Bagt græskar med kødsauce
easyBeskrivelse
- Opskriften tager ca.: 1 time og 30 minutter
Se DET er multi-funktionalitet på ypperste plan: Når maden serveres i sig selv! Her får du bagt græskar fyldt til randen med kødsovs (det skal helst vælte ud faktisk. Fordi kødsovs bare er guf. Og fordi græskarret for hulen er sin egen skål).
Tip: Du kan også dampe græskarret i stedet for at bage det i ovnen. Se hvordan i GoCook TV på gocook.dk.
Energi-indhold pr. portion- Energi: 2552 kJ / 610 kcal
- Protein: 23 %
- Kulhydrat: 51 %
- Fedt: 26 %
Du skal bruge
- Trin 1 af 2
Ingredienser
Ris:
- 150 g fuldkornsris
- 3 ½ dl. vand
- ½ tsk. salt
Fyldt græskar:
- 1 hokkaido-græskar
- 1 løg
- 3 fed hvidløg
- 2 gulerødder
- ¼ rød chili (valgfri)
- 1 spsk. olie
- 200 g hakket oksekød
- ½ tsk. salt
- ¼ tsk. peber
- ½ dåse tomatpuré
- ¾ tsk. paprika
- 1 tsk. tørret oregano
- ¼ grøntsagsbouillonterning
- Trin 2 af 2
Køkkenredskaber
- 1 køkkenvægt
- 1 teske
- 1 decilitermål
- 2 mellemstore gryder
- 2 grydelåg
- 1 spiseske
- Bagepapir
- 1 bageplade
- 1 skærebræt
- 1 stor skarp kniv
- 1 gulerodsskræller
- 1 rivejern
Sådan gør du
- Trin 1 af 15
Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
- Trin 2 af 15
Find alle ingredienserne frem.
Ris:
- 150 g fuldkornsris
- 3 ½ dl. vand
- ½ tsk. salt
Fyldt græskar:
- 1 hokkaido-græskar
- 1 løg
- 3 fed hvidløg
- 2 gulerødder
- ¼ rød chili (valgfri)
- 1 spsk. olie
- 200 g hakket oksekød
- ½ tsk. salt
- ¼ tsk. peber
- ½ dåse tomatpuré
- ¾ tsk. paprika
- 1 tsk. tørret oregano
- ¼ grøntsagsbouillonterning
- Trin 3 af 15
Ris: Tag en gryde. Kom ris, vand og salt i gryden. Læg låg på, og bring vandet i kog. Kog risene efter anvisningen på pakken.
- 150 g fuldkornsris
- 3 ½ dl. vand
- ½ tsk. salt
- Trin 4 af 15
Tænd ovnen på 200 grader varmluft. Læg bagepapir på en bageplade.
- Trin 5 af 15
Vask hokkaido-græskarret grundigt. Skær toppen af, cirka 5 cm fra stilken. Gem toppen. Skrab frøene ud af græskarret med en ske. Klik på metodevideoen og se, hvordan du udhuler græskarret.
- 1 hokkaido-græskar
- Trin 6 af 15
Stil græskarret på bagepladen. Læg toppen på som låg, og bag græskarret i ovnen i cirka 30 minutter. Lav kødsovsen imens.
- Trin 7 af 15
Kødsovs: Pil, og hak løg og hvidløg fint. Klik på metodevideoen og se, hvordan du hakker løg.
- 1 løg
- 3 fed hvidløg
- Trin 8 af 15
Skræl gulerødderne. Tag et rivejern, og riv gulerødderne på den grove side af rivejernet.
- 2 gulerødder
- Trin 9 af 15
Vask chilien, og skær den over på langs. Skrab kernerne ud. Hak chilien fint. Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du ordner chili.
- ¼ rød chili (valgfri)
- Trin 10 af 15
Tag en mellemstor gryde. Kom olie i gryden, og varm den op. Kom løg og hvidløg i, og lad dem stege et par minutter, til de er klare. Rør rundt imens.
- 1 spsk. olie
- Trin 11 af 15
Kom kød, salt og peber i gryden, og steg det i 3-4 minutter, til kødet er brunt. Rør imens.
