Astrids franske Croque Madame

Astrids franske Croque Madame

easy
  • Beskrivelse

      • Opskriften tager ca.: 30 minutter

        Astrid var med på GoCook-madcamp, hvor temaet var ’100% din verdensmad’.

        Astrid lavede denne Croque Madame, som er en fransk toast, der serveres med et spejlæg på toppen. Du kan også lave den uden spejlægget – så hedder den en Croque Monsieur :)
         

        Energi-indhold pr. stk.
        • Energi: 2425 kJ / 580 kcal
        • Protein: 20 %
        • Kulhydrat: 38 %
        • Fedt: 42 %
        • Heraf mættet fedt: 14,2 g
    • Sådan gør du

      • Trin 1 af 18

        Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.

      • Trin 2 af 18

        Mål alle ingredienserne af.

        • 2  spsk. cremefraiche
        • ½ spsk. sennep
        • 75 g. revet ost
        • ¼ tsk. salt
        • ½ knivspids peber
        • 4 skiver toastbrød
        • 2 skiver skinke
        • 1 spsk. smør
        • 2 æg
      • Trin 3 af 18

        Tænd ovnen på 200 grader.

      • Trin 4 af 18

        Tag en lille skål. Rør cremefraiche sammen med sennep og 50 gram af den revne ost.

        • 2  spsk. cremefraiche
        • ½ spsk. sennep
        • 75 g. revet ost
      • Trin 5 af 18

        Smag til med salt og peber.

        • ¼ tsk. salt
        • ½ knivspids peber
      • Trin 6 af 18

        Læg bagepapir på en bageplade, og placér 2 skiver toastbrød på.

        • 4 skiver toastbrød
      • Trin 7 af 18

        Læg 1 skive skinke på hvert stykke toastbrød.

        • 2 skiver skinke
      • Trin 8 af 18

        Fordel den sammenrørte creme på de 2 stykker toastbrød.

      • Trin 9 af 18

        Læg de sidste 2 skiver toastbrød oven på hver toast. Drys resten af den revne ost på de 2 toasts.

      • Trin 10 af 18

        Bag dem i ovnen, til osten er smeltet, og brødene er blevet gyldne.

      • Trin 11 af 18

        Du har nu 2 Croque Monsieur (mand) – for at gå fra Monsieur til Madame (dame), skal du spejle 2 æg, og lægge et spejlæg på hver af dine Croques.

      • Trin 12 af 18

        Tag en stegepande, og varm den op.

      • Trin 13 af 18

        Kom smør på stegepanden, og skru ned på middel varme. Lad smørret smelte.

        • 1 spsk. smør
      • Trin 14 af 18

        Slå et æg ud i en kop.

        • 2 æg
      • Trin 15 af 18

        Gør det samme med det andet æg.

      • Trin 16 af 18

        Steg æggene i 2-3 minutter ved lav varme, til hviden er stivnet.

      • Trin 17 af 18

        Læg forsigtigt æggene oven på dine toasts med en spatel. Nu har du 2 Croque Madame.

      • Trin 18 af 18

        Serveres straks.

    • Oversigt

      • Print

        Beskrivelse

        Astrid var med på GoCook-madcamp, hvor temaet var ’100% din verdensmad’.

        Astrid lavede denne Croque Madame, som er en fransk toast, der serveres med et spejlæg på toppen. Du kan også lave den uden spejlægget – så hedder den en Croque Monsieur :)
         

        Du skal bruge

          Ingredienser

          • 2  spsk. cremefraiche
          • ½ spsk. sennep
          • 75 g. revet ost
          • ¼ tsk. salt
          • ½ knivspids peber
          • 4 skiver toastbrød
          • 2 skiver skinke
          • 1 spsk. smør
          • 2 æg
             

           

          Køkkenredskaber

          • 1 spiseske
          • 1 køkkenvægt
          • 1 teske
          • 1 lille skål
          • Bagepapir
          • 1 bageplade
          • 1 stegepande
          • 1 kop
          • 1 spatel

