • Trin 14 af 17

            Drys lidt salt og peber over laksefileterne.

            • 1 knivspids peber
            • ½ tsk salt
          • Trin 15 af 17

            Skær citronen over, og pres citronsaft over laksefileterne. Klik på videoen og se, hvordan du presser saften af en citron.

            • 1 citron
          • Trin 16 af 17

            Sæt fadet i ovnen, og bag laksen i cirka 20 minutter, til den er gennembagt. Hold øje med den undervejs. Tryk på fisken med en finger for at mærke, om den er færdig. Den skal føles fast, når man trykker på den.

          • Trin 17 af 17

            Drys dild over laksefileterne, og servér med kartoffelsalaten.

            • ½ bundt dild
        • Oversigt

          • Print

            Beskrivelse

            Laks bagt i ovnen. Det smager skønt og er super nemt! Server med en klassisk kartoffelsalat til. 

            Du skal bruge

              Ingredienser

              Kartoffelsalat:

              • 1 kg. kartofler
              • 1 tsk. salt
              • 4 stk. forårsløg
              • 1 peberfrugt
              • 1 agurk
              • 3 dl yoghurt maturel
              • ½ bundt dild
              • ½ tsk. salt
              • 1 knivspids peber

              Bagt laks:

              • ½ dl vand
              • 4 laksefileter
              • 1 tsk. salt
              • 1 knivspids peber
              • 1 citron
              • 1 bundt dild

               

              Køkkenredskaber

              • 1 stor skyde
              • 1 decilitermål
              • 1 lille skarp kniv
              • 1 dørslag
              • 2 skærebrædder
              • 1 stor skarp kniv
              • 1 mellem skål
              • 1 lille skål
              • 1 spiseske
              • 1 ovnfast fad

               

              Sådan gør du

              1. Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
              2. Find alle ingredienserne frem.
              3. Kartoffelsalat: Skrub kartoflerne godt, og kom dem i en gryde. Hæld vand i gryden, til det lige dækker kartoflerne. Tilsæt salt, og læg låg på.
              4. Bring vandet i kog, og kog kartoflerne i cirka 20 minutter, til kartoflerne er møre. Mærk med en lille skarp kniv. Kartoflerne skal slippe kniven nemt.
              5. Stil et dørslag i håndvasken. Hæld vand og kartofler ned i dørslaget. Lad kartoflerne køle af.
              6. Skyl forårsløgene, og skær top og bund væk. Skær forårsløgene i tynde ringe.
              7. Skyl peberfrugten. Fjern kernerne og de hvide hinder. Skær peberfrugten i tern. Klik på videoen og se, hvordan skærer peberfrugt i tern.
              8. Skyl agurken, og skær den i tern.
              9. Kom koldt vand i en skål, og skyl dilden i vandet. Lad den dryppe af på et rent viskestykke. Hak dilden fint. Klik på videoen og se, hvordan du skyller krydderurter.
              10. Skær de kogte kartofler i halve og dernæst i skriver, så de kommer til at ligne halvmåner.
              11. Bland yoghurt naturel med kartofler, forårsløg, peberfrugt, agurk og halvdelen af den hakkede dild. Smag kartoffelsalaten til med salt og peber.
              12. Bagt laks: Tænd ovnen på 170 grader.
              13. Kom vand i et ovnfast fad, og læg laksefileterne i fadet. Vask hænder, når du har rørt ved rå fisk.
              14. Drys lidt salt og peber over laksefileterne.
              15. Skær citronen over, og pres citronsaft over laksefileterne. Klik på videoen og se, hvordan du presser saften af en citron.
              16. Sæt fadet i ovnen, og bag laksen i cirka 20 minutter, til den er gennembagt. Hold øje med den undervejs. Tryk på fisken med en finger for at mærke, om den er færdig. Den skal føles fast, når man trykker på den.
              17. Drys dild over laksefileterne, og servér med kartoffelsalaten.
          • Beskrivelse

              • Opskriften tager ca.: 1 time og 30 minutter

                Laks bagt i ovnen. Det smager skønt og er super nemt! Server med en klassisk kartoffelsalat til.

                Energi-indhold pr. portion
                • Energi: 1766 kJ / 420 kcal
                • Protein: 27 %
                • Kulhydrat: 43 %
                • Fedt: 30 %
            • Sådan gør du

              • Trin 1 af 17

                Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)

              • Trin 2 af 17

                Find alle ingredienserne frem.

                Kartoffelsalat:

                • 1,5 kg kartofler
                • 1 ½ tsk salt
                • 6 stk forårsløg
                • 1 ½ peberfrugt
                • 1 ½ agurk
                • 4 ½ dl yoghurt maturel
                • ½ bundt dild
                • ¾ tsk salt
                • 1 ½ knivspids peber

                Bagt laks:

                • ¾ dl vand
                • 6 laksefileter
                • 1 ½ tsk salt
                • 1 ½ knivspids peber
                • 1 ½ citron
                • 1 ½ bundt dild
              • Trin 3 af 17

                Kartoffelsalat: Skrub kartoflerne godt, og kom dem i en gryde. Hæld vand i gryden, til det lige dækker kartoflerne. Tilsæt salt, og læg låg på.

                • 1,5 kg kartofler
                • 1½ tsk. salt
              • Trin 4 af 17

                Bring vandet i kog, og kog kartoflerne i cirka 20 minutter, til kartoflerne er møre. Mærk med en lille skarp kniv. Kartoflerne skal slippe kniven nemt.

              • Trin 5 af 17

                Stil et dørslag i håndvasken. Hæld vand og kartofler ned i dørslaget. Lad kartoflerne køle af.