- 200 g hakket oksekød
- ½ tsk. salt
- ¼ tsk. peber
- Trin 12 af 15
Kom gulerod, hvidløg, chili, tomatpuré, paprika, oregano og bouillonterning i gryden, og rør det hele sammen.
- ½ dåse tomatpuré
- ¾ tsk. paprika
- 1 tsk. tørret oregano
- ¼ grøntsagsbouillonterning
- Trin 13 af 15
Læg låg på, og kog det ved svag varme i 10 minutter. Smag til med salt og peber.
- Trin 14 af 15
Fyld græskarret med kødsovs, og læg “låget” på igen. Bag det i 10-15 minutter, til græskarkødet er helt mørt. Mærk med en lille skarp kniv. Hvis græskarkødet er nemt at stikke i, er det mørt.
- Trin 15 af 15
Server dit græskar med ris. Velbekomme!
Oversigt
- Print
Beskrivelse
Se DET er multi-funktionalitet på ypperste plan: Når maden serveres i sig selv! Her får du bagt græskar fyldt til randen med kødsovs (det skal helst vælte ud faktisk. Fordi kødsovs bare er guf. Og fordi græskarret for hulen er sin egen skål).
Tip: Du kan også dampe græskarret i stedet for at bage det i ovnen. Se hvordan i GoCook TV på gocook.dk.
Du skal bruge
Ingredienser
Ris:
- 150 g fuldkornsris
- 3 ½ dl. vand
- ½ tsk. salt
Fyldt græskar:
- 1 hokkaido-græskar
- 1 løg
- 3 fed hvidløg
- 2 gulerødder
- ¼ rød chili (valgfri)
- 1 spsk. olie
- 200 g hakket oksekød
- ½ tsk. salt
- ¼ tsk. peber
- ½ dåse tomatpuré
- ¾ tsk. paprika
- 1 tsk. tørret oregano
- ¼ grøntsagsbouillonterning
Køkkenredskaber
- 1 køkkenvægt
- 1 teske
- 1 decilitermål
- 2 mellemstore gryder
- 2 grydelåg
- 1 spiseske
- Bagepapir
- 1 bageplade
- 1 skærebræt
- 1 stor skarp kniv
- 1 gulerodsskræller
- 1 rivejern
Sådan gør du
- Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
- Find alle ingredienserne frem.
- Ris: Tag en gryde. Kom ris, vand og salt i gryden. Læg låg på, og bring vandet i kog. Kog risene efter anvisningen på pakken.
- Tænd ovnen på 200 grader varmluft. Læg bagepapir på en bageplade.
- Vask hokkaido-græskarret grundigt. Skær toppen af, cirka 5 cm fra stilken. Gem toppen. Skrab frøene ud af græskarret med en ske. Klik på metodevideoen og se, hvordan du udhuler græskarret.
- Stil græskarret på bagepladen. Læg toppen på som låg, og bag græskarret i ovnen i cirka 30 minutter. Lav kødsovsen imens.
- Kødsovs: Pil, og hak løg og hvidløg fint. Klik på metodevideoen og se, hvordan du hakker løg.
- Skræl gulerødderne. Tag et rivejern, og riv gulerødderne på den grove side af rivejernet.
- Vask chilien, og skær den over på langs. Skrab kernerne ud. Hak chilien fint. Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du ordner chili.
- Tag en mellemstor gryde. Kom olie i gryden, og varm den op. Kom løg og hvidløg i, og lad dem stege et par minutter, til de er klare. Rør rundt imens.
- Kom kød, salt og peber i gryden, og steg det i 3-4 minutter, til kødet er brunt. Rør imens.
- Kom gulerod, hvidløg, chili, tomatpuré, paprika, oregano og bouillonterning i gryden, og rør det hele sammen.
- Læg låg på, og kog det ved svag varme i 10 minutter. Smag til med salt og peber.
- Fyld græskarret med kødsovs, og læg “låget” på igen. Bag det i 10-15 minutter, til græskarkødet er helt mørt. Mærk med en lille skarp kniv. Hvis græskarkødet er nemt at stikke i, er det mørt.
- Server dit græskar med ris. Velbekomme!