          Sådan gør du

          1. Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.
          2. Mål alle ingredienserne af.
          3. Tænd ovnen på 200 grader.
          4. Tag en lille skål. Rør cremefraiche sammen med sennep og 50 gram af den revne ost.
          5. Smag til med salt og peber.
          6. Læg bagepapir på en bageplade, og placér 2 skiver toastbrød på.
          7. Læg 1 skive skinke på hvert stykke toastbrød.
          8. Fordel den sammenrørte creme på de 2 stykker toastbrød.
          9. Læg de sidste 2 skiver toastbrød oven på hver toast. Drys resten af den revne ost på de 2 toasts.
          10. Bag dem i ovnen, til osten er smeltet, og brødene er blevet gyldne.
          11. Du har nu 2 Croque Monsieur (mand) – for at gå fra Monsieur til Madame (dame), skal du spejle 2 æg, og lægge et spejlæg på hver af dine Croques.
          12. Tag en stegepande, og varm den op.
          13. Kom smør på stegepanden, og skru ned på middel varme. Lad smørret smelte.
          14. Slå et æg ud i en kop.
          15. Gør det samme med det andet æg.
          16. Steg æggene i 2-3 minutter ved lav varme, til hviden er stivnet.
          17. Læg forsigtigt æggene oven på dine toasts med en spatel. Nu har du 2 Croque Madame.
          18. Serveres straks.
      • Beskrivelse

          • Opskriften tager ca.: 30 minutter

            Astrid var med på GoCook-madcamp, hvor temaet var ’100% din verdensmad’.

            Astrid lavede denne Croque Madame, som er en fransk toast, der serveres med et spejlæg på toppen. Du kan også lave den uden spejlægget – så hedder den en Croque Monsieur :)

            Energi-indhold pr. stk.
            • Energi: 2425 kJ / 580 kcal
            • Protein: 20 %
            • Kulhydrat: 38 %
            • Fedt: 42 %
            • Heraf mættet fedt: 14,2 g
        • Sådan gør du

          • Trin 1 af 19

            Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.

          • Trin 2 af 19

            Mål alle ingredienserne af.

            • 4 spsk. cremefraiche
            • 1 spsk. sennep
            • 150 g. revet ost
            • ½ tsk. salt
            • ¼ tsk. peber
            • 8 skiver toastbrød
            • 4 skiver skinke
            • 2 spsk. smør
            • 4 æg
          • Trin 3 af 19

            Tænd ovnen på 200 grader.

          • Trin 4 af 19

            Tag en lille skål. Rør cremefraiche sammen med sennep og 100 gram af den revne ost.

            • 4 spsk. cremefraiche
            • 1 spsk. sennep
            • 150 g. revet ost
          • Trin 5 af 19

            Smag til med salt og peber.

            • ½ tsk. salt
            • ¼ tsk. peber
          • Trin 6 af 19

            Læg bagepapir på en bageplade, og placér 4 skiver toastbrød på.

            • 8 skiver toastbrød
          • Trin 7 af 19

            Læg 1 skive skinke på hvert stykke toastbrød.

            • 4 skiver skinke
          • Trin 8 af 19

            Fordel den sammenrørte creme på de 4 stykker toastbrød.

          • Trin 9 af 19

            Læg de sidste 4 skiver toastbrød oven på hver toast. Drys resten af den revne ost på de 4 toasts.

          • Trin 10 af 19

            Bag dem i ovnen, til osten er smeltet, og brødene er blevet gyldne.

          • Trin 11 af 19

            Du har nu 4 Croque Monsieur (mand) – for at gå fra Monsieur til Madame (dame), skal du spejle 4 æg, og lægge et spejlæg på hver af dine Croques.

          • Trin 12 af 19

            Tag en stegepande, og varm den op.

          • Trin 13 af 19

            Kom smør på stegepanden, og skru ned på middel varme. Lad smørret smelte.

            • 2 spsk. smør
          • Trin 14 af 19

            Slå et æg ud i en kop.

            • 4 æg
          • Trin 15 af 19

            Hæld forsigtigt ægget på panden.

          • Trin 16 af 19

            Gør det samme med resten af æggene.

