Astrids franske Croque Madame

Astrids franske Croque Madame

easy
  • Beskrivelse

      • Opskriften tager ca.: 30 minutter

        Astrid var med på GoCook-madcamp, hvor temaet var ’100% din verdensmad’.

        Astrid lavede denne Croque Madame, som er en fransk toast, der serveres med et spejlæg på toppen. Du kan også lave den uden spejlægget – så hedder den en Croque Monsieur :)
         

        Energi-indhold pr. stk.
        • Energi: 2425 kJ / 580 kcal
        • Protein: 20 %
        • Kulhydrat: 38 %
        • Fedt: 42 %
        • Heraf mættet fedt: 14,2 g
    • Sådan gør du

      • Trin 1 af 17

        Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)

      • Trin 2 af 17

        Find alle ingredienserne frem.

        • 2  spsk. cremefraiche
        • ½ spsk. sennep
        • 75 g. revet ost
        • ¼ tsk. salt
        • ½ knivspids peber
        • 4 skiver toastbrød
        • 2 skiver skinke
        • 1 spsk. smør
        • 2 æg
      • Trin 3 af 17

        Tænd ovnen på 200 grader.

      • Trin 4 af 17

        Rør cremefraiche, sennep og 50 gram af den revne ost sammen i en skål.

        • 2  spsk. cremefraiche
        • ½ spsk. sennep
        • 75 g. revet ost
      • Trin 5 af 17

        Smag til med salt og peber. Klik på videoen og se, hvordan måler en knivspids af.

        • ¼ tsk. salt
        • ½ knivspids peber
      • Trin 6 af 17

        Læg bagepapir på en bageplade, og læg 2 skiver toastbrød på bagepladen.

        • 4 skiver toastbrød
      • Trin 7 af 17

        Læg 1 skive skinke på hvert stykke toastbrød.

        • 2 skiver skinke
      • Trin 8 af 17

        Fordel den sammenrørte creme på de 2 stykker toastbrød.

      • Trin 9 af 17

        Læg de sidste 2 skiver toastbrød oven på hver toast. Drys resten af den revne ost på de 2 toasts.

      • Trin 10 af 17

        Bag dem i ovnen, til osten er smeltet, og brødene er blevet gyldne.

      • Trin 11 af 17

        Du har nu 2 Croque Monsieur (mand) – for at gå fra Monsieur til Madame (dame), skal du lave 2 spejlæg, og lægge et spejlæg på hver af dine Croques.

      • Trin 12 af 17

        Kom smør på en stegepande, og varm den op til middel varme. Lad smørret smelte.

        • 1 spsk. smør
      • Trin 13 af 17

        Slå et æg ud i en kop. Klik på videoen og se, hvordan du slår ægget ud og ser for skaller.

        • 2 æg
      • Trin 14 af 17

      • Trin 15 af 17

        Gør det samme med det andet æg.

      • Trin 16 af 17

        Steg æggene i 2-3 minutter ved lav varme, til hviden er stivnet.

      • Trin 17 af 17

        Læg forsigtigt æggene oven på dine toasts med en spatel.

    • Oversigt

      • Print

        Beskrivelse

        Astrid var med på GoCook-madcamp, hvor temaet var ’100% din verdensmad’.

        Astrid lavede denne Croque Madame, som er en fransk toast, der serveres med et spejlæg på toppen. Du kan også lave den uden spejlægget – så hedder den en Croque Monsieur :)
         

        Du skal bruge

          Ingredienser

          • 2  spsk. cremefraiche
          • ½ spsk. sennep
          • 75 g. revet ost
          • ¼ tsk. salt
          • ½ knivspids peber
          • 4 skiver toastbrød
          • 2 skiver skinke
          • 1 spsk. smør
          • 2 æg
             

           

          Køkkenredskaber

          • 1 spiseske
          • 1 køkkenvægt
          • 1 teske
          • 1 lille skål
          • Bagepapir
          • 1 bageplade
          • 1 stegepande
          • 1 kop
          • 1 spatel