-
Beskrivelse
- Opskriften tager ca.: 1 time og 30 minutter
Se DET er multi-funktionalitet på ypperste plan: Når maden serveres i sig selv! Her får du bagt græskar fyldt til randen med kødsovs (det skal helst vælte ud faktisk. Fordi kødsovs bare er guf. Og fordi græskarret for hulen er sin egen skål).
Tip: Du kan også dampe græskarret i stedet for at bage det i ovnen. Se hvordan i GoCook TV på gocook.dk.
Energi-indhold pr. portion- Energi: 2552 kJ / 610 kcal
- Protein: 23 %
- Kulhydrat: 51 %
- Fedt: 26 %
Du skal bruge
- Trin 1 af 2
Ingredienser
Ris:
- 300 g. fuldkornsris
- 7 dl. vand
- 1 tsk. salt
Fyldt græskar:
- 1 hokkaido-græskar
- 1 løg
- 3 fed hvidløg
- 4 gulerødder
- ½ rød chili (valgfri)
- 1 spsk. olie
- 400 g. hakket oksekød
- 1 tsk. salt
- ½ tsk. peber
- 1 dåse tomatpuré
- 1 ½ tsk. paprika
- 2 tsk. tørret oregano
- ½ grøntsagsbouillonterning
- Trin 2 af 2
Køkkenredskaber
- 1 køkkenvægt
- 1 tekse
- 1 decilitermål
- 2 mellemstore gryder
- 2 grydelåg
- 1 spiseske
- Bagepapir
- 1 bageplade
- 1 skærebræt
- 1 stor skarp kniv
- 1 gulerodsskræller
- 1 rivejern
Sådan gør du
- Trin 1 af 15
Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
- Trin 2 af 15
Find alle ingredienserne frem.
Ris:
- 300 g. fuldkornsris
- 7 dl. vand
- 1 tsk. salt
Fyldt græskar:
- 1 hokkaido-græskar
- 1 løg
- 3 fed hvidløg
- 4 gulerødder
- ½ rød chili (valgfri)
- 1 spsk. olie
- 400 g. hakket oksekød
- 1 tsk. salt
- ½ tsk. peber
- 1 dåse tomatpuré
- 1 ½ tsk. paprika
- 2 tsk. tørret oregano
- ½ grøntsagsbouillonterning
- Trin 3 af 15
Ris: Tag en gryde. Kom ris, vand og salt i gryden. Læg låg på, og bring vandet i kog. Kog risene efter anvisningen på pakken.
- 300 g. fuldkornsris
- 7 dl. vand
- 1 tsk. salt
- Trin 4 af 15
Tænd ovnen på 200 grader varmluft. Læg bagepapir på en bageplade.
- Trin 5 af 15
Vask hokkaido-græskarret grundigt. Skær toppen af, cirka 5 cm fra stilken. Gem toppen. Skrab frøene ud af græskarret med en ske. Klik på metodevideoen og se, hvordan du udhuler græskarret.
- 1 hokkaido-græskar
- Trin 6 af 15
Stil græskarret på bagepladen. Læg toppen på som låg, og bag græskarret i ovnen i cirka 30 minutter. Lav kødsovsen imens.
- Trin 7 af 15
Kødsovs: Pil, og hak løg og hvidløg fint. Klik på metodevideoen og se, hvordan du hakker løg.
- 1 løg
- 3 fed hvidløg
- Trin 8 af 15
Skræl gulerødderne. Tag et rivejern, og riv gulerødderne på den grove side af rivejernet.
- 4 gulerødder
- Trin 9 af 15
Vask chilien, og skær den over på langs. Skrab kernerne ud. Hak chilien fint. Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du ordner chili.
- ½ rød chili (valgfri)
- Trin 10 af 15
Tag en mellemstor gryde. Kom olie i gryden, og varm den op. Kom løg og hvidløg i, og lad dem stege et par minutter, til de er klare. Rør rundt imens.
- 1 spsk. olie
- Trin 11 af 15
Kom kød, salt og peber i gryden, og steg det i 3-4 minutter, til kødet er brunt. Rør imens.
