Bagt butternut-græskar og sød kartoffel

Bagt butternut-græskar og sød kartoffel

easy
  • Beskrivelse

      • Opskriften tager ca.: 1 time

        Det her er græskar forklædt som pommes frites. De er søde og sprøde og kan pifte enhver burger op - eller bare spises som en snack med en lækker dip til.

        Energi-indhold pr. portion
        • Energi: 802 kJ / 192 kcal
        • Protein: 5 %
        • Kulhydrat: 58 %
        • Fedt: 37 %
        • Heraf mættet fedt: 1,0 g.
    • Sådan gør du

      • Trin 1 af 9

        Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)

      • Trin 2 af 9

        Find alle ingredienserne frem.

        • 1 butternut-græskar
        • 3 søde kartofler

        Marinade:

        • 2 spsk. olie
        • 1 spsk. citron
        • 1 spsk. honning
        • ½  tsk. salt
        • 2 spsk. chiliflager
      • Trin 3 af 9

        Tænd ovnen på 200 grader varmluft.

      • Trin 4 af 9

        Tag et skærebræt, en stor skarp kniv og en ske. Vask butternut-græskarret. Læg det ned på skærebrættet, og skær det over i to. Tag frøene ud med en ske. Læg de to halve græskar på skærebrættet med skærefladen nedad. Skær dem i skiver på cirka 1 centimeter. Skær skiverne over i to lige store dele.

        • 1 butternut-græskar
      • Trin 5 af 9

        Vask de søde kartofler. Skær dem over på midten, og skær alle stykkerne i 4 både.

        • 3 søde kartofler
      • Trin 6 af 9

        Kom bagepapir på en bageplade. Fordel søde kartofler og butternutsquash på bagepladen.

      • Trin 7 af 9

        Tag en lille skål og en ske. Bland olie, honning, citron, salt, og chiliflager sammen til en marinade. Hæld den over kartoflerne og butternut-græskarret. Bland det hele rundt, så marinaden bliver godt fordelt. Kom det i ovnen.

        • 2 spsk. olie
        • 1 spsk. citron
        • 1 spsk. honning
        • ½  tsk. salt
        • 2 spsk. chiliflager
      • Trin 8 af 9

        Bag det i cirka 30 minutter, til butternutsquash og søde kartofler er gyldenbrune og møre. Stik en kniv i et stykke butternut-græskar og en kartoffel. Hvis de slipper kniven let, er de færdige.

      • Trin 9 af 9

        Servér dem straks.

    • Oversigt

      • Print

        Beskrivelse

        Det her er græskar forklædt som pommes frites. De er søde og sprøde og kan pifte enhver burger op - eller bare spises som en snack med en lækker dip til.

        Du skal bruge

          Ingredienser

          • 1 butternut-græskar
          • 3 søde kartofler

          Marinade:

          • 2 spsk. olie
          • 1 spsk. citron
          • 1 spsk. honning
          • ½  tsk. salt
          • 2 spsk. chiliflager

          Sådan gør du

          1. Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
          2. Find alle ingredienserne frem.
          3. Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
          4. Tag et skærebræt, en stor skarp kniv og en ske. Vask butternut-græskarret. Læg det ned på skærebrættet, og skær det over i to. Tag frøene ud med en ske. Læg de to halve græskar på skærebrættet med skærefladen nedad. Skær dem i skiver på cirka 1 centimeter. Skær skiverne over i to lige store dele.
          5. Vask de søde kartofler. Skær dem over på midten, og skær alle stykkerne i 4 både.
          6. Kom bagepapir på en bageplade. Fordel søde kartofler og butternutsquash på bagepladen.
          7. Tag en lille skål og en ske. Bland olie, honning, citron, salt, og chiliflager sammen til en marinade. Hæld den over kartoflerne og butternut-græskarret. Bland det hele rundt, så marinaden bliver godt fordelt. Kom det i ovnen.
          8. Bag det i cirka 30 minutter, til butternutsquash og søde kartofler er gyldenbrune og møre. Stik en kniv i et stykke butternut-græskar og en kartoffel. Hvis de slipper kniven let, er de færdige.
          9. Servér dem straks.