          Sådan gør du

          1. Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
          2. Find alle ingredienserne frem.
          3. Tænd ovnen på 200 grader.
          4. Rør cremefraiche, sennep og 50 gram af den revne ost sammen i en skål.
          5. Smag til med salt og peber. Klik på videoen og se, hvordan måler en knivspids af.
          6. Læg bagepapir på en bageplade, og læg 2 skiver toastbrød på bagepladen.
          7. Læg 1 skive skinke på hvert stykke toastbrød.
          8. Fordel den sammenrørte creme på de 2 stykker toastbrød.
          9. Læg de sidste 2 skiver toastbrød oven på hver toast. Drys resten af den revne ost på de 2 toasts.
          10. Bag dem i ovnen, til osten er smeltet, og brødene er blevet gyldne.
          11. Du har nu 2 Croque Monsieur (mand) – for at gå fra Monsieur til Madame (dame), skal du lave 2 spejlæg, og lægge et spejlæg på hver af dine Croques.
          12. Kom smør på en stegepande, og varm den op til middel varme. Lad smørret smelte.
          13. Slå et æg ud i en kop. Klik på videoen og se, hvordan du slår ægget ud og ser for skaller.
          14. Gør det samme med det andet æg.
          15. Steg æggene i 2-3 minutter ved lav varme, til hviden er stivnet.
          16. Læg forsigtigt æggene oven på dine toasts med en spatel.
      • Beskrivelse

          • Opskriften tager ca.: 30 minutter

            Astrid var med på GoCook-madcamp, hvor temaet var ’100% din verdensmad’.

            Astrid lavede denne Croque Madame, som er en fransk toast, der serveres med et spejlæg på toppen. Du kan også lave den uden spejlægget – så hedder den en Croque Monsieur :)

            Energi-indhold pr. stk.
            • Energi: 2425 kJ / 580 kcal
            • Protein: 20 %
            • Kulhydrat: 38 %
            • Fedt: 42 %
            • Heraf mættet fedt: 14,2 g
        • Sådan gør du

          • Trin 1 af 17

            Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)

          • Trin 2 af 17

            Find alle ingredienserne frem.

            • 4 spsk. cremefraiche
            • 1 spsk. sennep
            • 150 g. revet ost
            • ½ tsk. salt
            • ¼ tsk. peber
            • 8 skiver toastbrød
            • 4 skiver skinke
            • 2 spsk. smør
            • 4 æg
          • Trin 3 af 17

            Tænd ovnen på 200 grader.

          • Trin 4 af 17

            Rør cremefraiche, sennep og 100 gram af den revne ost sammen i en skål.

            • 4 spsk. cremefraiche
            • 1 spsk. sennep
            • 150 g. revet ost
          • Trin 5 af 17

            Smag til med salt og peber. Klik på videoen og se, hvordan måler en knivspids af.

            • ½ tsk. salt
            • ¼ tsk. peber
          • Trin 6 af 17

            Læg bagepapir på en bageplade, og læg 4 skiver toastbrød på bagepladen.

            • 8 skiver toastbrød
          • Trin 7 af 17

            Læg 1 skive skinke på hvert stykke toastbrød.

            • 4 skiver skinke
          • Trin 8 af 17

            Fordel den sammenrørte creme på de 4 stykker toastbrød.

          • Trin 9 af 17

            Læg de sidste 4 skiver toastbrød oven på hver toast. Drys resten af den revne ost på de 4 toasts.

          • Trin 10 af 17

            Bag dem i ovnen, til osten er smeltet, og brødene er blevet gyldne.

          • Trin 11 af 17

            Du har nu 4 Croque Monsieur (mand) – for at gå fra Monsieur til Madame (dame), skal du lave 4 spejlæg, og lægge et spejlæg på hver af dine Croques.

          • Trin 12 af 17

            Kom smør på en stegepande, og varm den op til middel varme. Lad smørret smelte.

            • 2 spsk. smør
          • Trin 13 af 17

            Slå et æg ud i en kop. Klik på videoen og se, hvordan du slår ægget ud og ser for skaller.

            • 4 æg
          • Trin 14 af 17

            Hæld forsigtigt ægget på panden.