              • Trin 6 af 17

                Skyl forårsløgene, og skær top og bund væk. Skær forårsløgene i tynde ringe.

                • 6 stk forårsløg
              • Trin 7 af 17

                Skyl peberfrugterne. Fjern kernerne og de hvide hinder. Skær peberfrugterne i tern. Klik på videoen og se, hvordan skærer peberfrugt i tern.

                • 1½ peberfrugt
              • Trin 8 af 17

                Skyl agurken, og skær den i tern.

                • 1½ agurk
              • Trin 9 af 17

                Kom koldt vand i en skål, og skyl dilden i vandet. Lad den dryppe af på et rent viskestykke. Hak dilden fint. Klik på videoen og se, hvordan du skyller krydderurter.

                • ¾ bundt dild
              • Trin 10 af 17

                Skær de kogte kartofler i halve og dernæst i skriver, så de kommer til at ligne halvmåner.

              • Trin 11 af 17

                Bland yoghurt naturel med kartofler, forårsløg, peberfrugt, agurk og halvdelen af den hakkede dild. Smag kartoffelsalaten til med salt og peber.

                • 4 ½ dl yoghurt naturel
                • ¾ tsk salt
                • 1 ½ knivspids peber
              • Trin 12 af 17

                Bagt laks: Tænd ovnen på 170 grader.

              • Trin 13 af 17

                Kom vand i et ovnfast fad, og læg laksefileterne i fadet. Vask hænder, når du har rørt ved rå fisk.

                • ¾ dl vand
                • 6 laksefileter
              • Trin 14 af 17

                Drys lidt salt og peber over laksefileterne.

                • 1½ knivspids peber
                • 3/4 tsk salt
              • Trin 15 af 17

                Skær citronerne over, og pres citronsaft over laksefileterne. Klik på videoen og se, hvordan du presser saften af en citron.

                • 1½ citron
              • Trin 16 af 17

                Sæt fadet i ovnen, og bag laksen i cirka 20 minutter, til den er gennembagt. Hold øje med den undervejs. Tryk på fisken med en finger for at mærke, om den er færdig. Den skal føles fast, når man trykker på den.

              • Trin 17 af 17

                Drys dild over laksefileterne, og servér med kartoffelsalaten.

                • 3/4 bundt dild
            • Oversigt

              • Print

                Beskrivelse

                Laks bagt i ovnen. Det smager skønt og er super nemt! Server med en klassisk kartoffelsalat til.

                Du skal bruge

                  Ingredienser

                  Kartoffelsalat:

                  • 1,5 kg. kartofler
                  • 1 ½ tsk. salt
                  • 6 stk. forårsløg
                  • 1 ½ peberfrugt
                  • 1 ½ agurk
                  • 4 ½ dl yoghurt maturel
                  • ½ bundt dild
                  • ¾ tsk. salt
                  • 1 ½ knivspids peber

                  Bagt laks:

                  • ¾ dl vand
                  • 6 laksefileter
                  • 1 ½ tsk. salt
                  • 1 ½ knivspids peber
                  • 1 ½ citron
                  • 1 ½ bundt dild

                   

                  Køkkenredskaber

                  • 1 stor skyde
                  • 1 decilitermål
                  • 1 lille skarp kniv
                  • 1 dørslag
                  • 2 skærebrædder
                  • 1 stor skarp kniv
                  • 1 mellem skål
                  • 1 lille skål
                  • 1 spiseske
                  • 1 ovnfast fad

                   

                  Sådan gør du

                  1. Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
                  2. Find alle ingredienserne frem.
                  3. Kartoffelsalat: Skrub kartoflerne godt, og kom dem i en gryde. Hæld vand i gryden, til det lige dækker kartoflerne. Tilsæt salt, og læg låg på.
                  4. Bring vandet i kog, og kog kartoflerne i cirka 20 minutter, til kartoflerne er møre. Mærk med en lille skarp kniv. Kartoflerne skal slippe kniven nemt.
                  5. Stil et dørslag i håndvasken. Hæld vand og kartofler ned i dørslaget. Lad kartoflerne køle af.
                  6. Skyl forårsløgene, og skær top og bund væk. Skær forårsløgene i tynde ringe.
                  7. Skyl peberfrugterne. Fjern kernerne og de hvide hinder. Skær peberfrugterne i tern. Klik på videoen og se, hvordan skærer peberfrugt i tern.
                  8. Skyl agurken, og skær den i tern.
                  9. Kom koldt vand i en skål, og skyl dilden i vandet. Lad den dryppe af på et rent viskestykke. Hak dilden fint. Klik på videoen og se, hvordan du skyller krydderurter.
                  10. Skær de kogte kartofler i halve og dernæst i skriver, så de kommer til at ligne halvmåner.
                  11. Bland yoghurt naturel med kartofler, forårsløg, peberfrugt, agurk og halvdelen af den hakkede dild. Smag kartoffelsalaten til med salt og peber.
                  12. Bagt laks: Tænd ovnen på 170 grader.
                  13. Kom vand i et ovnfast fad, og læg laksefileterne i fadet. Vask hænder, når du har rørt ved rå fisk.
                  14. Drys lidt salt og peber over laksefileterne.
                  15. Skær citronerne over, og pres citronsaft over laksefileterne. Klik på videoen og se, hvordan du presser saften af en citron.
                  16. Sæt fadet i ovnen, og bag laksen i cirka 20 minutter, til den er gennembagt. Hold øje med den undervejs. Tryk på fisken med en finger for at mærke, om den er færdig. Den skal føles fast, når man trykker på den.
                  17. Drys dild over laksefileterne, og servér med kartoffelsalaten.