Bagels med kanel og rosiner

Bagels med kanel og rosiner

medium
  • Beskrivelse

      • Opskriften tager ca.: 1 time og 30 minutter

        Bagels er mere end bare en bolle med hul i midten. Bagels skal faktisk koges, før de bliver bagt. Det gør, at de får en lidt sej konsistens. Det kan dog være rigtig svært at lave bagels, så her er en opskrift på vildt nemme bagels, der lykkes hver gang.
        Spis disse kanel- og rosinbagels til morgenmad med smør eller flødeost på. De er også super gode, når de bliver ristede.
        Opskriften giver 8 bagels.

        Energi-indhold pr. stk.
        • Energi: 1080 kJ / 258 kcal
        • Protein: 10 %
        • Kulhydrat: 87 %
        • Fedt: 4 %
    • Sådan gør du

      • Trin 1 af 22

        Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.

      • Trin 2 af 22

        Mål alle ingredienserne af.

        • 25 g. gær
        • 3 dl vand
        • 2 spsk. sukker
        • 2 spsk. honning
        • 1 dl rugmel
        • 1 tsk. salt
        • 2 tsk. stødt kanel
        • 1 dl rosiner
        • Ca. 6-7 dl hvedemel
        • Vand til pensling
      • Trin 3 af 22

        Smuldr gæren i en stor skål. Klik på metodevideoen og se, hvordan du laver en gærdej.

        • 25 g. gær
      • Trin 4 af 22

        Tag en lille gryde. Kom vandet i, og varm det op, til det er lunkent. Mærk med en lillefinger. Vandet skal lige så varmt som din finger, men ikke så varmt, at du brænder dig.

        • 3 dl vand
      • Trin 5 af 22

        Hæld vandet op i skålen med gæren, og rør, til gæren er opløst. Brug eventuelt et piskeris.

      • Trin 6 af 22

        Kom sukker, honning, rugmel og salt i skålen, og rør det sammen.

        • 2 spsk. sukker
        • 2 spsk. honning
        • 1 dl rugmel
        • 1 tsk. salt
      • Trin 7 af 22

        Kom stødt kanel og rosiner i skålen. Rør dejen sammen.

        • 2 tsk. stødt kanel
        • 1 dl rosiner
      • Trin 8 af 22

        Kom hvedemel op i skålen lidt ad gangen. Rør dejen sammen undervejs.

        • Ca. 6-7 dl hvedemel
      • Trin 9 af 22

        Drys lidt mel på køkkenbordet, og vend dejen ud på bordet. Klik på metodevideoen og se, hvordan du ælter dej.

      • Trin 10 af 22

        Ælt dejen, indtil den slipper bordet. Den skal være fast og glat at røre ved.

      • Trin 11 af 22

        Læg dejen tilbage i skålen, og læg et stykke husholdsningsfilm over skålen. Lad dejen hæve i cirka 20 minutter et lunt sted.

      • Trin 12 af 22

        Tænd ovnen på 200 grader varmluft.

      • Trin 13 af 22

        Kom bagepapir på en bageplade.

      • Trin 14 af 22

        Drys mel på bordet, og vend dejen ud på det. Ælt dejen med hænderne, til den slipper køkkenbordet og er en sammenhængende klump.

      • Trin 15 af 22

        Rul dejen til en pølse, og del den i 8 lige store stykker. Klik på metodevideoen og se, hvordan du slår brød og boller op.

      • Trin 16 af 22

        Tril 8 boller mellem hænderne eller på bordet.

      • Trin 17 af 22

        Stik din tommelfinger ned i midten af en bolle til et hul. Tag bollen op, og kom begge dine pegefingre i hullet (fra hver side). Gør hullet større, ved at trille bollen rundt om dine fingre. Hullet skal være ret stort, da det krymper under hævning og bagning. Gør sådan med alle bollerne, så de kommer til at ligne bagels.

      • Trin 18 af 22

        Læg dine bagels på bagepladen. Dæk dem til med et rent viskestykke, og lad dem hæve i 20 minutter.

      • Trin 19 af 22

        Kom vand i en kop. Pensl dine bagels med vandet, og hæld ½ deciliter vand ned på bagepladen mellem dine bagels. Det laver damp, når dine bagels bager.