          • Trin 17 af 19

            Steg æggene i 2-3 minutter ved lav varme, til hviden er stivnet.

          • Trin 18 af 19

            Læg forsigtigt æggene oven på dine toasts med en spatel. Nu har du 4 Croque Madame.

          • Trin 19 af 19

            Serveres straks.

        • Oversigt

          • Print

            Beskrivelse

            Astrid var med på GoCook-madcamp, hvor temaet var ’100% din verdensmad’.

            Astrid lavede denne Croque Madame, som er en fransk toast, der serveres med et spejlæg på toppen. Du kan også lave den uden spejlægget – så hedder den en Croque Monsieur :)

            Du skal bruge

              Ingredienser

              • 4 spsk. cremefraiche
              • 1 spsk. sennep
              • 150 g. revet ost
              • ½ tsk. salt
              • ¼ tsk. peber
              • 8 skiver toastbrød
              • 4 skiver skinke
              • 2 spsk. smør
              • 4 æg

               

              Køkkenredskaber

              • 1 spiseske
              • 1 køkkenvægt
              • 1 teske
              • 1 lille skål
              • Bagepapir
              • 1 bageplade
              • 1 stegepande
              • 1 kop
              • 1 spatel

              Sådan gør du

              1. Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.
              2. Mål alle ingredienserne af.
              3. Tænd ovnen på 200 grader.
              4. Tag en lille skål. Rør cremefraiche sammen med sennep og 100 gram af den revne ost.
              5. Smag til med salt og peber.
              6. Læg bagepapir på en bageplade, og placér 4 skiver toastbrød på.
              7. Læg 1 skive skinke på hvert stykke toastbrød.
              8. Fordel den sammenrørte creme på de 4 stykker toastbrød.
              9. Læg de sidste 4 skiver toastbrød oven på hver toast. Drys resten af den revne ost på de 4 toasts.
              10. Bag dem i ovnen, til osten er smeltet, og brødene er blevet gyldne.
              11. Du har nu 4 Croque Monsieur (mand) – for at gå fra Monsieur til Madame (dame), skal du spejle 4 æg, og lægge et spejlæg på hver af dine Croques.
              12. Tag en stegepande, og varm den op.
              13. Kom smør på stegepanden, og skru ned på middel varme. Lad smørret smelte.
              14. Slå et æg ud i en kop.
              15. Hæld forsigtigt ægget på panden.
              16. Gør det samme med resten af æggene.
              17. Steg æggene i 2-3 minutter ved lav varme, til hviden er stivnet.
              18. Læg forsigtigt æggene oven på dine toasts med en spatel. Nu har du 4 Croque Madame.
              19. Serveres straks.
          • Beskrivelse

              • Opskriften tager ca.: 30 minutter

                Astrid var med på GoCook-madcamp, hvor temaet var ’100% din verdensmad’.

                Astrid lavede denne Croque Madame, som er en fransk toast, der serveres med et spejlæg på toppen. Du kan også lave den uden spejlægget – så hedder den en Croque Monsieur :)

                Energi-indhold pr. stk.
                • Energi: 2425 kJ / 580 kcal
                • Protein: 20 %
                • Kulhydrat: 38 %
                • Fedt: 42 %
                • Heraf mættet fedt: 14,2 g
            • Sådan gør du

              • Trin 1 af 19

                Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.

              • Trin 2 af 19

                Mål alle ingredienserne af.

                • 6 spsk. cremefraiche
                • 1 ½ spsk. sennep
                • 225 g. revet ost
                • ¾ tsk. salt
                • ½ tsk. peber
                • 12 skiver toastbrød
                • 6 skiver skinke
                • 6 æg
                • 3 spsk. smør
              • Trin 3 af 19

                Tænd ovnen på 200 grader.

              • Trin 4 af 19

                Tag en lille skål. Rør cremefraiche sammen med sennep og 150 gram af den revne ost.

                • 6 spsk. cremefraiche
                • 1 ½ spsk. sennep
                • 225 g. revet ost
              • Trin 5 af 19

                Smag til med salt og peber.

