Arme riddere med æbler

Arme riddere med æbler

easy
  • Beskrivelse

      • Opskriften tager ca.: 30 minutter

        Mon du har smagt arme riddere før? Hvis du er vild med kanel og vafler, så vil du elske det! Det er en mega lækker ret også kaldet fransk toast, hvor man kunne bruge det lidt tørre brød til at lave noget guf med i stedet for at smide det ud.

         

        Energi-indhold pr. portion
        • Energi: 1952 kJ / 467 kcal
        • Protein: 12 %
        • Kulhydrat: 56 %
        • Fedt: 31 %
    • Du skal bruge

    • Oversigt

      • Print

        Beskrivelse

        Mon du har smagt arme riddere før? Hvis du er vild med kanel og vafler, så vil du elske det! Det er en mega lækker ret også kaldet fransk toast, hvor man kunne bruge det lidt tørre brød til at lave noget guf med i stedet for at smide det ud.

         

        Du skal bruge

           

          Ingredienser

          Kanel-æbler:

          • 1 store æbler (ca. 200 g.)
          • 1 spsk. sukker
          • ½ tsk. kanel

          Arme riddere:

          • 1 ½ æg
          • ½ dl. mælk
          • 3 spsk. sukker
          • 1 tsk. kanel
          • 2 skiver franskbrød (gerne fuldkorn)
          • 1 spsk. smør til stegning

          Tilbehør:

          • 100 g. græsk yoghurt

           

          Køkkenredskaber

          • 1 stor skarp kniv
          • 1 skærebræt
          • 1 lille skål
          • 1 spiseske
          • 1 teske
          • 1 kop
          • 1 dyb tallerken
          • 1 stegepande
          • 1 spatel

           

          1. Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
          2. Find alle ingredienserne frem.
          3. Kanelæbler: Skyl æblerne, skær kernehusene væk, og skær æblestykkerne i små tern. Klik på videoen og se, hvordan du skærer æble i tern.
          4. Bland sukker og kanel sammen i en lille skål. Vend æble-ternene i kanelsukkeret.
          5. Arme riddere: Slå et æg ud i en kop. Hæld det op i en dyb tallerken. Gentag med de andre æg, og pisk dem sammen med en gaffel. Klik på videoen og se, hvordan du slår ægget ud og ser for skaller.
          6. Kom mælk, sukker og kanel op i tallerkenen, og rør det sammen.
          7. Vend brød-skiverne i ægge-blandingen, og lad dem trække i 2 minutter.
          8. Varm imens cirka 1 spiseske smør op til middel varme på en stor stegepande.
          9. Læg brød-skiverne ved siden af hinanden på stegepanden. Steg dem i cirka 2 minutter. Pas på, de ikke bliver for mørke. Hvis der ikke er plads, så steg dem én ad gangen.
          10. Vend brød-skiverne med en paletkniv, og bag dem på den anden side i cirka 2 minutter.
          11. Server dine arme riddere med kanel-æbler og græsk-yoghurt til.
      • Beskrivelse

          • Opskriften tager ca.: 30 minutter

            Mon du har smagt arme riddere før? Hvis du er vild med kanel og vafler, så vil du elske det! Det er en mega lækker ret også kaldet fransk toast, hvor man kunne bruge det lidt tørre brød til at lave noget guf med i stedet for at smide det ud.

            Energi-indhold pr. portion
            • Energi: 1952 kJ / 467 kcal
            • Protein: 12 %
            • Kulhydrat: 56 %
            • Fedt: 31 %
        • Du skal bruge

        • Sådan gør du

          • Trin 1 af 11

            Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)

          • Trin 2 af 11

            Find alle ingredienserne frem.

             

            Ingredienser

            Kanel-æbler:

            • 2 store æbler (ca. 400 g.)
            • 2 spsk. sukker
            • 1 tsk. kanel

            Arme riddere:

            • 3 æg
            • 1 dl. mælk
            • 6 spsk. sukker
            • 2 tsk. kanel
            • 4 skiver franskbrød (gerne fuldkorn)
            • 2 spsk. smør til stegning

            Tilbehør:

            • 200 g. græsk yoghurt

             

          • Trin 3 af 11

            Kanelæbler: Skyl æblerne, skær kernehusene væk, og skær æblestykkerne i små tern. Klik på videoen og se, hvordan du skærer æble i tern.

            • 2 store æbler (ca. 400 g.)

             

          • Trin 4 af 11

            Bland sukker og kanel sammen i en lille skål. Vend æble-ternene i kanelsukkeret.

