Argentinsk tomatsalsa og chimichurri

Argentinsk tomatsalsa og chimichurri

easy
  • Beskrivelse

      • Opskriften tager ca.: 30 minutter

        Mikkel besøger byens kok i Buenos Aires: 

        ”Når man går rundt i gaderne i Argentinas hovedstad Buenos Aires, er der en dejlig duft af stegt kød overalt. Der bliver grillet lækkert, mørt oksekød på byens mange restauranter. Ribeye, flanksteak, filet, tværreb, og du kan måske selv fortsætte listen? Fordi kødportionerne er så store, får man næsten ikke noget tilbehør. Men to små retter, der altid kommer med på bordet, er denne tomatsalsa og en krydderiblanding i olie/eddike, der bliver kaldt for chimichurri. Chimichurrien kan holde sig en uge i køleskabet. Næste gang du steger noget kød eller en lækker frankfurter, så prøv at give det et argentinsk twist med disse to retter, som enhver kødelsker vil kunne lide. Men husk lige et par enkelte grønsager til også … (-;”

        Energi-indhold pr. portion
        • Energi: 1068 kJ / 255 kcal
        • Protein: 3 %
        • Kulhydrat: 16 %
        • Fedt: 81 %
        • Heraf mættet fedt: 2,9 g.
    • Du skal bruge

    • Sådan gør du

      • Trin 1 af 13

        Vask hænder. Klik på metodevideoen, og se hvordan du vasker hænder.

      • Trin 2 af 13

        Mål alle ingredienserne af.

        Chimichurri:

        • 5 fed hvidløg
        • 2 dl tørret oregano
        • ½ dl tørrede chiliflager
        • 1 tsk. salt 
        • 2 dl vand 
        • ½ dl olie 
        • 2 spsk. klar eddike

        Tomatsalsa:

        • 4 tomater

        • 1 grøn peberfrugt 
        • 1 lille grøn chili 
        • ½ løg 
        • 2 dl klar eddike 
        • ½ dl vand
        • ½ dl olie 
        • 1 tsk. salt 
        • ½ tsk. peber
      • Trin 3 af 13

        Lav først chimichurrien: Pil og hak hvidløg fint. Klik på metodevideoen og se, hvordan du hakker hvidløg.

        • 5 fed hvidløg
      • Trin 4 af 13

        Kom hakket hvidløg, tørret oregano, chiliflager og salt i en skål.

        • 2 dl tørret oregano
        • ½ dl tørrede chiliflager
        • 1 tsk. salt
      • Trin 5 af 13

        Kog vandet i en elkedel, og hæld det kogende vand i skålen.

        • 2 dl vand
      • Trin 6 af 13

        Tilsæt olie og klar eddike, og rør rundt med en røreske, til det er blandet sammen.

        • ½ dl olie
        • 2 spsk. klar eddike
      • Trin 7 af 13

        Stil chimichurrien i køleskabet i 1 time.

      • Trin 8 af 13

        Lav tomatsalsaen: Skyl tomater, chili og peberfrugt.

        • 4 tomater

        • 1 grøn peberfrugt
        • 1 lille grøn chili
      • Trin 9 af 13

        Skær tomater og peberfrugt i fine, små tern, og kom ternene i den anden skål.

      • Trin 10 af 13

        Ordn chilien, hak den, og kom den i skålen. Klik på metodevideoen og se, hvordan du ordner chili.

      • Trin 11 af 13

        Fjern de yderste lag af løget, hak det fint, og kom det i skålen. Klik på metodevideoen og se, hvordan du hakker løg.

        • ½ løg
      • Trin 12 af 13

        Tilsæt klar eddike, vand, olie, salt og peber, og rør rundt med en røreske, til det hele er blandet sammen.

        • 2 dl klar eddike 
        • ½ dl vand
        • ½ dl olie 
        • 1 tsk. salt 
        • ½ tsk. peber
      • Trin 13 af 13

        Lad tomatsalsaen trække i 30 minutter.

    • Oversigt

      • Print

        Beskrivelse

        Mikkel besøger byens kok i Buenos Aires: 

        ”Når man går rundt i gaderne i Argentinas hovedstad Buenos Aires, er der en dejlig duft af stegt kød overalt. Der bliver grillet lækkert, mørt oksekød på byens mange restauranter. Ribeye, flanksteak, filet, tværreb, og du kan måske selv fortsætte listen? Fordi kødportionerne er så store, får man næsten ikke noget tilbehør. Men to små retter, der altid kommer med på bordet, er denne tomatsalsa og en krydderiblanding i olie/eddike, der bliver kaldt for chimichurri. Chimichurrien kan holde sig en uge i køleskabet. Næste gang du steger noget kød eller en lækker frankfurter, så prøv at give det et argentinsk twist med disse to retter, som enhver kødelsker vil kunne lide. Men husk lige et par enkelte grønsager til også … (-;”

        Du skal bruge

          Ingredienser

          Chimichurri:

          • 5 fed hvidløg
          • 2 dl tørret oregano
          • ½ dl tørrede chiliflager
          • 1 tsk. salt 
          • 2 dl vand 
          • ½ dl olie 
          • 2 spsk. klar eddike

          Tomatsalsa:

          • 4 tomater

          • 1 grøn peberfrugt 
          • 1 lille grøn chili 
          • ½ løg 
          • 2 dl klar eddike 
          • ½ dl vand
          • ½ dl olie 
          • 1 tsk. salt 
          • ½ tsk. peber

           

          Køkkenredskaber

          • 1 målebæger
          • 1 stor skarp kniv
          • 1 skærebræt
          • 2 små skåle
          • 2 røreskeer
          • 1 elkedel

          Sådan gør du

          1. Vask hænder. Klik på metodevideoen, og se hvordan du vasker hænder.
          2. Mål alle ingredienserne af.
          3. Lav først chimichurrien: Pil og hak hvidløg fint. Klik på metodevideoen og se, hvordan du hakker hvidløg.
          4. Kom hakket hvidløg, tørret oregano, chiliflager og salt i en skål.
          5. Kog vandet i en elkedel, og hæld det kogende vand i skålen.
          6. Tilsæt olie og klar eddike, og rør rundt med en røreske, til det er blandet sammen.
          7. Stil chimichurrien i køleskabet i 1 time.
          8. Lav tomatsalsaen: Skyl tomater, chili og peberfrugt.
          9. Skær tomater og peberfrugt i fine, små tern, og kom ternene i den anden skål.
          10. Ordn chilien, hak den, og kom den i skålen. Klik på metodevideoen og se, hvordan du ordner chili.
          11. Fjern de yderste lag af løget, hak det fint, og kom det i skålen. Klik på metodevideoen og se, hvordan du hakker løg.
          12. Tilsæt klar eddike, vand, olie, salt og peber, og rør rundt med en røreske, til det hele er blandet sammen.
          13. Lad tomatsalsaen trække i 30 minutter.