Antons gulerodskage
mediumBeskrivelse
- Opskriften tager ca.: 1 time og 30 minutter
Anton pimper sin livret med gulerod:
”Jeg elsker at bage og var rigtig spændt på at møde Gorm på GoCook Campen. Gorm fandt på at sukkersylte nogle gulerodsstrimler, som smagte rigtig godt oven på kagen.”
Opskriften giver cirka 12 stykker kage.
Energi-indhold pr. stk.- Energi: 1396 kJ / 334 kcal
- Protein: 5 %
- Kulhydrat: 43 %
- Fedt: 51 %
- Energiinformationen er per stykke kage.
Du skal bruge
- Trin 1 af 2
Ingredienser
Gulerodskage
- 5 gulerødder (ca. 350 g.)
- 75 g. valnødder
- 200 g. blødt smør
- 2 ½ dl brun farin
- 3 æg
- 3 ⅓ dl hvedemel
- 2 tsk. stødt kanel
- 2 tsk. bagepulver
Gulerodstopping
- 2 gulerødder
- 2 ½ dl vand
- 1 ½ dl sukker
- 1 økologisk citron
- Trin 2 af 2
Køkkenredskaber
- 1 køkkenvægt
- 1 målebæger
- 1 kartoffelskræller
- 1 rivejern
- 1 skærebræt
- 1 lille skarp kniv
- 2 røreskåle
- 1 elpisker
- 1 teske
- 1 røreske
- 1 bageform
- 1 tyndskræller
- 1 mellemstor gryde
- 1 grydeske
- 1 gaffel eller 1 citronpresser
- 1 si
- 1 kødnål
Sådan gør du
- Trin 1 af 23
Vask hænder. Klik på metodevideoen, og se hvordan du vasker hænder.
- Trin 2 af 23
Mål alle ingredienserne af.
Gulerodskage:
- 5 gulerødder (ca. 350 g.)
- 75 g. valnødder
- 200 g. blødt smør
- 2 ½ dl brun farin
- 3 æg
- 3 ⅓ dl hvedemel
- 2 tsk. stødt kanel
- 2 tsk. bagepulver
Gulerodstopping:
- 2 gulerødder
- 2 ½ dl vand
- 1 ½ dl sukker
- 1 økologisk citron
- Trin 3 af 23
Tænd ovnen på 175 grader.
- Trin 4 af 23
Skyl, og skræl gulerødderne.
- 5 gulerødder (ca. 350 g.)
- Trin 5 af 23
Riv gulerødderne på den fine side af rivejernet.
- Trin 6 af 23
Hak valnødderne groft.
- 75 g. valnødder
- Trin 7 af 23
Kom smør, brun farin og æg i en skål. Vask hænder. Pisk det sammen med en elpisker. Pisk i 5 minutter, til brun farin er opløst. Klik på metodevideoen, og se hvordan du laver blødt smør.
- 200 g. blødt smør
- 2 ½ dl brun farin
- 3 æg
- Trin 8 af 23
Kom hvedemel, kanel og bagepulver i en skål. Bland det sammen.
- 3 ⅓ dl hvedemel
- 2 tsk. stødt kanel
- 2 tsk. bagepulver
- Trin 9 af 23
Vend hvedemel, kanel og bagepulver i smørblandingen. Bland det sammen.
- Trin 10 af 23
Vend gulerødderne og valnødderne i dejen. Bland det sammen.
- Trin 11 af 23
Smør en bageform med smør, og hæld dejen over i formen.
- Trin 12 af 23
Kom kagen i ovnen, og bag den i 1 time.
- Trin 13 af 23
Lav gulerodstopping: Skyl, og skræl gulerødderne. Brug en tyndskræller, og skræl gulerødderne i lange strimler. Klik på metodevideoen og se, hvordan du bruger en tyndskræller.
- 2 gulerødder
- Trin 14 af 23
Kom vand og sukker i en gryde, og bring det i kog.
- 2 ½ dl vand
- 1 ½ dl sukker
- Trin 15 af 23
Sluk for varmen, og tag gryden væk fra kogepladen.
- Trin 16 af 23
Riv skallen af citronen på den fine side af rivejernet. Klik på metodevideoen, og se hvordan du river skal af citron.