          • Trin 15 af 17

            Gør det samme med resten af æggene.

          • Trin 16 af 17

            Steg æggene i 2-3 minutter ved lav varme, til hviden er stivnet.

          • Trin 17 af 17

            Læg forsigtigt æggene oven på dine toasts med en spatel.

        • Oversigt

          • Print

            Beskrivelse

            Astrid var med på GoCook-madcamp, hvor temaet var ’100% din verdensmad’.

            Astrid lavede denne Croque Madame, som er en fransk toast, der serveres med et spejlæg på toppen. Du kan også lave den uden spejlægget – så hedder den en Croque Monsieur :)

            Du skal bruge

              Ingredienser

              • 4 spsk. cremefraiche
              • 1 spsk. sennep
              • 150 g. revet ost
              • ½ tsk. salt
              • ¼ tsk. peber
              • 8 skiver toastbrød
              • 4 skiver skinke
              • 2 spsk. smør
              • 4 æg

               

              Køkkenredskaber

              • 1 spiseske
              • 1 køkkenvægt
              • 1 teske
              • 1 lille skål
              • Bagepapir
              • 1 bageplade
              • 1 stegepande
              • 1 kop
              • 1 spatel

              Sådan gør du

              1. Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
              2. Find alle ingredienserne frem.
              3. Tænd ovnen på 200 grader.
              4. Rør cremefraiche, sennep og 100 gram af den revne ost sammen i en skål.
              5. Smag til med salt og peber. Klik på videoen og se, hvordan måler en knivspids af.
              6. Læg bagepapir på en bageplade, og læg 4 skiver toastbrød på bagepladen.
              7. Læg 1 skive skinke på hvert stykke toastbrød.
              8. Fordel den sammenrørte creme på de 4 stykker toastbrød.
              9. Læg de sidste 4 skiver toastbrød oven på hver toast. Drys resten af den revne ost på de 4 toasts.
              10. Bag dem i ovnen, til osten er smeltet, og brødene er blevet gyldne.
              11. Du har nu 4 Croque Monsieur (mand) – for at gå fra Monsieur til Madame (dame), skal du lave 4 spejlæg, og lægge et spejlæg på hver af dine Croques.
              12. Kom smør på en stegepande, og varm den op til middel varme. Lad smørret smelte.
              13. Slå et æg ud i en kop. Klik på videoen og se, hvordan du slår ægget ud og ser for skaller.
              14. Hæld forsigtigt ægget på panden.
              15. Gør det samme med resten af æggene.
              16. Steg æggene i 2-3 minutter ved lav varme, til hviden er stivnet.
              17. Læg forsigtigt æggene oven på dine toasts med en spatel.
          • Beskrivelse

              • Opskriften tager ca.: 30 minutter

                Astrid var med på GoCook-madcamp, hvor temaet var ’100% din verdensmad’.

                Astrid lavede denne Croque Madame, som er en fransk toast, der serveres med et spejlæg på toppen. Du kan også lave den uden spejlægget – så hedder den en Croque Monsieur :)

                Energi-indhold pr. stk.
                • Energi: 2425 kJ / 580 kcal
                • Protein: 20 %
                • Kulhydrat: 38 %
                • Fedt: 42 %
                • Heraf mættet fedt: 14,2 g
            • Sådan gør du

              • Trin 1 af 17

                Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)

              • Trin 2 af 17

                Find alle ingredienserne frem.

                • 6 spsk. cremefraiche
                • 1 ½ spsk. sennep
                • 225 g. revet ost
                • ¾ tsk. salt
                • ½ tsk. peber
                • 12 skiver toastbrød
                • 6 skiver skinke
                • 6 æg
                • 3 spsk. smør
              • Trin 3 af 17

                Tænd ovnen på 200 grader.

              • Trin 4 af 17

                Rør cremefraiche, sennep og 150 gram af den revne ost sammen i en skål.

                • 6 spsk. cremefraiche
                • 1 ½ spsk. sennep
                • 225 g. revet ost
              • Trin 5 af 17

                Smag til med salt og peber. Klik på videoen og se, hvordan måler en knivspids af.