            • 2 spsk. sukker
            • 1 tsk. kanel

             

          • Trin 5 af 11

            Arme riddere: Slå et æg ud i en kop. Hæld det op i en dyb tallerken. Gentag med de andre æg, og pisk dem sammen med en gaffel. Klik på videoen og se, hvordan du slår ægget ud og ser for skaller.

            • 3 æg
          • Trin 6 af 11

            Kom mælk, sukker og kanel op i tallerkenen, og rør det sammen.

            • 1 dl. mælk
            • 6 spsk. sukker
            • 2 tsk. kanel

             

          • Trin 7 af 11

            Vend brød-skiverne i ægge-blandingen, og lad dem trække i 2 minutter.

            • 4 skiver franskbrød (gerne fuldkorn)

             

          • Trin 8 af 11

            Varm imens cirka 2 spiseske smør op til middel varme på en stor stegepande

            • 2 spsk. smør til stegning

             

          • Trin 9 af 11

            Læg brød-skiverne ved siden af hinanden på stegepanden. Steg dem i cirka 2 minutter. Pas på, de ikke bliver for mørke. Hvis der ikke er plads, så steg dem én eller to ad gangen.

          • Trin 10 af 11

            Vend brød-skiverne med en paletkniv, og bag dem på den anden side i cirka 2 minutter.

          • Trin 11 af 11

            Server dine arme riddere med kanel-æbler og græsk-yoghurt til.

            • 200 g. græsk yoghurt

             

        • Oversigt

          • Print

            Beskrivelse

            Mon du har smagt arme riddere før? Hvis du er vild med kanel og vafler, så vil du elske det! Det er en mega lækker ret også kaldet fransk toast, hvor man kunne bruge det lidt tørre brød til at lave noget guf med i stedet for at smide det ud.

            Du skal bruge

               

              Ingredienser

              Kanel-æbler:

              • 2 store æbler (ca. 400 g.)
              • 2 spsk. sukker
              • 1 tsk. kanel

              Arme riddere:

              • 3 æg
              • 1 dl. mælk
              • 6 spsk. sukker
              • 2 tsk. kanel
              • 4 skiver franskbrød (gerne fuldkorn)
              • 2 spsk. smør til stegning

              Tilbehør:

              • 200 g. græsk yoghurt

               

               

              Køkkenredskaber

              • 1 stor skarp kniv
              • 1 skærebræt
              • 1 lille skål
              • 1 spiseske
              • 1 teske
              • 1 kop
              • 1 dyb tallerken
              • 1 stegepande
              • 1 spatel

              Sådan gør du

              1. Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
              2. Find alle ingredienserne frem.
              3. Kanelæbler: Skyl æblerne, skær kernehusene væk, og skær æblestykkerne i små tern. Klik på videoen og se, hvordan du skærer æble i tern.
              4. Bland sukker og kanel sammen i en lille skål. Vend æble-ternene i kanelsukkeret.
              5. Arme riddere: Slå et æg ud i en kop. Hæld det op i en dyb tallerken. Gentag med de andre æg, og pisk dem sammen med en gaffel. Klik på videoen og se, hvordan du slår ægget ud og ser for skaller.
              6. Kom mælk, sukker og kanel op i tallerkenen, og rør det sammen.
              7. Vend brød-skiverne i ægge-blandingen, og lad dem trække i 2 minutter.
              8. Varm imens cirka 2 spiseske smør op til middel varme på en stor stegepande
              9. Læg brød-skiverne ved siden af hinanden på stegepanden. Steg dem i cirka 2 minutter. Pas på, de ikke bliver for mørke. Hvis der ikke er plads, så steg dem én eller to ad gangen.
              10. Vend brød-skiverne med en paletkniv, og bag dem på den anden side i cirka 2 minutter.
              11. Server dine arme riddere med kanel-æbler og græsk-yoghurt til.
          • Beskrivelse

              • Opskriften tager ca.: 30 minutter

                Mon du har smagt arme riddere før? Hvis du er vild med kanel og vafler, så vil du elske det! Det er en mega lækker ret også kaldet fransk toast, hvor man kunne bruge det lidt tørre brød til at lave noget guf med i stedet for at smide det ud.

                Energi-indhold pr. portion
                • Energi: 1952 kJ / 467 kcal
                • Protein: 12 %
                • Kulhydrat: 56 %
                • Fedt: 31 %
            • Du skal bruge

            • Sådan gør du

              • Trin 1 af 11

                Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)

              • Trin 2 af 11

                Find alle ingredienserne frem.

