1. >
  2. Opskrifter>
  3. Sæson>
  4. Højtider>
  5. Halloween>
  6. Bagt græskar med kødsovs

Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Ris:

3.

Tag en gryde. Kom ris, vand og salt i gryden. Læg låg på, og bring vandet i kog. Kog risene efter anvisningen på pakken. Se videoen.

Tag en gryde. Kom ris, vand og salt i gryden. Læg låg på, og bring vandet i kog. Kog risene efter anvisningen på pakken. Se videoen.

Bage græskaret:

4.

Tænd ovnen på 200 grader varmluft. Læg bagepapir på en bageplade.

5.

Vask hokkaido-græskarret grundigt. Skær toppen af, cirka 5 cm fra stilken. Gem toppen. Skrab frøene ud af græskarret med en ske. Se videoen.
Vask hokkaido-græskar grundigt. Skær toppen af, cirka 5 cm fra stilken. Gem toppen. Skrab frøene ud af græskarrene med en ske. Se videoen.

6.

Stil græskarret på bagepladen. Læg toppen på som låg, og bag græskarret i ovnen i cirka 30 minutter. Lav kødsovsen imens.
Stil græskarrene på bagepladen. Læg toppen på som låg, og bag græskarrene i ovnen i cirka 30 minutter. Lav kødsovsen imens.

Kødsovs:

7.

Pil, og hak løg og hvidløg fint.

Pil, og hak løg og hvidløg fint.

8.

Skræl gulerødderne. Tag et rivejern, og riv gulerødderne på den grove side af rivejernet. Se videoen.

Skræl gulerødderne. Tag et rivejern, og riv gulerødderne på den grove side af rivejernet. Se videoen.

9.

Vask chilien, og skær den over på langs. Skrab kernerne ud. Hak chilien fint. Vask hænder. Se videoen.

10.

Tag en mellemstor gryde. Kom olie i gryden, og varm den op. Kom løg og hvidløg i, og lad dem stege et par minutter, til de er klare. Rør rundt imens. Se videoen.

Tag en mellemstor gryde. Kom olie i gryden, og varm den op. Kom løg og hvidløg i, og lad dem stege et par minutter, til de er klare. Rør rundt imens. Se videoen.

11.

Kom kød, salt og peber i gryden. Vask hænder, efter du har rørt ved råt kød. Steg det i 3-4 minutter, til kødet er brunt. Rør imens.

Kom kød, salt og peber i gryden. Vask hænder, efter du har rørt ved råt kød. Steg det i 3-4 minutter, til kødet er brunt. Rør imens.

12.

Kom gulerod, hvidløg, chili, tomatpuré, paprika, oregano og bouillonterning i gryden, og rør det hele sammen.
Kom gulerod, hvidløg, chili, tomatpuré, paprika, oregano og bouillonterning i gryden, og rør det hele sammen.
Kom gulerod, hvidløg, chili, tomatpuré, paprika, oregano og bouillonterning i gryden, og rør det hele sammen.

13.

Læg låg på, og kog det ved svag varme i 10 minutter. Smag til med salt og peber.
Læg låg på, og kog det ved svag varme i 10 minutter. Smag til med salt og peber.
Læg låg på, og kog det ved svag varme i 10 minutter. Smag til med salt og peber.

Fyld græskaret:

14.

Fyld græskarret med kødsovs, og læg “låget” på igen. Bag det i 10-15 minutter, til græskarkødet er helt mørt. Mærk med en lille skarp kniv. Hvis græskarkødet er nemt at stikke i, er det mørt.
Fyld græskarret med kødsovs, og læg “låget” på igen. Bag det i 10-15 minutter, til græskarkødet er helt mørt. Mærk med en lille skarp kniv. Hvis græskarkødet er nemt at stikke i, er det mørt.

15.

Server dit græskar med ris. Velbekomme!
Server dit græskar med ris. Velbekomme!

Næringsindhold per portion

Energi: 2552 kJ / 610 kcal

Protein: 23 %

Kulhydrat: 51 %

Fedt: 26 %

Kostfibre: 0 %

Kokkeskolevideoer

Ris, koge

Ris, koge

Film 42: Mikkel udhuler et græskar

Film 42: Mikkel udhuler et græskar

Sådan river du gulerødder groft og fint

Sådan river du gulerødder groft og fint

Chili, skære og smage

Chili, skære og smage

Løg, svitse

Løg, svitse

Inspiration

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 50 min

Samlet tid: 200 min

Arbejdstid: 80 min

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 60 min