Appelsin

Appelsin

Appelsin er en frugt. Appelsinen har en tyk orange skal. Under skallen finder du den saftige orange frugt. Appelsinen smager sødt og syrligt. Du kan bruge både skallen og saften, men husk kun at bruge den orange del af skallen. Den hvide del, der sidder mellem skallen og appelsinkødet smager bittert. I stedet for appelsin kan du bruge clementin eller mandarin.

Du kan bruge appelsin til at bage en kokoskage med appelsinsirup.

 

Smag: Surt og sødt. Den hvide skræl er bitter.

Holdbarhed

10 måneder
I fryser
14 dage
I køkkenskab
21 dage
I køleskab
14 dage
På køkkenbord

Opbevaring

Opbevar appelsiner i en frugtskål på køkkenbordet. Her kan de holde sig i ca. 14 dage. Du kan også komme appelsiner i køleskabet. I køleskabet kan de holde sig i cirka 21 dage. Pres saften fra appelsin, kom saften i isterningposer, og kom dem i fryseren. Frossen appelsinsaft kan du for eksempel bruge i smoothies.