Argentinske empanadas

Argentinske empanadas

medium
  • Beskrivelse

      • Opskriften tager ca.: 1 time

        Mikkel er på vej fra Argentina mod Chile, han fortæller: 

        ”At cykle mange kilometer hver dag kræver en pokkers masse energi. Og nu, hvor jeg er ved at krydse Andesbjergene og køre fra Argentina ind i Chile, skal der spises ekstra meget god mad for at kunne klare bakkerne. Heldigvis har jeg kunnet få min argentinske yndlingsret de fleste steder - Empanadas. Lav dem helt simpelt med en skive ost og skinke, som her i opskriften, eller brug resterne af en kødsovs som fyld. Argentinerne elsker empanadas med kødsovs og lidt hakket hårdkogt æg. Lige til at hapse og tage med, når du skal være aktiv eller bare vil give din madpakke et pift. 

        God fornøjelse og lav bare en kæmpe portion, for de er med garanti super populære, og de kan gemmes i fryseren”.

        Portionen giver cirka 25 empanadas.

        Energi-indhold pr. stk.
        • Energi: 724 kJ / 173 kcal
        • Protein: 24 %
        • Kulhydrat: 24 %
        • Fedt: 52 %
        • Heraf mættet fedt: 5,9 g.
    • Sådan gør du

      • Trin 1 af 18

        Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)

      • Trin 2 af 18

        Find alle ingredienserne frem.

        Dej:

        • 6 dl hvedemel
        • 100 g. blødt smør
        • 3 æg
        • 1 tsk. salt

         

        Fyld:

        • 25 skiver ost
        • 25 skiver skinke

         

        Til pensling:

        • 1 dl koldt vand 
        • 1 æg
      • Trin 3 af 18

        Kom hvedemel i en skål, og smuldr smørret i melet med fingrene.

        • 6 dl hvedemel
        • 100 g. smør
      • Trin 4 af 18

        Slå et æg ud i et glas. Kom derefter ægget op i en skål. Fortsæt på samme måde med de andre æg. Klik på videoen og se, hvordan du slår ægget ud og ser for skaller. Tilsæt salt.

        • 3 æg
        • 1 tsk. salt
      • Trin 5 af 18

        Ælt dejen sammen i cirka 5 minutter, til den er glat. Klik på videoen og se, hvordan du ælter en dej.

      • Trin 6 af 18

        Hvis dejen er tør, og ikke hænger sammen, så kom koldt vand i 1 spiseske ad gangen.

      • Trin 7 af 18

        Drys lidt hvedemel på køkkenbordet, og læg dejklumpen ovenpå.

      • Trin 8 af 18

        Rul dejen ud med en kagerulle, til den er cirka ½ centimeter tyk.

      • Trin 9 af 18

        Fold dejen sammen, og rul den flad igen. Gør det 3-4 gange.

      • Trin 10 af 18

        Rul til sidst dejen helt flad, til den er 2-3 millimeter tyk.

      • Trin 11 af 18

        Tænd ovnen på 175 grader varmluft. Læg bagepapir på to bageplader.

      • Trin 12 af 18

        Tryk cirkler ud af dejen med en skål eller et glas, der er cirka 10 centimeter i diameter.

      • Trin 13 af 18

        Kom koldt vand i en skål til at pensle dejen med. Find en bagepensel frem.

        • 1 dl koldt vand 
      • Trin 14 af 18

        Læg en skive ost ovenpå en skive skinke, og rul dem sammen. Læg rullen på en dejcirkel. Pensl kanten med vand, og fold den til en halvmåne. Pres kanterne sammen, så den er helt lukket.

        • 25 skiver ost
        • 25 skiver skinke
      • Trin 15 af 18

        Læg den på en bageplade. Gentag med alle dejcirklerne.

      • Trin 16 af 18

        Slå ægget ud i en lille skål, og pisk det sammen. Klik på videoen og se, hvordan du slår ægget ud og ser for skaller.