        • Vand til pensling
      • Trin 20 af 22

        Bag dine bagels i cirka 20 minutter. De skal være gyldne, og vandet skal være fordampet.

      • Trin 21 af 22

        Lad dine bagels køle af på en bagerist.

      • Trin 22 af 22

        Serveres straks.

    • Oversigt

      • Print

        Beskrivelse

        Bagels er mere end bare en bolle med hul i midten. Bagels skal faktisk koges, før de bliver bagt. Det gør, at de får en lidt sej konsistens. Det kan dog være rigtig svært at lave bagels, så her er en opskrift på vildt nemme bagels, der lykkes hver gang.
        Spis disse kanel- og rosinbagels til morgenmad med smør eller flødeost på. De er også super gode, når de bliver ristede.
        Opskriften giver 8 bagels.

        Du skal bruge

          Ingredienser

          • 25 g. gær
          • 3 dl vand
          • 2 spsk. sukker
          • 2 spsk. honning
          • 1 dl rugmel
          • 1 tsk. salt
          • 2 tsk. stødt kanel
          • 1 dl rosiner
          • Ca. 6-7 dl hvedemel
          • Vand til pensling

           

          Køkkenredskaber

          • 1 decilitermål
          • 1 stor skål
          • 1 lille gryde
          • 1 røreske
          • 1 spiseske
          • 1 teske
          • Husholdningsfilm
          • Bagepapir
          • 1 bageplade
          • 1 lille skarp kniv
          • 1 rent viskestykke
          • 1 kop
          • 1 bagepensel
          • 1 bagerist

          Sådan gør du

          1. Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.
          2. Mål alle ingredienserne af.
          3. Smuldr gæren i en stor skål. Klik på metodevideoen og se, hvordan du laver en gærdej.
          4. Tag en lille gryde. Kom vandet i, og varm det op, til det er lunkent. Mærk med en lillefinger. Vandet skal lige så varmt som din finger, men ikke så varmt, at du brænder dig.
          5. Hæld vandet op i skålen med gæren, og rør, til gæren er opløst. Brug eventuelt et piskeris.
          6. Kom sukker, honning, rugmel og salt i skålen, og rør det sammen.
          7. Kom stødt kanel og rosiner i skålen. Rør dejen sammen.
          8. Kom hvedemel op i skålen lidt ad gangen. Rør dejen sammen undervejs.
          9. Drys lidt mel på køkkenbordet, og vend dejen ud på bordet. Klik på metodevideoen og se, hvordan du ælter dej.
          10. Ælt dejen, indtil den slipper bordet. Den skal være fast og glat at røre ved.
          11. Læg dejen tilbage i skålen, og læg et stykke husholdsningsfilm over skålen. Lad dejen hæve i cirka 20 minutter et lunt sted.
          12. Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
          13. Kom bagepapir på en bageplade.
          14. Drys mel på bordet, og vend dejen ud på det. Ælt dejen med hænderne, til den slipper køkkenbordet og er en sammenhængende klump.
          15. Rul dejen til en pølse, og del den i 8 lige store stykker. Klik på metodevideoen og se, hvordan du slår brød og boller op.
          16. Tril 8 boller mellem hænderne eller på bordet.
          17. Stik din tommelfinger ned i midten af en bolle til et hul. Tag bollen op, og kom begge dine pegefingre i hullet (fra hver side). Gør hullet større, ved at trille bollen rundt om dine fingre. Hullet skal være ret stort, da det krymper under hævning og bagning. Gør sådan med alle bollerne, så de kommer til at ligne bagels.
          18. Læg dine bagels på bagepladen. Dæk dem til med et rent viskestykke, og lad dem hæve i 20 minutter.
          19. Kom vand i en kop. Pensl dine bagels med vandet, og hæld ½ deciliter vand ned på bagepladen mellem dine bagels. Det laver damp, når dine bagels bager.
          20. Bag dine bagels i cirka 20 minutter. De skal være gyldne, og vandet skal være fordampet.
          21. Lad dine bagels køle af på en bagerist.
          22. Serveres straks.