Antons gulerodskage

Antons gulerodskage

medium
  • Beskrivelse

      • Opskriften tager ca.: 1 time og 30 minutter

        Anton pimper sin livret med gulerod:

        ”Jeg elsker at bage og var rigtig spændt på at møde Gorm på GoCook Campen. Gorm fandt på at sukkersylte nogle gulerodsstrimler, som smagte rigtig godt oven på kagen.”

        Opskriften giver cirka 12 stykker kage.

        Energi-indhold pr. stk.
        • Energi: 1396 kJ / 334 kcal
        • Protein: 5 %
        • Kulhydrat: 43 %
        • Fedt: 51 %
        • Energiinformationen er per stykke kage.
    • Du skal bruge

    • Sådan gør du

      • Trin 1 af 23

        Vask hænder. Klik på metodevideoen, og se hvordan du vasker hænder.

      • Trin 2 af 23

        Mål alle ingredienserne af.

        Gulerodskage:

        • 5 gulerødder (ca. 350 g.)
        • 75 g. valnødder
        • 200 g. blødt smør
        • 2 ½ dl brun farin
        • 3 æg
        • 3 ⅓ dl hvedemel 
        • 2 tsk. stødt kanel
        • 2 tsk. bagepulver

        Gulerodstopping:

        • 2 gulerødder
        • 2 ½ dl vand
        • 1 ½ dl sukker
        • 1 økologisk citron
      • Trin 3 af 23

        Tænd ovnen på 175 grader.

      • Trin 4 af 23

        Skyl, og skræl gulerødderne.

        • 5 gulerødder (ca. 350 g.)
      • Trin 5 af 23

        Riv gulerødderne på den fine side af rivejernet.

      • Trin 6 af 23

        Hak valnødderne groft.

        • 75 g. valnødder
      • Trin 7 af 23

        Kom smør, brun farin og æg i en skål. Vask hænder. Pisk det sammen med en elpisker. Pisk i 5 minutter, til brun farin er opløst. Klik på metodevideoen, og se hvordan du laver blødt smør.

        • 200 g. blødt smør
        • 2 ½ dl brun farin
        • 3 æg
      • Trin 8 af 23

        Kom hvedemel, kanel og bagepulver i en skål. Bland det sammen.

        • 3 ⅓ dl hvedemel 
        • 2 tsk. stødt kanel
        • 2 tsk. bagepulver
      • Trin 9 af 23

        Vend hvedemel, kanel og bagepulver i smørblandingen. Bland det sammen.

      • Trin 10 af 23

        Vend gulerødderne og valnødderne i dejen. Bland det sammen.

      • Trin 11 af 23

        Smør en bageform med smør, og hæld dejen over i formen.

      • Trin 12 af 23

        Kom kagen i ovnen, og bag den i 1 time.

      • Trin 13 af 23

        Lav gulerodstopping: Skyl, og skræl gulerødderne. Brug en tyndskræller, og skræl gulerødderne i lange strimler. Klik på metodevideoen og se, hvordan du bruger en tyndskræller.

        • 2 gulerødder
      • Trin 14 af 23

        Kom vand og sukker i en gryde, og bring det i kog.

        • 2 ½ dl vand
        • 1 ½ dl sukker
      • Trin 15 af 23

        Sluk for varmen, og tag gryden væk fra kogepladen.

      • Trin 16 af 23

        Riv skallen af citronen på den fine side af rivejernet. Klik på metodevideoen, og se hvordan du river skal af citron.

        • 1 økologisk citron
      • Trin 17 af 23

        Skær citronen over, og pres saften ud. Klik på metodevideoen, og se hvordan du presser citron.

      • Trin 18 af 23

        Kom citronsaft og citronskal i gryden, og rør rundt.

      • Trin 19 af 23

        Kom gulerodsstrimlerne i gryden. Lad dem ligge i lagen, til kagen er bagt færdig.

      • Trin 20 af 23

        Sæt en si i køkkenvasken, og hæld gulerødderne og lagen i sien. Lad gulerødderne dryppe af.

