Aspargessalat

Aspargessalat

easy
  • Beskrivelse

      • Opskriften tager ca.: 30 minutter

        Hvad gør man, når de voksne mener, man skal spise asparges? Jo, man hælder masser af lækkerier over dem og serverer dem som salat. Bum.

         

        Energi-indhold pr. portion
    • Sådan gør du

      • Trin 1 af 8

        Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)

      • Trin 2 af 8

        Find alle ingredienserne frem.

        • 1 bundt asparges
        • 1 citron
        • 50 g. parmesanost i flager
        • ½ tsk. salt 
        • 1 knivspids peber
        • 30 g. pinjekerner
        • 1 spsk. olie
      • Trin 3 af 8

        Skyl aspargesene, og knæk stokken af. Klik på videoen og se, hvordan du ordner asparges.

        • 1 bundt asparges
      • Trin 4 af 8

        Kom cirka ½ liter vand i en gryde, og bring vandet i kog. Kom aspargesene i gryden, og lad dem koge i 1 minut. Hæld vand og asparges ned i et dørslag, og kom koldt vand over aspargesene.

      • Trin 5 af 8

        Skær aspargesene over på skrå i cirka 2 centimeter lange stykker. Læg dem i et fad.

      • Trin 6 af 8

        Skær citronen over, og pres saften af den. Klik på videoen og se, hvordan du presser saften af en citron.

        • 1 citron
      • Trin 7 af 8

        Kom pinjekerner på en tør stegepande, og varm op til middel varme. Rist dem, til de begynder at tage farve. Rør rundt med en paletkniv imens.

        • 30 g. pinjekerner

         

      • Trin 8 af 8

        Dryp olie og citronsaft over aspargesene, og drys med parmesanost, salt, peber og pinjekerner.

        • ½ tsk. salt 
        • 1 knivspids peber
        • 30 g. pinjekerner
        • 1 spsk. olie
    • Oversigt

      • Print

        Beskrivelse

        Hvad gør man, når de voksne mener, man skal spise asparges? Jo, man hælder masser af lækkerier over dem og serverer dem som salat. Bum.

         

        Du skal bruge

          Ingredienser

          • 1 bundt asparges
          • 1 citron
          • 50 g. parmesanost i flager
          • ½ tsk. salt 
          • 1 knivspids peber
          • 30 g. pinjekerner
          • 1 spsk. olie

           

          Køkkenredskaber

          • 1 køkkenvægt
          • 1 teske
          • 1 spiseske
          • 1 lille gryde
          • 1 dørslag
          • 1 skærebræt
          • 1 stor skarp kniv
          • 1 serveringsfad
          • 1 citruspresser
          • 1 stegepande
          • 1 paletkniv

          Sådan gør du

          1. Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
          2. Find alle ingredienserne frem.
          3. Skyl aspargesene, og knæk stokken af. Klik på videoen og se, hvordan du ordner asparges.
          4. Kom cirka ½ liter vand i en gryde, og bring vandet i kog. Kom aspargesene i gryden, og lad dem koge i 1 minut. Hæld vand og asparges ned i et dørslag, og kom koldt vand over aspargesene.
          5. Skær aspargesene over på skrå i cirka 2 centimeter lange stykker. Læg dem i et fad.
          6. Skær citronen over, og pres saften af den. Klik på videoen og se, hvordan du presser saften af en citron.
          7. Kom pinjekerner på en tør stegepande, og varm op til middel varme. Rist dem, til de begynder at tage farve. Rør rundt med en paletkniv imens.
          8. Dryp olie og citronsaft over aspargesene, og drys med parmesanost, salt, peber og pinjekerner.