                • ¾ tsk. salt
                • ½ tsk. peber
              • Trin 6 af 19

                Læg bagepapir på en bageplade, og placér 6 skiver toastbrød på.

                • 12 skiver toastbrød
              • Trin 7 af 19

                Læg 1 skive skinke på hvert stykke toastbrød.

                • 6 skiver skinke
              • Trin 8 af 19

                Fordel den sammenrørte creme på de 6 stykker toastbrød.

              • Trin 9 af 19

                Læg de sidste 6 skiver toastbrød oven på hver toast. Drys resten af den revne ost på de 6 toasts.

              • Trin 10 af 19

                Bag dem i ovnen, til osten er smeltet, og brødene er blevet gyldne.

              • Trin 11 af 19

                Du har nu 6 Croque Monsieur (mand) – for at gå fra Monsieur til Madame (dame), skal du spejle 6 æg, og lægge et spejlæg på hver af dine Croques.

              • Trin 12 af 19

                Tag en stegepande, og varm den op.

              • Trin 13 af 19

                Kom smør på stegepanden, og skru ned på middel varme. Lad smørret smelte.

                • 3 spsk. smør
              • Trin 14 af 19

                Slå et æg ud i en kop.

                • 6 æg
              • Trin 15 af 19

                Hæld forsigtigt ægget på panden.

              • Trin 16 af 19

                Gør det samme med resten af æggene.

              • Trin 17 af 19

                Steg æggene i 2-3 minutter ved lav varme, til hviden er stivnet.

              • Trin 18 af 19

                Læg forsigtigt æggene oven på dine toasts med en spatel. Nu har du 6 Croque Madame.

              • Trin 19 af 19

                Serveres straks.

            • Oversigt

              • Print

                Beskrivelse

                Astrid var med på GoCook-madcamp, hvor temaet var ’100% din verdensmad’.

                Astrid lavede denne Croque Madame, som er en fransk toast, der serveres med et spejlæg på toppen. Du kan også lave den uden spejlægget – så hedder den en Croque Monsieur :)

                Du skal bruge

                  Ingredienser

                  • 6 spsk. cremefraiche
                  • 1 ½ spsk. sennep
                  • 225 g. revet ost
                  • ¾ tsk. salt
                  • ½ tsk. peber
                  • 12 skiver toastbrød
                  • 6 skiver skinke
                  • 6 æg
                  • 3 spsk. smør

                   

                  Køkkenredskaber

                  • 1 spiseske
                  • 1 køkkenvægt
                  • 1 teske
                  • 1 lille skål
                  • Bagepapir
                  • 1 bageplade
                  • 1 stegepande
                  • 1 kop
                  • 1 spatel

                  Sådan gør du

                  1. Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.
                  2. Mål alle ingredienserne af.
                  3. Tænd ovnen på 200 grader.
                  4. Tag en lille skål. Rør cremefraiche sammen med sennep og 150 gram af den revne ost.
                  5. Smag til med salt og peber.
                  6. Læg bagepapir på en bageplade, og placér 6 skiver toastbrød på.
                  7. Læg 1 skive skinke på hvert stykke toastbrød.
                  8. Fordel den sammenrørte creme på de 6 stykker toastbrød.
                  9. Læg de sidste 6 skiver toastbrød oven på hver toast. Drys resten af den revne ost på de 6 toasts.
                  10. Bag dem i ovnen, til osten er smeltet, og brødene er blevet gyldne.
                  11. Du har nu 6 Croque Monsieur (mand) – for at gå fra Monsieur til Madame (dame), skal du spejle 6 æg, og lægge et spejlæg på hver af dine Croques.
                  12. Tag en stegepande, og varm den op.
                  13. Kom smør på stegepanden, og skru ned på middel varme. Lad smørret smelte.
                  14. Slå et æg ud i en kop.
                  15. Hæld forsigtigt ægget på panden.
                  16. Gør det samme med resten af æggene.
                  17. Steg æggene i 2-3 minutter ved lav varme, til hviden er stivnet.
                  18. Læg forsigtigt æggene oven på dine toasts med en spatel. Nu har du 6 Croque Madame.
                  19. Serveres straks.