                 

                Ingredienser

                Kanel-æbler:

                • 3 store æbler (ca. 600 g.)
                • 3 spsk. sukker
                • 1 ½ tsk. kanel

                Arme riddere:

                • 4 ½ æg
                • 1 ½ dl. mælk
                • 9 spsk. sukker
                • 3 tsk. kanel
                • 6 skiver franskbrød (gerne fuldkorn)
                • 3 spsk. smør til stegning

                Tilbehør:

                • 300 g. græsk yoghurt

                 

              • Trin 3 af 11

                Kanelæbler: Skyl æblerne, skær kernehusene væk, og skær æblestykkerne i små tern. Klik på videoen og se, hvordan du skærer æble i tern.

                • 3 store æbler (ca. 600 g.)
              • Trin 4 af 11

                Bland sukker og kanel sammen i en lille skål. Vend æble-ternene i kanelsukkeret.

                • 3 spsk. sukker
                • 1 ½ tsk. kanel
              • Trin 5 af 11

                Arme riddere: Slå et æg ud i en kop. Hæld det op i en dyb tallerken. Gentag med de andre æg, og pisk dem sammen med en gaffel. Klik på videoen og se, hvordan du slår ægget ud og ser for skaller.

                • 4 ½ æg

                 

              • Trin 6 af 11

                Kom mælk, sukker og kanel op i tallerkenen, og rør det sammen.

                • 1 ½ dl. mælk
                • 9 spsk. sukker
                • 3 tsk. kanel

                 

              • Trin 7 af 11

                Vend brød-skiverne i ægge-blandingen, og lad dem trække i 2 minutter.

                • 6 skiver franskbrød (gerne fuldkorn)

                 

              • Trin 8 af 11

                Varm imens cirka 3 spiseske smør op til middel varme på en stor stegepande

                • 3 spsk. smør til stegning

                 

              • Trin 9 af 11

                Læg brød-skiverne ved siden af hinanden på stegepanden. Steg dem i cirka 2 minutter. Pas på, de ikke bliver for mørke. Hvis der ikke er plads, så steg dem én eller to ad gangen.

              • Trin 10 af 11

                Vend brød-skiverne med en paletkniv, og bag dem på den anden side i cirka 2 minutter.

              • Trin 11 af 11

                Server dine arme riddere med kanel-æbler og græsk-yoghurt til.

                • 300 g. græsk yoghurt

                 

            • Oversigt

              • Print

                Beskrivelse

                Mon du har smagt arme riddere før? Hvis du er vild med kanel og vafler, så vil du elske det! Det er en mega lækker ret også kaldet fransk toast, hvor man kunne bruge det lidt tørre brød til at lave noget guf med i stedet for at smide det ud.

                Du skal bruge

                   

                  Ingredienser

                  Kanel-æbler:

                  • 3 store æbler (ca. 600 g.)
                  • 3 spsk. sukker
                  • 1 ½ tsk. kanel

                  Arme riddere:

                  • 4 ½ æg
                  • 1 ½ dl. mælk
                  • 9 spsk. sukker
                  • 3 tsk. kanel
                  • 6 skiver franskbrød (gerne fuldkorn)
                  • 3 spsk. smør til stegning

                  Tilbehør:

                  • 300 g. græsk yoghurt

                   

                  Køkkenredskaber

                  • 1 stor skarp kniv
                  • 1 skærebræt
                  • 1 lille skål
                  • 1 spiseske
                  • 1 teske
                  • 1 kop
                  • 1 dyb tallerken
                  • 1 stegepande
                  • 1 spatel

                   

                  Sådan gør du

                  1. Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
                  2. Find alle ingredienserne frem.
                  3. Kanelæbler: Skyl æblerne, skær kernehusene væk, og skær æblestykkerne i små tern. Klik på videoen og se, hvordan du skærer æble i tern.
                  4. Bland sukker og kanel sammen i en lille skål. Vend æble-ternene i kanelsukkeret.
                  5. Arme riddere: Slå et æg ud i en kop. Hæld det op i en dyb tallerken. Gentag med de andre æg, og pisk dem sammen med en gaffel. Klik på videoen og se, hvordan du slår ægget ud og ser for skaller.
                  6. Kom mælk, sukker og kanel op i tallerkenen, og rør det sammen.
                  7. Vend brød-skiverne i ægge-blandingen, og lad dem trække i 2 minutter.
                  8. Varm imens cirka 3 spiseske smør op til middel varme på en stor stegepande
                  9. Læg brød-skiverne ved siden af hinanden på stegepanden. Steg dem i cirka 2 minutter. Pas på, de ikke bliver for mørke. Hvis der ikke er plads, så steg dem én eller to ad gangen.
                  10. Vend brød-skiverne med en paletkniv, og bag dem på den anden side i cirka 2 minutter.
                  11. Server dine arme riddere med kanel-æbler og græsk-yoghurt til.