        • 1 æg
         
      • Trin 17 af 18

        Pensl oversiden af dejpakkerne med æg. Klik på videoen og se, hvordan du pensler brød.

      • Trin 18 af 18

        Kom pladerne i ovnen, og bag dine empanadas i cirka 20 minutter, til de er gyldne på toppen.

    • Oversigt

      • Print

        Beskrivelse

        Mikkel er på vej fra Argentina mod Chile, han fortæller: 

        ”At cykle mange kilometer hver dag kræver en pokkers masse energi. Og nu, hvor jeg er ved at krydse Andesbjergene og køre fra Argentina ind i Chile, skal der spises ekstra meget god mad for at kunne klare bakkerne. Heldigvis har jeg kunnet få min argentinske yndlingsret de fleste steder - Empanadas. Lav dem helt simpelt med en skive ost og skinke, som her i opskriften, eller brug resterne af en kødsovs som fyld. Argentinerne elsker empanadas med kødsovs og lidt hakket hårdkogt æg. Lige til at hapse og tage med, når du skal være aktiv eller bare vil give din madpakke et pift. 

        God fornøjelse og lav bare en kæmpe portion, for de er med garanti super populære, og de kan gemmes i fryseren”.

        Portionen giver cirka 25 empanadas.

        Du skal bruge

          Ingredienser:

          Dej:

          • 6 dl hvedemel
          • 100 g. smør
          • 3 æg
          • 1 tsk. salt

          Fyld:

          • 25 skiver ost
          • 25 skiver skinke

          Til pensling:

          • 1 dl koldt vand 
          • 1 æg
           

          Køkkenredskaber:

          • 1 målebæger
          • 1 køkkenvægt
          • 1 stor skål
          • 1 kniv
          • 1 teske
          • 1 spiseske
          • 1 kagerulle
          • 1 skål, ca. 10 cm i diameter
          • 2 små skåle
          • 1 piskeris
          • 2 bageplader
          • 2 stk. bagepapir
          • 1 bagepensel

          Sådan gør du

          1. Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
          2. Find alle ingredienserne frem.
          3. Kom hvedemel i en skål, og smuldr smørret i melet med fingrene.
          4. Slå et æg ud i et glas. Kom derefter ægget op i en skål. Fortsæt på samme måde med de andre æg. Klik på videoen og se, hvordan du slår ægget ud og ser for skaller. Tilsæt salt.
          5. Ælt dejen sammen i cirka 5 minutter, til den er glat. Klik på videoen og se, hvordan du ælter en dej.
          6. Hvis dejen er tør, og ikke hænger sammen, så kom koldt vand i 1 spiseske ad gangen.
          7. Drys lidt hvedemel på køkkenbordet, og læg dejklumpen ovenpå.
          8. Rul dejen ud med en kagerulle, til den er cirka ½ centimeter tyk.
          9. Fold dejen sammen, og rul den flad igen. Gør det 3-4 gange.
          10. Rul til sidst dejen helt flad, til den er 2-3 millimeter tyk.
          11. Tænd ovnen på 175 grader varmluft. Læg bagepapir på to bageplader.
          12. Tryk cirkler ud af dejen med en skål eller et glas, der er cirka 10 centimeter i diameter.
          13. Kom koldt vand i en skål til at pensle dejen med. Find en bagepensel frem.
          14. Læg en skive ost ovenpå en skive skinke, og rul dem sammen. Læg rullen på en dejcirkel. Pensl kanten med vand, og fold den til en halvmåne. Pres kanterne sammen, så den er helt lukket.
          15. Læg den på en bageplade. Gentag med alle dejcirklerne.
          16. Slå ægget ud i en lille skål, og pisk det sammen. Klik på videoen og se, hvordan du slår ægget ud og ser for skaller.
          17. Pensl oversiden af dejpakkerne med æg. Klik på videoen og se, hvordan du pensler brød.
          18. Kom pladerne i ovnen, og bag dine empanadas i cirka 20 minutter, til de er gyldne på toppen.