- 400 g. hakket oksekød
- 1 tsk. salt
- ½ tsk. peber
- Trin 12 af 15
Kom gulerod, hvidløg, chili, tomatpuré, paprika, oregano og bouillonterning i gryden, og rør det hele sammen.
- 1 dåse tomatpuré
- 1 ½ tsk. paprika
- 2 tsk. tørret oregano
- ½ grøntsagsbouillonterning
- Trin 13 af 15
Læg låg på, og kog det ved svag varme i 10 minutter. Smag til med salt og peber.
- Trin 14 af 15
Fyld græskarret med kødsovs, og læg “låget” på igen. Bag det i 10-15 minutter, til græskarkødet er helt mørt. Mærk med en lille skarp kniv. Hvis græskarkødet er nemt at stikke i, er det mørt.
- Trin 15 af 15
Server dit græskar med ris. Velbekomme!
Oversigt
- Print
Beskrivelse
Se DET er multi-funktionalitet på ypperste plan: Når maden serveres i sig selv! Her får du bagt græskar fyldt til randen med kødsovs (det skal helst vælte ud faktisk. Fordi kødsovs bare er guf. Og fordi græskarret for hulen er sin egen skål).
Tip: Du kan også dampe græskarret i stedet for at bage det i ovnen. Se hvordan i GoCook TV på gocook.dk.
Du skal bruge
Ingredienser
Ris:
- 300 g. fuldkornsris
- 7 dl. vand
- 1 tsk. salt
Fyldt græskar:
- 1 hokkaido-græskar
- 1 løg
- 3 fed hvidløg
- 4 gulerødder
- ½ rød chili (valgfri)
- 1 spsk. olie
- 400 g. hakket oksekød
- 1 tsk. salt
- ½ tsk. peber
- 1 dåse tomatpuré
- 1 ½ tsk. paprika
- 2 tsk. tørret oregano
- ½ grøntsagsbouillonterning
Køkkenredskaber
- 1 køkkenvægt
- 1 teske
- 1 decilitermål
- 2 mellemstore gryder
- 2 grydelåg
- 1 spiseske
- Bagepapir
- 1 bageplade
- 1 skærebræt
- 1 stor skarp kniv
- 1 gulerodsskræller
- 1 rivejern
Sådan gør du
- Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
- Find alle ingredienserne frem.
- Ris: Tag en gryde. Kom ris, vand og salt i gryden. Læg låg på, og bring vandet i kog. Kog risene efter anvisningen på pakken.
- Tænd ovnen på 200 grader varmluft. Læg bagepapir på en bageplade.
- Vask hokkaido-græskarret grundigt. Skær toppen af, cirka 5 cm fra stilken. Gem toppen. Skrab frøene ud af græskarret med en ske. Klik på metodevideoen og se, hvordan du udhuler græskarret.
- Stil græskarret på bagepladen. Læg toppen på som låg, og bag græskarret i ovnen i cirka 30 minutter. Lav kødsovsen imens.
- Kødsovs: Pil, og hak løg og hvidløg fint. Klik på metodevideoen og se, hvordan du hakker løg.
- Skræl gulerødderne. Tag et rivejern, og riv gulerødderne på den grove side af rivejernet.
- Vask chilien, og skær den over på langs. Skrab kernerne ud. Hak chilien fint. Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du ordner chili.
- Tag en mellemstor gryde. Kom olie i gryden, og varm den op. Kom løg og hvidløg i, og lad dem stege et par minutter, til de er klare. Rør rundt imens.
- Kom kød, salt og peber i gryden, og steg det i 3-4 minutter, til kødet er brunt. Rør imens.
- Kom gulerod, hvidløg, chili, tomatpuré, paprika, oregano og bouillonterning i gryden, og rør det hele sammen.
- Læg låg på, og kog det ved svag varme i 10 minutter. Smag til med salt og peber.
- Fyld græskarret med kødsovs, og læg “låget” på igen. Bag det i 10-15 minutter, til græskarkødet er helt mørt. Mærk med en lille skarp kniv. Hvis græskarkødet er nemt at stikke i, er det mørt.
- Server dit græskar med ris. Velbekomme!
