Argentinske empanadas

Argentinske empanadas

medium
  • Beskrivelse

      • Opskriften tager ca.: 1 time

        Mikkel er på vej fra Argentina mod Chile, han fortæller: 

        ”At cykle mange kilometer hver dag kræver en pokkers masse energi. Og nu, hvor jeg er ved at krydse Andesbjergene og køre fra Argentina ind i Chile, skal der spises ekstra meget god mad for at kunne klare bakkerne. Heldigvis har jeg kunnet få min argentinske yndlingsret de fleste steder - Empanadas. Lav dem helt simpelt med en skive ost og skinke, som her i opskriften, eller brug resterne af en kødsovs som fyld. Argentinerne elsker empanadas med kødsovs og lidt hakket hårdkogt æg. Lige til at hapse og tage med, når du skal være aktiv eller bare vil give din madpakke et pift. 

        God fornøjelse og lav bare en kæmpe portion, for de er med garanti super populære, og de kan gemmes i fryseren”.

        Portionen giver cirka 25 empanadas.

        Energi-indhold pr. stk.
        • Energi: 724 kJ / 173 kcal
        • Protein: 24 %
        • Kulhydrat: 24 %
        • Fedt: 52 %
        • Heraf mættet fedt: 5,9 g.
    • Sådan gør du

      • Trin 1 af 18

        Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.

      • Trin 2 af 18

        Mål alle ingredienserne af.

        Dej:

        • 6 dl hvedemel
        • 100 g. blødt smør
        • 3 æg
        • 1 tsk. salt

         

        Fyld:

        • 25 skiver ost
        • 25 skiver skinke

         

        Til pensling:

        • 1 dl koldt vand 
        • 1 æg
      • Trin 3 af 18

        Kom hvedemel i den store skål, og smuldr smørret heri med fingrene.

        • 6 dl hvedemel
        • 100 g. smør
      • Trin 4 af 18

        Kom æg og salt i. Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.

        • 3 æg
        • 1 tsk. salt
      • Trin 5 af 18

        Ælt dejen sammen i ca. 5 minutter, til den er glat og skinnende. Klik på metodevideoen og se, hvordan du ælter en dej.

      • Trin 6 af 18

        Hvis dejen er tør og ikke hænger sammen, kommer du lidt koldt vand i, ca. 1 spiseske ad gangen.

      • Trin 7 af 18

        Drys lidt hvedemel på køkkenbordet, og læg dejklumpen ovenpå.

      • Trin 8 af 18

        Rul dejen flad med kagerullen, til den er cirka ½ centimeter tyk.

      • Trin 9 af 18

        Fold dejen sammen, og rul den flad igen. Gør det 3-4 gange.

      • Trin 10 af 18

        Rul dejen helt flad, cirka 2-3 millimeter tyk.

      • Trin 11 af 18

        Tænd ovnen på 175 grader varmluft.

      • Trin 12 af 18

        Brug en skål, der er cirka 10 centimeter i diameter, til at trykke dejringe ud med.

      • Trin 13 af 18

        Tag en skive ost og en skive skinke, og rul dem sammen. Læg en oste-skinkerulle på alle dejringene.

        • 25 skiver ost
        • 25 skiver skinke
      • Trin 14 af 18

        Kom koldt vand i en lille skål. Pensl kanten af dejringene med koldt vand.

        • 1 dl koldt vand 
      • Trin 15 af 18

        Tag en dejring op i hånden og fold den sammen til en halvmåne. Pres kanterne godt sammen med fingrene, så fyldet ikke kan løbe ud. Læg den på en bageplade med bagepapir. Gør det samme med de andre dejringe.

      • Trin 16 af 18

        Slå ægget ud i en lille skål, og pisk det sammen med piskeriset. Husk at vaske hænder, når du har rørt ved rå æg.

        • 1 æg
         
      • Trin 17 af 18

        Pensl oversiden af dejpakkerne med sammenpisket æg. Klik på metodevideoen og se, hvordan du pensler brød.

      • Trin 18 af 18

        Kom pladerne i ovnen, og bag dine empanadas i cirka 20 minutter, til de er gyldne på toppen.

    • Oversigt

      • Print

        Beskrivelse

        Mikkel er på vej fra Argentina mod Chile, han fortæller: 

        ”At cykle mange kilometer hver dag kræver en pokkers masse energi. Og nu, hvor jeg er ved at krydse Andesbjergene og køre fra Argentina ind i Chile, skal der spises ekstra meget god mad for at kunne klare bakkerne. Heldigvis har jeg kunnet få min argentinske yndlingsret de fleste steder - Empanadas. Lav dem helt simpelt med en skive ost og skinke, som her i opskriften, eller brug resterne af en kødsovs som fyld. Argentinerne elsker empanadas med kødsovs og lidt hakket hårdkogt æg. Lige til at hapse og tage med, når du skal være aktiv eller bare vil give din madpakke et pift. 

        God fornøjelse og lav bare en kæmpe portion, for de er med garanti super populære, og de kan gemmes i fryseren”.

        Portionen giver cirka 25 empanadas.

        Du skal bruge

          Ingredienser:

          Dej:

          • 6 dl hvedemel
          • 100 g. smør
          • 3 æg
          • 1 tsk. salt

          Fyld:

          • 25 skiver ost
          • 25 skiver skinke

          Til pensling:

          • 1 dl koldt vand 
          • 1 æg
           

          Køkkenredskaber:

          • 1 målebæger
          • 1 køkkenvægt
          • 1 stor skål
          • 1 kniv
          • 1 teske
          • 1 spiseske
          • 1 kagerulle
          • 1 skål, ca. 10 cm i diameter
          • 2 små skåle
          • 1 piskeris
          • 2 bageplader
          • 2 stk. bagepapir
          • 1 bagepensel

          Sådan gør du

          1. Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.
          2. Mål alle ingredienserne af.
          3. Kom hvedemel i den store skål, og smuldr smørret heri med fingrene.
          4. Kom æg og salt i. Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.
          5. Ælt dejen sammen i ca. 5 minutter, til den er glat og skinnende. Klik på metodevideoen og se, hvordan du ælter en dej.
          6. Hvis dejen er tør og ikke hænger sammen, kommer du lidt koldt vand i, ca. 1 spiseske ad gangen.
          7. Drys lidt hvedemel på køkkenbordet, og læg dejklumpen ovenpå.
          8. Rul dejen flad med kagerullen, til den er cirka ½ centimeter tyk.
          9. Fold dejen sammen, og rul den flad igen. Gør det 3-4 gange.
          10. Rul dejen helt flad, cirka 2-3 millimeter tyk.
          11. Tænd ovnen på 175 grader varmluft.
          12. Brug en skål, der er cirka 10 centimeter i diameter, til at trykke dejringe ud med.
          13. Tag en skive ost og en skive skinke, og rul dem sammen. Læg en oste-skinkerulle på alle dejringene.
          14. Kom koldt vand i en lille skål. Pensl kanten af dejringene med koldt vand.
          15. Tag en dejring op i hånden og fold den sammen til en halvmåne. Pres kanterne godt sammen med fingrene, så fyldet ikke kan løbe ud. Læg den på en bageplade med bagepapir. Gør det samme med de andre dejringe.
          16. Slå ægget ud i en lille skål, og pisk det sammen med piskeriset. Husk at vaske hænder, når du har rørt ved rå æg.
          17. Pensl oversiden af dejpakkerne med sammenpisket æg. Klik på metodevideoen og se, hvordan du pensler brød.
          18. Kom pladerne i ovnen, og bag dine empanadas i cirka 20 minutter, til de er gyldne på toppen.