                • ¾ tsk. salt
                • ½ tsk. peber
              • Trin 6 af 17

                Læg bagepapir på en bageplade, og læg 6 skiver toastbrød på bagepladen.

                • 12 skiver toastbrød
              • Trin 7 af 17

                Læg 1 skive skinke på hvert stykke toastbrød.

                • 6 skiver skinke
              • Trin 8 af 17

                Fordel den sammenrørte creme på de 6 stykker toastbrød.

              • Trin 9 af 17

                Læg de sidste 6 skiver toastbrød oven på hver toast. Drys resten af den revne ost på de 6 toasts.

              • Trin 10 af 17

                Bag dem i ovnen, til osten er smeltet, og brødene er blevet gyldne.

              • Trin 11 af 17

                Du har nu 6 Croque Monsieur (mand) – for at gå fra Monsieur til Madame (dame), skal du lave 6 spejlæg, og lægge et spejlæg på hver af dine Croques.

              • Trin 12 af 17

                Kom smør på en stegepande, og varm den op til middel varme. Lad smørret smelte.

                • 2 spsk. smør
              • Trin 13 af 17

                Slå et æg ud i en kop. Klik på videoen og se, hvordan du slår ægget ud og ser for skaller.

                • 6 æg
              • Trin 14 af 17

                Hæld forsigtigt ægget på panden.

              • Trin 15 af 17

                Gør det samme med resten af æggene.

              • Trin 16 af 17

                Steg æggene i 2-3 minutter ved lav varme, til hviden er stivnet.

              • Trin 17 af 17

                Læg forsigtigt æggene oven på dine toasts med en spatel.

            • Oversigt

              • Print

                Beskrivelse

                Astrid var med på GoCook-madcamp, hvor temaet var ’100% din verdensmad’.

                Astrid lavede denne Croque Madame, som er en fransk toast, der serveres med et spejlæg på toppen. Du kan også lave den uden spejlægget – så hedder den en Croque Monsieur :)

                Du skal bruge

                  Ingredienser

                  • 6 spsk. cremefraiche
                  • 1 ½ spsk. sennep
                  • 225 g. revet ost
                  • ¾ tsk. salt
                  • ½ tsk. peber
                  • 12 skiver toastbrød
                  • 6 skiver skinke
                  • 6 æg
                  • 3 spsk. smør

                   

                  Køkkenredskaber

                  • 1 spiseske
                  • 1 køkkenvægt
                  • 1 teske
                  • 1 lille skål
                  • Bagepapir
                  • 1 bageplade
                  • 1 stegepande
                  • 1 kop
                  • 1 spatel

                  Sådan gør du

                  1. Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
                  2. Find alle ingredienserne frem.
                  3. Tænd ovnen på 200 grader.
                  4. Rør cremefraiche, sennep og 150 gram af den revne ost sammen i en skål.
                  5. Smag til med salt og peber. Klik på videoen og se, hvordan måler en knivspids af.
                  6. Læg bagepapir på en bageplade, og læg 6 skiver toastbrød på bagepladen.
                  7. Læg 1 skive skinke på hvert stykke toastbrød.
                  8. Fordel den sammenrørte creme på de 6 stykker toastbrød.
                  9. Læg de sidste 6 skiver toastbrød oven på hver toast. Drys resten af den revne ost på de 6 toasts.
                  10. Bag dem i ovnen, til osten er smeltet, og brødene er blevet gyldne.
                  11. Du har nu 6 Croque Monsieur (mand) – for at gå fra Monsieur til Madame (dame), skal du lave 6 spejlæg, og lægge et spejlæg på hver af dine Croques.
                  12. Kom smør på en stegepande, og varm den op til middel varme. Lad smørret smelte.
                  13. Slå et æg ud i en kop. Klik på videoen og se, hvordan du slår ægget ud og ser for skaller.
                  14. Hæld forsigtigt ægget på panden.
                  15. Gør det samme med resten af æggene.
                  16. Steg æggene i 2-3 minutter ved lav varme, til hviden er stivnet.
                  17. Læg forsigtigt æggene oven på dine toasts med en spatel.