-
Beskrivelse
- Opskriften tager ca.: 1 time og 30 minutter
Se DET er multi-funktionalitet på ypperste plan: Når maden serveres i sig selv! Her får du bagt græskar fyldt til randen med kødsovs (det skal helst vælte ud faktisk. Fordi kødsovs bare er guf. Og fordi græskarret for hulen er sin egen skål).
Tip: Du kan også dampe græskarret i stedet for at bage det i ovnen. Se hvordan i GoCook TV på gocook.dk.
Energi-indhold pr. portion- Energi: 2552 kJ / 610 kcal
- Protein: 23 %
- Kulhydrat: 51 %
- Fedt: 26 %
Du skal bruge
- Trin 1 af 2
Ingredienser:
Ris:
- 450 g fuldkornsris
- 10 ½ dl. vand
- 1 ½ tsk. salt
Fyldt græskar:
- 2 hokkaido-græskar
- 3 løg
- 9 fed hvidløg
- 6 gulerødder
- ¾ rød chili (valgfri)
- 3 spsk. olie
- 600 g hakket oksekød
- 1 ½ tsk. salt
- ¾ tsk. peber
- 1 ½ dåse tomatpuré
- 2 ¼ tsk. paprika
- 3 tsk. tørret oregano
- ¾ grøntsagsbouillonterning
- Trin 2 af 2
Køkkenredskaber
- 1 køkkenvægt
- 1 teske
- 1 decilitermål
- 2 mellemstore gryder
- 2 grydelåg
- 1 spiseske
- Bagepapir
- 1 bageplade
- 1 skærebræt
- 1 stor skarp kniv
- 1 gulerodsskræller
- 1 rivejern
Sådan gør du
- Trin 1 af 15
Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
- Trin 2 af 15
Find alle ingredienserne frem.
Ris:
- 450 g fuldkornsris
- 10 ½ dl. vand
- 1 ½ tsk. salt
Fyldt græskar:
- 2 hokkaido-græskar
- 3 løg
- 9 fed hvidløg
- 6 gulerødder
- ¾ rød chili (valgfri)
- 3 spsk. olie
- 600 g hakket oksekød
- 1 ½ tsk. salt
- ¾ tsk. peber
- 1 ½ dåse tomatpuré
- 2 ¼ tsk. paprika
- 3 tsk. tørret oregano
- ¾ grøntsagsbouillonterning
- Trin 3 af 15
Ris: Tag en gryde. Kom ris, vand og salt i gryden. Læg låg på, og bring vandet i kog. Kog risene efter anvisningen på pakken.
- 450 g fuldkornsris
- 10 ½ dl. vand
- 1 ½ tsk. salt
- Trin 4 af 15
Tænd ovnen på 200 grader varmluft. Læg bagepapir på en bageplade.
- Trin 5 af 15
Vask hokkaido-græskar grundigt. Skær toppen af, cirka 5 cm fra stilken. Gem toppen. Skrab frøene ud af græskarrene med en ske. Klik på metodevideoen og se, hvordan du udhuler græskarret.
- 2 hokkaido-græskar
- Trin 6 af 15
Stil græskarrene på bagepladen. Læg toppen på som låg, og bag græskarrene i ovnen i cirka 30 minutter. Lav kødsovsen imens.
- Trin 7 af 15
Kødsovs: Pil, og hak løg og hvidløg fint. Klik på metodevideoen og se, hvordan du hakker løg.
- 3 løg
- 9 fed hvidløg
- Trin 8 af 15
Skræl gulerødderne. Tag et rivejern, og riv gulerødderne på den grove side af rivejernet.
- 6 gulerødder
- Trin 9 af 15
Vask chilien, og skær den over på langs. Skrab kernerne ud. Hak chilien fint. Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du ordner chili.
- ¾ rød chili (valgfri)
- Trin 10 af 15
Tag en mellemstor gryde. Kom olie i gryden, og varm den op. Kom løg og hvidløg i, og lad dem stege et par minutter, til de er klare. Rør rundt imens.
- 3 spsk. olie
- Trin 11 af 15
Kom kød, salt og peber i gryden, og steg det i 3-4 minutter, til kødet er brunt. Rør imens.