- 1 økologisk citron
- Trin 17 af 23
Skær citronen over, og pres saften ud. Klik på metodevideoen, og se hvordan du presser citron.
- Trin 18 af 23
Kom citronsaft og citronskal i gryden, og rør rundt.
- Trin 19 af 23
Kom gulerodsstrimlerne i gryden. Lad dem ligge i lagen, til kagen er bagt færdig.
- Trin 20 af 23
Sæt en si i køkkenvasken, og hæld gulerødderne og lagen i sien. Lad gulerødderne dryppe af.
- Trin 21 af 23
Tjek, om kagen er færdig ved at stikke en kødnål eller en lille spids kniv ned midt i kagen. Hvis der er dej på, så giv den 5 minutter mere. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vurderer, om kagen er færdigbagt.
- Trin 22 af 23
Tag kagen ud af ovnen, og lad den køle af.
- Trin 23 af 23
Pynt kagen med gulerodsstrimlerne.
Oversigt
- Print
Beskrivelse
Anton pimper sin livret med gulerod:
”Jeg elsker at bage og var rigtig spændt på at møde Gorm på GoCook Campen. Gorm fandt på at sukkersylte nogle gulerodsstrimler, som smagte rigtig godt oven på kagen.”
Opskriften giver cirka 12 stykker kage.
Du skal bruge
Ingredienser
Gulerodskage:
- 5 gulerødder (ca. 350 g.)
- 75 g. valnødder
- 200 g. blødt smør
- 2 ½ dl brun farin
- 3 æg
- 3 ⅓ dl hvedemel
- 2 tsk. stødt kanel
- 2 tsk. bagepulver
Gulerodstopping:
- 2 gulerødder
- 2 ½ dl vand
- 1 ½ dl sukker
- 1 økologisk citron
Køkkenredskaber
- 1 køkkenvægt
- 1 målebæger
- 1 kartoffelskræller
- 1 rivejern
- 1 skærebræt
- 1 lille skarp kniv
- 2 røreskåle
- 1 elpisker
- 1 teske
- 1 røreske
- 1 bageform
- 1 tyndskræller
- 1 mellemstor gryde
- 1 grydeske
- 1 gaffel eller 1 citronpresser
- 1 si
- 1 kødnål
Sådan gør du
- Vask hænder. Klik på metodevideoen, og se hvordan du vasker hænder.
- Mål alle ingredienserne af.
- Tænd ovnen på 175 grader.
- Skyl, og skræl gulerødderne.
- Riv gulerødderne på den fine side af rivejernet.
- Hak valnødderne groft.
- Kom smør, brun farin og æg i en skål. Vask hænder. Pisk det sammen med en elpisker. Pisk i 5 minutter, til brun farin er opløst. Klik på metodevideoen, og se hvordan du laver blødt smør.
- Kom hvedemel, kanel og bagepulver i en skål. Bland det sammen.
- Vend hvedemel, kanel og bagepulver i smørblandingen. Bland det sammen.
- Vend gulerødderne og valnødderne i dejen. Bland det sammen.
- Smør en bageform med smør, og hæld dejen over i formen.
- Kom kagen i ovnen, og bag den i 1 time.
- Lav gulerodstopping: Skyl, og skræl gulerødderne. Brug en tyndskræller, og skræl gulerødderne i lange strimler. Klik på metodevideoen og se, hvordan du bruger en tyndskræller.
- Kom vand og sukker i en gryde, og bring det i kog.
- Sluk for varmen, og tag gryden væk fra kogepladen.
- Riv skallen af citronen på den fine side af rivejernet. Klik på metodevideoen, og se hvordan du river skal af citron.
- Skær citronen over, og pres saften ud. Klik på metodevideoen, og se hvordan du presser citron.
- Kom citronsaft og citronskal i gryden, og rør rundt.
- Kom gulerodsstrimlerne i gryden. Lad dem ligge i lagen, til kagen er bagt færdig.
- Sæt en si i køkkenvasken, og hæld gulerødderne og lagen i sien. Lad gulerødderne dryppe af.
- Tjek, om kagen er færdig ved at stikke en kødnål eller en lille spids kniv ned midt i kagen. Hvis der er dej på, så giv den 5 minutter mere. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vurderer, om kagen er færdigbagt.
- Tag kagen ud af ovnen, og lad den køle af.
- Pynt kagen med gulerodsstrimlerne.
-