      • Trin 21 af 23

        Tjek, om kagen er færdig ved at stikke en kødnål eller en lille spids kniv ned midt i kagen. Hvis der er dej på, så giv den 5 minutter mere. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vurderer, om kagen er færdigbagt.

      • Trin 22 af 23

        Tag kagen ud af ovnen, og lad den køle af.

      • Trin 23 af 23

        Pynt kagen med gulerodsstrimlerne.

    • Oversigt

      • Print

        Beskrivelse

        Anton pimper sin livret med gulerod:

        ”Jeg elsker at bage og var rigtig spændt på at møde Gorm på GoCook Campen. Gorm fandt på at sukkersylte nogle gulerodsstrimler, som smagte rigtig godt oven på kagen.”

        Opskriften giver cirka 12 stykker kage.

        Du skal bruge

          Ingredienser

          Gulerodskage:

          • 5 gulerødder (ca. 350 g.)
          • 75 g. valnødder
          • 200 g. blødt smør
          • 2 ½ dl brun farin
          • 3 æg
          • 3 ⅓ dl hvedemel 
          • 2 tsk. stødt kanel
          • 2 tsk. bagepulver

          Gulerodstopping:

          • 2 gulerødder
          • 2 ½ dl vand
          • 1 ½ dl sukker
          • 1 økologisk citron

           

          Køkkenredskaber

          • 1 køkkenvægt
          • 1 målebæger
          • 1 kartoffelskræller
          • 1 rivejern
          • 1 skærebræt
          • 1 lille skarp kniv
          • 2 røreskåle
          • 1 elpisker
          • 1 teske
          • 1 røreske
          • 1 bageform
          • 1 tyndskræller
          • 1 mellemstor gryde
          • 1 grydeske
          • 1 gaffel eller 1 citronpresser
          • 1 si
          • 1 kødnål

          Sådan gør du

          1. Vask hænder. Klik på metodevideoen, og se hvordan du vasker hænder.
          2. Mål alle ingredienserne af.
          3. Tænd ovnen på 175 grader.
          4. Skyl, og skræl gulerødderne.
          5. Riv gulerødderne på den fine side af rivejernet.
          6. Hak valnødderne groft.
          7. Kom smør, brun farin og æg i en skål. Vask hænder. Pisk det sammen med en elpisker. Pisk i 5 minutter, til brun farin er opløst. Klik på metodevideoen, og se hvordan du laver blødt smør.
          8. Kom hvedemel, kanel og bagepulver i en skål. Bland det sammen.
          9. Vend hvedemel, kanel og bagepulver i smørblandingen. Bland det sammen.
          10. Vend gulerødderne og valnødderne i dejen. Bland det sammen.
          11. Smør en bageform med smør, og hæld dejen over i formen.
          12. Kom kagen i ovnen, og bag den i 1 time.
          13. Lav gulerodstopping: Skyl, og skræl gulerødderne. Brug en tyndskræller, og skræl gulerødderne i lange strimler. Klik på metodevideoen og se, hvordan du bruger en tyndskræller.
          14. Kom vand og sukker i en gryde, og bring det i kog.
          15. Sluk for varmen, og tag gryden væk fra kogepladen.
          16. Riv skallen af citronen på den fine side af rivejernet. Klik på metodevideoen, og se hvordan du river skal af citron.
          17. Skær citronen over, og pres saften ud. Klik på metodevideoen, og se hvordan du presser citron.
          18. Kom citronsaft og citronskal i gryden, og rør rundt.
          19. Kom gulerodsstrimlerne i gryden. Lad dem ligge i lagen, til kagen er bagt færdig.
          20. Sæt en si i køkkenvasken, og hæld gulerødderne og lagen i sien. Lad gulerødderne dryppe af.
          21. Tjek, om kagen er færdig ved at stikke en kødnål eller en lille spids kniv ned midt i kagen. Hvis der er dej på, så giv den 5 minutter mere. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vurderer, om kagen er færdigbagt.
          22. Tag kagen ud af ovnen, og lad den køle af.
          23. Pynt kagen med gulerodsstrimlerne.