- 600 g hakket oksekød
- 1 ½ tsk. salt
- ¾ tsk. peber
- Trin 12 af 15
Kom gulerod, hvidløg, chili, tomatpuré, paprika, oregano og bouillonterning i gryden, og rør det hele sammen.
- 1 ½ dåse tomatpuré
- 2 ¼ tsk. paprika
- 3 tsk. tørret oregano
- ¾ grøntsagsbouillonterning
- Trin 13 af 15
Læg låg på, og kog det ved svag varme i 10 minutter. Smag til med salt og peber.
- Trin 14 af 15
Fyld græskarret med kødsovs, og læg “låget” på igen. Bag det i 10-15 minutter, til græskarkødet er helt mørt. Mærk med en lille skarp kniv. Hvis græskarkødet er nemt at stikke i, er det mørt.
- Trin 15 af 15
Server dit græskar med ris. Velbekomme!
Oversigt
- Print
Beskrivelse
Se DET er multi-funktionalitet på ypperste plan: Når maden serveres i sig selv! Her får du bagt græskar fyldt til randen med kødsovs (det skal helst vælte ud faktisk. Fordi kødsovs bare er guf. Og fordi græskarret for hulen er sin egen skål).
Tip: Du kan også dampe græskarret i stedet for at bage det i ovnen. Se hvordan i GoCook TV på gocook.dk.
Du skal bruge
Ingredienser
Ris:
- 450 g fuldkornsris
- 10 ½ dl. vand
- 1 ½ tsk. salt
Fyldt græskar:
- 2 hokkaido-græskar
- 3 løg
- 9 fed hvidløg
- 6 gulerødder
- ¾ rød chili (valgfri)
- 3 spsk. olie
- 600 g hakket oksekød
- 1 ½ tsk. salt
- ¾ tsk. peber
- 1 ½ dåse tomatpuré
- 2 ¼ tsk. paprika
- 3 tsk. tørret oregano
- ¾ grøntsagsbouillonterning
Køkkenredskaber
- 1 køkkenvægt
- 1 teske
- 1 decilitermål
- 2 mellemstore gryder
- 2 grydelåg
- 1 spiseske
- Bagepapir
- 1 bageplade
- 1 skærebræt
- 1 stor skarp kniv
- 1 gulerodsskræller
- 1 rivejern
Sådan gør du
- Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
- Find alle ingredienserne frem.
- Ris: Tag en gryde. Kom ris, vand og salt i gryden. Læg låg på, og bring vandet i kog. Kog risene efter anvisningen på pakken.
- Tænd ovnen på 200 grader varmluft. Læg bagepapir på en bageplade.
- Vask hokkaido-græskar grundigt. Skær toppen af, cirka 5 cm fra stilken. Gem toppen. Skrab frøene ud af græskarrene med en ske. Klik på metodevideoen og se, hvordan du udhuler græskarret.
- Stil græskarrene på bagepladen. Læg toppen på som låg, og bag græskarrene i ovnen i cirka 30 minutter. Lav kødsovsen imens.
- Kødsovs: Pil, og hak løg og hvidløg fint. Klik på metodevideoen og se, hvordan du hakker løg.
- Skræl gulerødderne. Tag et rivejern, og riv gulerødderne på den grove side af rivejernet.
- Vask chilien, og skær den over på langs. Skrab kernerne ud. Hak chilien fint. Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du ordner chili.
- Tag en mellemstor gryde. Kom olie i gryden, og varm den op. Kom løg og hvidløg i, og lad dem stege et par minutter, til de er klare. Rør rundt imens.
- Kom kød, salt og peber i gryden, og steg det i 3-4 minutter, til kødet er brunt. Rør imens.
- Kom gulerod, hvidløg, chili, tomatpuré, paprika, oregano og bouillonterning i gryden, og rør det hele sammen.
- Læg låg på, og kog det ved svag varme i 10 minutter. Smag til med salt og peber.
- Fyld græskarret med kødsovs, og læg “låget” på igen. Bag det i 10-15 minutter, til græskarkødet er helt mørt. Mærk med en lille skarp kniv. Hvis græskarkødet er nemt at stikke i, er det mørt.
- Server dit græskar med ris. Velbekomme!
-